Četvrtak, 17.01.2008.

07:39

Holandija: Nema SSP bez Mladića

Holandija ponovila da neće dozvoliti da Srbija potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju dok Ratko Mladić ne bude u Hagu.

Izvor: Tanjug

Holandija: Nema SSP bez Mladiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Goran-Nis

pre 16 godina

Ama zasto zapeli Mladic, pa Mladic, zasto tako ne traze i druge okrivljene sa Kosova ili Bosne,ili kao sto su oprostili Hrvatima,da se ja pitam i kad bih znao gde je ne bih ga nikad isporucio, jer ta Evropa nam jos uvek nista pozitivno nije donela posle 8 godina demokratske vlade,ranije im je smetao Milosevic, a sta im sad smeta, mozda sto smo pametniji i lepsi od njih kao nacija.Ako zele stabilizaciju u Evropi treba da nam dozvole da udjemo u istu i bez isporuke optuzenih, jer glupo je da se kaznjava ceo narod zbog par ljudi, koji da podsetim su samo optuzeni a ne i dokazani ratni zlocinci.

gradjanin bg

pre 16 godina

Verujem da svi koji citaju ovo poznaju srpsku istoriju. Razmislite da li je ikada, bilo koji srpski oficir u istoriji pobio 7000 nenaoruzanih ljudi. Jeste samo jedan, Ratko Mladic. Zato je Ratko Mladic najveci izdajnik Srbije i najveci zlocinac i najveca bruka u njenoj istoriji. Ako kukavica vec nece da se preda treba ga sto pre uhapsiti po svaku cenu.

slinky

pre 16 godina

Mislim da Holandija gresi. Oni svojim neodobravanjem Srbiji da potpise SSP najvise stete obicnom nevinom stanovniku u Srbiji, a najvise idu na ruku bas onima koji kriju i stite Mladica i Karadzica. Ako je Holandiji iskreno stalo da se ova dva optuzenika nadju u Hagu, trebalo bi prvo Srbiju pustiti da se priblizi EU tj. onima koji bi ovu vlast i ovu zemlju mogli kasnije bolje da nadgledaju.

sasa jokic

pre 16 godina

Holandska Vlada je podnela ostavku zbog propusta njenih jedinica u Srebrenici, a sto je rezultiralo ubistvom nekoliko hiljada muslimana. Naravno da ne treba ocekivati da sada nama gledaju kroz prste. Njihove jedinice su napravile propust, a nasi vajni heroji su pobili nekoliko hiljada ljudi! I sada mi treba da ocekujemo da nam gledaju kroz prste. MLADICA ZLOCINCA i bruku srpskog naroda u Hag pod hitno!

Ivan

pre 16 godina

EU na ovom problemu insistira od uvek, to pravilo vazi i za Hrvatsku, BiH... prema tome to je OK, jedna zemlja ne podrzava znaci, na zalost, nema potpisivanja. Ali onda i ako samo jedna zemlja EU ne podrzava slanje misije na Kosovo i ne podrzava jednostrano proglasenje nezavisnosti, onda treba da vazi isto pravilo.

Z

pre 16 godina

Sve je ovo politika. EU se trudi da odvuce Srbiju iz ruske sfere uticaja i da SRS ne dobije izbore jer bi to za EU predstavljao problem u bliskoj buducnosti. Oni ne shvataju da Srbija ne shvata. Zbog toga su mnoge zemlje spremne da zazmure i da spuste lestvicu Srbiji. Ali Srbi su o ovome trebali razmisljati kada su pravljene masovne grobnice ili bar onda kad su davane izjave o poslednjoj rupi na svirali dok se Mladic slobodno setao i uzivao zastitu vlasti.

milan

pre 16 godina

Bravo za Holandiju. Dosta je vise ove tragikomedije oko hocemo necemo u EU. E sad su nam lepo rekli, ajde da vidimo tog Mladica generala slavnog. Ajde Srbine, javi se. Hajde Kostunice, mrdni malo, da znamo da si ziv. Ajde Tadicu reci stop svom predsedniku vlade ili izadji ko covek iz te koalicije, pokazi da si covek. Hocu da moja Srbija bude sto pre u EU, ali ne sa ovima i ne ovako. Jos jednom, bravo za Holandiju. A sto se prakticnih razloga tice, neko je gore pomenuo povezanost Srebrenice, Holandjana i Mladica. A jel smo zaboravili na Jocu Amsterdama? Ma tako nam i treba....

Sasa

pre 16 godina

Nek mi objasni neko kako Srbija moze da udje u EU bez priznanja da ulazi bez Kosova? Od toga nema nista. Ni od ovog sporazuma cije smo potpisivanje vec zapoceli ranije (sta god to znacilo), nema nista bez Mladica. Jos samo malo da nas loze pred izbore. Srbija ne moze bez EU. Kako bi Srbija funkcionisala da je zapadno od nje pustinja? Neka tako i funkcionise.

Miki Stojadinović

pre 16 godina

Dragi moj zaboravni narode!
Setite se da je taj isti zlotvor Mladić u Srebrenici pobio onoliko ljudi,a pre toga je obećao Holandjanima da će ih pustiti kućama.Zbog toga je pala vlada Holandije 2005-te godine i zato nam se to ne oprašta sa njihove strane,a ne zato što nas oni posebno mrze.

Vojislav Todorović

pre 16 godina

Na žalost, mnogi proevrospki orijentisani birači u našoj zemlji veruju da će se Srbija, u jednom trenutku, deus ex machina, obreti u Evropi, jer je to normalno, jer su svi tamo. To jeste normalno i svi jesu tamo (ili će u dogledno vreme biti), ali bez rada, truda i istinske evro-katarze, koja podrazumeva i lustraciju - ništa od normalnosti. Ne, nećemo se jednog lepog jutra, poput male Doroti, probuditii i shvatiti da je sve bio san i da više nismo u uvrnutoj zemlji Oz.
Conditio sine qua non našeg priključenja normalnosti je da počnemo svakodnevno da radimo stvari koje su normalne, umesto gomile nenormalnih budalaština kojima smo skloni.
A najnormalnija stvar na svetu je da ratni zločinci idu na robiju.

Komesar B.

pre 16 godina

Ne razumem ljude u Srbiji,svaki covek u Srbiji zna koji uslov MORA da se ispuni,prema tome tu NEMA FILOZOFIRANJA, nego pamet u glavu i napred!!

Sosa

pre 16 godina

Naš premijer sve ove poruke ignoriše. Njega EU uopšte ne zanima, a ne zanimamo ga ni mi. Nema on nameru da žrtvuje svoje mile i drage ratne zločince zarad boljeg života građana.

Colin_bgd

pre 16 godina

Prvo, Srbija ce se promeniti upravo ulaskom u Evropsku Uniju, jer ce onda biti podlozna preciznim mehanizmima koji ce OSIGURATI da se drustvo (do kraja) transformise. Upravo zato su i primljene u EU i Rumunija i Bugarska. Od toga da mi sami nesto uradimo nema nista. Kad se nista nije promenilo u poslednjih 200 godina, zasto bi bilo sta bilo drugacije u narednih 5-6 godina.

Pa shodno tome JEDINA STVAR koja EU trazi od Srbije je da pokaze da istinski prihvata i zeli da deli i postuje tzv. "evropske vrednosti". Nista vise. Cak se ni ne trazi da se u svim oblastima zivota i rada te vrednosti primenjuju, ali se trazi minimum ne deklarativnog nego koknretnog odredjivanja Srbije prema tim vrednostima, a to je hapsenje Ratka Mladica.

Nije tacno da ce posle Mladica doci jos njih 10, jer ih nema. Kao sto je prvo poluvreme zavrseno u korist Srbije kada je Milosevic poslat u Hag, tako sada sudija produzava drugo poluvreme u nedogled ('zaustavno vreme'), ne bi li Srbija uradila ono sto treba. A to sto nas premijer i nasa vlada pucaju na sopstveni gol, to je vec druga prica.

Prema tome, evropski nacin zivota ce se pojaviti u Srbiji NAKON pristupa EU, a nikako pre. Toga je svesna i Evropa i zato cini naizgled totalno neracionalne napore da pomogne Srbiji. Ali time pomaze samoj sebi. Ko to ne razume, ne razume nista...

Kirilo

pre 16 godina

Za sve u životu se mora boriti, 20 januara mi pravimo prvi korak, ili ćemo u 90-te ili u budućnost, u EU sa jakom i stabilnom državom.

Pera Detlic

pre 16 godina

Klasicna ispala. Prvo pale kako ce SSP biti potpisan 28., a kako se taj datum priblizava, sledi klasicna prica: pa nismo se najbolje razumeli, gde je Mladic? Sutra ako Mladic dodje u Hag uslov ce biti vece ucesce biogoriva u ukupnoj potrosnji, pa smanjenje holesterola po stanovniku, pa... Pa bice pravo cudo ako novi predsednik ne bude Toma Nikolic. Sve vise imam utisak je on ustvari izbor SAD i EU. A sto se tice trenutnog uslova, tj. hvatanja Mladica, interesuje me samo jedno prosto statisticko pitanje, da li su u Holandiji i EU pohvatana sva lica koja ucestvuju u kriminalniom radnjama? Da li je statisticki moguce reci sa sigurnoscu da ce jedan begunac od zakona biti priveden pravdi?

Jovan

pre 16 godina

Ja sam davno prestao da verujem u čuda. Da bi Srbija postala član EU potrebno je da se desi nekoliko čuda: Prvo čudo da Toma Nikolić ne pobedi na sledećim izborima.
Drugo čudo, da se Mladić pronađe.
Treće čudo da se nekako nagodimo sa Albancima, da ne prođemo kao bos po trnju.
Tri čuda u isto vreme to je previše.

Hare Poter

pre 16 godina

Srbiji treba mnogo sta, SSP nije jedina i najvaznija stvar. SSP i evropske integracije uopste, srpskim politicarima sluze samo za predizborni marketing, treba usvajati i primenjivati evropske norme a to nema ko da radi. Sto se tice Holandije i njenog stava, Holandiji je u interesu da se uhvati Mladic. Ko ima dobro pamcenje, setice se ciji su vojnici bili u Potocarima, ciji su vojnici bili zaduzeni za demilitarizaciju zasticene zone i sprecavanje sukoba i ciji su vojnici predali muslimaski zivalj vojnicima VRS. Pranje savesti je Holandski prioritet preko srpske saradnje sa tribunalom.

misha

pre 16 godina

Meni se ne ide u Evropsku uniju na ovakav način, mi nemamo šta da tražimo tamo dok je Mladić u Srbiji, dok je Koštunica na vlasti( Jočić, Bulatović, Tijanić,Simić,Samardžić...), dok su na slobodi Aca Tomić, pola zemunskog klana, dok pola Srbije pijano od loše rakije gleda ka Rusiji, slepo veruje udbaško mafijaškim glasilima, pljuje po ulici,bahati se nad slabijima. Takva Srbija u evropi je gora nego da nikad ne uđemo u EU, ali da mi sami promenimo stavove, politiku, ŽIVOT. Nije Evropska unija Božin potpis, dobra volja Oli Rena ili odustajanje Haškog tribunala od zahteva, Evropa se živi, to je način života.

Peca

pre 16 godina

Evropa ne dobija nista ako Srbija potpise taj sporazum , a Srbija dobija mnogo. U vreme predsednickih izbora Evropa bi trebala da podrzi proevropske lidere i da im da vetar u ledja. U suprotnom radikalska opcija ima veliki podstrek za dobijanje glasova na svim nivoima. Scenario ce verovatno biti sledeci i najrealniji u ovom momentu : Ratko Mladic je veoma dobro obezbedjen i do njegove dobrovoljne predaju nema nista, tako da ce Srbija i dalje biti ucenjivana, a i da se on predao verovatno bi nasli jos njih 20 koje potrazuju kao i da posle 8 god. od demokratskih promena u Srbiji vise nema rezima Slobodana Milosevica ,a nema ni nekog napretka i prosperiteta za postene gradjane ove zemlje. Ubedjen sam da ce u skorije vreme radikalska opcija preovladati jer je to neminovno i najvecu odgovornost osim vladajuce koalicije snosi EU.

Goran

pre 16 godina

"Radimo na lociranju svih optuženika. Mladić jeste personifikacija odnosa Tribunala prema nama, ali radimo na hapsenju svih optuženih, pa i (Stojana) Župljanina i (Gorana) Hadžića"

Ahaa, znaci to je plan, konacno kapiram. Jedan od ove dvojce likova se cuva kao adut da se ispljune za SSA. Lepo smisljeno, ako je istina ;-) Zivi bili pa videli.

Nada

pre 16 godina

Pravi je paradoks da zemlje kao Holandija u većoj meri zastupaju istinske, dugoročne interese Srbije, nego što to radi naš predsednik Vlade. Evropa treba da uslovi Srbiju: ili ćete potpisati sporazum 28.janurara ili ga nećete potpisati. To je u našem interesu!

misha

pre 16 godina

Meni se ne ide u Evropsku uniju na ovakav način, mi nemamo šta da tražimo tamo dok je Mladić u Srbiji, dok je Koštunica na vlasti( Jočić, Bulatović, Tijanić,Simić,Samardžić...), dok su na slobodi Aca Tomić, pola zemunskog klana, dok pola Srbije pijano od loše rakije gleda ka Rusiji, slepo veruje udbaško mafijaškim glasilima, pljuje po ulici,bahati se nad slabijima. Takva Srbija u evropi je gora nego da nikad ne uđemo u EU, ali da mi sami promenimo stavove, politiku, ŽIVOT. Nije Evropska unija Božin potpis, dobra volja Oli Rena ili odustajanje Haškog tribunala od zahteva, Evropa se živi, to je način života.

Nada

pre 16 godina

Pravi je paradoks da zemlje kao Holandija u većoj meri zastupaju istinske, dugoročne interese Srbije, nego što to radi naš predsednik Vlade. Evropa treba da uslovi Srbiju: ili ćete potpisati sporazum 28.janurara ili ga nećete potpisati. To je u našem interesu!

Pera Detlic

pre 16 godina

Klasicna ispala. Prvo pale kako ce SSP biti potpisan 28., a kako se taj datum priblizava, sledi klasicna prica: pa nismo se najbolje razumeli, gde je Mladic? Sutra ako Mladic dodje u Hag uslov ce biti vece ucesce biogoriva u ukupnoj potrosnji, pa smanjenje holesterola po stanovniku, pa... Pa bice pravo cudo ako novi predsednik ne bude Toma Nikolic. Sve vise imam utisak je on ustvari izbor SAD i EU. A sto se tice trenutnog uslova, tj. hvatanja Mladica, interesuje me samo jedno prosto statisticko pitanje, da li su u Holandiji i EU pohvatana sva lica koja ucestvuju u kriminalniom radnjama? Da li je statisticki moguce reci sa sigurnoscu da ce jedan begunac od zakona biti priveden pravdi?

Colin_bgd

pre 16 godina

Prvo, Srbija ce se promeniti upravo ulaskom u Evropsku Uniju, jer ce onda biti podlozna preciznim mehanizmima koji ce OSIGURATI da se drustvo (do kraja) transformise. Upravo zato su i primljene u EU i Rumunija i Bugarska. Od toga da mi sami nesto uradimo nema nista. Kad se nista nije promenilo u poslednjih 200 godina, zasto bi bilo sta bilo drugacije u narednih 5-6 godina.

Pa shodno tome JEDINA STVAR koja EU trazi od Srbije je da pokaze da istinski prihvata i zeli da deli i postuje tzv. "evropske vrednosti". Nista vise. Cak se ni ne trazi da se u svim oblastima zivota i rada te vrednosti primenjuju, ali se trazi minimum ne deklarativnog nego koknretnog odredjivanja Srbije prema tim vrednostima, a to je hapsenje Ratka Mladica.

Nije tacno da ce posle Mladica doci jos njih 10, jer ih nema. Kao sto je prvo poluvreme zavrseno u korist Srbije kada je Milosevic poslat u Hag, tako sada sudija produzava drugo poluvreme u nedogled ('zaustavno vreme'), ne bi li Srbija uradila ono sto treba. A to sto nas premijer i nasa vlada pucaju na sopstveni gol, to je vec druga prica.

Prema tome, evropski nacin zivota ce se pojaviti u Srbiji NAKON pristupa EU, a nikako pre. Toga je svesna i Evropa i zato cini naizgled totalno neracionalne napore da pomogne Srbiji. Ali time pomaze samoj sebi. Ko to ne razume, ne razume nista...

Miki Stojadinović

pre 16 godina

Dragi moj zaboravni narode!
Setite se da je taj isti zlotvor Mladić u Srebrenici pobio onoliko ljudi,a pre toga je obećao Holandjanima da će ih pustiti kućama.Zbog toga je pala vlada Holandije 2005-te godine i zato nam se to ne oprašta sa njihove strane,a ne zato što nas oni posebno mrze.

Jovan

pre 16 godina

Ja sam davno prestao da verujem u čuda. Da bi Srbija postala član EU potrebno je da se desi nekoliko čuda: Prvo čudo da Toma Nikolić ne pobedi na sledećim izborima.
Drugo čudo, da se Mladić pronađe.
Treće čudo da se nekako nagodimo sa Albancima, da ne prođemo kao bos po trnju.
Tri čuda u isto vreme to je previše.

Hare Poter

pre 16 godina

Srbiji treba mnogo sta, SSP nije jedina i najvaznija stvar. SSP i evropske integracije uopste, srpskim politicarima sluze samo za predizborni marketing, treba usvajati i primenjivati evropske norme a to nema ko da radi. Sto se tice Holandije i njenog stava, Holandiji je u interesu da se uhvati Mladic. Ko ima dobro pamcenje, setice se ciji su vojnici bili u Potocarima, ciji su vojnici bili zaduzeni za demilitarizaciju zasticene zone i sprecavanje sukoba i ciji su vojnici predali muslimaski zivalj vojnicima VRS. Pranje savesti je Holandski prioritet preko srpske saradnje sa tribunalom.

Sosa

pre 16 godina

Naš premijer sve ove poruke ignoriše. Njega EU uopšte ne zanima, a ne zanimamo ga ni mi. Nema on nameru da žrtvuje svoje mile i drage ratne zločince zarad boljeg života građana.

milan

pre 16 godina

Bravo za Holandiju. Dosta je vise ove tragikomedije oko hocemo necemo u EU. E sad su nam lepo rekli, ajde da vidimo tog Mladica generala slavnog. Ajde Srbine, javi se. Hajde Kostunice, mrdni malo, da znamo da si ziv. Ajde Tadicu reci stop svom predsedniku vlade ili izadji ko covek iz te koalicije, pokazi da si covek. Hocu da moja Srbija bude sto pre u EU, ali ne sa ovima i ne ovako. Jos jednom, bravo za Holandiju. A sto se prakticnih razloga tice, neko je gore pomenuo povezanost Srebrenice, Holandjana i Mladica. A jel smo zaboravili na Jocu Amsterdama? Ma tako nam i treba....

sasa jokic

pre 16 godina

Holandska Vlada je podnela ostavku zbog propusta njenih jedinica u Srebrenici, a sto je rezultiralo ubistvom nekoliko hiljada muslimana. Naravno da ne treba ocekivati da sada nama gledaju kroz prste. Njihove jedinice su napravile propust, a nasi vajni heroji su pobili nekoliko hiljada ljudi! I sada mi treba da ocekujemo da nam gledaju kroz prste. MLADICA ZLOCINCA i bruku srpskog naroda u Hag pod hitno!

Vojislav Todorović

pre 16 godina

Na žalost, mnogi proevrospki orijentisani birači u našoj zemlji veruju da će se Srbija, u jednom trenutku, deus ex machina, obreti u Evropi, jer je to normalno, jer su svi tamo. To jeste normalno i svi jesu tamo (ili će u dogledno vreme biti), ali bez rada, truda i istinske evro-katarze, koja podrazumeva i lustraciju - ništa od normalnosti. Ne, nećemo se jednog lepog jutra, poput male Doroti, probuditii i shvatiti da je sve bio san i da više nismo u uvrnutoj zemlji Oz.
Conditio sine qua non našeg priključenja normalnosti je da počnemo svakodnevno da radimo stvari koje su normalne, umesto gomile nenormalnih budalaština kojima smo skloni.
A najnormalnija stvar na svetu je da ratni zločinci idu na robiju.

Goran

pre 16 godina

"Radimo na lociranju svih optuženika. Mladić jeste personifikacija odnosa Tribunala prema nama, ali radimo na hapsenju svih optuženih, pa i (Stojana) Župljanina i (Gorana) Hadžića"

Ahaa, znaci to je plan, konacno kapiram. Jedan od ove dvojce likova se cuva kao adut da se ispljune za SSA. Lepo smisljeno, ako je istina ;-) Zivi bili pa videli.

Kirilo

pre 16 godina

Za sve u životu se mora boriti, 20 januara mi pravimo prvi korak, ili ćemo u 90-te ili u budućnost, u EU sa jakom i stabilnom državom.

Komesar B.

pre 16 godina

Ne razumem ljude u Srbiji,svaki covek u Srbiji zna koji uslov MORA da se ispuni,prema tome tu NEMA FILOZOFIRANJA, nego pamet u glavu i napred!!

Peca

pre 16 godina

Evropa ne dobija nista ako Srbija potpise taj sporazum , a Srbija dobija mnogo. U vreme predsednickih izbora Evropa bi trebala da podrzi proevropske lidere i da im da vetar u ledja. U suprotnom radikalska opcija ima veliki podstrek za dobijanje glasova na svim nivoima. Scenario ce verovatno biti sledeci i najrealniji u ovom momentu : Ratko Mladic je veoma dobro obezbedjen i do njegove dobrovoljne predaju nema nista, tako da ce Srbija i dalje biti ucenjivana, a i da se on predao verovatno bi nasli jos njih 20 koje potrazuju kao i da posle 8 god. od demokratskih promena u Srbiji vise nema rezima Slobodana Milosevica ,a nema ni nekog napretka i prosperiteta za postene gradjane ove zemlje. Ubedjen sam da ce u skorije vreme radikalska opcija preovladati jer je to neminovno i najvecu odgovornost osim vladajuce koalicije snosi EU.

slinky

pre 16 godina

Mislim da Holandija gresi. Oni svojim neodobravanjem Srbiji da potpise SSP najvise stete obicnom nevinom stanovniku u Srbiji, a najvise idu na ruku bas onima koji kriju i stite Mladica i Karadzica. Ako je Holandiji iskreno stalo da se ova dva optuzenika nadju u Hagu, trebalo bi prvo Srbiju pustiti da se priblizi EU tj. onima koji bi ovu vlast i ovu zemlju mogli kasnije bolje da nadgledaju.

Z

pre 16 godina

Sve je ovo politika. EU se trudi da odvuce Srbiju iz ruske sfere uticaja i da SRS ne dobije izbore jer bi to za EU predstavljao problem u bliskoj buducnosti. Oni ne shvataju da Srbija ne shvata. Zbog toga su mnoge zemlje spremne da zazmure i da spuste lestvicu Srbiji. Ali Srbi su o ovome trebali razmisljati kada su pravljene masovne grobnice ili bar onda kad su davane izjave o poslednjoj rupi na svirali dok se Mladic slobodno setao i uzivao zastitu vlasti.

Ivan

pre 16 godina

EU na ovom problemu insistira od uvek, to pravilo vazi i za Hrvatsku, BiH... prema tome to je OK, jedna zemlja ne podrzava znaci, na zalost, nema potpisivanja. Ali onda i ako samo jedna zemlja EU ne podrzava slanje misije na Kosovo i ne podrzava jednostrano proglasenje nezavisnosti, onda treba da vazi isto pravilo.

gradjanin bg

pre 16 godina

Verujem da svi koji citaju ovo poznaju srpsku istoriju. Razmislite da li je ikada, bilo koji srpski oficir u istoriji pobio 7000 nenaoruzanih ljudi. Jeste samo jedan, Ratko Mladic. Zato je Ratko Mladic najveci izdajnik Srbije i najveci zlocinac i najveca bruka u njenoj istoriji. Ako kukavica vec nece da se preda treba ga sto pre uhapsiti po svaku cenu.

Sasa

pre 16 godina

Nek mi objasni neko kako Srbija moze da udje u EU bez priznanja da ulazi bez Kosova? Od toga nema nista. Ni od ovog sporazuma cije smo potpisivanje vec zapoceli ranije (sta god to znacilo), nema nista bez Mladica. Jos samo malo da nas loze pred izbore. Srbija ne moze bez EU. Kako bi Srbija funkcionisala da je zapadno od nje pustinja? Neka tako i funkcionise.

Goran-Nis

pre 16 godina

Ama zasto zapeli Mladic, pa Mladic, zasto tako ne traze i druge okrivljene sa Kosova ili Bosne,ili kao sto su oprostili Hrvatima,da se ja pitam i kad bih znao gde je ne bih ga nikad isporucio, jer ta Evropa nam jos uvek nista pozitivno nije donela posle 8 godina demokratske vlade,ranije im je smetao Milosevic, a sta im sad smeta, mozda sto smo pametniji i lepsi od njih kao nacija.Ako zele stabilizaciju u Evropi treba da nam dozvole da udjemo u istu i bez isporuke optuzenih, jer glupo je da se kaznjava ceo narod zbog par ljudi, koji da podsetim su samo optuzeni a ne i dokazani ratni zlocinci.

Pera Detlic

pre 16 godina

Klasicna ispala. Prvo pale kako ce SSP biti potpisan 28., a kako se taj datum priblizava, sledi klasicna prica: pa nismo se najbolje razumeli, gde je Mladic? Sutra ako Mladic dodje u Hag uslov ce biti vece ucesce biogoriva u ukupnoj potrosnji, pa smanjenje holesterola po stanovniku, pa... Pa bice pravo cudo ako novi predsednik ne bude Toma Nikolic. Sve vise imam utisak je on ustvari izbor SAD i EU. A sto se tice trenutnog uslova, tj. hvatanja Mladica, interesuje me samo jedno prosto statisticko pitanje, da li su u Holandiji i EU pohvatana sva lica koja ucestvuju u kriminalniom radnjama? Da li je statisticki moguce reci sa sigurnoscu da ce jedan begunac od zakona biti priveden pravdi?

misha

pre 16 godina

Meni se ne ide u Evropsku uniju na ovakav način, mi nemamo šta da tražimo tamo dok je Mladić u Srbiji, dok je Koštunica na vlasti( Jočić, Bulatović, Tijanić,Simić,Samardžić...), dok su na slobodi Aca Tomić, pola zemunskog klana, dok pola Srbije pijano od loše rakije gleda ka Rusiji, slepo veruje udbaško mafijaškim glasilima, pljuje po ulici,bahati se nad slabijima. Takva Srbija u evropi je gora nego da nikad ne uđemo u EU, ali da mi sami promenimo stavove, politiku, ŽIVOT. Nije Evropska unija Božin potpis, dobra volja Oli Rena ili odustajanje Haškog tribunala od zahteva, Evropa se živi, to je način života.

Nada

pre 16 godina

Pravi je paradoks da zemlje kao Holandija u većoj meri zastupaju istinske, dugoročne interese Srbije, nego što to radi naš predsednik Vlade. Evropa treba da uslovi Srbiju: ili ćete potpisati sporazum 28.janurara ili ga nećete potpisati. To je u našem interesu!

Peca

pre 16 godina

Evropa ne dobija nista ako Srbija potpise taj sporazum , a Srbija dobija mnogo. U vreme predsednickih izbora Evropa bi trebala da podrzi proevropske lidere i da im da vetar u ledja. U suprotnom radikalska opcija ima veliki podstrek za dobijanje glasova na svim nivoima. Scenario ce verovatno biti sledeci i najrealniji u ovom momentu : Ratko Mladic je veoma dobro obezbedjen i do njegove dobrovoljne predaju nema nista, tako da ce Srbija i dalje biti ucenjivana, a i da se on predao verovatno bi nasli jos njih 20 koje potrazuju kao i da posle 8 god. od demokratskih promena u Srbiji vise nema rezima Slobodana Milosevica ,a nema ni nekog napretka i prosperiteta za postene gradjane ove zemlje. Ubedjen sam da ce u skorije vreme radikalska opcija preovladati jer je to neminovno i najvecu odgovornost osim vladajuce koalicije snosi EU.

Colin_bgd

pre 16 godina

Prvo, Srbija ce se promeniti upravo ulaskom u Evropsku Uniju, jer ce onda biti podlozna preciznim mehanizmima koji ce OSIGURATI da se drustvo (do kraja) transformise. Upravo zato su i primljene u EU i Rumunija i Bugarska. Od toga da mi sami nesto uradimo nema nista. Kad se nista nije promenilo u poslednjih 200 godina, zasto bi bilo sta bilo drugacije u narednih 5-6 godina.

Pa shodno tome JEDINA STVAR koja EU trazi od Srbije je da pokaze da istinski prihvata i zeli da deli i postuje tzv. "evropske vrednosti". Nista vise. Cak se ni ne trazi da se u svim oblastima zivota i rada te vrednosti primenjuju, ali se trazi minimum ne deklarativnog nego koknretnog odredjivanja Srbije prema tim vrednostima, a to je hapsenje Ratka Mladica.

Nije tacno da ce posle Mladica doci jos njih 10, jer ih nema. Kao sto je prvo poluvreme zavrseno u korist Srbije kada je Milosevic poslat u Hag, tako sada sudija produzava drugo poluvreme u nedogled ('zaustavno vreme'), ne bi li Srbija uradila ono sto treba. A to sto nas premijer i nasa vlada pucaju na sopstveni gol, to je vec druga prica.

Prema tome, evropski nacin zivota ce se pojaviti u Srbiji NAKON pristupa EU, a nikako pre. Toga je svesna i Evropa i zato cini naizgled totalno neracionalne napore da pomogne Srbiji. Ali time pomaze samoj sebi. Ko to ne razume, ne razume nista...

Sosa

pre 16 godina

Naš premijer sve ove poruke ignoriše. Njega EU uopšte ne zanima, a ne zanimamo ga ni mi. Nema on nameru da žrtvuje svoje mile i drage ratne zločince zarad boljeg života građana.

milan

pre 16 godina

Bravo za Holandiju. Dosta je vise ove tragikomedije oko hocemo necemo u EU. E sad su nam lepo rekli, ajde da vidimo tog Mladica generala slavnog. Ajde Srbine, javi se. Hajde Kostunice, mrdni malo, da znamo da si ziv. Ajde Tadicu reci stop svom predsedniku vlade ili izadji ko covek iz te koalicije, pokazi da si covek. Hocu da moja Srbija bude sto pre u EU, ali ne sa ovima i ne ovako. Jos jednom, bravo za Holandiju. A sto se prakticnih razloga tice, neko je gore pomenuo povezanost Srebrenice, Holandjana i Mladica. A jel smo zaboravili na Jocu Amsterdama? Ma tako nam i treba....

slinky

pre 16 godina

Mislim da Holandija gresi. Oni svojim neodobravanjem Srbiji da potpise SSP najvise stete obicnom nevinom stanovniku u Srbiji, a najvise idu na ruku bas onima koji kriju i stite Mladica i Karadzica. Ako je Holandiji iskreno stalo da se ova dva optuzenika nadju u Hagu, trebalo bi prvo Srbiju pustiti da se priblizi EU tj. onima koji bi ovu vlast i ovu zemlju mogli kasnije bolje da nadgledaju.

Jovan

pre 16 godina

Ja sam davno prestao da verujem u čuda. Da bi Srbija postala član EU potrebno je da se desi nekoliko čuda: Prvo čudo da Toma Nikolić ne pobedi na sledećim izborima.
Drugo čudo, da se Mladić pronađe.
Treće čudo da se nekako nagodimo sa Albancima, da ne prođemo kao bos po trnju.
Tri čuda u isto vreme to je previše.

Miki Stojadinović

pre 16 godina

Dragi moj zaboravni narode!
Setite se da je taj isti zlotvor Mladić u Srebrenici pobio onoliko ljudi,a pre toga je obećao Holandjanima da će ih pustiti kućama.Zbog toga je pala vlada Holandije 2005-te godine i zato nam se to ne oprašta sa njihove strane,a ne zato što nas oni posebno mrze.

Ivan

pre 16 godina

EU na ovom problemu insistira od uvek, to pravilo vazi i za Hrvatsku, BiH... prema tome to je OK, jedna zemlja ne podrzava znaci, na zalost, nema potpisivanja. Ali onda i ako samo jedna zemlja EU ne podrzava slanje misije na Kosovo i ne podrzava jednostrano proglasenje nezavisnosti, onda treba da vazi isto pravilo.

Kirilo

pre 16 godina

Za sve u životu se mora boriti, 20 januara mi pravimo prvi korak, ili ćemo u 90-te ili u budućnost, u EU sa jakom i stabilnom državom.

sasa jokic

pre 16 godina

Holandska Vlada je podnela ostavku zbog propusta njenih jedinica u Srebrenici, a sto je rezultiralo ubistvom nekoliko hiljada muslimana. Naravno da ne treba ocekivati da sada nama gledaju kroz prste. Njihove jedinice su napravile propust, a nasi vajni heroji su pobili nekoliko hiljada ljudi! I sada mi treba da ocekujemo da nam gledaju kroz prste. MLADICA ZLOCINCA i bruku srpskog naroda u Hag pod hitno!

Hare Poter

pre 16 godina

Srbiji treba mnogo sta, SSP nije jedina i najvaznija stvar. SSP i evropske integracije uopste, srpskim politicarima sluze samo za predizborni marketing, treba usvajati i primenjivati evropske norme a to nema ko da radi. Sto se tice Holandije i njenog stava, Holandiji je u interesu da se uhvati Mladic. Ko ima dobro pamcenje, setice se ciji su vojnici bili u Potocarima, ciji su vojnici bili zaduzeni za demilitarizaciju zasticene zone i sprecavanje sukoba i ciji su vojnici predali muslimaski zivalj vojnicima VRS. Pranje savesti je Holandski prioritet preko srpske saradnje sa tribunalom.

Goran

pre 16 godina

"Radimo na lociranju svih optuženika. Mladić jeste personifikacija odnosa Tribunala prema nama, ali radimo na hapsenju svih optuženih, pa i (Stojana) Župljanina i (Gorana) Hadžića"

Ahaa, znaci to je plan, konacno kapiram. Jedan od ove dvojce likova se cuva kao adut da se ispljune za SSA. Lepo smisljeno, ako je istina ;-) Zivi bili pa videli.

Komesar B.

pre 16 godina

Ne razumem ljude u Srbiji,svaki covek u Srbiji zna koji uslov MORA da se ispuni,prema tome tu NEMA FILOZOFIRANJA, nego pamet u glavu i napred!!

Vojislav Todorović

pre 16 godina

Na žalost, mnogi proevrospki orijentisani birači u našoj zemlji veruju da će se Srbija, u jednom trenutku, deus ex machina, obreti u Evropi, jer je to normalno, jer su svi tamo. To jeste normalno i svi jesu tamo (ili će u dogledno vreme biti), ali bez rada, truda i istinske evro-katarze, koja podrazumeva i lustraciju - ništa od normalnosti. Ne, nećemo se jednog lepog jutra, poput male Doroti, probuditii i shvatiti da je sve bio san i da više nismo u uvrnutoj zemlji Oz.
Conditio sine qua non našeg priključenja normalnosti je da počnemo svakodnevno da radimo stvari koje su normalne, umesto gomile nenormalnih budalaština kojima smo skloni.
A najnormalnija stvar na svetu je da ratni zločinci idu na robiju.

Sasa

pre 16 godina

Nek mi objasni neko kako Srbija moze da udje u EU bez priznanja da ulazi bez Kosova? Od toga nema nista. Ni od ovog sporazuma cije smo potpisivanje vec zapoceli ranije (sta god to znacilo), nema nista bez Mladica. Jos samo malo da nas loze pred izbore. Srbija ne moze bez EU. Kako bi Srbija funkcionisala da je zapadno od nje pustinja? Neka tako i funkcionise.

gradjanin bg

pre 16 godina

Verujem da svi koji citaju ovo poznaju srpsku istoriju. Razmislite da li je ikada, bilo koji srpski oficir u istoriji pobio 7000 nenaoruzanih ljudi. Jeste samo jedan, Ratko Mladic. Zato je Ratko Mladic najveci izdajnik Srbije i najveci zlocinac i najveca bruka u njenoj istoriji. Ako kukavica vec nece da se preda treba ga sto pre uhapsiti po svaku cenu.

Goran-Nis

pre 16 godina

Ama zasto zapeli Mladic, pa Mladic, zasto tako ne traze i druge okrivljene sa Kosova ili Bosne,ili kao sto su oprostili Hrvatima,da se ja pitam i kad bih znao gde je ne bih ga nikad isporucio, jer ta Evropa nam jos uvek nista pozitivno nije donela posle 8 godina demokratske vlade,ranije im je smetao Milosevic, a sta im sad smeta, mozda sto smo pametniji i lepsi od njih kao nacija.Ako zele stabilizaciju u Evropi treba da nam dozvole da udjemo u istu i bez isporuke optuzenih, jer glupo je da se kaznjava ceo narod zbog par ljudi, koji da podsetim su samo optuzeni a ne i dokazani ratni zlocinci.

Z

pre 16 godina

Sve je ovo politika. EU se trudi da odvuce Srbiju iz ruske sfere uticaja i da SRS ne dobije izbore jer bi to za EU predstavljao problem u bliskoj buducnosti. Oni ne shvataju da Srbija ne shvata. Zbog toga su mnoge zemlje spremne da zazmure i da spuste lestvicu Srbiji. Ali Srbi su o ovome trebali razmisljati kada su pravljene masovne grobnice ili bar onda kad su davane izjave o poslednjoj rupi na svirali dok se Mladic slobodno setao i uzivao zastitu vlasti.