Molba da se ne koriste petarde

Beograd -- Uprava grada zamolila je Beograđane da ne koriste petarde tokom dočeka Nove godine na trgovima.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Zamolio? Policiju na ulice pa onda ove sto bacaju petarde u noge ljudima lepo na informativni razgovor (remecenje javnog reda i mira), cisto da im presedne, i da im ne padne na pamet da ponove... Jeste malo kasno ali da se to sprovodilo, kao i sprecavanje nelegalne prodaje na ulicama moglo bi mozda normalno da se ode na neki trg da se doceka NG kao svuda u svetu.
  (Rade, 31. decembar 2007 11:31)

  # Link komentara

 2. Jedan od razloga sto nisam dosao u Srbiju za novu godinu (osim skupe JAT-ove karte) je taj sto necu vise da se traumiram kad mi neko zavrljaci petardu pod noge (ako se bunim jos mogu i da me prebiju)...
  (D.Savic,Paris, 31. decembar 2007 11:55)

  # Link komentara

 3. Hoce li u Beogradu ili Srbiji zaista biti bacena makar jedna petarda manje zbog ove molbe? Ne. Nas narod se po pravilu podsmeva molbama ali zato postane vrlo osetljiv kad se nesto tice njihovog novcanika. Sve ce ostati na istom jer vlast nece da se zamera narodu a ovakvim molbama i saopstenjima hoce da stvori privid da je odgovorna i zainteresovana.
  (Petrdom po novcaniku, 31. decembar 2007 14:24)

  # Link komentara

 4. Ima li ta Gradska uprava neki crveni telefon, da im se pozalim da u mom kraju petarde treste vec 15-tak dana, na sta se niko ne obazire!
  (svi (ni)su isti, 31. decembar 2007 17:48)

  # Link komentara

 5. Pre par godina,imala sam u gostima rodjaku iz Slovenije.Nesretnica je morala da uzme nesto za smirenje,jer se najstrasnije isprepadala kada je zapucalo u ponoc.Ja sam tek tada ukapirala grozotu na koju smo mi potpuno oguglali.Srecno nocas!!!
  (marija r., 31. decembar 2007 19:31)

  # Link komentara

 6. Kako to da se sad ne pozivate na zapadni svet i EU. Zivim u Ceskoj i ovde pred Novu Godinu i katolicki Bozic mozete kupiti sve od pirotehnike u svakoj prodavnici i supermarketu. I evo sad tresti od vatrometa petardi i topovskih udara i jos mnogo toga eksplozivnog i niko se ne buni. Jos ljudi dolaze u prakove odakle sve to i krece i organizuje se na trgovima da svi koji zele mogu da bacaju petarde, da pale topovske udare, da sibaju vatromet i sve je to najnormalnije.
  Zasto bi nekom smetalo?
  Vidim da ste se svi pozalili na petarde a niko na upotrebu vatrenog oruzja, kalasnjikova, pistolja i slicnog. Gospodo, kad petardu bacite ona explodira, kad ispalite metak u vazduh on mora da se vrati na zemlju. Pa sad racunajte
  (Aleksandar, 1. januar 2008 00:32)

  # Link komentara