Ponedeljak, 24.12.2007.

08:14

DSS i DS se dogovorili o rezoluciji

Dve stranke vladajuće koalicije, DS i DSS usaglasile su večeras tekst rezolucije o Kosovu.

Izvor: B92

DSS i DS se dogovorili o rezoluciji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

pucav

pre 16 godina

Vrlo prozaicno, dogovorena rezoluzija koja ce biti potvrdjena od iste koalicije u Skupstini. A sta misli srpski narod, izadjite sa rezolucijom na referendum pa da vidimo rezultat. Ako ne onda narodu ne preostaje jedino originalni srpski izum , mirne demnstracije i pistaljka , koju su prihvatili i svi narodi koji demonstriraju na zemaljskoj kugli. Jer nas narod kaze , nicija nije gorela do zore!

MilosE

pre 16 godina

Ovo je samo jedan u nizu dokaza da ova koalicija zaista funkcionise kako treba. Naravno, svuda postoje nesuglasice, tako i u politici. Mada, najbitnije je da se svi slazu oko najbitnijih drzavnih pitanja.

3nojavi Omladinac

pre 16 godina

Zar ovakve rezolucije u ovakvom skupstinskom sastavu pisu samo dve stranke? Lepo je staviti u naziv stranke "demokratska" ali to ne znaci da si odmah uzeo monopol nad demokratijom. Rezolucije koje su od sireg nacionalnog interesa se sastavljaju u prisustvu predstavnika svih najvecih stranaka. Ako ne, onda se ignorise misljenje, u ovom slucaju, vecine gradjana nase drzave. Hocete u Evropu? Makar saznajte kako ona funkcionise.

milan

pre 16 godina

Zbog cega je vaznije potpisivanje sporazuma sa EU od Kosova? Ne kontam, da li neki misle da ce Srbiji biti automatski bolje ako izgubi Kosovo i prepusti ga bez bilo kakvog otpora ili borbe. U svim normalnim drzavama na zapadu jednostrano otcjepljenje bilo kojeg dijela njihove teritorije bi znacio vojnu intervenciju i sprecavanje toga. Samo misevi mogu zaboraviti narod na Kosovu i reci da biraju EU, a Kosovo je svakako daleko od Beograda i sta me briga sta ce se tamo desiti. Zbog takvih stavova i politike Srbija i jeste tamo gdje jeste. Zar bilo koja politicka stranka u Srbiji moze imati razlicite poglede po pitanju odbrane Kosova? Ne smije da ima, mora se po tom pitanju postici 100% jedinstvo medju svim strankama i od toga nema odstupanja. Samo jedinstvenom politikom se moze zastititi suverenitet Srbije.

kontras

pre 16 godina

Ni jedan politicar, ni jedna politicka stranka nemaju prava da lise Srbiju dela teritorije za nesto sto bi se mozda moglo eventualno nekada desiti u buducnosti! Mlada generacija to nije zasluzila! Otpor!

restart

pre 16 godina

let's make a pact. Ostavite nas na miru, raspisite nam izbore da izaberemo novu vlast koja ce da radi u interesu naroda, a vi nastavite da vladate na Kosovu, drevnoj srpskoj teritoriji. Takmicite se tamo ko ima vecu podrsku, nije da vam i ovde sanse bolje stoje. I nemojte nikad da ga date. Ali nas ostavite na miru. Mnogo ste loshi. Najgora vlast u Evropi. Jel vam to nesto znaci??? Kapirate? Ne??

Zorica

pre 16 godina

Ovo je samo jos jedan u nizu dokaza da ovom zemljom u stvari vlada SRS. DSS time kupuje vreme da revidira proslost. DS? Stvarno ne razumem sta ti ljudi rade. A mi? A mi? Kad cemo savladati osnovne lekcije demokratije?

Tadic je morao da ponudi mandat Nikolicu posle parlamentarnih izbora. DSS je jos tad trebao da bude isteran na cistinu. Ovako sta smo imali DS je prepustio mesto premijera Kostunici koji sprovodi Nikoliceve stavove, protiv EU, za Rusiju. Koji je u potpunosti amnestirao i Milosevica i Seselja za gubitak Kosova ubedjujuci nas da niceg nije bilo, da je 1244 vrhunski uspeh pametne srpske diplomatije. I doveo nas je opet pred kapije Rambujea. Ostaje jos da vidimo kako ce izbrisati "incident" sa prijemom u savet bezbednosti i da obnove ujedinjenje sa Rusijom i belorusijom. Da Nikolic moze da vlada i bez da b ude formalno na vlasti pokazali su nam Tadic i Kostunica.

Bolje da je jos posle izbora bio i formalno na vlasti. Gradjani bi onda znali, jasnije videli, i vec do sad bi pao sa vlasti.

Anonimus

pre 16 godina

Kosovo je ovde postalo tabu tema o kojoj nio ne sme da prica. Nazalost, kosovo ce se odcepiti, hteli mi to ili ne, jel tako zeli sila koja je mnogo veca od nas. Sta je moglo da se ucini, ucinjeno je.

Uros

pre 16 godina

Ne razumem zasto neko zeli da koci priblizavanje EU statusom Kosova kada je kristalno jasno da su to dva totalno razlicita procesa...
Molim predsednika i ministre DS da istraju u svojoj ideji jer su upravo zato i podrzavani od vecine gradjana u Srbiji...

Nije Nego

pre 16 godina

Sudeći po funkciji, Šutanovca bi mnogo više trebalo da interesuje teritorijalna celovistost zemlje nego evropske integracije... Ne kapiram šta ON ima da komentariše neke stavove koalicionih partnera, mislim da je Đelić ili neko drugi iz DS-a mnogo pozvaniji da o tome govori a da bi Šule trebalo da povede računa kako da odbrani teritirijalni integritet zemlje i sačuva mir u istoj!

Branislav

pre 16 godina

Radikali žele da sačuvaju Kosovo tako što će blokirati rad parlamenta!? DSS ne želi da podrži Tadića pa traži razlog u neprihvatanju rezolucije od strane DS za koju i sami znaju da nije izvodljiva u stvarnosti. DSS i Radikalna Stranka moraju da prestanu da skupljaju političke poene na stvarima koje su od suštinske važnosti za ulazak Srbije u EU i da počnu da razmišljaju o dobrobiti cele zemlje a ne samo o svojim ličnim interesima.

Drevni Ilir

pre 16 godina

Izgleda da cemo biti svedoci i ovog bisera Srpske politike – da Srbija postane prva drzava koje postavlja uslove Evropskoj Uniji za pripajanje istoj!

VELIKI NAPOLEON

pre 16 godina

Vlast je pokazala veliki stepen odgovornsti, pokazali su da kada je u pitanju neko vazno drzavno pitanje, kao sto je Kosmet, mogu da postignu dogovor u najkracem vremenu! Samo tako nastavite...

Milos Zvezdarac

pre 16 godina

Ne znam odakle "narodnjacima" pravo da se odricu EU zarad Kosova i to u ime nas gradjana? Kosovo je davno izgubljeno samo je pitanje trenutka kada ce i formalno biti nezavisno. Dosta je bilo rasprava o proslosti gospodo iz narodnjacke koalicije, okrenite se buducnosti i sto skorijem clanstvu u EU! Svaka cast Dinkicu koji je jedini i bezuslovno podrzao Tadica.

darth vader

pre 16 godina

Pitanje nezavisnosti Kosova odavno je vec reseno. Dakle, svi ovi koji pricaju o tome sa 'ako', lazu sebe a sto je mnogo gore lazu i sve nas. Srbija ima jedan put i to je clanstvo u EU. Sve ostalo je totalna katastrofa i izolacija. To smo vec imali jednom i znamo kako izgleda. Takodje znamo kome je tad bilo dobro, mozda bolje nego ikad. Da li ovi koji sad zagovaraju odustajanje od evropskog puta prizeljkuju da budu neki novi Karici, Miskovici, Arkani i Legije, jer su onu sansu od pre nekoliko godina propustili? A Narod? Narod ima kratko pamcenje, ali zato opet zeli da se inati. Dokle?

Nikola

pre 16 godina

Treba se boriti za Kosovo u Srbiji, ali ne sme se sa druge strane zbog tog Kosova zatvarati Evropska perspektiva. Ako biram Kosovo ili EU, biram EU.

Johnny Bravo

pre 16 godina

"Portparol DSS Branislav Ristovojević izjavio je da će vladajuća koalicija biti u krizi ukoliko se ne postigne dogovor o stavovima koje su zajedno utvrdile DSS i Nova Srbija." Pa ko su oni da postavljaju uslove? prekinite vise da manipulišete ovim narodom, dosta je bilo tih jeftinih predizbornih poena preko Kosova. Manite se "ćorava posla", i krenite ka EU, jer da smo odavno usli u nju, sve ovo oko Kosova se ne bi na ovaj nacin odigralo! Tadicu, samo napred!! vodi nas u expresno u EU!

EU Citizen

pre 16 godina

Gospodine Iliću, Srbija će u EU sasvim sigurno ući bez Kosova, pošto ste ga vi i vama slični kvazipatrioti odavno izgubili, ali ono što je za mene daleko važnije jeste da u EU uđe bez primitivaca, kriminalaca i štetočina kakvi ste vi i vaše kolege iz "narodnjačke" koalicije. Vaše i Koštunicine igre bez granica su, očigledno, pri kraju, pre ili kasnije će doći i ti izbori posle kojih više nećete moći da sa svojih par procenata biračkog tela igrate nekakav jezičak na vagi i drsko ucenjujete, a, posle toga, zna se, možete da se radujete samo upoznavanju državnih korektivnih institucija u Zabeli ili negde drugde iznutra.

Kiklop, Blok 70

pre 16 godina

Stav DSS-a je potpuno ispravan. Ne treba nam clanstvo u organizaciji koja zeli da vidi slabu i rasparcanu Srbiju. Dosta je bilo mazohizma.

Beogradjanin

pre 16 godina

Gdin. Sutanovac je u pravu...Nadam se da gospoda iz narodjacke koalicije nece uslovljavati potpisivanje rezolucije i da ce svoje licne interese ovog puta potisnuti u korist srpskog naroda.

(Vlast)a

pre 16 godina

Kad ti se ne radi ili ne znas sta da radis, ti opalis po rezolucijama, pa i, bajagi, vuk sit i ovce na broju. To vise lici na Lenjinovo revolucionarno vladanje, kad se trgovalo tajno sa Amerikom, narod umirao od gladi, prognani bili kao zveri za odstrel, a sve se to zvalo: zora na istoku. Da li je moguce da smo toliko jadni i glupi da na to pristanemo. Ako pristanemo, mogu da nam rade bukvalno sta hoce, sami smo trazili!

milojica

pre 16 godina

"Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija zatražile su da se, pre potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, unese jasna odredba da EU u potpunosti garantuje i poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije." Pa zar nisu do juce svi jasno odvajali pitanje Kosova od clanstva u EU. Zasto sad ponovo povezuju te dve stvari i komplikuju zivot sebi i narodu?

Toleranti

pre 16 godina

G. Ilicu nije kriv ni EU ni SAD, vasa diplomatska politika je bio toliko "pametna" da ste izgubili deo teritorije, ako ovako nastavite izgubi ce te i Vojvodini ali najbolje bi bio da izgubite u izborima.

Goran

pre 16 godina

Ni jedan politicar, ni jedna politicka stranka nemaju prava da lise Srbiju evropske perspektive za nesto sto se desilo u proslosti! Mlada generacija to nije zasluzila! Otpor!

Goran

pre 16 godina

Ni jedan politicar, ni jedna politicka stranka nemaju prava da lise Srbiju evropske perspektive za nesto sto se desilo u proslosti! Mlada generacija to nije zasluzila! Otpor!

EU Citizen

pre 16 godina

Gospodine Iliću, Srbija će u EU sasvim sigurno ući bez Kosova, pošto ste ga vi i vama slični kvazipatrioti odavno izgubili, ali ono što je za mene daleko važnije jeste da u EU uđe bez primitivaca, kriminalaca i štetočina kakvi ste vi i vaše kolege iz "narodnjačke" koalicije. Vaše i Koštunicine igre bez granica su, očigledno, pri kraju, pre ili kasnije će doći i ti izbori posle kojih više nećete moći da sa svojih par procenata biračkog tela igrate nekakav jezičak na vagi i drsko ucenjujete, a, posle toga, zna se, možete da se radujete samo upoznavanju državnih korektivnih institucija u Zabeli ili negde drugde iznutra.

Toleranti

pre 16 godina

G. Ilicu nije kriv ni EU ni SAD, vasa diplomatska politika je bio toliko "pametna" da ste izgubili deo teritorije, ako ovako nastavite izgubi ce te i Vojvodini ali najbolje bi bio da izgubite u izborima.

Nikola

pre 16 godina

Treba se boriti za Kosovo u Srbiji, ali ne sme se sa druge strane zbog tog Kosova zatvarati Evropska perspektiva. Ako biram Kosovo ili EU, biram EU.

Drevni Ilir

pre 16 godina

Izgleda da cemo biti svedoci i ovog bisera Srpske politike – da Srbija postane prva drzava koje postavlja uslove Evropskoj Uniji za pripajanje istoj!

Milos Zvezdarac

pre 16 godina

Ne znam odakle "narodnjacima" pravo da se odricu EU zarad Kosova i to u ime nas gradjana? Kosovo je davno izgubljeno samo je pitanje trenutka kada ce i formalno biti nezavisno. Dosta je bilo rasprava o proslosti gospodo iz narodnjacke koalicije, okrenite se buducnosti i sto skorijem clanstvu u EU! Svaka cast Dinkicu koji je jedini i bezuslovno podrzao Tadica.

Kiklop, Blok 70

pre 16 godina

Stav DSS-a je potpuno ispravan. Ne treba nam clanstvo u organizaciji koja zeli da vidi slabu i rasparcanu Srbiju. Dosta je bilo mazohizma.

darth vader

pre 16 godina

Pitanje nezavisnosti Kosova odavno je vec reseno. Dakle, svi ovi koji pricaju o tome sa 'ako', lazu sebe a sto je mnogo gore lazu i sve nas. Srbija ima jedan put i to je clanstvo u EU. Sve ostalo je totalna katastrofa i izolacija. To smo vec imali jednom i znamo kako izgleda. Takodje znamo kome je tad bilo dobro, mozda bolje nego ikad. Da li ovi koji sad zagovaraju odustajanje od evropskog puta prizeljkuju da budu neki novi Karici, Miskovici, Arkani i Legije, jer su onu sansu od pre nekoliko godina propustili? A Narod? Narod ima kratko pamcenje, ali zato opet zeli da se inati. Dokle?

milojica

pre 16 godina

"Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija zatražile su da se, pre potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, unese jasna odredba da EU u potpunosti garantuje i poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije." Pa zar nisu do juce svi jasno odvajali pitanje Kosova od clanstva u EU. Zasto sad ponovo povezuju te dve stvari i komplikuju zivot sebi i narodu?

Johnny Bravo

pre 16 godina

"Portparol DSS Branislav Ristovojević izjavio je da će vladajuća koalicija biti u krizi ukoliko se ne postigne dogovor o stavovima koje su zajedno utvrdile DSS i Nova Srbija." Pa ko su oni da postavljaju uslove? prekinite vise da manipulišete ovim narodom, dosta je bilo tih jeftinih predizbornih poena preko Kosova. Manite se "ćorava posla", i krenite ka EU, jer da smo odavno usli u nju, sve ovo oko Kosova se ne bi na ovaj nacin odigralo! Tadicu, samo napred!! vodi nas u expresno u EU!

(Vlast)a

pre 16 godina

Kad ti se ne radi ili ne znas sta da radis, ti opalis po rezolucijama, pa i, bajagi, vuk sit i ovce na broju. To vise lici na Lenjinovo revolucionarno vladanje, kad se trgovalo tajno sa Amerikom, narod umirao od gladi, prognani bili kao zveri za odstrel, a sve se to zvalo: zora na istoku. Da li je moguce da smo toliko jadni i glupi da na to pristanemo. Ako pristanemo, mogu da nam rade bukvalno sta hoce, sami smo trazili!

Nije Nego

pre 16 godina

Sudeći po funkciji, Šutanovca bi mnogo više trebalo da interesuje teritorijalna celovistost zemlje nego evropske integracije... Ne kapiram šta ON ima da komentariše neke stavove koalicionih partnera, mislim da je Đelić ili neko drugi iz DS-a mnogo pozvaniji da o tome govori a da bi Šule trebalo da povede računa kako da odbrani teritirijalni integritet zemlje i sačuva mir u istoj!

Zorica

pre 16 godina

Ovo je samo jos jedan u nizu dokaza da ovom zemljom u stvari vlada SRS. DSS time kupuje vreme da revidira proslost. DS? Stvarno ne razumem sta ti ljudi rade. A mi? A mi? Kad cemo savladati osnovne lekcije demokratije?

Tadic je morao da ponudi mandat Nikolicu posle parlamentarnih izbora. DSS je jos tad trebao da bude isteran na cistinu. Ovako sta smo imali DS je prepustio mesto premijera Kostunici koji sprovodi Nikoliceve stavove, protiv EU, za Rusiju. Koji je u potpunosti amnestirao i Milosevica i Seselja za gubitak Kosova ubedjujuci nas da niceg nije bilo, da je 1244 vrhunski uspeh pametne srpske diplomatije. I doveo nas je opet pred kapije Rambujea. Ostaje jos da vidimo kako ce izbrisati "incident" sa prijemom u savet bezbednosti i da obnove ujedinjenje sa Rusijom i belorusijom. Da Nikolic moze da vlada i bez da b ude formalno na vlasti pokazali su nam Tadic i Kostunica.

Bolje da je jos posle izbora bio i formalno na vlasti. Gradjani bi onda znali, jasnije videli, i vec do sad bi pao sa vlasti.

Branislav

pre 16 godina

Radikali žele da sačuvaju Kosovo tako što će blokirati rad parlamenta!? DSS ne želi da podrži Tadića pa traži razlog u neprihvatanju rezolucije od strane DS za koju i sami znaju da nije izvodljiva u stvarnosti. DSS i Radikalna Stranka moraju da prestanu da skupljaju političke poene na stvarima koje su od suštinske važnosti za ulazak Srbije u EU i da počnu da razmišljaju o dobrobiti cele zemlje a ne samo o svojim ličnim interesima.

Beogradjanin

pre 16 godina

Gdin. Sutanovac je u pravu...Nadam se da gospoda iz narodjacke koalicije nece uslovljavati potpisivanje rezolucije i da ce svoje licne interese ovog puta potisnuti u korist srpskog naroda.

VELIKI NAPOLEON

pre 16 godina

Vlast je pokazala veliki stepen odgovornsti, pokazali su da kada je u pitanju neko vazno drzavno pitanje, kao sto je Kosmet, mogu da postignu dogovor u najkracem vremenu! Samo tako nastavite...

Uros

pre 16 godina

Ne razumem zasto neko zeli da koci priblizavanje EU statusom Kosova kada je kristalno jasno da su to dva totalno razlicita procesa...
Molim predsednika i ministre DS da istraju u svojoj ideji jer su upravo zato i podrzavani od vecine gradjana u Srbiji...

Anonimus

pre 16 godina

Kosovo je ovde postalo tabu tema o kojoj nio ne sme da prica. Nazalost, kosovo ce se odcepiti, hteli mi to ili ne, jel tako zeli sila koja je mnogo veca od nas. Sta je moglo da se ucini, ucinjeno je.

milan

pre 16 godina

Zbog cega je vaznije potpisivanje sporazuma sa EU od Kosova? Ne kontam, da li neki misle da ce Srbiji biti automatski bolje ako izgubi Kosovo i prepusti ga bez bilo kakvog otpora ili borbe. U svim normalnim drzavama na zapadu jednostrano otcjepljenje bilo kojeg dijela njihove teritorije bi znacio vojnu intervenciju i sprecavanje toga. Samo misevi mogu zaboraviti narod na Kosovu i reci da biraju EU, a Kosovo je svakako daleko od Beograda i sta me briga sta ce se tamo desiti. Zbog takvih stavova i politike Srbija i jeste tamo gdje jeste. Zar bilo koja politicka stranka u Srbiji moze imati razlicite poglede po pitanju odbrane Kosova? Ne smije da ima, mora se po tom pitanju postici 100% jedinstvo medju svim strankama i od toga nema odstupanja. Samo jedinstvenom politikom se moze zastititi suverenitet Srbije.

3nojavi Omladinac

pre 16 godina

Zar ovakve rezolucije u ovakvom skupstinskom sastavu pisu samo dve stranke? Lepo je staviti u naziv stranke "demokratska" ali to ne znaci da si odmah uzeo monopol nad demokratijom. Rezolucije koje su od sireg nacionalnog interesa se sastavljaju u prisustvu predstavnika svih najvecih stranaka. Ako ne, onda se ignorise misljenje, u ovom slucaju, vecine gradjana nase drzave. Hocete u Evropu? Makar saznajte kako ona funkcionise.

MilosE

pre 16 godina

Ovo je samo jedan u nizu dokaza da ova koalicija zaista funkcionise kako treba. Naravno, svuda postoje nesuglasice, tako i u politici. Mada, najbitnije je da se svi slazu oko najbitnijih drzavnih pitanja.

restart

pre 16 godina

let's make a pact. Ostavite nas na miru, raspisite nam izbore da izaberemo novu vlast koja ce da radi u interesu naroda, a vi nastavite da vladate na Kosovu, drevnoj srpskoj teritoriji. Takmicite se tamo ko ima vecu podrsku, nije da vam i ovde sanse bolje stoje. I nemojte nikad da ga date. Ali nas ostavite na miru. Mnogo ste loshi. Najgora vlast u Evropi. Jel vam to nesto znaci??? Kapirate? Ne??

kontras

pre 16 godina

Ni jedan politicar, ni jedna politicka stranka nemaju prava da lise Srbiju dela teritorije za nesto sto bi se mozda moglo eventualno nekada desiti u buducnosti! Mlada generacija to nije zasluzila! Otpor!

pucav

pre 16 godina

Vrlo prozaicno, dogovorena rezoluzija koja ce biti potvrdjena od iste koalicije u Skupstini. A sta misli srpski narod, izadjite sa rezolucijom na referendum pa da vidimo rezultat. Ako ne onda narodu ne preostaje jedino originalni srpski izum , mirne demnstracije i pistaljka , koju su prihvatili i svi narodi koji demonstriraju na zemaljskoj kugli. Jer nas narod kaze , nicija nije gorela do zore!

Kiklop, Blok 70

pre 16 godina

Stav DSS-a je potpuno ispravan. Ne treba nam clanstvo u organizaciji koja zeli da vidi slabu i rasparcanu Srbiju. Dosta je bilo mazohizma.

Goran

pre 16 godina

Ni jedan politicar, ni jedna politicka stranka nemaju prava da lise Srbiju evropske perspektive za nesto sto se desilo u proslosti! Mlada generacija to nije zasluzila! Otpor!

Toleranti

pre 16 godina

G. Ilicu nije kriv ni EU ni SAD, vasa diplomatska politika je bio toliko "pametna" da ste izgubili deo teritorije, ako ovako nastavite izgubi ce te i Vojvodini ali najbolje bi bio da izgubite u izborima.

Nije Nego

pre 16 godina

Sudeći po funkciji, Šutanovca bi mnogo više trebalo da interesuje teritorijalna celovistost zemlje nego evropske integracije... Ne kapiram šta ON ima da komentariše neke stavove koalicionih partnera, mislim da je Đelić ili neko drugi iz DS-a mnogo pozvaniji da o tome govori a da bi Šule trebalo da povede računa kako da odbrani teritirijalni integritet zemlje i sačuva mir u istoj!

EU Citizen

pre 16 godina

Gospodine Iliću, Srbija će u EU sasvim sigurno ući bez Kosova, pošto ste ga vi i vama slični kvazipatrioti odavno izgubili, ali ono što je za mene daleko važnije jeste da u EU uđe bez primitivaca, kriminalaca i štetočina kakvi ste vi i vaše kolege iz "narodnjačke" koalicije. Vaše i Koštunicine igre bez granica su, očigledno, pri kraju, pre ili kasnije će doći i ti izbori posle kojih više nećete moći da sa svojih par procenata biračkog tela igrate nekakav jezičak na vagi i drsko ucenjujete, a, posle toga, zna se, možete da se radujete samo upoznavanju državnih korektivnih institucija u Zabeli ili negde drugde iznutra.

VELIKI NAPOLEON

pre 16 godina

Vlast je pokazala veliki stepen odgovornsti, pokazali su da kada je u pitanju neko vazno drzavno pitanje, kao sto je Kosmet, mogu da postignu dogovor u najkracem vremenu! Samo tako nastavite...

milojica

pre 16 godina

"Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija zatražile su da se, pre potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, unese jasna odredba da EU u potpunosti garantuje i poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije." Pa zar nisu do juce svi jasno odvajali pitanje Kosova od clanstva u EU. Zasto sad ponovo povezuju te dve stvari i komplikuju zivot sebi i narodu?

(Vlast)a

pre 16 godina

Kad ti se ne radi ili ne znas sta da radis, ti opalis po rezolucijama, pa i, bajagi, vuk sit i ovce na broju. To vise lici na Lenjinovo revolucionarno vladanje, kad se trgovalo tajno sa Amerikom, narod umirao od gladi, prognani bili kao zveri za odstrel, a sve se to zvalo: zora na istoku. Da li je moguce da smo toliko jadni i glupi da na to pristanemo. Ako pristanemo, mogu da nam rade bukvalno sta hoce, sami smo trazili!

Nikola

pre 16 godina

Treba se boriti za Kosovo u Srbiji, ali ne sme se sa druge strane zbog tog Kosova zatvarati Evropska perspektiva. Ako biram Kosovo ili EU, biram EU.

Johnny Bravo

pre 16 godina

"Portparol DSS Branislav Ristovojević izjavio je da će vladajuća koalicija biti u krizi ukoliko se ne postigne dogovor o stavovima koje su zajedno utvrdile DSS i Nova Srbija." Pa ko su oni da postavljaju uslove? prekinite vise da manipulišete ovim narodom, dosta je bilo tih jeftinih predizbornih poena preko Kosova. Manite se "ćorava posla", i krenite ka EU, jer da smo odavno usli u nju, sve ovo oko Kosova se ne bi na ovaj nacin odigralo! Tadicu, samo napred!! vodi nas u expresno u EU!

Beogradjanin

pre 16 godina

Gdin. Sutanovac je u pravu...Nadam se da gospoda iz narodjacke koalicije nece uslovljavati potpisivanje rezolucije i da ce svoje licne interese ovog puta potisnuti u korist srpskog naroda.

Milos Zvezdarac

pre 16 godina

Ne znam odakle "narodnjacima" pravo da se odricu EU zarad Kosova i to u ime nas gradjana? Kosovo je davno izgubljeno samo je pitanje trenutka kada ce i formalno biti nezavisno. Dosta je bilo rasprava o proslosti gospodo iz narodnjacke koalicije, okrenite se buducnosti i sto skorijem clanstvu u EU! Svaka cast Dinkicu koji je jedini i bezuslovno podrzao Tadica.

darth vader

pre 16 godina

Pitanje nezavisnosti Kosova odavno je vec reseno. Dakle, svi ovi koji pricaju o tome sa 'ako', lazu sebe a sto je mnogo gore lazu i sve nas. Srbija ima jedan put i to je clanstvo u EU. Sve ostalo je totalna katastrofa i izolacija. To smo vec imali jednom i znamo kako izgleda. Takodje znamo kome je tad bilo dobro, mozda bolje nego ikad. Da li ovi koji sad zagovaraju odustajanje od evropskog puta prizeljkuju da budu neki novi Karici, Miskovici, Arkani i Legije, jer su onu sansu od pre nekoliko godina propustili? A Narod? Narod ima kratko pamcenje, ali zato opet zeli da se inati. Dokle?

Zorica

pre 16 godina

Ovo je samo jos jedan u nizu dokaza da ovom zemljom u stvari vlada SRS. DSS time kupuje vreme da revidira proslost. DS? Stvarno ne razumem sta ti ljudi rade. A mi? A mi? Kad cemo savladati osnovne lekcije demokratije?

Tadic je morao da ponudi mandat Nikolicu posle parlamentarnih izbora. DSS je jos tad trebao da bude isteran na cistinu. Ovako sta smo imali DS je prepustio mesto premijera Kostunici koji sprovodi Nikoliceve stavove, protiv EU, za Rusiju. Koji je u potpunosti amnestirao i Milosevica i Seselja za gubitak Kosova ubedjujuci nas da niceg nije bilo, da je 1244 vrhunski uspeh pametne srpske diplomatije. I doveo nas je opet pred kapije Rambujea. Ostaje jos da vidimo kako ce izbrisati "incident" sa prijemom u savet bezbednosti i da obnove ujedinjenje sa Rusijom i belorusijom. Da Nikolic moze da vlada i bez da b ude formalno na vlasti pokazali su nam Tadic i Kostunica.

Bolje da je jos posle izbora bio i formalno na vlasti. Gradjani bi onda znali, jasnije videli, i vec do sad bi pao sa vlasti.

Drevni Ilir

pre 16 godina

Izgleda da cemo biti svedoci i ovog bisera Srpske politike – da Srbija postane prva drzava koje postavlja uslove Evropskoj Uniji za pripajanje istoj!

Uros

pre 16 godina

Ne razumem zasto neko zeli da koci priblizavanje EU statusom Kosova kada je kristalno jasno da su to dva totalno razlicita procesa...
Molim predsednika i ministre DS da istraju u svojoj ideji jer su upravo zato i podrzavani od vecine gradjana u Srbiji...

Branislav

pre 16 godina

Radikali žele da sačuvaju Kosovo tako što će blokirati rad parlamenta!? DSS ne želi da podrži Tadića pa traži razlog u neprihvatanju rezolucije od strane DS za koju i sami znaju da nije izvodljiva u stvarnosti. DSS i Radikalna Stranka moraju da prestanu da skupljaju političke poene na stvarima koje su od suštinske važnosti za ulazak Srbije u EU i da počnu da razmišljaju o dobrobiti cele zemlje a ne samo o svojim ličnim interesima.

Anonimus

pre 16 godina

Kosovo je ovde postalo tabu tema o kojoj nio ne sme da prica. Nazalost, kosovo ce se odcepiti, hteli mi to ili ne, jel tako zeli sila koja je mnogo veca od nas. Sta je moglo da se ucini, ucinjeno je.

restart

pre 16 godina

let's make a pact. Ostavite nas na miru, raspisite nam izbore da izaberemo novu vlast koja ce da radi u interesu naroda, a vi nastavite da vladate na Kosovu, drevnoj srpskoj teritoriji. Takmicite se tamo ko ima vecu podrsku, nije da vam i ovde sanse bolje stoje. I nemojte nikad da ga date. Ali nas ostavite na miru. Mnogo ste loshi. Najgora vlast u Evropi. Jel vam to nesto znaci??? Kapirate? Ne??

milan

pre 16 godina

Zbog cega je vaznije potpisivanje sporazuma sa EU od Kosova? Ne kontam, da li neki misle da ce Srbiji biti automatski bolje ako izgubi Kosovo i prepusti ga bez bilo kakvog otpora ili borbe. U svim normalnim drzavama na zapadu jednostrano otcjepljenje bilo kojeg dijela njihove teritorije bi znacio vojnu intervenciju i sprecavanje toga. Samo misevi mogu zaboraviti narod na Kosovu i reci da biraju EU, a Kosovo je svakako daleko od Beograda i sta me briga sta ce se tamo desiti. Zbog takvih stavova i politike Srbija i jeste tamo gdje jeste. Zar bilo koja politicka stranka u Srbiji moze imati razlicite poglede po pitanju odbrane Kosova? Ne smije da ima, mora se po tom pitanju postici 100% jedinstvo medju svim strankama i od toga nema odstupanja. Samo jedinstvenom politikom se moze zastititi suverenitet Srbije.

kontras

pre 16 godina

Ni jedan politicar, ni jedna politicka stranka nemaju prava da lise Srbiju dela teritorije za nesto sto bi se mozda moglo eventualno nekada desiti u buducnosti! Mlada generacija to nije zasluzila! Otpor!

3nojavi Omladinac

pre 16 godina

Zar ovakve rezolucije u ovakvom skupstinskom sastavu pisu samo dve stranke? Lepo je staviti u naziv stranke "demokratska" ali to ne znaci da si odmah uzeo monopol nad demokratijom. Rezolucije koje su od sireg nacionalnog interesa se sastavljaju u prisustvu predstavnika svih najvecih stranaka. Ako ne, onda se ignorise misljenje, u ovom slucaju, vecine gradjana nase drzave. Hocete u Evropu? Makar saznajte kako ona funkcionise.

MilosE

pre 16 godina

Ovo je samo jedan u nizu dokaza da ova koalicija zaista funkcionise kako treba. Naravno, svuda postoje nesuglasice, tako i u politici. Mada, najbitnije je da se svi slazu oko najbitnijih drzavnih pitanja.

pucav

pre 16 godina

Vrlo prozaicno, dogovorena rezoluzija koja ce biti potvrdjena od iste koalicije u Skupstini. A sta misli srpski narod, izadjite sa rezolucijom na referendum pa da vidimo rezultat. Ako ne onda narodu ne preostaje jedino originalni srpski izum , mirne demnstracije i pistaljka , koju su prihvatili i svi narodi koji demonstriraju na zemaljskoj kugli. Jer nas narod kaze , nicija nije gorela do zore!