BiH parafirala SSP sa EU

Sarajevo -- Evropski komesar za proširenje Oli Ren i premijer BiH Nikola Špirić parafirali u Sarajevu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. Napred BiH
  (Elma Masovic, 4. decembar 2007 08:41)

  # Link komentara

 2. Bosni i Hercegovini sretan put ka integraciji u veliku porodicu ujedinjenih evropskih naroda.
  Koštunici: NIŠTA NE DIRAJ - svaki tvoj potez se srpskom narodu u okruženju višestruko obijao o glavu.
  (Josip Vasilj, 4. decembar 2007 09:36)

  # Link komentara

 3. Drago mi je sto se moja zvanicna drzava priblizava normalitetu. ali nazalost se to desava samo na papiru. sta nam vrijedi jedan ugovor ako veliki dio naroda nema nikakvu vezanost prema "svojoj" drzavi ili ne podnosi veliki dio svog naroda, nebitno da li sa strane srba, bosnjaka ili hrvata. jednostavan primjer: kad kod nesto zatrazim u bosanksim ambasadama po evropi, pitaju me direktno za puno ime. posto je moje ime prepoznatljivo kao srpsko, odmah primjetim po drskom ili prijatnom tonu da li pricam sa bosnjakom/hrvatom ili srbinom. i tako nesto iz zvanicne ustanove.
  (Aleksandar, 4. decembar 2007 10:31)

  # Link komentara

 4. Ne treba se previse radovati.Put BiH ka Evropskoj uniji tesno je povezan sa pitanjem Kosova i Metohije,plus imajuci u vidu da bi gradjani RS pre sa Srbijom na put ka EU nego sa BiH.Kako se bude radikalizovala situacija sa KiM to ce se odraziti na ovu zemlju,jer kako objasniti ljudima ako ne zele da zive u jednoj zemlji i dobiju zeleno svetlo da se odvoje,isto to ne mogu drugi, konkretno Srbi u BiH.
  (zokac, 4. decembar 2007 10:49)

  # Link komentara

 5. Konacno nesto pozitivno za taj napaceni narod u BiH. Nacionalisti ce sigurno biti nezadovoljni ovim jer taj put vodi u bolji standard i zivot ljudi, bez obzira na formu, naziv, sadrzaj i simbole drzave u kojoj zive. Barem neka deci bude bolje u buducnosti.
  (Nostradamus, 4. decembar 2007 10:54)

  # Link komentara

 6. 'Aj u 2 godine zivota da ce da ga potpisu pre nego mi (SRB).
  (nEUrosceptic, 4. decembar 2007 12:25)

  # Link komentara

 7. cestitam bosni. uopste ni ne razumem toliku rezervu i neaktivnost eu zvanicnika kad je bosna u pitanju. vise se ide u susret srbiji i hrvatskoj nego bosni, iako su obe, mada prva mnogo vise, bile te koje su uzrokovale ratove i velika stradanja u bosni. bravo za bosnu.
  (cestitam, 4. decembar 2007 12:45)

  # Link komentara

 8. Pa kako to? Zar nije uslov, da se svi haški optuženici izruče ? Kako vidim Kardžić nije izručen ? Ili on nije državljanin BIH ?
  (Ivan, 4. decembar 2007 17:05)

  # Link komentara

 9. Sad smo stvarno najgori od sve jugoslovenske dece...
  (smekerstari, 4. decembar 2007 19:40)

  # Link komentara

 10. Znam da ce neprijateljima BiH biti krivo zbog potpisivanja ali samo bi podsjetio na jedno: vec u veliko se govori kako nam Tito, Milosevic, Alija, Tudjman, Rugova nisu valjali. Sta se promjenilo od njihovog odlaska? sta smo to mi "demokrati" pametni ljudi evropski nastrojeni uradili da bi nasoj djeci bilo sutra bolje? Sta? Ni ciji uspjeh ne treba da vas baci u ocaj, time pokazujete svoju slabost. Svim gradanima BiH CETITAM, I OVO JE JE VELIKI USPJEH.
  (Boki, 4. decembar 2007 20:06)

  # Link komentara

 11. Rodilo na Balkanu ove godine pridruzivanje i udruzivanje sa EU bas, onako bericetno! A tek sto nas ceka sledece...
  Jedino sto svaki dan ovaj "put" sve vise lici na stramputicu. I to punu raznih truckavih dzombi.
  Ne znam da li je to zato sto ove autobuse, kojima smo krenuli vozi isti "Misko" i to dobro povezanih ociju ili je to zato sto se nalazimo u lavirintu iz koga se moze izaci samo onuda odakle se i uslo. Jedino znam da ce na kraju da nas pitaju:
  - Gde smo bili?
  - Nigde
  - Sta smo uradili?
  - Nista
  (pata, 4. decembar 2007 23:11)

  # Link komentara

 12. Čestitam BiH! Drago mi je da je da su neki i uspeli, naspram okolnosti.
  (oliver, 5. decembar 2007 01:13)

  # Link komentara

 13. Nadam se da je ovo korak naprijed! Dosta je bilo nacionalizma, te vjere itd. I u ostalom nadam se da ce sa tom evropskom unijom prekinute bezveze granice izmedzu BH, Srbije i Hrvatske postojati! Lijepa vijest za sve bosance i hercegovce!!
  (fukara, 5. decembar 2007 07:00)

  # Link komentara