Protest đaka izbačenih iz medrese

Novi Pazar -- Šestorica učenika optužili su Muamera Zukorlića da je odgovoran za njihovo udaljavanje sa nastave u novopazarskoj medresi.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Ovo sa ovom dečicom je strašna stvar. Isterati ih samo zbog toga što su nečija deca je nezabeleženo u svetu.
  Moje čestitke organizatorima ovog skupa a kritika svim onim borcima za ljudska prava koji su zanemeli kod ovog slučaja.
  (Woodoinstalater, 30. novembar 2007 16:16)

  # Link komentara

 2. Moja podrška ovoj djeci! Sramno je ovo što je Zukorlić učinio njima.
  Samo se pitam šta bi bilo da se ovo desilo nekom drugom, ma grmela bi dnevna štampa i elektronski mediji.
  U svakom slučaju još jedan veliki minus Zukorliću.
  (Sandžaklija, 30. novembar 2007 16:20)

  # Link komentara

 3. Ovo što je rekao Šećović na ovom pressu je tačno 1.000.000%.
  Eto draga moja gospodo kakav je naš, nazovi "vjerski vođa" Zukorlić.
  Da nam ga je se riješit k'o da bi nam pao ogroman teret s'leđa.

  Samo još da i ovaj Šećović ne ispadne neki Ugljaninov čovjek koji "je plaćen da razbije iznutra Islamsku zajednicu" e pa gdine Zukorliću Islamska Zajednica niste vi lično.
  (NP Blues, 30. novembar 2007 16:29)

  # Link komentara

 4. Aman, bre, pa zar ne postoji ni jedno, bolje mesto, za te prepirke nego preko decijih ledja!? Izvuci decu iz skamija i gurnuti ih u prljavi, svadjalacki svet odraslih je greh. Ma kakav bio povod tih svadja.
  (Gunar Knob, 30. novembar 2007 19:39)

  # Link komentara

 5. Najgora stvar je ovde sto se ovi mladi ljudi koriste za prepucavanje neistomisljenika, a famozni razlog o tome da 'skola ne moze da im garantuje bezbednost' je uvreda za inteligenciju. Skola je duzna da svim svojim ucenicima obezbedi uslove za skolovanje, u skladu sa Univerzalnom deklaracijom o pravima deteta, a treba i podsetiti da je Srbija potpisnica ove Deklaracije. S tim u vidu, evidentno je da niko iz drzavnih institucija nije ovim povodom reagova i zahtevao da se Deklaracija i prava mladih djaka ispostuju. Imajuci to na umu, jasno je da Beogradu odgovara da se napadi i s jedne i s druge strane nastave nesmanjenom zestinom, jer zaboga, kome odgovara smirivanje situacije u ovom trenutku? Deca su samo kolateralna steta.
  (S.S., 30. novembar 2007 19:53)

  # Link komentara

 6. trebalo bi da tuze islamsku zajednicu gradjanskom sudu. pretpostavljam da je pomenuta skola pod privatnom ingerencijom islamske zajednice, a ne drzave tako da tu premijer i ekipa nemaju nikakve nadleznosti. jedino sud moze da presudi kolika je steta nastala kao posledica diskriminacije, i koliko ozbiljno shvata diskriminaciju u srbiji te da na osnovu toga proceni kolika treba da bude kazna odnosno nadoknada diskriminisanima.
  (nikola, 1. decembar 2007 07:32)

  # Link komentara

 7. Problem i jadi u kome su Bosnjaci Sandzaka ugurani ima jedno ime ili jednu diagnozu te drustvene bolesti , a to ime glasi ;Sulejman Ugljanin i Muamer Zukorlic koji ako prvi stvarno voli i cijeni svoj narod! onda bi njegova moralna duznost bila da podnese sam ostavku i na mjesto predsednika opstine novog pazara i na mjesto predsednika SDA dok ovaj drugi ako mu je stvarno sveto i stalo do Dzemaata i Islamske zajednice onda da injemu budne Islamska obaveza da ako kao takav nije podoban da predvodi na celo Islamski Mesihat Sandzaka kao njen predsjednik! , da i on podnese ostavku pri glavnom odboru Islamskog mesihata Sandzaka i da iz redova Islamskog mesihata preuzme njegovo mjesto neko drugi kog cijenu i postuju Dzemaat Islamskog mesihata Sandzaka , a onaj Ugljaninov Imam takozvani reis da se mirno povuce u svoj privatan zivot i nek ostavi na miru Bosnjacki Narod Sandzaka da on sam sebi izabere Muftiju ili reisa a ne oni iz Beograda .
  (Samir, 19. januar 2008 13:11)

  # Link komentara