Bez dogovora o načinu privatizacije

Beograd, Novi Sad -- Socio-ekonomski savet nije postigao dogovor o konceptu privatizacije velikih javnih preduzeća i besplatnoj podeli akcija.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Dinkicev predlog , to jos nije vladin predlog zakona, vise ide na stetu "ostalih" nego radnika JP-a, radnici u JP-a mogu po sadasnjem zokonu da dobiju akcije DO 15% vrednosti i to po 200 eura po godini staza .., u najboljem slucaju , ukupno radnici JP-a mogu sa svojim godinama staza da dosegnu od 3 do 5 % vrednosti , sto bi znacilo da , po sadasnjem zakonu ostatak od oko 10% ide na "sve ostale" , odnosno "ostalima " preostaje oko 25% a ne 17.5% kako je Dinkic ponudio... Ko sad treba tu da strajkuje veliko je pitanje,,, a posebno sto besplatna podela " po glavi punoletnih stanovnika" bi mogla da znaci da svi punoletni gradjani Srbije ( sa sve KosMet-om) imaju pravo i na platu , bez obzira da li su u radnom odnosu, zatvoru , bez posla ili drze lanac hipermarketa, jer akcije su novac isto kao sto su i plate navac... Ako su hteli vaucersku privatizaciju onda je to trebalo jos 2001 a ne sada pred izbore. ... a ostalo je jos 2500 drustvenih firmi i sugurno oko 1000 malih javnih preduzeca po opstinama koje nisu privatizovane, nisu na berzi , jedinu su pod partijskom kontrolom.. Ko bi trebalo da strajkuje prosudite sami.
  (m., 30. novembar 2007 19:46)

  # Link komentara

 2. Oni bi akcije, a bas ih briga kakvog su kvaliteta njihovi proizvodi, zbog kojih u Srbiji skoro nije moguce ostvariti pravo na garanciju kod novog automobila. Bruka!
  Pusite slobodan uvoz nafte i benzina i slobodno otvaranje benziskih pumpi, pa da vidimo koliko ce da vrede te njihove akcije kad niko ne bude hteo da kupuje to njihovo djubre koje oni proizvode.
  (jako zabrinut, 30. novembar 2007 17:13)

  # Link komentara

 3. Pozdravljam radnike Naftagasa u borbi da sacuvaju svoj kapital.
  (Marks, 30. novembar 2007 16:14)

  # Link komentara