Zukorlić optužuje Ugljanina

Beograd -- Islamska zajednica u Srbiji ocenjuje da je Koalicija Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina glavni akter destabilizacije u Sandžaku.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
  1. Ne postoji Islamska zajednica koja ima naziv ”Islamska zajednica Indonezije, Maroka, Turske, Malezije.... nego postoji Islamska zajednica koja ima naziv ”Islamska zajednica u Indoneziji, Islamska zajednica u Moruku, u Turskoj.....” Tako postoji i ”Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini”. Medjutim, medju Bosnjacima u Sandzaku nasli su se oni koji su formirali ”Islamsku zajednicu Srbije”.Tako su muslimani u Sandzaku prvi i jedini na svijetu pokazali da oni ne zele da pripadaju ostalim muslimanima.

    Pokazali su, ustvari da je njihova Islamska zajednica samo srpska, da je ona, a i oni, zajedno sa njom vlasnistvo zemlje Srbije. I tako kada vas budu opet proganjali, «zajednicu» im morate ostaviti zato sto hoćete da je «srpska».

    S time da je ”Srpska islamska zajednica” organizacijski u istoj ravni kao i ”Srpska pravoslavna crkva” Ali pravo je cudo da se niko medju Bosnjacima u Sandzaku ne upita: Pa cekaj, kako to niko medju Srbima i ne pomislja da osnuje ”Bosansku, Hrvatsku ili Slovenacku pravoslavnu crkvu jer i tamo ima kamara Srba!?
    Ne, nego svi do jednoj medju Srbima brane svoj tron u Beogradu. Svima je jedna-jedina Srpska pravoslavna crkva bez obzira gdje ti Srbi zive.

    Svim Srbima je Beograd ”sveta stolica”. A medju Bosnjacima u Sandzaku, eto, nasli su se oni koji kazu:

    Pa sta mi to imamo sa Sarajevom??? Tu istu pricu slusamo i od Djukanovicevih podanika i poslusnika. Nevjerovatno!

    No, zaista, Bosnjaci u Sandzaku svih ovih 15-tak godina i nisu imali puno toga zajednickog sa Sarajevom.

    Vezu sa Sarajevom Bosnjacima u Sandzaku na sve moguce nacine nastoje presjeci i Sulejman Ugljanin i njegov „reis“ Adem Zilkic i Rasim Ljajic i..... A sve to u nastojanju da se dodvore i priblize svojim velikosrBskim mentorima. Žalosno!
    Dragi Bosnjaci u Sandzaku. Ne zaboravite ni to: budete li imali „Islamsku zajednicu Srbije“ – Srpsku islamsku zajedicu, vi ce te biti oznaceni Srbima muslimanima, Srbima islamske «veroipovesti» i na kraju, kad vam razore i ono malo islama sto u praksi ostane, bit ce te samo Srbi.

    Upamtite, vama je sa takvom formulom ugrozen i nacionalni identitet.
    Dragi Bosnjaci u Sandzaku, imate li snage da zaustavite one koji vas pozivaju na medjusobni sukob, dok vam iz srbijanske Skupstine cinicno porucuju «ma vas bre niko ne sme da bije» a nastavak je, sem srpske policije!?!
    (Tutinac, 24. novembar 2007 16:06)

    # Link komentara

  2. Ovakve riječi gospodina plojovica su zaista sramne i ne doprinose smirivanju situacije.
    (NP, 24. novembar 2007 21:16)

    # Link komentara

  3. "Ugljanin sa svojom politikom prema naistomišljenicima sprovodi mere koje nisu zabeležene u istoriji i on je najveći problem po pitanju bezbednostu u Sandžaku", rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu Rešad Plojović" Ja koliko sam pratio situaciju u Sandžaku još nisam čuo da je od ugljanina neko stradao, uvijek su stradali i ubijani njegovi ljudi od 1990. do danas.
    Upravo protiv njegovih ljudi se i vodi poslednji politički proces u Evropi (slučaj 25-torica)
    (Woodoinstalater, 24. novembar 2007 22:28)

    # Link komentara

  4. Narod Sandzaka okrece ladza SDA-u.Faraoni su nestali.
    (Elma Masovic, 25. novembar 2007 04:51)

    # Link komentara