Kineske kompanije sve jače

London -- Prvi put otkad Fajnenšel tajms pravi ranglistu najvećih svetskih firmi, među prvih deset nije najviše američkih nego - pet kineskih.

Izvor: FoNet
Pošaljite komentar
 1. Pre neku godinu se pljuvalo po socijalistima i radikalima jer su hteli da se 'druze sa Kinom i Rusijom'. Druzicemo se mi sa njima hteli ili ne.
  (Sale, 4. novembar 2007 13:32)

  # Link komentara

 2. Jos kad smo demonstrirali u Torontu za vreme agresije NATO-a noseni su transparenti"GROW CHINA,GROW"(RASTI/JACAJ KINO,JACAJ!).To se vise ne moze zaustaviti,i zluradih komentara na racun Kine i Rusije bice sve manje.Dragan
  (DRAGAN, 4. novembar 2007 15:19)

  # Link komentara

 3. Mislim da je i ocekivano obzirom na velicinu njihovog trzista. Licno se plasim napretka kine posto su im ekoloski i eticki standardi niski.
  (Goca, 4. novembar 2007 15:32)

  # Link komentara

 4. Sto rek'o pokojni drug Deng Xiao Ping,otac moderne Kine:"kako je lepo biti bogat!":-)Eh taj socijalizam sa "kineskim karakteristikama"(kapitalizam)...
  (Mao, 4. novembar 2007 15:58)

  # Link komentara

 5. Kada bi USA ili EU ukinuli vize u Rusiji i Kini nebi ostala ni jedna ziva dusa.Zemlje koje svoj "prosperitet" baziraju na neekoloskom raubovanju prirodnih resursa odnosno bestijalnom eksploatisanju jevtine radne snage,nemaju na duzi rok,nikakvu perspektivu.Ako se tome doda i visenacionalni sastav onda je katastrofa vec programirana.
  (Vokshi, 4. novembar 2007 16:06)

  # Link komentara

 6. Forza Chinese!
  (Pro Chinese, 4. novembar 2007 16:47)

  # Link komentara

 7. eh ta kina, tolike godine neometanog razvoja i ni jedna kriza. videcemo kako ce jos uvek pretezno zastareli sistem reagovati kad se pojavi inflacija (koja je neminovna bas zbog toga sto vec godinama drze juan podcenjen)... ne pravi se moderni kapitalizam preko noci, kriza u kini tek dolazi.
  (profesor, 4. novembar 2007 19:16)

  # Link komentara