Odgovornost u slučaju "Pahomije"?

Beograd -- Advokat oštećenih dečaka nada se da će Ministarstvo pravde utvrditi odgovornost sudija za povredu zakona u slučaju "Pahomije".

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Tako treba, bojkotovati crkvu do daljeg. Pa nije samo Pahomije, sad se pojavio i Ilarion sa bludnim radnjama. Ljudi moji ovo je strašno! On se šeta slobodno dok se deca leče! A što se tiče moralisanja crkve... ha, ha, pa prostitutke i sveštenici uvek najviše pričaju o moralu, a lopovi o poštenju. Toliko!
  (Bibi, 14. novembar 2007 15:11)

  # Link komentara

 2. Siguran sam da bi Crkva reagovala na svoje pedofile kada bi im oni naneli štetu. Na moralnom planu to očigledno ne treba tražiti. Jasno se vidi da bludničenje nad decom smeta samo nama građanima a ne i njima. Kada bi građanska parnica (i protiv crkve i ovog gada, ali i protiv države) donela ogromnu materijalnu odštetu koju bi država i crkva MORALE da plate oštećenima - TVRDIM da bi efekat bio zapanjujuć. Pahomije bi bio najuren, usledilo bi naknadno "zgražavanje" nad postupkom, a država i sudstvo bi poveli računa da se to ne ponovi. (Naravno, ne zbog poštenja i pridržavanja zakona već zbog para - kao i SPC.)
  (Bojan Todorović, 1. novembar 2007 08:27)

  # Link komentara

 3. Normalno da su nam takvi sudovi, kad su ovakvi profesori Pravnog fakulteta u BG. Zbog ove gluposti da oštećeni mogu sada pokrenuti parnicu za nadoknadu nematerijalne štete, iako je prošao opšti rok zastare od 3 godine, pa i rok zastare krivičnog gonjenja, bilo koji student bi pao ispit iz obligacija. Možda se čovek hvali da ima tako jaka leđa, da je postao profesor a da ništa ne zna, pa da to još može da meti u novine.
  (slawen, 1. novembar 2007 00:54)

  # Link komentara

 4. Blam i za crkvu i za patrijarha koji se povodom slucajeva i Ilariona i Pahomija ne oglasava. Da li iko veruje da ce roditelji da izmisle nesto cime bi naudili rodjenoj deci. Pa i da se desi neki takav slucaj pa da razumem ali ovde se radi o nekoliko decaka. Ja u crkvu i ne ulazim ali bi o tome trebalo da razmisle i svi oni koji u nju ulaze a ne razmisljaju sta bi bilo da su to bila njihova deca.
  (Nele, 1. novembar 2007 00:16)

  # Link komentara

 5. moje mišljenje je da je krivični postupak namerno vođen tako da zastari.
  Pogledajte slične postupke, kada se sudi nekim anonimcima, ako ne dođe na suđenje privedu ga ili pritvore, što nije učinjeno sa ovim sveštenikom.

  Slično je i sa ostalim: prvo izmena nadležnosti suda, zatim prva oslobađajuća presuda, višestruka suočavanja sa maloletnicima, zatim donošenje osuđujuće presude uz povredu zakona usled koje ista mora biti ukinuta kasnije.
  Sve ovo je dovelo do zastarelosti, i ne verujem da je to slučajnost, nego je odraz namere i nepostojanja nezavisnog pravosuđa.
  (Rusty Egan, 31. oktobar 2007 21:52)

  # Link komentara

 6. Ne znam kako je po nasim zakonima, ali u normalnom svetu ako pokazu da su sudije ili policajci u sklopu kriminalne grupe sa optuzenim uticali na sudjenje, onda ne vazi zastita od novog sudjenja posto zakon garantuje jedno POSTENO sudjenje.

  Sto se tice tuzbe za materijalnu stetu i dusevnu naknadu, treba tuziti SPC posto je doticni radio pod njenim patronatom i u njeno ime.
  (Nikola, 31. oktobar 2007 18:15)

  # Link komentara

 7. Dokle god Srbija u vlasti ima klerofasiste, a najjaca opozicija su nesumnjivo fasisti desavace se takve ali i jos gore pojave. Najbolji primer za to je relativizacija delovanja pro i neofasistickih grupa u Srbiji od strane intelektualaca i analiticara bliskih DSS-u.
  (Darko Kovac, 31. oktobar 2007 18:01)

  # Link komentara

 8. Suđeno je i presuđeno Tomislavu Gačiću, a ne vladici Pahomiju.Vladici Pahomiju treba da sudi Crkva i to je u njenom interesu i interesu nas vernika.
  Kao građanin poštujem profesionalnu odavažnost sudija Vrhovnog suda koji su juče doneli navedenu odluku, kojom potvrđuju da su oštećena deca zaista KAŽNJENA.
  Otac oštećenenog deteta je po izricanju oslobađajuće presudepresude Gačiću (i kažnjavanju dece) izjavio:
  “Ova presuda je KAZNA za njihovu ljudsku i gradjansku hrabrost”.
  (Timotije, 31. oktobar 2007 16:25)

  # Link komentara

 9. Kada nema drzave, jedini efikasan lek u ovakvim situacijama je potpuni bojkot crkve dok se ne ogradi od zlocina i ne rascini pedofile Pahomija i Ilariona, kao i onog politikanta iz Mileseve Filareta. Samo bojkot. Nema kupovine sveca, brojanica, crkvenih kalendara, dobrovoljnih priloga... Nema ulazenja u crkvu. Ista ta crkva koja je bila najzasluznija za opstanak Srba i srpskog identiteta tokom 5 vekova ropstva, pala je na najnize grane od svog osnivanja. Prema tome, kada vas sledeci put nazove svestenik da ugovori svecenje vodice, recite mu da do daljnjeg ne mozete da ga primite, jer se crkva nije ogradila od najgnusnijih zlocina u svojim redovima.
  (Marko (Dorcol), 31. oktobar 2007 14:49)

  # Link komentara

 10. Ako osteceni i dobiju neku materijalnu nadoknadu od razvratnika, to znaci da vernici daju pare popovima da bi ovi imali cime da plate bludnicenje nad njihovom decom. Pa u sta to veruju vernici?
  (Aca, 31. oktobar 2007 14:22)

  # Link komentara

 11. S obzirom da je sud omanuo (zamisli), predlažem staro dobro kamenovanje.
  (Marin, 31. oktobar 2007 14:13)

  # Link komentara

 12. A hoce li povodom Pahomija da se oglasi nasa crkva, ili za nju ne vaze ni zemaljski ni bozji zakoni?!
  (Petar, 31. oktobar 2007 14:12)

  # Link komentara

 13. Ma da oslobodite ga, svi su oni svetci...uzas...zato ce nekog klinca zbog dzointa ili ukradenog bicikla da odrape 1-2 godine, a ovaj pedofil ce slobodno da se seta i jos da nam drzi predavanja o moralu...O tugo jesenja...
  (Dragan, 31. oktobar 2007 14:03)

  # Link komentara

 14. Hajde da zamislimo sledeci slucaj: svestenik neke male protestantske crkve u Srbiji, pod imenom Pahomije, siluje decake za vreme bogosluzenja. Ne samo da bi TOG Pahomija osudili, nego bi mu i celu crkvu izlozili sramu i verovatno zabrani nazvavsi je "sektom". Najveca i najopasnija sekta u Srbiji zove se "Srpska pravoslavna crkva".
  (Dragoljub, 31. oktobar 2007 13:44)

  # Link komentara

 15. Strasno je sto se i nad decom nekaznjeno izivljavaju.
  (BiG, 31. oktobar 2007 12:18)

  # Link komentara

 16. Neverovatno i zaista tuzno! Ovde se jasno vidi da Srbija nije pravna drzava i da lagano postaje hriscanska dzamahirija, jer su popovi ovde najuticajniji ljudi. Pahomije ne bi bio osudjen i sve da je setao te decake na uzici...Uzas!
  (Alexandar, 31. oktobar 2007 12:10)

  # Link komentara

 17. U vise navrata nas patrijarh je izjavljivao sledece: '...Bolje je izgubiti glavu, nego svoju okaljati dusu ...' Drugacije bi se svi ti guraci klipova u tockove ponasali da su njihova deca bila zrtve notornog 'vladike'.
  (DeKOb, 31. oktobar 2007 12:08)

  # Link komentara

 18. Činjenica je da ne mogu da mu sude dva puta za istu stvar, to zna i okrivljeni a još bolje znaju u pravosuđu. Zar verujete da se u ovoj zemlji nešto dešava slučajno? Žrtve su zločinci što su prijavili, on je slobodan a pravosuđe nezavisno?! Razrešiti sve nosioce pravosudnih funkcija koje su učestvovale u postupku od početka do kraja!
  (Sladjana, 31. oktobar 2007 11:32)

  # Link komentara

 19. srbija nije drzava. i to je ono sto najvise boli. kostunica sa imidzom legaliste preko djindjicevog lesa dolazi na vlast. zasto? kako zakon ne bi bio jednak za sve? kako bi se ubice setale slobodno nasim ulicama a popovi koji zlostavljaju bili cuvari nasih dusa?!
  (groonf, 31. oktobar 2007 11:11)

  # Link komentara

 20. Srbija srlja u totalno blato klerikalno fašističke države kojom će, sve je izvesnije upravljati radikali. Ako. To izgleda i zaslužuje...Slučaj Pahomije je najveća bruka pravosudja savremene Srbije. Nije mi jasno što se barem onaj savesniji deo crkve ne pobuni protiv ovoga...
  (Krsta Cicvarić, anarhista iz Nikojevića kod Ravni, 31. oktobar 2007 11:05)

  # Link komentara

 21. Ovo je prevrsilo svaku meru, jel primecujete da nam crkva i cuvari ratnih zlocinaca kroje politiku? To se mora zaustaviti pod hitno.
  (samir, 31. oktobar 2007 10:43)

  # Link komentara