Suša izgovor za poskupljenje?

Bačka Palanka, Beograd -- Poskupljenje mleka skrenulo pažnju na problem monopola u prehrambenoj industriji.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Vrlo je zanimljivo da je istovremeno sa skoro duplim poskupljenjem došlo do potpune nestašice mleka. Dakle, bilo im je malo pa duplo. istovremeno su u naš maksi (prodati C market) svaki dan dolazile Ogromne količine jogurta, Dugotrajnog mleka i ostalih zezalica. A običnog mleka nigde na rafovima, evo već skoro mesec ipo dana. Meni to pre svega miriše na divlju deregulaciju tržišta i monopol takvog nivoa da ugrožava osnovno snabdevanje građana i daljnju proizvodnju, kako u proizvodnom delu tako i u Trgovačkom delu. Tako nam svima treba kad dozvoljavmo da korumpirana država prodaje tržište strancima i velikim lancima koji ubiše konkurenciju. I cene logično idu na više i uskoro nećemo imati ni za PREHRANU.
  (Marko, 8. oktobar 2007 23:25)

  # Link komentara

 2. Mislim da do poskupljenja dolazi kako zbog suse tako i zbog sira i vojne muzike.
  (Pedja, 8. oktobar 2007 21:54)

  # Link komentara

 3. prosto ne mogu da verujem da je razlog poskupljenja - nije poskupljivalo dugo vremena; vec mi je dosadila zastita domace privrede, neka propadnu ili promene vlasnike tako da vise nema politicara u upravnim odborima, koji jedini imaju neke koristi od svega toga.
  (veljko, 8. oktobar 2007 21:52)

  # Link komentara

 4. Mi penzioneri ćemo kupovati kilo leba i litar mleka na dan i ništa više (kao 1993. godine).
  (Penzioner, 8. oktobar 2007 16:40)

  # Link komentara

 5. Koja je ovo poljoprivreda? Pa da li su oni culi za preventivne mere?! Ja mislim da jos samo kod nas moze poljoprivrednike da iznenadi(!) susa, obilne kisa i mraz. Ovo je tako jadan izgovor da bi mene bilo sramota da tako nesto izgovor. "Sutra" ce neko doci i reci: "Hleb ce poskupeti na 100 dinara zbog nepredvidjenih sneznih padavina sredinom januara".
  (Marko - Vracar, 8. oktobar 2007 14:44)

  # Link komentara