Sreda, 03.10.2007.

11:46

Nasilje i(li) sociološka analiza?

RTS sinoć prikazao emisiju u kojoj mladoženja priznaje da ponekad šamara verenicu. LDP kritikuje RTS, Tijanić brani "analizu".

Izvor: B92

Nasilje i(li) sociološka analiza? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

sonja

pre 16 godina

To sto se desava u porodicama u Srbiji jeste skandalozno. Pokusajte bilo gde u svetu da udarite zenu ili svoje dete! U Engleskoj cak i dete moze da prijavi svog roditelja zbog samara i tu se ukljucuje policija, pokrecu postupci... I ja sam prisustvovala svadbama u Srbiji u kojima devojka (koja nije naucila na takav obrazac ponasanja i zna za bolje) toliko voli mladica da joj ne smeta sto decko i cela njegova porodica vec pred svadbu iskazuju prve znake netrpeljivosti prema njoj, za koje ne znam kako ce se ispoljavati tokom braka. Osudjudjem da se nasilje u porodici emituje kao "zabava", ali postoji i jedna dobra strana cele price, a to je da je pokrenuta lavina osuda na tu temu pa mozda nesto i uspemo da promenimo.

Acika

pre 16 godina

Moj utisak je de se nista od ovoga nije desilo slucajno. Siguran sam da je voditeljka znala za specificnosti odnosa dvoje mladih i pre nego sto je otisla kod njih. Iz nekog razloga, pad popularnosti, ili nesto drugo, bas zbog toga ih je i odabrala. Verujem da nije bilo srecnije osobe od nje (voditeljke) kada se i u skupstini povela polemika povodom toga. Pun pogodak. A tek povecanje rejtinga emisije posle emitovanja prvog dela...Problem u celoj prici, ako sam u pravu, je sto sam ja sa 300 din finansirao tu svadbu i aminovao taj brak samo da bi se neka tamo voditeljka osecala bolje zbog porasta rejtinga. Tuzno.

misha

pre 16 godina

"ako Zoran Djindjic prezivi, Srbija neće". Autor ove rečenice je bog srpskog medijskog neba, pa neće valjda zbog šamarčića da ode. Bila bi sramota za zdrav razum da zbog toga ode. Ako psa ne kažnjavaš zato što te ujede, nemoj ni zato što se upiškio na tepih.

JanaK

pre 16 godina

pa ljudi, 48 sati svadba je reality emisija, prikazuje real life! to nam je shto nam je...mislim, i bez te emisije se znalo da je kod nas jako rashireno nasilje u porodici, ovo je samo josh jedan dokaz! ali shto se tiche voditeljke i rts-a, mislim da oni samim prekidanjem sa realizacijom emisije ne bi sprechili da on nju i dalje tuche! ne mozhe niko sa strane da uradi nishta dok zlostavljani/na ne odluchi da promeni neshto nabolje...

KuntaKinte

pre 16 godina

A koliko prošle nedelje u RTS-u je onaj momak iz tehnike dobio otkaz jer je za vreme prenosa Skupštine dva puta na par sekundi promenio kanal. To je ozbiljan prekršaj, ovo je sociološka studija.

Nikola

pre 16 godina

Tesko je prokomentarisati a jos teze reci nesto smisleno povodom ovoga. Zgrozen sam! Ne mogu da prihvatim cinjenicu da je RTS postala petparacka TV sa svakakvim budalastinama a pred svima Zika seljak i njegova sarenica!
Setimo se svi sta je Tijanic radio pre. Njegovi poduhvati su uvek bili instrument vlasti za ocuvanje malogradjanske blesavosti! Sa sve Kusturicom u upravnom odboru.
Srbijo, Srbijo, suzu sam pustio ...

Nemanja

pre 16 godina

Nasilje bi postojalo, snimljeno, ili ne. Ovako bar postoji šansa da se to promjeni. Stvarno ne vidim u čemu je problem sa ovom emisijom.

malosoli

pre 16 godina

Veoma profesionalno urađena emisija je poslužila kao povod za neke lične obračune sa Tijanićem.
Emisija je za sve dobronamerne ljude veoma poučna, jer je osoba koja vrši nasilje, predstavljena kao totalni luzer i tipovima koji primenjuju slične metode je pokazala koliko su jadni i koliko je ljubomora bolesna osobina.
Priča za sebe je to što gotovo niko iz odbora nije pogledao emisiju, već su pročitali kratki rezime prvog dela emisije i doneli neke odluke. Isti ti zabijaju glavu u pesak kada se nasilje vrši na ulici ili u njihovom komšiluku. O mobingu ili psihičkim torturama, koje znaju biti mnogo gore od primljenog šamara i da ne govorimo.
Na svadbi tih dvoje mladih ljudi je bilo 180 zvanica, uz prisustvo roditelja, rodbine, prijatelja.
Irena je odlično vodila emisiju i ni jednog trenutka nije svojim komentarom afirmisala nasilje- naprotiv.
Svojim komentarima je doprinela da se mladoženja stidi svojih postupaka i da svečano obeća da više svoje nastupe ljubomore neće lečiti batinama.
Pažljivo sam pogledao emisiju i stvarno nema ničega od onoga o čemu se piše-afirmisanju nasilja.

pata

pre 16 godina

Treba imati na umu da je TV ogledalo drustva, posebno ako ne zeli da bude lazna.
Moju komsinicu je muz policajac s vremena na vreme tukao na mrtvo ime, tako da se cela kuca tresla. Jadno dete je bezalo od kuce dok su se te stvari desavale. Posle par dana bi se on pojavio sa buketom cveca, ta bi oni jedno drugom oprostili i nastavili da se ponasaju kao da se nista nije desilo, osim sto je ona vecito imala masnicu po celom telu, a specijalno po licu.
Proslo je bilo jako mnogo godina dok se nisu razveli, a zena je na kraju morala da ispasta.
To sto taj slucaj nije izasao na TV-u ne znaci da po Srbiji nema, jos puno slicnih. Vise verujem da bi ih bilo manje, da ga je neko javno izneo, ali i osudio.

Feminista

pre 16 godina

Ova epizoda generalno nakaradne emisije "48 sati svadbe", predstavlja njen logican vrhunac. Kada bi ova epizoda bila predposlednja u seriji (sa adekvatnim specijanim poslednjim izdanjem poslednje epizode) mogli bi da pricamo o sociolosko istrazivackom karakteru iste. Mogli bi da je mozda i shvatimo kao dokaz srpskih musko-zenskih odnosa u predbracnoj fazi, koji metastaziraju u brachni kung-fu atraktivan za komsiluk i mladozenjine ortake iz birtije. Tada bi emitovanje ove emisija razotkrilo maske srpskog drustva ogrezlog u porodichno nasilje nad zenama i decom. Nazalost osim preslabe kritike voditeljke u toku emisije necemo videti nikakav komentar producentske kuce EMOTION niti RTS-a emitovan u sledecoj epizodi. Mladozenja ce biti "vrh brate" u selu, mlada "plava" josh sutra, a Tijanic i Gosha Emotion puniji za josh milionche dindzi. Tha last but not the least - ni MTV nije nista bolji. Ko razume makar malo engleskog, shvatice brzo o chemu nam zbore hip-hop-eri u svojim trans-global mega hitovima. Sto se mene tiche zene imaju puno pravo da podignu oruzanu bunu za svoja prava na globalnom nivou. Od mene pomoc stize odmah. Sa oruzjem bas nisam vesht ali bih rado pravio sendviche za njihove strazarske postaje na barikadama.

Dragana

pre 16 godina

U svakom slucaju, drago mi je sto se uopste digla frka oko ovoga, jer, verujem da ce mnoge druge devojke koje "samarcice" smatraju normalnim, najzad shvatiti da je to strasno...
Iskreno, gledajuci emisiju, zgrozila sam se ne sto tip bije zenu, vec sto ona to dozvoljava i misli da tako treba...
Sta je onda uopste tu kriv i Tijanic i ceo RTS sto su prikazali da tako nesto postoji u Srbiji?!

Marcos

pre 16 godina

Gledao sam reprizu emisije i
zakljucio da najostriji kriticari nisu ni gledali
emisiju, nego su culi za nju
i pomislili da jeto dobar povod za napade na Tijanica.
Covek se ima zbog cega napadati, ali mislim da je
dobro sto je emisija prikazana, jer nam svima daje
povod da se zamislimo o
mnogim stvarima u nasem
okruzenju.

Nemanja

pre 16 godina

Sacuvaj me Boze sta se desava u Skupstini i kako ovi "zaradjuju" svoje dnevnice. Tijanic mi je antipatican u najmanju ruku ali ovo sto rade poslanici LDP-a je jos gore. Kao da je Mr.T tukao zenu uzivo pred kamerama u udarnom terminu. Sto se mene tice, i treba da se prica o tome i da se ovakvi slucajevi iznose u javnost pa makar i u okviru emisije kao 48 sati svadba...bar da se krene. Voditeljka je krajnje profesionalno odradila posao i svo vreme je osudjivala taj slucaj tako da nema govora o promovisanju zlostavljanja i stavljanja toga u pozitivan kontekst. Ako su poslanici LDP-a toliko zabrinuti za stanje zena u Srbiji ovaj slucaj bi im posluzio kao motiv za siru kampanju protiv zlostavljanja. Na kraju krajeva, u pitanju je tupava show emisija (sto je sasvim druga prica) i ovakvi senzacionalisticki momenti doprinose uspesnosti i gledanosti iste. Kome smeta i ne moze da svari podatak da postoji domestic violence u Srbiji nek promeni kanal, cuti ili uradi nesto povodom toga. Jedino je voditeljka OSUDILA to. Nazalost, u pitanju je jeftina stranacka promocija i klasicno vadjenje stvari iz konteksta. LDP opet dokazuje svoju nemoc i dezorijentisanost u vremenu i prostoru. Stvarno jadno.

Nele

pre 16 godina

Razloga ima puno ali je ovo samo povod da i oni koji placaju pretplatu za ovakav "javni servis" prekinu da to cine. Ova emisija je idiotska od samog pocetka. Ajde da budem i sitnicav, s kojim pravom RTS parama pretplatnika finansira svadbe raznih likova?

zzzzz

pre 16 godina

U konkretnom slucaju, Tijanic, (koji je, uzgred, potpuna nistarija) jeste u pravu. Video sam reprizu emisije i uradjena je izvanredno. Apsolutno profesionalno, nasilje nije slavljeno, nista nije stavljeno pod tepih, tako da je, sa te strane, bilo milijardu slucajeva kad je mnogo ostrije trebalo reagovati protiv RTS-a i njegovog direktora nego sada. Zar nije B92 prvi i najvise govorio o nasilju nad zenama? Zasto se o tome ne sme govoriti kad se spontano dodje do podatka o tome, uzgred, u emisiji zabavnog karaktera? Nema pametnog obrazlozenja, izuzev zato sto je sada ocito nekome to odgovaralo.

arsen wenger

pre 16 godina

Iako nisam gledao cijelu emisiju, vidio sam dovoljno..STRAŠNO...on nju 'samo bije, ne ubja ju'...ma zamisli, mi budale pomislili koješta! Ne znam šta reći za Tijanića, sramota je nastaviti snimati emisiju i još ih častiti svadbom!

Milica

pre 16 godina

U celoj ovoj priči nije bitno da li će Tijanić dati ostavku, biti suspendovan ili nista od toga. Po meni nije problem što je prikazana ta emisija. Tako smo bar videli koji je nivo primitivizma i agresivnosti prisutan u našem društvu. Žao mi je te devojke kojoj se u očima vidi da u isto vreme i voli i mrzi tog čoveka, a misli da ako se ne uda za njega neće ni za koga, što je za nju ravno propasti u takvoj sredini. S obzirom na komentar njene majke da " ona verovatno ponekad pretera pa se to desi" i da je i nju samu muž ponekad šamarao, nije ni čudo što će joj se ćerka se udati za takvog čoveka kad se smatra normalnim da muž ponekad ženi "pokaže ko je muško". Da je i prekinuto snimanje emisije, ona bi se svejedno udala za njega, tako da to ne bi rešilo problem. Ovo nije slučaj za 48 sati svadba već za Sigurnu kuću.

BoKi

pre 16 godina

Pa Tijanic je samog sebe diskreditovao, a da to i nije ni primetio! Njegova recenica da je on "žrtva hajke koju pravi LDP, deo Radikala ...itd.... protiv svojih neprijatelja" znači da on svrstava SAMOG SEBE u neprijatelje nekih stranaka! Znači, mi ga plaćamo da bude nepristrasan, a on je otvoreno neprijatelj nekih! Pema tome - il' da ide il' da vrati pare!

Sunčica

pre 16 godina

Gledala sam emisiju poslednjih 15 minuta i videla o kakvoj budali je reč. Ljudi, pa ta mlada je otvoreno priznala da je dobila po koji šamar ali "šta će kad ga voli"... A, i poslednih 11 meseci ne dobija šamare jer imaju kompromis... U pitanju je ljubav ali na neki čudan način ... Možda ga još i više voli posle kojeg "šamarčica" kako je rekao srećni mladoženja...

Jeremija

pre 16 godina

U vecini komentara prevladava LICEMERJE! Zar nije dobro sto je ovakva stvar emitovana? Zar se ovim cinom nije doveo problem u fokus? Zar je bolje da su inkriminisani dijalozi "ispeglani" muzikom i da je RTS, alatima koji su dostupni montazeru - celu pricu ucinila sladjom, veselijom i sretnijom? Zar je politicko ostrascenje toliko jako da sprecava ljude da vidi sustinu? Javni medijski servis je na (doduse) cudan ali i originalan nacin fixirao i obnarodovao problem! Tijanic mi nije ni simpatican ni antipatican, ali ne mogu da primetim da se veca hajka digla na njega, nego na "mladozenju-shibadziju"?! Je'l to zato sto je on Tijanic? Ili miljenik neke stranke? Ili zato sto je sve ovo bila odlicna prilika da se on nanovo pomene u negativnom konetkstu?

Bojana

pre 16 godina

Ne razumem cemu toliko zaprepascenje?? U Srbiji se od pamtiveka tuku zene - kao i u bilo kojoj drugoj zemlji na svetu. To sto zahtevamo da se to radi skriveno i u tisini nikako ne znaci da smo resili problem.
Ono na sta se treba koncentrisati je modernizacija kriminalnog zakona prema kome policija ne mora cekati da zena prijavi nasilje (sto cesto ne sme i nije ustanju da uradi) nego moze da iskoristi ovakve dokaze da samopravno pokrene proces protiv nasilnog muza. Engleska je jedina zemlja koja ima taj zakon i to tek od prosle godine – tako da ne moramo odmah pljuvati po Srbiji.

Mima

pre 16 godina

Ne bih nikoga da branim, pogotovu ne Tijanića, ali da taj prilog nije prikazan, niko ne bi saznao za ovaj slučaj i tu devojku bi taj manijak zlostavljao u anonimnosti. Ovako se makar obelodanilo da nasilje postoji u tom braku.

ga

pre 16 godina

Prihvatanje vencanja ovog (ne)svakidasnjeg! para ekipa emisije "48 sati svadba" je jasno stavila do znanja javnosti na cijoj je strani. Zao mi je sto mlada ne zna za drugaciji zivot pa pristaje na nasilje. Ne mogu da zamislim sta ce biti ako budu imali decu?!

tanja

pre 16 godina

Kada smo vec kod te emisije ... pre nekoliko meseci su prikazivali "divlje arheologe" koji ilegalno iskopavaju kulturno blago po Juznoj Srbiji. Na moje zaprepascenje o tome se govorilo kao da se radi o najnormalnijoj pojavi, "divlji arheolozi" su cak bez ikakve zadrske pokazivali svoje "trofeje". Ocekivala sam da ce neko reagovati ali koliko vidim nista se jos uvek nije dogodilo

Dada

pre 16 godina

Prvo, posto je ovaj muskarac priznao da sprovodi nasilje, on automatski treba da bude kaznjen za to. Nema tu sociopsiholoske analize. Slazem se sa onim tvrdnjama, da je RTS na neki nacin saucestvovao u propagiranju nasilja, jer je nastavio emisiju, sa nekim ko je pocinio krivicno delo. Mislim i da je tu zakon jasan. Ali avaj, super su nam zakoni, samo da neko jos pocne da ih sprovodi! Tako mali korak, a tako veliki za covecanstvo! Inace mislim da RTS ni izbliza nema kvaitetan program u zamenu za pare koje im se daju. Zasto niko ne kontrolise i procenjuje kako se nase pare trose u RTSu? Ko nam kreira kulturnu politiku?

Petar

pre 16 godina

Ne znam, kakvi su stavovi Tijanica prema nasilju nad zenama, ali znam kako se izrazavao o zenama. Ne zelim ovde da ponavljam njegove vulgarnosti koje mnogi smatraju duhovitim. Ne radi se samo o zenama koje su mu se na izvestan nacin zbog necega licno zamerile (cesto su to koleginice novinarke iz drugih redakcija) vec i zene koje s njim nemaju nikave profesionalne i licne veze.... To je cak bilo devedesetih za vreme Milosevica. Njemu i njemu slicnima je to super, meni je odvratno.

milica

pre 16 godina

RTS duguje javno izvinjenje i osudu nasilnickog ponasanja nad zenama povodom ove emisije, to je najmanje sto mogu da urade.
Smatram da je ekipa te emisije trebala da prekine organizaciju svadbe, jer su nastavljanjem svadbe direktno podrzali takvo ponasanje.

Radojica Zvezdić

pre 16 godina

Ovoga na mestu direktora Nacionalnog servisa neću da komentarišem, ali ova emisija je trebalo da bude emitovana: To je Srbija i to je taj "narodnjački" sistem vrednosti.
Pitanje je samo ima li ovde elemenata da neki javni tužilac reaguje po službenoj dužnosti i ispita navode o nasilju u porodici, tj. kad smo već uočili "devijaciju" hoćemo li je i sankcionisati...

nancie

pre 16 godina

RTS je mogao da se "spase", da je nakon saznanja da mladic tuce verenicu odustane od finansiranja njihove ceremonije i prekine televizijsko svedocenje njihovog vencanja, u znak protesta nasilja nad zenama. Nazalost, postoje mnoga podrucja u Srbiji gde se ono ne osudjuje, vec smatra normalnom pojavom i cenom zajednickog zivota!

Nikolina

pre 16 godina

Ma koliko god mi bilo tesko to da priznam cini mi se da je Tijanic ovaj put u pravu. Gledala sam emisiju i bilo je onako kako Tijanic kaze. A sto se tice zloupotrebe skupstinske govornice za licnu i stranacku promociju to odavno nije nikakva tajna.

srdjan

pre 16 godina

Pa RTS i placamo kako bi nas izopacio. Ja ne znam za nesto da manje koristim a da sam ulozio pare u to. 200-300 kinti mesecno nije za bacanje, s obzirom da telefom placam samo 4 puta a koristim 20x vise nego RTS.
Ja ne volim LDP (ne volim ni jednu stranku ustvari), ali bih skakao od srece kad bih Tijanicu video ledja.
Gospodjo, ako imate tu moc, zelim Vam da istrajete do kraja. Ali tesko da ce nam se zelja ispuniti. Taj je prevuk'o Miru i Slobu, a ni sa ovima mu ne ide lose.

majka zenskog deteta

pre 16 godina

Tijanic je bolestan i sam ako misli da je fizicko zlostavljanje zena vrsta 'musko - zenskih odnosa' kako sam kaze. Takve pojave spadaju u domen psihopatologije i nije im mesto u emisijama zabavnog tipa na TV, da je u pitanju bilo kakva 'socioloska' (verovatno je hteo da kaze psihopatoloshka) analiza, takva tema je na sasvim drugaciji nacin trebala biti tretirana u nekoj naucnoj emisiji.
Ovako nazalost ostaje jedino sramotno propagiranje nasilja nad zenama u inace problematicno patrijarhalnom drustvu na prvom programu rts u jednoj od popularnijih emisija dostupnih svima.
Tijanic zbog ovoga NAJMANJE treba da bude momentalno suspendovan jer je odobrio ovakav sadrzaj i prikazivanje sirokim narodnim masama.

mina

pre 16 godina

Ta emisija, kao i celokupan program RTS-a, je slika i prilika našeg mentaliteta.Ipak, kakva država, takav i javni servis.Hleba i igara i naravno, čuvene reprize bajatih serija, skupštinska laprdanja i još da platiš pretplatu za to.
A što se tiče nasilja, lično poznajem nekoliko devojaka koje su u vezama sa momcima koji ih tuku. Žive sa tim nasiljem kao da je to najnormalnija stvar na svetu,a onda dođu nedužna deca da to sve gledaju i trpe.
Naravno da nasilnike treba kazniti, ali edukovati i devojke da širom otvore oči kada biraju skim će biti.

nancie

pre 16 godina

RTS je mogao da se "spase", da je nakon saznanja da mladic tuce verenicu odustane od finansiranja njihove ceremonije i prekine televizijsko svedocenje njihovog vencanja, u znak protesta nasilja nad zenama. Nazalost, postoje mnoga podrucja u Srbiji gde se ono ne osudjuje, vec smatra normalnom pojavom i cenom zajednickog zivota!

majka zenskog deteta

pre 16 godina

Tijanic je bolestan i sam ako misli da je fizicko zlostavljanje zena vrsta 'musko - zenskih odnosa' kako sam kaze. Takve pojave spadaju u domen psihopatologije i nije im mesto u emisijama zabavnog tipa na TV, da je u pitanju bilo kakva 'socioloska' (verovatno je hteo da kaze psihopatoloshka) analiza, takva tema je na sasvim drugaciji nacin trebala biti tretirana u nekoj naucnoj emisiji.
Ovako nazalost ostaje jedino sramotno propagiranje nasilja nad zenama u inace problematicno patrijarhalnom drustvu na prvom programu rts u jednoj od popularnijih emisija dostupnih svima.
Tijanic zbog ovoga NAJMANJE treba da bude momentalno suspendovan jer je odobrio ovakav sadrzaj i prikazivanje sirokim narodnim masama.

Nikolina

pre 16 godina

Ma koliko god mi bilo tesko to da priznam cini mi se da je Tijanic ovaj put u pravu. Gledala sam emisiju i bilo je onako kako Tijanic kaze. A sto se tice zloupotrebe skupstinske govornice za licnu i stranacku promociju to odavno nije nikakva tajna.

srdjan

pre 16 godina

Pa RTS i placamo kako bi nas izopacio. Ja ne znam za nesto da manje koristim a da sam ulozio pare u to. 200-300 kinti mesecno nije za bacanje, s obzirom da telefom placam samo 4 puta a koristim 20x vise nego RTS.
Ja ne volim LDP (ne volim ni jednu stranku ustvari), ali bih skakao od srece kad bih Tijanicu video ledja.
Gospodjo, ako imate tu moc, zelim Vam da istrajete do kraja. Ali tesko da ce nam se zelja ispuniti. Taj je prevuk'o Miru i Slobu, a ni sa ovima mu ne ide lose.

Radojica Zvezdić

pre 16 godina

Ovoga na mestu direktora Nacionalnog servisa neću da komentarišem, ali ova emisija je trebalo da bude emitovana: To je Srbija i to je taj "narodnjački" sistem vrednosti.
Pitanje je samo ima li ovde elemenata da neki javni tužilac reaguje po službenoj dužnosti i ispita navode o nasilju u porodici, tj. kad smo već uočili "devijaciju" hoćemo li je i sankcionisati...

Jeremija

pre 16 godina

U vecini komentara prevladava LICEMERJE! Zar nije dobro sto je ovakva stvar emitovana? Zar se ovim cinom nije doveo problem u fokus? Zar je bolje da su inkriminisani dijalozi "ispeglani" muzikom i da je RTS, alatima koji su dostupni montazeru - celu pricu ucinila sladjom, veselijom i sretnijom? Zar je politicko ostrascenje toliko jako da sprecava ljude da vidi sustinu? Javni medijski servis je na (doduse) cudan ali i originalan nacin fixirao i obnarodovao problem! Tijanic mi nije ni simpatican ni antipatican, ali ne mogu da primetim da se veca hajka digla na njega, nego na "mladozenju-shibadziju"?! Je'l to zato sto je on Tijanic? Ili miljenik neke stranke? Ili zato sto je sve ovo bila odlicna prilika da se on nanovo pomene u negativnom konetkstu?

milica

pre 16 godina

RTS duguje javno izvinjenje i osudu nasilnickog ponasanja nad zenama povodom ove emisije, to je najmanje sto mogu da urade.
Smatram da je ekipa te emisije trebala da prekine organizaciju svadbe, jer su nastavljanjem svadbe direktno podrzali takvo ponasanje.

Petar

pre 16 godina

Ne znam, kakvi su stavovi Tijanica prema nasilju nad zenama, ali znam kako se izrazavao o zenama. Ne zelim ovde da ponavljam njegove vulgarnosti koje mnogi smatraju duhovitim. Ne radi se samo o zenama koje su mu se na izvestan nacin zbog necega licno zamerile (cesto su to koleginice novinarke iz drugih redakcija) vec i zene koje s njim nemaju nikave profesionalne i licne veze.... To je cak bilo devedesetih za vreme Milosevica. Njemu i njemu slicnima je to super, meni je odvratno.

mina

pre 16 godina

Ta emisija, kao i celokupan program RTS-a, je slika i prilika našeg mentaliteta.Ipak, kakva država, takav i javni servis.Hleba i igara i naravno, čuvene reprize bajatih serija, skupštinska laprdanja i još da platiš pretplatu za to.
A što se tiče nasilja, lično poznajem nekoliko devojaka koje su u vezama sa momcima koji ih tuku. Žive sa tim nasiljem kao da je to najnormalnija stvar na svetu,a onda dođu nedužna deca da to sve gledaju i trpe.
Naravno da nasilnike treba kazniti, ali edukovati i devojke da širom otvore oči kada biraju skim će biti.

Dada

pre 16 godina

Prvo, posto je ovaj muskarac priznao da sprovodi nasilje, on automatski treba da bude kaznjen za to. Nema tu sociopsiholoske analize. Slazem se sa onim tvrdnjama, da je RTS na neki nacin saucestvovao u propagiranju nasilja, jer je nastavio emisiju, sa nekim ko je pocinio krivicno delo. Mislim i da je tu zakon jasan. Ali avaj, super su nam zakoni, samo da neko jos pocne da ih sprovodi! Tako mali korak, a tako veliki za covecanstvo! Inace mislim da RTS ni izbliza nema kvaitetan program u zamenu za pare koje im se daju. Zasto niko ne kontrolise i procenjuje kako se nase pare trose u RTSu? Ko nam kreira kulturnu politiku?

tanja

pre 16 godina

Kada smo vec kod te emisije ... pre nekoliko meseci su prikazivali "divlje arheologe" koji ilegalno iskopavaju kulturno blago po Juznoj Srbiji. Na moje zaprepascenje o tome se govorilo kao da se radi o najnormalnijoj pojavi, "divlji arheolozi" su cak bez ikakve zadrske pokazivali svoje "trofeje". Ocekivala sam da ce neko reagovati ali koliko vidim nista se jos uvek nije dogodilo

ga

pre 16 godina

Prihvatanje vencanja ovog (ne)svakidasnjeg! para ekipa emisije "48 sati svadba" je jasno stavila do znanja javnosti na cijoj je strani. Zao mi je sto mlada ne zna za drugaciji zivot pa pristaje na nasilje. Ne mogu da zamislim sta ce biti ako budu imali decu?!

Bojana

pre 16 godina

Ne razumem cemu toliko zaprepascenje?? U Srbiji se od pamtiveka tuku zene - kao i u bilo kojoj drugoj zemlji na svetu. To sto zahtevamo da se to radi skriveno i u tisini nikako ne znaci da smo resili problem.
Ono na sta se treba koncentrisati je modernizacija kriminalnog zakona prema kome policija ne mora cekati da zena prijavi nasilje (sto cesto ne sme i nije ustanju da uradi) nego moze da iskoristi ovakve dokaze da samopravno pokrene proces protiv nasilnog muza. Engleska je jedina zemlja koja ima taj zakon i to tek od prosle godine – tako da ne moramo odmah pljuvati po Srbiji.

Mima

pre 16 godina

Ne bih nikoga da branim, pogotovu ne Tijanića, ali da taj prilog nije prikazan, niko ne bi saznao za ovaj slučaj i tu devojku bi taj manijak zlostavljao u anonimnosti. Ovako se makar obelodanilo da nasilje postoji u tom braku.

BoKi

pre 16 godina

Pa Tijanic je samog sebe diskreditovao, a da to i nije ni primetio! Njegova recenica da je on "žrtva hajke koju pravi LDP, deo Radikala ...itd.... protiv svojih neprijatelja" znači da on svrstava SAMOG SEBE u neprijatelje nekih stranaka! Znači, mi ga plaćamo da bude nepristrasan, a on je otvoreno neprijatelj nekih! Pema tome - il' da ide il' da vrati pare!

zzzzz

pre 16 godina

U konkretnom slucaju, Tijanic, (koji je, uzgred, potpuna nistarija) jeste u pravu. Video sam reprizu emisije i uradjena je izvanredno. Apsolutno profesionalno, nasilje nije slavljeno, nista nije stavljeno pod tepih, tako da je, sa te strane, bilo milijardu slucajeva kad je mnogo ostrije trebalo reagovati protiv RTS-a i njegovog direktora nego sada. Zar nije B92 prvi i najvise govorio o nasilju nad zenama? Zasto se o tome ne sme govoriti kad se spontano dodje do podatka o tome, uzgred, u emisiji zabavnog karaktera? Nema pametnog obrazlozenja, izuzev zato sto je sada ocito nekome to odgovaralo.

Sunčica

pre 16 godina

Gledala sam emisiju poslednjih 15 minuta i videla o kakvoj budali je reč. Ljudi, pa ta mlada je otvoreno priznala da je dobila po koji šamar ali "šta će kad ga voli"... A, i poslednih 11 meseci ne dobija šamare jer imaju kompromis... U pitanju je ljubav ali na neki čudan način ... Možda ga još i više voli posle kojeg "šamarčica" kako je rekao srećni mladoženja...

Milica

pre 16 godina

U celoj ovoj priči nije bitno da li će Tijanić dati ostavku, biti suspendovan ili nista od toga. Po meni nije problem što je prikazana ta emisija. Tako smo bar videli koji je nivo primitivizma i agresivnosti prisutan u našem društvu. Žao mi je te devojke kojoj se u očima vidi da u isto vreme i voli i mrzi tog čoveka, a misli da ako se ne uda za njega neće ni za koga, što je za nju ravno propasti u takvoj sredini. S obzirom na komentar njene majke da " ona verovatno ponekad pretera pa se to desi" i da je i nju samu muž ponekad šamarao, nije ni čudo što će joj se ćerka se udati za takvog čoveka kad se smatra normalnim da muž ponekad ženi "pokaže ko je muško". Da je i prekinuto snimanje emisije, ona bi se svejedno udala za njega, tako da to ne bi rešilo problem. Ovo nije slučaj za 48 sati svadba već za Sigurnu kuću.

Nemanja

pre 16 godina

Sacuvaj me Boze sta se desava u Skupstini i kako ovi "zaradjuju" svoje dnevnice. Tijanic mi je antipatican u najmanju ruku ali ovo sto rade poslanici LDP-a je jos gore. Kao da je Mr.T tukao zenu uzivo pred kamerama u udarnom terminu. Sto se mene tice, i treba da se prica o tome i da se ovakvi slucajevi iznose u javnost pa makar i u okviru emisije kao 48 sati svadba...bar da se krene. Voditeljka je krajnje profesionalno odradila posao i svo vreme je osudjivala taj slucaj tako da nema govora o promovisanju zlostavljanja i stavljanja toga u pozitivan kontekst. Ako su poslanici LDP-a toliko zabrinuti za stanje zena u Srbiji ovaj slucaj bi im posluzio kao motiv za siru kampanju protiv zlostavljanja. Na kraju krajeva, u pitanju je tupava show emisija (sto je sasvim druga prica) i ovakvi senzacionalisticki momenti doprinose uspesnosti i gledanosti iste. Kome smeta i ne moze da svari podatak da postoji domestic violence u Srbiji nek promeni kanal, cuti ili uradi nesto povodom toga. Jedino je voditeljka OSUDILA to. Nazalost, u pitanju je jeftina stranacka promocija i klasicno vadjenje stvari iz konteksta. LDP opet dokazuje svoju nemoc i dezorijentisanost u vremenu i prostoru. Stvarno jadno.

Feminista

pre 16 godina

Ova epizoda generalno nakaradne emisije "48 sati svadbe", predstavlja njen logican vrhunac. Kada bi ova epizoda bila predposlednja u seriji (sa adekvatnim specijanim poslednjim izdanjem poslednje epizode) mogli bi da pricamo o sociolosko istrazivackom karakteru iste. Mogli bi da je mozda i shvatimo kao dokaz srpskih musko-zenskih odnosa u predbracnoj fazi, koji metastaziraju u brachni kung-fu atraktivan za komsiluk i mladozenjine ortake iz birtije. Tada bi emitovanje ove emisija razotkrilo maske srpskog drustva ogrezlog u porodichno nasilje nad zenama i decom. Nazalost osim preslabe kritike voditeljke u toku emisije necemo videti nikakav komentar producentske kuce EMOTION niti RTS-a emitovan u sledecoj epizodi. Mladozenja ce biti "vrh brate" u selu, mlada "plava" josh sutra, a Tijanic i Gosha Emotion puniji za josh milionche dindzi. Tha last but not the least - ni MTV nije nista bolji. Ko razume makar malo engleskog, shvatice brzo o chemu nam zbore hip-hop-eri u svojim trans-global mega hitovima. Sto se mene tiche zene imaju puno pravo da podignu oruzanu bunu za svoja prava na globalnom nivou. Od mene pomoc stize odmah. Sa oruzjem bas nisam vesht ali bih rado pravio sendviche za njihove strazarske postaje na barikadama.

arsen wenger

pre 16 godina

Iako nisam gledao cijelu emisiju, vidio sam dovoljno..STRAŠNO...on nju 'samo bije, ne ubja ju'...ma zamisli, mi budale pomislili koješta! Ne znam šta reći za Tijanića, sramota je nastaviti snimati emisiju i još ih častiti svadbom!

Nele

pre 16 godina

Razloga ima puno ali je ovo samo povod da i oni koji placaju pretplatu za ovakav "javni servis" prekinu da to cine. Ova emisija je idiotska od samog pocetka. Ajde da budem i sitnicav, s kojim pravom RTS parama pretplatnika finansira svadbe raznih likova?

malosoli

pre 16 godina

Veoma profesionalno urađena emisija je poslužila kao povod za neke lične obračune sa Tijanićem.
Emisija je za sve dobronamerne ljude veoma poučna, jer je osoba koja vrši nasilje, predstavljena kao totalni luzer i tipovima koji primenjuju slične metode je pokazala koliko su jadni i koliko je ljubomora bolesna osobina.
Priča za sebe je to što gotovo niko iz odbora nije pogledao emisiju, već su pročitali kratki rezime prvog dela emisije i doneli neke odluke. Isti ti zabijaju glavu u pesak kada se nasilje vrši na ulici ili u njihovom komšiluku. O mobingu ili psihičkim torturama, koje znaju biti mnogo gore od primljenog šamara i da ne govorimo.
Na svadbi tih dvoje mladih ljudi je bilo 180 zvanica, uz prisustvo roditelja, rodbine, prijatelja.
Irena je odlično vodila emisiju i ni jednog trenutka nije svojim komentarom afirmisala nasilje- naprotiv.
Svojim komentarima je doprinela da se mladoženja stidi svojih postupaka i da svečano obeća da više svoje nastupe ljubomore neće lečiti batinama.
Pažljivo sam pogledao emisiju i stvarno nema ničega od onoga o čemu se piše-afirmisanju nasilja.

Marcos

pre 16 godina

Gledao sam reprizu emisije i
zakljucio da najostriji kriticari nisu ni gledali
emisiju, nego su culi za nju
i pomislili da jeto dobar povod za napade na Tijanica.
Covek se ima zbog cega napadati, ali mislim da je
dobro sto je emisija prikazana, jer nam svima daje
povod da se zamislimo o
mnogim stvarima u nasem
okruzenju.

Dragana

pre 16 godina

U svakom slucaju, drago mi je sto se uopste digla frka oko ovoga, jer, verujem da ce mnoge druge devojke koje "samarcice" smatraju normalnim, najzad shvatiti da je to strasno...
Iskreno, gledajuci emisiju, zgrozila sam se ne sto tip bije zenu, vec sto ona to dozvoljava i misli da tako treba...
Sta je onda uopste tu kriv i Tijanic i ceo RTS sto su prikazali da tako nesto postoji u Srbiji?!

misha

pre 16 godina

"ako Zoran Djindjic prezivi, Srbija neće". Autor ove rečenice je bog srpskog medijskog neba, pa neće valjda zbog šamarčića da ode. Bila bi sramota za zdrav razum da zbog toga ode. Ako psa ne kažnjavaš zato što te ujede, nemoj ni zato što se upiškio na tepih.

Nemanja

pre 16 godina

Nasilje bi postojalo, snimljeno, ili ne. Ovako bar postoji šansa da se to promjeni. Stvarno ne vidim u čemu je problem sa ovom emisijom.

pata

pre 16 godina

Treba imati na umu da je TV ogledalo drustva, posebno ako ne zeli da bude lazna.
Moju komsinicu je muz policajac s vremena na vreme tukao na mrtvo ime, tako da se cela kuca tresla. Jadno dete je bezalo od kuce dok su se te stvari desavale. Posle par dana bi se on pojavio sa buketom cveca, ta bi oni jedno drugom oprostili i nastavili da se ponasaju kao da se nista nije desilo, osim sto je ona vecito imala masnicu po celom telu, a specijalno po licu.
Proslo je bilo jako mnogo godina dok se nisu razveli, a zena je na kraju morala da ispasta.
To sto taj slucaj nije izasao na TV-u ne znaci da po Srbiji nema, jos puno slicnih. Vise verujem da bi ih bilo manje, da ga je neko javno izneo, ali i osudio.

KuntaKinte

pre 16 godina

A koliko prošle nedelje u RTS-u je onaj momak iz tehnike dobio otkaz jer je za vreme prenosa Skupštine dva puta na par sekundi promenio kanal. To je ozbiljan prekršaj, ovo je sociološka studija.

Nikola

pre 16 godina

Tesko je prokomentarisati a jos teze reci nesto smisleno povodom ovoga. Zgrozen sam! Ne mogu da prihvatim cinjenicu da je RTS postala petparacka TV sa svakakvim budalastinama a pred svima Zika seljak i njegova sarenica!
Setimo se svi sta je Tijanic radio pre. Njegovi poduhvati su uvek bili instrument vlasti za ocuvanje malogradjanske blesavosti! Sa sve Kusturicom u upravnom odboru.
Srbijo, Srbijo, suzu sam pustio ...

JanaK

pre 16 godina

pa ljudi, 48 sati svadba je reality emisija, prikazuje real life! to nam je shto nam je...mislim, i bez te emisije se znalo da je kod nas jako rashireno nasilje u porodici, ovo je samo josh jedan dokaz! ali shto se tiche voditeljke i rts-a, mislim da oni samim prekidanjem sa realizacijom emisije ne bi sprechili da on nju i dalje tuche! ne mozhe niko sa strane da uradi nishta dok zlostavljani/na ne odluchi da promeni neshto nabolje...

Acika

pre 16 godina

Moj utisak je de se nista od ovoga nije desilo slucajno. Siguran sam da je voditeljka znala za specificnosti odnosa dvoje mladih i pre nego sto je otisla kod njih. Iz nekog razloga, pad popularnosti, ili nesto drugo, bas zbog toga ih je i odabrala. Verujem da nije bilo srecnije osobe od nje (voditeljke) kada se i u skupstini povela polemika povodom toga. Pun pogodak. A tek povecanje rejtinga emisije posle emitovanja prvog dela...Problem u celoj prici, ako sam u pravu, je sto sam ja sa 300 din finansirao tu svadbu i aminovao taj brak samo da bi se neka tamo voditeljka osecala bolje zbog porasta rejtinga. Tuzno.

sonja

pre 16 godina

To sto se desava u porodicama u Srbiji jeste skandalozno. Pokusajte bilo gde u svetu da udarite zenu ili svoje dete! U Engleskoj cak i dete moze da prijavi svog roditelja zbog samara i tu se ukljucuje policija, pokrecu postupci... I ja sam prisustvovala svadbama u Srbiji u kojima devojka (koja nije naucila na takav obrazac ponasanja i zna za bolje) toliko voli mladica da joj ne smeta sto decko i cela njegova porodica vec pred svadbu iskazuju prve znake netrpeljivosti prema njoj, za koje ne znam kako ce se ispoljavati tokom braka. Osudjudjem da se nasilje u porodici emituje kao "zabava", ali postoji i jedna dobra strana cele price, a to je da je pokrenuta lavina osuda na tu temu pa mozda nesto i uspemo da promenimo.

Nikolina

pre 16 godina

Ma koliko god mi bilo tesko to da priznam cini mi se da je Tijanic ovaj put u pravu. Gledala sam emisiju i bilo je onako kako Tijanic kaze. A sto se tice zloupotrebe skupstinske govornice za licnu i stranacku promociju to odavno nije nikakva tajna.

Jeremija

pre 16 godina

U vecini komentara prevladava LICEMERJE! Zar nije dobro sto je ovakva stvar emitovana? Zar se ovim cinom nije doveo problem u fokus? Zar je bolje da su inkriminisani dijalozi "ispeglani" muzikom i da je RTS, alatima koji su dostupni montazeru - celu pricu ucinila sladjom, veselijom i sretnijom? Zar je politicko ostrascenje toliko jako da sprecava ljude da vidi sustinu? Javni medijski servis je na (doduse) cudan ali i originalan nacin fixirao i obnarodovao problem! Tijanic mi nije ni simpatican ni antipatican, ali ne mogu da primetim da se veca hajka digla na njega, nego na "mladozenju-shibadziju"?! Je'l to zato sto je on Tijanic? Ili miljenik neke stranke? Ili zato sto je sve ovo bila odlicna prilika da se on nanovo pomene u negativnom konetkstu?

majka zenskog deteta

pre 16 godina

Tijanic je bolestan i sam ako misli da je fizicko zlostavljanje zena vrsta 'musko - zenskih odnosa' kako sam kaze. Takve pojave spadaju u domen psihopatologije i nije im mesto u emisijama zabavnog tipa na TV, da je u pitanju bilo kakva 'socioloska' (verovatno je hteo da kaze psihopatoloshka) analiza, takva tema je na sasvim drugaciji nacin trebala biti tretirana u nekoj naucnoj emisiji.
Ovako nazalost ostaje jedino sramotno propagiranje nasilja nad zenama u inace problematicno patrijarhalnom drustvu na prvom programu rts u jednoj od popularnijih emisija dostupnih svima.
Tijanic zbog ovoga NAJMANJE treba da bude momentalno suspendovan jer je odobrio ovakav sadrzaj i prikazivanje sirokim narodnim masama.

Radojica Zvezdić

pre 16 godina

Ovoga na mestu direktora Nacionalnog servisa neću da komentarišem, ali ova emisija je trebalo da bude emitovana: To je Srbija i to je taj "narodnjački" sistem vrednosti.
Pitanje je samo ima li ovde elemenata da neki javni tužilac reaguje po službenoj dužnosti i ispita navode o nasilju u porodici, tj. kad smo već uočili "devijaciju" hoćemo li je i sankcionisati...

Bojana

pre 16 godina

Ne razumem cemu toliko zaprepascenje?? U Srbiji se od pamtiveka tuku zene - kao i u bilo kojoj drugoj zemlji na svetu. To sto zahtevamo da se to radi skriveno i u tisini nikako ne znaci da smo resili problem.
Ono na sta se treba koncentrisati je modernizacija kriminalnog zakona prema kome policija ne mora cekati da zena prijavi nasilje (sto cesto ne sme i nije ustanju da uradi) nego moze da iskoristi ovakve dokaze da samopravno pokrene proces protiv nasilnog muza. Engleska je jedina zemlja koja ima taj zakon i to tek od prosle godine – tako da ne moramo odmah pljuvati po Srbiji.

Mima

pre 16 godina

Ne bih nikoga da branim, pogotovu ne Tijanića, ali da taj prilog nije prikazan, niko ne bi saznao za ovaj slučaj i tu devojku bi taj manijak zlostavljao u anonimnosti. Ovako se makar obelodanilo da nasilje postoji u tom braku.

Nemanja

pre 16 godina

Sacuvaj me Boze sta se desava u Skupstini i kako ovi "zaradjuju" svoje dnevnice. Tijanic mi je antipatican u najmanju ruku ali ovo sto rade poslanici LDP-a je jos gore. Kao da je Mr.T tukao zenu uzivo pred kamerama u udarnom terminu. Sto se mene tice, i treba da se prica o tome i da se ovakvi slucajevi iznose u javnost pa makar i u okviru emisije kao 48 sati svadba...bar da se krene. Voditeljka je krajnje profesionalno odradila posao i svo vreme je osudjivala taj slucaj tako da nema govora o promovisanju zlostavljanja i stavljanja toga u pozitivan kontekst. Ako su poslanici LDP-a toliko zabrinuti za stanje zena u Srbiji ovaj slucaj bi im posluzio kao motiv za siru kampanju protiv zlostavljanja. Na kraju krajeva, u pitanju je tupava show emisija (sto je sasvim druga prica) i ovakvi senzacionalisticki momenti doprinose uspesnosti i gledanosti iste. Kome smeta i ne moze da svari podatak da postoji domestic violence u Srbiji nek promeni kanal, cuti ili uradi nesto povodom toga. Jedino je voditeljka OSUDILA to. Nazalost, u pitanju je jeftina stranacka promocija i klasicno vadjenje stvari iz konteksta. LDP opet dokazuje svoju nemoc i dezorijentisanost u vremenu i prostoru. Stvarno jadno.

srdjan

pre 16 godina

Pa RTS i placamo kako bi nas izopacio. Ja ne znam za nesto da manje koristim a da sam ulozio pare u to. 200-300 kinti mesecno nije za bacanje, s obzirom da telefom placam samo 4 puta a koristim 20x vise nego RTS.
Ja ne volim LDP (ne volim ni jednu stranku ustvari), ali bih skakao od srece kad bih Tijanicu video ledja.
Gospodjo, ako imate tu moc, zelim Vam da istrajete do kraja. Ali tesko da ce nam se zelja ispuniti. Taj je prevuk'o Miru i Slobu, a ni sa ovima mu ne ide lose.

BoKi

pre 16 godina

Pa Tijanic je samog sebe diskreditovao, a da to i nije ni primetio! Njegova recenica da je on "žrtva hajke koju pravi LDP, deo Radikala ...itd.... protiv svojih neprijatelja" znači da on svrstava SAMOG SEBE u neprijatelje nekih stranaka! Znači, mi ga plaćamo da bude nepristrasan, a on je otvoreno neprijatelj nekih! Pema tome - il' da ide il' da vrati pare!

arsen wenger

pre 16 godina

Iako nisam gledao cijelu emisiju, vidio sam dovoljno..STRAŠNO...on nju 'samo bije, ne ubja ju'...ma zamisli, mi budale pomislili koješta! Ne znam šta reći za Tijanića, sramota je nastaviti snimati emisiju i još ih častiti svadbom!

milica

pre 16 godina

RTS duguje javno izvinjenje i osudu nasilnickog ponasanja nad zenama povodom ove emisije, to je najmanje sto mogu da urade.
Smatram da je ekipa te emisije trebala da prekine organizaciju svadbe, jer su nastavljanjem svadbe direktno podrzali takvo ponasanje.

Dada

pre 16 godina

Prvo, posto je ovaj muskarac priznao da sprovodi nasilje, on automatski treba da bude kaznjen za to. Nema tu sociopsiholoske analize. Slazem se sa onim tvrdnjama, da je RTS na neki nacin saucestvovao u propagiranju nasilja, jer je nastavio emisiju, sa nekim ko je pocinio krivicno delo. Mislim i da je tu zakon jasan. Ali avaj, super su nam zakoni, samo da neko jos pocne da ih sprovodi! Tako mali korak, a tako veliki za covecanstvo! Inace mislim da RTS ni izbliza nema kvaitetan program u zamenu za pare koje im se daju. Zasto niko ne kontrolise i procenjuje kako se nase pare trose u RTSu? Ko nam kreira kulturnu politiku?

Nele

pre 16 godina

Razloga ima puno ali je ovo samo povod da i oni koji placaju pretplatu za ovakav "javni servis" prekinu da to cine. Ova emisija je idiotska od samog pocetka. Ajde da budem i sitnicav, s kojim pravom RTS parama pretplatnika finansira svadbe raznih likova?

Marcos

pre 16 godina

Gledao sam reprizu emisije i
zakljucio da najostriji kriticari nisu ni gledali
emisiju, nego su culi za nju
i pomislili da jeto dobar povod za napade na Tijanica.
Covek se ima zbog cega napadati, ali mislim da je
dobro sto je emisija prikazana, jer nam svima daje
povod da se zamislimo o
mnogim stvarima u nasem
okruzenju.

Feminista

pre 16 godina

Ova epizoda generalno nakaradne emisije "48 sati svadbe", predstavlja njen logican vrhunac. Kada bi ova epizoda bila predposlednja u seriji (sa adekvatnim specijanim poslednjim izdanjem poslednje epizode) mogli bi da pricamo o sociolosko istrazivackom karakteru iste. Mogli bi da je mozda i shvatimo kao dokaz srpskih musko-zenskih odnosa u predbracnoj fazi, koji metastaziraju u brachni kung-fu atraktivan za komsiluk i mladozenjine ortake iz birtije. Tada bi emitovanje ove emisija razotkrilo maske srpskog drustva ogrezlog u porodichno nasilje nad zenama i decom. Nazalost osim preslabe kritike voditeljke u toku emisije necemo videti nikakav komentar producentske kuce EMOTION niti RTS-a emitovan u sledecoj epizodi. Mladozenja ce biti "vrh brate" u selu, mlada "plava" josh sutra, a Tijanic i Gosha Emotion puniji za josh milionche dindzi. Tha last but not the least - ni MTV nije nista bolji. Ko razume makar malo engleskog, shvatice brzo o chemu nam zbore hip-hop-eri u svojim trans-global mega hitovima. Sto se mene tiche zene imaju puno pravo da podignu oruzanu bunu za svoja prava na globalnom nivou. Od mene pomoc stize odmah. Sa oruzjem bas nisam vesht ali bih rado pravio sendviche za njihove strazarske postaje na barikadama.

nancie

pre 16 godina

RTS je mogao da se "spase", da je nakon saznanja da mladic tuce verenicu odustane od finansiranja njihove ceremonije i prekine televizijsko svedocenje njihovog vencanja, u znak protesta nasilja nad zenama. Nazalost, postoje mnoga podrucja u Srbiji gde se ono ne osudjuje, vec smatra normalnom pojavom i cenom zajednickog zivota!

Petar

pre 16 godina

Ne znam, kakvi su stavovi Tijanica prema nasilju nad zenama, ali znam kako se izrazavao o zenama. Ne zelim ovde da ponavljam njegove vulgarnosti koje mnogi smatraju duhovitim. Ne radi se samo o zenama koje su mu se na izvestan nacin zbog necega licno zamerile (cesto su to koleginice novinarke iz drugih redakcija) vec i zene koje s njim nemaju nikave profesionalne i licne veze.... To je cak bilo devedesetih za vreme Milosevica. Njemu i njemu slicnima je to super, meni je odvratno.

tanja

pre 16 godina

Kada smo vec kod te emisije ... pre nekoliko meseci su prikazivali "divlje arheologe" koji ilegalno iskopavaju kulturno blago po Juznoj Srbiji. Na moje zaprepascenje o tome se govorilo kao da se radi o najnormalnijoj pojavi, "divlji arheolozi" su cak bez ikakve zadrske pokazivali svoje "trofeje". Ocekivala sam da ce neko reagovati ali koliko vidim nista se jos uvek nije dogodilo

Sunčica

pre 16 godina

Gledala sam emisiju poslednjih 15 minuta i videla o kakvoj budali je reč. Ljudi, pa ta mlada je otvoreno priznala da je dobila po koji šamar ali "šta će kad ga voli"... A, i poslednih 11 meseci ne dobija šamare jer imaju kompromis... U pitanju je ljubav ali na neki čudan način ... Možda ga još i više voli posle kojeg "šamarčica" kako je rekao srećni mladoženja...

zzzzz

pre 16 godina

U konkretnom slucaju, Tijanic, (koji je, uzgred, potpuna nistarija) jeste u pravu. Video sam reprizu emisije i uradjena je izvanredno. Apsolutno profesionalno, nasilje nije slavljeno, nista nije stavljeno pod tepih, tako da je, sa te strane, bilo milijardu slucajeva kad je mnogo ostrije trebalo reagovati protiv RTS-a i njegovog direktora nego sada. Zar nije B92 prvi i najvise govorio o nasilju nad zenama? Zasto se o tome ne sme govoriti kad se spontano dodje do podatka o tome, uzgred, u emisiji zabavnog karaktera? Nema pametnog obrazlozenja, izuzev zato sto je sada ocito nekome to odgovaralo.

Dragana

pre 16 godina

U svakom slucaju, drago mi je sto se uopste digla frka oko ovoga, jer, verujem da ce mnoge druge devojke koje "samarcice" smatraju normalnim, najzad shvatiti da je to strasno...
Iskreno, gledajuci emisiju, zgrozila sam se ne sto tip bije zenu, vec sto ona to dozvoljava i misli da tako treba...
Sta je onda uopste tu kriv i Tijanic i ceo RTS sto su prikazali da tako nesto postoji u Srbiji?!

malosoli

pre 16 godina

Veoma profesionalno urađena emisija je poslužila kao povod za neke lične obračune sa Tijanićem.
Emisija je za sve dobronamerne ljude veoma poučna, jer je osoba koja vrši nasilje, predstavljena kao totalni luzer i tipovima koji primenjuju slične metode je pokazala koliko su jadni i koliko je ljubomora bolesna osobina.
Priča za sebe je to što gotovo niko iz odbora nije pogledao emisiju, već su pročitali kratki rezime prvog dela emisije i doneli neke odluke. Isti ti zabijaju glavu u pesak kada se nasilje vrši na ulici ili u njihovom komšiluku. O mobingu ili psihičkim torturama, koje znaju biti mnogo gore od primljenog šamara i da ne govorimo.
Na svadbi tih dvoje mladih ljudi je bilo 180 zvanica, uz prisustvo roditelja, rodbine, prijatelja.
Irena je odlično vodila emisiju i ni jednog trenutka nije svojim komentarom afirmisala nasilje- naprotiv.
Svojim komentarima je doprinela da se mladoženja stidi svojih postupaka i da svečano obeća da više svoje nastupe ljubomore neće lečiti batinama.
Pažljivo sam pogledao emisiju i stvarno nema ničega od onoga o čemu se piše-afirmisanju nasilja.

Nemanja

pre 16 godina

Nasilje bi postojalo, snimljeno, ili ne. Ovako bar postoji šansa da se to promjeni. Stvarno ne vidim u čemu je problem sa ovom emisijom.

Nikola

pre 16 godina

Tesko je prokomentarisati a jos teze reci nesto smisleno povodom ovoga. Zgrozen sam! Ne mogu da prihvatim cinjenicu da je RTS postala petparacka TV sa svakakvim budalastinama a pred svima Zika seljak i njegova sarenica!
Setimo se svi sta je Tijanic radio pre. Njegovi poduhvati su uvek bili instrument vlasti za ocuvanje malogradjanske blesavosti! Sa sve Kusturicom u upravnom odboru.
Srbijo, Srbijo, suzu sam pustio ...

Acika

pre 16 godina

Moj utisak je de se nista od ovoga nije desilo slucajno. Siguran sam da je voditeljka znala za specificnosti odnosa dvoje mladih i pre nego sto je otisla kod njih. Iz nekog razloga, pad popularnosti, ili nesto drugo, bas zbog toga ih je i odabrala. Verujem da nije bilo srecnije osobe od nje (voditeljke) kada se i u skupstini povela polemika povodom toga. Pun pogodak. A tek povecanje rejtinga emisije posle emitovanja prvog dela...Problem u celoj prici, ako sam u pravu, je sto sam ja sa 300 din finansirao tu svadbu i aminovao taj brak samo da bi se neka tamo voditeljka osecala bolje zbog porasta rejtinga. Tuzno.

mina

pre 16 godina

Ta emisija, kao i celokupan program RTS-a, je slika i prilika našeg mentaliteta.Ipak, kakva država, takav i javni servis.Hleba i igara i naravno, čuvene reprize bajatih serija, skupštinska laprdanja i još da platiš pretplatu za to.
A što se tiče nasilja, lično poznajem nekoliko devojaka koje su u vezama sa momcima koji ih tuku. Žive sa tim nasiljem kao da je to najnormalnija stvar na svetu,a onda dođu nedužna deca da to sve gledaju i trpe.
Naravno da nasilnike treba kazniti, ali edukovati i devojke da širom otvore oči kada biraju skim će biti.

ga

pre 16 godina

Prihvatanje vencanja ovog (ne)svakidasnjeg! para ekipa emisije "48 sati svadba" je jasno stavila do znanja javnosti na cijoj je strani. Zao mi je sto mlada ne zna za drugaciji zivot pa pristaje na nasilje. Ne mogu da zamislim sta ce biti ako budu imali decu?!

Milica

pre 16 godina

U celoj ovoj priči nije bitno da li će Tijanić dati ostavku, biti suspendovan ili nista od toga. Po meni nije problem što je prikazana ta emisija. Tako smo bar videli koji je nivo primitivizma i agresivnosti prisutan u našem društvu. Žao mi je te devojke kojoj se u očima vidi da u isto vreme i voli i mrzi tog čoveka, a misli da ako se ne uda za njega neće ni za koga, što je za nju ravno propasti u takvoj sredini. S obzirom na komentar njene majke da " ona verovatno ponekad pretera pa se to desi" i da je i nju samu muž ponekad šamarao, nije ni čudo što će joj se ćerka se udati za takvog čoveka kad se smatra normalnim da muž ponekad ženi "pokaže ko je muško". Da je i prekinuto snimanje emisije, ona bi se svejedno udala za njega, tako da to ne bi rešilo problem. Ovo nije slučaj za 48 sati svadba već za Sigurnu kuću.

pata

pre 16 godina

Treba imati na umu da je TV ogledalo drustva, posebno ako ne zeli da bude lazna.
Moju komsinicu je muz policajac s vremena na vreme tukao na mrtvo ime, tako da se cela kuca tresla. Jadno dete je bezalo od kuce dok su se te stvari desavale. Posle par dana bi se on pojavio sa buketom cveca, ta bi oni jedno drugom oprostili i nastavili da se ponasaju kao da se nista nije desilo, osim sto je ona vecito imala masnicu po celom telu, a specijalno po licu.
Proslo je bilo jako mnogo godina dok se nisu razveli, a zena je na kraju morala da ispasta.
To sto taj slucaj nije izasao na TV-u ne znaci da po Srbiji nema, jos puno slicnih. Vise verujem da bi ih bilo manje, da ga je neko javno izneo, ali i osudio.

misha

pre 16 godina

"ako Zoran Djindjic prezivi, Srbija neće". Autor ove rečenice je bog srpskog medijskog neba, pa neće valjda zbog šamarčića da ode. Bila bi sramota za zdrav razum da zbog toga ode. Ako psa ne kažnjavaš zato što te ujede, nemoj ni zato što se upiškio na tepih.

JanaK

pre 16 godina

pa ljudi, 48 sati svadba je reality emisija, prikazuje real life! to nam je shto nam je...mislim, i bez te emisije se znalo da je kod nas jako rashireno nasilje u porodici, ovo je samo josh jedan dokaz! ali shto se tiche voditeljke i rts-a, mislim da oni samim prekidanjem sa realizacijom emisije ne bi sprechili da on nju i dalje tuche! ne mozhe niko sa strane da uradi nishta dok zlostavljani/na ne odluchi da promeni neshto nabolje...

KuntaKinte

pre 16 godina

A koliko prošle nedelje u RTS-u je onaj momak iz tehnike dobio otkaz jer je za vreme prenosa Skupštine dva puta na par sekundi promenio kanal. To je ozbiljan prekršaj, ovo je sociološka studija.

sonja

pre 16 godina

To sto se desava u porodicama u Srbiji jeste skandalozno. Pokusajte bilo gde u svetu da udarite zenu ili svoje dete! U Engleskoj cak i dete moze da prijavi svog roditelja zbog samara i tu se ukljucuje policija, pokrecu postupci... I ja sam prisustvovala svadbama u Srbiji u kojima devojka (koja nije naucila na takav obrazac ponasanja i zna za bolje) toliko voli mladica da joj ne smeta sto decko i cela njegova porodica vec pred svadbu iskazuju prve znake netrpeljivosti prema njoj, za koje ne znam kako ce se ispoljavati tokom braka. Osudjudjem da se nasilje u porodici emituje kao "zabava", ali postoji i jedna dobra strana cele price, a to je da je pokrenuta lavina osuda na tu temu pa mozda nesto i uspemo da promenimo.