Posledice loše žetve

Beograd -- Loša žetva kukuruza koja je u toku može da se odrazi i na prinose sledeće godine zbog manjka sredstava za kvalitetnu setvu, kažu stručnjaci.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Zasto nije proglasena elementarna nepogoda?! Cuj da pomognu seljaku tako sto ce mu dati povoljne kredite! Pa odakle da vrate te kredite kad svake godine sastavljaju kraj sa krajem! Jadna li si Srbijo sa ovakvim ljudima na vlasti. Samo se ulaze u Beograd a provincija neka se snalazi. Nece ni Beograd daleko ako provincija propada. Pozdrav iz Arandjelovca
  (nemanja, 30. septembar 2007 10:39)

  # Link komentara

 2. Nas sistem za navodnjavanje je los. Nadao sam se da ce negde u ovom tekstu biti naznaka da se razmislja u pravcu. Ali jedine posledice losih zetvi su sastanci na kojima se konstatuje cinjenicno stanje, a ne razmislja o resenjima.
  (Vuk Samotnjak, 30. septembar 2007 13:32)

  # Link komentara

 3. Nema setve dok traje "igranka" za Kosovo. Sad se bije vazna bitka BITI ili NE BITI. Jescemo cvorove i korov, ako treba. Nek' se svet obrne i okrene, ali Kosovo je prece od zivota nase dece i nasih porodica. AKo izgubimo Kosovo prestacemo da jedemo cela nacija.
  (Mirko spasitelj, 30. septembar 2007 14:31)

  # Link komentara

 4. Posledice globalnog otopljavanja moraju se uvaziti i anticipirati urgentno. Letosnja susa nije jedna od izvanrednih godina vec posledica promene klime. Leta kao proslo vec se ponavljaju i vrlo verovatno ce se dogadjati u bliskoj buducnosti. Nasa vlada bi morala sto pre da investira u izradu programa, strategije i iznalazenja adekvatnih dugorocnih resenja (navodnjavanje i sl.) za suocenja sa nedostatkom padavina. To je od vitalnog znacaja za poljoprivredu Srbije od koje , svakom je jasno, zavisimo dobro i jos dugo cemo zavisiti.
  (kisa, 30. septembar 2007 15:38)

  # Link komentara

 5. Sad je prilika da se zarobi seljak, dobro je da se neko setio toga sa kreditima!
  (n3uromancer, 30. septembar 2007 21:37)

  # Link komentara

 6. Ako racunamo koliko se gubi zbog toga sto nema kise kada treba, videcemo da se izgradnja sistema za navodnjavanje isplati samo od sebe u veoma kratkom periodu. Ali problem je sto nasi politicari imaju preca posla kao na primer smesna odbrana Kosova.
  (Marko, 30. septembar 2007 22:47)

  # Link komentara

 7. Bilo je i gorih godina, dok nije bilo hype-a o globalnom otopljavanju...
  I nije situacija losa u svim krajevima, negde je rodilo sasvim normalno, neko je dobio i nadprosecne prihode, obicno oni koji su kasnije sejali (govorim o kukuruzu)
  Ok, vecina je prosla lose, ali se ne moze reci da je potpuna katastrofa.
  (romale, 30. septembar 2007 22:51)

  # Link komentara