Utorak, 11.09.2007.

13:47

Jočić: Kosovo, operacija i igranka

Dragan Jočić kaže da je "Kosovo ispred Ustavnog zakona" i da ne treba da bude izbora dok se ne reši pitanje Kosova.

Izvor: Beta

Joèiæ: Kosovo, operacija i igranka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Iceman

pre 16 godina

3 meseca im nije bilo bitno Kosovo dok su se svadjali i ucenjivali oko fotelja, a kad su u njih napokon seli onda im se i ne ustaje tako brzo. Ucenjivali su nas i ubrzavali donosenje novog Ustava, a onda ga ni sami ne postuju. Sve pravdaju situacijom na Kosovu racunajuci da ce ukoliko dodje do nezavisnosti Kosova u Srbiji ponovo zavladati nacionalizam i da ce DSS onda mirne duse moci da dele vlast sa SRS-om i SPS-om. Srbiji je njih dosta i dosta nam je izolacija, sankcija, sedenja pred ambasadama gde se prema nama ponasaju kao prema zivotinjama. Hocemo slobodno da zivimo i putujemo. Slika koju svet vidi o Srbiji je zaista smesna. Zemlja u kojoj svaki ministar prica drugo i dok jedan preti drugi se izvinjava, a treci smislja nesto novo. Ni jedan novi zakon nisu doneli niti su uradili ista sto se tice socijalne politike i razvoja. Izgradja obilaznice oko Beograda je stala, oko autoputa Novi Sad se vode rasprave i ne zna se koliko je ko para sebi u dzep stavio. 7 godina su na vlasti demokrate i 7 godina je bilo aktuelno pitanje Kosova oko koga su poceli da se aktivno bave tek poslednje 2-3 godine. Kosovo polako gubimo i iako se odjednom i Rusija aktivirala, sumljiva mi je cena koju cemo njihovu podrsku platiti. DSS nas ponovo poziva na rat na borbu. Jel ce i Kostunica i Jocic ponovo slati nasu policiju i vojnike da ginu na Kosovu? Dajte izbore pa da sklonimo sa scene DSS, dosta je bilo.

EvropskaSrbenda

pre 16 godina

Oj Vojvodo od Martinića sto svrshi fakultet pravni, kako i nalaze istorija plemena tvog i slicnih, nastavi da krsish ustav iako si ga ti doneo, iako si ti legalista i pravnik zajedno sa tvojim dragim i njegovom dragom i svima izmedju. Samo tako bracjo s juga, napravicemo jos jedan beogradski pakt sa nasom drugom bracom sa istoka i bicemo nepobedivi. A i to drzavljanstvo je lepo da se uzme kad vec mora.

b

pre 16 godina

posto nema izbora dok kosovo ne ostave u srbiji, a posto kosovo skoro sigurno ne ostaje u srbiji onda je logicno da izbora u srbiji nema do daljnjeg?

Vase ime*

pre 16 godina

Ne treba da bude izbora dok se pitanje Kosova ne resi. Je l' to uvod u diktaturu? A sta ako se ne resi ni za 10 godina (a nece, jer ce biti nezavisno)? Jos Kostunica da se krunise za marsala...

normalan

pre 16 godina

Svojevremeno su to govorili i za Crnu Goru dok je bilo aktuelno otcepljenje. Crna Gora ode, a oni ni trepnuli nisu, čak su nešto trabunjali da je konačno Srbija obnovila svoju državnost. Sve o njima mi je poznato, jedino što ne mogu da pretpostavim je to koji će posle Kosova biti taj razlog zbog kojeg će navodno da krše Ustav, zakone, logiku, etiku... i prestanu da se enormno nelegalno bogate...

MKIII

pre 16 godina

Kabadahijsko ponasanje ministra Jocica. Kako im je stalo do Kosova vidi se, svi su se odrekli godisnjeg odmora pa radili na resavanju problema.

Dragoljub

pre 16 godina

Kada ministar policije u ma kojoj zemlji diskutuje o tome kako zarad "nacionalnih interesa" treba prekrsiti ustav, onda treba da se svi zabrinemo. Zemlje u kojima se ministri policije pitaju o izborima i jos predlazu da se krse vazeci zakoni ne mogu se nazvati demokratskim.

Anti

pre 16 godina

DSS je vec jednom, slicnim manevrom, uzurpirao vlast na nesto duze nego sto je trebalo. Sada, rekao bih, pokusavaju isto. Ne vidim razlog za odlaganje izbora. Zakon je jasan, a politika prema Kosovu i Metohiji je jedinstvena (tako su nam ba rekli), bez obzira ko je "glavni". Izbore treba odrzati.

Click & Boom

pre 16 godina

Kosovo je očigledno iznad Srbije. Nije greota upropastiti Vojvodinu, BGD, Šumadiju, Istočnu i Južnu Srbiju, zarad njega. Uzgred zar nije i Knin jednom bio Sv. Srpska Zemlja?

perica

pre 16 godina

"Dok traje ova operacija nema igranke. Drugo, ovo je period u kojem važi legitimitet državnih organa", rekao je Jočić. Dakle ja se ispred izjava ministara koji bi trebalo da ima jednu od najvaznijih funkcija u ovoj zemlji osecam kao dete koje je nesto skrivilo i sada ga odrasli vaspitavaju. Receno je nesto kao: a sada dosta zezanja, i svi na svoje radne zadatke da vas nisam cuo, necemo valjda da se igramo trivija kao sto bi to bio ustav, izbori i legitimitet (btw interesantan izbor reci - neophodno je ponoviti i na ovom mestu kako je ova vlast legalna ali nije i legitimna, kao sto namece Jocic) kada je zemlja u krizi. Sada, koji bi bio pravi odgovor na ovakvu jednu izjavu, tj kako bi normalan covek mogao da se spusti na jedan ovakav nivo komunikacije? Ne znam da li je izjava Jocica duboko promisljena ne bi li nas ostavila bez reci ili je ministar uspeo u tome bez neke proracunate strategije, prosto, kako mu i prilici.

Svetlana Stamatovic

pre 16 godina

To dakle znaci da izbora nece ni biti, jer, ovi sto su sada na vlasti nikada nece priznati nezavisnost Kosova. Zato gradjani i gradjanke Srbije, od vas zavisi dokle cete ih trpeti, no, ima jedna dobra poslovica koja glasi:" ne daj boze sto se trpet moze". E, to me vec plasi jerbo Srbi su se vec pokazali kao jako trpeljiv narod. Pa setimo se samo koliko smo dugo trpeli Milosevica. Nije to davno bilo, ali, Srbi imaju i kratko pamcenje, nazalost. Duplo golo.

Nikola

pre 16 godina

Pa zar ste ocekivali od nekog iz DSS-a da prica o onome sto mu je posao, ono sto ga pitaju, da postuje profesionalna ogranicenja i zna gde mu je mesto?!

Mashinovodja

pre 16 godina

Jočić k'o Jočić, jedan od najboljih i najzahvalnijih provajdera za rubriku "Izjava boli glava" i "Izvali ono i ostade živ". A da li je meni dozvoljeno da dišem, jedem, spavam, idem na posao (i vršim neke druge radnje i funkcije telesnog tipa) dok se ne "reši fundamentalno nacionalno pitanje Kosova"?!!!
Za izbore i poštovanje zakona i ne pitam, pošto je to Koštunici očigledno 99-ta rupa na svirali.

Srbi Bez Granica

pre 16 godina

Vlada Srbije ne sme dozvoliti dvojna drzavljanstva jer Srbija nije "Banana Republika". Srbija nije zemlja koja se naseljava vec zemlja koja ima previse izbeglica kojima nije resen socijalni status.

Sava Savic

pre 16 godina

Mislim da je iskustvo sa parlamentarnim izborima i sve sto se desavalo posle ( dramaticni pregovori i izbor Vlade ) veliki nauk i signal da u nailazecim vremenima (kraj ove i pocetak sledece godine ) zaista ali zaista treba obustaviti bilo kakvu aktivnost oko izbora i raditi na ucvrscenju i jedinstvu pregovaracke pozicije Srbije oko KiM. Toliko je dokaza i cinjenica da svi ( EU i pogotovo USA ) rade na tome da pronadju slabu tacku ili nejedinstvo u poziciji Srbije da bi smo trebali biti jako , jako oprezni povodom ovoga. Izbora ce biti i biti u buducnosti ali resavanja statusa KiM nece . To pitanje ce se takodje odraziti u velikoj meri na buducnost ove zemlje te postavljati jedne izbore ispred KiM jednostavno nije uputno. Ukoliko tenzija oko KiM opadne i udje se u fazu dugotrajnih pregovora to ce znaciti da drzava moze lagodnije funkcionisati te ce onda izbori mnogo manje uticati na pregovaracki proces.Trebalo bi da sve stranke ( pozicija i opozicija ) donesu zajednicku odluku oko ovog vaznog pitanja - Ustavni zakon je zakon a KiM je deo teritorije koji se pokusava oduzeti od nase drzave.

Vladimir C

pre 16 godina

I Jočić i Koštunica i ceo DSS bi nam učinili najveću uslugu kada bi svi zajedno otišli i nastavili da se bave politikom na Kosovu. Jer Kosovo je iznad svega za njih izgleda, pa i iznad Srbije i njenih zakona.
Dakle gospodo, put pod noge, pravac Kosovo pa tamo tražite da se izbori održavaju kada ga odbranite ili kada god vam padne na pamet. A Srbiju pustite da održava izbore kada srpski zakoni to nalažu!

PACTKO

pre 16 godina

Rešavanje tog fundamentalnog pitanja trajaće još najmanje 50 godina gospodine Jočiću, i Srbiji u svakom slučaju predstoje teški dani puni borbe. Zar ne bi onda bilo bolje, na primer pridržavati se ustava, koji ste vi napisali i čije ste donošenje uostalom vi sami IZNUDILI, pa da se u najkraćem roku održe izbori i da o Kosovu pregovaraju državni predstavnici sa osnaženim LEGITIMITETOM? Dokle će se Kosovo i lažni patriotizam koristiti kao paravan za skrivanje mahinacija, kriminala i grabljenje vlasti?! Gde će vam duša, zar vam nije žao tog naroda dole koji svaki dan živi u strahu i bedi?!

Popaj

pre 16 godina

A mogla je igranka tri meseca dok ste trgovali vlascu, sluzbama, ministarstvima itd.? To znaci da je u to vreme Kosovo bilo po nasom kontrolom pa eto od prosle nedelje vise nije i sad moramo svi samo time da se bavimo?
Druga stvar je sto, recimo da je tacno da je Kosovo iznad Ustava, iznad Biblije, Kur'ana i Talmuda, iznad Manifesta KP, ali neka mi Jocic prvo ogovori ko je to utvrdio, kada i gde to pise da je Kosovo toliko iznad odrzavanja izbora i na koji to tacno nacin izbori ugrozavaju ostanak Kosova u Srbiji? Pa Kosovo je van Srbije sa izborima ili bez njih i polako pocinjem da zavidim Albancima sto su NE-ZA-VIS-NI od nas kad gledam kakve likove biramo.
Novinari bi morali malo da postuju svoj kodeks i da ni jedna konferencija za stampu bivseg obijaca trafika ne pocne drugacije osim pitanjem sta je razgovarao one noci sa Legijom. Ne mogu da verujem da ga to vise niko ne pita jer odgovor jos uvek nismo dobili. Kad nam to objasni, onda moze da prica o Kosovu, makar i iza resetaka.

Emi Esav

pre 16 godina

Највећу мучнину (поред става) изазива функционер кога је ДСС изабрао да народу обзнани своју накану о кршењу уставног закона. Дакле, министар полиције је, претећи пендреком објаснио народу шта има бити.

GORAN

pre 16 godina

Ma ne treba ni da dišemo , jedemo , spavamo , da se kupamo , da< idemo na posao dok se ne reši pitanje Kosova. Imam samo jedno pitanje kada se reši pitanje Kosova šta je sledeće , pošto koliko vidim ove profesionalne patriote žive od tog da stvaraju tenzije.

pozdrav iz madrida

pre 16 godina

pa ne, ja ne mogu da verujem!! o, legalisti!! sto je najgore, oni i dalje neguju tu sliku o sebi!
ja cu morati da prestanem da citam ovaj sajt, svaki dan se nerviram zbog novih izjava institucionalizovanog ludila! i kad mislim nema gore, dodje sledeci dan i potvrdi koliko sam se naivno prevarila!

Панта Јокић

pre 16 godina

Дакле, почиње "игранка без престанка". Као и за "вампирски устав". Наздравље, браћо!

CACA

pre 16 godina

To se u narodu zove LUD ZBUNJENOG. Kako nasa vlast ocekuje od obicnih gradjana da postuje Zakon? Da li treba da stanemo sa svim placanjima koja idu u drzavni budjet, da bismo sprecili ovo sto se desava? Ne razumem dokle misle da mozemo da trpimo njihov bezobrazluk i samovolju. Pa zar nisu oni i doneli taj Ustav koji sada nije bitan? Strasno da strasnije ne moze biti.

milan-bgd

pre 16 godina

Nastupom Jocica se nastavlja festival "Politicka buncanja 2007". Posto sam za njih glasao, moram i javno da ih se odreknem, preko rubrike LICNE VESTI:

ODRICEM SE svog premijera Voje Kostunice, savetnika mu Simica i ministara Jocica, Ilica i ostalih, i sve njihove izjave i postupke ucinjene u moje ime - NE PRIZNAJEM! U Beogradu, 11.09.2007.

Marko

pre 16 godina

Pa svi mi znamo da za Jocica i Kostunicu zakon nije nesto sto je obavezujuce.
To vazi samo za nas gradjane, a naravno tu je i Kosovo, kao sto je "onomad" goreo Hilandar...

Neznani bolesnik

pre 16 godina

Kosovo je iznad ustavnog zakona.
Kosovo je prema ustavu neotudjivi deo Srbije.
Kosovo je izgleda po logici DSS-a iznad svega, pa i samog sebe! Cilj sam po sebi, vecito juren a nikada dosegnut -ah vazda ta devojka brza od konja!

Svetozar

pre 16 godina

Nacin na koji su doneli Ustav je nacin na koji ga i tumace!
Jadna je zemlja gde u nedostatku Ustavnog suda policija tumaci Ustav.Bravo za sve pravne experte, sudije, tuzioce...kad ministar policije javno poziva na krsenje Ustava a oni svi cute.

Budapest

pre 16 godina

Ministar Jocic je zaboravio da Albanci odrzavaju izbore u novembru,takodje oni zahtevaju nezavisnost i stvaranje Republike Kosovo.Po ustavnom zakonu Republike Srbije izbori treba da se odrze u decembru.Srbija se bori za zadrzavanje Kosova u sadasnjim granicama sa sirokom autonomijom.Vlada postuje preambulu Ustava i pregovara putem Medjunarodnih posrednika,a planirani su i direktni pregovori dve strane.Ako se to postuje,onda i termin odrzavanja izbora mora da se ispostuje.(O,TOME KAKO VLADA PREGOVARA,KAKO SE PONASA I KOD KUCE I PO SVETU,KO SU JOJ MINISTRI,ILIC,JOCIC,...SVE DO PREMIJERA.NE BIH OVOM PRILIKOM!).Postovanjem Ustava i Zakona,svaka drzava pokazuje ozbiljnost,tako i nasa Drzava.Ovu situaciju Albanci veoma lepo mogu koristiti i na kraju,iskoristiti!Srbija ne postuje svoje zakone i ne moze da se dogovori sama sa sobom a,pogotovu ne sa nekim drugim.Da zakljucim.Ustav i Zakoni moraju da se postuju!

Popaj

pre 16 godina

A mogla je igranka tri meseca dok ste trgovali vlascu, sluzbama, ministarstvima itd.? To znaci da je u to vreme Kosovo bilo po nasom kontrolom pa eto od prosle nedelje vise nije i sad moramo svi samo time da se bavimo?
Druga stvar je sto, recimo da je tacno da je Kosovo iznad Ustava, iznad Biblije, Kur'ana i Talmuda, iznad Manifesta KP, ali neka mi Jocic prvo ogovori ko je to utvrdio, kada i gde to pise da je Kosovo toliko iznad odrzavanja izbora i na koji to tacno nacin izbori ugrozavaju ostanak Kosova u Srbiji? Pa Kosovo je van Srbije sa izborima ili bez njih i polako pocinjem da zavidim Albancima sto su NE-ZA-VIS-NI od nas kad gledam kakve likove biramo.
Novinari bi morali malo da postuju svoj kodeks i da ni jedna konferencija za stampu bivseg obijaca trafika ne pocne drugacije osim pitanjem sta je razgovarao one noci sa Legijom. Ne mogu da verujem da ga to vise niko ne pita jer odgovor jos uvek nismo dobili. Kad nam to objasni, onda moze da prica o Kosovu, makar i iza resetaka.

milan-bgd

pre 16 godina

Nastupom Jocica se nastavlja festival "Politicka buncanja 2007". Posto sam za njih glasao, moram i javno da ih se odreknem, preko rubrike LICNE VESTI:

ODRICEM SE svog premijera Voje Kostunice, savetnika mu Simica i ministara Jocica, Ilica i ostalih, i sve njihove izjave i postupke ucinjene u moje ime - NE PRIZNAJEM! U Beogradu, 11.09.2007.

Neznani bolesnik

pre 16 godina

Kosovo je iznad ustavnog zakona.
Kosovo je prema ustavu neotudjivi deo Srbije.
Kosovo je izgleda po logici DSS-a iznad svega, pa i samog sebe! Cilj sam po sebi, vecito juren a nikada dosegnut -ah vazda ta devojka brza od konja!

CACA

pre 16 godina

To se u narodu zove LUD ZBUNJENOG. Kako nasa vlast ocekuje od obicnih gradjana da postuje Zakon? Da li treba da stanemo sa svim placanjima koja idu u drzavni budjet, da bismo sprecili ovo sto se desava? Ne razumem dokle misle da mozemo da trpimo njihov bezobrazluk i samovolju. Pa zar nisu oni i doneli taj Ustav koji sada nije bitan? Strasno da strasnije ne moze biti.

Svetozar

pre 16 godina

Nacin na koji su doneli Ustav je nacin na koji ga i tumace!
Jadna je zemlja gde u nedostatku Ustavnog suda policija tumaci Ustav.Bravo za sve pravne experte, sudije, tuzioce...kad ministar policije javno poziva na krsenje Ustava a oni svi cute.

Панта Јокић

pre 16 godina

Дакле, почиње "игранка без престанка". Као и за "вампирски устав". Наздравље, браћо!

Vladimir C

pre 16 godina

I Jočić i Koštunica i ceo DSS bi nam učinili najveću uslugu kada bi svi zajedno otišli i nastavili da se bave politikom na Kosovu. Jer Kosovo je iznad svega za njih izgleda, pa i iznad Srbije i njenih zakona.
Dakle gospodo, put pod noge, pravac Kosovo pa tamo tražite da se izbori održavaju kada ga odbranite ili kada god vam padne na pamet. A Srbiju pustite da održava izbore kada srpski zakoni to nalažu!

GORAN

pre 16 godina

Ma ne treba ni da dišemo , jedemo , spavamo , da se kupamo , da< idemo na posao dok se ne reši pitanje Kosova. Imam samo jedno pitanje kada se reši pitanje Kosova šta je sledeće , pošto koliko vidim ove profesionalne patriote žive od tog da stvaraju tenzije.

Budapest

pre 16 godina

Ministar Jocic je zaboravio da Albanci odrzavaju izbore u novembru,takodje oni zahtevaju nezavisnost i stvaranje Republike Kosovo.Po ustavnom zakonu Republike Srbije izbori treba da se odrze u decembru.Srbija se bori za zadrzavanje Kosova u sadasnjim granicama sa sirokom autonomijom.Vlada postuje preambulu Ustava i pregovara putem Medjunarodnih posrednika,a planirani su i direktni pregovori dve strane.Ako se to postuje,onda i termin odrzavanja izbora mora da se ispostuje.(O,TOME KAKO VLADA PREGOVARA,KAKO SE PONASA I KOD KUCE I PO SVETU,KO SU JOJ MINISTRI,ILIC,JOCIC,...SVE DO PREMIJERA.NE BIH OVOM PRILIKOM!).Postovanjem Ustava i Zakona,svaka drzava pokazuje ozbiljnost,tako i nasa Drzava.Ovu situaciju Albanci veoma lepo mogu koristiti i na kraju,iskoristiti!Srbija ne postuje svoje zakone i ne moze da se dogovori sama sa sobom a,pogotovu ne sa nekim drugim.Da zakljucim.Ustav i Zakoni moraju da se postuju!

Marko

pre 16 godina

Pa svi mi znamo da za Jocica i Kostunicu zakon nije nesto sto je obavezujuce.
To vazi samo za nas gradjane, a naravno tu je i Kosovo, kao sto je "onomad" goreo Hilandar...

pozdrav iz madrida

pre 16 godina

pa ne, ja ne mogu da verujem!! o, legalisti!! sto je najgore, oni i dalje neguju tu sliku o sebi!
ja cu morati da prestanem da citam ovaj sajt, svaki dan se nerviram zbog novih izjava institucionalizovanog ludila! i kad mislim nema gore, dodje sledeci dan i potvrdi koliko sam se naivno prevarila!

Nikola

pre 16 godina

Pa zar ste ocekivali od nekog iz DSS-a da prica o onome sto mu je posao, ono sto ga pitaju, da postuje profesionalna ogranicenja i zna gde mu je mesto?!

PACTKO

pre 16 godina

Rešavanje tog fundamentalnog pitanja trajaće još najmanje 50 godina gospodine Jočiću, i Srbiji u svakom slučaju predstoje teški dani puni borbe. Zar ne bi onda bilo bolje, na primer pridržavati se ustava, koji ste vi napisali i čije ste donošenje uostalom vi sami IZNUDILI, pa da se u najkraćem roku održe izbori i da o Kosovu pregovaraju državni predstavnici sa osnaženim LEGITIMITETOM? Dokle će se Kosovo i lažni patriotizam koristiti kao paravan za skrivanje mahinacija, kriminala i grabljenje vlasti?! Gde će vam duša, zar vam nije žao tog naroda dole koji svaki dan živi u strahu i bedi?!

Svetlana Stamatovic

pre 16 godina

To dakle znaci da izbora nece ni biti, jer, ovi sto su sada na vlasti nikada nece priznati nezavisnost Kosova. Zato gradjani i gradjanke Srbije, od vas zavisi dokle cete ih trpeti, no, ima jedna dobra poslovica koja glasi:" ne daj boze sto se trpet moze". E, to me vec plasi jerbo Srbi su se vec pokazali kao jako trpeljiv narod. Pa setimo se samo koliko smo dugo trpeli Milosevica. Nije to davno bilo, ali, Srbi imaju i kratko pamcenje, nazalost. Duplo golo.

Mashinovodja

pre 16 godina

Jočić k'o Jočić, jedan od najboljih i najzahvalnijih provajdera za rubriku "Izjava boli glava" i "Izvali ono i ostade živ". A da li je meni dozvoljeno da dišem, jedem, spavam, idem na posao (i vršim neke druge radnje i funkcije telesnog tipa) dok se ne "reši fundamentalno nacionalno pitanje Kosova"?!!!
Za izbore i poštovanje zakona i ne pitam, pošto je to Koštunici očigledno 99-ta rupa na svirali.

Dragoljub

pre 16 godina

Kada ministar policije u ma kojoj zemlji diskutuje o tome kako zarad "nacionalnih interesa" treba prekrsiti ustav, onda treba da se svi zabrinemo. Zemlje u kojima se ministri policije pitaju o izborima i jos predlazu da se krse vazeci zakoni ne mogu se nazvati demokratskim.

Click & Boom

pre 16 godina

Kosovo je očigledno iznad Srbije. Nije greota upropastiti Vojvodinu, BGD, Šumadiju, Istočnu i Južnu Srbiju, zarad njega. Uzgred zar nije i Knin jednom bio Sv. Srpska Zemlja?

Emi Esav

pre 16 godina

Највећу мучнину (поред става) изазива функционер кога је ДСС изабрао да народу обзнани своју накану о кршењу уставног закона. Дакле, министар полиције је, претећи пендреком објаснио народу шта има бити.

Vase ime*

pre 16 godina

Ne treba da bude izbora dok se pitanje Kosova ne resi. Je l' to uvod u diktaturu? A sta ako se ne resi ni za 10 godina (a nece, jer ce biti nezavisno)? Jos Kostunica da se krunise za marsala...

Anti

pre 16 godina

DSS je vec jednom, slicnim manevrom, uzurpirao vlast na nesto duze nego sto je trebalo. Sada, rekao bih, pokusavaju isto. Ne vidim razlog za odlaganje izbora. Zakon je jasan, a politika prema Kosovu i Metohiji je jedinstvena (tako su nam ba rekli), bez obzira ko je "glavni". Izbore treba odrzati.

Srbi Bez Granica

pre 16 godina

Vlada Srbije ne sme dozvoliti dvojna drzavljanstva jer Srbija nije "Banana Republika". Srbija nije zemlja koja se naseljava vec zemlja koja ima previse izbeglica kojima nije resen socijalni status.

perica

pre 16 godina

"Dok traje ova operacija nema igranke. Drugo, ovo je period u kojem važi legitimitet državnih organa", rekao je Jočić. Dakle ja se ispred izjava ministara koji bi trebalo da ima jednu od najvaznijih funkcija u ovoj zemlji osecam kao dete koje je nesto skrivilo i sada ga odrasli vaspitavaju. Receno je nesto kao: a sada dosta zezanja, i svi na svoje radne zadatke da vas nisam cuo, necemo valjda da se igramo trivija kao sto bi to bio ustav, izbori i legitimitet (btw interesantan izbor reci - neophodno je ponoviti i na ovom mestu kako je ova vlast legalna ali nije i legitimna, kao sto namece Jocic) kada je zemlja u krizi. Sada, koji bi bio pravi odgovor na ovakvu jednu izjavu, tj kako bi normalan covek mogao da se spusti na jedan ovakav nivo komunikacije? Ne znam da li je izjava Jocica duboko promisljena ne bi li nas ostavila bez reci ili je ministar uspeo u tome bez neke proracunate strategije, prosto, kako mu i prilici.

normalan

pre 16 godina

Svojevremeno su to govorili i za Crnu Goru dok je bilo aktuelno otcepljenje. Crna Gora ode, a oni ni trepnuli nisu, čak su nešto trabunjali da je konačno Srbija obnovila svoju državnost. Sve o njima mi je poznato, jedino što ne mogu da pretpostavim je to koji će posle Kosova biti taj razlog zbog kojeg će navodno da krše Ustav, zakone, logiku, etiku... i prestanu da se enormno nelegalno bogate...

Sava Savic

pre 16 godina

Mislim da je iskustvo sa parlamentarnim izborima i sve sto se desavalo posle ( dramaticni pregovori i izbor Vlade ) veliki nauk i signal da u nailazecim vremenima (kraj ove i pocetak sledece godine ) zaista ali zaista treba obustaviti bilo kakvu aktivnost oko izbora i raditi na ucvrscenju i jedinstvu pregovaracke pozicije Srbije oko KiM. Toliko je dokaza i cinjenica da svi ( EU i pogotovo USA ) rade na tome da pronadju slabu tacku ili nejedinstvo u poziciji Srbije da bi smo trebali biti jako , jako oprezni povodom ovoga. Izbora ce biti i biti u buducnosti ali resavanja statusa KiM nece . To pitanje ce se takodje odraziti u velikoj meri na buducnost ove zemlje te postavljati jedne izbore ispred KiM jednostavno nije uputno. Ukoliko tenzija oko KiM opadne i udje se u fazu dugotrajnih pregovora to ce znaciti da drzava moze lagodnije funkcionisati te ce onda izbori mnogo manje uticati na pregovaracki proces.Trebalo bi da sve stranke ( pozicija i opozicija ) donesu zajednicku odluku oko ovog vaznog pitanja - Ustavni zakon je zakon a KiM je deo teritorije koji se pokusava oduzeti od nase drzave.

MKIII

pre 16 godina

Kabadahijsko ponasanje ministra Jocica. Kako im je stalo do Kosova vidi se, svi su se odrekli godisnjeg odmora pa radili na resavanju problema.

b

pre 16 godina

posto nema izbora dok kosovo ne ostave u srbiji, a posto kosovo skoro sigurno ne ostaje u srbiji onda je logicno da izbora u srbiji nema do daljnjeg?

EvropskaSrbenda

pre 16 godina

Oj Vojvodo od Martinića sto svrshi fakultet pravni, kako i nalaze istorija plemena tvog i slicnih, nastavi da krsish ustav iako si ga ti doneo, iako si ti legalista i pravnik zajedno sa tvojim dragim i njegovom dragom i svima izmedju. Samo tako bracjo s juga, napravicemo jos jedan beogradski pakt sa nasom drugom bracom sa istoka i bicemo nepobedivi. A i to drzavljanstvo je lepo da se uzme kad vec mora.

Iceman

pre 16 godina

3 meseca im nije bilo bitno Kosovo dok su se svadjali i ucenjivali oko fotelja, a kad su u njih napokon seli onda im se i ne ustaje tako brzo. Ucenjivali su nas i ubrzavali donosenje novog Ustava, a onda ga ni sami ne postuju. Sve pravdaju situacijom na Kosovu racunajuci da ce ukoliko dodje do nezavisnosti Kosova u Srbiji ponovo zavladati nacionalizam i da ce DSS onda mirne duse moci da dele vlast sa SRS-om i SPS-om. Srbiji je njih dosta i dosta nam je izolacija, sankcija, sedenja pred ambasadama gde se prema nama ponasaju kao prema zivotinjama. Hocemo slobodno da zivimo i putujemo. Slika koju svet vidi o Srbiji je zaista smesna. Zemlja u kojoj svaki ministar prica drugo i dok jedan preti drugi se izvinjava, a treci smislja nesto novo. Ni jedan novi zakon nisu doneli niti su uradili ista sto se tice socijalne politike i razvoja. Izgradja obilaznice oko Beograda je stala, oko autoputa Novi Sad se vode rasprave i ne zna se koliko je ko para sebi u dzep stavio. 7 godina su na vlasti demokrate i 7 godina je bilo aktuelno pitanje Kosova oko koga su poceli da se aktivno bave tek poslednje 2-3 godine. Kosovo polako gubimo i iako se odjednom i Rusija aktivirala, sumljiva mi je cena koju cemo njihovu podrsku platiti. DSS nas ponovo poziva na rat na borbu. Jel ce i Kostunica i Jocic ponovo slati nasu policiju i vojnike da ginu na Kosovu? Dajte izbore pa da sklonimo sa scene DSS, dosta je bilo.

Sava Savic

pre 16 godina

Mislim da je iskustvo sa parlamentarnim izborima i sve sto se desavalo posle ( dramaticni pregovori i izbor Vlade ) veliki nauk i signal da u nailazecim vremenima (kraj ove i pocetak sledece godine ) zaista ali zaista treba obustaviti bilo kakvu aktivnost oko izbora i raditi na ucvrscenju i jedinstvu pregovaracke pozicije Srbije oko KiM. Toliko je dokaza i cinjenica da svi ( EU i pogotovo USA ) rade na tome da pronadju slabu tacku ili nejedinstvo u poziciji Srbije da bi smo trebali biti jako , jako oprezni povodom ovoga. Izbora ce biti i biti u buducnosti ali resavanja statusa KiM nece . To pitanje ce se takodje odraziti u velikoj meri na buducnost ove zemlje te postavljati jedne izbore ispred KiM jednostavno nije uputno. Ukoliko tenzija oko KiM opadne i udje se u fazu dugotrajnih pregovora to ce znaciti da drzava moze lagodnije funkcionisati te ce onda izbori mnogo manje uticati na pregovaracki proces.Trebalo bi da sve stranke ( pozicija i opozicija ) donesu zajednicku odluku oko ovog vaznog pitanja - Ustavni zakon je zakon a KiM je deo teritorije koji se pokusava oduzeti od nase drzave.

Srbi Bez Granica

pre 16 godina

Vlada Srbije ne sme dozvoliti dvojna drzavljanstva jer Srbija nije "Banana Republika". Srbija nije zemlja koja se naseljava vec zemlja koja ima previse izbeglica kojima nije resen socijalni status.

Neznani bolesnik

pre 16 godina

Kosovo je iznad ustavnog zakona.
Kosovo je prema ustavu neotudjivi deo Srbije.
Kosovo je izgleda po logici DSS-a iznad svega, pa i samog sebe! Cilj sam po sebi, vecito juren a nikada dosegnut -ah vazda ta devojka brza od konja!

Marko

pre 16 godina

Pa svi mi znamo da za Jocica i Kostunicu zakon nije nesto sto je obavezujuce.
To vazi samo za nas gradjane, a naravno tu je i Kosovo, kao sto je "onomad" goreo Hilandar...

Панта Јокић

pre 16 godina

Дакле, почиње "игранка без престанка". Као и за "вампирски устав". Наздравље, браћо!

CACA

pre 16 godina

To se u narodu zove LUD ZBUNJENOG. Kako nasa vlast ocekuje od obicnih gradjana da postuje Zakon? Da li treba da stanemo sa svim placanjima koja idu u drzavni budjet, da bismo sprecili ovo sto se desava? Ne razumem dokle misle da mozemo da trpimo njihov bezobrazluk i samovolju. Pa zar nisu oni i doneli taj Ustav koji sada nije bitan? Strasno da strasnije ne moze biti.

Budapest

pre 16 godina

Ministar Jocic je zaboravio da Albanci odrzavaju izbore u novembru,takodje oni zahtevaju nezavisnost i stvaranje Republike Kosovo.Po ustavnom zakonu Republike Srbije izbori treba da se odrze u decembru.Srbija se bori za zadrzavanje Kosova u sadasnjim granicama sa sirokom autonomijom.Vlada postuje preambulu Ustava i pregovara putem Medjunarodnih posrednika,a planirani su i direktni pregovori dve strane.Ako se to postuje,onda i termin odrzavanja izbora mora da se ispostuje.(O,TOME KAKO VLADA PREGOVARA,KAKO SE PONASA I KOD KUCE I PO SVETU,KO SU JOJ MINISTRI,ILIC,JOCIC,...SVE DO PREMIJERA.NE BIH OVOM PRILIKOM!).Postovanjem Ustava i Zakona,svaka drzava pokazuje ozbiljnost,tako i nasa Drzava.Ovu situaciju Albanci veoma lepo mogu koristiti i na kraju,iskoristiti!Srbija ne postuje svoje zakone i ne moze da se dogovori sama sa sobom a,pogotovu ne sa nekim drugim.Da zakljucim.Ustav i Zakoni moraju da se postuju!

milan-bgd

pre 16 godina

Nastupom Jocica se nastavlja festival "Politicka buncanja 2007". Posto sam za njih glasao, moram i javno da ih se odreknem, preko rubrike LICNE VESTI:

ODRICEM SE svog premijera Voje Kostunice, savetnika mu Simica i ministara Jocica, Ilica i ostalih, i sve njihove izjave i postupke ucinjene u moje ime - NE PRIZNAJEM! U Beogradu, 11.09.2007.

Svetozar

pre 16 godina

Nacin na koji su doneli Ustav je nacin na koji ga i tumace!
Jadna je zemlja gde u nedostatku Ustavnog suda policija tumaci Ustav.Bravo za sve pravne experte, sudije, tuzioce...kad ministar policije javno poziva na krsenje Ustava a oni svi cute.

Popaj

pre 16 godina

A mogla je igranka tri meseca dok ste trgovali vlascu, sluzbama, ministarstvima itd.? To znaci da je u to vreme Kosovo bilo po nasom kontrolom pa eto od prosle nedelje vise nije i sad moramo svi samo time da se bavimo?
Druga stvar je sto, recimo da je tacno da je Kosovo iznad Ustava, iznad Biblije, Kur'ana i Talmuda, iznad Manifesta KP, ali neka mi Jocic prvo ogovori ko je to utvrdio, kada i gde to pise da je Kosovo toliko iznad odrzavanja izbora i na koji to tacno nacin izbori ugrozavaju ostanak Kosova u Srbiji? Pa Kosovo je van Srbije sa izborima ili bez njih i polako pocinjem da zavidim Albancima sto su NE-ZA-VIS-NI od nas kad gledam kakve likove biramo.
Novinari bi morali malo da postuju svoj kodeks i da ni jedna konferencija za stampu bivseg obijaca trafika ne pocne drugacije osim pitanjem sta je razgovarao one noci sa Legijom. Ne mogu da verujem da ga to vise niko ne pita jer odgovor jos uvek nismo dobili. Kad nam to objasni, onda moze da prica o Kosovu, makar i iza resetaka.

GORAN

pre 16 godina

Ma ne treba ni da dišemo , jedemo , spavamo , da se kupamo , da< idemo na posao dok se ne reši pitanje Kosova. Imam samo jedno pitanje kada se reši pitanje Kosova šta je sledeće , pošto koliko vidim ove profesionalne patriote žive od tog da stvaraju tenzije.

Emi Esav

pre 16 godina

Највећу мучнину (поред става) изазива функционер кога је ДСС изабрао да народу обзнани своју накану о кршењу уставног закона. Дакле, министар полиције је, претећи пендреком објаснио народу шта има бити.

Svetlana Stamatovic

pre 16 godina

To dakle znaci da izbora nece ni biti, jer, ovi sto su sada na vlasti nikada nece priznati nezavisnost Kosova. Zato gradjani i gradjanke Srbije, od vas zavisi dokle cete ih trpeti, no, ima jedna dobra poslovica koja glasi:" ne daj boze sto se trpet moze". E, to me vec plasi jerbo Srbi su se vec pokazali kao jako trpeljiv narod. Pa setimo se samo koliko smo dugo trpeli Milosevica. Nije to davno bilo, ali, Srbi imaju i kratko pamcenje, nazalost. Duplo golo.

Iceman

pre 16 godina

3 meseca im nije bilo bitno Kosovo dok su se svadjali i ucenjivali oko fotelja, a kad su u njih napokon seli onda im se i ne ustaje tako brzo. Ucenjivali su nas i ubrzavali donosenje novog Ustava, a onda ga ni sami ne postuju. Sve pravdaju situacijom na Kosovu racunajuci da ce ukoliko dodje do nezavisnosti Kosova u Srbiji ponovo zavladati nacionalizam i da ce DSS onda mirne duse moci da dele vlast sa SRS-om i SPS-om. Srbiji je njih dosta i dosta nam je izolacija, sankcija, sedenja pred ambasadama gde se prema nama ponasaju kao prema zivotinjama. Hocemo slobodno da zivimo i putujemo. Slika koju svet vidi o Srbiji je zaista smesna. Zemlja u kojoj svaki ministar prica drugo i dok jedan preti drugi se izvinjava, a treci smislja nesto novo. Ni jedan novi zakon nisu doneli niti su uradili ista sto se tice socijalne politike i razvoja. Izgradja obilaznice oko Beograda je stala, oko autoputa Novi Sad se vode rasprave i ne zna se koliko je ko para sebi u dzep stavio. 7 godina su na vlasti demokrate i 7 godina je bilo aktuelno pitanje Kosova oko koga su poceli da se aktivno bave tek poslednje 2-3 godine. Kosovo polako gubimo i iako se odjednom i Rusija aktivirala, sumljiva mi je cena koju cemo njihovu podrsku platiti. DSS nas ponovo poziva na rat na borbu. Jel ce i Kostunica i Jocic ponovo slati nasu policiju i vojnike da ginu na Kosovu? Dajte izbore pa da sklonimo sa scene DSS, dosta je bilo.

pozdrav iz madrida

pre 16 godina

pa ne, ja ne mogu da verujem!! o, legalisti!! sto je najgore, oni i dalje neguju tu sliku o sebi!
ja cu morati da prestanem da citam ovaj sajt, svaki dan se nerviram zbog novih izjava institucionalizovanog ludila! i kad mislim nema gore, dodje sledeci dan i potvrdi koliko sam se naivno prevarila!

PACTKO

pre 16 godina

Rešavanje tog fundamentalnog pitanja trajaće još najmanje 50 godina gospodine Jočiću, i Srbiji u svakom slučaju predstoje teški dani puni borbe. Zar ne bi onda bilo bolje, na primer pridržavati se ustava, koji ste vi napisali i čije ste donošenje uostalom vi sami IZNUDILI, pa da se u najkraćem roku održe izbori i da o Kosovu pregovaraju državni predstavnici sa osnaženim LEGITIMITETOM? Dokle će se Kosovo i lažni patriotizam koristiti kao paravan za skrivanje mahinacija, kriminala i grabljenje vlasti?! Gde će vam duša, zar vam nije žao tog naroda dole koji svaki dan živi u strahu i bedi?!

Vladimir C

pre 16 godina

I Jočić i Koštunica i ceo DSS bi nam učinili najveću uslugu kada bi svi zajedno otišli i nastavili da se bave politikom na Kosovu. Jer Kosovo je iznad svega za njih izgleda, pa i iznad Srbije i njenih zakona.
Dakle gospodo, put pod noge, pravac Kosovo pa tamo tražite da se izbori održavaju kada ga odbranite ili kada god vam padne na pamet. A Srbiju pustite da održava izbore kada srpski zakoni to nalažu!

Nikola

pre 16 godina

Pa zar ste ocekivali od nekog iz DSS-a da prica o onome sto mu je posao, ono sto ga pitaju, da postuje profesionalna ogranicenja i zna gde mu je mesto?!

Mashinovodja

pre 16 godina

Jočić k'o Jočić, jedan od najboljih i najzahvalnijih provajdera za rubriku "Izjava boli glava" i "Izvali ono i ostade živ". A da li je meni dozvoljeno da dišem, jedem, spavam, idem na posao (i vršim neke druge radnje i funkcije telesnog tipa) dok se ne "reši fundamentalno nacionalno pitanje Kosova"?!!!
Za izbore i poštovanje zakona i ne pitam, pošto je to Koštunici očigledno 99-ta rupa na svirali.

Anti

pre 16 godina

DSS je vec jednom, slicnim manevrom, uzurpirao vlast na nesto duze nego sto je trebalo. Sada, rekao bih, pokusavaju isto. Ne vidim razlog za odlaganje izbora. Zakon je jasan, a politika prema Kosovu i Metohiji je jedinstvena (tako su nam ba rekli), bez obzira ko je "glavni". Izbore treba odrzati.

Click & Boom

pre 16 godina

Kosovo je očigledno iznad Srbije. Nije greota upropastiti Vojvodinu, BGD, Šumadiju, Istočnu i Južnu Srbiju, zarad njega. Uzgred zar nije i Knin jednom bio Sv. Srpska Zemlja?

perica

pre 16 godina

"Dok traje ova operacija nema igranke. Drugo, ovo je period u kojem važi legitimitet državnih organa", rekao je Jočić. Dakle ja se ispred izjava ministara koji bi trebalo da ima jednu od najvaznijih funkcija u ovoj zemlji osecam kao dete koje je nesto skrivilo i sada ga odrasli vaspitavaju. Receno je nesto kao: a sada dosta zezanja, i svi na svoje radne zadatke da vas nisam cuo, necemo valjda da se igramo trivija kao sto bi to bio ustav, izbori i legitimitet (btw interesantan izbor reci - neophodno je ponoviti i na ovom mestu kako je ova vlast legalna ali nije i legitimna, kao sto namece Jocic) kada je zemlja u krizi. Sada, koji bi bio pravi odgovor na ovakvu jednu izjavu, tj kako bi normalan covek mogao da se spusti na jedan ovakav nivo komunikacije? Ne znam da li je izjava Jocica duboko promisljena ne bi li nas ostavila bez reci ili je ministar uspeo u tome bez neke proracunate strategije, prosto, kako mu i prilici.

Dragoljub

pre 16 godina

Kada ministar policije u ma kojoj zemlji diskutuje o tome kako zarad "nacionalnih interesa" treba prekrsiti ustav, onda treba da se svi zabrinemo. Zemlje u kojima se ministri policije pitaju o izborima i jos predlazu da se krse vazeci zakoni ne mogu se nazvati demokratskim.

MKIII

pre 16 godina

Kabadahijsko ponasanje ministra Jocica. Kako im je stalo do Kosova vidi se, svi su se odrekli godisnjeg odmora pa radili na resavanju problema.

normalan

pre 16 godina

Svojevremeno su to govorili i za Crnu Goru dok je bilo aktuelno otcepljenje. Crna Gora ode, a oni ni trepnuli nisu, čak su nešto trabunjali da je konačno Srbija obnovila svoju državnost. Sve o njima mi je poznato, jedino što ne mogu da pretpostavim je to koji će posle Kosova biti taj razlog zbog kojeg će navodno da krše Ustav, zakone, logiku, etiku... i prestanu da se enormno nelegalno bogate...

Vase ime*

pre 16 godina

Ne treba da bude izbora dok se pitanje Kosova ne resi. Je l' to uvod u diktaturu? A sta ako se ne resi ni za 10 godina (a nece, jer ce biti nezavisno)? Jos Kostunica da se krunise za marsala...

b

pre 16 godina

posto nema izbora dok kosovo ne ostave u srbiji, a posto kosovo skoro sigurno ne ostaje u srbiji onda je logicno da izbora u srbiji nema do daljnjeg?

EvropskaSrbenda

pre 16 godina

Oj Vojvodo od Martinića sto svrshi fakultet pravni, kako i nalaze istorija plemena tvog i slicnih, nastavi da krsish ustav iako si ga ti doneo, iako si ti legalista i pravnik zajedno sa tvojim dragim i njegovom dragom i svima izmedju. Samo tako bracjo s juga, napravicemo jos jedan beogradski pakt sa nasom drugom bracom sa istoka i bicemo nepobedivi. A i to drzavljanstvo je lepo da se uzme kad vec mora.