Gradnja sigurne kuće pri kraju

Beograd -- Većina zlostavljanih žena koje su se javile Savetovalištu protiv nasilja u porodici bile su zbrinute zahvaljujući sigurnim kućama.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Na zalost, veoma mali znacaj se pridaje ovakvim ustanovama. Radio sam neko vreme za jednu takvu kucu u Holandiji i mogu reci samo jedno;
  Pomognite izgradnju ako ikako mozete jer kada vidite na sta sve lice zrtve porodicnog nasilja prosto pozelite da barabe zavrse istog momenta na dozivotnoj robiji. Zene i deca u takvim ustanovama mogu na miru da razmisle o napustanju siledzije ali ako nemaju gde da odu tesko se odlucuju na takav potez ili donesu odluku kada je vec kasno.

  Svako ima pravo na svoj svet. Omogucimo i zrtvama nasilja da ga pronadju na miru. Takav korak je za njih ogorman, sto iz straha od idiota koji ih zlostavlja sto iz unistenog samopouzdanja.
  (100%, 31. jul 2007 11:17)

  # Link komentara

 2. Žrtva porodičnog nasilja = žena?
  Ne znam zašto postoji znak jednakosti između ta dva. Šovinistička humanost, šta li? OK, 95+ posto porodičnog nasilja jesu žene. Nisu 100 posto. A ova akcija uniformno insistira na zbrinjavanju žena i samo žena. Muškarcima je valjda lakše da postanu klošari i uličari. Uostalom, koliko ste videli žena-klošara? Nije ni to slučajno.
  (Peca, 31. jul 2007 12:59)

  # Link komentara