5.000 evra za hektar izgorele šume

Beograd, Leskovac -- Za sanaciju jednog hektara šuma, izgorelih u požarima širom Srbije, potrebno je oko 5.000 evra.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. molim vas,da li se zna ko je prouzrokovao požar,i kakve su kazne za to?
  spomenuta je žena koja je zapalila seno,zar ne? da li uopšte postoje kazne za one koji pale(znamo da je to popularno u jesen)?trebali bi da utvrde oštre kazne ali i da obezbede mesta gde bi se u buduće takav materijal spaljivao!i 2 stvar.zašto niko ne obraća pažnju na parkove i način na koji se raznorazne vlasti ophode prema njima!prekrojavanje je poynata stvar.pisala sam o slučaju Plankove bašte u Zrenjaninu ali to nije objavljeno.Verovatno će zaslužiti Vašu pažnju tek kada bude suviše kasno za to,kao što se i u državi obrati pažnja na vatru tek kada se pretvori u požar.tužno.
  (margarita nikolajevna, 30. jul 2007 13:05)

  # Link komentara

 2. Brat bratu - 25M eura. Strasno. Pa koliko kosta taj avion, pobogu. Kupite ga, nesposobnjakovici. Bolje da izadjete iz granica budzeta i (ako treba) pomerite inflaciju nego ovakve stvari da nam se desavaju.
  Ni za rudnik niste (mislim na Vladu).
  (pera, 30. jul 2007 13:23)

  # Link komentara

 3. " Troškovi izvlačenja izgorele drvne mase iz šuma su od 3.500 do 4.000 evra"
  Ovo je glupost na kvadrat. Ne samo da se izvlacenje ne placa, vec se tako nagorela drvna masa PRODAJE. Zivim u blizini Deliblatske pescare i posle svakog pozara sumari samo ruke trljaju. Sistem je sledeci - dodjes, zakupis parcelu koju ces da ocistis, izmetrises drva, a granje i sve ostalo duzan si da uklonis. Sumar dodje i proceni koliko drvne mase iznosis i ispostavi ti racun. Ni govora da ce oni tebi platiti sto ti tu nesto iznosis, vec ce ti sve to lepo naplatiti. Naravno - svako tu ima svoju racunicu - drva dobijas po povoljnoj ceni, a suma bude ociscena i sredjena. I sve OK, ali nema ni govora o nekakvom placanju izvozenja od 3500-4000 EURa - to su ciste gluposti. A ako ce da plate toliko - ja cu licno ici da rucno cistim hektar zemljista za te pare. Za 7 dana (i manje) posla toliko zaraditi - to nema nigde. Opet smisljaju nacin kako da maznu novac iz budzeta.
  (Aca, 30. jul 2007 14:16)

  # Link komentara

 4. Juce sam pisao o paznji koju posvecuju strani mediji ovim pozarima po Balkanu i mafiji koja mozda igra ulogu u njima. Ova danasnja vest me je dodatno inspirisala da razmislim, postaje mi jasnije. Nije to samo sunce i nemarna baba koja baca opuske po Srbiji, ima tu nesto vise. Velike su povrsine izgorele, a i para je velika za njihovo raskrcivanje...
  (pozdrav, 30. jul 2007 15:21)

  # Link komentara

 5. gospodo iz VLADE, vi ste gospodo usporili sve da bi sebi punili dzepove ili ste glupi kao noc ili ste nesposobni. Svakako vam svima nesto fali. Onaj bivsi rezim zlog coveka je sve uporopastio a od vas sam ocekivao brzinu i reagovanje, a vi nista vozite se pod klimom koju placam ja i jos hiljade poreskih obveznika i ne podnosite mi racun o tome kako trosite pare koje vam mi damo. Da se kupi avion. Svaki domacin bi to uradio, ako nema pozara kod nas mozete da ga izdajete Grcima i Crnogorcimai da zaradite malo para. Eto toliko. A Rusima ste mogli da date neko priznanje neko odlikovanje za pomoc, nesto da im date da se osecaju lepse.
  (marko, 30. jul 2007 15:39)

  # Link komentara

 6. Za one (ukljucujuci i mene) koji su toliko zapitkivali koliko ce nas Rusi odrati za upotrebu aviona konacno je stigao odgovor: 0 eura. Moram priznati da su me iznenadili.
  (Aleksandar, 30. jul 2007 16:20)

  # Link komentara