Petak, 29.06.2007.

08:04

Mihajlović i bele knjige

Dušan Mihajlović, bivši ministar policije, otkrio je da ne postoji jedna već dve "bele knjige" MUP-a o organizovanom kriminalu.

Izvor: B92

Mihajloviæ i bele knjige IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Mikan

pre 16 godina

Cudno je da Mihajlovic tvrdi da se Stanko Subotić spominje u "Beloj knjizi", iako dobro zna da to nije tacno, i da se to moze proveriti. Ne verujem da bi iko izmislio tako klimav argumenat. Zasto je nemoguce da postoje dve "bele knjige"? Zar je to nemoguce proveriti?

sretenje

pre 16 godina

ja nesto to drugacije vidim nego vecina koja se ovde oglasava..1/koliko sam razumeo mihailovic je dao nalog da se pokrene akcija mreza???i to da se radi u najvecoj tajnosti!!!! znaci li to da je time on i dosao glave akterima iz mreze??? 2/koliko se secam najveca akcija u istoriji srpske policije sablja je takodje uradjena dok je mihailovic bio ministar.. da mi mozda necete reci da su u sablji hapseni posteni ljudi a ne kriminalci secikese i lopovi???
3/stvarno ko je oslobodio one bandite(francuze) iz zatvora.rade terzic pre neki dan u poligrafu rece da je zaboravio..4/sto se vec jednom ne utvrdi ko je cumetu ''namestao''poslove asfaltiranja po zemlji srbiji???

dejan

pre 16 godina

Kome to prica Mihajlovic? Narodu? Cela ekipa koja nije htela Djindjica na vlasti u stvari nije htela jaku i zdravu Srbiju. I koliko god ugadjali narodu istorija ce ih takve zapamtiti, a toga se oni najvise plase.

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Dusan Mihajlovic, igrac skoro svih rezima juce je pokusao da nam svima otvori oci. Medjutim, los scenario, losa dramaturgija, kao i losi glumci u live perofrmansu otkrili su nam ono sto smo odavno "znali" - da je Vladimir Beba Popovic ustvari za sve kriv. I polako sklapajuci kockice dolazimo do zakljucka da je u ovoj drzavi za sve kriv jedan covek i to naravno opet Vladimir Beba Popovic. Samo se postavlja pitanje da li je gospodin Popovic covek ili superheroj iz Marvelove radionice.
Ne treba zaboraviti da je moralna gromada koja ga je sinoc optuzivala, covek koje negde jos od 1978. u politici, da je ako se ne varam bio osnivac SPS-a, da je na kraju jedini ministar iz DOS-a, ako se ne varam koji je morao da plati extraprofit, odnosno njegova firma Lutra. Medjutim, najbolje je uvek oplesti po drugome, jos kad je to drzavni neprijatelj broj jedan, onda je sve mnogo lakse.
Ne sumnjam da ce gospodin Popovic da presavije tabak, i da kao mnogo puta dobije spoer, samo sto cemo to moci da procitamo na marginama svih novina, a u javnom servisu ne treba ni da pomisljamo da li cemo to ikad cuti.
I za kraj postavlja se pitanje, da li ce doticna novinarka u skladu sa osnovnim pravilima novinarstva pozvati i druugu stranu, tek da cujemo i sta ona ima da kaze. Ili je po njima, on svoje vec rekao.

A Kostunica?

pre 16 godina

Sto se tice Cede I Bebe obojca su svedocila na sudu SATIMA u vezi svega sto je braniocima Legije and co. moglo da padne na pamet!
Da je bilo nekih dokaza ili indicija krivicnog dela valjda bi bili uhapseni!
Beba i Ceda su dobili sve sudske sporove u kojima su pominjani u negativnom kontekstu, a bilo je svega o svacega!
Niko se ovde ne zaklinje u njih dvojcu vec samo pratimo dogadjaje iz medija.
S druga strane, Kostunica, Tomic, Bulatovic nisu nikada bili pozvani da razjasne svoja dela i izjave, a bilo je i toga mnooogo. Mihajlov je 26 puta izbegao sudjenje za izjavu "sta nije jasno u majcinim recima..." da bi se sve zavrsilo tako sto je amnestiran od krivice jer je "lagao u zaru predizborne kampanje" (citat).
Jocic bi trebalo da bude optuzen po najmanje tri osnova a on i dalje ministar!
Da li je iko cuo te ljude da kazu nesto suvislo po ovom traumaticnom pitanju za celu Srbiju? Neki od njih da otvore usta makar?
E u tome je problem, a ne da raspredamo o Cedi i Bebi, o njima se zna i previse!

BuM

pre 16 godina

Tijanićev pokušaj da u okviru DB plana "Isključite mozak, uključite TV" odradi svoje zaduženje i napravi svoju verziju Insajder je ispao kako je jedino i mogao da ispadne. Umesto ozbiljne emisije, humoristička serija. A DB plan je: kad ste hteli pozadinu ubistva Đinđića, sad ćemo vam je mi dati. Iz svih oruđa pravac na Čedu i Bebu, pa kad njih oblatimo, onda će već biti jasno da ako je pokojni premijer imao takve saradnike (kao da su mu oni bili jedini), nije ni on ništa bolji. Eto, lešinari nikako da se najedu mrtvog Đinđića, još bi malo da ga čereče, ne bi li zabašurili ono što samo od sebe isplivava kao one morbidne hladnjače sa Kosova. Koliko su se uzvrpoljili, mora da slute da ni rasplet nije daleko.

Alex

pre 16 godina

Ne znam. Sve mi je ovo nekako gadno. Pocinjem da sumnjam u sve njih. Ne verujem u nevinost niti Bebe Popovica niti Dusana Mihajlovica. O DSS-ovcima i da ne govorim! Sve su to likovi koji su zahvaljujuci nama dosli na vlast i uspeli vrlo brzo da nas razocaraju i prevare.

Jonesko

pre 16 godina

Za mene su vrhunac absurda i (nase kolektivne propasti)dve ISTORIJSKE izjave VK.
1) Hag je deveta rupa na svirali...
2)Jso "strajkuje" u punoj ratnoj opremi jer je to njihovo radno odelo...
Posledice tih "APSURDA" i dan- danas osecamo na sopstvenoj kozi!

nevaljalko

pre 16 godina

ne znam vise...ovde vam niko ne valja ko nije na Bebinoj i Cedinoj strani.Sad nalazite da je Mihajlovic bio desna ruka Slobe a postavili ste ga za ministra policije.Pricate o mrezi i glavni je problem da li je Cane video te papire a ne da li je svercovao.Prozivate Mihajlova i Kostunicu zbog reci kritike i podrske a ne smete da pitate da li je Ceda izvadio Siptara iz zatvora.I da li ga je posecivao.Aj samo mi recite da je bilo ko drugi ,iz neke druge stranke uradio,sta bi ste rekli,sta bi bio zakljucak?Da li bi taj bio direktni ubica Zorana Djindjica jer je iz pritvora pustio ubice? Recite i ne savijajte glavu.Pa imate svoj zivot nije vas zivot Ceda i Beba.Imate i imamo svoje probleme necu da ih branim,ako je to tacno u zatvor i njih i sve ostale.Pa oni su se druzili posle nasih demonstracija,oni su saradjivali,zasto bi ih sada branili.I nisam na strani Kostunice ,nije on neobavesten,nego vise ne mogu da citam toliko textova gde ne smete da spomenete zatvor i izvlacenje ubica i dilera droge.Tuzan je bio onaj Cedin sabesednik sinoc na Pinku.I sad ovde ispade da je veci greh pokazivanje knjige sverceru nego posete u zatvoru ubicama.

Иларион Руварац

pre 16 godina

Значи, Д Михајловић је три (3) године био министар полиције, а сада, четири (4) године након што је отишао са функције, одједном се сетио да је нико други него ВБ Поповић правио 'паралелну власт' и неговао мафију, док се Ч Јовановић брчкао у Шилеровој.
Да, да...
А како иде Лутра д.о.о.? Преживела је, хвала богу, ради се. Радило се и пре 5. X, па и после, па и после 12. III, ради се само тако и под Коштуницом, само понекад треба нешто мало рећи (лупати) тек да посао не стане.
Јадно и бедно.
А начин на који политичко крило Дебеа (тј. ДСС) најављује откривање позадине атентата, сигуран сам да је пресуда Беби и Чеди већ написана. Само још да видимо да ли је на папиру или у шаржеру.
План је да се ЛДП потпуно одстрани из политике, јер су они једини који неће да кохабитирају у свесрБској политичкој саборности у којој закони служе само да се њима маше около, а све је заправо ствар договора.

RHCP

pre 16 godina

A kada je bio gost u Poligrafu, tada se nije setio svog naređenja, i smetnuo je s uma da postoje 2 Bele knjige, pa je rekao da je neko iscepio te strane iz Ćosićevog primerka.
Da crkneš, i od muke i od smeha.
A u tom Poligrafu je tvrdio da je VB Popović stvarao 'paralelnu' vlast. Pazi, molim te, bio je ministar policije tri godine, a onda je čekao još četiri, da bi nam rekao da je VB Popović kontrolisao Vladu u kojoj je on ministar policije. Majke ti...
Ko veruje da se Milka Lufle pravi tako što vežu medveda za drvo pa ga tresu da se naprave mehurići u mlaku, taj veruje i u ovo, i takvima nema pomoći.

Dositej

pre 16 godina

Čuj, molim te - dve bele knjige!!!
Pet godina se zna samo za jednu, kad ono međutim.
Put koji je prešao D Mihajlović u svom životu zaslužuje roman, ako ne film (mada materijala ima za dužu seriju)
Ko je gledao Poligraf u kojem je DM rekao da Subotića nema u Beloj knjizi koju je Ćosić držao u rukama zato što je neko iscepao te strane, njemu je sve jasno - i Mihajlović, i Tijanić, i cela ta DB bagra i njihovi politički pioni.
Srbijica

mademoiselle

pre 16 godina

Ponovo nemusto objasnjenje od strane Mihajlovica u vezi toga sta je zaista pokazivao Suboticu. I ne verujem da je Djindjic bio Bebina marioneta, to bi bilo zaista suludo! Ali, ali, u onome sto je rekao o Bebi ima istine, covek jeste mutan. Mihjalovic ne da je odustao od blacenja Cede vec on to nikada nece ni uraditi jer u njegovoj knjizi "Povlenske magle i vidici" postoji deo posvecen Cedi u kome on njega opisuje kao visprenog, pametnog i dobrog decka sa kojim je imao odlicnu saradnju i sa kojim se cesto druzio u vikendici na Povlenu. Samo i Ceda ima stosta da objasni, recimo sta ce jedan sef poslanicke grupe na sastancima u ministarstvu policije, itd. Zamislite samo da Aligrudic ili Kolundzija danas, kao sefovi poslanicke grupe budu redovno prisutni kod ministra policije na sastancima. To bi bilo apsurdno!

Saint-Just

pre 16 godina

U celoj ovoj krimi prici u maniru spanske serije, iako ne verujem ni jednom liku a pogotovu onima koji danas cine vladajucu koaliciju, postoji jedan koji se ozbiljno sukobljava sa mojim osecanjem dobrog ukusa, estetike, morala i zdrave pameti a to je Beba Popovic. Jednostavno me nista ne moze ubediti da je on cist i zato mi se cini jako opasnim stalno dovodjenje njega u kontekst sa nasim pokojnim premijerom i Cedom. Jednostavno, sa onako hiperstilizovanim covekom ne moze biti sve u redu.

kartmen

pre 16 godina

U Poligrafu je Mihajlović rekao da je voditelj verovatno "istrgao" iz "Bele knjige" deo gde se pominje Subotić. Sada na RTS-u kaže da postoje dve "Bele knjige". Pa valjda su postojale dve bele knjige i onda kada je gostovao u Poligrafu? Kako se tada nije setio da to kaže? Mihajlović je uhvaćen u laži.

Anton

pre 16 godina

Za trenutak zanemarimo stranacku pripadnost i politicku orijentaciju. Pokusajmo samo da objasnimo sebi i drugima samo jednu stvar. KO je Beba Popovic? Kako je moguce da se u svakoj prici o kriminalu za vrema vladavine DOS-a pominje taj covek? Kako je moguce da jedan obican drzavni sluzbenik licno poznaje celokupnu mafiju i cak kompromituje naseg pokojnog premijera upetljavajuci ga u sukob izmedju Caneta i Legije? Kako bas Beba da odredi Veruovica da cuva Caneta? Da opet podsetim, one je bio najobicniji vladin sluzbenik. Odakle mu ta moc?

Colin_bgd

pre 16 godina

Ovo sve treba posmatrati u paketu, ove Mihajloviceve istupe i ono sto prica Radovanovic. Konacno je poceo da se sprovodi sluzbin plan "Barbarosa", gde se odvija jedna ogromna, sinhronizovana ofanziva, da se najzad napakuje, prvo Bebi, a onda i Cedi sve ono sto treba da se napakuje. I imace uspeha u pocetku, kao sto je i originalni plan Barbarosa gurao dobro prvih 6 meseci te daleke 1941. godine. Posle se sve zaglavilo u blatu Staljingrada. Ovde jedino ne znamo u kom blatu ce se ova ofanziva zaglaviti, ali da je osudjena na neuspeh, to je jasno i djacima prvacima u Srbiji...

ps. Sto B92 taksativno ne objavi na sajtu (stalna postavka) koliko je tuzbi na sudu dobio Beba Popovic protiv svakojakih lica koje su izgovarale svakojake (lazne) izjave na njegov racun?

Plavusa

pre 16 godina

Zahvaljujem se javnom servisu sto mi je konacno razvejao maglu u glavi. Konacno sam shvatila...Djindjic je imao svoje mafijase, Kostunici se nisu dopali ti mafijasi pa je doveo svoje. Kad ce nastavak serije, jedva cekam!

Dejan

pre 16 godina

" Mihajlović je rekao da je premijer Zoran Đinđić bio "marioneta ambicija" nekadašnjeg šefa vladinog Biroa za komunikacije sa medijima Vladimira Bebe Popovića. " Pa, kako je onda moguce da politicar Vaseg kalibra dozvoli sebi da bude ministar u vladi kojom u stvari iz senke upravlja sef biroa za informisanje. Gospodine Mihajlovicu nemojte od mrtvog Djindjica praviti infantilnog Djindjica. Sram Vas bilo.

1nislija

pre 16 godina

Kakav je to smuseni intervju bio. Nemoguce je reci ko je bio gori: Mihajlovic ili voditeljka. Dok je bivsi ministar pokusavao da nametne neku svoju smusenu i nedovoljno osmisljenu sliku stvari koja se na hiljadu mesta nije podudarala sa svim onim sto znamo o tom vremenu, voditeljka je delovala kao instruirana od direktora sopstvene televizijske kuce. Na velikom ekranu u studiju natpis: Mafija i Srbija – Cas istine, pokusaji da se nametnu uvredljivi termini na ono sto se odnosi na Djindjicevo okruzenje poput dvorske mafije (koji Mihajlovic nije razumeo), pitanja srocena tako kao da se podrazumeva da su stvari koje ex prvi policajac govori istina i samo istina, pa se sada cela Srbija pita kako je to sve moguce.

Nego da se vratim na Mihajlovica. Covek koji je svojim glasovima omogucio Milosevicu da produzi svoju vladavinu je, barem u mojim ocima, tim gestom pokazao, za sva svremena, sve o svojim moralnim kvalitetima. Zato sada ne cudi sto pokusava da u arhivi nadje bilo kakav dokument u kome se Subotic pominje i da ga poturi kao kao deo bele knjige (to je valjda remiksovana, disko verzija). Mislim da ovako jadan pokusaj zamazivanja stvari ukazuje i na nedostatak intelektualnih kapaciteta da se stvori smislenija prica.Na to ukazuje i cela potka price u kojoj je Mihajlovic cas najveci borac protiv mafije te se zato na njega digla The Jedinica da strajkuje (zu to, jadna policija nema resurse da ih sklonisa ulice, a vojni tenkovi su suuvise daleeeko te nema ko ih opkoli), te je on humanista koji ne zeli da neko strada, te je on neko ko je zeleo Srbiju u Evropi po kratkom postupku, te je njemu Ceda sef, te on nije bio odgovoran za mnoge stvari... Ma ne mogu da nabrojim sve. Maltene je svaka recenica nosila novu neistinu.

Jos jedna stvar je bila uocljiva: odustajanje od blacenja Cede i koncentrisanje na Bebu. Bas me interesuje kakva ce biti Bebina reakcija. Voleo bih da mu odgovori, mada mogu da sumnjam da ce on zeleti da ga udostoji odgovora. A i obim onoga sto treba da se demantuje je poprilicno masivan.

trudnjaca

pre 16 godina

Iskreno se nadam da je konacno kucnuo trenutak i da su konacno stvoreni uslovi za rasvetljavanje i razvezivanje svega dobro ako ne svega onda pitanja od krucijalnog znacaja za Srbiju . Zanimljivo je da se to desava posle cistke u ds-u i raskidanja saradnje dss-a i sps-a . Konacno mi se cini da se prvi put krenulo u iskreno razresavanje problema a i pretpostavljam ( ili se nadam ) da iz vrha vlasti vise niko nikome nije nista duzan i da se taj dug nece vise naplacivati preko ledja ovog napacenog naroda . Bez obzira sto je formiranje vlade licilo na iznosenje trudnoce sa krajnje neizvesnim krajem mislim da je upravo to formiranje pocelo da daje svoje plodove !!! SAMO NAPRED i bez politizacije a na likove obolele od politike i zatupele od bezuslovnog slusanja svojijh stranackih vrhuski pet para nedajte .

gradjanin

pre 16 godina

Gledajući emisiju na javnom servisu stakao sam utisak da scenario koji je smislio gosp. Tijanić da se opet ukalja ime Čedomira Jovanovića nije uspeo. Voditeljka emisije nije uspela da sprovede u delo zamisao Tijanića iako se svojski trudila. Mihajlović je tako izneverio očekivanja i Vojislava Koštunice i Aleksandra Tijanića pa će se valjda raditi na nekom novom scenariu destrukcie LDP. Ali gospodo u ovakvim emisijama se u stvari vidi celokupna režija u predsdtojećem procesu i vaše podmukle ali sada već providne namere. Polako ćete protiv sebe okrenuti sve naivne Tome jer ljude ne možete varati tako naivno i besramno.

SaleBG

pre 16 godina

Jadno, bedno, odvratno! Zlocinci koji policijski, finansijski i medijski kontrolisu Srbiju, posle krace pauze po ko zna koji put spinuju pricu Djindjic-Ceda-Beba-mafija. Nisu svi u ovoj zemlji pileceg mozga i bez pamcenja. Lopovi opet urlaju "Drz`te lopova". Al` doci ce dan kad ce na nekom sudu Aca Tomic i Rade Bulatovic morati da kazu sta su radili sa ubicama Zorana Djindjica, kad ce Tijanic da kaze sta je mislio kad je napisao "Ako Djindjic prezivi Srbija nece", kad ce Jocic morati da objasni svoj komentar pobune JSO kao "Glas vapijuceg", kad ce Kostunica da objasni "bele mantile" i zahtev za koncentracionom vladom u trenutku dok se Zoran jos nije ohladio u urgentnom centru, da kaze sta je to u ljubavnom pismu Aci Tomicu trazio da ovaj precuti i dokle da izdrzi...
Ovaj mucavi Mihajlovic je samo potrosna roba, kao sto je bila i Ljilja Buha, kao sto je sada i Tanja Spasojevic (Siptareva zena). No od DSS me nista ne iznenadjuje. Cekam da vidim reakciju njihovih koalicionih partnera iz Vlade. Hoce li iko od onih eksperata koje je Zoran izmislio u januaru 2001, i koji su ridali nad njegovim odrom, nekad, u nekom trenutku da ostavi po strani seme, dilove, dogovore oko "kinte" i kaze DOSTA BRE, JA IMAM PARCE OBRAZA I OBAVEZU PREMA TOM MRTVOM COVEKU!
Pripremi se neka DS!

Srle Pera Ždera

pre 16 godina

Ovaj biši MUP-ovski Žele Zeka je totalno izgubio kompas. Samo maše nekim papirima i trabunja o prvoj, drugoj, šesnaestoj Beloj Knjizi, ni sam više ne verujući šta sve može da slaže i zamuti. U odnosu na njega, ovaj potonji Mali od Trafike deluje kao ozbiljan ministar. I šta čovek slušajući ga da pomisli, nego: kad je ovakav bio ministar, kakvi li su mu tek bili saradnici?

Nisam ODGOVORAN

pre 16 godina

Ma kada će ODGOVORNOST za funkcije koje obavljaju da bude na prvom mestu?
Bio sam ministar,zamenik,načelnik,šef,poslovođa,itd.,radio sam šta sam hteo i protiv zakona jer sam tako mogao zbog funkcije,primao sam odličnu platu,uplaćivana mi je odlična penzija,uzimao sam i sa strane a institucija,sluba ili firma u kojoj sam radio pretrpela je ogromnu štetu!Sada uživam jer nema nikog da traži moju odgovornost i naknadu štete,nema nikog da mi uzme penziju kao kaznu za moj (ne)rad odnosno za moje zloupotrebe.Nema nikog da mi oduzme imovinu koju sam stekao na taj način,mogu da se pojavljujem javno i da bez stida i straha od odgovornosti pričam bajke i zamajavam narod.Sve to mogu jer nema nikog da me spreči.Pa to isto neka rade i drugi koji dođu na moje mesto! DOKLE?
Želim da snosim odgovornost,želim da mi oduzmu penziju,da mi oduzmu imovinu,želim da bar malo nadoknadim štetu tamo gde sam je napravio.Sve to želim ali želje mi se ne ostvaruju!
Nije bitan samo taj Mihajlović,Subotić već i svi ostali koji se danima vuku po medijima a suština je jedna!

Interesantno

pre 16 godina

Vec godinama pratim pokusaj da se ukalja cast Z.DJindjica preko hajke na njegove najblize saradnike. I pored svesrdnog truda izvesnih politickih krugova, cini mi se da postizu upravo suprotan efekat!
Da je Djindjic zaista bio mafijaski bos, verovatno bi i danas bio ziv jer kao sto vidimo njima uglavnom ne fali ni dlaka sa glave, baskare se po svetu, daju intervjue, kupuju firme po Srbiji...
Ako sledimo istu, nametnutu logiku opet dolazimo do kontradiktornosti i "rupa" u toj prici. Djindjic je kriv jer je poznavao Popovica, koji je opet poznavao Subotica i ...tako u nedogled.
E pa sad, ako se u ovoj zemlji "podrazumeva" da ako si gazda tj. premijer vuces konce svega iz pozadine, sta cemo sa sadasnjim premijerom? Od 2003. pa na ovamo je bilo bezbroj afera, otkrile su se razne mafije, pa cak i postojanje "fioka" gde se te mafije drze "kao u zamrzivacu".
Pa ko je tu cija "marioneta"? Ko je gazda, ministri utonuli u kriminal i njihovi finansijeri ili prvi covek Srbije?

Maja_V

pre 16 godina

Spin doktori su zavrteli jos jedan krug medjutim...
Javnost ceka odgovore na vrlo jednostavna pitanja:
DA li je Mihajlovic skupljao podatke iz Mreze po zadatku DB (ciji je dugogodisnji clan)da bi sluzba ucenjivala sve njene aktere? Da li je zato sudbina Mreze bila ta da "cami u fioci" i izvlaci se prema potrebi?
Mislim da je DB "uhvacen spustenih pantalona" jer je potpuno jasno da je to univerzalni recept koji se u sluzbama sile primenjuje vec nekoliko decenija.
Najvaznije pitanje...DA li su gradjani Srbije spremni da i dalje trpe takvu vrstu ogavstine i Ibeovskog nasledja i da to "debelo" placaju?

Duša

pre 16 godina

Da bi se klupko odmotalo do kraja za očekivati je da će i Vladimir Popović Beba dobiti priliku da na Javnom medijskom servisu (RTS-u) izloži svoju verziju događaja. U suprotnom ako mu se to ne omogući, biće sasvim jasno da se radi o kampanji jedne družine, čiji je član pored ostalih i generalni direktor RTS koja ima za cilj da skrene oči javnosti sa događaja koji su kulminirali ubistvom premijera Zorana Đinđića.

Milos

pre 16 godina

Ako je ono sto je Mihajlovic rekao i pokazao tacno onda je Beba Popovic u velikom problemu. To bi znacilo da je uhvacen u lazi i da je zaista bio do guse umesan u kriminal.

SaleBG

pre 16 godina

Jadno, bedno, odvratno! Zlocinci koji policijski, finansijski i medijski kontrolisu Srbiju, posle krace pauze po ko zna koji put spinuju pricu Djindjic-Ceda-Beba-mafija. Nisu svi u ovoj zemlji pileceg mozga i bez pamcenja. Lopovi opet urlaju "Drz`te lopova". Al` doci ce dan kad ce na nekom sudu Aca Tomic i Rade Bulatovic morati da kazu sta su radili sa ubicama Zorana Djindjica, kad ce Tijanic da kaze sta je mislio kad je napisao "Ako Djindjic prezivi Srbija nece", kad ce Jocic morati da objasni svoj komentar pobune JSO kao "Glas vapijuceg", kad ce Kostunica da objasni "bele mantile" i zahtev za koncentracionom vladom u trenutku dok se Zoran jos nije ohladio u urgentnom centru, da kaze sta je to u ljubavnom pismu Aci Tomicu trazio da ovaj precuti i dokle da izdrzi...
Ovaj mucavi Mihajlovic je samo potrosna roba, kao sto je bila i Ljilja Buha, kao sto je sada i Tanja Spasojevic (Siptareva zena). No od DSS me nista ne iznenadjuje. Cekam da vidim reakciju njihovih koalicionih partnera iz Vlade. Hoce li iko od onih eksperata koje je Zoran izmislio u januaru 2001, i koji su ridali nad njegovim odrom, nekad, u nekom trenutku da ostavi po strani seme, dilove, dogovore oko "kinte" i kaze DOSTA BRE, JA IMAM PARCE OBRAZA I OBAVEZU PREMA TOM MRTVOM COVEKU!
Pripremi se neka DS!

Dejan

pre 16 godina

" Mihajlović je rekao da je premijer Zoran Đinđić bio "marioneta ambicija" nekadašnjeg šefa vladinog Biroa za komunikacije sa medijima Vladimira Bebe Popovića. " Pa, kako je onda moguce da politicar Vaseg kalibra dozvoli sebi da bude ministar u vladi kojom u stvari iz senke upravlja sef biroa za informisanje. Gospodine Mihajlovicu nemojte od mrtvog Djindjica praviti infantilnog Djindjica. Sram Vas bilo.

gradjanin

pre 16 godina

Gledajući emisiju na javnom servisu stakao sam utisak da scenario koji je smislio gosp. Tijanić da se opet ukalja ime Čedomira Jovanovića nije uspeo. Voditeljka emisije nije uspela da sprovede u delo zamisao Tijanića iako se svojski trudila. Mihajlović je tako izneverio očekivanja i Vojislava Koštunice i Aleksandra Tijanića pa će se valjda raditi na nekom novom scenariu destrukcie LDP. Ali gospodo u ovakvim emisijama se u stvari vidi celokupna režija u predsdtojećem procesu i vaše podmukle ali sada već providne namere. Polako ćete protiv sebe okrenuti sve naivne Tome jer ljude ne možete varati tako naivno i besramno.

Duša

pre 16 godina

Da bi se klupko odmotalo do kraja za očekivati je da će i Vladimir Popović Beba dobiti priliku da na Javnom medijskom servisu (RTS-u) izloži svoju verziju događaja. U suprotnom ako mu se to ne omogući, biće sasvim jasno da se radi o kampanji jedne družine, čiji je član pored ostalih i generalni direktor RTS koja ima za cilj da skrene oči javnosti sa događaja koji su kulminirali ubistvom premijera Zorana Đinđića.

1nislija

pre 16 godina

Kakav je to smuseni intervju bio. Nemoguce je reci ko je bio gori: Mihajlovic ili voditeljka. Dok je bivsi ministar pokusavao da nametne neku svoju smusenu i nedovoljno osmisljenu sliku stvari koja se na hiljadu mesta nije podudarala sa svim onim sto znamo o tom vremenu, voditeljka je delovala kao instruirana od direktora sopstvene televizijske kuce. Na velikom ekranu u studiju natpis: Mafija i Srbija – Cas istine, pokusaji da se nametnu uvredljivi termini na ono sto se odnosi na Djindjicevo okruzenje poput dvorske mafije (koji Mihajlovic nije razumeo), pitanja srocena tako kao da se podrazumeva da su stvari koje ex prvi policajac govori istina i samo istina, pa se sada cela Srbija pita kako je to sve moguce.

Nego da se vratim na Mihajlovica. Covek koji je svojim glasovima omogucio Milosevicu da produzi svoju vladavinu je, barem u mojim ocima, tim gestom pokazao, za sva svremena, sve o svojim moralnim kvalitetima. Zato sada ne cudi sto pokusava da u arhivi nadje bilo kakav dokument u kome se Subotic pominje i da ga poturi kao kao deo bele knjige (to je valjda remiksovana, disko verzija). Mislim da ovako jadan pokusaj zamazivanja stvari ukazuje i na nedostatak intelektualnih kapaciteta da se stvori smislenija prica.Na to ukazuje i cela potka price u kojoj je Mihajlovic cas najveci borac protiv mafije te se zato na njega digla The Jedinica da strajkuje (zu to, jadna policija nema resurse da ih sklonisa ulice, a vojni tenkovi su suuvise daleeeko te nema ko ih opkoli), te je on humanista koji ne zeli da neko strada, te je on neko ko je zeleo Srbiju u Evropi po kratkom postupku, te je njemu Ceda sef, te on nije bio odgovoran za mnoge stvari... Ma ne mogu da nabrojim sve. Maltene je svaka recenica nosila novu neistinu.

Jos jedna stvar je bila uocljiva: odustajanje od blacenja Cede i koncentrisanje na Bebu. Bas me interesuje kakva ce biti Bebina reakcija. Voleo bih da mu odgovori, mada mogu da sumnjam da ce on zeleti da ga udostoji odgovora. A i obim onoga sto treba da se demantuje je poprilicno masivan.

kartmen

pre 16 godina

U Poligrafu je Mihajlović rekao da je voditelj verovatno "istrgao" iz "Bele knjige" deo gde se pominje Subotić. Sada na RTS-u kaže da postoje dve "Bele knjige". Pa valjda su postojale dve bele knjige i onda kada je gostovao u Poligrafu? Kako se tada nije setio da to kaže? Mihajlović je uhvaćen u laži.

Maja_V

pre 16 godina

Spin doktori su zavrteli jos jedan krug medjutim...
Javnost ceka odgovore na vrlo jednostavna pitanja:
DA li je Mihajlovic skupljao podatke iz Mreze po zadatku DB (ciji je dugogodisnji clan)da bi sluzba ucenjivala sve njene aktere? Da li je zato sudbina Mreze bila ta da "cami u fioci" i izvlaci se prema potrebi?
Mislim da je DB "uhvacen spustenih pantalona" jer je potpuno jasno da je to univerzalni recept koji se u sluzbama sile primenjuje vec nekoliko decenija.
Najvaznije pitanje...DA li su gradjani Srbije spremni da i dalje trpe takvu vrstu ogavstine i Ibeovskog nasledja i da to "debelo" placaju?

Иларион Руварац

pre 16 godina

Значи, Д Михајловић је три (3) године био министар полиције, а сада, четири (4) године након што је отишао са функције, одједном се сетио да је нико други него ВБ Поповић правио 'паралелну власт' и неговао мафију, док се Ч Јовановић брчкао у Шилеровој.
Да, да...
А како иде Лутра д.о.о.? Преживела је, хвала богу, ради се. Радило се и пре 5. X, па и после, па и после 12. III, ради се само тако и под Коштуницом, само понекад треба нешто мало рећи (лупати) тек да посао не стане.
Јадно и бедно.
А начин на који политичко крило Дебеа (тј. ДСС) најављује откривање позадине атентата, сигуран сам да је пресуда Беби и Чеди већ написана. Само још да видимо да ли је на папиру или у шаржеру.
План је да се ЛДП потпуно одстрани из политике, јер су они једини који неће да кохабитирају у свесрБској политичкој саборности у којој закони служе само да се њима маше около, а све је заправо ствар договора.

Srle Pera Ždera

pre 16 godina

Ovaj biši MUP-ovski Žele Zeka je totalno izgubio kompas. Samo maše nekim papirima i trabunja o prvoj, drugoj, šesnaestoj Beloj Knjizi, ni sam više ne verujući šta sve može da slaže i zamuti. U odnosu na njega, ovaj potonji Mali od Trafike deluje kao ozbiljan ministar. I šta čovek slušajući ga da pomisli, nego: kad je ovakav bio ministar, kakvi li su mu tek bili saradnici?

Interesantno

pre 16 godina

Vec godinama pratim pokusaj da se ukalja cast Z.DJindjica preko hajke na njegove najblize saradnike. I pored svesrdnog truda izvesnih politickih krugova, cini mi se da postizu upravo suprotan efekat!
Da je Djindjic zaista bio mafijaski bos, verovatno bi i danas bio ziv jer kao sto vidimo njima uglavnom ne fali ni dlaka sa glave, baskare se po svetu, daju intervjue, kupuju firme po Srbiji...
Ako sledimo istu, nametnutu logiku opet dolazimo do kontradiktornosti i "rupa" u toj prici. Djindjic je kriv jer je poznavao Popovica, koji je opet poznavao Subotica i ...tako u nedogled.
E pa sad, ako se u ovoj zemlji "podrazumeva" da ako si gazda tj. premijer vuces konce svega iz pozadine, sta cemo sa sadasnjim premijerom? Od 2003. pa na ovamo je bilo bezbroj afera, otkrile su se razne mafije, pa cak i postojanje "fioka" gde se te mafije drze "kao u zamrzivacu".
Pa ko je tu cija "marioneta"? Ko je gazda, ministri utonuli u kriminal i njihovi finansijeri ili prvi covek Srbije?

Dositej

pre 16 godina

Čuj, molim te - dve bele knjige!!!
Pet godina se zna samo za jednu, kad ono međutim.
Put koji je prešao D Mihajlović u svom životu zaslužuje roman, ako ne film (mada materijala ima za dužu seriju)
Ko je gledao Poligraf u kojem je DM rekao da Subotića nema u Beloj knjizi koju je Ćosić držao u rukama zato što je neko iscepao te strane, njemu je sve jasno - i Mihajlović, i Tijanić, i cela ta DB bagra i njihovi politički pioni.
Srbijica

Jonesko

pre 16 godina

Za mene su vrhunac absurda i (nase kolektivne propasti)dve ISTORIJSKE izjave VK.
1) Hag je deveta rupa na svirali...
2)Jso "strajkuje" u punoj ratnoj opremi jer je to njihovo radno odelo...
Posledice tih "APSURDA" i dan- danas osecamo na sopstvenoj kozi!

Colin_bgd

pre 16 godina

Ovo sve treba posmatrati u paketu, ove Mihajloviceve istupe i ono sto prica Radovanovic. Konacno je poceo da se sprovodi sluzbin plan "Barbarosa", gde se odvija jedna ogromna, sinhronizovana ofanziva, da se najzad napakuje, prvo Bebi, a onda i Cedi sve ono sto treba da se napakuje. I imace uspeha u pocetku, kao sto je i originalni plan Barbarosa gurao dobro prvih 6 meseci te daleke 1941. godine. Posle se sve zaglavilo u blatu Staljingrada. Ovde jedino ne znamo u kom blatu ce se ova ofanziva zaglaviti, ali da je osudjena na neuspeh, to je jasno i djacima prvacima u Srbiji...

ps. Sto B92 taksativno ne objavi na sajtu (stalna postavka) koliko je tuzbi na sudu dobio Beba Popovic protiv svakojakih lica koje su izgovarale svakojake (lazne) izjave na njegov racun?

BuM

pre 16 godina

Tijanićev pokušaj da u okviru DB plana "Isključite mozak, uključite TV" odradi svoje zaduženje i napravi svoju verziju Insajder je ispao kako je jedino i mogao da ispadne. Umesto ozbiljne emisije, humoristička serija. A DB plan je: kad ste hteli pozadinu ubistva Đinđića, sad ćemo vam je mi dati. Iz svih oruđa pravac na Čedu i Bebu, pa kad njih oblatimo, onda će već biti jasno da ako je pokojni premijer imao takve saradnike (kao da su mu oni bili jedini), nije ni on ništa bolji. Eto, lešinari nikako da se najedu mrtvog Đinđića, još bi malo da ga čereče, ne bi li zabašurili ono što samo od sebe isplivava kao one morbidne hladnjače sa Kosova. Koliko su se uzvrpoljili, mora da slute da ni rasplet nije daleko.

Anton

pre 16 godina

Za trenutak zanemarimo stranacku pripadnost i politicku orijentaciju. Pokusajmo samo da objasnimo sebi i drugima samo jednu stvar. KO je Beba Popovic? Kako je moguce da se u svakoj prici o kriminalu za vrema vladavine DOS-a pominje taj covek? Kako je moguce da jedan obican drzavni sluzbenik licno poznaje celokupnu mafiju i cak kompromituje naseg pokojnog premijera upetljavajuci ga u sukob izmedju Caneta i Legije? Kako bas Beba da odredi Veruovica da cuva Caneta? Da opet podsetim, one je bio najobicniji vladin sluzbenik. Odakle mu ta moc?

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Dusan Mihajlovic, igrac skoro svih rezima juce je pokusao da nam svima otvori oci. Medjutim, los scenario, losa dramaturgija, kao i losi glumci u live perofrmansu otkrili su nam ono sto smo odavno "znali" - da je Vladimir Beba Popovic ustvari za sve kriv. I polako sklapajuci kockice dolazimo do zakljucka da je u ovoj drzavi za sve kriv jedan covek i to naravno opet Vladimir Beba Popovic. Samo se postavlja pitanje da li je gospodin Popovic covek ili superheroj iz Marvelove radionice.
Ne treba zaboraviti da je moralna gromada koja ga je sinoc optuzivala, covek koje negde jos od 1978. u politici, da je ako se ne varam bio osnivac SPS-a, da je na kraju jedini ministar iz DOS-a, ako se ne varam koji je morao da plati extraprofit, odnosno njegova firma Lutra. Medjutim, najbolje je uvek oplesti po drugome, jos kad je to drzavni neprijatelj broj jedan, onda je sve mnogo lakse.
Ne sumnjam da ce gospodin Popovic da presavije tabak, i da kao mnogo puta dobije spoer, samo sto cemo to moci da procitamo na marginama svih novina, a u javnom servisu ne treba ni da pomisljamo da li cemo to ikad cuti.
I za kraj postavlja se pitanje, da li ce doticna novinarka u skladu sa osnovnim pravilima novinarstva pozvati i druugu stranu, tek da cujemo i sta ona ima da kaze. Ili je po njima, on svoje vec rekao.

A Kostunica?

pre 16 godina

Sto se tice Cede I Bebe obojca su svedocila na sudu SATIMA u vezi svega sto je braniocima Legije and co. moglo da padne na pamet!
Da je bilo nekih dokaza ili indicija krivicnog dela valjda bi bili uhapseni!
Beba i Ceda su dobili sve sudske sporove u kojima su pominjani u negativnom kontekstu, a bilo je svega o svacega!
Niko se ovde ne zaklinje u njih dvojcu vec samo pratimo dogadjaje iz medija.
S druga strane, Kostunica, Tomic, Bulatovic nisu nikada bili pozvani da razjasne svoja dela i izjave, a bilo je i toga mnooogo. Mihajlov je 26 puta izbegao sudjenje za izjavu "sta nije jasno u majcinim recima..." da bi se sve zavrsilo tako sto je amnestiran od krivice jer je "lagao u zaru predizborne kampanje" (citat).
Jocic bi trebalo da bude optuzen po najmanje tri osnova a on i dalje ministar!
Da li je iko cuo te ljude da kazu nesto suvislo po ovom traumaticnom pitanju za celu Srbiju? Neki od njih da otvore usta makar?
E u tome je problem, a ne da raspredamo o Cedi i Bebi, o njima se zna i previse!

nevaljalko

pre 16 godina

ne znam vise...ovde vam niko ne valja ko nije na Bebinoj i Cedinoj strani.Sad nalazite da je Mihajlovic bio desna ruka Slobe a postavili ste ga za ministra policije.Pricate o mrezi i glavni je problem da li je Cane video te papire a ne da li je svercovao.Prozivate Mihajlova i Kostunicu zbog reci kritike i podrske a ne smete da pitate da li je Ceda izvadio Siptara iz zatvora.I da li ga je posecivao.Aj samo mi recite da je bilo ko drugi ,iz neke druge stranke uradio,sta bi ste rekli,sta bi bio zakljucak?Da li bi taj bio direktni ubica Zorana Djindjica jer je iz pritvora pustio ubice? Recite i ne savijajte glavu.Pa imate svoj zivot nije vas zivot Ceda i Beba.Imate i imamo svoje probleme necu da ih branim,ako je to tacno u zatvor i njih i sve ostale.Pa oni su se druzili posle nasih demonstracija,oni su saradjivali,zasto bi ih sada branili.I nisam na strani Kostunice ,nije on neobavesten,nego vise ne mogu da citam toliko textova gde ne smete da spomenete zatvor i izvlacenje ubica i dilera droge.Tuzan je bio onaj Cedin sabesednik sinoc na Pinku.I sad ovde ispade da je veci greh pokazivanje knjige sverceru nego posete u zatvoru ubicama.

Milos

pre 16 godina

Ako je ono sto je Mihajlovic rekao i pokazao tacno onda je Beba Popovic u velikom problemu. To bi znacilo da je uhvacen u lazi i da je zaista bio do guse umesan u kriminal.

Nisam ODGOVORAN

pre 16 godina

Ma kada će ODGOVORNOST za funkcije koje obavljaju da bude na prvom mestu?
Bio sam ministar,zamenik,načelnik,šef,poslovođa,itd.,radio sam šta sam hteo i protiv zakona jer sam tako mogao zbog funkcije,primao sam odličnu platu,uplaćivana mi je odlična penzija,uzimao sam i sa strane a institucija,sluba ili firma u kojoj sam radio pretrpela je ogromnu štetu!Sada uživam jer nema nikog da traži moju odgovornost i naknadu štete,nema nikog da mi uzme penziju kao kaznu za moj (ne)rad odnosno za moje zloupotrebe.Nema nikog da mi oduzme imovinu koju sam stekao na taj način,mogu da se pojavljujem javno i da bez stida i straha od odgovornosti pričam bajke i zamajavam narod.Sve to mogu jer nema nikog da me spreči.Pa to isto neka rade i drugi koji dođu na moje mesto! DOKLE?
Želim da snosim odgovornost,želim da mi oduzmu penziju,da mi oduzmu imovinu,želim da bar malo nadoknadim štetu tamo gde sam je napravio.Sve to želim ali želje mi se ne ostvaruju!
Nije bitan samo taj Mihajlović,Subotić već i svi ostali koji se danima vuku po medijima a suština je jedna!

RHCP

pre 16 godina

A kada je bio gost u Poligrafu, tada se nije setio svog naređenja, i smetnuo je s uma da postoje 2 Bele knjige, pa je rekao da je neko iscepio te strane iz Ćosićevog primerka.
Da crkneš, i od muke i od smeha.
A u tom Poligrafu je tvrdio da je VB Popović stvarao 'paralelnu' vlast. Pazi, molim te, bio je ministar policije tri godine, a onda je čekao još četiri, da bi nam rekao da je VB Popović kontrolisao Vladu u kojoj je on ministar policije. Majke ti...
Ko veruje da se Milka Lufle pravi tako što vežu medveda za drvo pa ga tresu da se naprave mehurići u mlaku, taj veruje i u ovo, i takvima nema pomoći.

trudnjaca

pre 16 godina

Iskreno se nadam da je konacno kucnuo trenutak i da su konacno stvoreni uslovi za rasvetljavanje i razvezivanje svega dobro ako ne svega onda pitanja od krucijalnog znacaja za Srbiju . Zanimljivo je da se to desava posle cistke u ds-u i raskidanja saradnje dss-a i sps-a . Konacno mi se cini da se prvi put krenulo u iskreno razresavanje problema a i pretpostavljam ( ili se nadam ) da iz vrha vlasti vise niko nikome nije nista duzan i da se taj dug nece vise naplacivati preko ledja ovog napacenog naroda . Bez obzira sto je formiranje vlade licilo na iznosenje trudnoce sa krajnje neizvesnim krajem mislim da je upravo to formiranje pocelo da daje svoje plodove !!! SAMO NAPRED i bez politizacije a na likove obolele od politike i zatupele od bezuslovnog slusanja svojijh stranackih vrhuski pet para nedajte .

Plavusa

pre 16 godina

Zahvaljujem se javnom servisu sto mi je konacno razvejao maglu u glavi. Konacno sam shvatila...Djindjic je imao svoje mafijase, Kostunici se nisu dopali ti mafijasi pa je doveo svoje. Kad ce nastavak serije, jedva cekam!

mademoiselle

pre 16 godina

Ponovo nemusto objasnjenje od strane Mihajlovica u vezi toga sta je zaista pokazivao Suboticu. I ne verujem da je Djindjic bio Bebina marioneta, to bi bilo zaista suludo! Ali, ali, u onome sto je rekao o Bebi ima istine, covek jeste mutan. Mihjalovic ne da je odustao od blacenja Cede vec on to nikada nece ni uraditi jer u njegovoj knjizi "Povlenske magle i vidici" postoji deo posvecen Cedi u kome on njega opisuje kao visprenog, pametnog i dobrog decka sa kojim je imao odlicnu saradnju i sa kojim se cesto druzio u vikendici na Povlenu. Samo i Ceda ima stosta da objasni, recimo sta ce jedan sef poslanicke grupe na sastancima u ministarstvu policije, itd. Zamislite samo da Aligrudic ili Kolundzija danas, kao sefovi poslanicke grupe budu redovno prisutni kod ministra policije na sastancima. To bi bilo apsurdno!

Alex

pre 16 godina

Ne znam. Sve mi je ovo nekako gadno. Pocinjem da sumnjam u sve njih. Ne verujem u nevinost niti Bebe Popovica niti Dusana Mihajlovica. O DSS-ovcima i da ne govorim! Sve su to likovi koji su zahvaljujuci nama dosli na vlast i uspeli vrlo brzo da nas razocaraju i prevare.

Saint-Just

pre 16 godina

U celoj ovoj krimi prici u maniru spanske serije, iako ne verujem ni jednom liku a pogotovu onima koji danas cine vladajucu koaliciju, postoji jedan koji se ozbiljno sukobljava sa mojim osecanjem dobrog ukusa, estetike, morala i zdrave pameti a to je Beba Popovic. Jednostavno me nista ne moze ubediti da je on cist i zato mi se cini jako opasnim stalno dovodjenje njega u kontekst sa nasim pokojnim premijerom i Cedom. Jednostavno, sa onako hiperstilizovanim covekom ne moze biti sve u redu.

sretenje

pre 16 godina

ja nesto to drugacije vidim nego vecina koja se ovde oglasava..1/koliko sam razumeo mihailovic je dao nalog da se pokrene akcija mreza???i to da se radi u najvecoj tajnosti!!!! znaci li to da je time on i dosao glave akterima iz mreze??? 2/koliko se secam najveca akcija u istoriji srpske policije sablja je takodje uradjena dok je mihailovic bio ministar.. da mi mozda necete reci da su u sablji hapseni posteni ljudi a ne kriminalci secikese i lopovi???
3/stvarno ko je oslobodio one bandite(francuze) iz zatvora.rade terzic pre neki dan u poligrafu rece da je zaboravio..4/sto se vec jednom ne utvrdi ko je cumetu ''namestao''poslove asfaltiranja po zemlji srbiji???

Mikan

pre 16 godina

Cudno je da Mihajlovic tvrdi da se Stanko Subotić spominje u "Beloj knjizi", iako dobro zna da to nije tacno, i da se to moze proveriti. Ne verujem da bi iko izmislio tako klimav argumenat. Zasto je nemoguce da postoje dve "bele knjige"? Zar je to nemoguce proveriti?

dejan

pre 16 godina

Kome to prica Mihajlovic? Narodu? Cela ekipa koja nije htela Djindjica na vlasti u stvari nije htela jaku i zdravu Srbiju. I koliko god ugadjali narodu istorija ce ih takve zapamtiti, a toga se oni najvise plase.

Milos

pre 16 godina

Ako je ono sto je Mihajlovic rekao i pokazao tacno onda je Beba Popovic u velikom problemu. To bi znacilo da je uhvacen u lazi i da je zaista bio do guse umesan u kriminal.

Anton

pre 16 godina

Za trenutak zanemarimo stranacku pripadnost i politicku orijentaciju. Pokusajmo samo da objasnimo sebi i drugima samo jednu stvar. KO je Beba Popovic? Kako je moguce da se u svakoj prici o kriminalu za vrema vladavine DOS-a pominje taj covek? Kako je moguce da jedan obican drzavni sluzbenik licno poznaje celokupnu mafiju i cak kompromituje naseg pokojnog premijera upetljavajuci ga u sukob izmedju Caneta i Legije? Kako bas Beba da odredi Veruovica da cuva Caneta? Da opet podsetim, one je bio najobicniji vladin sluzbenik. Odakle mu ta moc?

nevaljalko

pre 16 godina

ne znam vise...ovde vam niko ne valja ko nije na Bebinoj i Cedinoj strani.Sad nalazite da je Mihajlovic bio desna ruka Slobe a postavili ste ga za ministra policije.Pricate o mrezi i glavni je problem da li je Cane video te papire a ne da li je svercovao.Prozivate Mihajlova i Kostunicu zbog reci kritike i podrske a ne smete da pitate da li je Ceda izvadio Siptara iz zatvora.I da li ga je posecivao.Aj samo mi recite da je bilo ko drugi ,iz neke druge stranke uradio,sta bi ste rekli,sta bi bio zakljucak?Da li bi taj bio direktni ubica Zorana Djindjica jer je iz pritvora pustio ubice? Recite i ne savijajte glavu.Pa imate svoj zivot nije vas zivot Ceda i Beba.Imate i imamo svoje probleme necu da ih branim,ako je to tacno u zatvor i njih i sve ostale.Pa oni su se druzili posle nasih demonstracija,oni su saradjivali,zasto bi ih sada branili.I nisam na strani Kostunice ,nije on neobavesten,nego vise ne mogu da citam toliko textova gde ne smete da spomenete zatvor i izvlacenje ubica i dilera droge.Tuzan je bio onaj Cedin sabesednik sinoc na Pinku.I sad ovde ispade da je veci greh pokazivanje knjige sverceru nego posete u zatvoru ubicama.

trudnjaca

pre 16 godina

Iskreno se nadam da je konacno kucnuo trenutak i da su konacno stvoreni uslovi za rasvetljavanje i razvezivanje svega dobro ako ne svega onda pitanja od krucijalnog znacaja za Srbiju . Zanimljivo je da se to desava posle cistke u ds-u i raskidanja saradnje dss-a i sps-a . Konacno mi se cini da se prvi put krenulo u iskreno razresavanje problema a i pretpostavljam ( ili se nadam ) da iz vrha vlasti vise niko nikome nije nista duzan i da se taj dug nece vise naplacivati preko ledja ovog napacenog naroda . Bez obzira sto je formiranje vlade licilo na iznosenje trudnoce sa krajnje neizvesnim krajem mislim da je upravo to formiranje pocelo da daje svoje plodove !!! SAMO NAPRED i bez politizacije a na likove obolele od politike i zatupele od bezuslovnog slusanja svojijh stranackih vrhuski pet para nedajte .

SaleBG

pre 16 godina

Jadno, bedno, odvratno! Zlocinci koji policijski, finansijski i medijski kontrolisu Srbiju, posle krace pauze po ko zna koji put spinuju pricu Djindjic-Ceda-Beba-mafija. Nisu svi u ovoj zemlji pileceg mozga i bez pamcenja. Lopovi opet urlaju "Drz`te lopova". Al` doci ce dan kad ce na nekom sudu Aca Tomic i Rade Bulatovic morati da kazu sta su radili sa ubicama Zorana Djindjica, kad ce Tijanic da kaze sta je mislio kad je napisao "Ako Djindjic prezivi Srbija nece", kad ce Jocic morati da objasni svoj komentar pobune JSO kao "Glas vapijuceg", kad ce Kostunica da objasni "bele mantile" i zahtev za koncentracionom vladom u trenutku dok se Zoran jos nije ohladio u urgentnom centru, da kaze sta je to u ljubavnom pismu Aci Tomicu trazio da ovaj precuti i dokle da izdrzi...
Ovaj mucavi Mihajlovic je samo potrosna roba, kao sto je bila i Ljilja Buha, kao sto je sada i Tanja Spasojevic (Siptareva zena). No od DSS me nista ne iznenadjuje. Cekam da vidim reakciju njihovih koalicionih partnera iz Vlade. Hoce li iko od onih eksperata koje je Zoran izmislio u januaru 2001, i koji su ridali nad njegovim odrom, nekad, u nekom trenutku da ostavi po strani seme, dilove, dogovore oko "kinte" i kaze DOSTA BRE, JA IMAM PARCE OBRAZA I OBAVEZU PREMA TOM MRTVOM COVEKU!
Pripremi se neka DS!

Saint-Just

pre 16 godina

U celoj ovoj krimi prici u maniru spanske serije, iako ne verujem ni jednom liku a pogotovu onima koji danas cine vladajucu koaliciju, postoji jedan koji se ozbiljno sukobljava sa mojim osecanjem dobrog ukusa, estetike, morala i zdrave pameti a to je Beba Popovic. Jednostavno me nista ne moze ubediti da je on cist i zato mi se cini jako opasnim stalno dovodjenje njega u kontekst sa nasim pokojnim premijerom i Cedom. Jednostavno, sa onako hiperstilizovanim covekom ne moze biti sve u redu.

Plavusa

pre 16 godina

Zahvaljujem se javnom servisu sto mi je konacno razvejao maglu u glavi. Konacno sam shvatila...Djindjic je imao svoje mafijase, Kostunici se nisu dopali ti mafijasi pa je doveo svoje. Kad ce nastavak serije, jedva cekam!

mademoiselle

pre 16 godina

Ponovo nemusto objasnjenje od strane Mihajlovica u vezi toga sta je zaista pokazivao Suboticu. I ne verujem da je Djindjic bio Bebina marioneta, to bi bilo zaista suludo! Ali, ali, u onome sto je rekao o Bebi ima istine, covek jeste mutan. Mihjalovic ne da je odustao od blacenja Cede vec on to nikada nece ni uraditi jer u njegovoj knjizi "Povlenske magle i vidici" postoji deo posvecen Cedi u kome on njega opisuje kao visprenog, pametnog i dobrog decka sa kojim je imao odlicnu saradnju i sa kojim se cesto druzio u vikendici na Povlenu. Samo i Ceda ima stosta da objasni, recimo sta ce jedan sef poslanicke grupe na sastancima u ministarstvu policije, itd. Zamislite samo da Aligrudic ili Kolundzija danas, kao sefovi poslanicke grupe budu redovno prisutni kod ministra policije na sastancima. To bi bilo apsurdno!

Srle Pera Ždera

pre 16 godina

Ovaj biši MUP-ovski Žele Zeka je totalno izgubio kompas. Samo maše nekim papirima i trabunja o prvoj, drugoj, šesnaestoj Beloj Knjizi, ni sam više ne verujući šta sve može da slaže i zamuti. U odnosu na njega, ovaj potonji Mali od Trafike deluje kao ozbiljan ministar. I šta čovek slušajući ga da pomisli, nego: kad je ovakav bio ministar, kakvi li su mu tek bili saradnici?

gradjanin

pre 16 godina

Gledajući emisiju na javnom servisu stakao sam utisak da scenario koji je smislio gosp. Tijanić da se opet ukalja ime Čedomira Jovanovića nije uspeo. Voditeljka emisije nije uspela da sprovede u delo zamisao Tijanića iako se svojski trudila. Mihajlović je tako izneverio očekivanja i Vojislava Koštunice i Aleksandra Tijanića pa će se valjda raditi na nekom novom scenariu destrukcie LDP. Ali gospodo u ovakvim emisijama se u stvari vidi celokupna režija u predsdtojećem procesu i vaše podmukle ali sada već providne namere. Polako ćete protiv sebe okrenuti sve naivne Tome jer ljude ne možete varati tako naivno i besramno.

Colin_bgd

pre 16 godina

Ovo sve treba posmatrati u paketu, ove Mihajloviceve istupe i ono sto prica Radovanovic. Konacno je poceo da se sprovodi sluzbin plan "Barbarosa", gde se odvija jedna ogromna, sinhronizovana ofanziva, da se najzad napakuje, prvo Bebi, a onda i Cedi sve ono sto treba da se napakuje. I imace uspeha u pocetku, kao sto je i originalni plan Barbarosa gurao dobro prvih 6 meseci te daleke 1941. godine. Posle se sve zaglavilo u blatu Staljingrada. Ovde jedino ne znamo u kom blatu ce se ova ofanziva zaglaviti, ali da je osudjena na neuspeh, to je jasno i djacima prvacima u Srbiji...

ps. Sto B92 taksativno ne objavi na sajtu (stalna postavka) koliko je tuzbi na sudu dobio Beba Popovic protiv svakojakih lica koje su izgovarale svakojake (lazne) izjave na njegov racun?

Иларион Руварац

pre 16 godina

Значи, Д Михајловић је три (3) године био министар полиције, а сада, четири (4) године након што је отишао са функције, одједном се сетио да је нико други него ВБ Поповић правио 'паралелну власт' и неговао мафију, док се Ч Јовановић брчкао у Шилеровој.
Да, да...
А како иде Лутра д.о.о.? Преживела је, хвала богу, ради се. Радило се и пре 5. X, па и после, па и после 12. III, ради се само тако и под Коштуницом, само понекад треба нешто мало рећи (лупати) тек да посао не стане.
Јадно и бедно.
А начин на који политичко крило Дебеа (тј. ДСС) најављује откривање позадине атентата, сигуран сам да је пресуда Беби и Чеди већ написана. Само још да видимо да ли је на папиру или у шаржеру.
План је да се ЛДП потпуно одстрани из политике, јер су они једини који неће да кохабитирају у свесрБској политичкој саборности у којој закони служе само да се њима маше около, а све је заправо ствар договора.

Alex

pre 16 godina

Ne znam. Sve mi je ovo nekako gadno. Pocinjem da sumnjam u sve njih. Ne verujem u nevinost niti Bebe Popovica niti Dusana Mihajlovica. O DSS-ovcima i da ne govorim! Sve su to likovi koji su zahvaljujuci nama dosli na vlast i uspeli vrlo brzo da nas razocaraju i prevare.

Nisam ODGOVORAN

pre 16 godina

Ma kada će ODGOVORNOST za funkcije koje obavljaju da bude na prvom mestu?
Bio sam ministar,zamenik,načelnik,šef,poslovođa,itd.,radio sam šta sam hteo i protiv zakona jer sam tako mogao zbog funkcije,primao sam odličnu platu,uplaćivana mi je odlična penzija,uzimao sam i sa strane a institucija,sluba ili firma u kojoj sam radio pretrpela je ogromnu štetu!Sada uživam jer nema nikog da traži moju odgovornost i naknadu štete,nema nikog da mi uzme penziju kao kaznu za moj (ne)rad odnosno za moje zloupotrebe.Nema nikog da mi oduzme imovinu koju sam stekao na taj način,mogu da se pojavljujem javno i da bez stida i straha od odgovornosti pričam bajke i zamajavam narod.Sve to mogu jer nema nikog da me spreči.Pa to isto neka rade i drugi koji dođu na moje mesto! DOKLE?
Želim da snosim odgovornost,želim da mi oduzmu penziju,da mi oduzmu imovinu,želim da bar malo nadoknadim štetu tamo gde sam je napravio.Sve to želim ali želje mi se ne ostvaruju!
Nije bitan samo taj Mihajlović,Subotić već i svi ostali koji se danima vuku po medijima a suština je jedna!

1nislija

pre 16 godina

Kakav je to smuseni intervju bio. Nemoguce je reci ko je bio gori: Mihajlovic ili voditeljka. Dok je bivsi ministar pokusavao da nametne neku svoju smusenu i nedovoljno osmisljenu sliku stvari koja se na hiljadu mesta nije podudarala sa svim onim sto znamo o tom vremenu, voditeljka je delovala kao instruirana od direktora sopstvene televizijske kuce. Na velikom ekranu u studiju natpis: Mafija i Srbija – Cas istine, pokusaji da se nametnu uvredljivi termini na ono sto se odnosi na Djindjicevo okruzenje poput dvorske mafije (koji Mihajlovic nije razumeo), pitanja srocena tako kao da se podrazumeva da su stvari koje ex prvi policajac govori istina i samo istina, pa se sada cela Srbija pita kako je to sve moguce.

Nego da se vratim na Mihajlovica. Covek koji je svojim glasovima omogucio Milosevicu da produzi svoju vladavinu je, barem u mojim ocima, tim gestom pokazao, za sva svremena, sve o svojim moralnim kvalitetima. Zato sada ne cudi sto pokusava da u arhivi nadje bilo kakav dokument u kome se Subotic pominje i da ga poturi kao kao deo bele knjige (to je valjda remiksovana, disko verzija). Mislim da ovako jadan pokusaj zamazivanja stvari ukazuje i na nedostatak intelektualnih kapaciteta da se stvori smislenija prica.Na to ukazuje i cela potka price u kojoj je Mihajlovic cas najveci borac protiv mafije te se zato na njega digla The Jedinica da strajkuje (zu to, jadna policija nema resurse da ih sklonisa ulice, a vojni tenkovi su suuvise daleeeko te nema ko ih opkoli), te je on humanista koji ne zeli da neko strada, te je on neko ko je zeleo Srbiju u Evropi po kratkom postupku, te je njemu Ceda sef, te on nije bio odgovoran za mnoge stvari... Ma ne mogu da nabrojim sve. Maltene je svaka recenica nosila novu neistinu.

Jos jedna stvar je bila uocljiva: odustajanje od blacenja Cede i koncentrisanje na Bebu. Bas me interesuje kakva ce biti Bebina reakcija. Voleo bih da mu odgovori, mada mogu da sumnjam da ce on zeleti da ga udostoji odgovora. A i obim onoga sto treba da se demantuje je poprilicno masivan.

Dositej

pre 16 godina

Čuj, molim te - dve bele knjige!!!
Pet godina se zna samo za jednu, kad ono međutim.
Put koji je prešao D Mihajlović u svom životu zaslužuje roman, ako ne film (mada materijala ima za dužu seriju)
Ko je gledao Poligraf u kojem je DM rekao da Subotića nema u Beloj knjizi koju je Ćosić držao u rukama zato što je neko iscepao te strane, njemu je sve jasno - i Mihajlović, i Tijanić, i cela ta DB bagra i njihovi politički pioni.
Srbijica

RHCP

pre 16 godina

A kada je bio gost u Poligrafu, tada se nije setio svog naređenja, i smetnuo je s uma da postoje 2 Bele knjige, pa je rekao da je neko iscepio te strane iz Ćosićevog primerka.
Da crkneš, i od muke i od smeha.
A u tom Poligrafu je tvrdio da je VB Popović stvarao 'paralelnu' vlast. Pazi, molim te, bio je ministar policije tri godine, a onda je čekao još četiri, da bi nam rekao da je VB Popović kontrolisao Vladu u kojoj je on ministar policije. Majke ti...
Ko veruje da se Milka Lufle pravi tako što vežu medveda za drvo pa ga tresu da se naprave mehurići u mlaku, taj veruje i u ovo, i takvima nema pomoći.

BuM

pre 16 godina

Tijanićev pokušaj da u okviru DB plana "Isključite mozak, uključite TV" odradi svoje zaduženje i napravi svoju verziju Insajder je ispao kako je jedino i mogao da ispadne. Umesto ozbiljne emisije, humoristička serija. A DB plan je: kad ste hteli pozadinu ubistva Đinđića, sad ćemo vam je mi dati. Iz svih oruđa pravac na Čedu i Bebu, pa kad njih oblatimo, onda će već biti jasno da ako je pokojni premijer imao takve saradnike (kao da su mu oni bili jedini), nije ni on ništa bolji. Eto, lešinari nikako da se najedu mrtvog Đinđića, još bi malo da ga čereče, ne bi li zabašurili ono što samo od sebe isplivava kao one morbidne hladnjače sa Kosova. Koliko su se uzvrpoljili, mora da slute da ni rasplet nije daleko.

Jonesko

pre 16 godina

Za mene su vrhunac absurda i (nase kolektivne propasti)dve ISTORIJSKE izjave VK.
1) Hag je deveta rupa na svirali...
2)Jso "strajkuje" u punoj ratnoj opremi jer je to njihovo radno odelo...
Posledice tih "APSURDA" i dan- danas osecamo na sopstvenoj kozi!

Duša

pre 16 godina

Da bi se klupko odmotalo do kraja za očekivati je da će i Vladimir Popović Beba dobiti priliku da na Javnom medijskom servisu (RTS-u) izloži svoju verziju događaja. U suprotnom ako mu se to ne omogući, biće sasvim jasno da se radi o kampanji jedne družine, čiji je član pored ostalih i generalni direktor RTS koja ima za cilj da skrene oči javnosti sa događaja koji su kulminirali ubistvom premijera Zorana Đinđića.

Dejan

pre 16 godina

" Mihajlović je rekao da je premijer Zoran Đinđić bio "marioneta ambicija" nekadašnjeg šefa vladinog Biroa za komunikacije sa medijima Vladimira Bebe Popovića. " Pa, kako je onda moguce da politicar Vaseg kalibra dozvoli sebi da bude ministar u vladi kojom u stvari iz senke upravlja sef biroa za informisanje. Gospodine Mihajlovicu nemojte od mrtvog Djindjica praviti infantilnog Djindjica. Sram Vas bilo.

Maja_V

pre 16 godina

Spin doktori su zavrteli jos jedan krug medjutim...
Javnost ceka odgovore na vrlo jednostavna pitanja:
DA li je Mihajlovic skupljao podatke iz Mreze po zadatku DB (ciji je dugogodisnji clan)da bi sluzba ucenjivala sve njene aktere? Da li je zato sudbina Mreze bila ta da "cami u fioci" i izvlaci se prema potrebi?
Mislim da je DB "uhvacen spustenih pantalona" jer je potpuno jasno da je to univerzalni recept koji se u sluzbama sile primenjuje vec nekoliko decenija.
Najvaznije pitanje...DA li su gradjani Srbije spremni da i dalje trpe takvu vrstu ogavstine i Ibeovskog nasledja i da to "debelo" placaju?

Interesantno

pre 16 godina

Vec godinama pratim pokusaj da se ukalja cast Z.DJindjica preko hajke na njegove najblize saradnike. I pored svesrdnog truda izvesnih politickih krugova, cini mi se da postizu upravo suprotan efekat!
Da je Djindjic zaista bio mafijaski bos, verovatno bi i danas bio ziv jer kao sto vidimo njima uglavnom ne fali ni dlaka sa glave, baskare se po svetu, daju intervjue, kupuju firme po Srbiji...
Ako sledimo istu, nametnutu logiku opet dolazimo do kontradiktornosti i "rupa" u toj prici. Djindjic je kriv jer je poznavao Popovica, koji je opet poznavao Subotica i ...tako u nedogled.
E pa sad, ako se u ovoj zemlji "podrazumeva" da ako si gazda tj. premijer vuces konce svega iz pozadine, sta cemo sa sadasnjim premijerom? Od 2003. pa na ovamo je bilo bezbroj afera, otkrile su se razne mafije, pa cak i postojanje "fioka" gde se te mafije drze "kao u zamrzivacu".
Pa ko je tu cija "marioneta"? Ko je gazda, ministri utonuli u kriminal i njihovi finansijeri ili prvi covek Srbije?

kartmen

pre 16 godina

U Poligrafu je Mihajlović rekao da je voditelj verovatno "istrgao" iz "Bele knjige" deo gde se pominje Subotić. Sada na RTS-u kaže da postoje dve "Bele knjige". Pa valjda su postojale dve bele knjige i onda kada je gostovao u Poligrafu? Kako se tada nije setio da to kaže? Mihajlović je uhvaćen u laži.

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Dusan Mihajlovic, igrac skoro svih rezima juce je pokusao da nam svima otvori oci. Medjutim, los scenario, losa dramaturgija, kao i losi glumci u live perofrmansu otkrili su nam ono sto smo odavno "znali" - da je Vladimir Beba Popovic ustvari za sve kriv. I polako sklapajuci kockice dolazimo do zakljucka da je u ovoj drzavi za sve kriv jedan covek i to naravno opet Vladimir Beba Popovic. Samo se postavlja pitanje da li je gospodin Popovic covek ili superheroj iz Marvelove radionice.
Ne treba zaboraviti da je moralna gromada koja ga je sinoc optuzivala, covek koje negde jos od 1978. u politici, da je ako se ne varam bio osnivac SPS-a, da je na kraju jedini ministar iz DOS-a, ako se ne varam koji je morao da plati extraprofit, odnosno njegova firma Lutra. Medjutim, najbolje je uvek oplesti po drugome, jos kad je to drzavni neprijatelj broj jedan, onda je sve mnogo lakse.
Ne sumnjam da ce gospodin Popovic da presavije tabak, i da kao mnogo puta dobije spoer, samo sto cemo to moci da procitamo na marginama svih novina, a u javnom servisu ne treba ni da pomisljamo da li cemo to ikad cuti.
I za kraj postavlja se pitanje, da li ce doticna novinarka u skladu sa osnovnim pravilima novinarstva pozvati i druugu stranu, tek da cujemo i sta ona ima da kaze. Ili je po njima, on svoje vec rekao.

A Kostunica?

pre 16 godina

Sto se tice Cede I Bebe obojca su svedocila na sudu SATIMA u vezi svega sto je braniocima Legije and co. moglo da padne na pamet!
Da je bilo nekih dokaza ili indicija krivicnog dela valjda bi bili uhapseni!
Beba i Ceda su dobili sve sudske sporove u kojima su pominjani u negativnom kontekstu, a bilo je svega o svacega!
Niko se ovde ne zaklinje u njih dvojcu vec samo pratimo dogadjaje iz medija.
S druga strane, Kostunica, Tomic, Bulatovic nisu nikada bili pozvani da razjasne svoja dela i izjave, a bilo je i toga mnooogo. Mihajlov je 26 puta izbegao sudjenje za izjavu "sta nije jasno u majcinim recima..." da bi se sve zavrsilo tako sto je amnestiran od krivice jer je "lagao u zaru predizborne kampanje" (citat).
Jocic bi trebalo da bude optuzen po najmanje tri osnova a on i dalje ministar!
Da li je iko cuo te ljude da kazu nesto suvislo po ovom traumaticnom pitanju za celu Srbiju? Neki od njih da otvore usta makar?
E u tome je problem, a ne da raspredamo o Cedi i Bebi, o njima se zna i previse!

dejan

pre 16 godina

Kome to prica Mihajlovic? Narodu? Cela ekipa koja nije htela Djindjica na vlasti u stvari nije htela jaku i zdravu Srbiju. I koliko god ugadjali narodu istorija ce ih takve zapamtiti, a toga se oni najvise plase.

sretenje

pre 16 godina

ja nesto to drugacije vidim nego vecina koja se ovde oglasava..1/koliko sam razumeo mihailovic je dao nalog da se pokrene akcija mreza???i to da se radi u najvecoj tajnosti!!!! znaci li to da je time on i dosao glave akterima iz mreze??? 2/koliko se secam najveca akcija u istoriji srpske policije sablja je takodje uradjena dok je mihailovic bio ministar.. da mi mozda necete reci da su u sablji hapseni posteni ljudi a ne kriminalci secikese i lopovi???
3/stvarno ko je oslobodio one bandite(francuze) iz zatvora.rade terzic pre neki dan u poligrafu rece da je zaboravio..4/sto se vec jednom ne utvrdi ko je cumetu ''namestao''poslove asfaltiranja po zemlji srbiji???

Mikan

pre 16 godina

Cudno je da Mihajlovic tvrdi da se Stanko Subotić spominje u "Beloj knjizi", iako dobro zna da to nije tacno, i da se to moze proveriti. Ne verujem da bi iko izmislio tako klimav argumenat. Zasto je nemoguce da postoje dve "bele knjige"? Zar je to nemoguce proveriti?