SE: Za Evropu bez podela

Beograd -- Učesnici 1000. sednice Komiteta ministara Saveta Evrope usvojili na sastanku u Beogradu deklaraciju o Evropi bez podela.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. Cool.
  Kako ono bese... "Beograd je svet."
  (Ivan, 22. jun 2007 08:18)

  # Link komentara

 2. Odlicno...pre par godina su hteli da nas izbrisu sa mape. Polako se stvari krecu na bolje sto je vrlo vidno bilo prilikom posete Beogradu proslog meseca (u poredjenju sa 2004. ili 1999.)
  (DR, 22. jun 2007 14:16)

  # Link komentara

 3. Sjajan odgovor predsednika Tadica ambasadoru SR Nemacke.
  (nenad, 22. jun 2007 16:57)

  # Link komentara

 4. Slazem se sa DR. Bio sam u Bgd-u u maju i grad mnogo bolje/lepse izgleda nego prilikom moje prethodne posete 2003. Na primer, trava se redovno kosi, djubre se redovno odnosi iz kontejnera, zidaju se nove zgrade, kola i javni prevoz su u neuporedivo boljem stanju nego 90-ih. Verujem ljudima tamo da je jos uvek mnogo toga tesko, ali mislim da je i povrsina koju gore opisujem vazna, a ona je sada puno prijatnija nego pre nekoliko godina. Na zalost, neka manja mesta gde nema "industrije" izgledaju tuzno, ali ako nesto znaci, toga ima i u Americi.
  Pozdrav iz Bostona
  (Dragan, 22. jun 2007 17:23)

  # Link komentara

 5. Kako ucvrstiti demokratiju na Balkanu kada je Srbima na Kosovu dozvoljeno samo da iskopavaju i prenose u Srbiju kosti svojih najrodjenijih i da traze nestale ? Izgleda da,kada su Srbi u pitanju, ljudska prava vaze samo za mrtve pod zemljom, a za zive na zemlji nema mesta.
  (Marko, 22. jun 2007 17:55)

  # Link komentara

 6. Kad se lose nemoze, mozese samo na bolje.
  Ipak, bolje tako nego nikako. Nadam se da se Srbija stvarno oporavi.
  (Jesus Christ, 22. jun 2007 17:55)

  # Link komentara

 7. Sudeci prema napisu, po svemu izgleda da je Savjet Evrope mnogo vise jedna demokratsko ravnopravna formacija nego EU. Stice se utisak da je tu neutralisan uticaj "velikih" sto, ni u kom slucaju, ne ostavlja mjesta parcionalnosti i grupisanju oko samoproglasenih "vodja" i njihovog diktiranja (iza kulisa)kako ko treba da se ponasa ili glasa. Vrlo cesto se pozitivne institucije ili zajednice transformisu u pravcu negativnosti i nefunkcionalne aktivnosti, sto je izricito slucaj sa Ujedinjenim Nacijama. U tim slucajevima neobhodan je pokret "renesanse" da bi se ocuvala izvorna vrijednost koja se reflektira u imenu institucije.
  (vasilije knezevic, 22. jun 2007 18:23)

  # Link komentara