Predlog budžeta pred skupštinom

Beograd -- Posle pola godine privremenog finansiranja, u Skupštini Srbije počela je rasprava o budžetu za 2007. Nastavak rasprave sutra.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. Mislim da je i potrebno da se u zdravstvu i prosveti povecavaju plate, i da drzava sada razmislja o tom sektoru. Podrzavam to da ce mi majka moci prijustiti da nastavim skolovanje na jednom drzavnom fakultetu, koji nije nimalo jeftin.
  Medjutim, ako povecavaju plate u tom sektorima, treba odmah, jos pre povisica raspravljati o mehanizmima borbe protiv korupcije. Tu mislim i na sitnu korupciju, kao sto su obicni lekari i prosvetari, ali isto tako i na krupnu korupciju, kao sto su radnici u pojedinim ministarstvima.
  Ako ovaj budzet prodje, bice to jasan znak da je drzava spremna da pomogne neprofitnom sektoru, ali je jako vazno da se za te povise striktno definise sta se ocekuje, i da se adekvatno kazne svi koji inakoji nacin zloupotrebe svoj polozaj.
  Smatram da i dalje, najvise para gubimo na losim tenderima i korupciji.
  (Bacvanin, 18. jun 2007 10:01)

  # Link komentara

 2. Šta da kažem, prosvetar sam, taj budžet samo će biti mrtvo slovo na papiru! Jednostavno njih prosveta ne zanima, zdravstvo tu i tamo jer se velike pare obrću! Kao dokaz navešću to da u prosveti više od 90% ljudi je sa visokom stručnom spremom,a prosek je manji od 25.000 dinara! Tuga i tragedija! Korupcije u prosveti je ubedljivo najmanje od svih državnih institucija, jedini korumpirani sloj su direktori, a oni plivaju i plivaju jer ih politika štiti, svaki ima iza sebe političku zaledjinu! Obični učitelji i nastavnici su u 99% slučajeva časni ljudi! Ovaj budžet je ponovo skrojen za visoke državne činovnike i valja očekivati ponovno drastično povećanje plata, kako ljudima u ministarstvima, tako i ministrima i (ne)narodnim poslanicima! Zdravstvo se izborilo za svoj status zahvaljujući tome što su imali svog ministra i ministra finansija u istoj stranci, a ko će kome, ako neće svoj svome! Ja pozdravljam da plate hirurzima budu i po 3000 evra, ali lekari opšte prakse, koji su postali skretničari, ne zaslužuju da imaju preko 30% veću platu od profesora u školi! Mislim da te plate moraju da budu iste! Ali šta vredi šta mi mislimo, ovoj zemlji ne treba pamet, već što više nepismenih GRAND ŠOU ljudi, jer je takvima najlakše i manipulisati!!!
  (Ivica, 18. jun 2007 12:34)

  # Link komentara

 3. Pregledao sam predlog zakona o budzetu i uporedio sam sa zakonom za 2006. godinu. Za naucne projekte je predvidjeno 10 posto manje. Zasto Srbija ne zeli svoju nauku, ne zeli da razvija svoju tehnologiju, zasto zeli da bude tehnoloski otpad? Evropski standardi predvidjaju najmanje 1% za nauku, Amerikanci i Japanci izdvajaju 3%, a mi 0.3% od bednog budzeta - pa onda to i dalje smanjujemo. Toliko o Evropskoj perspektivi!
  (Mickey, 18. jun 2007 15:13)

  # Link komentara