"Razdvojiti kulturu i informisanje"

Beograd -- Ministar kulture Srbije Vojislav Brajović izjavio je da će predložiti da se razdvoje ministarstvo kulture i informisanja.

Izvor: FoNet
Pošaljite komentar
 1. Ovaj ce da sedi u kancelariji i neguje optimizam i nadu!? Ja cu da pocnem da negujem kokoske i pecurke jer se od ove (pozorisne) plate ne da preziveti.
  (optimist, 19. maj 2007 00:58)

  # Link komentara

 2. Zasto Biljana Vilimon misli da je Dragan Kojadinovic bio uspesan ministar kulture? Zbog projekata koje je on licno plasirao? O ministrovanju Dragana Kojadinovica vlada opste misljenje da je bilo katastrofalno. Ne samo zbog vostanih figura i savetnika Bore Corbe nego i zbog sitne stranacke politike i neizmernih gluposti u vezi sa medijima, zastitom spomenika, neproporcionalnog trosenja sredstava za film... Apsolutno nije moguce da Voja Brajovic bude gori minstar od Kojadinovica. Ako nista drugo okruzice se profesionalcima i strucnjacima i nece dozvoliti da mu stranacki apartcici upravljaju ministarstvom.
  (Zoro, 18. maj 2007 22:41)

  # Link komentara

 3. Strashno je sto umesto ozbiljnih menadzera iz oblasti kulture (ne zelim strucnjake da imenujem, ali poznato je ko se kod nas bavio kulturnim menadzmentom i sa uspehom vodi ove studije na Univerzitetu umetnosti), kod nas uporno dovlace glumce kojima to definitivno nije u opisu zanimanja. Brajovic je odlican glumac ali bez ikakvog iskustva u upravi, cak ni upravljanju pozoristima. Nazalost, neki vazni projekti koje je g. Kojadinovic zapoceo sa smestanjem nacionalnih muzeja ili izgradnjom Palate nacije, srpskog Bobura, na Uscu, ocito ce zbog ideoloske ostrascenosti biti napusteni ili prisilno "zaboravljeni". Dakle, tramvajem i u 22. vek.
  (Biljana Vilimon, vanstranacka gradjanka, 18. maj 2007 16:32)

  # Link komentara