Sanda Rašković-Ivić očekuje realno

Beograd, Vašington, Brisel -- Sanda Rašković-Ivić očekuje realan izveštaj Misije SB UN, nove pregovore i novog izaslanika.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Zahtevi za povratak Srba kao i standarde koji treba da budu primenjeni se vec nalaze u postojecoj rezoluciji o Kosovu. Problem Srba prema postojecoj situaciji u skladu sa postojecom rezolucijom nije da oni nisu zasticeni "na papiru" (u tekstu postojece rezolucije) nego sto nisu zasticeni na terenu jer se tekst postojece rezolucije ne primenjuje.
  (Vik, 30. april 2007 10:06)

  # Link komentara

 2. Smatram da su sanse da Kosovo dobije medjunarodno priznanje preko 90%, a kada vidim Sandu Raskovic-Ivic mislim da to ide i do celih 100%.
  (Marko, 30. april 2007 10:14)

  # Link komentara

 3. Koga to g-dja Sandra zamajava .Zar smo mi toliko blesavi pa da pomislimo isto sto i ona misli.Propao plan Ahtisarija?Ko to izjavljuje sem nje i Kostunice.Niko sem njih dvoje.
  Na jesen ce Kosovo biti nezavisno, pa hteli mi to ili ne, samo bih voleo da na jesen njih dvoje ne budu na funkcijama koje sada imaju.
  Mi smo kao nasa fudbalska reprezentacija , uvek ocekujemo da nas drugi izvlace (Rusi), i kalkulisemo.
  E toga vise nece biti , i daj boze da to tako i bude pa da se mi okrenemo sebi , a ne petnaest godina pricamo o proslosti bez ikakve nade za buducnost Srbije .Kosovo je uteg Srbije oko vrata koja ne daje nade da cemo se mi promeniti sa teretom Kosova.Sta nam treba Kosovo na papiru, a na terenu je sasvim obratno.
  Da li smo razmisljali sto bi bilo da nedaj boze Kosovo ostane u Srbiji?Pa mi nismo u stanju da formiramo jednu vladu a kamo li da imamo na teretu dva miliona potpuno antagonisticki nastrojenih Albanaca prema Srbiji.
  Najbolje bi bilo da mi prvi priznamo nezavisno Kosovo jer bi to bilo i puno bolje i za preostale Srbe na kosovu.Prekinuli bi njihove lazne iluzije o Kosovu u Srbiji.Pa zar vi mislite da je NATO intervenisao da bi bilo isto kao sto je bilo pre 1999?
  Nudimo im sustinsku autonomiju , a 90 posto gradjana pojma nema sta to predstavlja.A i sa tom autonomijom smo zakasnili barem 15 godina, da je to ponudjeno devedesetih godina mozda bi oni prihvatili , ali sada svakako nece.
  Prekinimo igru bez granica....Realista
  (zoran, 30. april 2007 10:29)

  # Link komentara

 4. Ja vise nemam volje da komentarisem izjave raznih politicara poput Sande Rašković-Ivić. Sanda Rašković-Ivić ocigledno ne zeli da vidi sta je realno na Kosovu a realno je to da devedeset i koliko posto gradjana Kosova ne zeli da zivi u Srbiji. Na kraju ce ta ideja morati da se sprovodi silom i tu nastaje problem. Ja sam za ovaj zivot dosta bio u uniformi i ne zelim da me malo malo neki politicar salje na neka svoja ratista. Da sam hteo da budem vojnik ja bih studirao na vojnoj akademiji. Ostaje mi samo da ih pozovem da se zajedno sa zagovornicima zajednice sa Kosovom presele tamo pa da sami lepo kusaju ono sto budu zakuvali.
  (Nele, 30. april 2007 11:20)

  # Link komentara

 5. Sada se u opticaju pojavila ideja (Koštunica) o "nadgledanoj autonomiji". Da li to predstavlja inat za predloge o nadgledanoj nezavisnosti ili je aktuelni premijer povukao (na svoju ruku!) predlog o širokoj autonomiji pa sad nudi Albancima nešto što će biti autonomija ali proveravana i nadzirana od strane međunarodne zajednice. Mora se shvatiti u Srbiji da ne zavisi od države Srbije šta ona hoće a šta neće da da građanima na KIM već je uloga, snaga i odgovornost međunarodne zajednice kako nastali problem da reši. Ništa se Srbiji ne otima, Srbija je IZGUBILA nešto, što nije umela da sačuva.
  (Duša, 30. april 2007 12:36)

  # Link komentara

 6. Ona "..ocekuje da izvestaj bide realan ..", a istovremeno nije objasnila sta znaci ta rec "realan" ?. Siguran sam da ako izvestaj stvarno bude REALAN, da ce onda za nju i "vecitog Premijera" automatski taj izvestaj biti NEREALAN !. Ova "navijacka logika" ne vodi nikuda i ne donosi nista pozitivnog. Izvestaj ce biti kakav ce biti i na njega ne mozemo uticati, ali se treba pripremati i za to ako on ne bude "realan", kako bi ove nase "uplakane vodje" to htele da bude. Ovi niti znaju niti mogu nesto da urade po tom pitanju i bilo bi dobro da stafetnu palicu prepuste nekom drugom, ili jednostavno zabiju glavu pesak i zaborave KiM. Ovo sto su do sada napravili je manje od nista, a ubuduce mogu samo da izazovu jos vecu nesrecu i eventualno nemire i ratove.
  (Nostradamus, 30. april 2007 12:53)

  # Link komentara

 7. Gospodjo ne lazi narod vise.Na Kosovu stvaraju nam probleme ljudi koji su poreklom iz Juzne Srbije , Crne Gore ili Makedonije , naravno albanci , a Srbiji stvaraju takve probleme Srbi koji imaju poreklo sa nekih bivsih republika bivse SFRJ kao gospodja Raskovic i jos koliko njih , sto ih svi dobro poznaju. Sta je to!!!
  Lagati narod je ravno izdajstvu a za to bi trebalo odgovarati pred specijalnim sudom . Za mene su svi dobrodosli na Kosovu koji ce priznati drzavu Kosova i da uzivaju , ni manje ni vise sva prava , kao mi Albanci. Nije sve crno , ima i beloga. Pozdrav svim onima koji postuju druge i ne slusajte one koji nas lazu i teraju u propast.
  (Albanac, 30. april 2007 13:47)

  # Link komentara

 8. Srbi su na Kosovu zasticeni -tamo je Unmik, Nato kao najjaca vojna sila sveta. Dakle - sta ce im Ahtisarijev plan koji predvidja to isto? Verovatno zato, jer su i to mrtva slova na papiru. Evropa kao nova odgovorna instanca za zastitu nece biti bolja, vazno im je da se otarase stotine hiljada Albanaca i posalju ih na "Slobodno Kosovo".
  (setite_se, 30. april 2007 13:56)

  # Link komentara

 9. Ako Rusi stave veto onda su Srbi na Kosovu ostali bez ikakvih prava koja im bar malo garantuje ahtisarijev plan. A Gospodja Raskovic kao da zivi na Marsu a ne u Srbiji.
  (Djole, 30. april 2007 18:08)

  # Link komentara

 10. Gs. Kostunica predlaze ,,nadgledanu autonomiju,, za Kosovo dok Sandra nove pregovore i novog izaslanika. Neverovatna naivnost u politici a stvarna zabrinutost za poznavanje medjunarodnog prava i odnosa. Prvo, nagledana autonomija nemoze da opstane, jer autonomiju moze nadgledati drzava u kojoj je odredjeni region u drzavi autonoman, i nema medjunarodni karakter, zato tu autonomiju nemogu nadgledati mejunarodne snage. Drugo je ,,nadgledana nezavisnost,, koja ima medjunarodni elemenat jer je drzavni poredak pod kontrolom u ovom slucaju EU. Stvarno sada mislim da Srbija uopste nema predlog resenja za Kosovo, jer misli odugovlacenjem resenja moze postici neke svoje cileve. Potpuno pogresna politika Vlade i predlagaca. Najbolje bi bilo upoznati narod preko sredstva informisanja sa predlogom Ahtisarija koji u vecem procentu bavi se pravima i polozajem Srba na Kosovo. Tacno receno i predlog Martija Ahtisarija ne daje Kosovi nezavisnost, vec protektorat EU nad Kosovom. U sustini menja se protektor.
  (David Prishtina, 30. april 2007 22:16)

  # Link komentara

 11. Sandra je OK. Onaj Ren nema veze blage sa mozgom i zdravim razumom. Inace ne bi mogao da kaze "da je delegacija SB UN imala prilike da vidi suprotne stavove o definisanju statusa Kosova, pa da nema koristi od odlaganja odluke o statusu." Je li to njegovo rezonovanje ili mu je neko to napisao da procita?
  (goodman, 1. maj 2007 01:18)

  # Link komentara