Nedelja, 29.04.2007.

12:42

Poginula četvorica speleologa

Četvorica speleologa, studenata Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu nastradala su noćas u Ravaničkoj pećini kod Ćuprije.

Izvor: B92

Poginula èetvorica speleologa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Ana

pre 16 godina

Proslo je 40 dana od vase smrti... I jos uvek ne mogu da se saberem. Filipe... Zao mi je sto nisam imala prilike da te bolje upoznam. Pocivaj u miru. Sasa... Nikad necu zaboraviti seminare u Petnici na kojima si me naucio geomorfologiju, tvoje savete pri upisu fakulteta i sale u hodnicima RGF-a. Neka vam je vecna slava!

svasta...

pre 16 godina

Prvo saucesce porodicama poginulih.
Drugo: Svasta, svasta svasta. SUS motor u pecini... pa sta ce im detektor ... ma samo sam se iznervirao. Koliko vidim po cituljama bili su dobri ljudi, sto me jos vise nervira jer nisu bili obuceni kako treba. Ko ce da odgovara? Ko je njih ucio? svasta...

Nenad Vasić

pre 16 godina

Filipe, iako te nisam poznavao, tvoj odlazak sa ovog sveta me je naterao da pustim po koju suzu. Verovatno zato što mi je tvoj brat pomogao u mnogim stvarima i to neću nikada zaboraviti.
Sama pomisao da brat izgubi brata je za mene strašna i nezamisliva.

Avrame, ne daj se i izdrži u ovim teškim trenucima!

sanja

pre 16 godina

Colo,
nisam ni sanjala da cu te poslednji put videti u kovcegu, strasno...surovo...
ali kao sto neko gore rece, ti sigurno vec istrazujes neku nebesku pecinu ili mozda kartiras nebesku staru planinu.
zbogom druze zauvek

Ognjen

pre 16 godina

Velika tragedija koja je odnela 4 mlada života!Boško,druže moj,ne znam šta se desilo tamo dole,ali znam da će mi jako faliti tvoj temperament,srčanost i osmeh na tvom licu. Počivaj u miru brate moj. Duboko saučešće porodicama preminulih.

Mario Zelic

pre 16 godina

Sasa, bio si veliki covek, ljudina! Pitam se ZASTO onda?! Zasto dobri odlaze tako mladi?! Iz glave mi ne izlazi to pitanje!
Prava je cast bila poznavati takvog coveka, takvu osobu! Kroz glavu mi prolaze slike nasih razgovora na RGF-u dok smo studirali... Za mene je bila velika radost sa tobom pricati o geologiji, o penjanju, o spelologiji, o svemu, kad sam dolazio u Beograd! Tome sam se iskreno radovao! Radovao sam se videti vas gore tako na okupu... ekipa dobrih i pametnih ljudi! Sreca je biti okruzen sa takvim ljudima...
I sada jos nisam svestan da kada dodjem sledeci put na RGF tebe vise nece biti! Sa tim se ne mogu pomiriti!!!
Bio si predobra osoba!!!!! Imat takve ljude u svojoj bilizini je velika radost!
Slava ti ljudino!
Tvojoj porodici i porodicama ostalih momaka zelim iskreno saucesce!
Slava vam!
Mario Zelic

Nemanja Avramović

pre 16 godina

U ovoj nesreći je poginuo moj rođeni brat Filip. Kroz suze pišem ovu poruku i želim svima da se zahvalim na izrazima saučešća mojoj porodici. Nikada nam nije bilo teže.
Filipe, brate, neka ti je laka zemlja.

Zauvek tvoj Nemanja

Milica

pre 16 godina

Moje iskreno saučešće porodicama i prijateljima poginulih...
Ovo je užas...Filipe...sada znam da je trebalo ranije da ti kažem koliko si mi bio drag...počivaj u miru...

Jelena

pre 16 godina

Najiskrenije saucesce porodicama nastradalih kolega...Nemam reci...Sve dobri ljudi...E moj Ficolezo, salji mi vetar svaki dan da mi sviraju zvoncici od tebe dobijeni i malo umire ovu tugu u meni, da se lazem kako mi stizes u jednu od tvojih poseta iznenadjenja...

Marko

pre 16 godina

Sale bio si veliki covek, jedan od retkih koji je znao da prenese znanje polaznicima Petnice i kasnije na fakultetu, pun energije, uvek nasmejan, zeljan da pomogne. Nedostajace mi tvoji saveti Sale mnogo.
Moje saucesce svim porodicama nastradalih. Marko sa RGF-a...

Milan Tumara

pre 16 godina

Moje najiskrenije saučešće porodicama nastradalih kolega. Kao prijatelj Saše Čolića i njegov kolega i saradnik u Centru za daljinsku detekciju, Rudarsko-geološkog fakulteta želim da obavestim sve Sašine prijatelje, a ima ih toliko da ne mogu na drugi način da stignem da ih obavestim, da je sahrana u sredu u 11.30 na groblju Lešće u Beogradu.
Milan Tumara
mtumara@sbb.co.yu

Sinisa Glisic, V godina RGF

pre 16 godina

Drage kolege, tesko je zamisliti da vas vise necu sretati u hodnicima Djusine 7, neka vas pozitivni duh i dalje vedri prostorije u kojima smo zajedno ucili. Saucesce porodicama nastradalih. Fico nek ti je vecna slava lafe!

vladimir

pre 16 godina

Veoma mi je zao poginulih i njihovih porodica. Podatak da su se clanovi speleoloskog kluba pogusili posle upotrebe pumpe sa benzinskim motorom u ogranicenom tesnom prostoru postavlja pitanje njihove obucenosti i opremljenosti za ovakav ekstremno rizican poduhvat. Na nesrecu, ovo nije prvi put da clanovi speleoloskog kluba ginu zbog nedostatka opreme, neadekvatne obuke i bezbednosnih procedura.

Sneza

pre 16 godina

Bogu su trebali andjeli.
Sale nosicu te uvek u srcu i bicu ponosna sto sam te upoznala. RGF bez tebe nije isti.
Iskreno saucesce porodicama nastradalih.

Luka i Jakov

pre 16 godina

Nevjerovatna tragedija! Pocivajte u miru dragi prijatelji i drage kolege! Svi smo u teskoj nevjerici, i jos ne mozemo da dodjemo sebi posle saznanja o vasoj smrti.
Vase kolege sa departmana za hidrogeologiju.

milica

pre 16 godina

dragi moj, indijana choks bio si heroj ulice...vec dva dana razmotam film nasih uspomena i zajednickog odrastanja..cini mi se da cu te zauvek pamtiti kao pesnika iz zadnje klupe kaubojske geoloske skole. pocivaj u miru prijatelju moj

Dragana Kužet

pre 16 godina

Sale...
znam da si sigurno vec u istraživanju nebeskih pećina...šok za sve nas...kako otići u potkrovlje našeg nam fakulteta, a ne sresti tebe...da te nije bilo nikad se ne bih izborila sa daljinskom detekcijom, sa diplomskim radom...teši me jedino istina da Gospod uzima samo najbolje dok su mladi...tebe je uzeo u svoje krilo jer ti jesi i ostaćeš najbolji..poslednji pozdrav dragi moj kolega ... Slava ti, u miru počivaj ... Dragana Kužet

Dusan

pre 16 godina

Najiskrenije saucesce. Nije mi jasno da ljudi sa RGF nisu mogli da pozajme portabl detektor za CO i druge gasove iz rudnika Rembas koji je odatle udaljen 15 km. Rembas ima 50 tak takvih detektora i dobili bi ih bez ikavih problema i sad bi svi bili ZIVI!

Gordan

pre 16 godina

Ovaj tragican dogadjaj je ostavio veoma jak sok za mene,nemam reci. Zasto uvek NAJBOLJI odlaze,jos uvek sam u soku,ne znam sta da kazem,Sale je bio najbolji mladi asistent koga sam poznavao na RGF-u pa neka tako i ostane. Za moje kolege Bokija, Filipa i Boska ne postoje reci koje bi opisale kakvi su to momci i studenti bili. Neka im je laka crna zemlja, najdublje i najiskrenije saucesce porodicama nastradalih.
Mladenovic Gordan, student pete godine regionalne geologije iz Smedereva

Vuk

pre 16 godina

Poginuo mi je najbolji drug iz osnovne i srednje... ne mogu da se sastavim ceo dan.. jedan od najpametnijih iz generacije, covek za koga nikad nista ruzno nije moglo da se kaze. Ceo dan mi se vrti u glavi misao:"zasto bas on"..

Pocivaj u miru Filipe.

Relja Novakovic

pre 16 godina

Izvini Sale sto cu biti tuzan ovih dana, vesti za nas koji ostajemo nisu bas najbolje. Ali ne brini, kada sve to prodje, prevladace uspomena na trenutke kada smo bili zajedno. A ta secanja budice u nama najlepse emocije i iskrene osmehe na licu. Zao mi je sto nisam upoznao nove kolege, ali verujem da su bili PRAVI, cim su tu uz tebe.
Sve najbolje vasim najblizima, prijateljima, kolegama iz Penjackog kluba "AS" i ostalima kojima ovaj dan nije doneo dobre vesti.

zoran

pre 16 godina

Strashna sudbina mladih ljudi. Moje najiskrenije saucheshche porodicama...
Poslednji od kojih se ochekuje da se muvaju u takvim trenutcima su politichari. Ti momci su radili posao koji sa politikom nema ama bash nikakve veze pa se mozhe zakljuchiti da je poseta Ilicha i Stojkovicha samo u propagandne svrhe. Gospodo niste pozheljni na takvom mestu!

Zeka peka

pre 16 godina

Ovo je strasna tragedija. Moje saucesce porodicama. Svi su bili mladi u najboljim godinama, ali nepaznja je uradila svoje...

Duda

pre 16 godina

Upravo sam čula za ovu strašnu tragediju.Jednog od momaka sam poznavala lično i duboko me je potresla ova užasna vest...Moje iskreno saučešće porodicama poginulih.

Djuradj

pre 16 godina

Tuzno...... Desava se i najvecim strucnjacima da na manjim preprekama okoncaju zivot. Predlazem da se neki geografski pojmovi, poput neke pecine, skrape ili uvale nazovu njihovim imenima.

kazimo istinu

pre 16 godina

Ja pobesnim kada se nešto ovako dogodi. Od muke. Što se ovako slepački gine. Hajde da jednom, osim patetike, kažemo nešto što NEKIM BUDUĆIM SPELEOLOZIMA, može spasiti život.
Paliti SUS motor u pećini?! O čemu mi govorimo?
Pogibija iz jezivog neznanja i aljkavosti!

Milena Marjanovic

pre 16 godina

Ja jos uvek ne mogu da verujem, ovo strasno boli. Jos uvek se nadam da cu u Centru za daljinsku detekciju ugledati uvek raspolozeno lice Cole koji ce me pozdraviti, "gde si Milenice, sta ima?"; koji ce mi pricati kako je proveo predivno vece plesuci tango i vikend sa speleolozima... Secam se i ne mogu da se suzdrzim a da ne placem, Kongresa u Beogradu, zajednickih prezentacija, planova koje si imao... Sale, ostaces u mom secanju kao neverovatan asistent i profesinalac, a pre svega kao veliki prijatelj! Neka ti je laka zemlja. Saucesce upucujem porodicama i prijateljima nastradalih studenata, mojih kolega.

ljiljana

pre 16 godina

Dragi Sale, poslednji pozdrav od tvoje drugarice. Ne mogu da verujem da se ovo desilo, ti koji si toliko voleo svoj poziv da sa kolegama ovako zavrsis...ne..
Ljiljana, BGD

Dusan Bjelotomic

pre 16 godina

Zasto si Sale morao poslednji tango da odigras u toj pecini? :-(
Nedostajes mi druze, kolega, veliki covece!
Nedostajace mi tvoja alpinisticka oprema koju sam vecito pozajmljivao, voznja u tvojoj razdrndanoj jetti, caj u "golubarniku" RGF-a... nedostajaces mi...

Zbogom prijatelju...poslednji pozdrav od svih nas geologa i tvojih iskrenih prijatelja.

Katarina Bogićević

pre 16 godina

Poslednji pozdrav dragom kolegi Saletu, divnom mladom čoveku punom duha, dobrote i skromnosti. Kada smo se pre neki dan videli nisam ni slutila da je poslednji put.Užasna tragedija, još ne mogu da verujem. Saučešće porodicama poginulih. Katarina i Draženko, kolege iz Kameničke

milivojevic milos

pre 16 godina

Saucesce porodicama nastradalih - grozna tragedija koja je mogla da se predupredi. U Beogradu operise 20-30 ronilackih klubova (profit orijentisanih) koji mogu da pruze svojim clanovima taman toliko znanja da prezive ronjenje u Tasmajdanskom bazenu. Sa takvom (turistickom) obukom se jos zavrsi i fenomenalni speleoloski kurs u jednom od brojnih speleoloskih organizacija i eto nesrece...

ps Velika ironija je sto ceo slucaj u clanku komentarise Uros A. (suspendovan iz ronilackog kluba na godinu dana 1993-e zbog nediscipline i padanja u nesvest pod vodom na Banjickom bazenu.

Alek Prvanovic

pre 16 godina

Dragi Sale, evo placem i ne mogu da verujem sta se desilo. Pa zasto pobogu?? Ne znam....nemam reci sada da napisem nesto pametnije ali...zasto uvek odlaze dobri ljudi?? Ti si se uvek tesko borio za sve u zivotu i znam kako ti je bilo pre par godina kad ti je umro otac. A sad i ti....Znam koliko si voleo speleologiju jos dok smo zajedno istrazivali jame i ponore u Crnoj Gori. Neka ti je laka zemlja, prijatelju...moje najdublje saucesce porodici i prijateljima. Zelim ovom prilikom da podelim bol sa svim bivsim kolegama Rudarsko -geoloskog fakulteta i speleoloskog kluba AS. Slava ti!

Don Emilio

pre 16 godina

Velika tragedija...pa zar su Ilic i Stojkovic morali i ovako strasan dogadjaj da koriste za svoju promociju...neka nas se politicari okanu bar u ovakvim trenucima.

Djura

pre 16 godina

pre par sati sam saznao za ovu tragediju od druga ciji su to drugovi i kolege bili. Najiskrenije saucesce porodicama nastradalih. :( :(

Alek Prvanovic

pre 16 godina

Dragi Sale, evo placem i ne mogu da verujem sta se desilo. Pa zasto pobogu?? Ne znam....nemam reci sada da napisem nesto pametnije ali...zasto uvek odlaze dobri ljudi?? Ti si se uvek tesko borio za sve u zivotu i znam kako ti je bilo pre par godina kad ti je umro otac. A sad i ti....Znam koliko si voleo speleologiju jos dok smo zajedno istrazivali jame i ponore u Crnoj Gori. Neka ti je laka zemlja, prijatelju...moje najdublje saucesce porodici i prijateljima. Zelim ovom prilikom da podelim bol sa svim bivsim kolegama Rudarsko -geoloskog fakulteta i speleoloskog kluba AS. Slava ti!

kazimo istinu

pre 16 godina

Ja pobesnim kada se nešto ovako dogodi. Od muke. Što se ovako slepački gine. Hajde da jednom, osim patetike, kažemo nešto što NEKIM BUDUĆIM SPELEOLOZIMA, može spasiti život.
Paliti SUS motor u pećini?! O čemu mi govorimo?
Pogibija iz jezivog neznanja i aljkavosti!

Djura

pre 16 godina

pre par sati sam saznao za ovu tragediju od druga ciji su to drugovi i kolege bili. Najiskrenije saucesce porodicama nastradalih. :( :(

Nemanja Avramović

pre 16 godina

U ovoj nesreći je poginuo moj rođeni brat Filip. Kroz suze pišem ovu poruku i želim svima da se zahvalim na izrazima saučešća mojoj porodici. Nikada nam nije bilo teže.
Filipe, brate, neka ti je laka zemlja.

Zauvek tvoj Nemanja

milivojevic milos

pre 16 godina

Saucesce porodicama nastradalih - grozna tragedija koja je mogla da se predupredi. U Beogradu operise 20-30 ronilackih klubova (profit orijentisanih) koji mogu da pruze svojim clanovima taman toliko znanja da prezive ronjenje u Tasmajdanskom bazenu. Sa takvom (turistickom) obukom se jos zavrsi i fenomenalni speleoloski kurs u jednom od brojnih speleoloskih organizacija i eto nesrece...

ps Velika ironija je sto ceo slucaj u clanku komentarise Uros A. (suspendovan iz ronilackog kluba na godinu dana 1993-e zbog nediscipline i padanja u nesvest pod vodom na Banjickom bazenu.

Don Emilio

pre 16 godina

Velika tragedija...pa zar su Ilic i Stojkovic morali i ovako strasan dogadjaj da koriste za svoju promociju...neka nas se politicari okanu bar u ovakvim trenucima.

Dragana Kužet

pre 16 godina

Sale...
znam da si sigurno vec u istraživanju nebeskih pećina...šok za sve nas...kako otići u potkrovlje našeg nam fakulteta, a ne sresti tebe...da te nije bilo nikad se ne bih izborila sa daljinskom detekcijom, sa diplomskim radom...teši me jedino istina da Gospod uzima samo najbolje dok su mladi...tebe je uzeo u svoje krilo jer ti jesi i ostaćeš najbolji..poslednji pozdrav dragi moj kolega ... Slava ti, u miru počivaj ... Dragana Kužet

Dusan

pre 16 godina

Najiskrenije saucesce. Nije mi jasno da ljudi sa RGF nisu mogli da pozajme portabl detektor za CO i druge gasove iz rudnika Rembas koji je odatle udaljen 15 km. Rembas ima 50 tak takvih detektora i dobili bi ih bez ikavih problema i sad bi svi bili ZIVI!

Dusan Bjelotomic

pre 16 godina

Zasto si Sale morao poslednji tango da odigras u toj pecini? :-(
Nedostajes mi druze, kolega, veliki covece!
Nedostajace mi tvoja alpinisticka oprema koju sam vecito pozajmljivao, voznja u tvojoj razdrndanoj jetti, caj u "golubarniku" RGF-a... nedostajaces mi...

Zbogom prijatelju...poslednji pozdrav od svih nas geologa i tvojih iskrenih prijatelja.

Milena Marjanovic

pre 16 godina

Ja jos uvek ne mogu da verujem, ovo strasno boli. Jos uvek se nadam da cu u Centru za daljinsku detekciju ugledati uvek raspolozeno lice Cole koji ce me pozdraviti, "gde si Milenice, sta ima?"; koji ce mi pricati kako je proveo predivno vece plesuci tango i vikend sa speleolozima... Secam se i ne mogu da se suzdrzim a da ne placem, Kongresa u Beogradu, zajednickih prezentacija, planova koje si imao... Sale, ostaces u mom secanju kao neverovatan asistent i profesinalac, a pre svega kao veliki prijatelj! Neka ti je laka zemlja. Saucesce upucujem porodicama i prijateljima nastradalih studenata, mojih kolega.

Katarina Bogićević

pre 16 godina

Poslednji pozdrav dragom kolegi Saletu, divnom mladom čoveku punom duha, dobrote i skromnosti. Kada smo se pre neki dan videli nisam ni slutila da je poslednji put.Užasna tragedija, još ne mogu da verujem. Saučešće porodicama poginulih. Katarina i Draženko, kolege iz Kameničke

Djuradj

pre 16 godina

Tuzno...... Desava se i najvecim strucnjacima da na manjim preprekama okoncaju zivot. Predlazem da se neki geografski pojmovi, poput neke pecine, skrape ili uvale nazovu njihovim imenima.

Relja Novakovic

pre 16 godina

Izvini Sale sto cu biti tuzan ovih dana, vesti za nas koji ostajemo nisu bas najbolje. Ali ne brini, kada sve to prodje, prevladace uspomena na trenutke kada smo bili zajedno. A ta secanja budice u nama najlepse emocije i iskrene osmehe na licu. Zao mi je sto nisam upoznao nove kolege, ali verujem da su bili PRAVI, cim su tu uz tebe.
Sve najbolje vasim najblizima, prijateljima, kolegama iz Penjackog kluba "AS" i ostalima kojima ovaj dan nije doneo dobre vesti.

Vuk

pre 16 godina

Poginuo mi je najbolji drug iz osnovne i srednje... ne mogu da se sastavim ceo dan.. jedan od najpametnijih iz generacije, covek za koga nikad nista ruzno nije moglo da se kaze. Ceo dan mi se vrti u glavi misao:"zasto bas on"..

Pocivaj u miru Filipe.

Gordan

pre 16 godina

Ovaj tragican dogadjaj je ostavio veoma jak sok za mene,nemam reci. Zasto uvek NAJBOLJI odlaze,jos uvek sam u soku,ne znam sta da kazem,Sale je bio najbolji mladi asistent koga sam poznavao na RGF-u pa neka tako i ostane. Za moje kolege Bokija, Filipa i Boska ne postoje reci koje bi opisale kakvi su to momci i studenti bili. Neka im je laka crna zemlja, najdublje i najiskrenije saucesce porodicama nastradalih.
Mladenovic Gordan, student pete godine regionalne geologije iz Smedereva

Nenad Vasić

pre 16 godina

Filipe, iako te nisam poznavao, tvoj odlazak sa ovog sveta me je naterao da pustim po koju suzu. Verovatno zato što mi je tvoj brat pomogao u mnogim stvarima i to neću nikada zaboraviti.
Sama pomisao da brat izgubi brata je za mene strašna i nezamisliva.

Avrame, ne daj se i izdrži u ovim teškim trenucima!

Ana

pre 16 godina

Proslo je 40 dana od vase smrti... I jos uvek ne mogu da se saberem. Filipe... Zao mi je sto nisam imala prilike da te bolje upoznam. Pocivaj u miru. Sasa... Nikad necu zaboraviti seminare u Petnici na kojima si me naucio geomorfologiju, tvoje savete pri upisu fakulteta i sale u hodnicima RGF-a. Neka vam je vecna slava!

Jelena

pre 16 godina

Najiskrenije saucesce porodicama nastradalih kolega...Nemam reci...Sve dobri ljudi...E moj Ficolezo, salji mi vetar svaki dan da mi sviraju zvoncici od tebe dobijeni i malo umire ovu tugu u meni, da se lazem kako mi stizes u jednu od tvojih poseta iznenadjenja...

svasta...

pre 16 godina

Prvo saucesce porodicama poginulih.
Drugo: Svasta, svasta svasta. SUS motor u pecini... pa sta ce im detektor ... ma samo sam se iznervirao. Koliko vidim po cituljama bili su dobri ljudi, sto me jos vise nervira jer nisu bili obuceni kako treba. Ko ce da odgovara? Ko je njih ucio? svasta...

vladimir

pre 16 godina

Veoma mi je zao poginulih i njihovih porodica. Podatak da su se clanovi speleoloskog kluba pogusili posle upotrebe pumpe sa benzinskim motorom u ogranicenom tesnom prostoru postavlja pitanje njihove obucenosti i opremljenosti za ovakav ekstremno rizican poduhvat. Na nesrecu, ovo nije prvi put da clanovi speleoloskog kluba ginu zbog nedostatka opreme, neadekvatne obuke i bezbednosnih procedura.

Milan Tumara

pre 16 godina

Moje najiskrenije saučešće porodicama nastradalih kolega. Kao prijatelj Saše Čolića i njegov kolega i saradnik u Centru za daljinsku detekciju, Rudarsko-geološkog fakulteta želim da obavestim sve Sašine prijatelje, a ima ih toliko da ne mogu na drugi način da stignem da ih obavestim, da je sahrana u sredu u 11.30 na groblju Lešće u Beogradu.
Milan Tumara
mtumara@sbb.co.yu

Milica

pre 16 godina

Moje iskreno saučešće porodicama i prijateljima poginulih...
Ovo je užas...Filipe...sada znam da je trebalo ranije da ti kažem koliko si mi bio drag...počivaj u miru...

Mario Zelic

pre 16 godina

Sasa, bio si veliki covek, ljudina! Pitam se ZASTO onda?! Zasto dobri odlaze tako mladi?! Iz glave mi ne izlazi to pitanje!
Prava je cast bila poznavati takvog coveka, takvu osobu! Kroz glavu mi prolaze slike nasih razgovora na RGF-u dok smo studirali... Za mene je bila velika radost sa tobom pricati o geologiji, o penjanju, o spelologiji, o svemu, kad sam dolazio u Beograd! Tome sam se iskreno radovao! Radovao sam se videti vas gore tako na okupu... ekipa dobrih i pametnih ljudi! Sreca je biti okruzen sa takvim ljudima...
I sada jos nisam svestan da kada dodjem sledeci put na RGF tebe vise nece biti! Sa tim se ne mogu pomiriti!!!
Bio si predobra osoba!!!!! Imat takve ljude u svojoj bilizini je velika radost!
Slava ti ljudino!
Tvojoj porodici i porodicama ostalih momaka zelim iskreno saucesce!
Slava vam!
Mario Zelic

sanja

pre 16 godina

Colo,
nisam ni sanjala da cu te poslednji put videti u kovcegu, strasno...surovo...
ali kao sto neko gore rece, ti sigurno vec istrazujes neku nebesku pecinu ili mozda kartiras nebesku staru planinu.
zbogom druze zauvek

ljiljana

pre 16 godina

Dragi Sale, poslednji pozdrav od tvoje drugarice. Ne mogu da verujem da se ovo desilo, ti koji si toliko voleo svoj poziv da sa kolegama ovako zavrsis...ne..
Ljiljana, BGD

zoran

pre 16 godina

Strashna sudbina mladih ljudi. Moje najiskrenije saucheshche porodicama...
Poslednji od kojih se ochekuje da se muvaju u takvim trenutcima su politichari. Ti momci su radili posao koji sa politikom nema ama bash nikakve veze pa se mozhe zakljuchiti da je poseta Ilicha i Stojkovicha samo u propagandne svrhe. Gospodo niste pozheljni na takvom mestu!

Luka i Jakov

pre 16 godina

Nevjerovatna tragedija! Pocivajte u miru dragi prijatelji i drage kolege! Svi smo u teskoj nevjerici, i jos ne mozemo da dodjemo sebi posle saznanja o vasoj smrti.
Vase kolege sa departmana za hidrogeologiju.

milica

pre 16 godina

dragi moj, indijana choks bio si heroj ulice...vec dva dana razmotam film nasih uspomena i zajednickog odrastanja..cini mi se da cu te zauvek pamtiti kao pesnika iz zadnje klupe kaubojske geoloske skole. pocivaj u miru prijatelju moj

Sneza

pre 16 godina

Bogu su trebali andjeli.
Sale nosicu te uvek u srcu i bicu ponosna sto sam te upoznala. RGF bez tebe nije isti.
Iskreno saucesce porodicama nastradalih.

Ognjen

pre 16 godina

Velika tragedija koja je odnela 4 mlada života!Boško,druže moj,ne znam šta se desilo tamo dole,ali znam da će mi jako faliti tvoj temperament,srčanost i osmeh na tvom licu. Počivaj u miru brate moj. Duboko saučešće porodicama preminulih.

Zeka peka

pre 16 godina

Ovo je strasna tragedija. Moje saucesce porodicama. Svi su bili mladi u najboljim godinama, ali nepaznja je uradila svoje...

Duda

pre 16 godina

Upravo sam čula za ovu strašnu tragediju.Jednog od momaka sam poznavala lično i duboko me je potresla ova užasna vest...Moje iskreno saučešće porodicama poginulih.

Sinisa Glisic, V godina RGF

pre 16 godina

Drage kolege, tesko je zamisliti da vas vise necu sretati u hodnicima Djusine 7, neka vas pozitivni duh i dalje vedri prostorije u kojima smo zajedno ucili. Saucesce porodicama nastradalih. Fico nek ti je vecna slava lafe!

Marko

pre 16 godina

Sale bio si veliki covek, jedan od retkih koji je znao da prenese znanje polaznicima Petnice i kasnije na fakultetu, pun energije, uvek nasmejan, zeljan da pomogne. Nedostajace mi tvoji saveti Sale mnogo.
Moje saucesce svim porodicama nastradalih. Marko sa RGF-a...

Don Emilio

pre 16 godina

Velika tragedija...pa zar su Ilic i Stojkovic morali i ovako strasan dogadjaj da koriste za svoju promociju...neka nas se politicari okanu bar u ovakvim trenucima.

kazimo istinu

pre 16 godina

Ja pobesnim kada se nešto ovako dogodi. Od muke. Što se ovako slepački gine. Hajde da jednom, osim patetike, kažemo nešto što NEKIM BUDUĆIM SPELEOLOZIMA, može spasiti život.
Paliti SUS motor u pećini?! O čemu mi govorimo?
Pogibija iz jezivog neznanja i aljkavosti!

Djura

pre 16 godina

pre par sati sam saznao za ovu tragediju od druga ciji su to drugovi i kolege bili. Najiskrenije saucesce porodicama nastradalih. :( :(

Alek Prvanovic

pre 16 godina

Dragi Sale, evo placem i ne mogu da verujem sta se desilo. Pa zasto pobogu?? Ne znam....nemam reci sada da napisem nesto pametnije ali...zasto uvek odlaze dobri ljudi?? Ti si se uvek tesko borio za sve u zivotu i znam kako ti je bilo pre par godina kad ti je umro otac. A sad i ti....Znam koliko si voleo speleologiju jos dok smo zajedno istrazivali jame i ponore u Crnoj Gori. Neka ti je laka zemlja, prijatelju...moje najdublje saucesce porodici i prijateljima. Zelim ovom prilikom da podelim bol sa svim bivsim kolegama Rudarsko -geoloskog fakulteta i speleoloskog kluba AS. Slava ti!

milivojevic milos

pre 16 godina

Saucesce porodicama nastradalih - grozna tragedija koja je mogla da se predupredi. U Beogradu operise 20-30 ronilackih klubova (profit orijentisanih) koji mogu da pruze svojim clanovima taman toliko znanja da prezive ronjenje u Tasmajdanskom bazenu. Sa takvom (turistickom) obukom se jos zavrsi i fenomenalni speleoloski kurs u jednom od brojnih speleoloskih organizacija i eto nesrece...

ps Velika ironija je sto ceo slucaj u clanku komentarise Uros A. (suspendovan iz ronilackog kluba na godinu dana 1993-e zbog nediscipline i padanja u nesvest pod vodom na Banjickom bazenu.

vladimir

pre 16 godina

Veoma mi je zao poginulih i njihovih porodica. Podatak da su se clanovi speleoloskog kluba pogusili posle upotrebe pumpe sa benzinskim motorom u ogranicenom tesnom prostoru postavlja pitanje njihove obucenosti i opremljenosti za ovakav ekstremno rizican poduhvat. Na nesrecu, ovo nije prvi put da clanovi speleoloskog kluba ginu zbog nedostatka opreme, neadekvatne obuke i bezbednosnih procedura.

Jelena

pre 16 godina

Najiskrenije saucesce porodicama nastradalih kolega...Nemam reci...Sve dobri ljudi...E moj Ficolezo, salji mi vetar svaki dan da mi sviraju zvoncici od tebe dobijeni i malo umire ovu tugu u meni, da se lazem kako mi stizes u jednu od tvojih poseta iznenadjenja...

Djuradj

pre 16 godina

Tuzno...... Desava se i najvecim strucnjacima da na manjim preprekama okoncaju zivot. Predlazem da se neki geografski pojmovi, poput neke pecine, skrape ili uvale nazovu njihovim imenima.

Dusan

pre 16 godina

Najiskrenije saucesce. Nije mi jasno da ljudi sa RGF nisu mogli da pozajme portabl detektor za CO i druge gasove iz rudnika Rembas koji je odatle udaljen 15 km. Rembas ima 50 tak takvih detektora i dobili bi ih bez ikavih problema i sad bi svi bili ZIVI!

Katarina Bogićević

pre 16 godina

Poslednji pozdrav dragom kolegi Saletu, divnom mladom čoveku punom duha, dobrote i skromnosti. Kada smo se pre neki dan videli nisam ni slutila da je poslednji put.Užasna tragedija, još ne mogu da verujem. Saučešće porodicama poginulih. Katarina i Draženko, kolege iz Kameničke

Milena Marjanovic

pre 16 godina

Ja jos uvek ne mogu da verujem, ovo strasno boli. Jos uvek se nadam da cu u Centru za daljinsku detekciju ugledati uvek raspolozeno lice Cole koji ce me pozdraviti, "gde si Milenice, sta ima?"; koji ce mi pricati kako je proveo predivno vece plesuci tango i vikend sa speleolozima... Secam se i ne mogu da se suzdrzim a da ne placem, Kongresa u Beogradu, zajednickih prezentacija, planova koje si imao... Sale, ostaces u mom secanju kao neverovatan asistent i profesinalac, a pre svega kao veliki prijatelj! Neka ti je laka zemlja. Saucesce upucujem porodicama i prijateljima nastradalih studenata, mojih kolega.

Dusan Bjelotomic

pre 16 godina

Zasto si Sale morao poslednji tango da odigras u toj pecini? :-(
Nedostajes mi druze, kolega, veliki covece!
Nedostajace mi tvoja alpinisticka oprema koju sam vecito pozajmljivao, voznja u tvojoj razdrndanoj jetti, caj u "golubarniku" RGF-a... nedostajaces mi...

Zbogom prijatelju...poslednji pozdrav od svih nas geologa i tvojih iskrenih prijatelja.

ljiljana

pre 16 godina

Dragi Sale, poslednji pozdrav od tvoje drugarice. Ne mogu da verujem da se ovo desilo, ti koji si toliko voleo svoj poziv da sa kolegama ovako zavrsis...ne..
Ljiljana, BGD

Zeka peka

pre 16 godina

Ovo je strasna tragedija. Moje saucesce porodicama. Svi su bili mladi u najboljim godinama, ali nepaznja je uradila svoje...

Duda

pre 16 godina

Upravo sam čula za ovu strašnu tragediju.Jednog od momaka sam poznavala lično i duboko me je potresla ova užasna vest...Moje iskreno saučešće porodicama poginulih.

Relja Novakovic

pre 16 godina

Izvini Sale sto cu biti tuzan ovih dana, vesti za nas koji ostajemo nisu bas najbolje. Ali ne brini, kada sve to prodje, prevladace uspomena na trenutke kada smo bili zajedno. A ta secanja budice u nama najlepse emocije i iskrene osmehe na licu. Zao mi je sto nisam upoznao nove kolege, ali verujem da su bili PRAVI, cim su tu uz tebe.
Sve najbolje vasim najblizima, prijateljima, kolegama iz Penjackog kluba "AS" i ostalima kojima ovaj dan nije doneo dobre vesti.

zoran

pre 16 godina

Strashna sudbina mladih ljudi. Moje najiskrenije saucheshche porodicama...
Poslednji od kojih se ochekuje da se muvaju u takvim trenutcima su politichari. Ti momci su radili posao koji sa politikom nema ama bash nikakve veze pa se mozhe zakljuchiti da je poseta Ilicha i Stojkovicha samo u propagandne svrhe. Gospodo niste pozheljni na takvom mestu!

Vuk

pre 16 godina

Poginuo mi je najbolji drug iz osnovne i srednje... ne mogu da se sastavim ceo dan.. jedan od najpametnijih iz generacije, covek za koga nikad nista ruzno nije moglo da se kaze. Ceo dan mi se vrti u glavi misao:"zasto bas on"..

Pocivaj u miru Filipe.

Gordan

pre 16 godina

Ovaj tragican dogadjaj je ostavio veoma jak sok za mene,nemam reci. Zasto uvek NAJBOLJI odlaze,jos uvek sam u soku,ne znam sta da kazem,Sale je bio najbolji mladi asistent koga sam poznavao na RGF-u pa neka tako i ostane. Za moje kolege Bokija, Filipa i Boska ne postoje reci koje bi opisale kakvi su to momci i studenti bili. Neka im je laka crna zemlja, najdublje i najiskrenije saucesce porodicama nastradalih.
Mladenovic Gordan, student pete godine regionalne geologije iz Smedereva

Dragana Kužet

pre 16 godina

Sale...
znam da si sigurno vec u istraživanju nebeskih pećina...šok za sve nas...kako otići u potkrovlje našeg nam fakulteta, a ne sresti tebe...da te nije bilo nikad se ne bih izborila sa daljinskom detekcijom, sa diplomskim radom...teši me jedino istina da Gospod uzima samo najbolje dok su mladi...tebe je uzeo u svoje krilo jer ti jesi i ostaćeš najbolji..poslednji pozdrav dragi moj kolega ... Slava ti, u miru počivaj ... Dragana Kužet

Luka i Jakov

pre 16 godina

Nevjerovatna tragedija! Pocivajte u miru dragi prijatelji i drage kolege! Svi smo u teskoj nevjerici, i jos ne mozemo da dodjemo sebi posle saznanja o vasoj smrti.
Vase kolege sa departmana za hidrogeologiju.

milica

pre 16 godina

dragi moj, indijana choks bio si heroj ulice...vec dva dana razmotam film nasih uspomena i zajednickog odrastanja..cini mi se da cu te zauvek pamtiti kao pesnika iz zadnje klupe kaubojske geoloske skole. pocivaj u miru prijatelju moj

Sneza

pre 16 godina

Bogu su trebali andjeli.
Sale nosicu te uvek u srcu i bicu ponosna sto sam te upoznala. RGF bez tebe nije isti.
Iskreno saucesce porodicama nastradalih.

Sinisa Glisic, V godina RGF

pre 16 godina

Drage kolege, tesko je zamisliti da vas vise necu sretati u hodnicima Djusine 7, neka vas pozitivni duh i dalje vedri prostorije u kojima smo zajedno ucili. Saucesce porodicama nastradalih. Fico nek ti je vecna slava lafe!

Milan Tumara

pre 16 godina

Moje najiskrenije saučešće porodicama nastradalih kolega. Kao prijatelj Saše Čolića i njegov kolega i saradnik u Centru za daljinsku detekciju, Rudarsko-geološkog fakulteta želim da obavestim sve Sašine prijatelje, a ima ih toliko da ne mogu na drugi način da stignem da ih obavestim, da je sahrana u sredu u 11.30 na groblju Lešće u Beogradu.
Milan Tumara
mtumara@sbb.co.yu

Marko

pre 16 godina

Sale bio si veliki covek, jedan od retkih koji je znao da prenese znanje polaznicima Petnice i kasnije na fakultetu, pun energije, uvek nasmejan, zeljan da pomogne. Nedostajace mi tvoji saveti Sale mnogo.
Moje saucesce svim porodicama nastradalih. Marko sa RGF-a...

Nemanja Avramović

pre 16 godina

U ovoj nesreći je poginuo moj rođeni brat Filip. Kroz suze pišem ovu poruku i želim svima da se zahvalim na izrazima saučešća mojoj porodici. Nikada nam nije bilo teže.
Filipe, brate, neka ti je laka zemlja.

Zauvek tvoj Nemanja

Milica

pre 16 godina

Moje iskreno saučešće porodicama i prijateljima poginulih...
Ovo je užas...Filipe...sada znam da je trebalo ranije da ti kažem koliko si mi bio drag...počivaj u miru...

Mario Zelic

pre 16 godina

Sasa, bio si veliki covek, ljudina! Pitam se ZASTO onda?! Zasto dobri odlaze tako mladi?! Iz glave mi ne izlazi to pitanje!
Prava je cast bila poznavati takvog coveka, takvu osobu! Kroz glavu mi prolaze slike nasih razgovora na RGF-u dok smo studirali... Za mene je bila velika radost sa tobom pricati o geologiji, o penjanju, o spelologiji, o svemu, kad sam dolazio u Beograd! Tome sam se iskreno radovao! Radovao sam se videti vas gore tako na okupu... ekipa dobrih i pametnih ljudi! Sreca je biti okruzen sa takvim ljudima...
I sada jos nisam svestan da kada dodjem sledeci put na RGF tebe vise nece biti! Sa tim se ne mogu pomiriti!!!
Bio si predobra osoba!!!!! Imat takve ljude u svojoj bilizini je velika radost!
Slava ti ljudino!
Tvojoj porodici i porodicama ostalih momaka zelim iskreno saucesce!
Slava vam!
Mario Zelic

Ognjen

pre 16 godina

Velika tragedija koja je odnela 4 mlada života!Boško,druže moj,ne znam šta se desilo tamo dole,ali znam da će mi jako faliti tvoj temperament,srčanost i osmeh na tvom licu. Počivaj u miru brate moj. Duboko saučešće porodicama preminulih.

sanja

pre 16 godina

Colo,
nisam ni sanjala da cu te poslednji put videti u kovcegu, strasno...surovo...
ali kao sto neko gore rece, ti sigurno vec istrazujes neku nebesku pecinu ili mozda kartiras nebesku staru planinu.
zbogom druze zauvek

Nenad Vasić

pre 16 godina

Filipe, iako te nisam poznavao, tvoj odlazak sa ovog sveta me je naterao da pustim po koju suzu. Verovatno zato što mi je tvoj brat pomogao u mnogim stvarima i to neću nikada zaboraviti.
Sama pomisao da brat izgubi brata je za mene strašna i nezamisliva.

Avrame, ne daj se i izdrži u ovim teškim trenucima!

svasta...

pre 16 godina

Prvo saucesce porodicama poginulih.
Drugo: Svasta, svasta svasta. SUS motor u pecini... pa sta ce im detektor ... ma samo sam se iznervirao. Koliko vidim po cituljama bili su dobri ljudi, sto me jos vise nervira jer nisu bili obuceni kako treba. Ko ce da odgovara? Ko je njih ucio? svasta...

Ana

pre 16 godina

Proslo je 40 dana od vase smrti... I jos uvek ne mogu da se saberem. Filipe... Zao mi je sto nisam imala prilike da te bolje upoznam. Pocivaj u miru. Sasa... Nikad necu zaboraviti seminare u Petnici na kojima si me naucio geomorfologiju, tvoje savete pri upisu fakulteta i sale u hodnicima RGF-a. Neka vam je vecna slava!