Sreda, 28.02.2007.

07:13

Sastanak DS-DSS u petak

Razgovori Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije o formiranju vlade zakazani za petak, rečeno u DS-u.

Izvor: B92

Sastanak DS-DSS u petak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

studentkinja

pre 17 godina

ja se iskreno nadam da ce premijersko mesto dobiti Djelic. DSS je svojim stavovima pokazao da je vise naklonjen SPS-u i SRS-u, tako da sam na Tadicevom mestu bez razmisljanja bi Djelicu poverila mandat.Licno sam glasala za DS i mislim da bi trebala da se ispuni volja gradjana. Vecina u parlamentu se moze mozda i dogovorom postici. Ako Kostunica bude ponovo premijer vecina glasaca ce biti razocarana i onda ce dobro razmisliti sledeci put za koga ce da glasa. Ja licno podrzavam DS i nikad necu promeniti svoje misljenje,ali ima onih koji hoce

surfer

pre 17 godina

Ja sam svoju obavezu ispunio, glasao sam, sada očekujem da i političari održe svoja obećanja. A pošto to do sad nikad nije bio slučaj, ja više ne smatram da svojim glasom bilo šta postižem pa lepo nikad neću više da glasam :)
Pokažimo političarima da njihova politika smrdi, neka dobiju po 0 glasova, lepše nam je bez njih :)

Vasilije

pre 17 godina

Gospoda ne mogu da rade dva posla istovremeno? Čekaju ishod pregovora o sukcesiji sa KiM koji je deo Srbije? Ma čemu žurba, polako.

sale

pre 17 godina

Evo konačno datuma početka razgovora o novoj vladi. Prošlo je 6 nedelja od izbora a Srbiji se žuri a političari se još nisu sastali oko konkretnih dogovora o novoj Vladi. Toliko oni mesle o građanima koji su u velikom broju izašli na ove izbora ali to nema ko da ceni od političara, izuzev LDP-a koji je konkretno rekao koga podržava a koga ne.Mrcvariće nas tako do krajnjeg roka a tad ili popustljivi Tadić će još jednom popustiti i formiraće se Vlada sa Koštunicom na čelu ili će konačno DS ostati dosledan i ići na nove izbore koji će im odgovarati, kao i LDP-u i SRS-u. DSS će tad biti glavni krivac za ponovljene izbore jer ima nerealne zahteve i doživeće debakl, baš kao i G17 plus posle ovih nebuloznih izjava Dinkića o novom premijeru. Ima kompleks Dinkić od stručnosti Đelića baš kao što je imao Koštunica od Đinđića. Tako se nadam da će što pre reći da ne mogu da sastave novu Vladu nego da ceo nared mrcvare beskorisnim pregovorima, pa na nove izbore sa pričom Evropa ili propast pa da se narod konačno odluči. A DSS i G17 u što veći zaborav pa možda i bude nove demokratske Vlade.

Dragan

pre 17 godina

Nema od sastanka odnosno rezultata ovih pregovora nista. Najbolje bi bilo da g.Tadic proba da okupi oko DS-a sve one snage koje su za Evropske vrednosti. Naravno u te snage ne ubrajam DSS.Da izadjemo protiv onih drugih na izbore pa neka narod odluci ko ce ga predvoditi i kako ce ziveti. Neka nam je Bog u pomoc!!!

mama ludaca

pre 17 godina

Dok traje tranzicija,ukinuti izbore i skupe predizborne cirkuse jer je sve to nepostovanje naseg strpljenja,glasa, novca...
Kad god budu bili izbori,izaci cu i precrtati listu.
Dosta mi je da me demokrate prave budalom i da se plasim radikala.Svi su do te mere odvratni da je nebitno ko ce da vlada.Mozda je bolje da ,dok se ne opametimo,kockom dolazimo do mandatara i resora.Bilo bi pravednije i efikasnije od ovog bezobrazluka.

Filip

pre 17 godina

Po meni je glavno pitanje, zbog čega se i nedopustivo kasni sa formiranjem nove vlade, KO JE KRIV što ona u ovoj konstelaciji snaga ne može da se konstituiše. Mada se, posle Koštunicinih manevara sa Kosovom i presudama Međunarodnog suda i Veljinog promitivnog “obrušavanja” na pojedince iz grupacije nemogućih partnera za razgovore, ipak je najkrivlja Demokratska stranka koja im sve to dopušta i to već treći put.

Miroslav I

pre 17 godina

Svima je jasno da DS nije u poziciji da popusta bilo kome a pogotovu ne DSS-u. Ali da se osvrnem na vrlog g.Dinkica. Njemu ne odgovara Boza Djelic kao predsednik vlade! Pod Djelicem ne bi mogao da radi sta hoce kao sto je to cinio pod Kostunicom. On upravo od Boze ima kompleks kao Kostunica sto ima kompleks od pok. Djindjica i DS-a. Dinkic ne poseduje ni polovinu kvaliteta koju poseduje Boza Djelic. Ko Djelicu osporava sposobnost, iskustvo i elokvenciju, ili je izuzetno zlonameran ili beznadezno naivan!

Goran

pre 17 godina

Znači DSS i NS održavaju neophodne unutarstranačke konsultacije u četvrtak, pa, sutra u petak koaliciona “peglanja” i ode mast u propast ako se oni nešto ne sporazumeju a patrija kojoj je narod dao poverenje da formira novu vladu, Demokratska stranka, samo stoji po strani i preklinje ih da požure( čuj, Koštunicu da požuri) kako bi se stabilizovale institucije “legalističke države”- meni je sve to potpuno neregularno i sumnjivo a od od predsednika Tadića i njegovog, inače superiornog, ekspertskog tima sam očekivao znatno više agilnosti i odlučnosti pogotovu ako su im partneri ovakvi kakvi su-a nepopravljivi.

Mislilac...

pre 17 godina

Da sam hteo da Kostunica bude premijer, glasao bi' za DSS. Ako DS dozvoli Kostunici da bude premijer, moj glas nece nikad vise dobiti! Vise me nece prevariti! Tadicu,pazi sta radis, molim te.

Janko

pre 17 godina

Ako, kojim nesrećnim sticajem okolnosti, ne dođe do dogovora većine u takozvanom demokratskom bloku očigledno je da će najveću krivicu snositi “narodnjački” blok koji još nije precizno ni odredio članove svog pregovaračkog tima a kamoli platformu i principe pregovora sem ako ne očekuju da im “tata Voja Koštunica” sve to lepo odredi jednom “komandirovkom” a, poznajući njegovu brzinu i spretnost, to me asocira da će biti- ne lipši magarče do zelene trave i buni što DS dopušta da se nađe u poziciji pogrdnog konteksta narečene životinje.

Djordje

pre 17 godina

“Neizvesno kada će se to tačno desiti” – prvo to je krajnje neodgovorno prema biračima koji su zdušno obavili svoj deo posla a konačno – takvi pregovori se ne DEŠAVAJU nego bi morali biti plod odgovorne i efikasne aktivnosti političara da izvrše svoje obaveze što, pre svih, Koštunica i njegova stranka transparentno izbegavaju.

lud & zbunjen

pre 17 godina

E sto bih voleo da nekako prisustvujem tom sastanku kad udare jedan na drugog veliki mislioci i politicari Jocic i Sutanovac.Ima da prshti od ideja i konstruktivnih predloga!Zasto nas bre zamlacujete , neka DSS napravi vladu sa radikalima kad vec toliko to zele. Izdrzacemo i njih par godina ili krace pa da se jednom zaista krene napred.

daca

pre 17 godina

Zar je moguće da su se oko nečeg odgovorili? Još "samo" da se dogovore oko podele plena, odnosno funkcija, koje im kao nisu bitne i eto nama vlade koja će rešiti sve naše probleme!!!!Ali neka se već dogovore, samo da nema novih izbora, jer ponovo ih slušati i gledati u novoj predizbornoj kampanji, koja bi nas ponovo koštala XY miliona dinara.... e to je već scenario koji bi mnogi teško podneli. Epilog..."demokrate, odnosno DS i DSS" bivaju kažnjeni, odnosno dobijaju još manje glasova, a radikali, SPS i LDP profitiraju! Pa srećno nam bilo!

Milun

pre 17 godina

Razumem staranje za “interese naroda” i cenim strpljivost partije kojoj su građani dali ubedljiv mandat da bude okosnica nove vlade kao i spiritus movens njenog formiranja pa zbog toga, ipak, zameram DS-u što se ne ponaša agresivnije u pozitivnom smislu naterujući partnere na ubrzanje pregovora od mojih oni beže kao đavo od krsta.

Ser Uphik

pre 17 godina

Mladjinim doskocicama nikad kraja. Upravo me podsetio zasto nikad nisam i necu njega smatrati strucnjakom (a jos manje postenom osobom). Cela njegova politika svodi se na to da preuzme mesto DS-a na politickoj sceni Srbije. Ako se secate plakata na kojima je pisalo strucnost ispred politike...pod brojem 1.pise politika (DS je bila prva na listicu), pod brojem 2.strucnost (G17 druga na listicu za glasanje)...nema drugih brojeva. Kad je ubijen Djindjic hvalio se kako nikad nije imao sukob sa njim i kako je Djindjic shvatio da je on sposoban, posten itd. Djelica ne moze da podnese ni u ludilu...Elem da rezimiram, DS ne treba da prihvati Kostunicu po cenu novih izbora...A Mladja koji drzi Kostunicinu stranu neka na novim izborima ide u koaliciju sa DSS-om ako misli da udje u parlament...G17 svakako nije u situaciji da ucenjuje DS...Ako se izbori ponove G17 nema sanse da udje u parlament i zato im je bolje da ne talasaju vec da svog koalicionog partnera iz prethodne vlade obavesti da je izgubio izbore i da nije u situaciji da ucenjuje...

Bojan

pre 17 godina

E moj Dinkicu, mislio sam da si cool tip... Bilo bi ti bolje da ne taktiziras toliko nego da podrzis Djelica pa kud puklo da puklo a ne ovako, kao, "Kostunica ima vise sanse" jer znas da ces pod Kostunicom sigurno biti ministar finansija. Muka mi je vec od ovih politicara ali sta mogu kad nisam u mogucnosti da odem negde daleko da probam da zivim kao sav normalan svet. Da se pita veliki broj onih koji su glasali za DS Djelic bi obavezno bio premijer jer niko od njih nije glasao da bi to bio Kostunica. Casnije je ici na nove izbore nego dozvoliti Kostunici da bez dovojno glasova ucenjuje. Ako hoce neka napravi Vladu sa Tomom i Dacicem i da znamo na cemu smo, idemo u rikverc ako vec tako njihovi glasaci hoce.

Milan

pre 17 godina

Ma samo novi izbori,ovo nikuda ne vodi.DSS ne sme da postavlja nikakve uslove nikome,on nema takvu podrsku u narodu,oni sami ne bi osvojili ni 9% glasova! A ta budalastina ,da je mnogo da jedna stranka ima i predsednika republike i predsednika vlade nema veze s mozgom,jer ako oni aspiriraju da po tom principu imaju premijera jer u koaliciji sa 2 partije imaju 16% glasova,onda i DS moze da kaze da ima 33% jer LDP i manjine izricito podrzavaju Djelica za mandatara,tako da to nije "racun bez krcmara" kako to Velja voli da kaze,nego se tacno zna volja biraca i ko bi trebao biti mandatar. Ako DS pristane na bilo koju ucenu u programskom ili kadrovskom delu oko formiranja vlade,nece dobiti ovoliko glasova vise nikada.Ako treba nek se ide ponovo na izbore sa vec pripremljenim predlogom vlade koja bi bila sastavljena predizbornom koalicijom i kadrovski predodredjena tako da ljudi unapred znaju tacno za kakvu vladu glasaju sastavljena od DS,LDP/LSV/SDU,G17+,SPO,MANJINE "pa da vidimo onda cija macka crnu vunu prede"(ovo da bi me Kostunicevci,Seseljevci,Dacicevci,Palmicevci i Ilicevci dobro razumeli ).Ako ovaj "narodnjacko-fasisticko-komunisticki" blok odnese pobedu,neka im je,bar se necemo nervirati,onda kad im glasaci budu crkavali od gladi posle godinu dana "njiove" supervladavine,onda vise nikad niko nece glasati za njih ili vrlo mali broj nesrecnika,tako da cemo za sva vremena adaktirati taj problem i stalnu neizvesnost oce li radikali pobediti,nece vise nikad pobediti,a ucinice toliko gresaka dok budu vladali da ce svi u zatvor kad budu sisli sa vlasti.

жан никола

pre 17 godina

једина програмски смислена комбинација, је у овом тренутку влада срс-дсс+нс+палма-спс. једина могућа комбинација која би могла скупити већину са кохеретним политичким ставом, па ако хоћете и погледом на свет. а остали, сачекајмо неке друге изборе.

FreeMe

pre 17 godina

Ja sam za podelu DSS-a i prelazak tih ljudi u njima odgovarajuce partije DS, SRS i SPS. Ovako mi se cini da DSS postoji samo da bi "levitirao" izmedju jasnih politickih opcija i time prikupljao vlast.
Do izbora novog, Kostunica ostaje premijer, tako da ce on otezati dok sam sebi ne obezbedi reizbor na tu funkciju.
Ono sto me veoma brine su politicke posledice po DS ako dozvole premijera koji nije iz njihovih redova. Ljudi koji su glasali za DS - njih 25% nije glasalo za Kostunicu koji ima svojih 17%.
Da se ja pitam, ne bih dozvolio da DSS ima premijera, po cenu novih izbora.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Dinkic ocekuje Kostunicu za premijera umesto Djelica; nisam siguran dali se vodi nekim svojim licnim sujetama ili realnosti. Izuzetno bi bilo pogubno za Srbiju da covek kvalitetniji po struci sa bogatijom biografijom koja sadrzi internacionalne uspehe na delu bude zaobidjen iz stranackih interesa jedne retrogradne stranke kao sto je DSS koja ne moze da se pohvali ni sa jednim uspehom ali zato su dozvolili da se svali ljaga medjunarodnog suda na Srbiju jer su stitili glavnog odgovornog za srebrenicki genocid dugo godina i pored toga su zaustavili proces evropskih integracija o ekonomskoj kompetenciji i da ne govorimo, to nedostaje. Srbiji je preko potreban kompetentan i strucan covek kao premijer koji ce povratiti dinamiku i kredibilitet drzavi, ono sto smo zapravo izgubili sa politikantom Kostunicom. Taj covek jednostavno smeta oporavku Srbije, neka se povinuje porazu svoje koalicije i neka se povuce, DS je dobila izbore (posle nemogucih radikala). Neka sledi demokratski primer Gerharda Schrodera is Nemacke, on je za samo 1% izgubio od Angele Merkel, durio se i na kraju je pobedio zdrav razum i demokratija iako je u pocetku kocio, stranka ga je casno stavila na stranu....to moze izgleda jedino onda kad stranka nije privatno vlasnistvo. DS ne popustaj ni po cenu ponavljanja izbora jer jasno je narodu ko koci inace na sledecim izborima cu biti prinudjen da dam svoj glas LDP-u i ubedjen sam mnogi samnom.

Nele

pre 17 godina

Ma zasto bi DSS-ovci zurili sa pregovorima. Oni su ionako svesni da po broju osvojenih glasova na izborima ne zasluzuju ni blizu od onog sto traze. Od njih bi zaista bilo fer da se priklone njihovim istomisljenicima, SRS i SPS, i da ne zavlace vise ovaj narod svojom demagogijom. Samo se nadam da ce gradjani Srbije konacno shvatiti ko oteze sa konstituisanjem Vlade. Izgleda da ucenama DSS-a nema kraja. Ovakvo njihovo ponasanje je vec vidjeno i uvezbano u Leskovcu posle vanrednih lokalnih izbora jos 1. oktobra otkad "miniraju" kostituisanje opstinske skupstine.

Simens

pre 17 godina

Kakva neodgovornost i ponizenje za sve ljude koji su izasli na izbore.
DSS sada hoce da postavlja programska nacela buduce vlade,kao da su oni pobedili na izborima, a Boris Tadic se ponasa kao dete kome su oteli igracku.
Najbolje bi bilo da raspisu nove izbore, ali da na njima ne ucestvuju ni DS ni DSS, nego neke stranke sa normalnim ljudima, koji prihvataju stvarnost onakvu kakva jeste.

Simens

pre 17 godina

Kakva neodgovornost i ponizenje za sve ljude koji su izasli na izbore.
DSS sada hoce da postavlja programska nacela buduce vlade,kao da su oni pobedili na izborima, a Boris Tadic se ponasa kao dete kome su oteli igracku.
Najbolje bi bilo da raspisu nove izbore, ali da na njima ne ucestvuju ni DS ni DSS, nego neke stranke sa normalnim ljudima, koji prihvataju stvarnost onakvu kakva jeste.

Nele

pre 17 godina

Ma zasto bi DSS-ovci zurili sa pregovorima. Oni su ionako svesni da po broju osvojenih glasova na izborima ne zasluzuju ni blizu od onog sto traze. Od njih bi zaista bilo fer da se priklone njihovim istomisljenicima, SRS i SPS, i da ne zavlace vise ovaj narod svojom demagogijom. Samo se nadam da ce gradjani Srbije konacno shvatiti ko oteze sa konstituisanjem Vlade. Izgleda da ucenama DSS-a nema kraja. Ovakvo njihovo ponasanje je vec vidjeno i uvezbano u Leskovcu posle vanrednih lokalnih izbora jos 1. oktobra otkad "miniraju" kostituisanje opstinske skupstine.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Dinkic ocekuje Kostunicu za premijera umesto Djelica; nisam siguran dali se vodi nekim svojim licnim sujetama ili realnosti. Izuzetno bi bilo pogubno za Srbiju da covek kvalitetniji po struci sa bogatijom biografijom koja sadrzi internacionalne uspehe na delu bude zaobidjen iz stranackih interesa jedne retrogradne stranke kao sto je DSS koja ne moze da se pohvali ni sa jednim uspehom ali zato su dozvolili da se svali ljaga medjunarodnog suda na Srbiju jer su stitili glavnog odgovornog za srebrenicki genocid dugo godina i pored toga su zaustavili proces evropskih integracija o ekonomskoj kompetenciji i da ne govorimo, to nedostaje. Srbiji je preko potreban kompetentan i strucan covek kao premijer koji ce povratiti dinamiku i kredibilitet drzavi, ono sto smo zapravo izgubili sa politikantom Kostunicom. Taj covek jednostavno smeta oporavku Srbije, neka se povinuje porazu svoje koalicije i neka se povuce, DS je dobila izbore (posle nemogucih radikala). Neka sledi demokratski primer Gerharda Schrodera is Nemacke, on je za samo 1% izgubio od Angele Merkel, durio se i na kraju je pobedio zdrav razum i demokratija iako je u pocetku kocio, stranka ga je casno stavila na stranu....to moze izgleda jedino onda kad stranka nije privatno vlasnistvo. DS ne popustaj ni po cenu ponavljanja izbora jer jasno je narodu ko koci inace na sledecim izborima cu biti prinudjen da dam svoj glas LDP-u i ubedjen sam mnogi samnom.

FreeMe

pre 17 godina

Ja sam za podelu DSS-a i prelazak tih ljudi u njima odgovarajuce partije DS, SRS i SPS. Ovako mi se cini da DSS postoji samo da bi "levitirao" izmedju jasnih politickih opcija i time prikupljao vlast.
Do izbora novog, Kostunica ostaje premijer, tako da ce on otezati dok sam sebi ne obezbedi reizbor na tu funkciju.
Ono sto me veoma brine su politicke posledice po DS ako dozvole premijera koji nije iz njihovih redova. Ljudi koji su glasali za DS - njih 25% nije glasalo za Kostunicu koji ima svojih 17%.
Da se ja pitam, ne bih dozvolio da DSS ima premijera, po cenu novih izbora.

жан никола

pre 17 godina

једина програмски смислена комбинација, је у овом тренутку влада срс-дсс+нс+палма-спс. једина могућа комбинација која би могла скупити већину са кохеретним политичким ставом, па ако хоћете и погледом на свет. а остали, сачекајмо неке друге изборе.

Milan

pre 17 godina

Ma samo novi izbori,ovo nikuda ne vodi.DSS ne sme da postavlja nikakve uslove nikome,on nema takvu podrsku u narodu,oni sami ne bi osvojili ni 9% glasova! A ta budalastina ,da je mnogo da jedna stranka ima i predsednika republike i predsednika vlade nema veze s mozgom,jer ako oni aspiriraju da po tom principu imaju premijera jer u koaliciji sa 2 partije imaju 16% glasova,onda i DS moze da kaze da ima 33% jer LDP i manjine izricito podrzavaju Djelica za mandatara,tako da to nije "racun bez krcmara" kako to Velja voli da kaze,nego se tacno zna volja biraca i ko bi trebao biti mandatar. Ako DS pristane na bilo koju ucenu u programskom ili kadrovskom delu oko formiranja vlade,nece dobiti ovoliko glasova vise nikada.Ako treba nek se ide ponovo na izbore sa vec pripremljenim predlogom vlade koja bi bila sastavljena predizbornom koalicijom i kadrovski predodredjena tako da ljudi unapred znaju tacno za kakvu vladu glasaju sastavljena od DS,LDP/LSV/SDU,G17+,SPO,MANJINE "pa da vidimo onda cija macka crnu vunu prede"(ovo da bi me Kostunicevci,Seseljevci,Dacicevci,Palmicevci i Ilicevci dobro razumeli ).Ako ovaj "narodnjacko-fasisticko-komunisticki" blok odnese pobedu,neka im je,bar se necemo nervirati,onda kad im glasaci budu crkavali od gladi posle godinu dana "njiove" supervladavine,onda vise nikad niko nece glasati za njih ili vrlo mali broj nesrecnika,tako da cemo za sva vremena adaktirati taj problem i stalnu neizvesnost oce li radikali pobediti,nece vise nikad pobediti,a ucinice toliko gresaka dok budu vladali da ce svi u zatvor kad budu sisli sa vlasti.

Djordje

pre 17 godina

“Neizvesno kada će se to tačno desiti” – prvo to je krajnje neodgovorno prema biračima koji su zdušno obavili svoj deo posla a konačno – takvi pregovori se ne DEŠAVAJU nego bi morali biti plod odgovorne i efikasne aktivnosti političara da izvrše svoje obaveze što, pre svih, Koštunica i njegova stranka transparentno izbegavaju.

Janko

pre 17 godina

Ako, kojim nesrećnim sticajem okolnosti, ne dođe do dogovora većine u takozvanom demokratskom bloku očigledno je da će najveću krivicu snositi “narodnjački” blok koji još nije precizno ni odredio članove svog pregovaračkog tima a kamoli platformu i principe pregovora sem ako ne očekuju da im “tata Voja Koštunica” sve to lepo odredi jednom “komandirovkom” a, poznajući njegovu brzinu i spretnost, to me asocira da će biti- ne lipši magarče do zelene trave i buni što DS dopušta da se nađe u poziciji pogrdnog konteksta narečene životinje.

Mislilac...

pre 17 godina

Da sam hteo da Kostunica bude premijer, glasao bi' za DSS. Ako DS dozvoli Kostunici da bude premijer, moj glas nece nikad vise dobiti! Vise me nece prevariti! Tadicu,pazi sta radis, molim te.

daca

pre 17 godina

Zar je moguće da su se oko nečeg odgovorili? Još "samo" da se dogovore oko podele plena, odnosno funkcija, koje im kao nisu bitne i eto nama vlade koja će rešiti sve naše probleme!!!!Ali neka se već dogovore, samo da nema novih izbora, jer ponovo ih slušati i gledati u novoj predizbornoj kampanji, koja bi nas ponovo koštala XY miliona dinara.... e to je već scenario koji bi mnogi teško podneli. Epilog..."demokrate, odnosno DS i DSS" bivaju kažnjeni, odnosno dobijaju još manje glasova, a radikali, SPS i LDP profitiraju! Pa srećno nam bilo!

Milun

pre 17 godina

Razumem staranje za “interese naroda” i cenim strpljivost partije kojoj su građani dali ubedljiv mandat da bude okosnica nove vlade kao i spiritus movens njenog formiranja pa zbog toga, ipak, zameram DS-u što se ne ponaša agresivnije u pozitivnom smislu naterujući partnere na ubrzanje pregovora od mojih oni beže kao đavo od krsta.

Bojan

pre 17 godina

E moj Dinkicu, mislio sam da si cool tip... Bilo bi ti bolje da ne taktiziras toliko nego da podrzis Djelica pa kud puklo da puklo a ne ovako, kao, "Kostunica ima vise sanse" jer znas da ces pod Kostunicom sigurno biti ministar finansija. Muka mi je vec od ovih politicara ali sta mogu kad nisam u mogucnosti da odem negde daleko da probam da zivim kao sav normalan svet. Da se pita veliki broj onih koji su glasali za DS Djelic bi obavezno bio premijer jer niko od njih nije glasao da bi to bio Kostunica. Casnije je ici na nove izbore nego dozvoliti Kostunici da bez dovojno glasova ucenjuje. Ako hoce neka napravi Vladu sa Tomom i Dacicem i da znamo na cemu smo, idemo u rikverc ako vec tako njihovi glasaci hoce.

Ser Uphik

pre 17 godina

Mladjinim doskocicama nikad kraja. Upravo me podsetio zasto nikad nisam i necu njega smatrati strucnjakom (a jos manje postenom osobom). Cela njegova politika svodi se na to da preuzme mesto DS-a na politickoj sceni Srbije. Ako se secate plakata na kojima je pisalo strucnost ispred politike...pod brojem 1.pise politika (DS je bila prva na listicu), pod brojem 2.strucnost (G17 druga na listicu za glasanje)...nema drugih brojeva. Kad je ubijen Djindjic hvalio se kako nikad nije imao sukob sa njim i kako je Djindjic shvatio da je on sposoban, posten itd. Djelica ne moze da podnese ni u ludilu...Elem da rezimiram, DS ne treba da prihvati Kostunicu po cenu novih izbora...A Mladja koji drzi Kostunicinu stranu neka na novim izborima ide u koaliciju sa DSS-om ako misli da udje u parlament...G17 svakako nije u situaciji da ucenjuje DS...Ako se izbori ponove G17 nema sanse da udje u parlament i zato im je bolje da ne talasaju vec da svog koalicionog partnera iz prethodne vlade obavesti da je izgubio izbore i da nije u situaciji da ucenjuje...

lud & zbunjen

pre 17 godina

E sto bih voleo da nekako prisustvujem tom sastanku kad udare jedan na drugog veliki mislioci i politicari Jocic i Sutanovac.Ima da prshti od ideja i konstruktivnih predloga!Zasto nas bre zamlacujete , neka DSS napravi vladu sa radikalima kad vec toliko to zele. Izdrzacemo i njih par godina ili krace pa da se jednom zaista krene napred.

Goran

pre 17 godina

Znači DSS i NS održavaju neophodne unutarstranačke konsultacije u četvrtak, pa, sutra u petak koaliciona “peglanja” i ode mast u propast ako se oni nešto ne sporazumeju a patrija kojoj je narod dao poverenje da formira novu vladu, Demokratska stranka, samo stoji po strani i preklinje ih da požure( čuj, Koštunicu da požuri) kako bi se stabilizovale institucije “legalističke države”- meni je sve to potpuno neregularno i sumnjivo a od od predsednika Tadića i njegovog, inače superiornog, ekspertskog tima sam očekivao znatno više agilnosti i odlučnosti pogotovu ako su im partneri ovakvi kakvi su-a nepopravljivi.

Filip

pre 17 godina

Po meni je glavno pitanje, zbog čega se i nedopustivo kasni sa formiranjem nove vlade, KO JE KRIV što ona u ovoj konstelaciji snaga ne može da se konstituiše. Mada se, posle Koštunicinih manevara sa Kosovom i presudama Međunarodnog suda i Veljinog promitivnog “obrušavanja” na pojedince iz grupacije nemogućih partnera za razgovore, ipak je najkrivlja Demokratska stranka koja im sve to dopušta i to već treći put.

Miroslav I

pre 17 godina

Svima je jasno da DS nije u poziciji da popusta bilo kome a pogotovu ne DSS-u. Ali da se osvrnem na vrlog g.Dinkica. Njemu ne odgovara Boza Djelic kao predsednik vlade! Pod Djelicem ne bi mogao da radi sta hoce kao sto je to cinio pod Kostunicom. On upravo od Boze ima kompleks kao Kostunica sto ima kompleks od pok. Djindjica i DS-a. Dinkic ne poseduje ni polovinu kvaliteta koju poseduje Boza Djelic. Ko Djelicu osporava sposobnost, iskustvo i elokvenciju, ili je izuzetno zlonameran ili beznadezno naivan!

Dragan

pre 17 godina

Nema od sastanka odnosno rezultata ovih pregovora nista. Najbolje bi bilo da g.Tadic proba da okupi oko DS-a sve one snage koje su za Evropske vrednosti. Naravno u te snage ne ubrajam DSS.Da izadjemo protiv onih drugih na izbore pa neka narod odluci ko ce ga predvoditi i kako ce ziveti. Neka nam je Bog u pomoc!!!

mama ludaca

pre 17 godina

Dok traje tranzicija,ukinuti izbore i skupe predizborne cirkuse jer je sve to nepostovanje naseg strpljenja,glasa, novca...
Kad god budu bili izbori,izaci cu i precrtati listu.
Dosta mi je da me demokrate prave budalom i da se plasim radikala.Svi su do te mere odvratni da je nebitno ko ce da vlada.Mozda je bolje da ,dok se ne opametimo,kockom dolazimo do mandatara i resora.Bilo bi pravednije i efikasnije od ovog bezobrazluka.

sale

pre 17 godina

Evo konačno datuma početka razgovora o novoj vladi. Prošlo je 6 nedelja od izbora a Srbiji se žuri a političari se još nisu sastali oko konkretnih dogovora o novoj Vladi. Toliko oni mesle o građanima koji su u velikom broju izašli na ove izbora ali to nema ko da ceni od političara, izuzev LDP-a koji je konkretno rekao koga podržava a koga ne.Mrcvariće nas tako do krajnjeg roka a tad ili popustljivi Tadić će još jednom popustiti i formiraće se Vlada sa Koštunicom na čelu ili će konačno DS ostati dosledan i ići na nove izbore koji će im odgovarati, kao i LDP-u i SRS-u. DSS će tad biti glavni krivac za ponovljene izbore jer ima nerealne zahteve i doživeće debakl, baš kao i G17 plus posle ovih nebuloznih izjava Dinkića o novom premijeru. Ima kompleks Dinkić od stručnosti Đelića baš kao što je imao Koštunica od Đinđića. Tako se nadam da će što pre reći da ne mogu da sastave novu Vladu nego da ceo nared mrcvare beskorisnim pregovorima, pa na nove izbore sa pričom Evropa ili propast pa da se narod konačno odluči. A DSS i G17 u što veći zaborav pa možda i bude nove demokratske Vlade.

Vasilije

pre 17 godina

Gospoda ne mogu da rade dva posla istovremeno? Čekaju ishod pregovora o sukcesiji sa KiM koji je deo Srbije? Ma čemu žurba, polako.

surfer

pre 17 godina

Ja sam svoju obavezu ispunio, glasao sam, sada očekujem da i političari održe svoja obećanja. A pošto to do sad nikad nije bio slučaj, ja više ne smatram da svojim glasom bilo šta postižem pa lepo nikad neću više da glasam :)
Pokažimo političarima da njihova politika smrdi, neka dobiju po 0 glasova, lepše nam je bez njih :)

studentkinja

pre 17 godina

ja se iskreno nadam da ce premijersko mesto dobiti Djelic. DSS je svojim stavovima pokazao da je vise naklonjen SPS-u i SRS-u, tako da sam na Tadicevom mestu bez razmisljanja bi Djelicu poverila mandat.Licno sam glasala za DS i mislim da bi trebala da se ispuni volja gradjana. Vecina u parlamentu se moze mozda i dogovorom postici. Ako Kostunica bude ponovo premijer vecina glasaca ce biti razocarana i onda ce dobro razmisliti sledeci put za koga ce da glasa. Ja licno podrzavam DS i nikad necu promeniti svoje misljenje,ali ima onih koji hoce

Simens

pre 17 godina

Kakva neodgovornost i ponizenje za sve ljude koji su izasli na izbore.
DSS sada hoce da postavlja programska nacela buduce vlade,kao da su oni pobedili na izborima, a Boris Tadic se ponasa kao dete kome su oteli igracku.
Najbolje bi bilo da raspisu nove izbore, ali da na njima ne ucestvuju ni DS ni DSS, nego neke stranke sa normalnim ljudima, koji prihvataju stvarnost onakvu kakva jeste.

Nele

pre 17 godina

Ma zasto bi DSS-ovci zurili sa pregovorima. Oni su ionako svesni da po broju osvojenih glasova na izborima ne zasluzuju ni blizu od onog sto traze. Od njih bi zaista bilo fer da se priklone njihovim istomisljenicima, SRS i SPS, i da ne zavlace vise ovaj narod svojom demagogijom. Samo se nadam da ce gradjani Srbije konacno shvatiti ko oteze sa konstituisanjem Vlade. Izgleda da ucenama DSS-a nema kraja. Ovakvo njihovo ponasanje je vec vidjeno i uvezbano u Leskovcu posle vanrednih lokalnih izbora jos 1. oktobra otkad "miniraju" kostituisanje opstinske skupstine.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Dinkic ocekuje Kostunicu za premijera umesto Djelica; nisam siguran dali se vodi nekim svojim licnim sujetama ili realnosti. Izuzetno bi bilo pogubno za Srbiju da covek kvalitetniji po struci sa bogatijom biografijom koja sadrzi internacionalne uspehe na delu bude zaobidjen iz stranackih interesa jedne retrogradne stranke kao sto je DSS koja ne moze da se pohvali ni sa jednim uspehom ali zato su dozvolili da se svali ljaga medjunarodnog suda na Srbiju jer su stitili glavnog odgovornog za srebrenicki genocid dugo godina i pored toga su zaustavili proces evropskih integracija o ekonomskoj kompetenciji i da ne govorimo, to nedostaje. Srbiji je preko potreban kompetentan i strucan covek kao premijer koji ce povratiti dinamiku i kredibilitet drzavi, ono sto smo zapravo izgubili sa politikantom Kostunicom. Taj covek jednostavno smeta oporavku Srbije, neka se povinuje porazu svoje koalicije i neka se povuce, DS je dobila izbore (posle nemogucih radikala). Neka sledi demokratski primer Gerharda Schrodera is Nemacke, on je za samo 1% izgubio od Angele Merkel, durio se i na kraju je pobedio zdrav razum i demokratija iako je u pocetku kocio, stranka ga je casno stavila na stranu....to moze izgleda jedino onda kad stranka nije privatno vlasnistvo. DS ne popustaj ni po cenu ponavljanja izbora jer jasno je narodu ko koci inace na sledecim izborima cu biti prinudjen da dam svoj glas LDP-u i ubedjen sam mnogi samnom.

FreeMe

pre 17 godina

Ja sam za podelu DSS-a i prelazak tih ljudi u njima odgovarajuce partije DS, SRS i SPS. Ovako mi se cini da DSS postoji samo da bi "levitirao" izmedju jasnih politickih opcija i time prikupljao vlast.
Do izbora novog, Kostunica ostaje premijer, tako da ce on otezati dok sam sebi ne obezbedi reizbor na tu funkciju.
Ono sto me veoma brine su politicke posledice po DS ako dozvole premijera koji nije iz njihovih redova. Ljudi koji su glasali za DS - njih 25% nije glasalo za Kostunicu koji ima svojih 17%.
Da se ja pitam, ne bih dozvolio da DSS ima premijera, po cenu novih izbora.

жан никола

pre 17 godina

једина програмски смислена комбинација, је у овом тренутку влада срс-дсс+нс+палма-спс. једина могућа комбинација која би могла скупити већину са кохеретним политичким ставом, па ако хоћете и погледом на свет. а остали, сачекајмо неке друге изборе.

Milan

pre 17 godina

Ma samo novi izbori,ovo nikuda ne vodi.DSS ne sme da postavlja nikakve uslove nikome,on nema takvu podrsku u narodu,oni sami ne bi osvojili ni 9% glasova! A ta budalastina ,da je mnogo da jedna stranka ima i predsednika republike i predsednika vlade nema veze s mozgom,jer ako oni aspiriraju da po tom principu imaju premijera jer u koaliciji sa 2 partije imaju 16% glasova,onda i DS moze da kaze da ima 33% jer LDP i manjine izricito podrzavaju Djelica za mandatara,tako da to nije "racun bez krcmara" kako to Velja voli da kaze,nego se tacno zna volja biraca i ko bi trebao biti mandatar. Ako DS pristane na bilo koju ucenu u programskom ili kadrovskom delu oko formiranja vlade,nece dobiti ovoliko glasova vise nikada.Ako treba nek se ide ponovo na izbore sa vec pripremljenim predlogom vlade koja bi bila sastavljena predizbornom koalicijom i kadrovski predodredjena tako da ljudi unapred znaju tacno za kakvu vladu glasaju sastavljena od DS,LDP/LSV/SDU,G17+,SPO,MANJINE "pa da vidimo onda cija macka crnu vunu prede"(ovo da bi me Kostunicevci,Seseljevci,Dacicevci,Palmicevci i Ilicevci dobro razumeli ).Ako ovaj "narodnjacko-fasisticko-komunisticki" blok odnese pobedu,neka im je,bar se necemo nervirati,onda kad im glasaci budu crkavali od gladi posle godinu dana "njiove" supervladavine,onda vise nikad niko nece glasati za njih ili vrlo mali broj nesrecnika,tako da cemo za sva vremena adaktirati taj problem i stalnu neizvesnost oce li radikali pobediti,nece vise nikad pobediti,a ucinice toliko gresaka dok budu vladali da ce svi u zatvor kad budu sisli sa vlasti.

Djordje

pre 17 godina

“Neizvesno kada će se to tačno desiti” – prvo to je krajnje neodgovorno prema biračima koji su zdušno obavili svoj deo posla a konačno – takvi pregovori se ne DEŠAVAJU nego bi morali biti plod odgovorne i efikasne aktivnosti političara da izvrše svoje obaveze što, pre svih, Koštunica i njegova stranka transparentno izbegavaju.

Janko

pre 17 godina

Ako, kojim nesrećnim sticajem okolnosti, ne dođe do dogovora većine u takozvanom demokratskom bloku očigledno je da će najveću krivicu snositi “narodnjački” blok koji još nije precizno ni odredio članove svog pregovaračkog tima a kamoli platformu i principe pregovora sem ako ne očekuju da im “tata Voja Koštunica” sve to lepo odredi jednom “komandirovkom” a, poznajući njegovu brzinu i spretnost, to me asocira da će biti- ne lipši magarče do zelene trave i buni što DS dopušta da se nađe u poziciji pogrdnog konteksta narečene životinje.

Mislilac...

pre 17 godina

Da sam hteo da Kostunica bude premijer, glasao bi' za DSS. Ako DS dozvoli Kostunici da bude premijer, moj glas nece nikad vise dobiti! Vise me nece prevariti! Tadicu,pazi sta radis, molim te.

daca

pre 17 godina

Zar je moguće da su se oko nečeg odgovorili? Još "samo" da se dogovore oko podele plena, odnosno funkcija, koje im kao nisu bitne i eto nama vlade koja će rešiti sve naše probleme!!!!Ali neka se već dogovore, samo da nema novih izbora, jer ponovo ih slušati i gledati u novoj predizbornoj kampanji, koja bi nas ponovo koštala XY miliona dinara.... e to je već scenario koji bi mnogi teško podneli. Epilog..."demokrate, odnosno DS i DSS" bivaju kažnjeni, odnosno dobijaju još manje glasova, a radikali, SPS i LDP profitiraju! Pa srećno nam bilo!

Milun

pre 17 godina

Razumem staranje za “interese naroda” i cenim strpljivost partije kojoj su građani dali ubedljiv mandat da bude okosnica nove vlade kao i spiritus movens njenog formiranja pa zbog toga, ipak, zameram DS-u što se ne ponaša agresivnije u pozitivnom smislu naterujući partnere na ubrzanje pregovora od mojih oni beže kao đavo od krsta.

Bojan

pre 17 godina

E moj Dinkicu, mislio sam da si cool tip... Bilo bi ti bolje da ne taktiziras toliko nego da podrzis Djelica pa kud puklo da puklo a ne ovako, kao, "Kostunica ima vise sanse" jer znas da ces pod Kostunicom sigurno biti ministar finansija. Muka mi je vec od ovih politicara ali sta mogu kad nisam u mogucnosti da odem negde daleko da probam da zivim kao sav normalan svet. Da se pita veliki broj onih koji su glasali za DS Djelic bi obavezno bio premijer jer niko od njih nije glasao da bi to bio Kostunica. Casnije je ici na nove izbore nego dozvoliti Kostunici da bez dovojno glasova ucenjuje. Ako hoce neka napravi Vladu sa Tomom i Dacicem i da znamo na cemu smo, idemo u rikverc ako vec tako njihovi glasaci hoce.

Ser Uphik

pre 17 godina

Mladjinim doskocicama nikad kraja. Upravo me podsetio zasto nikad nisam i necu njega smatrati strucnjakom (a jos manje postenom osobom). Cela njegova politika svodi se na to da preuzme mesto DS-a na politickoj sceni Srbije. Ako se secate plakata na kojima je pisalo strucnost ispred politike...pod brojem 1.pise politika (DS je bila prva na listicu), pod brojem 2.strucnost (G17 druga na listicu za glasanje)...nema drugih brojeva. Kad je ubijen Djindjic hvalio se kako nikad nije imao sukob sa njim i kako je Djindjic shvatio da je on sposoban, posten itd. Djelica ne moze da podnese ni u ludilu...Elem da rezimiram, DS ne treba da prihvati Kostunicu po cenu novih izbora...A Mladja koji drzi Kostunicinu stranu neka na novim izborima ide u koaliciju sa DSS-om ako misli da udje u parlament...G17 svakako nije u situaciji da ucenjuje DS...Ako se izbori ponove G17 nema sanse da udje u parlament i zato im je bolje da ne talasaju vec da svog koalicionog partnera iz prethodne vlade obavesti da je izgubio izbore i da nije u situaciji da ucenjuje...

lud & zbunjen

pre 17 godina

E sto bih voleo da nekako prisustvujem tom sastanku kad udare jedan na drugog veliki mislioci i politicari Jocic i Sutanovac.Ima da prshti od ideja i konstruktivnih predloga!Zasto nas bre zamlacujete , neka DSS napravi vladu sa radikalima kad vec toliko to zele. Izdrzacemo i njih par godina ili krace pa da se jednom zaista krene napred.

Goran

pre 17 godina

Znači DSS i NS održavaju neophodne unutarstranačke konsultacije u četvrtak, pa, sutra u petak koaliciona “peglanja” i ode mast u propast ako se oni nešto ne sporazumeju a patrija kojoj je narod dao poverenje da formira novu vladu, Demokratska stranka, samo stoji po strani i preklinje ih da požure( čuj, Koštunicu da požuri) kako bi se stabilizovale institucije “legalističke države”- meni je sve to potpuno neregularno i sumnjivo a od od predsednika Tadića i njegovog, inače superiornog, ekspertskog tima sam očekivao znatno više agilnosti i odlučnosti pogotovu ako su im partneri ovakvi kakvi su-a nepopravljivi.

Filip

pre 17 godina

Po meni je glavno pitanje, zbog čega se i nedopustivo kasni sa formiranjem nove vlade, KO JE KRIV što ona u ovoj konstelaciji snaga ne može da se konstituiše. Mada se, posle Koštunicinih manevara sa Kosovom i presudama Međunarodnog suda i Veljinog promitivnog “obrušavanja” na pojedince iz grupacije nemogućih partnera za razgovore, ipak je najkrivlja Demokratska stranka koja im sve to dopušta i to već treći put.

Miroslav I

pre 17 godina

Svima je jasno da DS nije u poziciji da popusta bilo kome a pogotovu ne DSS-u. Ali da se osvrnem na vrlog g.Dinkica. Njemu ne odgovara Boza Djelic kao predsednik vlade! Pod Djelicem ne bi mogao da radi sta hoce kao sto je to cinio pod Kostunicom. On upravo od Boze ima kompleks kao Kostunica sto ima kompleks od pok. Djindjica i DS-a. Dinkic ne poseduje ni polovinu kvaliteta koju poseduje Boza Djelic. Ko Djelicu osporava sposobnost, iskustvo i elokvenciju, ili je izuzetno zlonameran ili beznadezno naivan!

Dragan

pre 17 godina

Nema od sastanka odnosno rezultata ovih pregovora nista. Najbolje bi bilo da g.Tadic proba da okupi oko DS-a sve one snage koje su za Evropske vrednosti. Naravno u te snage ne ubrajam DSS.Da izadjemo protiv onih drugih na izbore pa neka narod odluci ko ce ga predvoditi i kako ce ziveti. Neka nam je Bog u pomoc!!!

mama ludaca

pre 17 godina

Dok traje tranzicija,ukinuti izbore i skupe predizborne cirkuse jer je sve to nepostovanje naseg strpljenja,glasa, novca...
Kad god budu bili izbori,izaci cu i precrtati listu.
Dosta mi je da me demokrate prave budalom i da se plasim radikala.Svi su do te mere odvratni da je nebitno ko ce da vlada.Mozda je bolje da ,dok se ne opametimo,kockom dolazimo do mandatara i resora.Bilo bi pravednije i efikasnije od ovog bezobrazluka.

sale

pre 17 godina

Evo konačno datuma početka razgovora o novoj vladi. Prošlo je 6 nedelja od izbora a Srbiji se žuri a političari se još nisu sastali oko konkretnih dogovora o novoj Vladi. Toliko oni mesle o građanima koji su u velikom broju izašli na ove izbora ali to nema ko da ceni od političara, izuzev LDP-a koji je konkretno rekao koga podržava a koga ne.Mrcvariće nas tako do krajnjeg roka a tad ili popustljivi Tadić će još jednom popustiti i formiraće se Vlada sa Koštunicom na čelu ili će konačno DS ostati dosledan i ići na nove izbore koji će im odgovarati, kao i LDP-u i SRS-u. DSS će tad biti glavni krivac za ponovljene izbore jer ima nerealne zahteve i doživeće debakl, baš kao i G17 plus posle ovih nebuloznih izjava Dinkića o novom premijeru. Ima kompleks Dinkić od stručnosti Đelića baš kao što je imao Koštunica od Đinđića. Tako se nadam da će što pre reći da ne mogu da sastave novu Vladu nego da ceo nared mrcvare beskorisnim pregovorima, pa na nove izbore sa pričom Evropa ili propast pa da se narod konačno odluči. A DSS i G17 u što veći zaborav pa možda i bude nove demokratske Vlade.

Vasilije

pre 17 godina

Gospoda ne mogu da rade dva posla istovremeno? Čekaju ishod pregovora o sukcesiji sa KiM koji je deo Srbije? Ma čemu žurba, polako.

surfer

pre 17 godina

Ja sam svoju obavezu ispunio, glasao sam, sada očekujem da i političari održe svoja obećanja. A pošto to do sad nikad nije bio slučaj, ja više ne smatram da svojim glasom bilo šta postižem pa lepo nikad neću više da glasam :)
Pokažimo političarima da njihova politika smrdi, neka dobiju po 0 glasova, lepše nam je bez njih :)

studentkinja

pre 17 godina

ja se iskreno nadam da ce premijersko mesto dobiti Djelic. DSS je svojim stavovima pokazao da je vise naklonjen SPS-u i SRS-u, tako da sam na Tadicevom mestu bez razmisljanja bi Djelicu poverila mandat.Licno sam glasala za DS i mislim da bi trebala da se ispuni volja gradjana. Vecina u parlamentu se moze mozda i dogovorom postici. Ako Kostunica bude ponovo premijer vecina glasaca ce biti razocarana i onda ce dobro razmisliti sledeci put za koga ce da glasa. Ja licno podrzavam DS i nikad necu promeniti svoje misljenje,ali ima onih koji hoce