Službenici nezadovoljni platama

Beograd -- Predsedništvo Sindikata zaposlenih u upravi, pravosuđu i društvenim organizacijama nezadovoljno platama.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Ako im je malo sto dobijaju od drzave neka promene firme i probaju da rade kod privatnika.
  (Novosadjanin, 27. februar 2007 15:01)

  # Link komentara

 2. I ovi su neobavešteni, jer je Sindikat pravosuđa Srbije i Slavica Živanović, koliko se sećam, još 1. decembra 2006. godine, nakon usvajanja Predloga budžeta na sednici Vlade Srbije, uputila upozoravajući dopis Vojislavu Koštunici kako bi zaštitio državne službenike od nemara i nebrige njegovog naslednika i odredio da osnovica bude bar prosečna zarada u Republici. Ipak ti ljudi rade odgovorne i složene poslove. Tako predložena osnovica od 13.800 dinara ozakonjena je Uredbom o privremenom finansiranju i zarade su zamrznute, ali je i problem kada se neko zaposli zarada mu se obračunava na osnovu te osnovice i ukupno iznosi za one sa srednjom stručnom spremom 13.800, a napredovanje sledi tek 2009. nakon ocenjivanja u 2007. i 2008. godini. Ko će da im radi za te pare? Zakonom o platama državnih službenika i nameštenika, kao i prethodnim Zakonom o državnim službenicima i nameštenicima, koji je stupio na snagu 2. jula 2006. godine, lustrirali su administraciju. Međuljudski odnosi su narušeni, radnici nezadovoljni i demotivisani, tako da je moguće očekivati da će svi zajedno stupiti u generalni štrajk. To je urađeno namerno sledeći onu čuvenu "zavadi pa vladaj"! To je Voja smislio sve u nameri da ako ne bude premijer, ovi izadju i sruše sledeću vladu već u prvoj godini, zbog sra..a koje je napravila ova vlada na čelu sa njim. Ili će da im udovolji zahtevima misleći da će dobiti glas više ako se izbori ponove. Sramota!
  (Sladjana, 27. februar 2007 15:07)

  # Link komentara

 3. Gospodo draga nemojte se zaposljavati u drzavnu upravu. U privatnim firmama je placenije. Izvolite. Ne brinite, i ovako je u drzavnoj upravi mozda i polovina zaposlenih visak, ako primenimo prave normative. Toliko da se zna.
  (Mirko, 27. februar 2007 21:03)

  # Link komentara

 4. A sta rade tako odgovorno za te plate?Moja je malo veca, moram doci najmanje 15 min. ranije na posao i odlazim vec treci put ove nedelje sat vremena kasnije od radnog vremena, i to mi se naravno ne placa a ja kuci ne smem dok ne zavrsim sve, to da radim svake drugi vikend i subotu i nedelju ( od 7.00 do 17.00)i imam dete od 18 meseci koje ovde u gradu nema ni babu ni dedu da nam pomognu, i onada naravno mi dodje poznanica na kafu u 13.30.Vec je na vratima a radno vreme u drzavnoj firmi joj je do 14.00.Slusajuci ih kako provedu radni dan ne bi volela da radim sa njima, posle 10 godina rada u privatnoj firmi kod njih bi me bilo jednostavno sramota da nista n eradim ceo dan a primam platu. Mozda bih se i ja utopila u okolinu, neznam, ja bi se lako navikla na njihov nacin rada ali kako bi oni prihvatili nas, kad npr.da ti skresu platu 20% jer ovaj mesec nam je stigao veci porez..Neznaju oni koliko im je dobro.Neka cute, nisu videli gore.
  (Danijela, 28. februar 2007 23:08)

  # Link komentara