"Retroaktivno prihvatiti Rambuje"

Banjaluka -- Bivši načelnik DB-a Goran Petrović kaže da bi bilo pametno tražiti retroaktivno prihvatanje sporazuma iz Rambujea.

Izvor: FoNet
Pošaljite komentar
 1. Za Rambuje je kasno, ali sve drugo što je rečeno je 100% tako. Tužno ali istina!
  (ivan, 14. februar 2007 13:24)

  # Link komentara

 2. A kako bi bilo da prihvatimo Vens-Ovenov plan?
  (1992, 13. februar 2007 19:32)

  # Link komentara

 3. Mi smo, prihvativši Rezoluciju 1244 SB UN, na koju se toliko pozivamo, istovremeno prihvatili i sporazum iz Rambujea. Ko je čitao ovu rezoluciju, mogao je da uoči da se ona u tački 11 poziva na pomenuti sporazum iz Rambujea, naročito kada je u pitanju budući status Kosova. A ko je čitao celokupan tekst sporazuma iz Rambujea, mogao da uoči da je skoro sve što je do sada uradila misija UN na Kosovu predviđeno tim sporazumom. U sporazumu iz Rambujea postoji i jedna odredba, u pravnom smislu nedovoljno precizno definisana, koju smo mi mogli jako lepo da iskoristimo (po pitanju našeg suvereniteta), ali, nažalost, nismo...
  (Jelena, 13. februar 2007 17:56)

  # Link komentara

 4. To me podseca na Srbe iz Hrvatske koji sad traze plan Z4 da se vrati u zivot, smesno.
  (Aki, 13. februar 2007 17:34)

  # Link komentara

 5. Ovaj Petrovic zna ponekad da nadmasi i sebe
  (Zigi, 13. februar 2007 17:20)

  # Link komentara

 6. Hajde da retroaktivno otkazemo demonstracije 27. marta 1941.
  (Tomislav, 13. februar 2007 17:17)

  # Link komentara

 7. Rambuje je predvidjao referendum posle 3 godine o statudu KiM a status bi se odredjivao van okvira UN bas onako kako je napisano u Ahtisarijevom planu. Ne vidim kako to moze biti povoljnije od rezolucije 1244 SB UN, jer je cinjenica da je veto Rusije ili Kine jedina brana otcepljenju KiM...
  (Rade, 13. februar 2007 17:15)

  # Link komentara

 8. Mozda bi najbolje bilo da retroaktivno odbijemo sporazum iz Jalte ?
  (Think tanker, 13. februar 2007 16:56)

  # Link komentara

 9. Mislim da je za Rambuje prekasno, a plasim se da i danas mnogi gledaju na Rambuje kao lose resenje.
  (Misa, 13. februar 2007 12:52)

  # Link komentara

 10. Cudi me od g. Petrovica, kada je sve to tako lepo primetio, da trazi nesto sto je nemoguce. Umesto "retroaktivno prihvatanje Rambujea" trebalo je da kaze "prihvatanje Ahtisarijevog plana" i sve bi bilo na mestu.
  (Milos, 13. februar 2007 12:34)

  # Link komentara

 11. Procesi u istoriji nisu reverzibilni nego iverzibilni (neponovljivi)! Rabuje je bio i prošao! Bio je pre raspada YU ambasador SAD Cimerman i nudio je Miloševiću da se YU konferedalizuje uđe u EU i NATO! Milošević je umesto na Zapad Srbiju okrenuo ka Istoku – suprotno od svih zemalja iz Varšavskog pakta i svih ostalih republika u YU! Doveo zemlju u rat sa SAD tj. NATO! Šta je to bilo ako ne VELEIZDAJA! Naši o tome i dalje ćute, ja se ovom prilikom zahvaljujem generalu Grahovcu (sada iz CG) što je Miloševićev rat sa NATO odmah nazdao pravim imenom – “veleizdajom”! E, SADA PLAĆAMO CENU TE POGREŠNE SPOLJNE POLITIKE! Kosovo je izgubljeno u ratu – koji ni nismo mogli dobiti! Nažalost SNAGE koje su stvorile Miloševića i dalje vladaju Srbijom i koriste “status Kosova” (koje su one u suludom ratu sa NATO izgubile!) da Srbiju GURNU U SAMOIZOLACIJU – a sve sa ciljem da u Evropi i dalje postoji nestabilna regija. Naravno da je to “guranje prsta u oko” zapadnim geostrateškim interesima – i naravno da je to u interesu Rusije! Samo Rusiji odgovara da se pitanje Kosova NIKADA NE REŠI – i da ostane stalni izvor nestabilnosti u zapadnom geosrtrateškom prostoru! Gos Petroviću, koga ja dožiljavam kao našeg patriotu, smognite snage kao general Grahovac pa recite da se Srpski i Ruski interesi na planu spoljne politike uopte ne poklapaju! Uostalom šta je prava pozadina zbog koje je ubijen Zoran Đinđić?
  (Žaklina, 13. februar 2007 12:33)

  # Link komentara

 12. problem je u tome da u srpskom mentalitetu postoji da ravnopravni srbi se osecaju ugrozenima.
  I mi albanci smo godinama nudili mirno resenje, ragovore,ali srbija je izabrala da etnicki ocisti kosovo, da ubije sve albance, a to ne moze jer nas ima previse.
  albanci su pristali na kompromis na nezavisno kosovo jer nismo trazili nase teritorije do Nisa, a sto cemo se ujediniti posle nekoliko godina u ujedinjenu evropu to nije srpski problem, srbi su sami krivi sto su stvorili od komsija neprijatelje.
  (gimmi, 13. februar 2007 11:40)

  # Link komentara