"Kažnjavanje Jukoma"

Beograd -- U Jukomu kažu da ih država kažnjava odlukom Poreske policije da JUKOM plati porez na priloge iz zemlje i inostranstva.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Ne razumem o cemu se radi. Ako su radili po propisima, a trebali bi, jer su pravnici, drzava ce iz svega izaci sa umanjenim kredibilitetom a JUKOM ce samo ucvrstiti svoju poziciju. Ali, ako nesto nije u redu, drzava ima i mora da ima prava da to proveri. U demokratskoj i pravnoj drzavi za koju se JUKOM zalaze niko nije iznad zakona.
  (GT, 29. decembar 2006 17:38)

  # Link komentara

 2. Radi se o tome, da drzava ne samo sto ne podrzava civilne organizacije, vec svaku donaciju zeli oporezivati sa 5% poreza na poklon, sto naravno nijedan inostrani donator ne priznaje, vec se smeju. Kod njih je obrnuto. Drzava ne kaznjava dobrotvore i civilne organizacije sa posebnim nametima, vec ih stimulise sa poreskom politikom....
  Djelic i Dinkic su po ovom pitanju isti: trebale su im civilne organizacije da dodju na vlast. Posle ih gaze.
  (Joska Evropljanin, 29. decembar 2006 23:29)

  # Link komentara

 3. Poreska stopa primenjena za transakcije JUKOMa u zemlji od osamnaest posto je stopa PDV, a pet posto na donacije iz inostranstva je stopa poreza na prenos apsolutnih prava,u ovom slucaju poreza na poklon.To vazi za sve,pa vazi i za JUKOM i ne vidim u cemu je problem.Ne moze JUKOM za sebe da trazi poziciju borca za pravnu drzavu a da istovremeno ne izvrsava popreske obaveze koje svi imaju.
  (POZNAVALAC, 30. decembar 2006 06:59)

  # Link komentara