Sreda, 29.11.2006.

10:51

SPO, izbori i tajkuni

Srpski pokret obnove na izbore izlazi u koaliciji sa Srpskom ligom za vraćanje oduzete imovine, a na listi je i Danica Drašković.

Izvor: B92

SPO, izbori i tajkuni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Serdar Rade

pre 17 godina

Ko imalo poznaje stvari u SPOu, slozice se sa gornjim komentarima o ponasanju Danice kao uzurpatoru svakog slobodnog razmislajanja u okviru stranke. Kao diktator je uspela da potpuno razbije prvu stranku koja je nasla prirodnu bazu na selu i donjim ekonomskim slojevima u gradu. Baza je bila masovna i mocna na svakim demokratskim izborima. Na zalost ta baza je slucajno nabodena i nikakve veze nije imala sa nekim strateskim planovima da se pokrije siroka interesna grupa. Kako je demokratija polako ulazila u Srbiju, t.j., komunist/socijalist odlazili sa vlasti, to je Danica sve vise razbijala SPO.
Secam se prve verzije SPO programa koju je Vuk napisao kao neko umetnicko delo koje se ne sme dirati niti menjati. Od tog programa nista nije ostvareno, nista nije ostalo i uskoro ni SPO kao partije nece biti.
Velika dioktatorka Mira M. je otisla, Ministraka Radmila M. je otisla i sada je red da i Danica D. ode zauvek iz Srpske politike.

Alex

pre 17 godina

Ne znam otkud tolika mrznja prema Danici i Vuku Draskovicu?!
Sta su sve zajedno sa svima nama preziveli, od onih koji se danas proglasavaju za srpske heroje i junake, ccc, pa ova zemlja i ovaj narod stvarno imaju pileci mozak i slabo pamcenje.
Da, bilo je uzasnih gresaka, a ko je pa bezgresan, ali, videh i komentar u kome se kaze da Vuka nije bilo u setnjama 96/97?!?!?!
Pa kojih troje lidera je svako vece govorilo na Trgu, otkud mi fotografije sa svima njima, kako je Vuk predvodio kolone sa Vozdovca i od Vukovog spomenika?
Srbijo, seti se...
A, neka svako od nas iskreno pomisli kakav bi bio prema sluzbi i ljudima koji su mu/joj nekoga ubili?!
Nego, da mi otvorimo ta dosijea, pa kako bude...

Srdjan

pre 17 godina

Cinjenice:
1. 09.marta 1991. prve ozbiljne demonstracije protiv Milosevicevog rezima je organizovao SPO.
2. Prvi opozicioni lider koji je bio pretucen od strane miloseviceve policije je lider SPO.
3. 1992.godine. Prvi znacajaniji lider opozicije koji je javno isprozivao na odgovornost ratne zlikovce medju Srbima u Bosni i jasno i glasno osudio sve "kongresmene" rata je lider SPO.
4. Prvu veliku opozicionu koaliciju - DEPOS 1993.godine je organizovao i vodio SPO.
5. Prvi znacajniji opozicioni lider i dugo vremena jedini (uz Vesnu Pesic)koji je jasno i glasno podrzao Dejtonski sporazum i sklapanje mira u BiH, je lider SPO.
6. Drugu veliku opozicionu koaliciju - Zajedno 1996.godine je organizovao i vodio SPO.
7. 1999.godine, jedan od retkih lidera koji je tokom bombardovanja ostao u zemlji uz rizik da bude smaknut i zestoko kritikovao rezim Milosevica (iz Srbije), lider SPO.]
8. 1999. godine, prvi i tada jedini opozicioni lider na koga je Milosevicev DB izrsio atentat u kojem ginu njegovi najblizi saradnici-(Ibarska magistrala).
9. 10. decembra 2000. godine u prostorijama SPO formiran DOS, SPO opet u ulozi pokretaca inicijative ujedinjavanja sveukupne opozicije.
10. 2000. godine drugi atantat od strane DB-a na lidera SPO.
11. 2004. Jedina stranka koja je pokusala da reformise miloseviceve sluzbe represije-(tajnu policiju), pa bila demontirana od istih, je SPO.
Konacno, jedan od retkih lidera koji nije nikada govorio da bi se svideo puku, vec da bi ukazao na pravilne smernice opstanka i razvoja drustva i drzave je lider SPO.
SPO se ne mora voleti, ali eto zasto treba ceniti SPO,i uz sve greske i propuste u politice kojih je bilo, to su sve gore navedeno uradili i pretrpeli, malo li je?
A gospodja Danica Draskovic je dovoljno samostalna i jaka licnost za sebe, sto znaci da nije sebe izgradila, ili joj je zivotno dostignuce: "supruga gospodina tog i tog, pa da se na taj nacin pojavljuje i predstavlja u javnosti". Vec je imenom i prezimenom Danica Draskovic!

Angelina

pre 17 godina

To što je rekla gđa Damica Drašković, opet je tačno! Srbijom vladaju "komunističke dinastije" koje su iz ličnih interesa sprečile LUSTRACIJU (poput one koja se dogodila u Poljskoj, Češkoj,...!).Da se ja pitam ja bi je sigurno stavila na čelnu poziciju u BIA!

MILAN

pre 17 godina

Nema sumnje da bi se Danica Draskovic odlicno snasla na mestu stecajnog upravitelja BIA .Nema sumnje jer njeno iskustvo vezano za stecaj se pominje i u optuznici protiv stecajne mafije.Nije problem u institucijama (BIA SID VBA)vec u ljudima koji kao ministri dolaze da organizuju rad institucija i za njih preuzmu potpunu odgovornost a od svog iskustva i znaja donose samo partiske preporuke.Ovakva praksa je jedan od glavnih razloga sporih i neadekvatnih reformi sluzbi .A to je jedan od vaznih zadataka da bi smo uhvatili korak sa EUROPOM...MILAN

Triestino

pre 17 godina

SPO-u je krenulo nizbrodo kad se rasturila koalcija "Zajedno" a sudbinu su zapecatili onog momenta kad je odbio da udje u DOS. Da su usli, nema te sanse i sile da bi DSS ikada bio jaci od njih, a verovatno to ne bi bio ni DS pogotovo ne bez pokojnog Dr. Zorana Djindjica. Ovako...

Ipak je ovo Srbija...:(

pre 17 godina

Sve vise verujem u to da je Dana pravi covek za taj posao.
Ali takodje mislim da nema sanse da ikada dodje na zeljeno mesto..

Nada

pre 17 godina

Krajnje je vreme da bracni par Draskovic napusti pliticku scenu. Vuk neka svoje pateticno filozofiranje posveti papiru (koji sve moze da izdrzi bez posledica), a Danica, ako bas ne moze bez javnog nastupanja, neka osnuje i izgradi (OD SVOJIH PARA) pozoriste. Tu ce moci da drami do mile volje pa cak i po scenariju svoga milog muza (kada nisu bracnoj svadji). Mozda im vrati dug i neki prevodilac ili sponzor za ta vrsna dela, pa ce opet putovati po svetu, ali NE VISE kao predstavnici ovog naroda. Kakvi god da smo, zasluzili smo da nas KLAN Draskovic konacno ostavi na miru!!!

Vesna M.

pre 17 godina

Gospodjo Danice svaka vam cast na zelji da budete sef BIE.Vidite kako je tesko da se u Srbiji dodje do ISTINE!!!!!Napadali ste mucenika Djindjica da nista ne radi po pitanju ibarske a vas suprug je u vlasti pa nista spektakularno nije ucinio-naravno nije MOGAO vidimo kroz sudjenje za ubistvo premijera djindjica kao je to koje su sve strukture umesane i koji politicari iz SRS-a i DSS-a sa kojim je nesretni Vuk u koaliciji!!!!!!!!! Danice samo NAPRED!!!!!

Aleksandar Kostic

pre 17 godina

1990 na prvim "visestranackim" izobima, zeleo sam da glasam za DS, ali sam ipak dao glas za SPO jer mi se nekako cinilo da ima vece sanse u odnosu na SPS. Ni tada mi se Vuk nije svidjao jer je bio veoma nacionalisticki nastrojen, ali sam ga ipak koliko toliko smatrao za "opozicionara". Medjutim 1996, posle nasih tromesecnih demostracija (na kojima nije bilo Vuka!), je Vuk taj koji je pretrcao na Slobinu stranu i dao ondasnjim izborima neophodan legitimitet. I to upravo u trenutku kada je Sloba bio goto. Nikada necu zaboraviti njihovo zajednicko pojavljivanje na TV, kada su se rukovali i Vuk uz osmeh izjavio, da je eto Sloba bas fin i sarmantan i da mu je obecao fer tretman na drzavnoj TV. Eeejjjjj bre, pa ko je ovde lud! Mi se bre smrzavali 3 meseca, a Vuk nama noz u ledja. Nije mi vise jasno sta taj jos trazi u politici. Pa nemojmo da imamo pilece pamcenje. Onaj stari Vuk opozicionar/demokrata/nacionalista, je 'umro' sada davne 1996 septembra, ostala je samo lepo nasminkana jajara, koja gleda da se negde ogrebe.

Caki Delija Mb

pre 17 godina

Jednostavno je za neuspehe kriviti druge a ne setiti se perioda na vlasti u Beogradu, jendog od najcrnjih perioda u Bg, sarađivanje sa sps- om i po potrebi sa radikalima... kritikovati tajkunizaciju a ne setiti se kadrova spo- a koji su harali beogradskim građevinarstvom tih godina, pa grad na m i danas liči na ruglo zahvaljujući "pregnuću" kadrova dotičnepartije. Hvala vam lepo što se samo-reklamirate, ko ne voli sebe nije ni za druge, ali malo nas pustite na miru i radite i na sebi i na sovijim kadrovima ne bi li makar malo dorasli vlasti za koju se borite a ne da mora svaki član spo- a bez obzira na nedostatak kvalifikacija da radi u Min. spoljnih poslova ili svojevreemno u gradskim upravama... Uzgred biće vrlo zanimljivo da se po smeni vlasti obavi analiza zapošljavanja u Min. spoljnih poslova li JAT- u npr.? Svašta bi se tu otkrilo i saznalo?
Pozdrav

Sergej

pre 17 godina

Jako sam zabriunut zbog svega sto se desava oko BIA-e .Jednostavno to je najmracniji period drzave Srbije i moraju se resiti sva ta ubistva . Ali ipak smatram da je SPO proslost i da je ta partija vec odavno van politickog uticaja u Srbiji. Zalosno je pogledati 90-te i videti kako se SPO borio i protiv Milosevica ali i za vlast . Mnogi njihovi clanovi jednostavno su bili protiv ulaska gospodje Draskovic u politiku , i upravo to se obilo o glavu SPO. Oni u NAJBITNIJEM trenutku po Srbiju su se drzali po strani , naravno za petooktobarske promene , i zato danas i ne postoje. Jasno je da njihovi kadrovi gde god se pojave primer je JAT , zatim period u kome su vladali BGD , pokazuju nestrucnost i vezuju se za afere . Samim tim SPO ne predstavlja znacajan politicki faktor u SRBIJI . Prica o povratku kralja je toliko izlizana da vise ni ravnogorski neobrijani cetnici u to ne veruju. Gospodo iz SPO imali ste predugo vremena da se nametnete kao lider demokratije u Srbiji. Ipak vasa politika tj.nepolitika nestrucnost neznanje itd... su vas doveli do toga da danas ste na samoj margini politicke scene u Srbiji. Velika bi bila greska da udjete u bilo koju demokratsku vladu , jer VI i ne znate sta je prava demokratija , vec ste navikli na ucenjivacku politiku.DS+LDP
do konacne pobede.

Maja_V

pre 17 godina

Ne zelim da umanjujem znacaj ove stranke devedesetih, ali...Postoje ozbiljni problemi sa demokratskim potencijalom vodeceg bracnog para u toj stranci. Kada su svojevremeno dobili na poklon Beograd, da ne talasaju, radili su isto sto i Seselj u Zemunu! Slicno vazi i sa mnogim drugim stvarima (Mip) pa zasto bi onda BIa bila izuzetak. Dana nije glupa zena, cita novine i blogove, vidi da je rasformiravanje i SLuzbe tema broj 1.u javnosti pa shodno tome i vuce marketinske poteze. Jedan mali problem u celoj prici je taj da bi Dana napravila svoju LICNU Sluzbu i ajde Jovo nanovo...

Mikula Mali

pre 17 godina

Ja verujem da je Danica Drašković, kao i njen suprug, duboko nedemokratska licnost (citaj diktator) i da ona nije za bilo kakvu značajnu funkciju u zemlji ma koliko hvalila sebe.

vaso

pre 17 godina

A ne smeta vam da sedite u vladi, koju podrzava partija ciji je vrh naredjivao ubistva vasih ljudi. Joooooooooj...Dano, Danoooooo
Bar to niste sebi smeli da dozvolite, nekako je bljutavo, ovamo vicete na njih, ovamo trazite njihovu podrskuuu

Ritter

pre 17 godina

Zao mi je gdje Draskovic, sve je tacno sto kaze i podrzavam monarhisticku inicijativu SPO. Tamna mrlja ostaje medjutim sto su usli u pakt sa djavolom posle protesta 96/97 i "kiosk" uprava Beogradom. Dalje bih generalno voleo da prestanemo da se vezujemo za familije ili pojedince u politickim partijama. Dajte da vidimo te "experske" liste ljudi po strankama, malo vise poradite na tom marketingu, ko su ljudi po lokalu? Da li je iko cuo za njih osim u lokalnoj kafani? Ovako ljudi ne glasaju za partije nego za Vuka, Seselja, Tadica, Kostunicu, Dinkica, Cedu, itd. Dosta mi je idolopoklonstva. Srbi odrastite vec jednom, moze se ziveti i bez Tate.

roditelj

pre 17 godina

Posto se 6. oktobar nije desio, nazalost, Danu za seficu BIAe, ko god da pobedi!!! Lustracija treba odatle da pocne - do konacne dekomunizacije, dekriminalizacije i denacifikacije drzavnih struktura i ustanova!

steva

pre 17 godina

Vremena u Srbiji su takva da su svi posle petog oktobra pokazali svoje pravo lice, pokazali su da su veliki lazovi, veliki sledbenici i naslednici Milosevicevog sistema vladavine i vrbovanja ljudi sa kojima ce saradjivati, rado su prihvatili sve njegove metode obmane, lazi i prevare. Iskreno verujem da je SPO bio i ostao jedina izvorna, prava stranka, pokretac svega sto se u Srbiji moze nazvati demokratski i verujem da gospodja Draskovic na celu BI-e jedina moze da konacno izvede pred lice pravde sve one koji su ubijali i skoro ubili ovaj narod, sve one koji se danas setaju slobodno posle svih zlodela koja su pocinili, javno pokaze ko je sve od sadasnjih vladara a bivsih opozicionara zdusno saradjivao i radio sa DRZAVNOM BEZBEDNOSCU, ili vec kako se to zvalo, na nasem kolektivnom unistenju. Ovaj put moj glas kratko i jasno ide SPO-u!!!

Spidermen

pre 17 godina

Tacno je sto kaze madam Draskovic u vezi komunjeros dinastije i njihove dece ali na mesto direktora BIA-e treba da dodje neko iz nje same, koji je poznaje iznutra, njihov je kadar i da je menja i modernizuje jer smo u 21 veku! Ne moraju da se bas kopiraju modeli ostalih, narocito ceski model razbijanja i ne moramo mi sve da kopiramo sto dolazi od ostalih . Ceska je obavestajno probusena kao svajcarski sir i sigurno su se pokajali zbog toga ali nema nazad- prosao voz! Neki novi Goran Petrovic , mladji kadar, obrazovan i modernog shvatanja je opcija a ne Dana, osveta i rez!

Brankoni

pre 17 godina

Gdja Draskovic je zaboravila jednu sitnicu: SPO posle ovih izbora nece postojati u parlamentu, niti predstavljati bili kakvu kredibilnu politisku snagu. Jednostavo SPO ide u penziju, zajedno sa Danicom i Vukom.

neumann

pre 17 godina

Ako je SPO i imao neke šanse da pređe cenzus od 5%, poslednji potezi Danice Drašković to stavljaju ad acta. Time će SPO možda i nestati sa političke scene Srbije.

Bulbulder

pre 17 godina

Da li iko moze da veruje da bi se i ovo moglo dogoditi ovoj napacenoj zemlji... da sada dobijemo i novokomponovanu BIA-u!?!?! Postoje tragovi i dokumenti sta je sve SPO radio dok je bio na vlasti u Beogradu i kakva je to pljacka bila... Mislim da je GLAVNI razlog sto je SPO spao od masovne stranke na kombi stranku bas Danica, njeno ponasanje i slicnosti koje je narod uocio sa Mirom Markovic. Neverovatno je dokle moze da ide bolesna ambicija pojedinca!

Vuk zemunski

pre 17 godina

I drugi su preživeli pogrome i pljuvanja po medijima (doduše, niko kao SPO), ali za propast nije kriva propaganda, već nejasna politika Vuka Draškovića. Od žestokog nacionaliste, preobratio se u promotera evro-vrednosti, pokušavajući da potpun zaokret pokrije i prikrije jedinim što je preostalo - mržnjom prema starom režimu. Ljudi žele doslednost - SPO i Vuk je nemaju, stoga nemaju ni glasove. Zamislite Čanka kako za 5 godina propagira Veliku Srbiju?! Koliko bi sadašnjih članova njegove stranke glasalo za njega, a o simpatizerima i da ne govorimo.

Ne znam na osnovu čega se ističe želja da se bude na čelu nečega, bilo čega, pa makar i BIA-e (za koju g-đa Drašković inače nema ni znanja ni iskustva). Ta želja je smešna - i sama Danica kaže da su mala stranka, pa zašto bi onda mala stranka vodila takvu organizaciju kakva je BIA?! Samo na osnovu netrpeljivosti prema sadašnjoj garnituri tajne policije? To nije nikakav razlog.

Do sada smo već videli rezultate vladavine SPO-a u Beogradu (smenili Đinđića, o državnom trošku snimali filmove na osnovu dela Vuka Draškovića, podelili gradsku imovinu kao da im je babovina). Videli smo i Vuka na mestu ministra inostranih poslova (plaćao crnogorske diplomate da rade protiv zajedničke države, slao nesposobne ljude da nas predstavljaju, a jedini standard mu je bila stranačka pripadnost).

Jahanje na talasu žrtvovanja mora stati - SPO treba da dokaže da ima jasnu politiku i kadrove sposobne da je iznesu do kraja. Ovako, bojim se da je jedna nekad velika i značajna stranka na ivici da bude ugašena i utopljena u neku drugu, uspešniju. Bila bi to katastrofa za njih, ali sasvim logičan završetak jedne loše politike.

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Gospodja Ministarka i njen muž su već stečajni, ali ne upravnici već, grobari ove države. Mogu da zamislim "reformu" policije koju bi sprovodila ova dama. Mislim da bi jedan Goli otok bio mali. Ali, ovu državu je vodio i jahao svako. Bilo bi lepo, to sve "začiniti" sa ovom damom. Mislim da bi ti bio kraj. Ministarka i Ministar bi mogli da odahnu i da izgovore onu čuvenu "posle mene potop".

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Prava osoba na pravo mesto. Dr nauka ne moze da unisti jednu instituciju u kojoj su najmracnije sile 20. veka posle Gestapoa. Danice samo napred iako necu glasati za SPO treba te postaviti tamo.

09.03.1991

pre 17 godina

Konačno je SPO potpisao smrtnu presudu samom sebi stavljanjem Danice na listu.Svaki promil glasova koji osvoje a prelazi 0.5% može da bude samo ŠTAMPARSKA GREŠKA

Vladimir

pre 17 godina

SPO ce na ovim izborima dobiti glas moje porodice.U ovim predizbornim pljuvacinama jedino se SPO nigde ne pominje.Niti su dobijali rolexe,niti su upadali naoruzani,zajedno sa zemuncima po firmama.A ne bi trebalo sumnjati u sposobnost i iskreni motiv Danice da se obracuna sa sluzbom bezbednosti,jer joj je ta ista sluzba ubila rodjenog brata.Jedino su oni u skupstini zahtevali otvaranje dosijea DBa,ali nisu dobili podrsku od strane drugih stranaka "demokratskog" bloka.Sada vidimo i zbog cega je bilo tako!

Brankoni

pre 17 godina

Gdja Draskovic je zaboravila jednu sitnicu: SPO posle ovih izbora nece postojati u parlamentu, niti predstavljati bili kakvu kredibilnu politisku snagu. Jednostavo SPO ide u penziju, zajedno sa Danicom i Vukom.

Mikula Mali

pre 17 godina

Ja verujem da je Danica Drašković, kao i njen suprug, duboko nedemokratska licnost (citaj diktator) i da ona nije za bilo kakvu značajnu funkciju u zemlji ma koliko hvalila sebe.

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Prava osoba na pravo mesto. Dr nauka ne moze da unisti jednu instituciju u kojoj su najmracnije sile 20. veka posle Gestapoa. Danice samo napred iako necu glasati za SPO treba te postaviti tamo.

vaso

pre 17 godina

A ne smeta vam da sedite u vladi, koju podrzava partija ciji je vrh naredjivao ubistva vasih ljudi. Joooooooooj...Dano, Danoooooo
Bar to niste sebi smeli da dozvolite, nekako je bljutavo, ovamo vicete na njih, ovamo trazite njihovu podrskuuu

neumann

pre 17 godina

Ako je SPO i imao neke šanse da pređe cenzus od 5%, poslednji potezi Danice Drašković to stavljaju ad acta. Time će SPO možda i nestati sa političke scene Srbije.

Vuk zemunski

pre 17 godina

I drugi su preživeli pogrome i pljuvanja po medijima (doduše, niko kao SPO), ali za propast nije kriva propaganda, već nejasna politika Vuka Draškovića. Od žestokog nacionaliste, preobratio se u promotera evro-vrednosti, pokušavajući da potpun zaokret pokrije i prikrije jedinim što je preostalo - mržnjom prema starom režimu. Ljudi žele doslednost - SPO i Vuk je nemaju, stoga nemaju ni glasove. Zamislite Čanka kako za 5 godina propagira Veliku Srbiju?! Koliko bi sadašnjih članova njegove stranke glasalo za njega, a o simpatizerima i da ne govorimo.

Ne znam na osnovu čega se ističe želja da se bude na čelu nečega, bilo čega, pa makar i BIA-e (za koju g-đa Drašković inače nema ni znanja ni iskustva). Ta želja je smešna - i sama Danica kaže da su mala stranka, pa zašto bi onda mala stranka vodila takvu organizaciju kakva je BIA?! Samo na osnovu netrpeljivosti prema sadašnjoj garnituri tajne policije? To nije nikakav razlog.

Do sada smo već videli rezultate vladavine SPO-a u Beogradu (smenili Đinđića, o državnom trošku snimali filmove na osnovu dela Vuka Draškovića, podelili gradsku imovinu kao da im je babovina). Videli smo i Vuka na mestu ministra inostranih poslova (plaćao crnogorske diplomate da rade protiv zajedničke države, slao nesposobne ljude da nas predstavljaju, a jedini standard mu je bila stranačka pripadnost).

Jahanje na talasu žrtvovanja mora stati - SPO treba da dokaže da ima jasnu politiku i kadrove sposobne da je iznesu do kraja. Ovako, bojim se da je jedna nekad velika i značajna stranka na ivici da bude ugašena i utopljena u neku drugu, uspešniju. Bila bi to katastrofa za njih, ali sasvim logičan završetak jedne loše politike.

Vladimir

pre 17 godina

SPO ce na ovim izborima dobiti glas moje porodice.U ovim predizbornim pljuvacinama jedino se SPO nigde ne pominje.Niti su dobijali rolexe,niti su upadali naoruzani,zajedno sa zemuncima po firmama.A ne bi trebalo sumnjati u sposobnost i iskreni motiv Danice da se obracuna sa sluzbom bezbednosti,jer joj je ta ista sluzba ubila rodjenog brata.Jedino su oni u skupstini zahtevali otvaranje dosijea DBa,ali nisu dobili podrsku od strane drugih stranaka "demokratskog" bloka.Sada vidimo i zbog cega je bilo tako!

Maja_V

pre 17 godina

Ne zelim da umanjujem znacaj ove stranke devedesetih, ali...Postoje ozbiljni problemi sa demokratskim potencijalom vodeceg bracnog para u toj stranci. Kada su svojevremeno dobili na poklon Beograd, da ne talasaju, radili su isto sto i Seselj u Zemunu! Slicno vazi i sa mnogim drugim stvarima (Mip) pa zasto bi onda BIa bila izuzetak. Dana nije glupa zena, cita novine i blogove, vidi da je rasformiravanje i SLuzbe tema broj 1.u javnosti pa shodno tome i vuce marketinske poteze. Jedan mali problem u celoj prici je taj da bi Dana napravila svoju LICNU Sluzbu i ajde Jovo nanovo...

Spidermen

pre 17 godina

Tacno je sto kaze madam Draskovic u vezi komunjeros dinastije i njihove dece ali na mesto direktora BIA-e treba da dodje neko iz nje same, koji je poznaje iznutra, njihov je kadar i da je menja i modernizuje jer smo u 21 veku! Ne moraju da se bas kopiraju modeli ostalih, narocito ceski model razbijanja i ne moramo mi sve da kopiramo sto dolazi od ostalih . Ceska je obavestajno probusena kao svajcarski sir i sigurno su se pokajali zbog toga ali nema nazad- prosao voz! Neki novi Goran Petrovic , mladji kadar, obrazovan i modernog shvatanja je opcija a ne Dana, osveta i rez!

roditelj

pre 17 godina

Posto se 6. oktobar nije desio, nazalost, Danu za seficu BIAe, ko god da pobedi!!! Lustracija treba odatle da pocne - do konacne dekomunizacije, dekriminalizacije i denacifikacije drzavnih struktura i ustanova!

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Gospodja Ministarka i njen muž su već stečajni, ali ne upravnici već, grobari ove države. Mogu da zamislim "reformu" policije koju bi sprovodila ova dama. Mislim da bi jedan Goli otok bio mali. Ali, ovu državu je vodio i jahao svako. Bilo bi lepo, to sve "začiniti" sa ovom damom. Mislim da bi ti bio kraj. Ministarka i Ministar bi mogli da odahnu i da izgovore onu čuvenu "posle mene potop".

Ritter

pre 17 godina

Zao mi je gdje Draskovic, sve je tacno sto kaze i podrzavam monarhisticku inicijativu SPO. Tamna mrlja ostaje medjutim sto su usli u pakt sa djavolom posle protesta 96/97 i "kiosk" uprava Beogradom. Dalje bih generalno voleo da prestanemo da se vezujemo za familije ili pojedince u politickim partijama. Dajte da vidimo te "experske" liste ljudi po strankama, malo vise poradite na tom marketingu, ko su ljudi po lokalu? Da li je iko cuo za njih osim u lokalnoj kafani? Ovako ljudi ne glasaju za partije nego za Vuka, Seselja, Tadica, Kostunicu, Dinkica, Cedu, itd. Dosta mi je idolopoklonstva. Srbi odrastite vec jednom, moze se ziveti i bez Tate.

Bulbulder

pre 17 godina

Da li iko moze da veruje da bi se i ovo moglo dogoditi ovoj napacenoj zemlji... da sada dobijemo i novokomponovanu BIA-u!?!?! Postoje tragovi i dokumenti sta je sve SPO radio dok je bio na vlasti u Beogradu i kakva je to pljacka bila... Mislim da je GLAVNI razlog sto je SPO spao od masovne stranke na kombi stranku bas Danica, njeno ponasanje i slicnosti koje je narod uocio sa Mirom Markovic. Neverovatno je dokle moze da ide bolesna ambicija pojedinca!

steva

pre 17 godina

Vremena u Srbiji su takva da su svi posle petog oktobra pokazali svoje pravo lice, pokazali su da su veliki lazovi, veliki sledbenici i naslednici Milosevicevog sistema vladavine i vrbovanja ljudi sa kojima ce saradjivati, rado su prihvatili sve njegove metode obmane, lazi i prevare. Iskreno verujem da je SPO bio i ostao jedina izvorna, prava stranka, pokretac svega sto se u Srbiji moze nazvati demokratski i verujem da gospodja Draskovic na celu BI-e jedina moze da konacno izvede pred lice pravde sve one koji su ubijali i skoro ubili ovaj narod, sve one koji se danas setaju slobodno posle svih zlodela koja su pocinili, javno pokaze ko je sve od sadasnjih vladara a bivsih opozicionara zdusno saradjivao i radio sa DRZAVNOM BEZBEDNOSCU, ili vec kako se to zvalo, na nasem kolektivnom unistenju. Ovaj put moj glas kratko i jasno ide SPO-u!!!

09.03.1991

pre 17 godina

Konačno je SPO potpisao smrtnu presudu samom sebi stavljanjem Danice na listu.Svaki promil glasova koji osvoje a prelazi 0.5% može da bude samo ŠTAMPARSKA GREŠKA

Caki Delija Mb

pre 17 godina

Jednostavno je za neuspehe kriviti druge a ne setiti se perioda na vlasti u Beogradu, jendog od najcrnjih perioda u Bg, sarađivanje sa sps- om i po potrebi sa radikalima... kritikovati tajkunizaciju a ne setiti se kadrova spo- a koji su harali beogradskim građevinarstvom tih godina, pa grad na m i danas liči na ruglo zahvaljujući "pregnuću" kadrova dotičnepartije. Hvala vam lepo što se samo-reklamirate, ko ne voli sebe nije ni za druge, ali malo nas pustite na miru i radite i na sebi i na sovijim kadrovima ne bi li makar malo dorasli vlasti za koju se borite a ne da mora svaki član spo- a bez obzira na nedostatak kvalifikacija da radi u Min. spoljnih poslova ili svojevreemno u gradskim upravama... Uzgred biće vrlo zanimljivo da se po smeni vlasti obavi analiza zapošljavanja u Min. spoljnih poslova li JAT- u npr.? Svašta bi se tu otkrilo i saznalo?
Pozdrav

Sergej

pre 17 godina

Jako sam zabriunut zbog svega sto se desava oko BIA-e .Jednostavno to je najmracniji period drzave Srbije i moraju se resiti sva ta ubistva . Ali ipak smatram da je SPO proslost i da je ta partija vec odavno van politickog uticaja u Srbiji. Zalosno je pogledati 90-te i videti kako se SPO borio i protiv Milosevica ali i za vlast . Mnogi njihovi clanovi jednostavno su bili protiv ulaska gospodje Draskovic u politiku , i upravo to se obilo o glavu SPO. Oni u NAJBITNIJEM trenutku po Srbiju su se drzali po strani , naravno za petooktobarske promene , i zato danas i ne postoje. Jasno je da njihovi kadrovi gde god se pojave primer je JAT , zatim period u kome su vladali BGD , pokazuju nestrucnost i vezuju se za afere . Samim tim SPO ne predstavlja znacajan politicki faktor u SRBIJI . Prica o povratku kralja je toliko izlizana da vise ni ravnogorski neobrijani cetnici u to ne veruju. Gospodo iz SPO imali ste predugo vremena da se nametnete kao lider demokratije u Srbiji. Ipak vasa politika tj.nepolitika nestrucnost neznanje itd... su vas doveli do toga da danas ste na samoj margini politicke scene u Srbiji. Velika bi bila greska da udjete u bilo koju demokratsku vladu , jer VI i ne znate sta je prava demokratija , vec ste navikli na ucenjivacku politiku.DS+LDP
do konacne pobede.

Aleksandar Kostic

pre 17 godina

1990 na prvim "visestranackim" izobima, zeleo sam da glasam za DS, ali sam ipak dao glas za SPO jer mi se nekako cinilo da ima vece sanse u odnosu na SPS. Ni tada mi se Vuk nije svidjao jer je bio veoma nacionalisticki nastrojen, ali sam ga ipak koliko toliko smatrao za "opozicionara". Medjutim 1996, posle nasih tromesecnih demostracija (na kojima nije bilo Vuka!), je Vuk taj koji je pretrcao na Slobinu stranu i dao ondasnjim izborima neophodan legitimitet. I to upravo u trenutku kada je Sloba bio goto. Nikada necu zaboraviti njihovo zajednicko pojavljivanje na TV, kada su se rukovali i Vuk uz osmeh izjavio, da je eto Sloba bas fin i sarmantan i da mu je obecao fer tretman na drzavnoj TV. Eeejjjjj bre, pa ko je ovde lud! Mi se bre smrzavali 3 meseca, a Vuk nama noz u ledja. Nije mi vise jasno sta taj jos trazi u politici. Pa nemojmo da imamo pilece pamcenje. Onaj stari Vuk opozicionar/demokrata/nacionalista, je 'umro' sada davne 1996 septembra, ostala je samo lepo nasminkana jajara, koja gleda da se negde ogrebe.

Ipak je ovo Srbija...:(

pre 17 godina

Sve vise verujem u to da je Dana pravi covek za taj posao.
Ali takodje mislim da nema sanse da ikada dodje na zeljeno mesto..

Nada

pre 17 godina

Krajnje je vreme da bracni par Draskovic napusti pliticku scenu. Vuk neka svoje pateticno filozofiranje posveti papiru (koji sve moze da izdrzi bez posledica), a Danica, ako bas ne moze bez javnog nastupanja, neka osnuje i izgradi (OD SVOJIH PARA) pozoriste. Tu ce moci da drami do mile volje pa cak i po scenariju svoga milog muza (kada nisu bracnoj svadji). Mozda im vrati dug i neki prevodilac ili sponzor za ta vrsna dela, pa ce opet putovati po svetu, ali NE VISE kao predstavnici ovog naroda. Kakvi god da smo, zasluzili smo da nas KLAN Draskovic konacno ostavi na miru!!!

Vesna M.

pre 17 godina

Gospodjo Danice svaka vam cast na zelji da budete sef BIE.Vidite kako je tesko da se u Srbiji dodje do ISTINE!!!!!Napadali ste mucenika Djindjica da nista ne radi po pitanju ibarske a vas suprug je u vlasti pa nista spektakularno nije ucinio-naravno nije MOGAO vidimo kroz sudjenje za ubistvo premijera djindjica kao je to koje su sve strukture umesane i koji politicari iz SRS-a i DSS-a sa kojim je nesretni Vuk u koaliciji!!!!!!!!! Danice samo NAPRED!!!!!

Triestino

pre 17 godina

SPO-u je krenulo nizbrodo kad se rasturila koalcija "Zajedno" a sudbinu su zapecatili onog momenta kad je odbio da udje u DOS. Da su usli, nema te sanse i sile da bi DSS ikada bio jaci od njih, a verovatno to ne bi bio ni DS pogotovo ne bez pokojnog Dr. Zorana Djindjica. Ovako...

Angelina

pre 17 godina

To što je rekla gđa Damica Drašković, opet je tačno! Srbijom vladaju "komunističke dinastije" koje su iz ličnih interesa sprečile LUSTRACIJU (poput one koja se dogodila u Poljskoj, Češkoj,...!).Da se ja pitam ja bi je sigurno stavila na čelnu poziciju u BIA!

MILAN

pre 17 godina

Nema sumnje da bi se Danica Draskovic odlicno snasla na mestu stecajnog upravitelja BIA .Nema sumnje jer njeno iskustvo vezano za stecaj se pominje i u optuznici protiv stecajne mafije.Nije problem u institucijama (BIA SID VBA)vec u ljudima koji kao ministri dolaze da organizuju rad institucija i za njih preuzmu potpunu odgovornost a od svog iskustva i znaja donose samo partiske preporuke.Ovakva praksa je jedan od glavnih razloga sporih i neadekvatnih reformi sluzbi .A to je jedan od vaznih zadataka da bi smo uhvatili korak sa EUROPOM...MILAN

Srdjan

pre 17 godina

Cinjenice:
1. 09.marta 1991. prve ozbiljne demonstracije protiv Milosevicevog rezima je organizovao SPO.
2. Prvi opozicioni lider koji je bio pretucen od strane miloseviceve policije je lider SPO.
3. 1992.godine. Prvi znacajaniji lider opozicije koji je javno isprozivao na odgovornost ratne zlikovce medju Srbima u Bosni i jasno i glasno osudio sve "kongresmene" rata je lider SPO.
4. Prvu veliku opozicionu koaliciju - DEPOS 1993.godine je organizovao i vodio SPO.
5. Prvi znacajniji opozicioni lider i dugo vremena jedini (uz Vesnu Pesic)koji je jasno i glasno podrzao Dejtonski sporazum i sklapanje mira u BiH, je lider SPO.
6. Drugu veliku opozicionu koaliciju - Zajedno 1996.godine je organizovao i vodio SPO.
7. 1999.godine, jedan od retkih lidera koji je tokom bombardovanja ostao u zemlji uz rizik da bude smaknut i zestoko kritikovao rezim Milosevica (iz Srbije), lider SPO.]
8. 1999. godine, prvi i tada jedini opozicioni lider na koga je Milosevicev DB izrsio atentat u kojem ginu njegovi najblizi saradnici-(Ibarska magistrala).
9. 10. decembra 2000. godine u prostorijama SPO formiran DOS, SPO opet u ulozi pokretaca inicijative ujedinjavanja sveukupne opozicije.
10. 2000. godine drugi atantat od strane DB-a na lidera SPO.
11. 2004. Jedina stranka koja je pokusala da reformise miloseviceve sluzbe represije-(tajnu policiju), pa bila demontirana od istih, je SPO.
Konacno, jedan od retkih lidera koji nije nikada govorio da bi se svideo puku, vec da bi ukazao na pravilne smernice opstanka i razvoja drustva i drzave je lider SPO.
SPO se ne mora voleti, ali eto zasto treba ceniti SPO,i uz sve greske i propuste u politice kojih je bilo, to su sve gore navedeno uradili i pretrpeli, malo li je?
A gospodja Danica Draskovic je dovoljno samostalna i jaka licnost za sebe, sto znaci da nije sebe izgradila, ili joj je zivotno dostignuce: "supruga gospodina tog i tog, pa da se na taj nacin pojavljuje i predstavlja u javnosti". Vec je imenom i prezimenom Danica Draskovic!

Alex

pre 17 godina

Ne znam otkud tolika mrznja prema Danici i Vuku Draskovicu?!
Sta su sve zajedno sa svima nama preziveli, od onih koji se danas proglasavaju za srpske heroje i junake, ccc, pa ova zemlja i ovaj narod stvarno imaju pileci mozak i slabo pamcenje.
Da, bilo je uzasnih gresaka, a ko je pa bezgresan, ali, videh i komentar u kome se kaze da Vuka nije bilo u setnjama 96/97?!?!?!
Pa kojih troje lidera je svako vece govorilo na Trgu, otkud mi fotografije sa svima njima, kako je Vuk predvodio kolone sa Vozdovca i od Vukovog spomenika?
Srbijo, seti se...
A, neka svako od nas iskreno pomisli kakav bi bio prema sluzbi i ljudima koji su mu/joj nekoga ubili?!
Nego, da mi otvorimo ta dosijea, pa kako bude...

Serdar Rade

pre 17 godina

Ko imalo poznaje stvari u SPOu, slozice se sa gornjim komentarima o ponasanju Danice kao uzurpatoru svakog slobodnog razmislajanja u okviru stranke. Kao diktator je uspela da potpuno razbije prvu stranku koja je nasla prirodnu bazu na selu i donjim ekonomskim slojevima u gradu. Baza je bila masovna i mocna na svakim demokratskim izborima. Na zalost ta baza je slucajno nabodena i nikakve veze nije imala sa nekim strateskim planovima da se pokrije siroka interesna grupa. Kako je demokratija polako ulazila u Srbiju, t.j., komunist/socijalist odlazili sa vlasti, to je Danica sve vise razbijala SPO.
Secam se prve verzije SPO programa koju je Vuk napisao kao neko umetnicko delo koje se ne sme dirati niti menjati. Od tog programa nista nije ostvareno, nista nije ostalo i uskoro ni SPO kao partije nece biti.
Velika dioktatorka Mira M. je otisla, Ministraka Radmila M. je otisla i sada je red da i Danica D. ode zauvek iz Srpske politike.

Brankoni

pre 17 godina

Gdja Draskovic je zaboravila jednu sitnicu: SPO posle ovih izbora nece postojati u parlamentu, niti predstavljati bili kakvu kredibilnu politisku snagu. Jednostavo SPO ide u penziju, zajedno sa Danicom i Vukom.

Mikula Mali

pre 17 godina

Ja verujem da je Danica Drašković, kao i njen suprug, duboko nedemokratska licnost (citaj diktator) i da ona nije za bilo kakvu značajnu funkciju u zemlji ma koliko hvalila sebe.

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Prava osoba na pravo mesto. Dr nauka ne moze da unisti jednu instituciju u kojoj su najmracnije sile 20. veka posle Gestapoa. Danice samo napred iako necu glasati za SPO treba te postaviti tamo.

vaso

pre 17 godina

A ne smeta vam da sedite u vladi, koju podrzava partija ciji je vrh naredjivao ubistva vasih ljudi. Joooooooooj...Dano, Danoooooo
Bar to niste sebi smeli da dozvolite, nekako je bljutavo, ovamo vicete na njih, ovamo trazite njihovu podrskuuu

neumann

pre 17 godina

Ako je SPO i imao neke šanse da pređe cenzus od 5%, poslednji potezi Danice Drašković to stavljaju ad acta. Time će SPO možda i nestati sa političke scene Srbije.

Vuk zemunski

pre 17 godina

I drugi su preživeli pogrome i pljuvanja po medijima (doduše, niko kao SPO), ali za propast nije kriva propaganda, već nejasna politika Vuka Draškovića. Od žestokog nacionaliste, preobratio se u promotera evro-vrednosti, pokušavajući da potpun zaokret pokrije i prikrije jedinim što je preostalo - mržnjom prema starom režimu. Ljudi žele doslednost - SPO i Vuk je nemaju, stoga nemaju ni glasove. Zamislite Čanka kako za 5 godina propagira Veliku Srbiju?! Koliko bi sadašnjih članova njegove stranke glasalo za njega, a o simpatizerima i da ne govorimo.

Ne znam na osnovu čega se ističe želja da se bude na čelu nečega, bilo čega, pa makar i BIA-e (za koju g-đa Drašković inače nema ni znanja ni iskustva). Ta želja je smešna - i sama Danica kaže da su mala stranka, pa zašto bi onda mala stranka vodila takvu organizaciju kakva je BIA?! Samo na osnovu netrpeljivosti prema sadašnjoj garnituri tajne policije? To nije nikakav razlog.

Do sada smo već videli rezultate vladavine SPO-a u Beogradu (smenili Đinđića, o državnom trošku snimali filmove na osnovu dela Vuka Draškovića, podelili gradsku imovinu kao da im je babovina). Videli smo i Vuka na mestu ministra inostranih poslova (plaćao crnogorske diplomate da rade protiv zajedničke države, slao nesposobne ljude da nas predstavljaju, a jedini standard mu je bila stranačka pripadnost).

Jahanje na talasu žrtvovanja mora stati - SPO treba da dokaže da ima jasnu politiku i kadrove sposobne da je iznesu do kraja. Ovako, bojim se da je jedna nekad velika i značajna stranka na ivici da bude ugašena i utopljena u neku drugu, uspešniju. Bila bi to katastrofa za njih, ali sasvim logičan završetak jedne loše politike.

Vladimir

pre 17 godina

SPO ce na ovim izborima dobiti glas moje porodice.U ovim predizbornim pljuvacinama jedino se SPO nigde ne pominje.Niti su dobijali rolexe,niti su upadali naoruzani,zajedno sa zemuncima po firmama.A ne bi trebalo sumnjati u sposobnost i iskreni motiv Danice da se obracuna sa sluzbom bezbednosti,jer joj je ta ista sluzba ubila rodjenog brata.Jedino su oni u skupstini zahtevali otvaranje dosijea DBa,ali nisu dobili podrsku od strane drugih stranaka "demokratskog" bloka.Sada vidimo i zbog cega je bilo tako!

Maja_V

pre 17 godina

Ne zelim da umanjujem znacaj ove stranke devedesetih, ali...Postoje ozbiljni problemi sa demokratskim potencijalom vodeceg bracnog para u toj stranci. Kada su svojevremeno dobili na poklon Beograd, da ne talasaju, radili su isto sto i Seselj u Zemunu! Slicno vazi i sa mnogim drugim stvarima (Mip) pa zasto bi onda BIa bila izuzetak. Dana nije glupa zena, cita novine i blogove, vidi da je rasformiravanje i SLuzbe tema broj 1.u javnosti pa shodno tome i vuce marketinske poteze. Jedan mali problem u celoj prici je taj da bi Dana napravila svoju LICNU Sluzbu i ajde Jovo nanovo...

Spidermen

pre 17 godina

Tacno je sto kaze madam Draskovic u vezi komunjeros dinastije i njihove dece ali na mesto direktora BIA-e treba da dodje neko iz nje same, koji je poznaje iznutra, njihov je kadar i da je menja i modernizuje jer smo u 21 veku! Ne moraju da se bas kopiraju modeli ostalih, narocito ceski model razbijanja i ne moramo mi sve da kopiramo sto dolazi od ostalih . Ceska je obavestajno probusena kao svajcarski sir i sigurno su se pokajali zbog toga ali nema nazad- prosao voz! Neki novi Goran Petrovic , mladji kadar, obrazovan i modernog shvatanja je opcija a ne Dana, osveta i rez!

roditelj

pre 17 godina

Posto se 6. oktobar nije desio, nazalost, Danu za seficu BIAe, ko god da pobedi!!! Lustracija treba odatle da pocne - do konacne dekomunizacije, dekriminalizacije i denacifikacije drzavnih struktura i ustanova!

Mladen Mladenovic

pre 17 godina

Gospodja Ministarka i njen muž su već stečajni, ali ne upravnici već, grobari ove države. Mogu da zamislim "reformu" policije koju bi sprovodila ova dama. Mislim da bi jedan Goli otok bio mali. Ali, ovu državu je vodio i jahao svako. Bilo bi lepo, to sve "začiniti" sa ovom damom. Mislim da bi ti bio kraj. Ministarka i Ministar bi mogli da odahnu i da izgovore onu čuvenu "posle mene potop".

Ritter

pre 17 godina

Zao mi je gdje Draskovic, sve je tacno sto kaze i podrzavam monarhisticku inicijativu SPO. Tamna mrlja ostaje medjutim sto su usli u pakt sa djavolom posle protesta 96/97 i "kiosk" uprava Beogradom. Dalje bih generalno voleo da prestanemo da se vezujemo za familije ili pojedince u politickim partijama. Dajte da vidimo te "experske" liste ljudi po strankama, malo vise poradite na tom marketingu, ko su ljudi po lokalu? Da li je iko cuo za njih osim u lokalnoj kafani? Ovako ljudi ne glasaju za partije nego za Vuka, Seselja, Tadica, Kostunicu, Dinkica, Cedu, itd. Dosta mi je idolopoklonstva. Srbi odrastite vec jednom, moze se ziveti i bez Tate.

Bulbulder

pre 17 godina

Da li iko moze da veruje da bi se i ovo moglo dogoditi ovoj napacenoj zemlji... da sada dobijemo i novokomponovanu BIA-u!?!?! Postoje tragovi i dokumenti sta je sve SPO radio dok je bio na vlasti u Beogradu i kakva je to pljacka bila... Mislim da je GLAVNI razlog sto je SPO spao od masovne stranke na kombi stranku bas Danica, njeno ponasanje i slicnosti koje je narod uocio sa Mirom Markovic. Neverovatno je dokle moze da ide bolesna ambicija pojedinca!

steva

pre 17 godina

Vremena u Srbiji su takva da su svi posle petog oktobra pokazali svoje pravo lice, pokazali su da su veliki lazovi, veliki sledbenici i naslednici Milosevicevog sistema vladavine i vrbovanja ljudi sa kojima ce saradjivati, rado su prihvatili sve njegove metode obmane, lazi i prevare. Iskreno verujem da je SPO bio i ostao jedina izvorna, prava stranka, pokretac svega sto se u Srbiji moze nazvati demokratski i verujem da gospodja Draskovic na celu BI-e jedina moze da konacno izvede pred lice pravde sve one koji su ubijali i skoro ubili ovaj narod, sve one koji se danas setaju slobodno posle svih zlodela koja su pocinili, javno pokaze ko je sve od sadasnjih vladara a bivsih opozicionara zdusno saradjivao i radio sa DRZAVNOM BEZBEDNOSCU, ili vec kako se to zvalo, na nasem kolektivnom unistenju. Ovaj put moj glas kratko i jasno ide SPO-u!!!

09.03.1991

pre 17 godina

Konačno je SPO potpisao smrtnu presudu samom sebi stavljanjem Danice na listu.Svaki promil glasova koji osvoje a prelazi 0.5% može da bude samo ŠTAMPARSKA GREŠKA

Caki Delija Mb

pre 17 godina

Jednostavno je za neuspehe kriviti druge a ne setiti se perioda na vlasti u Beogradu, jendog od najcrnjih perioda u Bg, sarađivanje sa sps- om i po potrebi sa radikalima... kritikovati tajkunizaciju a ne setiti se kadrova spo- a koji su harali beogradskim građevinarstvom tih godina, pa grad na m i danas liči na ruglo zahvaljujući "pregnuću" kadrova dotičnepartije. Hvala vam lepo što se samo-reklamirate, ko ne voli sebe nije ni za druge, ali malo nas pustite na miru i radite i na sebi i na sovijim kadrovima ne bi li makar malo dorasli vlasti za koju se borite a ne da mora svaki član spo- a bez obzira na nedostatak kvalifikacija da radi u Min. spoljnih poslova ili svojevreemno u gradskim upravama... Uzgred biće vrlo zanimljivo da se po smeni vlasti obavi analiza zapošljavanja u Min. spoljnih poslova li JAT- u npr.? Svašta bi se tu otkrilo i saznalo?
Pozdrav

Sergej

pre 17 godina

Jako sam zabriunut zbog svega sto se desava oko BIA-e .Jednostavno to je najmracniji period drzave Srbije i moraju se resiti sva ta ubistva . Ali ipak smatram da je SPO proslost i da je ta partija vec odavno van politickog uticaja u Srbiji. Zalosno je pogledati 90-te i videti kako se SPO borio i protiv Milosevica ali i za vlast . Mnogi njihovi clanovi jednostavno su bili protiv ulaska gospodje Draskovic u politiku , i upravo to se obilo o glavu SPO. Oni u NAJBITNIJEM trenutku po Srbiju su se drzali po strani , naravno za petooktobarske promene , i zato danas i ne postoje. Jasno je da njihovi kadrovi gde god se pojave primer je JAT , zatim period u kome su vladali BGD , pokazuju nestrucnost i vezuju se za afere . Samim tim SPO ne predstavlja znacajan politicki faktor u SRBIJI . Prica o povratku kralja je toliko izlizana da vise ni ravnogorski neobrijani cetnici u to ne veruju. Gospodo iz SPO imali ste predugo vremena da se nametnete kao lider demokratije u Srbiji. Ipak vasa politika tj.nepolitika nestrucnost neznanje itd... su vas doveli do toga da danas ste na samoj margini politicke scene u Srbiji. Velika bi bila greska da udjete u bilo koju demokratsku vladu , jer VI i ne znate sta je prava demokratija , vec ste navikli na ucenjivacku politiku.DS+LDP
do konacne pobede.

Aleksandar Kostic

pre 17 godina

1990 na prvim "visestranackim" izobima, zeleo sam da glasam za DS, ali sam ipak dao glas za SPO jer mi se nekako cinilo da ima vece sanse u odnosu na SPS. Ni tada mi se Vuk nije svidjao jer je bio veoma nacionalisticki nastrojen, ali sam ga ipak koliko toliko smatrao za "opozicionara". Medjutim 1996, posle nasih tromesecnih demostracija (na kojima nije bilo Vuka!), je Vuk taj koji je pretrcao na Slobinu stranu i dao ondasnjim izborima neophodan legitimitet. I to upravo u trenutku kada je Sloba bio goto. Nikada necu zaboraviti njihovo zajednicko pojavljivanje na TV, kada su se rukovali i Vuk uz osmeh izjavio, da je eto Sloba bas fin i sarmantan i da mu je obecao fer tretman na drzavnoj TV. Eeejjjjj bre, pa ko je ovde lud! Mi se bre smrzavali 3 meseca, a Vuk nama noz u ledja. Nije mi vise jasno sta taj jos trazi u politici. Pa nemojmo da imamo pilece pamcenje. Onaj stari Vuk opozicionar/demokrata/nacionalista, je 'umro' sada davne 1996 septembra, ostala je samo lepo nasminkana jajara, koja gleda da se negde ogrebe.

Ipak je ovo Srbija...:(

pre 17 godina

Sve vise verujem u to da je Dana pravi covek za taj posao.
Ali takodje mislim da nema sanse da ikada dodje na zeljeno mesto..

Nada

pre 17 godina

Krajnje je vreme da bracni par Draskovic napusti pliticku scenu. Vuk neka svoje pateticno filozofiranje posveti papiru (koji sve moze da izdrzi bez posledica), a Danica, ako bas ne moze bez javnog nastupanja, neka osnuje i izgradi (OD SVOJIH PARA) pozoriste. Tu ce moci da drami do mile volje pa cak i po scenariju svoga milog muza (kada nisu bracnoj svadji). Mozda im vrati dug i neki prevodilac ili sponzor za ta vrsna dela, pa ce opet putovati po svetu, ali NE VISE kao predstavnici ovog naroda. Kakvi god da smo, zasluzili smo da nas KLAN Draskovic konacno ostavi na miru!!!

Vesna M.

pre 17 godina

Gospodjo Danice svaka vam cast na zelji da budete sef BIE.Vidite kako je tesko da se u Srbiji dodje do ISTINE!!!!!Napadali ste mucenika Djindjica da nista ne radi po pitanju ibarske a vas suprug je u vlasti pa nista spektakularno nije ucinio-naravno nije MOGAO vidimo kroz sudjenje za ubistvo premijera djindjica kao je to koje su sve strukture umesane i koji politicari iz SRS-a i DSS-a sa kojim je nesretni Vuk u koaliciji!!!!!!!!! Danice samo NAPRED!!!!!

Triestino

pre 17 godina

SPO-u je krenulo nizbrodo kad se rasturila koalcija "Zajedno" a sudbinu su zapecatili onog momenta kad je odbio da udje u DOS. Da su usli, nema te sanse i sile da bi DSS ikada bio jaci od njih, a verovatno to ne bi bio ni DS pogotovo ne bez pokojnog Dr. Zorana Djindjica. Ovako...

Angelina

pre 17 godina

To što je rekla gđa Damica Drašković, opet je tačno! Srbijom vladaju "komunističke dinastije" koje su iz ličnih interesa sprečile LUSTRACIJU (poput one koja se dogodila u Poljskoj, Češkoj,...!).Da se ja pitam ja bi je sigurno stavila na čelnu poziciju u BIA!

MILAN

pre 17 godina

Nema sumnje da bi se Danica Draskovic odlicno snasla na mestu stecajnog upravitelja BIA .Nema sumnje jer njeno iskustvo vezano za stecaj se pominje i u optuznici protiv stecajne mafije.Nije problem u institucijama (BIA SID VBA)vec u ljudima koji kao ministri dolaze da organizuju rad institucija i za njih preuzmu potpunu odgovornost a od svog iskustva i znaja donose samo partiske preporuke.Ovakva praksa je jedan od glavnih razloga sporih i neadekvatnih reformi sluzbi .A to je jedan od vaznih zadataka da bi smo uhvatili korak sa EUROPOM...MILAN

Srdjan

pre 17 godina

Cinjenice:
1. 09.marta 1991. prve ozbiljne demonstracije protiv Milosevicevog rezima je organizovao SPO.
2. Prvi opozicioni lider koji je bio pretucen od strane miloseviceve policije je lider SPO.
3. 1992.godine. Prvi znacajaniji lider opozicije koji je javno isprozivao na odgovornost ratne zlikovce medju Srbima u Bosni i jasno i glasno osudio sve "kongresmene" rata je lider SPO.
4. Prvu veliku opozicionu koaliciju - DEPOS 1993.godine je organizovao i vodio SPO.
5. Prvi znacajniji opozicioni lider i dugo vremena jedini (uz Vesnu Pesic)koji je jasno i glasno podrzao Dejtonski sporazum i sklapanje mira u BiH, je lider SPO.
6. Drugu veliku opozicionu koaliciju - Zajedno 1996.godine je organizovao i vodio SPO.
7. 1999.godine, jedan od retkih lidera koji je tokom bombardovanja ostao u zemlji uz rizik da bude smaknut i zestoko kritikovao rezim Milosevica (iz Srbije), lider SPO.]
8. 1999. godine, prvi i tada jedini opozicioni lider na koga je Milosevicev DB izrsio atentat u kojem ginu njegovi najblizi saradnici-(Ibarska magistrala).
9. 10. decembra 2000. godine u prostorijama SPO formiran DOS, SPO opet u ulozi pokretaca inicijative ujedinjavanja sveukupne opozicije.
10. 2000. godine drugi atantat od strane DB-a na lidera SPO.
11. 2004. Jedina stranka koja je pokusala da reformise miloseviceve sluzbe represije-(tajnu policiju), pa bila demontirana od istih, je SPO.
Konacno, jedan od retkih lidera koji nije nikada govorio da bi se svideo puku, vec da bi ukazao na pravilne smernice opstanka i razvoja drustva i drzave je lider SPO.
SPO se ne mora voleti, ali eto zasto treba ceniti SPO,i uz sve greske i propuste u politice kojih je bilo, to su sve gore navedeno uradili i pretrpeli, malo li je?
A gospodja Danica Draskovic je dovoljno samostalna i jaka licnost za sebe, sto znaci da nije sebe izgradila, ili joj je zivotno dostignuce: "supruga gospodina tog i tog, pa da se na taj nacin pojavljuje i predstavlja u javnosti". Vec je imenom i prezimenom Danica Draskovic!

Alex

pre 17 godina

Ne znam otkud tolika mrznja prema Danici i Vuku Draskovicu?!
Sta su sve zajedno sa svima nama preziveli, od onih koji se danas proglasavaju za srpske heroje i junake, ccc, pa ova zemlja i ovaj narod stvarno imaju pileci mozak i slabo pamcenje.
Da, bilo je uzasnih gresaka, a ko je pa bezgresan, ali, videh i komentar u kome se kaze da Vuka nije bilo u setnjama 96/97?!?!?!
Pa kojih troje lidera je svako vece govorilo na Trgu, otkud mi fotografije sa svima njima, kako je Vuk predvodio kolone sa Vozdovca i od Vukovog spomenika?
Srbijo, seti se...
A, neka svako od nas iskreno pomisli kakav bi bio prema sluzbi i ljudima koji su mu/joj nekoga ubili?!
Nego, da mi otvorimo ta dosijea, pa kako bude...

Serdar Rade

pre 17 godina

Ko imalo poznaje stvari u SPOu, slozice se sa gornjim komentarima o ponasanju Danice kao uzurpatoru svakog slobodnog razmislajanja u okviru stranke. Kao diktator je uspela da potpuno razbije prvu stranku koja je nasla prirodnu bazu na selu i donjim ekonomskim slojevima u gradu. Baza je bila masovna i mocna na svakim demokratskim izborima. Na zalost ta baza je slucajno nabodena i nikakve veze nije imala sa nekim strateskim planovima da se pokrije siroka interesna grupa. Kako je demokratija polako ulazila u Srbiju, t.j., komunist/socijalist odlazili sa vlasti, to je Danica sve vise razbijala SPO.
Secam se prve verzije SPO programa koju je Vuk napisao kao neko umetnicko delo koje se ne sme dirati niti menjati. Od tog programa nista nije ostvareno, nista nije ostalo i uskoro ni SPO kao partije nece biti.
Velika dioktatorka Mira M. je otisla, Ministraka Radmila M. je otisla i sada je red da i Danica D. ode zauvek iz Srpske politike.