1. Nevaspitani roditelji "vaspitavaju" buduća pokolenja. To je i kod nas problem. Nije to borba za sopstveno dete, to je "ja pa ja, i je*e mi se za ostale sistem".
  (samo kažem..., 6. jul 2022 10:41)

  # Link komentara

 2. Hrvatska je dobila što i ostali- kapitalizam . U obrazovanju to znaci strahovito raslojavanje gde će visoke škole završavati samo odabrani. U Nemačkoj je situacija ista samo se šminka pa se ne vidi. Čiveni nemački hirurg rekao je pre 3 godine da po današnjim pravilima on nkkade ne bo uspeo da upiše medicinu. Nemačka školuje jako malo lekara jer najveći deo dobija iz iatočne evrope. Ovi što se školuju u nemačkoj su deca iz buržoaskw klase i oni će upravljati bolnicama i instititima na kojima će glavnu radnu snagu činiti lekari iz istočne evrope. Nemački kapitalizam je prosto izračunao da ime je mnogo jeftinije da uvwzu gotove lekare sa iakuatvon nego da školjiu svoje.
  (Darko,


  Skroz si promasio poentu. U zelji da nametnes da je sve kapitalizam i sta sve ne.
  Zasto nemacka da skoluje lekare kad to radi nasa zemlja?
  Skolovanje lekara je jako skupo, mnogo visoka cifra. I zasto da nemci(koji vode racuna o svakom evru) skoluju svoje lekare kad moze balkan?
  Drugo, nemacki lekari odlaze u ameriku i norvesku, svajcersku i tako dalje. Prakticno su videli da su na gubitku i to je to. Vode racuna o ekonomiji. Sve je prosto, ali treba razmisliti.
  (Lekar, 5. jul 2022 19:57)

  # Link komentara

 3. Hrvatska je dobila što i ostali- kapitalizam . U obrazovanju to znaci strahovito raslojavanje gde će visoke škole završavati samo odabrani. U Nemačkoj je situacija ista samo se šminka pa se ne vidi. Čiveni nemački hirurg rekao je pre 3 godine da po današnjim pravilima on nkkade ne bo uspeo da upiše medicinu. Nemačka školuje jako malo lekara jer najveći deo dobija iz iatočne evrope. Ovi što se školuju u nemačkoj su deca iz buržoaskw klase i oni će upravljati bolnicama i instititima na kojima će glavnu radnu snagu činiti lekari iz istočne evrope. Nemački kapitalizam je prosto izračunao da ime je mnogo jeftinije da uvwzu gotove lekare sa iakuatvon nego da školjiu svoje.
  (Darko, 5. jul 2022 17:04)

  # Link komentara

 4. Sve isto kao kod nas...
  (frox, 5. jul 2022 16:40)

  # Link komentara

 5. Samo iskopirati skandinavce
  (Štef, 5. jul 2022 16:26)

  # Link komentara

 6. Slobodno zamenite reč "Hrvatska" sa "Srbija". Ostalo je sve isto
  (bora rakijaš, 5. jul 2022 16:08)

  # Link komentara

 7. Hrvati bi mogli da se ugledaju na nas, gde deca uče za znanje a ne za ocene, gde je nastavni kadar vrhunski plaćen, direktori škola su vrsni pedagozi i prosvetitelji, a ne partijski kadrovi, dok nastavni plan i program prati najaktuelnije trendove u obrazovanju iz godine u godinu.
  (Domaćin, 5. jul 2022 16:08)

  # Link komentara