1. Није ми јасно зашто се расправља о употреби руског нуклеарног оружја у Украјини? Па они у текућем рату пролазе кроз украјинске одбранбене положаје као кроз швајцарски сир, упркос војној помоћи која се мери десетинама милијарди. Оно што највише желим је да тај рат стане, да престане убијање и прогон. Живим за тај дан.
  (Србољуб, 4. jul 2022 13:09)

  # Link komentara

 2. Тешко је да се зауставе глупе усијане главе! Вуче их инерција!
  Али, морају да стану! Иначе, тешке последице могу да задесе цело човечанство!
  (Стоп!, 4. jul 2022 10:52)

  # Link komentara

 3. Očigledno ne poznaje Ruse. Jer svako ko poznaje Rusiju zna da ih eventualni nuklearni potencijali Ukrajine ne bi sprečili da stave tačku na progon svog naroda u Donbasu.
  (Pingvin iz Nišavu, 4. jul 2022 09:35) # Link komentara

  Ukrajina nema nuklearni potencijal.

  Covek ovde govori o raciuonalnosti upotrebe nuklearnog oruzja - koja ne postoji u ovom trenutku. Iako ovaj rat utice globalno na ekonomiju, ovo je lokalni rat, i nema smisla koristiti nuklearno oruzje protiv zemlje koja ne poseduje isto.

  U slucaju nekog globalnog sukoba verovatno bi se koristile nuklearne bojeve glave, ali opet pitanje na koji nacin i na koje ciljeve.

  Generalno, nuklearno oruzje vise sluzi za odrvracanje nego za napad. Sto ce reci da cemo u buducnosti vidjati mnogo izivljavanja velikih sila na nama malima, a oni izmedju sebe, tesko da ce ratovati.

  Ratove se ne vode emocijama, nego razumom. Bar oni koji ih vode, vode ih razumom. A vojska (narod) mora da ukljuci emocije, jer kako inace opravdati ubijanja i razaranja sa bilo koje strane.
  (maneken, 4. jul 2022 10:52)

  # Link komentara

 4. Ovaj govori kao da vojskom komanduju razni analiticari,fizicari,humanitarci i ostali a ne rukovodstvo drzave i politicari?
  (Biz, 4. jul 2022 10:43)

  # Link komentara

 5. Samo da preovlada razum i da sve ovo stane.
  (bgd, 4. jul 2022 10:20)

  # Link komentara

 6. Upotreba nuklearnog oružja Rusije je sasvim detaljno i temeljno objašnjena u doktrini upotrebe nuklearnog oružja, javno dostupnom dokumentu koji je usvojen od strane ruskog parlamenta, i potpisan od strane ruskog predsednika. Nema potrebe mistifikovati i izmišljati na tu temu, sve jasno piše.
  Sukob u Ukrajini je već sada 90% pešadijski + nešto malo artiljerije. To nije intenzitet sukoba koji zahteva upotrebu oružja razornijeg od krstareće rakete.
  (Srki, 4. jul 2022 10:13)

  # Link komentara

 7. Lako je to reci,jer iako judi umiru, po svemu je to za sada rat sa malo zrtava i nema posebnog razloga za zabrinutost od nuklearne eskalacije sve dok je situacija takva. Ali, ako rusi pocnu da masovno gube bitke u Ukrajini ili ako recimo poljaci udju u Ukrajinu sa vojskom, po meni je sve moguce.
  (marko, 4. jul 2022 10:05)

  # Link komentara

 8. A zasto se Tadic osvrce samo na Ruse? O koriscenju taktixkog naoruzanja govore samo na zapadu.
  (Mile, 4. jul 2022 09:36)

  # Link komentara

 9. Očigledno ne poznaje Ruse. Jer svako ko poznaje Rusiju zna da ih eventualni nuklearni potencijali Ukrajine ne bi sprečili da stave tačku na progon svog naroda u Donbasu.
  (Pingvin iz Nišavu, 4. jul 2022 09:35)

  # Link komentara

 10. Zadnjom recenicom fizicar je demantovao svoju teoriju da je nuklearni rat PR.
  (okruglo zemljas, 4. jul 2022 09:33)

  # Link komentara

 11. Професоре, знате добро да грешите. Знате добро да све што је икада направљено да је и употребљено. Знамо сви какве су све страхоте људи чинили. Зо што је употребљено у мањој мери или мањи број пута не значи да се није десило. Нарочито ако је учињено од стране Запада. Не заборавите, Америка је већ употребљавала то страшно оружје и убијала стотине хиљада људи, Хирошима/Нагасаки.
  (Шумарак, 4. jul 2022 09:31)

  # Link komentara

 12. Не постоји политичар на западу који у задњих пет шест година није рекао да са Русијом треба разговарати са позиције силе. То је ишло дотле да су то радили и политичари из Балтичких држава, Румуније, Чешке, Украјине... Добили сте силу па сад видите шта да радите са њом. Нуклеарно оружје су поменули Путин и Лвров у одговору на питање да ли ће Русија употребити нуклеарно наоружање у рату са Украјином како твреде западни медији. У одговору су нагласили да ће га употребити само уколико слобода Русије буде угрожена. Нуклеарно наоружаање из Украјине је враћено у Русију на захтев Америке, што су они и платили.
  (Драган М. П., 4. jul 2022 09:25)

  # Link komentara

 13. Manite se nuklearnog oruzja...
  (Brigate Rosse, 4. jul 2022 09:24)

  # Link komentara

 14. Svaka cast gospodinu fizicaru ali pojma nema sa ratovanjem.
  (Root, 4. jul 2022 09:24)

  # Link komentara

 15. Evo sada je i hrvatski nuklearni fizičar postao vojni ekspert, pa zna da je ruska vojska tigar od papira. Sve stručnjak do stručnjaka za oblasti kojima se nikada nisu bavili. Ovo o tome kako je neka mreža think tankova poslala Rusiji poruku da se ne igra sa nuklearnim dugmetom je smejurija, kao da Rusiju (SAD, Kinu, Francusku, Britaniju, itd.) briga šta o svemu misle neki naučnici.

  Btw, kad smo već na temi iranskog nuklearnog programa i njegove čvrste kontrole, mogao bi sagovornik da prozbori koju o izraelskom nuklearnom programu i kako je on bio kontrolisan.
  (Ayatollah, 4. jul 2022 09:07)

  # Link komentara

 16. Kad fizicari , koji su i odgovorni za pronalazak nuklearnog oruzja tvrde da upotrebe nuklearnog oruzja nece biti i da znaju kako politicari misle i odlucuju!!! Svi znamo da fizicari nisu odlucili da se bace bombe na nagasaki i Hirosimu nego politicari!! Ono sto je racionalno za jednog naucnika nije u isto vrijeme racionalno sa stanovista politicara.
  (Goran, 4. jul 2022 09:07)

  # Link komentara

 17. Iako se slazem da su sanse male, nekako mi njegove izjave deluju naivno. Nuklearni arsenal odrzava i njime upravlja posebno krilo vojske, oficirski kadar uvezan lancom komandovanja. U procesu odlucivanja i, ne daj boze, izvrsenja te komande sasvim sigurno nece biti konsultovani civilni fizicari i think-tankovi.
  (Miljan, 4. jul 2022 09:06)

  # Link komentara

 18. Ono kada se Šeldon upinje da bude vojni analitičar.
  (Its me, 4. jul 2022 09:03)

  # Link komentara