Vizner za status do kraja godine

Beograd -- Američki izaslanik za Kosovo Frenk Vizner poručio je zvaničnicima u Beogradu da se SAD zalažu za rešenje statusa do kraja godine

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Vizner je pre posete beogradu boravio u prishtini i jasno je dostavio do znanja da kosovo ce do kraja godine imati status po volji vecine a to jest nezavisnost i ubedjen sam da je to rekao i u beogradu ali vlasti to kriju za srpsku javnost a shta se tice referenduma za nas sa kosova nije imao veliku znacajnost i pitam se shta ce srbija sa ovim ustavom posle nezavisnosti kosova shta vidim na ovom ustavu od predhodnog ustava nishta samo shto posledni bio zhablacki a ovaj beogradski .
  (dardanasi, 31. oktobar 2006 15:43)

  # Link komentara

 2. Ponavljaju po sto puta jedno te isto, ako su samo to rekli jedni drugima onda Vizner nije morao ni da dolazi. Valjda ljudi hoce da zarade svoju platu, sta li ...
  (mirko, 31. oktobar 2006 15:47)

  # Link komentara

 3. Ovo je nezamislivo,da li mozete da zamislite,da neki stranac komanduje resenjima naprimer u muslimanskoj zemlji i pritom da sedi sa njima,pa svi bi se digli na noge.
  (Milinko, 31. oktobar 2006 17:49)

  # Link komentara

 4. Велики и моћни имају право да праве глупости и ту им нико не може помоћи. То не значи да ми не треба да урадимо оно што можемо. И да иза тога станемо. Да, ви сте нам отели Косово и сад од њега правите квази државу. Али ми то нећемо никад признати. И вратићемо га тамо где припада. Кад тад.
  (radovan, 31. oktobar 2006 18:08)

  # Link komentara

 5. Beskonacno ponavljenje istog moze biti samo iz dva razloga:
  1. Da uvere nas ( mi smo vec uvereni i svesni da ne mozemo spreciti nelegalno otimanje dela teritorije), ili
  2 Da uvere sami sebe da su "uverili" nas...
  Obrni - okreni, ili ce proces biti po medjunarodnom pravu ili ne. Trece nema.
  Ako se pribegne nasilnom otimanju dela teritorije suverene drzave mimo medjunarodnog prava - onda ni nekakav buduci pokusaj ponovnog pripajanja apsolutno ne mora da bude vodjen medjunarodnim pravom.
  E, zato je g-din Vizner u Beogradu!
  (Gunar Knob, 31. oktobar 2006 18:11)

  # Link komentara

 6. Pa ovaj Vizner nije obavesten! Dajte mu hitno da procita novi srpski Ustav! Tamo lepo pise da je Kosovo deo Srbije! Odmah ce promeniti stav, i on, i USA, i EU, i UN, i NATO, i svi ostali na planeti zemlji, a narocito sami Kosovari! Dakle, braco Srbi, glavno je da ste vi izglasali SRS - SPS - DSS - DS ustav! A za Kosovo ne brinite...
  (Zona sumraka, 31. oktobar 2006 18:28)

  # Link komentara

 7. Zapadu je potrebno srpsko 'da' da bi ceo proces koji vodi ka nezavisnosti KiM bio potpun i legitiman. Bez srpskog pristanka, nezavisnost je prisilna a teritorija na kojoj treba da se uspostavi nova drzava oteta. Zato Srbima uvrcu ruku, prete i uslovlavaju. Srpski poslednji i jedini adut je nepristajanje na nezavisnost i zbog toga trebaju da ga iskoriste do maksimuma da bi dobli nekakve koncesije (teritorijalne, statusne, ekonomske i politicke) akonto otimacine koja ce da usledi. Ako nema takvih koncesija, onda Srbija treba da ostane pri svome "ne", da ne prizna novu drzavu i da nastavlja da poteze pitanje KiM u narednim decenijama kao sto to cine Kiprani u vezi svoje okupirane severnoistocne teritorije. Vremena se menjaju, sa njima okolnosti, interesi i saveznistva. To je jedno gorko ali veoma korisno iskustvo koje su Srbi stekli u proteklim decenijama. Na njemu mogu da profitiraju.
  (Bostonian, 31. oktobar 2006 18:49)

  # Link komentara

 8. Meni je sasvim OK da cekam jos tri godine za donosenje odluke o konacnom statusu Kosova, pod uslovom da ce to resenje de facto podrazumevati potpunu nezavisnost i potpun suverenitet Kosova.
  Ako smo cekali od 1912-te zasto da ne cekamo do 2009-te, pa i do 2012 ako je potrebno.
  Bilo kako bilo, najvaznije je da nezavisna Kosova bude jedna multietnicka, stabilitetna i prosperitetna drzava.
  (Pragmatizam i Strpljenje, 31. oktobar 2006 19:19)

  # Link komentara

 9. Upravo je na sajtu [link] objavljena vest da su Amerikanci napustili odredjene kontrolne punktove u Iraku, po naredjenju i zahtevu irackog "Kostunice". Elem, nije ptica sve sto leti, a medju te ptice spada i nezavisnost kosovskih Albanaca (da, zaista - zasto se stalno govori o "nezavisnosti Kosova" kad se de facto radi o zelji albanske manjine za NJIHOVOM drzavom na Kosovu, koje je "samostalno" vec vise vekova).
  (svi (ni)su isti, 31. oktobar 2006 19:23)

  # Link komentara

 10. Njegovo je da prica ono sto mu se kaze a nase je da uvek dajemo svoj odgovor. Ovaj ustav jeste vazan, ovo je nasa borba za Kosmet. Iako on nece znacajno uticati na koncacno resenje za Kosmet vazno je da smo mi rekli sami sebi da je to Srbija. Kosmet nikad nece postati nezavistan po jedinoj pravoj proceduri kroz SB, a nase je da svet uvek na to podsecamo i da cekamo pogodan trenutak da ga vratimo - ono za sta cesto nismo imali zrelosti... Kosovo se gubi i dobija !!!
  (Zax, 31. oktobar 2006 19:31)

  # Link komentara

 11. Dosadila je ova tema oko Kosova!Jos kad je mirovna misija dosla na Kosovo znalo se da ono vise nije srpsko i da vise nikad nece biti!
  (NN, 31. oktobar 2006 20:45)

  # Link komentara

 12. Ja bih takodje hteo milion eura do kraja godine, pa mi komsija Mile kaze,"Nema leba sine"!
  (Milojko, 31. oktobar 2006 22:25)

  # Link komentara