1. Prosto ne znam kako su Rusi toliko ispred Zapada u odredjenim granama tehnologije. Zemlja koja je do skoro bila na kolenima bez prebijene pare, ciji su naucnici odlazili na Zapad da rade za njih i odnesu znanje. Ocito u Rusiji postoji neka generacija genijalaca, nalik na Teslu kojima nisu potrebne beskrajne milijarde dolara da bi dosli do nekih naucnih zakljucaka. Samo je pitanje koliko je odrzivo tako nesto na duze staze, jer Rusija vec dugo godina ima znacajnu prednost u PVO sistemima i raketnom naouruzanju u odnosu na Zapad, dok u ostalim sistemima kaska (mada kazu kako su neki od njihovih dronova najbolji na svetu, nisam sasvim siguran).

  Zna se za onog matematicara koji zivi sam u siromastvu i resio je neke matematicke probleme i odbio! nagradu od 1.5 miliona dolara pre desetak godina: da li na takvima pociva Ruska nauka?

  Koliko takvih Rusija ima? Zasto ih ostale zemlje nemaju?

  Sada se i svi pitaju odakle Rusiji tolike rakete kojima zasipa Ukrajinu mesecima (od Kinzala pa nadalje) i odakle im komponente. Zaista, odakle sve to? Sa 130 miliona stanovnika.
  (Pera, 28. maj 2022 14:32)

  # Link komentara

 2. Raketa se ne "pušta". Nego ispaljuje.
  (Pingvin iz Nišavu, 28. maj 2022 14:30)

  # Link komentara

 3. Kao plase se da Ukrajina ne pristupi Nato-u, a ovamo se k@rce da raketama bez problema mogu pogoditi Usa... Svasta...
  (kubina, 28. maj 2022 13:09)

  # Link komentara