Nedelja, 01.05.2022.

07:54

Rat – dan 67: Više mrtvih u granatiranju; Oborena dva borbena aviona; Napadi se nastavljaju

Šezdeset sedmi dan rata u Ukrajini.

Izvor: B92

Rat – dan 67: Više mrtvih u granatiranju; Oborena dva borbena aviona; Napadi se nastavljaju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

munze

pre 1 godinu

Meni zaista nije jasno kako neka zemlja moze da odbije neutralnost? Pa najrazvijenije zemlje sveta su neutralne: Švedska, Švajcarska, Finska, Austrija... Imaš minimalne izdatke za vojsku, pare trošiš na školu i zdravstvo. Je li neko objasnio šta je loše u toj neutralnosti?

Aca bg

pre 1 godinu

Braco Rusi,zavrsavajte ovo kako znate i umete.Uzmite jos malo koliko mozete i onda se ukopajte,bez ikakvih pregovora.Ali vec od sutra reforma vojske...

MilankoX

pre 1 godinu

Bespotreban rat. Kakve veze ima ko je u pravu? Obe strane imaju svoju verziju priče. U slučaju nuklearnog armagedona da li je to imalo važno? Zemlja će svejedno biti kontaminirana radioaktivnim česticama. Kome će biti važno ko je bio u pravu kada svi izgube? Demografski za 50 godina to ionako nikome više neće biti važno. Nacije će ostariti. Neće nas biti. Individualizam, tehnokratija i primitvni narcisoidni fejkizam uzimaju danak. Ali ne shvatam plaćene botove sa obe strane. Gase se životi, nestaju. Nestaje imovina. Sve ono za šta si se trudio ceo život nestaje u sekundi. Zašto? Zato što je neko tako rekao? Zato što mora da osigura da prodaje svoje oružje, energente, robu? Navijate za smrt. Kako imate obraza? Koliko vredi vaš život izražen u novcu?

Ko to tamo peva

pre 1 godinu

Čini se da Putin nezadovoljan stanjem u vojsci i na ratistima za kaznu šalje generale što bliže fronti. Do kad će izvršavati naređenja?

Krajišnik

pre 1 godinu

Putin čini nevidjenu grešku .
Smatrao sam ga ozbiljnim političarem,a on se zaigrao i ušao u rat iz kojeg sad ne može izaći, osim kao poražen.
Plan je bio munjeviti rat,dovodjenje proruskih političara na vlast i otimanje teritorije....
Njemu će Ukrajina biti kao SAD -u Vijetnam ili SSSR -u Avganistan.

Marijan

pre 1 godinu

Čečenii najčešće u pozadini strojnicama čuvaju “”odstupnicu” tako da ko u vrijeme SSSR-a Rusi mogu samo naprijed. Putin je s njima dotukao dno i kad tad sudit će mu ruski narod za zločine nad vlastitim narodom.

Lureik

pre 1 godinu

Upravo procitah, Rusi, naravno, pokrali neku silnu, novu poljoprivrednu mehanizaciju, od dilera iz salona i odvezli 1.200 km u Rusiji.

Tek kad su stigli, saznali su da su Ukrajinci im zakljucali, sa daljine, vozila.

LudoVreme

pre 1 godinu

Ukrajina je već bivša država zahvaljujući nesposobnom predsedniku koji više voli Nato od građana Ukrajine. Čak, šta više, taj čovek otvoreno radi za američke interese.
Rusija će anektirati zauzete teritorijr (zajedno sa Odesom i kopnenom vezom do Pridnestrovlja), Poljska se već sprema da zauzme njenu interesnu zonu, a tu su i Mađari.

veder

pre 1 godinu

badjon, 1. maj 2022 09:37)

Zelenski uništio zemlju? Koliko ja vidim Rusi uništavaju gradove, ubijaju civile, decu...dakle po tebi svako ko neće sa Rusima treba da dobije batine i da bude sravnjen sa zemljom... al' ti je logika majstore!? Ne videh da je Nato na silu okupirao neku zapadnu zemlju za razliku od 'humanih' Rusa koji sve unište i onda optuže druge da su nacisti da bi opravdali suludi Putinov rat. Na sreću Rusi svakako, u bliskoj budućnosti, gube rat jer se pokazalo da su oni još na nivou 45. prošlog veka, a pretnja Sotonom je samo frustracija zbog poraza koji im sledi, i raspada ruskog carstva, jer diktatura nikad ne može pobediti demokratiju.
O katastrofalnoj šteti koju je naneo Putin Ruskom narodu neću govoriti, sledi im pedeset godina mraka, bede i kazamata po ruskom receptu gulaga gde je Staljin pobio više od 20 miliona Rusa.

lion

pre 1 godinu

Evo isključivo činjenica : inflacija 7% i više u nato zemljama, i Rusiji 0,00%, čak euro i dolar manje vrede sada nevo pre početka napada. Rusija sa 120.000 vojnika drži skoro 25% teritorije zemlje koja ima 40 miliona stanovnika. Ukrajina jedino što do sada nije dobila su avioni i to iz tehničkih razloga, nato piloti ne smeju da lete, a obuka predugo traje, ostalo su bukvalno sve dobili i dobijaju.
Harkov - Belgorod je nekih 70ak km daleko, yo i nije neki problem granatirati sa iole savremenim naoružanjem, i naši su iz RSK granatirali zagreb sa praistoriskim raketama, ne bih ja tome prodavao neki veliki značaj, naročito što su Rusi blokirani sa, informacijama na sve moguće načine.. Moja, želja je da sve stane odmah, moje mišljenje je da Rusi ne idu kako zu zamislili, ali po činjenicama daleko od toga da, gube, opet kažem sa, činjenicama koje su žestoko filtrirane.

Netgazda

pre 1 godinu

Loznica, Gučevo, Cer –
a kako će taj gas da stigne do Istoka? Na brodovima koji su sankcionisani? Kroz cevovode koji ne postoje do Istoka? Rusija bolje da se onda bavi njihovom izgradnjom, zima nije daleko. Ili ce Rusija, izgleda, biti puna gasa, i neče imati gde da ispusti?

jadno

pre 1 godinu

Ukrajinska avijacija i posle dva meseca aktivna i bombarduje ruje čak i u rusiji.
Da li se neko još seća bajki o s400 i 'zatvaranju neba' ?

hehe..

Aleksandar

pre 1 godinu

Opet "požar" u Rusiji, a Donbas granatiraju. Okreću se na sastanku protiv Putina, već mu našli zamenu. Biće svašta, ali ništa po Ruse povoljno.

Veteran

pre 1 godinu

Dva meseca rata, sada su ušli u štos i jedni i drugi, mogu godinama da ratuju i kada se podvuče crta pobednik je Amerika.
Rusi pod sankcijama, veliki broj uništene tehnike, hiljade poginulih...koštaće ovo Ruse decenije razvoja.

Aleksandar

pre 1 godinu

Deseti general im poginuo, našli Putinu zamenu, na sastanku ruski tajkuni nezadovoljni, diverzije kao u Belgorodu oni i organizuju, a o redovnom ukrajinskom granatiranju Donbasa da i ne pričamo. Ne piše se tigru od papira dobro.

Black Sabath

pre 1 godinu

Ako Bogda Putin će baciti atomsku bombu na Ameriku Kanadu Australiju Japan Južnu Koreju Englesku Njemačku Francusku Šoaniju Italiju Švicarsku Austriju Dansku Švedsku Norvešku Finsku Poljsku Češku Rumuniju Bugarsku Litvaniju Latviju Estoniju Ukrajinu Hrvatsku BiH Albaniju i onda ćemo živjeti u blagostanju i ljudskim pravima kao što danas žive građani Rusije Belorusije Kine i Sjeverne Koreje...

ajde

pre 1 godinu

"Zmijsko ostrvo u Crnom moru postao je simbol ukrajinskog otpora nakon radijske komunikacije koja se munjevitom brzinom proširila društvenim mrežama u kojoj su prvog dana rata ukrajinski graničari poručili ruskoj raketnoj krstarici Moskvi, s koje su pozvani da se predaju: "Idi dovraga, ruski ratni brodu!" "

Dogadjaj koji se opisuje se nije dogodio. Svi ukrajinski vojnici su se predali. Postoje snimci koji to dokazuju.

Zbog toga ne verujem da je istina i da su sada pogodili neke PVO instalacije na ostrvu. Verujem da je u pitanju cista propaganda.
-------------------------------------------------------------

Dogadjaj koji je opisan se jeste dogodio. Nigde ovde ne pise da se oni nisu predali. Citati sa razumevanjem. Slava Ukrajini!

Ivan

pre 1 godinu

"Zmijsko ostrvo u Crnom moru postao je simbol ukrajinskog otpora nakon radijske komunikacije koja se munjevitom brzinom proširila društvenim mrežama u kojoj su prvog dana rata ukrajinski graničari poručili ruskoj raketnoj krstarici Moskvi, s koje su pozvani da se predaju: "Idi dovraga, ruski ratni brodu!" "

Dogadjaj koji se opisuje se nije dogodio. Svi ukrajinski vojnici su se predali. Postoje snimci koji to dokazuju.

Zbog toga ne verujem da je istina i da su sada pogodili neke PVO instalacije na ostrvu. Verujem da je u pitanju cista propaganda.

Hm

pre 1 godinu

Ako nekom nije jasno, Ukrajina je NATO stavila u ustav. Ako još nekom nije jasno, a piše i u ovim vestima svaki dan, Ukrajina se već godinama puni NATO oružjem i već godinama je puna NATO oficira. Ako još nekom nije jasno, par dana pre rata Rusija je još jednom pitala Ukrajinu da potpiše da neće u NATO i da neće imati strane vojne baze na svojoj teritoriji. Odbili su. Ako još nekom nije jasno, NATO je vojni savez nastao za bitku sa SSSR kod odavno nema i već par decenija konkretnim akcijama pokazuje da njegovim naslednikom smatra Rusiju. Ako ni to nije jasno, kad neka zemlja hoće u globalni vojni savez sa neprijateljem svog komšije i dobrog dela sopstvenih stanovnika, koji značajno strateški ugrožava sposobnost komšije za odbranu,onda to nije "sloboda izbora" kao npr. ekonomski savez nego akt otvorenog neprijateljstva.

Gagi Zlatibor

pre 1 godinu

"Jedini način da se obezbedi dugoročni red i stabilnost u Ukrajini jeste da Kijev obnovi suverenitet na celoj svojoj teritoriji u okviru međunarodnog priznatih granica"

Jel to važi i za Srbiju?!?!?!?!

True

pre 1 godinu

Obnovice Ukrajinu ili ono sto od nje ostane. Ta obnova kosta ce Ukrajince koliko i obnova Evrope posle II sv.rata, suvereniteta. Americke firme ce dobijati poslove, evropske takodje a radna snaga ce biti Ukrajinci, za parce 'leba. Ukrajinska elita i Ameri su jedini dobitnici u ovom ratu. Rusi su zakasnili 8 g. Rusija ce biti potpuno iscrpljena sto je i bio i ostao cilj NATO-a. Ostaje da se vidi, ima tu svega samo ne brige i humanosti za obicne gradjane. Licemerje je jedino merilo odnosa Zapada prema ostalima.

Simon

pre 1 godinu

Neverovatno, svaki treći- četvrti dan Rusi ibjave da su uništili neki S300 sistem, juče kao dva?!? Famoznih S300 baš toliko ima u Ukrajini? Sve mi je to čudno.

Dr. Realan

pre 1 godinu

“””zelenski je unistio zemlju. i da rusi istog momenta krenu kuci. ostaju ogromni krediti i unistena zemlja. sve to jer nije hteo da bude neutralan. zao mi je sto narkoman sa svojom zemljom povukao i rusiju, jer posledice sankcija ce biti ogromne....
(badjon, 01. maj 2022 09:37)
“””

Priče za malu decu. Prvo, ne naređuje Zelenski da se bombarduju gradovi u totalno uništenje, u Evropi najgore od 2. svetskog rata. Drugo, NATO je već jedom odbio Ukrajinsko članstvo i nema nikakvih dokaza da su ih hteli primiti sada, tako da to “nije hteo biti neutralan” ne drži vodu. A i da je hteo biti NATO, jel to znači da Rusi ne poštuju slobodu izbora? Po čemu su onda drugaciji od bilo koje osvajačke imperije? Da, izjeda ih korupcija, kao što se vidi na njihovoj vojsci.

n6

pre 1 godinu

i na kraju samog kraja ostaće spržena zemlja, uništena infrastruktura, izginuli narod, devastirana privreda i ekonomija... da neće možda USA i Evropa da finansiraju obnovu Ukrajine koja će da košta xxx na yyy. i to oružje što šalje Amerika i EU sve će to morati da se plati dragi moj Zelenski, danas niko nikom ništa ne poklanja. sve će kad tad morati da se vrati sa kamatom. šta li miliš čemu li se nadaš.

dusan

pre 1 godinu

(n6, 1. maj 2022 10:16)
Ne bih se složio. Amerikanci su u potpunosti obnovili Zapadnu Evropu (Maršal plan) posle Drugog svetskog rata. U vrednosti od 141,67 milijardi dolara. Samo potpuno uništena Nemačka sada je jedna od najjačih ekonomski zemalja sveta.

visočki predstavnik her Kristijan SSmit

pre 1 godinu

Zelenski, Kuleba i ekipa oko njih još uvek pričaju o nekakvoj Ukrajini, a upravo su je oni uništili i učinili da nestane. Naravno, nisu to oni sami ni smislili ni uradili, oni su samo dobro plaćeni pioni u uništavanju zemlje, a likvidirat će ih upravo oni koji ih danas plaćaju i huškaju na rat za uništenje Ukrajinske države i naroda. Ne misle valjda da će im Zapad dati doživotne penzije i plaćati ih i kada više ne bude šta da se uništava u Ukrajini.

db sa sela

pre 1 godinu

Ukrajinci granitiraju svoja sela,Rusi dosli da spasu narod.Kako da ne.Rusi su poznati humanitarci,jos od vremena Staljina.Ako da Bog,da doju i u Srbiju i da uvedu blagostanje i visok standard zivota.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Volodin: Recipročno odgovoriti na zamrzavanje ruske imovine





Podigneš cenu gasa za 300% i toeto… Nećeš platiš? Eto zimus građanskog rata. Slobodno je tržište, možeš isti izvoziti na istok…

badjon

pre 1 godinu

zelenski je unistio zemlju. i da rusi istog momenta krenu kuci. ostaju ogromni krediti i unistena zemlja. sve to jer nije hteo da bude neutralan. zao mi je sto narkoman sa svojom zemljom povukao i rusiju, jer posledice sankcija ce biti ogromne....

pogled

pre 1 godinu

Nažalost ovaj rat će trajati u kontinuitetu još nekoliko godina. I jedna i druga strana idu do potpune pobjede ili poraza. Odustajanje nije opcija.

Hm

pre 1 godinu

Ako nekom nije jasno, Ukrajina je NATO stavila u ustav. Ako još nekom nije jasno, a piše i u ovim vestima svaki dan, Ukrajina se već godinama puni NATO oružjem i već godinama je puna NATO oficira. Ako još nekom nije jasno, par dana pre rata Rusija je još jednom pitala Ukrajinu da potpiše da neće u NATO i da neće imati strane vojne baze na svojoj teritoriji. Odbili su. Ako još nekom nije jasno, NATO je vojni savez nastao za bitku sa SSSR kod odavno nema i već par decenija konkretnim akcijama pokazuje da njegovim naslednikom smatra Rusiju. Ako ni to nije jasno, kad neka zemlja hoće u globalni vojni savez sa neprijateljem svog komšije i dobrog dela sopstvenih stanovnika, koji značajno strateški ugrožava sposobnost komšije za odbranu,onda to nije "sloboda izbora" kao npr. ekonomski savez nego akt otvorenog neprijateljstva.

db sa sela

pre 1 godinu

Ukrajinci granitiraju svoja sela,Rusi dosli da spasu narod.Kako da ne.Rusi su poznati humanitarci,jos od vremena Staljina.Ako da Bog,da doju i u Srbiju i da uvedu blagostanje i visok standard zivota.

pogled

pre 1 godinu

Nažalost ovaj rat će trajati u kontinuitetu još nekoliko godina. I jedna i druga strana idu do potpune pobjede ili poraza. Odustajanje nije opcija.

Dr. Realan

pre 1 godinu

“””zelenski je unistio zemlju. i da rusi istog momenta krenu kuci. ostaju ogromni krediti i unistena zemlja. sve to jer nije hteo da bude neutralan. zao mi je sto narkoman sa svojom zemljom povukao i rusiju, jer posledice sankcija ce biti ogromne....
(badjon, 01. maj 2022 09:37)
“””

Priče za malu decu. Prvo, ne naređuje Zelenski da se bombarduju gradovi u totalno uništenje, u Evropi najgore od 2. svetskog rata. Drugo, NATO je već jedom odbio Ukrajinsko članstvo i nema nikakvih dokaza da su ih hteli primiti sada, tako da to “nije hteo biti neutralan” ne drži vodu. A i da je hteo biti NATO, jel to znači da Rusi ne poštuju slobodu izbora? Po čemu su onda drugaciji od bilo koje osvajačke imperije? Da, izjeda ih korupcija, kao što se vidi na njihovoj vojsci.

dusan

pre 1 godinu

(n6, 1. maj 2022 10:16)
Ne bih se složio. Amerikanci su u potpunosti obnovili Zapadnu Evropu (Maršal plan) posle Drugog svetskog rata. U vrednosti od 141,67 milijardi dolara. Samo potpuno uništena Nemačka sada je jedna od najjačih ekonomski zemalja sveta.

visočki predstavnik her Kristijan SSmit

pre 1 godinu

Zelenski, Kuleba i ekipa oko njih još uvek pričaju o nekakvoj Ukrajini, a upravo su je oni uništili i učinili da nestane. Naravno, nisu to oni sami ni smislili ni uradili, oni su samo dobro plaćeni pioni u uništavanju zemlje, a likvidirat će ih upravo oni koji ih danas plaćaju i huškaju na rat za uništenje Ukrajinske države i naroda. Ne misle valjda da će im Zapad dati doživotne penzije i plaćati ih i kada više ne bude šta da se uništava u Ukrajini.

jadno

pre 1 godinu

Ukrajinska avijacija i posle dva meseca aktivna i bombarduje ruje čak i u rusiji.
Da li se neko još seća bajki o s400 i 'zatvaranju neba' ?

hehe..

Gagi Zlatibor

pre 1 godinu

"Jedini način da se obezbedi dugoročni red i stabilnost u Ukrajini jeste da Kijev obnovi suverenitet na celoj svojoj teritoriji u okviru međunarodnog priznatih granica"

Jel to važi i za Srbiju?!?!?!?!

badjon

pre 1 godinu

zelenski je unistio zemlju. i da rusi istog momenta krenu kuci. ostaju ogromni krediti i unistena zemlja. sve to jer nije hteo da bude neutralan. zao mi je sto narkoman sa svojom zemljom povukao i rusiju, jer posledice sankcija ce biti ogromne....

Simon

pre 1 godinu

Neverovatno, svaki treći- četvrti dan Rusi ibjave da su uništili neki S300 sistem, juče kao dva?!? Famoznih S300 baš toliko ima u Ukrajini? Sve mi je to čudno.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Volodin: Recipročno odgovoriti na zamrzavanje ruske imovine





Podigneš cenu gasa za 300% i toeto… Nećeš platiš? Eto zimus građanskog rata. Slobodno je tržište, možeš isti izvoziti na istok…

Aleksandar

pre 1 godinu

Deseti general im poginuo, našli Putinu zamenu, na sastanku ruski tajkuni nezadovoljni, diverzije kao u Belgorodu oni i organizuju, a o redovnom ukrajinskom granatiranju Donbasa da i ne pričamo. Ne piše se tigru od papira dobro.

n6

pre 1 godinu

i na kraju samog kraja ostaće spržena zemlja, uništena infrastruktura, izginuli narod, devastirana privreda i ekonomija... da neće možda USA i Evropa da finansiraju obnovu Ukrajine koja će da košta xxx na yyy. i to oružje što šalje Amerika i EU sve će to morati da se plati dragi moj Zelenski, danas niko nikom ništa ne poklanja. sve će kad tad morati da se vrati sa kamatom. šta li miliš čemu li se nadaš.

Ivan

pre 1 godinu

"Zmijsko ostrvo u Crnom moru postao je simbol ukrajinskog otpora nakon radijske komunikacije koja se munjevitom brzinom proširila društvenim mrežama u kojoj su prvog dana rata ukrajinski graničari poručili ruskoj raketnoj krstarici Moskvi, s koje su pozvani da se predaju: "Idi dovraga, ruski ratni brodu!" "

Dogadjaj koji se opisuje se nije dogodio. Svi ukrajinski vojnici su se predali. Postoje snimci koji to dokazuju.

Zbog toga ne verujem da je istina i da su sada pogodili neke PVO instalacije na ostrvu. Verujem da je u pitanju cista propaganda.

Veteran

pre 1 godinu

Dva meseca rata, sada su ušli u štos i jedni i drugi, mogu godinama da ratuju i kada se podvuče crta pobednik je Amerika.
Rusi pod sankcijama, veliki broj uništene tehnike, hiljade poginulih...koštaće ovo Ruse decenije razvoja.

Black Sabath

pre 1 godinu

Ako Bogda Putin će baciti atomsku bombu na Ameriku Kanadu Australiju Japan Južnu Koreju Englesku Njemačku Francusku Šoaniju Italiju Švicarsku Austriju Dansku Švedsku Norvešku Finsku Poljsku Češku Rumuniju Bugarsku Litvaniju Latviju Estoniju Ukrajinu Hrvatsku BiH Albaniju i onda ćemo živjeti u blagostanju i ljudskim pravima kao što danas žive građani Rusije Belorusije Kine i Sjeverne Koreje...

Marijan

pre 1 godinu

Čečenii najčešće u pozadini strojnicama čuvaju “”odstupnicu” tako da ko u vrijeme SSSR-a Rusi mogu samo naprijed. Putin je s njima dotukao dno i kad tad sudit će mu ruski narod za zločine nad vlastitim narodom.

True

pre 1 godinu

Obnovice Ukrajinu ili ono sto od nje ostane. Ta obnova kosta ce Ukrajince koliko i obnova Evrope posle II sv.rata, suvereniteta. Americke firme ce dobijati poslove, evropske takodje a radna snaga ce biti Ukrajinci, za parce 'leba. Ukrajinska elita i Ameri su jedini dobitnici u ovom ratu. Rusi su zakasnili 8 g. Rusija ce biti potpuno iscrpljena sto je i bio i ostao cilj NATO-a. Ostaje da se vidi, ima tu svega samo ne brige i humanosti za obicne gradjane. Licemerje je jedino merilo odnosa Zapada prema ostalima.

Aleksandar

pre 1 godinu

Opet "požar" u Rusiji, a Donbas granatiraju. Okreću se na sastanku protiv Putina, već mu našli zamenu. Biće svašta, ali ništa po Ruse povoljno.

veder

pre 1 godinu

badjon, 1. maj 2022 09:37)

Zelenski uništio zemlju? Koliko ja vidim Rusi uništavaju gradove, ubijaju civile, decu...dakle po tebi svako ko neće sa Rusima treba da dobije batine i da bude sravnjen sa zemljom... al' ti je logika majstore!? Ne videh da je Nato na silu okupirao neku zapadnu zemlju za razliku od 'humanih' Rusa koji sve unište i onda optuže druge da su nacisti da bi opravdali suludi Putinov rat. Na sreću Rusi svakako, u bliskoj budućnosti, gube rat jer se pokazalo da su oni još na nivou 45. prošlog veka, a pretnja Sotonom je samo frustracija zbog poraza koji im sledi, i raspada ruskog carstva, jer diktatura nikad ne može pobediti demokratiju.
O katastrofalnoj šteti koju je naneo Putin Ruskom narodu neću govoriti, sledi im pedeset godina mraka, bede i kazamata po ruskom receptu gulaga gde je Staljin pobio više od 20 miliona Rusa.

lion

pre 1 godinu

Evo isključivo činjenica : inflacija 7% i više u nato zemljama, i Rusiji 0,00%, čak euro i dolar manje vrede sada nevo pre početka napada. Rusija sa 120.000 vojnika drži skoro 25% teritorije zemlje koja ima 40 miliona stanovnika. Ukrajina jedino što do sada nije dobila su avioni i to iz tehničkih razloga, nato piloti ne smeju da lete, a obuka predugo traje, ostalo su bukvalno sve dobili i dobijaju.
Harkov - Belgorod je nekih 70ak km daleko, yo i nije neki problem granatirati sa iole savremenim naoružanjem, i naši su iz RSK granatirali zagreb sa praistoriskim raketama, ne bih ja tome prodavao neki veliki značaj, naročito što su Rusi blokirani sa, informacijama na sve moguće načine.. Moja, želja je da sve stane odmah, moje mišljenje je da Rusi ne idu kako zu zamislili, ali po činjenicama daleko od toga da, gube, opet kažem sa, činjenicama koje su žestoko filtrirane.

LudoVreme

pre 1 godinu

Ukrajina je već bivša država zahvaljujući nesposobnom predsedniku koji više voli Nato od građana Ukrajine. Čak, šta više, taj čovek otvoreno radi za američke interese.
Rusija će anektirati zauzete teritorijr (zajedno sa Odesom i kopnenom vezom do Pridnestrovlja), Poljska se već sprema da zauzme njenu interesnu zonu, a tu su i Mađari.

ajde

pre 1 godinu

"Zmijsko ostrvo u Crnom moru postao je simbol ukrajinskog otpora nakon radijske komunikacije koja se munjevitom brzinom proširila društvenim mrežama u kojoj su prvog dana rata ukrajinski graničari poručili ruskoj raketnoj krstarici Moskvi, s koje su pozvani da se predaju: "Idi dovraga, ruski ratni brodu!" "

Dogadjaj koji se opisuje se nije dogodio. Svi ukrajinski vojnici su se predali. Postoje snimci koji to dokazuju.

Zbog toga ne verujem da je istina i da su sada pogodili neke PVO instalacije na ostrvu. Verujem da je u pitanju cista propaganda.
-------------------------------------------------------------

Dogadjaj koji je opisan se jeste dogodio. Nigde ovde ne pise da se oni nisu predali. Citati sa razumevanjem. Slava Ukrajini!

Netgazda

pre 1 godinu

Loznica, Gučevo, Cer –
a kako će taj gas da stigne do Istoka? Na brodovima koji su sankcionisani? Kroz cevovode koji ne postoje do Istoka? Rusija bolje da se onda bavi njihovom izgradnjom, zima nije daleko. Ili ce Rusija, izgleda, biti puna gasa, i neče imati gde da ispusti?

Krajišnik

pre 1 godinu

Putin čini nevidjenu grešku .
Smatrao sam ga ozbiljnim političarem,a on se zaigrao i ušao u rat iz kojeg sad ne može izaći, osim kao poražen.
Plan je bio munjeviti rat,dovodjenje proruskih političara na vlast i otimanje teritorije....
Njemu će Ukrajina biti kao SAD -u Vijetnam ili SSSR -u Avganistan.

MilankoX

pre 1 godinu

Bespotreban rat. Kakve veze ima ko je u pravu? Obe strane imaju svoju verziju priče. U slučaju nuklearnog armagedona da li je to imalo važno? Zemlja će svejedno biti kontaminirana radioaktivnim česticama. Kome će biti važno ko je bio u pravu kada svi izgube? Demografski za 50 godina to ionako nikome više neće biti važno. Nacije će ostariti. Neće nas biti. Individualizam, tehnokratija i primitvni narcisoidni fejkizam uzimaju danak. Ali ne shvatam plaćene botove sa obe strane. Gase se životi, nestaju. Nestaje imovina. Sve ono za šta si se trudio ceo život nestaje u sekundi. Zašto? Zato što je neko tako rekao? Zato što mora da osigura da prodaje svoje oružje, energente, robu? Navijate za smrt. Kako imate obraza? Koliko vredi vaš život izražen u novcu?

Ko to tamo peva

pre 1 godinu

Čini se da Putin nezadovoljan stanjem u vojsci i na ratistima za kaznu šalje generale što bliže fronti. Do kad će izvršavati naređenja?

Lureik

pre 1 godinu

Upravo procitah, Rusi, naravno, pokrali neku silnu, novu poljoprivrednu mehanizaciju, od dilera iz salona i odvezli 1.200 km u Rusiji.

Tek kad su stigli, saznali su da su Ukrajinci im zakljucali, sa daljine, vozila.

Aca bg

pre 1 godinu

Braco Rusi,zavrsavajte ovo kako znate i umete.Uzmite jos malo koliko mozete i onda se ukopajte,bez ikakvih pregovora.Ali vec od sutra reforma vojske...

munze

pre 1 godinu

Meni zaista nije jasno kako neka zemlja moze da odbije neutralnost? Pa najrazvijenije zemlje sveta su neutralne: Švedska, Švajcarska, Finska, Austrija... Imaš minimalne izdatke za vojsku, pare trošiš na školu i zdravstvo. Je li neko objasnio šta je loše u toj neutralnosti?

Dr. Realan

pre 1 godinu

“””zelenski je unistio zemlju. i da rusi istog momenta krenu kuci. ostaju ogromni krediti i unistena zemlja. sve to jer nije hteo da bude neutralan. zao mi je sto narkoman sa svojom zemljom povukao i rusiju, jer posledice sankcija ce biti ogromne....
(badjon, 01. maj 2022 09:37)
“””

Priče za malu decu. Prvo, ne naređuje Zelenski da se bombarduju gradovi u totalno uništenje, u Evropi najgore od 2. svetskog rata. Drugo, NATO je već jedom odbio Ukrajinsko članstvo i nema nikakvih dokaza da su ih hteli primiti sada, tako da to “nije hteo biti neutralan” ne drži vodu. A i da je hteo biti NATO, jel to znači da Rusi ne poštuju slobodu izbora? Po čemu su onda drugaciji od bilo koje osvajačke imperije? Da, izjeda ih korupcija, kao što se vidi na njihovoj vojsci.

db sa sela

pre 1 godinu

Ukrajinci granitiraju svoja sela,Rusi dosli da spasu narod.Kako da ne.Rusi su poznati humanitarci,jos od vremena Staljina.Ako da Bog,da doju i u Srbiju i da uvedu blagostanje i visok standard zivota.

badjon

pre 1 godinu

zelenski je unistio zemlju. i da rusi istog momenta krenu kuci. ostaju ogromni krediti i unistena zemlja. sve to jer nije hteo da bude neutralan. zao mi je sto narkoman sa svojom zemljom povukao i rusiju, jer posledice sankcija ce biti ogromne....

Hm

pre 1 godinu

Ako nekom nije jasno, Ukrajina je NATO stavila u ustav. Ako još nekom nije jasno, a piše i u ovim vestima svaki dan, Ukrajina se već godinama puni NATO oružjem i već godinama je puna NATO oficira. Ako još nekom nije jasno, par dana pre rata Rusija je još jednom pitala Ukrajinu da potpiše da neće u NATO i da neće imati strane vojne baze na svojoj teritoriji. Odbili su. Ako još nekom nije jasno, NATO je vojni savez nastao za bitku sa SSSR kod odavno nema i već par decenija konkretnim akcijama pokazuje da njegovim naslednikom smatra Rusiju. Ako ni to nije jasno, kad neka zemlja hoće u globalni vojni savez sa neprijateljem svog komšije i dobrog dela sopstvenih stanovnika, koji značajno strateški ugrožava sposobnost komšije za odbranu,onda to nije "sloboda izbora" kao npr. ekonomski savez nego akt otvorenog neprijateljstva.

visočki predstavnik her Kristijan SSmit

pre 1 godinu

Zelenski, Kuleba i ekipa oko njih još uvek pričaju o nekakvoj Ukrajini, a upravo su je oni uništili i učinili da nestane. Naravno, nisu to oni sami ni smislili ni uradili, oni su samo dobro plaćeni pioni u uništavanju zemlje, a likvidirat će ih upravo oni koji ih danas plaćaju i huškaju na rat za uništenje Ukrajinske države i naroda. Ne misle valjda da će im Zapad dati doživotne penzije i plaćati ih i kada više ne bude šta da se uništava u Ukrajini.

n6

pre 1 godinu

i na kraju samog kraja ostaće spržena zemlja, uništena infrastruktura, izginuli narod, devastirana privreda i ekonomija... da neće možda USA i Evropa da finansiraju obnovu Ukrajine koja će da košta xxx na yyy. i to oružje što šalje Amerika i EU sve će to morati da se plati dragi moj Zelenski, danas niko nikom ništa ne poklanja. sve će kad tad morati da se vrati sa kamatom. šta li miliš čemu li se nadaš.

lion

pre 1 godinu

Evo isključivo činjenica : inflacija 7% i više u nato zemljama, i Rusiji 0,00%, čak euro i dolar manje vrede sada nevo pre početka napada. Rusija sa 120.000 vojnika drži skoro 25% teritorije zemlje koja ima 40 miliona stanovnika. Ukrajina jedino što do sada nije dobila su avioni i to iz tehničkih razloga, nato piloti ne smeju da lete, a obuka predugo traje, ostalo su bukvalno sve dobili i dobijaju.
Harkov - Belgorod je nekih 70ak km daleko, yo i nije neki problem granatirati sa iole savremenim naoružanjem, i naši su iz RSK granatirali zagreb sa praistoriskim raketama, ne bih ja tome prodavao neki veliki značaj, naročito što su Rusi blokirani sa, informacijama na sve moguće načine.. Moja, želja je da sve stane odmah, moje mišljenje je da Rusi ne idu kako zu zamislili, ali po činjenicama daleko od toga da, gube, opet kažem sa, činjenicama koje su žestoko filtrirane.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Volodin: Recipročno odgovoriti na zamrzavanje ruske imovine





Podigneš cenu gasa za 300% i toeto… Nećeš platiš? Eto zimus građanskog rata. Slobodno je tržište, možeš isti izvoziti na istok…

ajde

pre 1 godinu

"Zmijsko ostrvo u Crnom moru postao je simbol ukrajinskog otpora nakon radijske komunikacije koja se munjevitom brzinom proširila društvenim mrežama u kojoj su prvog dana rata ukrajinski graničari poručili ruskoj raketnoj krstarici Moskvi, s koje su pozvani da se predaju: "Idi dovraga, ruski ratni brodu!" "

Dogadjaj koji se opisuje se nije dogodio. Svi ukrajinski vojnici su se predali. Postoje snimci koji to dokazuju.

Zbog toga ne verujem da je istina i da su sada pogodili neke PVO instalacije na ostrvu. Verujem da je u pitanju cista propaganda.
-------------------------------------------------------------

Dogadjaj koji je opisan se jeste dogodio. Nigde ovde ne pise da se oni nisu predali. Citati sa razumevanjem. Slava Ukrajini!

LudoVreme

pre 1 godinu

Ukrajina je već bivša država zahvaljujući nesposobnom predsedniku koji više voli Nato od građana Ukrajine. Čak, šta više, taj čovek otvoreno radi za američke interese.
Rusija će anektirati zauzete teritorijr (zajedno sa Odesom i kopnenom vezom do Pridnestrovlja), Poljska se već sprema da zauzme njenu interesnu zonu, a tu su i Mađari.

True

pre 1 godinu

Obnovice Ukrajinu ili ono sto od nje ostane. Ta obnova kosta ce Ukrajince koliko i obnova Evrope posle II sv.rata, suvereniteta. Americke firme ce dobijati poslove, evropske takodje a radna snaga ce biti Ukrajinci, za parce 'leba. Ukrajinska elita i Ameri su jedini dobitnici u ovom ratu. Rusi su zakasnili 8 g. Rusija ce biti potpuno iscrpljena sto je i bio i ostao cilj NATO-a. Ostaje da se vidi, ima tu svega samo ne brige i humanosti za obicne gradjane. Licemerje je jedino merilo odnosa Zapada prema ostalima.

Marijan

pre 1 godinu

Čečenii najčešće u pozadini strojnicama čuvaju “”odstupnicu” tako da ko u vrijeme SSSR-a Rusi mogu samo naprijed. Putin je s njima dotukao dno i kad tad sudit će mu ruski narod za zločine nad vlastitim narodom.

dusan

pre 1 godinu

(n6, 1. maj 2022 10:16)
Ne bih se složio. Amerikanci su u potpunosti obnovili Zapadnu Evropu (Maršal plan) posle Drugog svetskog rata. U vrednosti od 141,67 milijardi dolara. Samo potpuno uništena Nemačka sada je jedna od najjačih ekonomski zemalja sveta.

Ivan

pre 1 godinu

"Zmijsko ostrvo u Crnom moru postao je simbol ukrajinskog otpora nakon radijske komunikacije koja se munjevitom brzinom proširila društvenim mrežama u kojoj su prvog dana rata ukrajinski graničari poručili ruskoj raketnoj krstarici Moskvi, s koje su pozvani da se predaju: "Idi dovraga, ruski ratni brodu!" "

Dogadjaj koji se opisuje se nije dogodio. Svi ukrajinski vojnici su se predali. Postoje snimci koji to dokazuju.

Zbog toga ne verujem da je istina i da su sada pogodili neke PVO instalacije na ostrvu. Verujem da je u pitanju cista propaganda.

Aleksandar

pre 1 godinu

Deseti general im poginuo, našli Putinu zamenu, na sastanku ruski tajkuni nezadovoljni, diverzije kao u Belgorodu oni i organizuju, a o redovnom ukrajinskom granatiranju Donbasa da i ne pričamo. Ne piše se tigru od papira dobro.

jadno

pre 1 godinu

Ukrajinska avijacija i posle dva meseca aktivna i bombarduje ruje čak i u rusiji.
Da li se neko još seća bajki o s400 i 'zatvaranju neba' ?

hehe..

veder

pre 1 godinu

badjon, 1. maj 2022 09:37)

Zelenski uništio zemlju? Koliko ja vidim Rusi uništavaju gradove, ubijaju civile, decu...dakle po tebi svako ko neće sa Rusima treba da dobije batine i da bude sravnjen sa zemljom... al' ti je logika majstore!? Ne videh da je Nato na silu okupirao neku zapadnu zemlju za razliku od 'humanih' Rusa koji sve unište i onda optuže druge da su nacisti da bi opravdali suludi Putinov rat. Na sreću Rusi svakako, u bliskoj budućnosti, gube rat jer se pokazalo da su oni još na nivou 45. prošlog veka, a pretnja Sotonom je samo frustracija zbog poraza koji im sledi, i raspada ruskog carstva, jer diktatura nikad ne može pobediti demokratiju.
O katastrofalnoj šteti koju je naneo Putin Ruskom narodu neću govoriti, sledi im pedeset godina mraka, bede i kazamata po ruskom receptu gulaga gde je Staljin pobio više od 20 miliona Rusa.

Simon

pre 1 godinu

Neverovatno, svaki treći- četvrti dan Rusi ibjave da su uništili neki S300 sistem, juče kao dva?!? Famoznih S300 baš toliko ima u Ukrajini? Sve mi je to čudno.

Aleksandar

pre 1 godinu

Opet "požar" u Rusiji, a Donbas granatiraju. Okreću se na sastanku protiv Putina, već mu našli zamenu. Biće svašta, ali ništa po Ruse povoljno.

Gagi Zlatibor

pre 1 godinu

"Jedini način da se obezbedi dugoročni red i stabilnost u Ukrajini jeste da Kijev obnovi suverenitet na celoj svojoj teritoriji u okviru međunarodnog priznatih granica"

Jel to važi i za Srbiju?!?!?!?!

Black Sabath

pre 1 godinu

Ako Bogda Putin će baciti atomsku bombu na Ameriku Kanadu Australiju Japan Južnu Koreju Englesku Njemačku Francusku Šoaniju Italiju Švicarsku Austriju Dansku Švedsku Norvešku Finsku Poljsku Češku Rumuniju Bugarsku Litvaniju Latviju Estoniju Ukrajinu Hrvatsku BiH Albaniju i onda ćemo živjeti u blagostanju i ljudskim pravima kao što danas žive građani Rusije Belorusije Kine i Sjeverne Koreje...

Aca bg

pre 1 godinu

Braco Rusi,zavrsavajte ovo kako znate i umete.Uzmite jos malo koliko mozete i onda se ukopajte,bez ikakvih pregovora.Ali vec od sutra reforma vojske...

Netgazda

pre 1 godinu

Loznica, Gučevo, Cer –
a kako će taj gas da stigne do Istoka? Na brodovima koji su sankcionisani? Kroz cevovode koji ne postoje do Istoka? Rusija bolje da se onda bavi njihovom izgradnjom, zima nije daleko. Ili ce Rusija, izgleda, biti puna gasa, i neče imati gde da ispusti?

Veteran

pre 1 godinu

Dva meseca rata, sada su ušli u štos i jedni i drugi, mogu godinama da ratuju i kada se podvuče crta pobednik je Amerika.
Rusi pod sankcijama, veliki broj uništene tehnike, hiljade poginulih...koštaće ovo Ruse decenije razvoja.

pogled

pre 1 godinu

Nažalost ovaj rat će trajati u kontinuitetu još nekoliko godina. I jedna i druga strana idu do potpune pobjede ili poraza. Odustajanje nije opcija.

Krajišnik

pre 1 godinu

Putin čini nevidjenu grešku .
Smatrao sam ga ozbiljnim političarem,a on se zaigrao i ušao u rat iz kojeg sad ne može izaći, osim kao poražen.
Plan je bio munjeviti rat,dovodjenje proruskih političara na vlast i otimanje teritorije....
Njemu će Ukrajina biti kao SAD -u Vijetnam ili SSSR -u Avganistan.

Lureik

pre 1 godinu

Upravo procitah, Rusi, naravno, pokrali neku silnu, novu poljoprivrednu mehanizaciju, od dilera iz salona i odvezli 1.200 km u Rusiji.

Tek kad su stigli, saznali su da su Ukrajinci im zakljucali, sa daljine, vozila.

Ko to tamo peva

pre 1 godinu

Čini se da Putin nezadovoljan stanjem u vojsci i na ratistima za kaznu šalje generale što bliže fronti. Do kad će izvršavati naređenja?

MilankoX

pre 1 godinu

Bespotreban rat. Kakve veze ima ko je u pravu? Obe strane imaju svoju verziju priče. U slučaju nuklearnog armagedona da li je to imalo važno? Zemlja će svejedno biti kontaminirana radioaktivnim česticama. Kome će biti važno ko je bio u pravu kada svi izgube? Demografski za 50 godina to ionako nikome više neće biti važno. Nacije će ostariti. Neće nas biti. Individualizam, tehnokratija i primitvni narcisoidni fejkizam uzimaju danak. Ali ne shvatam plaćene botove sa obe strane. Gase se životi, nestaju. Nestaje imovina. Sve ono za šta si se trudio ceo život nestaje u sekundi. Zašto? Zato što je neko tako rekao? Zato što mora da osigura da prodaje svoje oružje, energente, robu? Navijate za smrt. Kako imate obraza? Koliko vredi vaš život izražen u novcu?

munze

pre 1 godinu

Meni zaista nije jasno kako neka zemlja moze da odbije neutralnost? Pa najrazvijenije zemlje sveta su neutralne: Švedska, Švajcarska, Finska, Austrija... Imaš minimalne izdatke za vojsku, pare trošiš na školu i zdravstvo. Je li neko objasnio šta je loše u toj neutralnosti?