Nedelja, 01.10.2006.

13:52

G17 plus izašao iz Vlade

Ministri G17 plus premijeru Srbije podneli ostavke na funkcije, od danas poslanici te stranke ne prisustvuju sednicama Skupštine.

Izvor: B92

G17 plus izašao iz Vlade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

naboj

pre 17 godina

Jedni su se setili ustava kada vise nisu mogli da sacuvaju vladu, drugi su se setili izbora kada je vec ustavna procedura pokrenuta, treci koriste ustavnu proceduru da udju u vladu posle neuspeha referenduma. Svi zajedno spremaju ustavni zakon da ako referendum ipak prodje imaju nastavak jedinstvenog drzavnog udara u svetu jel ga je pokrenula skupstina jednoglasno sve sa svim institucijama sistema na neodredjeno vreme. Zasto?
Zato sto 2/3 gradjana vise nece da se igra. Zato sto svet vise nece da placa za tu "igru" i zato sto je vreme da parazit jos iskoristi radikale i njihovu antievropsku politiku u cilju trosenja svega sto smo imali, imamo i sto mozemo imati. Tada ce oni na egzoticna ostrva a mi cemo u zbirku izumrlih vrsta.

Goran

pre 17 godina

"Cudni su putevi gospodnji",pa sto onda nebi bili ni cudni putevi nas besmrtnika, u ovom slucaju Dinkicevog G-17(Nikada nisam uspeo da saznam ,sta znaci to slovo i taj broj...mozda gospoda sedamnaestogodisnjaci-pubertetlije...tako se ponasaju...)"Izlazimo iz vlade",a izbori ce i onako biti u decembru,po novom "velicanstvenom"ustavu.Ustav izglasali uz pomoc partije,ciju su zabranu do juce trazili!Odjednom postali monarhisti! Pa zar gospodine Dinkicu,stvarno mislite da smo mi obican narod budale,da nemamo pamcenje i da mozete sa nama da radite sta hocete?Vasi guverneri-kriminalci...Vasi ministri preprodavci oruzja,lekova,hrvatski spijuni!!!Pa onaj vas predednik,sto nestade,komunisticki urednik iz sedamdesetih godina...Goreg olosa na politickoj sceni nije bilo niti ce biti...Iskreno se nadam da cete ministarske i poslanicke klupe,zameniti klupama u specijalnom sudu.Pa onda u Padinjaku,formirajte vladu iza resetaka...Tako cete napokon na pravi nacin,pomoci ovom narodu,koga zavitlavate vec godinama!Cestitam vam unapred bugagije!

Milica

pre 17 godina

Mislim da je to jeftin marketinski potez. Ako su otisli, zasto se onda ne raspisu izbori? Sto se tice gospodina Dinkica, cenim to sto je uneo vise discipline u poreski sistem, medjutim ogroman je problem sto su mnoge stvari u knjigovodstvu ostale jos iz perioda komunizma. Takodje smeta to sto je obaveza da se dnevni pazari m o r a j u uplacivati na bankovne racune. Mene to kao poslovnog coveka vredja sto me neko tera da ja sa svojim novcem nemam pravo da raspolazem kako to meni odgovara. Nigde u svetu to nije praksa. Fiskalna kasa je preko GPRS-a povezana sa upravom prihoda i samim tim ministarstvo finansija ima uvid u poslovanje firmi i ne vidim nikakvu dodatnu potrebu za dopunske unose u knjige blagajne i tome slicno. I na kraju, mislim da su kazne za banalne stvari jako, jako visoke. Odrediti kaznu od milion dinara samo zato sto poslodavac nije sacinio ugovor o radu sa svojim radnikom je katastrofalno jer poslodavcu posle takve odluke prestoji samo jedno; da otkaze radnike i zatvori firmu. Efekat je jasan - nekoliko porodica ostaju bez ikakvih prihoda. Volela bih gospodina Dinkica da upitam zasto nije sveo doprinose na ispod 50%, a obecao je? (Idealno bi bilo 30-35%).

Vlada Kr, Valjevo

pre 17 godina

Da nije bilo cvrstog stava G17PLUS da ce 1. oktobra izaci iz vlade, procedura za donosenje ustava bi jos uvek bila na pocetku, tako da danas ne bi bilo ni ustava, ni referenduma, ali ni tih izbora.
A do njih (a kratak je rok), drzavni organi moraju da funkcionisu.
G17 je odrzala rec.
G17 je ubrzala donosenje ustava.
G17 je izgura izbore.
Vlada Kr, Valjevo

Valentino Rossi

pre 17 godina

Ne bih rekao da su oni uopste izasli iz vlade, vracaju se "samo" na "jednu" sednicu u vezi ustava...jos samo da vas podsetim da ce pre izbora i biti samo jedna sednica...
ljigavo kao i uvek.

Badaboom

pre 17 godina

Kakvo obećanje? Obećanje je bilo da će "veoma brzo da se isporuči Mladić i da će da se nastave pregovori". To je bio razlog zašto su otkačili Labusa (čije reči i čin sada svi zaboravljaju). zabroavlja se da je "Ostavka 1. oktobra" bila samo floskula kojom je Dinkić "dokazivao" da je u pravu što ostaje u vladi.

Namesto da se kaže - Labus je bio u pravu, a vi ste gospodo zbog svoje lične koristi oduzeli Srbiji 6 meseci folirajući se, sada Dinkić i družina ispadoše maltene heroji.

Svašta!

Darko

pre 17 godina

Ispunili obećanje?! Malo sutra... Ako su ispunili obećanje zasto se vraćaju u skupštinu? Zbog donošenja ustava? Pa sta! Obećanje je obećanje. Ili si u vladi ili nisi u njoj, nema ovog trećeg.

joker

pre 17 godina

bilo bi lepo videti ledja SRS-u,SPS-u,kostunici,velji ilicu,celoj plejadi od ministra do najnizeg- policije i "bia",vojske,kos-a i raznim drugim folrantima i lopovima,koji se kriju u i iza parlamenta!!??...ali posto je jasno da se to ne ce dogoditi...sta ce se promeniti izborima!!!???ili ce ponovo svi zasesti u svoje fotelje ili ce sici kurta,da sedne murta!!!??pa sto se onda uopste izlazi na izbore!!???...fuj!!!jedna najobicnija pljuvacka i zabokrecina od kao"demokratske" zemlje!!!!???...

Marko

pre 17 godina

Koštunica je folirant! Brzopoteznog Ustava i novih izbora ne bi ni bilo da G17 nije oročila mandat u Vladi! Ovo je Vojin trik da u nove izbore uđe kao ustavni mesija, a ne kao mandatar propale vlade.

Ne pusim

pre 17 godina

Ovi takozvani G17 uvek su imenom u meni budili ascoiacije na film "sedmorica velicanstvenih" ali u negativnom kontestu. Zamislite: svi ostali su u strankama a njih tamo ima saka odabranih. Ustvari oni su direktni naslednici Nove demokratije glavom i bradom.Potrebno je samo ne dozvoliti im da udju sa bilo kojom ozbiljnijom strankom(ozbiljna stranka znaci i odredjenu meru pronicljivosti) i onda posle izbora pozzvati ih na pitanje utvrdjivanje porekla imovine nekom od metoda koje se vec koriste za slicne interesne grupe.

zizinjo

pre 17 godina

Klasican lob udarac koji ne zavrsi u golu.Dinkic se ovog puta zaigrao.Zapravo i on i likovi koji klimaju glavom oko njega.Sa yesmenima Dinkicu nema cenzusa.Setices se postenog Cede Antica kada puknes na izborima.Ja za tebe vise necu glasati.

antiKostunica

pre 17 godina

Bas im hvala, mnogo su ljubazni...
Uspeli su da daju ostavke kada to vise nema nikakvog uticaja ni na sta. Cak su uspesno eliminisali svaku mogucnost da njihove ostavke imaju bilo kakve posledice.
Pridruzili su se mojoj NIKAD listi.

sergej

pre 17 godina

Jedini pravi disciplinovani politicari iz srbije su G17+.Da su nam ostali politicari poput njih vec bi bili kandidati za evropsku uniju

Goran

pre 17 godina

i dalje ce biti na funkcijama ministara, samo sto nece prisustvivati skupstinskim sednicama...kao dali ostavke a i dalje su u vladi...right

Labus je sve rekao jos u maju

pre 17 godina

Ne mislim da su ostavke jeftin politicki manevar, meni se pre cini da je ustavna ujdurma pokusaj Kostunice da se amortizuju sve posledice ovih ostavki i pada vlade. Bez ustavne magle premijer i njegovi istomisljenici bi bili isterani na cistinu 1. oktobra i morali bi da objasne Srbiji ko je odogovoran za katastrofalane rezultate u pogledu evropskih integracija, kao i da li u politickom programu DSSa ima bilo kakvog mesta za modernizaciju ovog drustva i stvarni boljitak gradjana Srbije.

Ovako su zaglusili medijski prostor svojim jalovim pricama o ustavu, Kosovu, referendumu, a sto je najtuznije, Tadic i Dinkic u tome svesno-nesvesno saucestvuju.

I na kraju, taman da je srpski ustav najdivniji na svetu, ako ostanemo balkanska favela, ovde ce se dalje primenjivati druga "pravna" nacela, nacela jacega i bezobraznijega, a ustav ce ostati mrtvo slovo.

Postenjak

pre 17 godina

Koliko se secam sva buka oko ustava je pocela pre 4 meseca kada je bio i najavljen, tako da su i svi iz G17+ znali da ce nakon njegovog donosenja slediti izbori, pa samim tim su kao principijelno izasli iz Vlade. To je toliko licemerno da nemam reci!

Ako su toliko principijelni zasto su onda svi bili sinoc u skupstini, kada su i juce i prekjuce vec znali da se pregovori sa EU ne nastavljaju!

Kobr@_KS

pre 17 godina

Koliko se ja secam kada su kovertirane ostavke niko nije spomenuo ni novi ustav i nove izbore, ako je neko znao realizaciju ovog dogadjaja zasto o tome nije pricao dok su se kovertirale ostavke?

Jelena

pre 17 godina

Dinkic i G17 su ovim pokazali da drze do sebe i da rade ono sto obecaju, a ostali koji verovatno nikad nece imati petlju da urade tako nesto mogu da budu samo ljubomorni. Dragi premijer je bas brz kad mu neko pripreti, za dve nedelje je sklepao ustav, oprao se od nezavisnosti Kosova, a sad nema druge - izbori. Nazalost, cini mi se da je njemu EU i dalje ne znam koja rupa na svirali. Srecom, tu su ostale demokrate i G17 kojima je ipak kao i nama smrtnicima ta EU na prvom mestu.

Z

pre 17 godina

Zapitajte sebe, sta bi bilo kad bi se od vas trazilo da radite na nekom projektu, kad vidite da je taj projekt unapred propao, da ce da rezultira katastrofom i apokalipsom, da apsolutno nista ne mozete da uradite kod sefova, da im obratite paznju i skrenete aktivnosti da se stvar popravi. Sefovi i saradnici ne reaguju iako i sami vide sta ce biti, oni jasu trenutno stanje, uzimaju plate a kad direktoru korporacije prezentiraju mrtvi projekt ubace ga u invalidska kolica, nasminkaju ga i ulepsaju pa se ne moze reci da li je isi ziv ili mrtav. Svaki normalni covek bi odbio da radi na tom projektu, to je uradio i G17+. Oni nisu znali kada su tu odluku objavili hoce li biti Ustava i izbora, mislim da se ne moze ni sada reci hoce li ih biti ili ne u doglednoj buducnosti.nZato pozdravljam odluku ove stranke i oni ce imati moj glas.

Modesty_B

pre 17 godina

Očekujem da posetioci sajta B92 imaju pamćenje malo duže nego što je kokošije. Kada je G17 pre četiri meseca najavio izlazak iz Vlade ako se do 1. oktobra ne nastave pregovori, nije bilo ni pomisli, a kamoli pomena o izborima do kraja godine. Znači, nije reč o foliraži, nego o ispunjavanju reči. A u zakonu lepo piše da ministri nastavljaju da obavljaju svoje dužnosti do izbora novih ("care-taker"). To pravilo se primenjuje i kada birate novog predsednika za "kućnog saveta", pa ne znam što je čudno što važi i u Vladi.

Ilij Cvorovic

pre 17 godina

Jaooo, bre... Pa dokle cae da nam pljuju u lice? Tako nam i treba... Podnose ostavku mesec dana pred izbore? Sta smo mi budale? Sada kada je prodao mobtel, banke, treca licenca...

Sremac

pre 17 godina

Dobro je da G17 ispuni ono što je obećano još pre pet meseci, mada to nekima sada izgleda kao foliranje i kalkulacija.Veće foliranje i kalkulisanje je non-stop izjavljivati populizme,kao što to rade Tadić i Koštunica,ili LDPova priča o reformama i gvozdenoj metli a za tri godine vlade Čeda tom metlom nije uspeo nikoga od tajkuna da počisti,još ih je osnažio.Zato,dosta već jednom tog licemerja!

Yuen Wo-ping

pre 17 godina

A kako se ova "ostavka" razlikuje od "ostavke" radikala posle Kumanovske kapitulacije?

- "Istorija se ponavlja, prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa."

bami

pre 17 godina

Danas Markovic izjavi da do referenduma nece sazivati redovne sednice Narodne skupstine. Ocigledno ce Dinkic "koji je ispunio obecanje" nastaviti i dalje da ministruje. Sve je, kao i nekad kod radikala veoma providno!

Sasa

pre 17 godina

:) Naravno da nista ne menja....da ista menja ne bi oni podnosili ostavke. Ovako je Vlada prakticno od usvajanja predloga Ustava u ostavci, a Skupstina ce se naci jos samo jednom da proglasi rezultat referenduma. Naravno, da ce tada zbog visih ciljeva poslanici G17 uci u parlament. Boze kakva partija....kako se kojoj Vladi nasmesi kraj ovi kalkulanti iz G17 krenu da je ruse :) makar i neiskreno kao sto to cine ovoj Vladi. Svakako nece biti zaboravljeo da ste radili uz podrsku i po diktatu Bakija, Dacica, Vucele i drugova....

Ministar Opste Prakse

pre 17 godina

Koji foliranti, kao podnose ostavke mesec dana pred izbore. To sto tri godine nisu uspeli da urade to zbog cega sada podnose ostavke, a drzali su u sopstvenim rukama sve finansijske poluge vlasti, to se ne racuna, sad hoce da ispadnu moralno cisti. Nadam se da njihovi potencijalni biraci kojima bi ovakva odluka izgledala moralna i pravicna nece nasesti na ove jeftine trikove koji ce se obilato koristiti u predizbornoj kampanji

Ministar Opste Prakse

pre 17 godina

Koji foliranti, kao podnose ostavke mesec dana pred izbore. To sto tri godine nisu uspeli da urade to zbog cega sada podnose ostavke, a drzali su u sopstvenim rukama sve finansijske poluge vlasti, to se ne racuna, sad hoce da ispadnu moralno cisti. Nadam se da njihovi potencijalni biraci kojima bi ovakva odluka izgledala moralna i pravicna nece nasesti na ove jeftine trikove koji ce se obilato koristiti u predizbornoj kampanji

bami

pre 17 godina

Danas Markovic izjavi da do referenduma nece sazivati redovne sednice Narodne skupstine. Ocigledno ce Dinkic "koji je ispunio obecanje" nastaviti i dalje da ministruje. Sve je, kao i nekad kod radikala veoma providno!

Sasa

pre 17 godina

:) Naravno da nista ne menja....da ista menja ne bi oni podnosili ostavke. Ovako je Vlada prakticno od usvajanja predloga Ustava u ostavci, a Skupstina ce se naci jos samo jednom da proglasi rezultat referenduma. Naravno, da ce tada zbog visih ciljeva poslanici G17 uci u parlament. Boze kakva partija....kako se kojoj Vladi nasmesi kraj ovi kalkulanti iz G17 krenu da je ruse :) makar i neiskreno kao sto to cine ovoj Vladi. Svakako nece biti zaboravljeo da ste radili uz podrsku i po diktatu Bakija, Dacica, Vucele i drugova....

Ilij Cvorovic

pre 17 godina

Jaooo, bre... Pa dokle cae da nam pljuju u lice? Tako nam i treba... Podnose ostavku mesec dana pred izbore? Sta smo mi budale? Sada kada je prodao mobtel, banke, treca licenca...

Sremac

pre 17 godina

Dobro je da G17 ispuni ono što je obećano još pre pet meseci, mada to nekima sada izgleda kao foliranje i kalkulacija.Veće foliranje i kalkulisanje je non-stop izjavljivati populizme,kao što to rade Tadić i Koštunica,ili LDPova priča o reformama i gvozdenoj metli a za tri godine vlade Čeda tom metlom nije uspeo nikoga od tajkuna da počisti,još ih je osnažio.Zato,dosta već jednom tog licemerja!

Yuen Wo-ping

pre 17 godina

A kako se ova "ostavka" razlikuje od "ostavke" radikala posle Kumanovske kapitulacije?

- "Istorija se ponavlja, prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa."

Modesty_B

pre 17 godina

Očekujem da posetioci sajta B92 imaju pamćenje malo duže nego što je kokošije. Kada je G17 pre četiri meseca najavio izlazak iz Vlade ako se do 1. oktobra ne nastave pregovori, nije bilo ni pomisli, a kamoli pomena o izborima do kraja godine. Znači, nije reč o foliraži, nego o ispunjavanju reči. A u zakonu lepo piše da ministri nastavljaju da obavljaju svoje dužnosti do izbora novih ("care-taker"). To pravilo se primenjuje i kada birate novog predsednika za "kućnog saveta", pa ne znam što je čudno što važi i u Vladi.

Z

pre 17 godina

Zapitajte sebe, sta bi bilo kad bi se od vas trazilo da radite na nekom projektu, kad vidite da je taj projekt unapred propao, da ce da rezultira katastrofom i apokalipsom, da apsolutno nista ne mozete da uradite kod sefova, da im obratite paznju i skrenete aktivnosti da se stvar popravi. Sefovi i saradnici ne reaguju iako i sami vide sta ce biti, oni jasu trenutno stanje, uzimaju plate a kad direktoru korporacije prezentiraju mrtvi projekt ubace ga u invalidska kolica, nasminkaju ga i ulepsaju pa se ne moze reci da li je isi ziv ili mrtav. Svaki normalni covek bi odbio da radi na tom projektu, to je uradio i G17+. Oni nisu znali kada su tu odluku objavili hoce li biti Ustava i izbora, mislim da se ne moze ni sada reci hoce li ih biti ili ne u doglednoj buducnosti.nZato pozdravljam odluku ove stranke i oni ce imati moj glas.

Labus je sve rekao jos u maju

pre 17 godina

Ne mislim da su ostavke jeftin politicki manevar, meni se pre cini da je ustavna ujdurma pokusaj Kostunice da se amortizuju sve posledice ovih ostavki i pada vlade. Bez ustavne magle premijer i njegovi istomisljenici bi bili isterani na cistinu 1. oktobra i morali bi da objasne Srbiji ko je odogovoran za katastrofalane rezultate u pogledu evropskih integracija, kao i da li u politickom programu DSSa ima bilo kakvog mesta za modernizaciju ovog drustva i stvarni boljitak gradjana Srbije.

Ovako su zaglusili medijski prostor svojim jalovim pricama o ustavu, Kosovu, referendumu, a sto je najtuznije, Tadic i Dinkic u tome svesno-nesvesno saucestvuju.

I na kraju, taman da je srpski ustav najdivniji na svetu, ako ostanemo balkanska favela, ovde ce se dalje primenjivati druga "pravna" nacela, nacela jacega i bezobraznijega, a ustav ce ostati mrtvo slovo.

Jelena

pre 17 godina

Dinkic i G17 su ovim pokazali da drze do sebe i da rade ono sto obecaju, a ostali koji verovatno nikad nece imati petlju da urade tako nesto mogu da budu samo ljubomorni. Dragi premijer je bas brz kad mu neko pripreti, za dve nedelje je sklepao ustav, oprao se od nezavisnosti Kosova, a sad nema druge - izbori. Nazalost, cini mi se da je njemu EU i dalje ne znam koja rupa na svirali. Srecom, tu su ostale demokrate i G17 kojima je ipak kao i nama smrtnicima ta EU na prvom mestu.

Postenjak

pre 17 godina

Koliko se secam sva buka oko ustava je pocela pre 4 meseca kada je bio i najavljen, tako da su i svi iz G17+ znali da ce nakon njegovog donosenja slediti izbori, pa samim tim su kao principijelno izasli iz Vlade. To je toliko licemerno da nemam reci!

Ako su toliko principijelni zasto su onda svi bili sinoc u skupstini, kada su i juce i prekjuce vec znali da se pregovori sa EU ne nastavljaju!

Kobr@_KS

pre 17 godina

Koliko se ja secam kada su kovertirane ostavke niko nije spomenuo ni novi ustav i nove izbore, ako je neko znao realizaciju ovog dogadjaja zasto o tome nije pricao dok su se kovertirale ostavke?

Goran

pre 17 godina

i dalje ce biti na funkcijama ministara, samo sto nece prisustvivati skupstinskim sednicama...kao dali ostavke a i dalje su u vladi...right

sergej

pre 17 godina

Jedini pravi disciplinovani politicari iz srbije su G17+.Da su nam ostali politicari poput njih vec bi bili kandidati za evropsku uniju

Ne pusim

pre 17 godina

Ovi takozvani G17 uvek su imenom u meni budili ascoiacije na film "sedmorica velicanstvenih" ali u negativnom kontestu. Zamislite: svi ostali su u strankama a njih tamo ima saka odabranih. Ustvari oni su direktni naslednici Nove demokratije glavom i bradom.Potrebno je samo ne dozvoliti im da udju sa bilo kojom ozbiljnijom strankom(ozbiljna stranka znaci i odredjenu meru pronicljivosti) i onda posle izbora pozzvati ih na pitanje utvrdjivanje porekla imovine nekom od metoda koje se vec koriste za slicne interesne grupe.

antiKostunica

pre 17 godina

Bas im hvala, mnogo su ljubazni...
Uspeli su da daju ostavke kada to vise nema nikakvog uticaja ni na sta. Cak su uspesno eliminisali svaku mogucnost da njihove ostavke imaju bilo kakve posledice.
Pridruzili su se mojoj NIKAD listi.

Marko

pre 17 godina

Koštunica je folirant! Brzopoteznog Ustava i novih izbora ne bi ni bilo da G17 nije oročila mandat u Vladi! Ovo je Vojin trik da u nove izbore uđe kao ustavni mesija, a ne kao mandatar propale vlade.

zizinjo

pre 17 godina

Klasican lob udarac koji ne zavrsi u golu.Dinkic se ovog puta zaigrao.Zapravo i on i likovi koji klimaju glavom oko njega.Sa yesmenima Dinkicu nema cenzusa.Setices se postenog Cede Antica kada puknes na izborima.Ja za tebe vise necu glasati.

joker

pre 17 godina

bilo bi lepo videti ledja SRS-u,SPS-u,kostunici,velji ilicu,celoj plejadi od ministra do najnizeg- policije i "bia",vojske,kos-a i raznim drugim folrantima i lopovima,koji se kriju u i iza parlamenta!!??...ali posto je jasno da se to ne ce dogoditi...sta ce se promeniti izborima!!!???ili ce ponovo svi zasesti u svoje fotelje ili ce sici kurta,da sedne murta!!!??pa sto se onda uopste izlazi na izbore!!???...fuj!!!jedna najobicnija pljuvacka i zabokrecina od kao"demokratske" zemlje!!!!???...

Darko

pre 17 godina

Ispunili obećanje?! Malo sutra... Ako su ispunili obećanje zasto se vraćaju u skupštinu? Zbog donošenja ustava? Pa sta! Obećanje je obećanje. Ili si u vladi ili nisi u njoj, nema ovog trećeg.

Valentino Rossi

pre 17 godina

Ne bih rekao da su oni uopste izasli iz vlade, vracaju se "samo" na "jednu" sednicu u vezi ustava...jos samo da vas podsetim da ce pre izbora i biti samo jedna sednica...
ljigavo kao i uvek.

Badaboom

pre 17 godina

Kakvo obećanje? Obećanje je bilo da će "veoma brzo da se isporuči Mladić i da će da se nastave pregovori". To je bio razlog zašto su otkačili Labusa (čije reči i čin sada svi zaboravljaju). zabroavlja se da je "Ostavka 1. oktobra" bila samo floskula kojom je Dinkić "dokazivao" da je u pravu što ostaje u vladi.

Namesto da se kaže - Labus je bio u pravu, a vi ste gospodo zbog svoje lične koristi oduzeli Srbiji 6 meseci folirajući se, sada Dinkić i družina ispadoše maltene heroji.

Svašta!

Milica

pre 17 godina

Mislim da je to jeftin marketinski potez. Ako su otisli, zasto se onda ne raspisu izbori? Sto se tice gospodina Dinkica, cenim to sto je uneo vise discipline u poreski sistem, medjutim ogroman je problem sto su mnoge stvari u knjigovodstvu ostale jos iz perioda komunizma. Takodje smeta to sto je obaveza da se dnevni pazari m o r a j u uplacivati na bankovne racune. Mene to kao poslovnog coveka vredja sto me neko tera da ja sa svojim novcem nemam pravo da raspolazem kako to meni odgovara. Nigde u svetu to nije praksa. Fiskalna kasa je preko GPRS-a povezana sa upravom prihoda i samim tim ministarstvo finansija ima uvid u poslovanje firmi i ne vidim nikakvu dodatnu potrebu za dopunske unose u knjige blagajne i tome slicno. I na kraju, mislim da su kazne za banalne stvari jako, jako visoke. Odrediti kaznu od milion dinara samo zato sto poslodavac nije sacinio ugovor o radu sa svojim radnikom je katastrofalno jer poslodavcu posle takve odluke prestoji samo jedno; da otkaze radnike i zatvori firmu. Efekat je jasan - nekoliko porodica ostaju bez ikakvih prihoda. Volela bih gospodina Dinkica da upitam zasto nije sveo doprinose na ispod 50%, a obecao je? (Idealno bi bilo 30-35%).

Vlada Kr, Valjevo

pre 17 godina

Da nije bilo cvrstog stava G17PLUS da ce 1. oktobra izaci iz vlade, procedura za donosenje ustava bi jos uvek bila na pocetku, tako da danas ne bi bilo ni ustava, ni referenduma, ali ni tih izbora.
A do njih (a kratak je rok), drzavni organi moraju da funkcionisu.
G17 je odrzala rec.
G17 je ubrzala donosenje ustava.
G17 je izgura izbore.
Vlada Kr, Valjevo

Goran

pre 17 godina

"Cudni su putevi gospodnji",pa sto onda nebi bili ni cudni putevi nas besmrtnika, u ovom slucaju Dinkicevog G-17(Nikada nisam uspeo da saznam ,sta znaci to slovo i taj broj...mozda gospoda sedamnaestogodisnjaci-pubertetlije...tako se ponasaju...)"Izlazimo iz vlade",a izbori ce i onako biti u decembru,po novom "velicanstvenom"ustavu.Ustav izglasali uz pomoc partije,ciju su zabranu do juce trazili!Odjednom postali monarhisti! Pa zar gospodine Dinkicu,stvarno mislite da smo mi obican narod budale,da nemamo pamcenje i da mozete sa nama da radite sta hocete?Vasi guverneri-kriminalci...Vasi ministri preprodavci oruzja,lekova,hrvatski spijuni!!!Pa onaj vas predednik,sto nestade,komunisticki urednik iz sedamdesetih godina...Goreg olosa na politickoj sceni nije bilo niti ce biti...Iskreno se nadam da cete ministarske i poslanicke klupe,zameniti klupama u specijalnom sudu.Pa onda u Padinjaku,formirajte vladu iza resetaka...Tako cete napokon na pravi nacin,pomoci ovom narodu,koga zavitlavate vec godinama!Cestitam vam unapred bugagije!

naboj

pre 17 godina

Jedni su se setili ustava kada vise nisu mogli da sacuvaju vladu, drugi su se setili izbora kada je vec ustavna procedura pokrenuta, treci koriste ustavnu proceduru da udju u vladu posle neuspeha referenduma. Svi zajedno spremaju ustavni zakon da ako referendum ipak prodje imaju nastavak jedinstvenog drzavnog udara u svetu jel ga je pokrenula skupstina jednoglasno sve sa svim institucijama sistema na neodredjeno vreme. Zasto?
Zato sto 2/3 gradjana vise nece da se igra. Zato sto svet vise nece da placa za tu "igru" i zato sto je vreme da parazit jos iskoristi radikale i njihovu antievropsku politiku u cilju trosenja svega sto smo imali, imamo i sto mozemo imati. Tada ce oni na egzoticna ostrva a mi cemo u zbirku izumrlih vrsta.

Ministar Opste Prakse

pre 17 godina

Koji foliranti, kao podnose ostavke mesec dana pred izbore. To sto tri godine nisu uspeli da urade to zbog cega sada podnose ostavke, a drzali su u sopstvenim rukama sve finansijske poluge vlasti, to se ne racuna, sad hoce da ispadnu moralno cisti. Nadam se da njihovi potencijalni biraci kojima bi ovakva odluka izgledala moralna i pravicna nece nasesti na ove jeftine trikove koji ce se obilato koristiti u predizbornoj kampanji

bami

pre 17 godina

Danas Markovic izjavi da do referenduma nece sazivati redovne sednice Narodne skupstine. Ocigledno ce Dinkic "koji je ispunio obecanje" nastaviti i dalje da ministruje. Sve je, kao i nekad kod radikala veoma providno!

Sasa

pre 17 godina

:) Naravno da nista ne menja....da ista menja ne bi oni podnosili ostavke. Ovako je Vlada prakticno od usvajanja predloga Ustava u ostavci, a Skupstina ce se naci jos samo jednom da proglasi rezultat referenduma. Naravno, da ce tada zbog visih ciljeva poslanici G17 uci u parlament. Boze kakva partija....kako se kojoj Vladi nasmesi kraj ovi kalkulanti iz G17 krenu da je ruse :) makar i neiskreno kao sto to cine ovoj Vladi. Svakako nece biti zaboravljeo da ste radili uz podrsku i po diktatu Bakija, Dacica, Vucele i drugova....

Ilij Cvorovic

pre 17 godina

Jaooo, bre... Pa dokle cae da nam pljuju u lice? Tako nam i treba... Podnose ostavku mesec dana pred izbore? Sta smo mi budale? Sada kada je prodao mobtel, banke, treca licenca...

Sremac

pre 17 godina

Dobro je da G17 ispuni ono što je obećano još pre pet meseci, mada to nekima sada izgleda kao foliranje i kalkulacija.Veće foliranje i kalkulisanje je non-stop izjavljivati populizme,kao što to rade Tadić i Koštunica,ili LDPova priča o reformama i gvozdenoj metli a za tri godine vlade Čeda tom metlom nije uspeo nikoga od tajkuna da počisti,još ih je osnažio.Zato,dosta već jednom tog licemerja!

Yuen Wo-ping

pre 17 godina

A kako se ova "ostavka" razlikuje od "ostavke" radikala posle Kumanovske kapitulacije?

- "Istorija se ponavlja, prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa."

Modesty_B

pre 17 godina

Očekujem da posetioci sajta B92 imaju pamćenje malo duže nego što je kokošije. Kada je G17 pre četiri meseca najavio izlazak iz Vlade ako se do 1. oktobra ne nastave pregovori, nije bilo ni pomisli, a kamoli pomena o izborima do kraja godine. Znači, nije reč o foliraži, nego o ispunjavanju reči. A u zakonu lepo piše da ministri nastavljaju da obavljaju svoje dužnosti do izbora novih ("care-taker"). To pravilo se primenjuje i kada birate novog predsednika za "kućnog saveta", pa ne znam što je čudno što važi i u Vladi.

Z

pre 17 godina

Zapitajte sebe, sta bi bilo kad bi se od vas trazilo da radite na nekom projektu, kad vidite da je taj projekt unapred propao, da ce da rezultira katastrofom i apokalipsom, da apsolutno nista ne mozete da uradite kod sefova, da im obratite paznju i skrenete aktivnosti da se stvar popravi. Sefovi i saradnici ne reaguju iako i sami vide sta ce biti, oni jasu trenutno stanje, uzimaju plate a kad direktoru korporacije prezentiraju mrtvi projekt ubace ga u invalidska kolica, nasminkaju ga i ulepsaju pa se ne moze reci da li je isi ziv ili mrtav. Svaki normalni covek bi odbio da radi na tom projektu, to je uradio i G17+. Oni nisu znali kada su tu odluku objavili hoce li biti Ustava i izbora, mislim da se ne moze ni sada reci hoce li ih biti ili ne u doglednoj buducnosti.nZato pozdravljam odluku ove stranke i oni ce imati moj glas.

Labus je sve rekao jos u maju

pre 17 godina

Ne mislim da su ostavke jeftin politicki manevar, meni se pre cini da je ustavna ujdurma pokusaj Kostunice da se amortizuju sve posledice ovih ostavki i pada vlade. Bez ustavne magle premijer i njegovi istomisljenici bi bili isterani na cistinu 1. oktobra i morali bi da objasne Srbiji ko je odogovoran za katastrofalane rezultate u pogledu evropskih integracija, kao i da li u politickom programu DSSa ima bilo kakvog mesta za modernizaciju ovog drustva i stvarni boljitak gradjana Srbije.

Ovako su zaglusili medijski prostor svojim jalovim pricama o ustavu, Kosovu, referendumu, a sto je najtuznije, Tadic i Dinkic u tome svesno-nesvesno saucestvuju.

I na kraju, taman da je srpski ustav najdivniji na svetu, ako ostanemo balkanska favela, ovde ce se dalje primenjivati druga "pravna" nacela, nacela jacega i bezobraznijega, a ustav ce ostati mrtvo slovo.

Jelena

pre 17 godina

Dinkic i G17 su ovim pokazali da drze do sebe i da rade ono sto obecaju, a ostali koji verovatno nikad nece imati petlju da urade tako nesto mogu da budu samo ljubomorni. Dragi premijer je bas brz kad mu neko pripreti, za dve nedelje je sklepao ustav, oprao se od nezavisnosti Kosova, a sad nema druge - izbori. Nazalost, cini mi se da je njemu EU i dalje ne znam koja rupa na svirali. Srecom, tu su ostale demokrate i G17 kojima je ipak kao i nama smrtnicima ta EU na prvom mestu.

Postenjak

pre 17 godina

Koliko se secam sva buka oko ustava je pocela pre 4 meseca kada je bio i najavljen, tako da su i svi iz G17+ znali da ce nakon njegovog donosenja slediti izbori, pa samim tim su kao principijelno izasli iz Vlade. To je toliko licemerno da nemam reci!

Ako su toliko principijelni zasto su onda svi bili sinoc u skupstini, kada su i juce i prekjuce vec znali da se pregovori sa EU ne nastavljaju!

Kobr@_KS

pre 17 godina

Koliko se ja secam kada su kovertirane ostavke niko nije spomenuo ni novi ustav i nove izbore, ako je neko znao realizaciju ovog dogadjaja zasto o tome nije pricao dok su se kovertirale ostavke?

Goran

pre 17 godina

i dalje ce biti na funkcijama ministara, samo sto nece prisustvivati skupstinskim sednicama...kao dali ostavke a i dalje su u vladi...right

sergej

pre 17 godina

Jedini pravi disciplinovani politicari iz srbije su G17+.Da su nam ostali politicari poput njih vec bi bili kandidati za evropsku uniju

Ne pusim

pre 17 godina

Ovi takozvani G17 uvek su imenom u meni budili ascoiacije na film "sedmorica velicanstvenih" ali u negativnom kontestu. Zamislite: svi ostali su u strankama a njih tamo ima saka odabranih. Ustvari oni su direktni naslednici Nove demokratije glavom i bradom.Potrebno je samo ne dozvoliti im da udju sa bilo kojom ozbiljnijom strankom(ozbiljna stranka znaci i odredjenu meru pronicljivosti) i onda posle izbora pozzvati ih na pitanje utvrdjivanje porekla imovine nekom od metoda koje se vec koriste za slicne interesne grupe.

antiKostunica

pre 17 godina

Bas im hvala, mnogo su ljubazni...
Uspeli su da daju ostavke kada to vise nema nikakvog uticaja ni na sta. Cak su uspesno eliminisali svaku mogucnost da njihove ostavke imaju bilo kakve posledice.
Pridruzili su se mojoj NIKAD listi.

Marko

pre 17 godina

Koštunica je folirant! Brzopoteznog Ustava i novih izbora ne bi ni bilo da G17 nije oročila mandat u Vladi! Ovo je Vojin trik da u nove izbore uđe kao ustavni mesija, a ne kao mandatar propale vlade.

zizinjo

pre 17 godina

Klasican lob udarac koji ne zavrsi u golu.Dinkic se ovog puta zaigrao.Zapravo i on i likovi koji klimaju glavom oko njega.Sa yesmenima Dinkicu nema cenzusa.Setices se postenog Cede Antica kada puknes na izborima.Ja za tebe vise necu glasati.

joker

pre 17 godina

bilo bi lepo videti ledja SRS-u,SPS-u,kostunici,velji ilicu,celoj plejadi od ministra do najnizeg- policije i "bia",vojske,kos-a i raznim drugim folrantima i lopovima,koji se kriju u i iza parlamenta!!??...ali posto je jasno da se to ne ce dogoditi...sta ce se promeniti izborima!!!???ili ce ponovo svi zasesti u svoje fotelje ili ce sici kurta,da sedne murta!!!??pa sto se onda uopste izlazi na izbore!!???...fuj!!!jedna najobicnija pljuvacka i zabokrecina od kao"demokratske" zemlje!!!!???...

Darko

pre 17 godina

Ispunili obećanje?! Malo sutra... Ako su ispunili obećanje zasto se vraćaju u skupštinu? Zbog donošenja ustava? Pa sta! Obećanje je obećanje. Ili si u vladi ili nisi u njoj, nema ovog trećeg.

Valentino Rossi

pre 17 godina

Ne bih rekao da su oni uopste izasli iz vlade, vracaju se "samo" na "jednu" sednicu u vezi ustava...jos samo da vas podsetim da ce pre izbora i biti samo jedna sednica...
ljigavo kao i uvek.

Badaboom

pre 17 godina

Kakvo obećanje? Obećanje je bilo da će "veoma brzo da se isporuči Mladić i da će da se nastave pregovori". To je bio razlog zašto su otkačili Labusa (čije reči i čin sada svi zaboravljaju). zabroavlja se da je "Ostavka 1. oktobra" bila samo floskula kojom je Dinkić "dokazivao" da je u pravu što ostaje u vladi.

Namesto da se kaže - Labus je bio u pravu, a vi ste gospodo zbog svoje lične koristi oduzeli Srbiji 6 meseci folirajući se, sada Dinkić i družina ispadoše maltene heroji.

Svašta!

Milica

pre 17 godina

Mislim da je to jeftin marketinski potez. Ako su otisli, zasto se onda ne raspisu izbori? Sto se tice gospodina Dinkica, cenim to sto je uneo vise discipline u poreski sistem, medjutim ogroman je problem sto su mnoge stvari u knjigovodstvu ostale jos iz perioda komunizma. Takodje smeta to sto je obaveza da se dnevni pazari m o r a j u uplacivati na bankovne racune. Mene to kao poslovnog coveka vredja sto me neko tera da ja sa svojim novcem nemam pravo da raspolazem kako to meni odgovara. Nigde u svetu to nije praksa. Fiskalna kasa je preko GPRS-a povezana sa upravom prihoda i samim tim ministarstvo finansija ima uvid u poslovanje firmi i ne vidim nikakvu dodatnu potrebu za dopunske unose u knjige blagajne i tome slicno. I na kraju, mislim da su kazne za banalne stvari jako, jako visoke. Odrediti kaznu od milion dinara samo zato sto poslodavac nije sacinio ugovor o radu sa svojim radnikom je katastrofalno jer poslodavcu posle takve odluke prestoji samo jedno; da otkaze radnike i zatvori firmu. Efekat je jasan - nekoliko porodica ostaju bez ikakvih prihoda. Volela bih gospodina Dinkica da upitam zasto nije sveo doprinose na ispod 50%, a obecao je? (Idealno bi bilo 30-35%).

Vlada Kr, Valjevo

pre 17 godina

Da nije bilo cvrstog stava G17PLUS da ce 1. oktobra izaci iz vlade, procedura za donosenje ustava bi jos uvek bila na pocetku, tako da danas ne bi bilo ni ustava, ni referenduma, ali ni tih izbora.
A do njih (a kratak je rok), drzavni organi moraju da funkcionisu.
G17 je odrzala rec.
G17 je ubrzala donosenje ustava.
G17 je izgura izbore.
Vlada Kr, Valjevo

Goran

pre 17 godina

"Cudni su putevi gospodnji",pa sto onda nebi bili ni cudni putevi nas besmrtnika, u ovom slucaju Dinkicevog G-17(Nikada nisam uspeo da saznam ,sta znaci to slovo i taj broj...mozda gospoda sedamnaestogodisnjaci-pubertetlije...tako se ponasaju...)"Izlazimo iz vlade",a izbori ce i onako biti u decembru,po novom "velicanstvenom"ustavu.Ustav izglasali uz pomoc partije,ciju su zabranu do juce trazili!Odjednom postali monarhisti! Pa zar gospodine Dinkicu,stvarno mislite da smo mi obican narod budale,da nemamo pamcenje i da mozete sa nama da radite sta hocete?Vasi guverneri-kriminalci...Vasi ministri preprodavci oruzja,lekova,hrvatski spijuni!!!Pa onaj vas predednik,sto nestade,komunisticki urednik iz sedamdesetih godina...Goreg olosa na politickoj sceni nije bilo niti ce biti...Iskreno se nadam da cete ministarske i poslanicke klupe,zameniti klupama u specijalnom sudu.Pa onda u Padinjaku,formirajte vladu iza resetaka...Tako cete napokon na pravi nacin,pomoci ovom narodu,koga zavitlavate vec godinama!Cestitam vam unapred bugagije!

naboj

pre 17 godina

Jedni su se setili ustava kada vise nisu mogli da sacuvaju vladu, drugi su se setili izbora kada je vec ustavna procedura pokrenuta, treci koriste ustavnu proceduru da udju u vladu posle neuspeha referenduma. Svi zajedno spremaju ustavni zakon da ako referendum ipak prodje imaju nastavak jedinstvenog drzavnog udara u svetu jel ga je pokrenula skupstina jednoglasno sve sa svim institucijama sistema na neodredjeno vreme. Zasto?
Zato sto 2/3 gradjana vise nece da se igra. Zato sto svet vise nece da placa za tu "igru" i zato sto je vreme da parazit jos iskoristi radikale i njihovu antievropsku politiku u cilju trosenja svega sto smo imali, imamo i sto mozemo imati. Tada ce oni na egzoticna ostrva a mi cemo u zbirku izumrlih vrsta.