1. Hocemo li i sa novim vlasnikom Mobija imati ovakve drakonske cene po minutu? Prica se samo o nekim novim uslugama (3G, brzi internet...), a niko ne spominje da ce se cene po minutu razgovora smanjiti? U razvijenom svetu cene razgovora mobilnim su jeftinije i na desetine puta od nasih cena, da ne spominjem besplatne razgovore vikendom, ukupna ponuda... i u razvijenom svetu se mobilni koristi kao fixni (zbog pristupacnih cena). Lepo je to sto hoce da uvedu nove usluge, ali sve nas najvise zanimaju cene razgovora jer to je osnovna svrha mobilog telefona... Sve mi se cini da ce se monopol sa 064 (drzavom) i dalje nastaviti i sve ce biti po starom uz mozda neke nove usluge koje vecinu nas nece ni zanimati... Mislim da je osnovni moto Vlade bio: Kupite Mobi 063 jer gde mozete naci ovakve drakonske cene razgovora sa mogucnoscu da se taj monopol zadrzi?
  (Korisnik 063, 31. avgust 2006 09:34)

  # Link komentara

 2. Pozdravljam novog vlasnika mobi 063, Telenor, nadam se da ce popraviti kvalitet mreže 063 jer je signal u dosta mesta u Srbiji veoma los.
  (sergej, 31. avgust 2006 14:00)

  # Link komentara

 3. Nema apsolutno nikakvih garancija da ce bilo sta biti bolje u 063 mrezi. Dok ne doje treci nema konkurencije.Ovako ce se dva losa dogovoriti i sve ce biti po starom. Posebno bih naglasio da je cena surfa preko mobilnog ogromna. Nemamo vise N3510i s kojom smo skidali polifone pesmice od 5kb, sad kad se surfuje sa nekim kulturnim telefonom i te kako se oseti na racunu.3G??? sta je to i koliko ce to da kosta u Srbiji ako ikad i proradi?
  (Korisnik 063 Dejan, 31. avgust 2006 14:04)

  # Link komentara

 4. Ja sa nadam da cemo sada moci da kupujemo dobre telefone preko pretplate na postpaid Telenor i da ce to naterati i 064 da uvede istu ponudu. To je jedino sto sam do sada zamerao mobilnim operaterima u Srbiji. A sto se tice cena jezivo su jeftine sve jedno tako da mislim da to nemora da bude prioritet.
  (Nikola, 31. avgust 2006 14:11)

  # Link komentara

 5. Telenor je u Norveskoj kompanija sa najskupljim tarifama i za mobilni i za ADSL ma za sve, tek toliko da se zna,zato mnogi korisnici njihovih usluga prelaze kod drugih operatera , tako sam i sam presao kod drugih ,tako ce biti sigurno i u Srbiji: najskuplji
  (Oslo, 31. avgust 2006 14:12)

  # Link komentara

 6. TELENOR ANTE PORTAS!

  Zivelo slobodno trziste!
  (Ivan, 31. avgust 2006 14:16)

  # Link komentara

 7. Telenor je vlasnik ProMonte-a ([link]), pa su cijene osjetno vece nego kod druge mreze. Izgleda da je njihova politika da drze "malo jace" cijene.
  (Sasha, 31. avgust 2006 14:35)

  # Link komentara

 8. Ja i moja familija koristimo njihove usluge, fiksnu, mobilnu telefoniju,kablovsku i znajuci Telenorov nacin poslovanja na Norveskom trzistu, mislim da nece biti isto kao pre.Bore se za svakog korisnika, bar ovde ali je ovde konkurencija velika.Poslovni su i gledaju mnogo godina unapred, stoga razumem zasto prvo hoce da prosire spektar usluga.Ne sekirajte se, kod njih svako zasto ima svoje zato i ulazu sada da bi im se vratilo u buducnosti,a mi hocemo da se sve desi odmah ne gledajuci"korov"u kome smo.Mislim da ce zaposleni da vide OGROMNU razliku.
  Srecno svim korisnicima Telenora a i njima na Srpskom trzistu.
  (Tanja,Oslo, 31. avgust 2006 14:50)

  # Link komentara

 9. Telenor je i vlasnik Panon GSM u Madjarskoj i tamo su mu, kao i kod Promonte, cene osetno "jače" od konkurencije.
  (Novosadista, 31. avgust 2006 15:01)

  # Link komentara

 10. Telenor je najskuplja kompanija u Norveskoj i do prije par g. su imali apsolutni monopol na tel.usluge.
  Dok su bili jedini islo im je super ali od prije par g. Norv. je ukinula monopol na isporuku tel.uslug i tada su se na trzistu pojavile nove kompanije kao sto je Chess, Tele2 itd.
  elenuru od tada ne cvjetaju ruze i odrzavaju konkurentnost iskljucivo zahvaljujuci uticaju drzave.
  Inace su apsolutno najskuplji u svemu (mobil,ADSL,itd) i treba stvarno biti mazohista ili imati puno para pa biti kupac kod njih.
  (Dragan, 31. avgust 2006 15:48)

  # Link komentara

 11. Današnji srednji kurs eura je 84.6!
  Koliko se sećam, guverner Jelašić je ,''velikim prilivom'' deviza, objašnjavao prošlomesečni pad vrednosti ove valute.
  Kao došli gastarbajteri, tusisti, itd., i doneli euriće i zato je dinar ojačao!
  Šta se dešava poslednjih nekiliko dana.
  Od ponedeljka je primetan porast vrednosti Eura i njegovo jačanje u odnosu na dinar!
  Da li je to slučajno?
  Da podsetim, juče su prodate akcije ''Novosti'', danas je Telenor preuzeo Mobtel, a parice su uplatili ovih dana.
  To znači, da je: u SAMO nekoliko poslednjih DANA, u Srbiju ušlo MILIJARDU I 300 miliona EURIĆA.
  Što znači: da bi zbog ''velikog priliva'' Eura, dinar trebao još više da ojača, a kurs Erua bi trebalo da bude još niži nego u Julu mesecu!
  ALI, Srpski BIZNISMENI, koji su kupili ''Novosti'' trebaju da isplate akcionare, pa zašto ne bi uštedeli koji Euro, na kursu!
  Pa, ova Vlada i ovako radi za njih!
  A ne za narod!
  (posejdon, 31. avgust 2006 15:53)

  # Link komentara

 12. Eventualno pojeftinjenje treba ocekivati ulaskom treceg operatera koje je najavljeno za iducu godinu. Pokazalo se na primeru Hrvatske, gde su usluge na svetskom nivou.
  (Matija, 31. avgust 2006 16:21)

  # Link komentara

 13. Jao zemljaci tek ste nadrljali.Telenor je u Norveskoj naskuplji operater a verovatno ce i kod nas tako biti.Pozdrav iz Norveske
  (gole, 31. avgust 2006 19:02)

  # Link komentara

 14. Nadam se da ce Telenor obezbediti brz internet po prihvatljivoj ceni u nekom tarifnom paketu
  (zrade, 31. avgust 2006 19:25)

  # Link komentara

 15. Mobtel je oduvek bio jaci od MTS-a. Secam se da je GPRS kod Mobtela bio besplatan citavih 12 meseci, a i ostale usluge koje je pruzao su bile na vecem nivou nego kod MTS-a. Nadam se da ce Telenor nastaviti tu tradiciju.
  Problem kod nas u Srbiji je taj sto se stvari kao sto su mobilna telefonija i internet tretiraju kao cudo nauke i tehnike pa su zato i cene tako visoke. Ako Telenor ima isto misljenje, bojim se da cemo dugo dugo placati visoke racune. A ubedjen sam da bi snizavanjem cena i Telenor i MTS ostvarivali mnogo veci profit nego sada. Svi mi smo spremni da platimo, ali da znamo sta i koliko placamo. Ukoliko je razgovor skup, automatski se kod svih stvara misljenje da ga treba maksimalno skratiti i zvati samo u krajnjoj nuzdi. Sa nizim cenama otvorila bi se mogucnost za opustenije i duze razgovore, sto ce rezultirati vecom zaradom mob. kompanija.
  (Zoran D., 19. septembar 2006 16:28)

  # Link komentara