Utorak, 01.08.2006.

07:41

Potpisan ugovor o prodaji Mobija 63

U Vladi Srbije potpisan je ugovor o prodaji preduzeća Mobi 63 norveškoj kompaniji Telenor. Ekonomisti: Obavljen dobar posao.

Izvor: B92

Potpisan ugovor o prodaji Mobija 63 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

*bane*

pre 17 godina

* Sada je "Monetarni Udar" opravdao svoje postojanje i ime!! Dinkić je bio tako ponosan, na sam sebe dok je potpisivao ugovor, što je meni bilo jako simpatično , pa sam mu oprostio sve što sam mu ranije zamerao !! Ovo je vrlo dobro za rejting njegove stranke i ovim je izbacio svoju kandidaturu za budućeg premijera ! On to i već jeste na neki način, jer očigledno da ne može njegov "živac" da istrpi takvu "flegmu" kao što je Koštunica. Predsednik Tadić je to i sam osetio pa se posvetio drugim poslovima , lobira, čestita , žali i postavlja se kao zaštitni znak Srbije, da ne kažem "BREND" !! Ako već treba da nagrađuju sportiste za uspehe , treba i ministre, pa tako ja,iako nisam sportista, predlažem Koštunici da nagradi svog ministra, ali ga ujedno i molim, da One koji ne rade dobro, a svi znamo koji su to resori ,kazni , ili ih primora da svoje mesto ustupe boljim i sposobnijim!! Mislim da svi znamo koji su to ministri ! Idemo dalje Dinkiću ,ali na izborima moj glas ide LDP-u, ali mislim da je najvažnija stvar da ne bude bitno, da li je G17,DS,DSS,SPO,već samo da nije, ..... - da ih ne reklamiramo !! Još jednom čestitke !!

Slavisa

pre 17 godina

Ma sto se tice para od prodaje to ce vec da se razgrabi i licno ne verujem da ce drzava da ulozi u nesto pametno i da ce pokrenuti neki ozbiljniji investicioni ciklus. Mene iskreno jedino interesuje kvalitet usluga i nivo pokrivenosti koji ce da obezbedi novi vlasnik. U poslednjih godinu - dve Mobtel je izgubio trku sa 064 sto se tice kvaliteta usluga. Nekada je to bio lider i stvarno bolja mreza od 064. Pre sedam dana je u mom gradu pala mreza i nije je bilo tri dana sto je po meni nezamislivo za jednu tako ozbiljnu kompaniju, sto pokazuje kako drzava gazduje sa svojim vlasnistvom. Nadam se da ce Norvezani popraviti situaciju na nivou cele zemlje. Sto se tice cene svaka cast.

Srpski gradjanin

pre 17 godina

Trebalo bi da ovaj dogadjaj zaista bude prekretnica u daljem oporavku nase zemlje i da konacno prelomi i one skeptike da Srbiji mozda ne sleduje evropska buducnost. Takodje, ovo je znacajan signal onim ljudima i organizacijama u Srbiji kojima je Evropa i region vise u srcu nego Srbija, da mozda ponovo zavole nasu zemlju i osete je kao deo sebe. Njihova pomoc nama ostalima je sada jako potrebna.

Svinkić

pre 17 godina

Nisam primetio veliku razliku u računima koje mi je ispostavljao Karić, a kasnije vlada RS - drali su nas bez milosti.Ne verujem ni da će nas telenor štedeti, nego će negde morati da "ubije" štetu za visoku cenu koju je platio za 063.Platićemo je, tačno je, mi potošači.Mobilna telefonija je odlična stvar, trebalo bi uvesti još operatera i vlada treba da radi na tome da konkurencijom snizi cenu telefoniranja.Telekom i stabilna telefonija su katastrofa zbog zastarelih centrala, mreže i lošeg i nestručnog kadra.Mislim da što pre treba uvesti drugog operatera jer su stvarno ubedljivo najgori i najskuplji u Evropi, a svojim monopolističkim i tipično balkanskim ponašanjem izluđuju većinu krajnjih korisnika.

Žika

pre 17 godina

Vec danas Velja Ilic najavljuje sanaciju pancevackog mosta od ovih para , znaci opet krpljenje umesto da pocnu gradnju novog mosta..

Dragan

pre 17 godina

Ovo sad vec postaje smesno zalosno. Samo jedan lican primer. Moji roditelji su pre 20 godina skupili dovoljno novca da kupe elektrinci aparat za domacinstvo. Savetovali su ih da kupe ves masinu ili da asfaltiraju dvoriste. Na svu srecu bili su pametniji i dobronamerniji od ovih likova na vlasti i kupili su malu kruparu i zapoceli preradu stocne hrane za uzgoj svinja. Ta krupara nam je , Bogu hvala, zaradila i za ves masinu i za asfaltiranje dvorista i za opremanje cele kuce.
Van svake pameti je i krajnje zlonamerno, da se ovaj novac trosi za asfaltiranje puteva, uredjivanje zgrada i ulepsavanje partija i stranaka. Ovako cemo svi prpopasti ako se apsolutno sav dobijeni novac ne ulozi u pokretanje proizvodnje. Ovako ce samo izabrane firme i pojedinci zaraditi na propast Srbije, VERUJTE MI.

Ino_econ

pre 17 godina

Prvo, gdin Stamenkovic uopste nije u pravu kad kaze da ce ova transakcija povecati(pokrenuti) inflaciju. Sama transakcija to nece uzrokovati ali eventualno nekontrolisana upotreba tih sredstava bi mogla da to uzrokuje. Zavisi od toga u koji tip investicija ce ici taj novac. Ako ide dominantno u investicije sa relativno kracim rokom utilizacije sve bi moglo dobro da se zavrsi, dugorocne investicije, medjutim mogu napraviti probleme jer se od njih nece za duzi period moci ocekivati robni ekvivalent na trzistu.
Cude me pojedini "prominentni" ekonomisti koji imaju vrlo rigidnu semu analize i ne uzimaju siri kontekst.
Sve u svemu, ovo je sjajna vest za Srbiju, a o inflaciji neka brine NBS, a ona to ocigledno dosta dobro radi.

ivan lalic

pre 17 godina

Gledao sam "live" prenos aukcije i nisam mogao da verujem, gospodo. Bilo je potpuno fenomenalno, gotovo nadrealno za nasha tranziciona posrtanja. Budimo dzentlmeni i chestitajmo Vladi na briljantnom rezultatu. Ako je sadasnji kabinet nesto uradio kako valja, uradio je to upravo na sluchaju 063 - prvo razrachunavanje sa onim cirkuzantom Karicem, a onda drugo poluvreme i ova fantastichna prodaja fantastichnom kupcu iz Norveske. Setite se samo Sartida, koji je prodat za samo 21 milion dolara, pod dirigentskom palicom kriminalca Kljajevica, pa cete uochiti neverovatan kvalitativni skok u profesionalizmu, transparentnosti i naravno - pravoj trzisnoj ceni od koje cemo svi imati blagodeti. Nisam Mladjin fan, ali za ovo mu skidam kapu. Svaka chast majstore!

Mrzovoljnik

pre 17 godina

Odlicna cena za jednu kompaniju u Srbiji. Svi redom propustaju da pomenu zaposlene u kompaniji koji su se kroz ova nemirna vremena poneli veoma profesionalno svojim radom i ponasanjem sigurno doprineli ugledu kompanije i zadovoljstvu korisnika. 063/korisnik

zORAn

pre 17 godina

Dolazak Telenora ce samo simbolicno povecati konkurenciju i smanjiti cenu usluga.
Sa 1,5 milijardi Eura oni su kupili i poziciju blisku monopolu, a sve ce to platiti korisnici 063 mreze, tj. MI !
Ja bih licno bio srecniji da je cena bila mnogo niza, jer nista od ovog novca obicni smrtnici nece videti. Bice mnogo bolje samo onima koji su bliski pozicijama odlucivanja (raznim predsednicima komisija, konzorcijuma, vlasnicima kompanija koje ce "izvoditi radove" i sl).

zorica

pre 17 godina

Dobro je da je prodato i za drzavu i za vladu, i za narod i za pojedince koji su dobili proviziju. Svi su ovim dobili (osim Karica, naravno). Ali tesko je komentarisati sire osnovu "serviranih" informacija jer ako je toliko vredno trziste onda su reakcije u redu, ali ako vredi i kompanija (uz trziste) onda je prethodni vlasnik uz upravljacki tim itekako uticao na stvaranje te vrednosti. Zasto se VK zahvaljuje MUPU i Ministarstvu pravde na stvorenim uslovima za prodaju kompanije u korist drzave? Da li smo sigurni da nije izvrseno prfavno nasilje? Sta bi bilo da je Karic mocniji (da ga "kao" ne gone)i finansijski jaci nego sto jeste? Da li bi medjunarodna arbitraza resila spor u njergovu korist? Ciji je Slaf igrac (pored toga sto radi u korist Telekom Austrija)? Da li ce Telekom Austrija dobiti nagradu u obliku treceg providera? Pametno je odigrano i rizicno. Nadam se da ce drzava isto uraditi sa hektarima oranica,trgovinskim monopolistima i seceranama. Model je prosao, hajde dalje!

Misha

pre 17 godina

E da nam je jos poneki Dinkic. Zaleti se covek na vetrenjacu, mislis Don Kihot, a on tu vetrenjacu srusi. Svaka cast za prodaju, sad neka uloze pare da razviju zemlju i otvore nova radna mesta. Valjda nece pokrasti sve.

boki

pre 17 godina

A sta je to pa Karic napravio? Smislio mobilnu telefoniju? Napravio bazne stanice? Nanjusio lukrativan posao? Ne bih rekao. Lepo je covek cuo gde se u svetu prave pare, dobio na lepe oci dozvolu da bude jedini koji ce to da radi, i uspeh ne moze da izostane. Cena koja je postignuta sigurno nije placena zarad organizacije kompanije, vec zbog trzisnih potencijala. A Karic, da je lopov, lopov je!

Plikuscht

pre 17 godina

Nije ovo bas veliki dobitak kao sto se cini!
Cena jeste fenomenalna, ali ...
Koliko je drzava na gubitku sve ove godine kada nije videla ni dinara od Mobtel-a?
Ova injekcija je dobrodosla i prekopotrebna, ali, nazalost, kada se odbije sve ono sta je drzava trebala da dobija prethodnih godina (a nikad nije!) mi i nismo toliko puno 'zaradili' prodajom!

I.

pre 17 godina

Kupcu svaka čast, a i postignuta cena je dobra... koliko se moglo. Ovo jeste premija u prodaji Mobtela, ali, da se ne lažemo: to su sitne pare kad su telekomunikacije u pitanju. U poređenju sa ma kojim svetskim ili evropskim transferom, ovo je tek za kikiriki. Još da nije bilo Austrijanaca da, kao kod šibicarenja, podižu cenu - otišlo bi sve još jeftinije. Ipak, svaka čast onima koji su i ovo postigli.

Max

pre 17 godina

Interesantno je da drzavni zvanicnici stalno isticu da dolazak Telenor-a ce "povecati konkurenciju i smanjiti cenu usluga". Ako je drzavi toliko stalo da smanji cenu usluga, dovoljno je da to uradi preko svog operatera Telekom Srbija.

milos

pre 17 godina

pravi dobitak je zapravo to sto ce telenor doneti nove tehnologije koje ce biti veliki pomak napred za nasu zemlju. i ne manje vazno, norveska je ubedljivo najbogatija zemlja na svetu, ako telenor dobro prodje na nasem trzistu, a ne vidim zasto ne bi, doci ce jos norveskih investitora. da i ne govorim o tome da cemo razgovarati jeftinije i kvalitetnije. pa ako bog da, da otkupe i fiksnu telefoniju, ili da postanu drugi operater fiksne telefonije i izvuku nas iz tehnoloskog kamenog doba. u svakom slucaju, odlicna novost za srbiju.

Direktor

pre 17 godina

BRAVO, za jednu dobru stvar u ovoj nesretnoj zemlji u poslednjih xxx godina. Interesantno da je Karic prijavljivao "pozitivnu nulu" u radu Mobtela, a ovi ljudi ulozise tolike pare... Mladjo, nastavi sa uvodjenjem reda.

Djura, Pariz

pre 17 godina

Bravo za Cenu. Nadam se da ce narod Srbije videti nesto od tih 1,155 Milijardi Eura ali se plasim da NECE. Sa druge strane nije mi jasno kako to da Karic ispade toliki lopov itd....a napvravi covek kompaniju vrednu od 1.5 Milijardi Eura. Nisam siguran da postoji ni jedna druga kompanija mesanog kapitala odnosno privatno-drustvena da vredi deseti deo toga...ipak lep DIL!

dejan

pre 17 godina

Kao običan građanim radujem se transparentnosti prodaje Mobtela i čestitam Vladi na tome. Gosp. Cvetković je u jučerašnjem interviju na RTS-u čestitao svima koji su učestvovali u najvećoj prodaji. Mislim da je omaškom zaboravio da čestita i onima koji su izgradili taj i takav Mobtel koji, ispostavilo se vredi preko milijardu ipo evra.

Miloš

pre 17 godina

Interesantno je se sada niko ne buni što se prodaju najbolje firme po Srbiji. Ako se setite mediji su grmeli za vreme Đinđićeve vlade, stručnjaci koji se sada busaju u grudi tražili su da se prodaju manje uspešne firme a ne najuspešnije. Sad, ja nešto ne bih rekao da je Mobtel u grupi manje uspešnih.
Naravno ne smatram da je prodaja promašaj. Jedino mi smeta licemerje i kratko pamćenje. Posebno kada se pominje pravna država a zaboravlja se na koji način je Karić isteran iz priče. Daleko od toga da ga volim.

Митар,КиМ

pre 17 godina

Цена је прихватљива.ТеЛЕНОР такође.
Надам се да ће српска влада правилно и праведно уложити новац у дугорочне и одрживе стратегије које ће утицати на економски развој,повећање броја запослених,пораст стандарда и тд. Такође се надам да Београд и околина неће бити једино место где ће новац бити уложен.

Mesa

pre 17 godina

Brz napredak Srbije sa milijardu i po Eura ? Pa mislim da 'malo' preuvelicavamo. Te pare ce nestati jednako brzo kao sto su i dosle, samo se nadam da ce biti utrosene gde treba da se utrose, ali cisto sumnjam da nece biti afera sa tim parama.

lidia

pre 17 godina

Dobro ste uradili, svaka vam cast. Sada glave svi napred i neka se novac pametno ulozi pre svega na razvoj infrastrukture i mislim na puteve, mosteve, renovacije i izgradnja savremenih autostrada. Od toga svi mi cemo da imamo koristi niko nece sigurno da izgubi.

I.

pre 17 godina

Kupcu svaka čast, a i postignuta cena je dobra... koliko se moglo. Ovo jeste premija u prodaji Mobtela, ali, da se ne lažemo: to su sitne pare kad su telekomunikacije u pitanju. U poređenju sa ma kojim svetskim ili evropskim transferom, ovo je tek za kikiriki. Još da nije bilo Austrijanaca da, kao kod šibicarenja, podižu cenu - otišlo bi sve još jeftinije. Ipak, svaka čast onima koji su i ovo postigli.

boki

pre 17 godina

A sta je to pa Karic napravio? Smislio mobilnu telefoniju? Napravio bazne stanice? Nanjusio lukrativan posao? Ne bih rekao. Lepo je covek cuo gde se u svetu prave pare, dobio na lepe oci dozvolu da bude jedini koji ce to da radi, i uspeh ne moze da izostane. Cena koja je postignuta sigurno nije placena zarad organizacije kompanije, vec zbog trzisnih potencijala. A Karic, da je lopov, lopov je!

lidia

pre 17 godina

Dobro ste uradili, svaka vam cast. Sada glave svi napred i neka se novac pametno ulozi pre svega na razvoj infrastrukture i mislim na puteve, mosteve, renovacije i izgradnja savremenih autostrada. Od toga svi mi cemo da imamo koristi niko nece sigurno da izgubi.

Miloš

pre 17 godina

Interesantno je se sada niko ne buni što se prodaju najbolje firme po Srbiji. Ako se setite mediji su grmeli za vreme Đinđićeve vlade, stručnjaci koji se sada busaju u grudi tražili su da se prodaju manje uspešne firme a ne najuspešnije. Sad, ja nešto ne bih rekao da je Mobtel u grupi manje uspešnih.
Naravno ne smatram da je prodaja promašaj. Jedino mi smeta licemerje i kratko pamćenje. Posebno kada se pominje pravna država a zaboravlja se na koji način je Karić isteran iz priče. Daleko od toga da ga volim.

Митар,КиМ

pre 17 godina

Цена је прихватљива.ТеЛЕНОР такође.
Надам се да ће српска влада правилно и праведно уложити новац у дугорочне и одрживе стратегије које ће утицати на економски развој,повећање броја запослених,пораст стандарда и тд. Такође се надам да Београд и околина неће бити једино место где ће новац бити уложен.

Mesa

pre 17 godina

Brz napredak Srbije sa milijardu i po Eura ? Pa mislim da 'malo' preuvelicavamo. Te pare ce nestati jednako brzo kao sto su i dosle, samo se nadam da ce biti utrosene gde treba da se utrose, ali cisto sumnjam da nece biti afera sa tim parama.

dejan

pre 17 godina

Kao običan građanim radujem se transparentnosti prodaje Mobtela i čestitam Vladi na tome. Gosp. Cvetković je u jučerašnjem interviju na RTS-u čestitao svima koji su učestvovali u najvećoj prodaji. Mislim da je omaškom zaboravio da čestita i onima koji su izgradili taj i takav Mobtel koji, ispostavilo se vredi preko milijardu ipo evra.

Direktor

pre 17 godina

BRAVO, za jednu dobru stvar u ovoj nesretnoj zemlji u poslednjih xxx godina. Interesantno da je Karic prijavljivao "pozitivnu nulu" u radu Mobtela, a ovi ljudi ulozise tolike pare... Mladjo, nastavi sa uvodjenjem reda.

Djura, Pariz

pre 17 godina

Bravo za Cenu. Nadam se da ce narod Srbije videti nesto od tih 1,155 Milijardi Eura ali se plasim da NECE. Sa druge strane nije mi jasno kako to da Karic ispade toliki lopov itd....a napvravi covek kompaniju vrednu od 1.5 Milijardi Eura. Nisam siguran da postoji ni jedna druga kompanija mesanog kapitala odnosno privatno-drustvena da vredi deseti deo toga...ipak lep DIL!

Max

pre 17 godina

Interesantno je da drzavni zvanicnici stalno isticu da dolazak Telenor-a ce "povecati konkurenciju i smanjiti cenu usluga". Ako je drzavi toliko stalo da smanji cenu usluga, dovoljno je da to uradi preko svog operatera Telekom Srbija.

milos

pre 17 godina

pravi dobitak je zapravo to sto ce telenor doneti nove tehnologije koje ce biti veliki pomak napred za nasu zemlju. i ne manje vazno, norveska je ubedljivo najbogatija zemlja na svetu, ako telenor dobro prodje na nasem trzistu, a ne vidim zasto ne bi, doci ce jos norveskih investitora. da i ne govorim o tome da cemo razgovarati jeftinije i kvalitetnije. pa ako bog da, da otkupe i fiksnu telefoniju, ili da postanu drugi operater fiksne telefonije i izvuku nas iz tehnoloskog kamenog doba. u svakom slucaju, odlicna novost za srbiju.

Plikuscht

pre 17 godina

Nije ovo bas veliki dobitak kao sto se cini!
Cena jeste fenomenalna, ali ...
Koliko je drzava na gubitku sve ove godine kada nije videla ni dinara od Mobtel-a?
Ova injekcija je dobrodosla i prekopotrebna, ali, nazalost, kada se odbije sve ono sta je drzava trebala da dobija prethodnih godina (a nikad nije!) mi i nismo toliko puno 'zaradili' prodajom!

Misha

pre 17 godina

E da nam je jos poneki Dinkic. Zaleti se covek na vetrenjacu, mislis Don Kihot, a on tu vetrenjacu srusi. Svaka cast za prodaju, sad neka uloze pare da razviju zemlju i otvore nova radna mesta. Valjda nece pokrasti sve.

zorica

pre 17 godina

Dobro je da je prodato i za drzavu i za vladu, i za narod i za pojedince koji su dobili proviziju. Svi su ovim dobili (osim Karica, naravno). Ali tesko je komentarisati sire osnovu "serviranih" informacija jer ako je toliko vredno trziste onda su reakcije u redu, ali ako vredi i kompanija (uz trziste) onda je prethodni vlasnik uz upravljacki tim itekako uticao na stvaranje te vrednosti. Zasto se VK zahvaljuje MUPU i Ministarstvu pravde na stvorenim uslovima za prodaju kompanije u korist drzave? Da li smo sigurni da nije izvrseno prfavno nasilje? Sta bi bilo da je Karic mocniji (da ga "kao" ne gone)i finansijski jaci nego sto jeste? Da li bi medjunarodna arbitraza resila spor u njergovu korist? Ciji je Slaf igrac (pored toga sto radi u korist Telekom Austrija)? Da li ce Telekom Austrija dobiti nagradu u obliku treceg providera? Pametno je odigrano i rizicno. Nadam se da ce drzava isto uraditi sa hektarima oranica,trgovinskim monopolistima i seceranama. Model je prosao, hajde dalje!

zORAn

pre 17 godina

Dolazak Telenora ce samo simbolicno povecati konkurenciju i smanjiti cenu usluga.
Sa 1,5 milijardi Eura oni su kupili i poziciju blisku monopolu, a sve ce to platiti korisnici 063 mreze, tj. MI !
Ja bih licno bio srecniji da je cena bila mnogo niza, jer nista od ovog novca obicni smrtnici nece videti. Bice mnogo bolje samo onima koji su bliski pozicijama odlucivanja (raznim predsednicima komisija, konzorcijuma, vlasnicima kompanija koje ce "izvoditi radove" i sl).

Mrzovoljnik

pre 17 godina

Odlicna cena za jednu kompaniju u Srbiji. Svi redom propustaju da pomenu zaposlene u kompaniji koji su se kroz ova nemirna vremena poneli veoma profesionalno svojim radom i ponasanjem sigurno doprineli ugledu kompanije i zadovoljstvu korisnika. 063/korisnik

ivan lalic

pre 17 godina

Gledao sam "live" prenos aukcije i nisam mogao da verujem, gospodo. Bilo je potpuno fenomenalno, gotovo nadrealno za nasha tranziciona posrtanja. Budimo dzentlmeni i chestitajmo Vladi na briljantnom rezultatu. Ako je sadasnji kabinet nesto uradio kako valja, uradio je to upravo na sluchaju 063 - prvo razrachunavanje sa onim cirkuzantom Karicem, a onda drugo poluvreme i ova fantastichna prodaja fantastichnom kupcu iz Norveske. Setite se samo Sartida, koji je prodat za samo 21 milion dolara, pod dirigentskom palicom kriminalca Kljajevica, pa cete uochiti neverovatan kvalitativni skok u profesionalizmu, transparentnosti i naravno - pravoj trzisnoj ceni od koje cemo svi imati blagodeti. Nisam Mladjin fan, ali za ovo mu skidam kapu. Svaka chast majstore!

Ino_econ

pre 17 godina

Prvo, gdin Stamenkovic uopste nije u pravu kad kaze da ce ova transakcija povecati(pokrenuti) inflaciju. Sama transakcija to nece uzrokovati ali eventualno nekontrolisana upotreba tih sredstava bi mogla da to uzrokuje. Zavisi od toga u koji tip investicija ce ici taj novac. Ako ide dominantno u investicije sa relativno kracim rokom utilizacije sve bi moglo dobro da se zavrsi, dugorocne investicije, medjutim mogu napraviti probleme jer se od njih nece za duzi period moci ocekivati robni ekvivalent na trzistu.
Cude me pojedini "prominentni" ekonomisti koji imaju vrlo rigidnu semu analize i ne uzimaju siri kontekst.
Sve u svemu, ovo je sjajna vest za Srbiju, a o inflaciji neka brine NBS, a ona to ocigledno dosta dobro radi.

Dragan

pre 17 godina

Ovo sad vec postaje smesno zalosno. Samo jedan lican primer. Moji roditelji su pre 20 godina skupili dovoljno novca da kupe elektrinci aparat za domacinstvo. Savetovali su ih da kupe ves masinu ili da asfaltiraju dvoriste. Na svu srecu bili su pametniji i dobronamerniji od ovih likova na vlasti i kupili su malu kruparu i zapoceli preradu stocne hrane za uzgoj svinja. Ta krupara nam je , Bogu hvala, zaradila i za ves masinu i za asfaltiranje dvorista i za opremanje cele kuce.
Van svake pameti je i krajnje zlonamerno, da se ovaj novac trosi za asfaltiranje puteva, uredjivanje zgrada i ulepsavanje partija i stranaka. Ovako cemo svi prpopasti ako se apsolutno sav dobijeni novac ne ulozi u pokretanje proizvodnje. Ovako ce samo izabrane firme i pojedinci zaraditi na propast Srbije, VERUJTE MI.

Žika

pre 17 godina

Vec danas Velja Ilic najavljuje sanaciju pancevackog mosta od ovih para , znaci opet krpljenje umesto da pocnu gradnju novog mosta..

Svinkić

pre 17 godina

Nisam primetio veliku razliku u računima koje mi je ispostavljao Karić, a kasnije vlada RS - drali su nas bez milosti.Ne verujem ni da će nas telenor štedeti, nego će negde morati da "ubije" štetu za visoku cenu koju je platio za 063.Platićemo je, tačno je, mi potošači.Mobilna telefonija je odlična stvar, trebalo bi uvesti još operatera i vlada treba da radi na tome da konkurencijom snizi cenu telefoniranja.Telekom i stabilna telefonija su katastrofa zbog zastarelih centrala, mreže i lošeg i nestručnog kadra.Mislim da što pre treba uvesti drugog operatera jer su stvarno ubedljivo najgori i najskuplji u Evropi, a svojim monopolističkim i tipično balkanskim ponašanjem izluđuju većinu krajnjih korisnika.

Srpski gradjanin

pre 17 godina

Trebalo bi da ovaj dogadjaj zaista bude prekretnica u daljem oporavku nase zemlje i da konacno prelomi i one skeptike da Srbiji mozda ne sleduje evropska buducnost. Takodje, ovo je znacajan signal onim ljudima i organizacijama u Srbiji kojima je Evropa i region vise u srcu nego Srbija, da mozda ponovo zavole nasu zemlju i osete je kao deo sebe. Njihova pomoc nama ostalima je sada jako potrebna.

Slavisa

pre 17 godina

Ma sto se tice para od prodaje to ce vec da se razgrabi i licno ne verujem da ce drzava da ulozi u nesto pametno i da ce pokrenuti neki ozbiljniji investicioni ciklus. Mene iskreno jedino interesuje kvalitet usluga i nivo pokrivenosti koji ce da obezbedi novi vlasnik. U poslednjih godinu - dve Mobtel je izgubio trku sa 064 sto se tice kvaliteta usluga. Nekada je to bio lider i stvarno bolja mreza od 064. Pre sedam dana je u mom gradu pala mreza i nije je bilo tri dana sto je po meni nezamislivo za jednu tako ozbiljnu kompaniju, sto pokazuje kako drzava gazduje sa svojim vlasnistvom. Nadam se da ce Norvezani popraviti situaciju na nivou cele zemlje. Sto se tice cene svaka cast.

*bane*

pre 17 godina

* Sada je "Monetarni Udar" opravdao svoje postojanje i ime!! Dinkić je bio tako ponosan, na sam sebe dok je potpisivao ugovor, što je meni bilo jako simpatično , pa sam mu oprostio sve što sam mu ranije zamerao !! Ovo je vrlo dobro za rejting njegove stranke i ovim je izbacio svoju kandidaturu za budućeg premijera ! On to i već jeste na neki način, jer očigledno da ne može njegov "živac" da istrpi takvu "flegmu" kao što je Koštunica. Predsednik Tadić je to i sam osetio pa se posvetio drugim poslovima , lobira, čestita , žali i postavlja se kao zaštitni znak Srbije, da ne kažem "BREND" !! Ako već treba da nagrađuju sportiste za uspehe , treba i ministre, pa tako ja,iako nisam sportista, predlažem Koštunici da nagradi svog ministra, ali ga ujedno i molim, da One koji ne rade dobro, a svi znamo koji su to resori ,kazni , ili ih primora da svoje mesto ustupe boljim i sposobnijim!! Mislim da svi znamo koji su to ministri ! Idemo dalje Dinkiću ,ali na izborima moj glas ide LDP-u, ali mislim da je najvažnija stvar da ne bude bitno, da li je G17,DS,DSS,SPO,već samo da nije, ..... - da ih ne reklamiramo !! Još jednom čestitke !!

lidia

pre 17 godina

Dobro ste uradili, svaka vam cast. Sada glave svi napred i neka se novac pametno ulozi pre svega na razvoj infrastrukture i mislim na puteve, mosteve, renovacije i izgradnja savremenih autostrada. Od toga svi mi cemo da imamo koristi niko nece sigurno da izgubi.

Miloš

pre 17 godina

Interesantno je se sada niko ne buni što se prodaju najbolje firme po Srbiji. Ako se setite mediji su grmeli za vreme Đinđićeve vlade, stručnjaci koji se sada busaju u grudi tražili su da se prodaju manje uspešne firme a ne najuspešnije. Sad, ja nešto ne bih rekao da je Mobtel u grupi manje uspešnih.
Naravno ne smatram da je prodaja promašaj. Jedino mi smeta licemerje i kratko pamćenje. Posebno kada se pominje pravna država a zaboravlja se na koji način je Karić isteran iz priče. Daleko od toga da ga volim.

Митар,КиМ

pre 17 godina

Цена је прихватљива.ТеЛЕНОР такође.
Надам се да ће српска влада правилно и праведно уложити новац у дугорочне и одрживе стратегије које ће утицати на економски развој,повећање броја запослених,пораст стандарда и тд. Такође се надам да Београд и околина неће бити једино место где ће новац бити уложен.

Mesa

pre 17 godina

Brz napredak Srbije sa milijardu i po Eura ? Pa mislim da 'malo' preuvelicavamo. Te pare ce nestati jednako brzo kao sto su i dosle, samo se nadam da ce biti utrosene gde treba da se utrose, ali cisto sumnjam da nece biti afera sa tim parama.

dejan

pre 17 godina

Kao običan građanim radujem se transparentnosti prodaje Mobtela i čestitam Vladi na tome. Gosp. Cvetković je u jučerašnjem interviju na RTS-u čestitao svima koji su učestvovali u najvećoj prodaji. Mislim da je omaškom zaboravio da čestita i onima koji su izgradili taj i takav Mobtel koji, ispostavilo se vredi preko milijardu ipo evra.

Direktor

pre 17 godina

BRAVO, za jednu dobru stvar u ovoj nesretnoj zemlji u poslednjih xxx godina. Interesantno da je Karic prijavljivao "pozitivnu nulu" u radu Mobtela, a ovi ljudi ulozise tolike pare... Mladjo, nastavi sa uvodjenjem reda.

Djura, Pariz

pre 17 godina

Bravo za Cenu. Nadam se da ce narod Srbije videti nesto od tih 1,155 Milijardi Eura ali se plasim da NECE. Sa druge strane nije mi jasno kako to da Karic ispade toliki lopov itd....a napvravi covek kompaniju vrednu od 1.5 Milijardi Eura. Nisam siguran da postoji ni jedna druga kompanija mesanog kapitala odnosno privatno-drustvena da vredi deseti deo toga...ipak lep DIL!

Max

pre 17 godina

Interesantno je da drzavni zvanicnici stalno isticu da dolazak Telenor-a ce "povecati konkurenciju i smanjiti cenu usluga". Ako je drzavi toliko stalo da smanji cenu usluga, dovoljno je da to uradi preko svog operatera Telekom Srbija.

milos

pre 17 godina

pravi dobitak je zapravo to sto ce telenor doneti nove tehnologije koje ce biti veliki pomak napred za nasu zemlju. i ne manje vazno, norveska je ubedljivo najbogatija zemlja na svetu, ako telenor dobro prodje na nasem trzistu, a ne vidim zasto ne bi, doci ce jos norveskih investitora. da i ne govorim o tome da cemo razgovarati jeftinije i kvalitetnije. pa ako bog da, da otkupe i fiksnu telefoniju, ili da postanu drugi operater fiksne telefonije i izvuku nas iz tehnoloskog kamenog doba. u svakom slucaju, odlicna novost za srbiju.

I.

pre 17 godina

Kupcu svaka čast, a i postignuta cena je dobra... koliko se moglo. Ovo jeste premija u prodaji Mobtela, ali, da se ne lažemo: to su sitne pare kad su telekomunikacije u pitanju. U poređenju sa ma kojim svetskim ili evropskim transferom, ovo je tek za kikiriki. Još da nije bilo Austrijanaca da, kao kod šibicarenja, podižu cenu - otišlo bi sve još jeftinije. Ipak, svaka čast onima koji su i ovo postigli.

Plikuscht

pre 17 godina

Nije ovo bas veliki dobitak kao sto se cini!
Cena jeste fenomenalna, ali ...
Koliko je drzava na gubitku sve ove godine kada nije videla ni dinara od Mobtel-a?
Ova injekcija je dobrodosla i prekopotrebna, ali, nazalost, kada se odbije sve ono sta je drzava trebala da dobija prethodnih godina (a nikad nije!) mi i nismo toliko puno 'zaradili' prodajom!

boki

pre 17 godina

A sta je to pa Karic napravio? Smislio mobilnu telefoniju? Napravio bazne stanice? Nanjusio lukrativan posao? Ne bih rekao. Lepo je covek cuo gde se u svetu prave pare, dobio na lepe oci dozvolu da bude jedini koji ce to da radi, i uspeh ne moze da izostane. Cena koja je postignuta sigurno nije placena zarad organizacije kompanije, vec zbog trzisnih potencijala. A Karic, da je lopov, lopov je!

Misha

pre 17 godina

E da nam je jos poneki Dinkic. Zaleti se covek na vetrenjacu, mislis Don Kihot, a on tu vetrenjacu srusi. Svaka cast za prodaju, sad neka uloze pare da razviju zemlju i otvore nova radna mesta. Valjda nece pokrasti sve.

zorica

pre 17 godina

Dobro je da je prodato i za drzavu i za vladu, i za narod i za pojedince koji su dobili proviziju. Svi su ovim dobili (osim Karica, naravno). Ali tesko je komentarisati sire osnovu "serviranih" informacija jer ako je toliko vredno trziste onda su reakcije u redu, ali ako vredi i kompanija (uz trziste) onda je prethodni vlasnik uz upravljacki tim itekako uticao na stvaranje te vrednosti. Zasto se VK zahvaljuje MUPU i Ministarstvu pravde na stvorenim uslovima za prodaju kompanije u korist drzave? Da li smo sigurni da nije izvrseno prfavno nasilje? Sta bi bilo da je Karic mocniji (da ga "kao" ne gone)i finansijski jaci nego sto jeste? Da li bi medjunarodna arbitraza resila spor u njergovu korist? Ciji je Slaf igrac (pored toga sto radi u korist Telekom Austrija)? Da li ce Telekom Austrija dobiti nagradu u obliku treceg providera? Pametno je odigrano i rizicno. Nadam se da ce drzava isto uraditi sa hektarima oranica,trgovinskim monopolistima i seceranama. Model je prosao, hajde dalje!

zORAn

pre 17 godina

Dolazak Telenora ce samo simbolicno povecati konkurenciju i smanjiti cenu usluga.
Sa 1,5 milijardi Eura oni su kupili i poziciju blisku monopolu, a sve ce to platiti korisnici 063 mreze, tj. MI !
Ja bih licno bio srecniji da je cena bila mnogo niza, jer nista od ovog novca obicni smrtnici nece videti. Bice mnogo bolje samo onima koji su bliski pozicijama odlucivanja (raznim predsednicima komisija, konzorcijuma, vlasnicima kompanija koje ce "izvoditi radove" i sl).

Mrzovoljnik

pre 17 godina

Odlicna cena za jednu kompaniju u Srbiji. Svi redom propustaju da pomenu zaposlene u kompaniji koji su se kroz ova nemirna vremena poneli veoma profesionalno svojim radom i ponasanjem sigurno doprineli ugledu kompanije i zadovoljstvu korisnika. 063/korisnik

ivan lalic

pre 17 godina

Gledao sam "live" prenos aukcije i nisam mogao da verujem, gospodo. Bilo je potpuno fenomenalno, gotovo nadrealno za nasha tranziciona posrtanja. Budimo dzentlmeni i chestitajmo Vladi na briljantnom rezultatu. Ako je sadasnji kabinet nesto uradio kako valja, uradio je to upravo na sluchaju 063 - prvo razrachunavanje sa onim cirkuzantom Karicem, a onda drugo poluvreme i ova fantastichna prodaja fantastichnom kupcu iz Norveske. Setite se samo Sartida, koji je prodat za samo 21 milion dolara, pod dirigentskom palicom kriminalca Kljajevica, pa cete uochiti neverovatan kvalitativni skok u profesionalizmu, transparentnosti i naravno - pravoj trzisnoj ceni od koje cemo svi imati blagodeti. Nisam Mladjin fan, ali za ovo mu skidam kapu. Svaka chast majstore!

Ino_econ

pre 17 godina

Prvo, gdin Stamenkovic uopste nije u pravu kad kaze da ce ova transakcija povecati(pokrenuti) inflaciju. Sama transakcija to nece uzrokovati ali eventualno nekontrolisana upotreba tih sredstava bi mogla da to uzrokuje. Zavisi od toga u koji tip investicija ce ici taj novac. Ako ide dominantno u investicije sa relativno kracim rokom utilizacije sve bi moglo dobro da se zavrsi, dugorocne investicije, medjutim mogu napraviti probleme jer se od njih nece za duzi period moci ocekivati robni ekvivalent na trzistu.
Cude me pojedini "prominentni" ekonomisti koji imaju vrlo rigidnu semu analize i ne uzimaju siri kontekst.
Sve u svemu, ovo je sjajna vest za Srbiju, a o inflaciji neka brine NBS, a ona to ocigledno dosta dobro radi.

Dragan

pre 17 godina

Ovo sad vec postaje smesno zalosno. Samo jedan lican primer. Moji roditelji su pre 20 godina skupili dovoljno novca da kupe elektrinci aparat za domacinstvo. Savetovali su ih da kupe ves masinu ili da asfaltiraju dvoriste. Na svu srecu bili su pametniji i dobronamerniji od ovih likova na vlasti i kupili su malu kruparu i zapoceli preradu stocne hrane za uzgoj svinja. Ta krupara nam je , Bogu hvala, zaradila i za ves masinu i za asfaltiranje dvorista i za opremanje cele kuce.
Van svake pameti je i krajnje zlonamerno, da se ovaj novac trosi za asfaltiranje puteva, uredjivanje zgrada i ulepsavanje partija i stranaka. Ovako cemo svi prpopasti ako se apsolutno sav dobijeni novac ne ulozi u pokretanje proizvodnje. Ovako ce samo izabrane firme i pojedinci zaraditi na propast Srbije, VERUJTE MI.

Žika

pre 17 godina

Vec danas Velja Ilic najavljuje sanaciju pancevackog mosta od ovih para , znaci opet krpljenje umesto da pocnu gradnju novog mosta..

Svinkić

pre 17 godina

Nisam primetio veliku razliku u računima koje mi je ispostavljao Karić, a kasnije vlada RS - drali su nas bez milosti.Ne verujem ni da će nas telenor štedeti, nego će negde morati da "ubije" štetu za visoku cenu koju je platio za 063.Platićemo je, tačno je, mi potošači.Mobilna telefonija je odlična stvar, trebalo bi uvesti još operatera i vlada treba da radi na tome da konkurencijom snizi cenu telefoniranja.Telekom i stabilna telefonija su katastrofa zbog zastarelih centrala, mreže i lošeg i nestručnog kadra.Mislim da što pre treba uvesti drugog operatera jer su stvarno ubedljivo najgori i najskuplji u Evropi, a svojim monopolističkim i tipično balkanskim ponašanjem izluđuju većinu krajnjih korisnika.

Srpski gradjanin

pre 17 godina

Trebalo bi da ovaj dogadjaj zaista bude prekretnica u daljem oporavku nase zemlje i da konacno prelomi i one skeptike da Srbiji mozda ne sleduje evropska buducnost. Takodje, ovo je znacajan signal onim ljudima i organizacijama u Srbiji kojima je Evropa i region vise u srcu nego Srbija, da mozda ponovo zavole nasu zemlju i osete je kao deo sebe. Njihova pomoc nama ostalima je sada jako potrebna.

Slavisa

pre 17 godina

Ma sto se tice para od prodaje to ce vec da se razgrabi i licno ne verujem da ce drzava da ulozi u nesto pametno i da ce pokrenuti neki ozbiljniji investicioni ciklus. Mene iskreno jedino interesuje kvalitet usluga i nivo pokrivenosti koji ce da obezbedi novi vlasnik. U poslednjih godinu - dve Mobtel je izgubio trku sa 064 sto se tice kvaliteta usluga. Nekada je to bio lider i stvarno bolja mreza od 064. Pre sedam dana je u mom gradu pala mreza i nije je bilo tri dana sto je po meni nezamislivo za jednu tako ozbiljnu kompaniju, sto pokazuje kako drzava gazduje sa svojim vlasnistvom. Nadam se da ce Norvezani popraviti situaciju na nivou cele zemlje. Sto se tice cene svaka cast.

*bane*

pre 17 godina

* Sada je "Monetarni Udar" opravdao svoje postojanje i ime!! Dinkić je bio tako ponosan, na sam sebe dok je potpisivao ugovor, što je meni bilo jako simpatično , pa sam mu oprostio sve što sam mu ranije zamerao !! Ovo je vrlo dobro za rejting njegove stranke i ovim je izbacio svoju kandidaturu za budućeg premijera ! On to i već jeste na neki način, jer očigledno da ne može njegov "živac" da istrpi takvu "flegmu" kao što je Koštunica. Predsednik Tadić je to i sam osetio pa se posvetio drugim poslovima , lobira, čestita , žali i postavlja se kao zaštitni znak Srbije, da ne kažem "BREND" !! Ako već treba da nagrađuju sportiste za uspehe , treba i ministre, pa tako ja,iako nisam sportista, predlažem Koštunici da nagradi svog ministra, ali ga ujedno i molim, da One koji ne rade dobro, a svi znamo koji su to resori ,kazni , ili ih primora da svoje mesto ustupe boljim i sposobnijim!! Mislim da svi znamo koji su to ministri ! Idemo dalje Dinkiću ,ali na izborima moj glas ide LDP-u, ali mislim da je najvažnija stvar da ne bude bitno, da li je G17,DS,DSS,SPO,već samo da nije, ..... - da ih ne reklamiramo !! Još jednom čestitke !!