Švajcarsko "da" kovid propusnicama

Švajcarci su danas podržali novi kovid zakon prema kome je uvedena zdravstvena propusnica, pokazuju prve projekcije instituta za ankete gfs.bern.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Seniori terorišu omladinu, starim osoba treba oduzeti pravo glasa
  (ništa čudno, 28. novembar 2021 16:55)

  # Link komentara

 2. Cudna demokratija, jos nisam od nikog cuo da ce taj zakon podrzati (poznajem dosta ljude po raznim regionima), a ono usvojen!!! Nametnuta demokratija, totalitarizam pur. To ovde radi parlament vec decenijama, lazira izbore ali sta ju tu je, svica!!!
  (giguga, 28. novembar 2021 14:35)

  Mene ne bi cudilo da su rezultati realni. Slusao sam nedavno odlican video univerzitetskog profesora, psihologa, koji predaje predmet "formiranja masa" (mass formation) negde u Belgiji poslednjih 20 godina. On je rekao da propaganda oko kovida jasno primenjuje postulate tog procesa... a osnovni postulate je da po svakom pitanju imate 30% ljudi koji na sve pristaju, 30% koji su vrlo skepticni i 40% neopredeljenih. Borba je uvek za tih 40%, to se vidi i tokom americkih izbora. Dakle, nije uopste slucajno da je 70% odabrano pre 18 meseci kao carobni broj za kolektivni imunitet. Kada dostignete taj broj vi ste postigli dvo-trecinsku vecinu i preveli ste na svoju stranu manje-vise sve koje ste mogli. Onda cete onih 30% jednostavno nadglasavati i silom dovoditi u red jer znate da oni nece lako promeniti misljenje.
  Mislim da mi ovaj komentar nece objaviti sto bi bilo steta... jer ovo je zaista odlicna prica koja se moze primeniti u mnogim sferama zivota, a ne samo po pitanju kovida.
  (sve je to psihologija, 28. novembar 2021 16:52)

  # Link komentara

 3. Tuzno. Ipak očekivano s obzirom na postavljeno pitanje na referendumu. A bila je to jedinstvena istorijska šansa u modernom svijetu. Ali CH politiari odlično poznaju svoj narod Pa su ih jednostavno pitali: hoćete li novčanu pomoć od drzave ili ne? Odgovor je poznat.
  (NZZ, 28. novembar 2021 15:48)

  # Link komentara

 4. Cudna demokratija, jos nisam od nikog cuo da ce taj zakon podrzati (poznajem dosta ljude po raznim regionima), a ono usvojen!!! Nametnuta demokratija, totalitarizam pur. To ovde radi parlament vec decenijama, lazira izbore ali sta ju tu je, svica!!!
  (giguga, 28. novembar 2021 14:35)

  # Link komentara