Rusija i Kina rekle "ne" Americi

Rusija i Kina odbacuju ideju međunarodnog "Samita za demokratiju", koji će biti održan u decembru na inicijativu Amerike.

Izvor: Sputnjik
Pošaljite komentar
 1. demokratija je samo fraza za naivne mase
  (darkwood, 28. novembar 2021 09:23)

  # Link komentara

 2. Kakve veze sa demokratijom imaju rusija i kina?
  (beli, 28. novembar 2021 07:48)

  # Link komentara

 3. I za njih isto vazi sto i za Amere: to sto imas razvijenu industriju ili velika prirodne resurse znaci samo da si bogat - ne i da si u pravu.
  (juhu, 28. novembar 2021 05:20)

  # Link komentara

 4. Нисам приметио да постоји демократија у било којој земљи ове планете.
  Још горе је на међународном плану.
  (sempervivum, 28. novembar 2021 00:37)

  # Link komentara

 5. Aj' ovi iz Kine da navedu kakve oni veze imaju sa demokratijom?

  Videli smo njihovu demokratiju u Hongkongu, tako da sada nema ni 5% stanovnika Tajvana koji bi uopšte i prihvatili bilo kakve pregovore o principu "jedna zemlja, dva sistema", videli na primeru Hongkonga kako to funkcioniše - gašenje medija i oduzimanje ili zamrzavanje imovine, hapšenje vlasnika i urednika, ostali koji su primali plate izbačeni na ulicu... i to sve samo ako napišu nekoliko članaka o korupciji u Pekingu.

  Sa druge strane, setimo se pisanja medija u vreme Trampa, o takvim medijskim slobodama mogu da sanjaju građani Kine, Severne Koreje, a i Rusije, gde se takođe progone novinari koji prišu kritički o političarima na vlasti.

  Možda SAD imaju samo privid demokratije, odnosno fasadu, jer pobeđuju uglavnom političari koji imaju najviše novca za kampanju, a taj novac daju neki finansijeri koji potom traže neke usluge kroz izmene zakona koji će baš njima pogodovati ili ugovore za vojsku, državne zdravstvene institucije i sl., ali je i ta fasada bolja nego ono što se dešava u ovim zemljama koje samo kukaju.

  Vidimo kako prolaze sateliti Rusije ili Kine i kakav ekonomski standard imaju, a sa druge strane UK, Noreveška, Nemačka, Francuska... iako ekonomija nije baš najsjajnija u zadnjih nekolikogodina, bolje je nego kod ovih kod kojih demokratija postoji samo za elitu na vlasti koja je najbogatija, dok u ovim prvim prosečan političar ima novca kao neki manji preduzetnik.
  (Veliki brat, 27. novembar 2021 23:52)

  # Link komentara

 6. Sigurno da „ne“.
  Kini i Rusiji ne odgovara demokratija
  (bekos, 27. novembar 2021 22:41)

  # Link komentara