Slučaj Mladić: Ka kraju priče?

Beograd -- Karla del Ponte kaže da Beograd može da izruči Mladića, a Vojislav Koštunica da je najvažnije što se Akcioni plan primenjuje.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Prica je dosla do kraja vec odavno, a Maldica nigde nema. Vreme je izgleda da pocnemo neku novu pricu ?.
  (Nostradamus, 28. jul 2006 08:11)

  # Link komentara

 2. Vlada Srbije vodi kampanju tako što poziva optužene da se dobrvoljno predaju, pa onda one koji to i urade prima po svojim kabinetima i mi ih gledamo kako se srdačno opraštaju, rukuju."Hvala vam što se žrtvujete za svoju otadžbinu, mi ćemo to bogato nagraditi", pa onda oni em što su činili zločine, još za to dobiju i novčanu nagradu. Od takve kampanje koristi imaju samo ono koji dobiju pare.
  Ova vlada je nesposobna da reši to pitanje, pogotovo ovakvom kampanjom. Ja nikad na RTS-u nisam videla nijednu emisiju koja se bavi temom ratnih zločina koje su počinili oni "naše gore list". Da ne dužim više. Ratne zločince treba pohapsiti i da ih vidimo sa lisicama na rukama kako se penju da polete ka Hagu, a ne u društvu premijera ili nekog ministra kako se opraštaju uz kaficu.
  (Danica, 28. jul 2006 09:24)

  # Link komentara

 3. Zaista je već smiješno čitati i slušati kako jedna država pravi "Akcioni plan" za lociranje i hvatanje svog bivšeg generala, a stotine kafana su na zid postavile njegove postere u prirodnoj velčičini, i nema razumnog bića u državi koje ne zna kako Mladić izgleda. Šetao je godinama po Beogradu, kupovao u samoposlugama i zaista sve ovo predstavlja samo farsu, i Premijera Srbije i svih koji kao ne znaju gdje je čovjek. I blesav zna da Mladić ima podršku bar pola stanovništva države i da ga kriju upravo oni koji ga, kao, traže. Za većinu je on nacionalni heroj a medijima je i onako svejedno, važno je da imaju o čemu pisati a da ih ništa ne košta.
  Ni Milošević nikada ne bi bio predat tom cirkusantskom Sudu da nije upraznio mjesto da se neko uhljebi umjesto njega. Pa, tko bi danas imao interes da se "uhljebi" na Mladićevo mjesto kad tog mjesta više ionako nema. Samo zato nikada, i to treba jasno reći, Mladić neće u Hag. pa i kog će vraga tamo? Zar iko živ još vjeruje u međunarodnu pravdu pod okriljem onih koji vladaju svijetom na čelu sa jednim Predsjednikom kakav je Buš, na čelu države kakva je Amerika koja diljem svijeta čini zločine najmanje ravne Hitlerovim i Mladićevim? Ja ne vjerujem. Jer ta ista "međunarodna zajednica" i srušila je najbolju državu na svijetu i kriva je za rat u bivšoj Jugoslaviji. Mislim da se čitav Beograd pomalo trese od toga koliko se onaj bivši Predsjednik prevrće u Kući cvijeća. Džaba mu bilo...
  (Josip, 28. jul 2006 09:50)

  # Link komentara

 4. Citava prica o njemu mi postaje jako dosadna. Da znam gdje je sad bih ga predao, samo da ne citam vise ove naslove.
  (Uncle Sam, 28. jul 2006 09:52)

  # Link komentara

 5. Nikada se neće okončati saradnja sa Haškim tribunalom. Ne treba biti Nostradamus pa predvideti sledeće korake ovoga suda koji je utemeljen da ponišava Srbiju i srpski narod. Niti Nikola Tesla da se dodje do zaključka o kakvom je sudu reč. To je politički sud koji treba da zatvori dosije američkih zločina na Balkanu ili, preciznije u Srbiji. Njima nikada nije bio cilj rasturanje Jugoslavije. Jugoslavija je razbucana samo iz razloga što je u toj i takvoj državi srpski narod predstavljao većinu. Americi se žuri, hita na istok. Balkansko poglavlje mora biti zatvoreno što pre. Uspeli su, silom i novcem, da ubede srpsku kvazi intelektualnu i političku elitu kako je najbolje da sami sebi namaknemo omču oko vrata. Ipak "transatlantske integracije" ne rade diletanstski i bez "pokrića". Za užase projektovane u "zapadnim kuhinjama" neko mora da bude kriv. Ne taj "čisti, plemeniti i demokratski" zapad. Posebno Amerika, koja se već okitila oreolom "vodeće nacije". Najbolje je da krivicu preuzme žrtva. I tako u krug, dodjosmo da se saradnja sa tribunalom završava sa Mladićem. Jednom smo takvu saradnju "skoro završili". Onda kada smo isporučili Slobodana Miloševića. Pokazalo se, da nas je, vidovdansko poniženje odvelo još dalje u ponor.Ne zato što Sloba nije kriva, već zato što se Slobi sudilo za ono što nije počinio niti je imao namere da počini. Mislim da se igra nastavlja a sada su aktivni učesnici i "klerofašistički elementi" iz Beograda. Da li ce oni biti efikasni, videćemo.
  (Mladen Mladenović, 28. jul 2006 09:53)

  # Link komentara

 6. I ovaj 'legalista' se ne libi da kaze da bi nam resenja slucaja Mladic pomoglo u slucaju Kosovo?!? Pa kakav je to pravnik i kakva ce nam drzava biti ako su ovakvi zaduzeni za uspostavljanje pravnih standarda??? Valjda se zakon postuje zato sto je to obaveza svih i zato sto je to stvar prava, pravde i preuzetih odgovornosti, a ne trampa. Sad cemo malo da se koristimo zakonom jer nam odgovara, a sutra necemo jer nam ne odgovara. Za ovo bi javne licnosti morale da odgovaraju!!! To sto bi resenje Mladica poboljsalo nase pozicije ne treba da bude razlog, nego posledica.
  (Dima, 28. jul 2006 10:22)

  # Link komentara

 7. Kako ce se drzava (rekao bih sudstvo, ali ne zelim da zvucim pateticno) postaviti prema strukturi/strukturama koje su skrivale Mladica svo ovo vreme? Hoce li pohapsenim jatacima biti pripreceno visokim kaznama i hoce li im biti dat status svedoka-saradnika da otkriju nalogodavce? Ili ce taj nevazan detalj, uz nagadjanja "ko li bi to bogamu mogao biti", ubrzo prekriti ruzmarin i snegovi...
  (Rade, 28. jul 2006 10:42)

  # Link komentara

 8. Kostunica je dakle cijelo vrijeme znao gdje je Mladic. Mozda bi ga Kostunica trebao malo pristojnije ili "more friendly" zamoliti da se preda. Mozda bi ga trebao vise puta skroz uljudno i fino da ne kazemo s tepanjem zamoliti da se preda. "Maji, maji, sjatki Mjadicu, moji te toj pjedsjednik djzave Sjbije da ce pjedas Tjibunaju. Ja ja, sjatki maji Mjadicu, pa ce Cjbiji biti mnogo bolje. Cinci linci..."

  Neka Vlada Srbije klekne pred Mladicem na koljena, mozda se onda prestane prenemagati i pokaze da je musko... u sta od Srebrenice sumnjam.
  (Herceg Stipan, 28. jul 2006 10:47)

  # Link komentara

 9. Ha Ha. Opet nas Kostunica zeza? Kaze preko medija pozivamo optuzenike da se predaju!? Ma ima li veceg nepostovanja prema gradjanima ove zemlje koji cekaju na reforme, na EU i na jednostavno guranje napred.? Kao da trazi nekoga ko je pokrao dve lubenice. Hajde cikino, predaj se necu ti nista. Ljudi njih treba sve pohapsiti bez milosti, a dan kad Mladic ode u Hag da postane opste narodno veselje. Dosta vise zaglupljivanja i supljih prici. Ali stvarno.
  (Dusan Vujovic, 28. jul 2006 10:47)

  # Link komentara

 10. Ocigledno je da slucaj Ratka Mladica nece skoro dobiti svoj epilog. Pravo ce cudo biti ako ga uopste i posalju u Hag.
  (Luka, 28. jul 2006 11:10)

  # Link komentara

 11. Mladic je omca oko vrata srpskom narodu koju su mu stavili srpski izdajnici i koji ga sada kriju upravo da bi sto vise nastetili srbiji i sprskom rodu. Mladic i nije Srbin, jer se Srbin, a pogotovo oficir i general ne krije kao neki preplaseni mis po misjim rupama. Nas predsednik ga mora uhapsiti jer nas mnogo sramoti.
  (Srbin, 28. jul 2006 11:25)

  # Link komentara

 12. Juče je bila neka vest da se MUP sprema da raspiše poternicu. Danas je demantuju. Posto postoji validna Interpolova poternica, zašto mediji ne bi počeli da je emituju? Zar su jedino one nislije koje su pohapsili imali hrabrosti da ipisuju grafite: "Traži se zbog zločina"? Mediji - pokažite se! Svakog dana, na svakom kanalu, novinama - Traži se zbog zločina!
  (Acko, 28. jul 2006 14:21)

  # Link komentara

 13. e sad su me nasmejali!
  kako izgleda, oni su jako studiozni i mogli bi da planiraju jedno 200 godina.
  (xa xa, 28. jul 2006 15:23)

  # Link komentara

 14. Nije mi jasno kako je to Akcioni plan "počeo da se sprovodi"? Prva tačka predvidja medijsku akciju kao pripremu za hapšenje, a od toga nema ni slova.
  (Nancy, 28. jul 2006 16:30)

  # Link komentara

 15. Zar stvarno verujete da ce se nesto promeniti posle hapsenja Mladica? Dace nam opet nekoliko meseci da predahnemo pa opet uhapsite ove ili dajte Kosovo ako hocete u Evropu.
  I kad bi sutra sve to ispunili mislite da bi nas odmah primili u Evropu?
  Da budemo jasni sve zlocince treba pohapsiti samo ne treba praviti od toga famu, pa to sve normalne drzave rade.
  (MisaPisa, 28. jul 2006 18:24)

  # Link komentara

 16. pojescemo g... svakako!
  (zapad, 29. jul 2006 05:04)

  # Link komentara

 17. E pa to je sramota sto se prica da vlast zna gde je Mladic. Ne verujem u to jer zaista ko zna gde je Karadzic i da li nekome zaleze na tome da ga skriva? Drugo ako je nevin zasto se sam ne preda pa svi znamo kakav je junacina.... Nije ga sramota da narod obmanjuje? Ako vlada ne zna kako da ga nadje neka zatvore njegovu porodicu pod sumljom da skrivaju ratnog zlocinca i neka zamrznu svu njegovu imovinu pa da vidimo sta ce tada da urade. To vam je resenje gospodo tako se to radi. Pa valjda svog sina i porodicu nece prodati ako je narod vec prodao.
  (lidia, 29. jul 2006 07:20)

  # Link komentara