"Za SPS je nadležan Koštunica"

Beograd -- Srpski pokret obnove dobio uveravanja koalicionih partnera da će Vuk Drašković biti izabran za ministra spoljnih poslova Srbije.

Izvor: Blic
Pošaljite komentar
 1. Lično mislim da Vlada Srbije ne ide na godišnji odmor nego da će se do jeseni nalaziti na reanimaciji. Nemaju podršku i nije im bitno šta građani misle i kako žive, već im je cilj isključivo kupovina vremena i ostanak na vlasti. Ne brinem se za njih, dogovoriće se oni.
  (Sladjana, 27. jul 2006 09:19)

  # Link komentara

 2. Izbor Vuka Draškovića da i u narednom periodu vodi našu diplomatiju bio bi jasan signal i Evropi i svetu da su Srbija i njena Vlada spremni da krenu putem evro-atlantskih integracija. To bi bilo pametno i za samog Koštunicu, jer su upravo Vuk Drašković i SPO proevropski deo ove Vlade. Ako bi sprečili izbor Draškovića, socijalisti bi demantovali Koštunicu da ne učestvuju u kreiranju Vladine politike. U tom slučaju jasno bi bilo da je Vlada Srbije zapravo taoc Socijalističke partije Srbije. Ukoliko ne bi bio izabran, Vuk Drašković bi najmanje lično izgubio, ali bi se državna politika vratila unazad i to bi bila velika šteta za Srbiju i njeno krhko demokratsko društvo. Koštunica mora da odluči: da li će sa SPO, DS, G17, ili da ga Nikola Milošević i Čavoški odvedu u zagrljaj Radikalima.
  Vuče, zbog Srbije, zbog dece u Srbiji i njihove budućnosti, ti ne smeš da se povlačiš. Neka Te smene i neka nam još jednom lepo pokažu ko su i kakvi su. Kao i marta 1991. Tvoj poraz bi značio i poraz pametnije, lepše, mudrije - Srbije budućnosti. Pre ili kasnije ona će pobediti.
  (Evropljanin, 27. jul 2006 09:32)

  # Link komentara

 3. A ja, medjutim, mislim da je za Kostunicu nadlezan SPS.
  (Superhik, 27. jul 2006 09:49)

  # Link komentara

 4. Licno smatram da je veoma komplikovana situacija u raporedu snaga aktuelne Vlade Republike Srbije. Premijer Vojislav Kostunica je taj haos vesto stvorio i jos vestije kontrolise. SPO participira u Vladi, dok SPS podrzava Kostunicu i odrzava ga naravno, dok sa druge strane ne podnosi postojanje SPO. Gradjani Srbije su naravno sad taoci mrznje SPO-a i SPS-a, dok Kostunica to vesto koristi u "nevinoj" igri i razvlacenju parlamentarne krize u Srbiji. Licno smatram da Vuk Draskovic ne bi trebao biti ministar inostranih poslova,da ovom prilikom njegove nesposobnosti ne pominjem, a SPS-u je mesto u opoziciji, ili na vlasti ali sa radikalima. To bi bila jedna postena podela, demokratski blok sa jedne strane i SPS i radikali sa druge. Po prirodi razuma bi tako bilo, ali vidite da ovaj haos nekome itekako odgovara. Plasim se samo da je taj neko Vojislav Kostunica i DSS.
  (Savetnik, 27. jul 2006 10:29)

  # Link komentara

 5. Lično mislim da bi trebalo da se čuju sledeće rečenice:
  Taj i Taj je predložen za ministra jer je u svojoj profesionalnoj karijeri pokazao da je odgovarajući za to mesto. Sve se to potvrđuju sledeći njegovi rezultati: [lista_rezultata]!!!!

  Ni u ustavu a ni u jednom jedinom zakonu nisam naišao na raspored ministarstava prema strankama. Isto važi i za upravne odbore: sposbne ljude na odgovorna mesta.
  Kako ih nije sramota da se JAVNO ovako ponašaju: ministrastvo pripada SPO-u ili kome već.. Na osnovu čega? SRAMOTA!!!!
  (max, 27. jul 2006 11:41)

  # Link komentara

 6. Izbor odnosno, takozvani izbor, V.Draškovića za Ministra spoljnih poslova, predstavljaće pravu katastrofu za ovu državu. Na njegovom primeru se može videti kako se sklapaju razni "dilovi" medju nazovi strankama, sa po 2-3% biračakog tela. Na ovom primeru se vidi koliko je "nevažna" funkcija ministra inostranih poslova za koju gospodin Drašković "ne daje" ni pet para. A opet zbog nje je u stanju da ne ostavi ni kamen na kamenu, u ovo malo drzave. Po ovome se može naslutiti šta su glavni politički ciljevi garniture na vlasti, koja se zaglibila u najneverovatnije koalice potrpane pod zajednicki imenitelj "demokratski blok". Ostati na vlasti i grbači ove države do njenog izdisaja a onda izigravati nekoga od emisara i eksperata za dalje, na istok. Njegov izbor ili reizbor /ili kako se ovo može nazvati/ stimulišu samo one države, koje već skoro deceniju i po stežu Srbiji omču oko vrata. I to za naše dobro. On treba da odigra ključnu ulogu u budućim pregovorima oko Kosova i Metohije. On je "džoker" koga neskrivenog drži grupica zemalja koja zasada uspešno igra ulogu svetskog žandarma. Njegov "finale" se može "pročitati" na njegovom licu, po njegovom ponašanju i njegovim izjavama. Dosta prostački, neoprezno i primitivno priprema teren ili uvertiru za glavni komad, kada će "zablistati" u glavnoj ulozi koja mu je odredjena. Svi ga razumeju jedino ga njegov narod, odnosno oni koji ga plaćaju, ne shvataju. Svi misle da srlja i da ne može da kontroliše svoje lične animozitete, frustracije i euforije. Da li je moguće da je najnestabilnija ličnost, osoba na koju "igra" zapad. On je njihova uzdanica u Srbiji. Demokratski pelcer, koji ne vene. Barem tako ga predstavlja "prozapadna" štampa u Srbiji. On je bio svačiji ali je uvek svoju univerzalnost naplaćivao. To svi znaju. Zbog čega ponovo...?
  (Mladen Mladenovic, 27. jul 2006 12:36)

  # Link komentara

 7. Vuk Draškovića pamtim s početka prošle decenije kad nas je uveravao da smo nebeski narod, da je Kosovo srce Srbije, a da muslimanima treba iseći ruke u kojima drže zastave ( mislim da je tad u Sandžaku bio "glavni" Sulejman Ugljanin). Ta uveravanja nikad nisu "doprla" do mene. Ali, promenio se Vuk i to na bolje. Kao ministar inostranih poslova je bio izvanredan i bilo bi dobro da to nastavi da radi, ali po koju cenu? Koštunica neka trguje sa SPS-om sa onim što je preostalo od dosadašnjih transakcija, a ja ću onda čiste savesti da budem ministar. Ako bude vest da je zabeležen slučaj besnila kod čoveka,to ću biti ja. Malo, malo me deli od toga. :-(
  (Danica, 27. jul 2006 13:35)

  # Link komentara

 8. Ama ISTI SU svi u toj nepopularnoj vladi. Izbori ce kad tad. Ne pise im se dobro posle toga.
  (Phili, 27. jul 2006 14:27)

  # Link komentara

 9. Gradjanin Draskovic bi ucinio istorijsku uslugu - posto on ionako samo u tim kategorijama razmislja - svima nama kada bi nam najzad sisao s grbace.
  To vise nema nikakve veze ni sa SPS-om, ni sa Vladom, ni koalicijom, nego sa nezajazljivom ambicijom jednog coveka i jedne porodice. Bas kao i ono do 2000... Dosta je bilo!
  (Aleksandar, 27. jul 2006 15:39)

  # Link komentara

 10. E ako je Vuk pro-evropski orijentisan ja sam Dalaj Lama. Ima ljudi u ovoj zemlji koji pamte duze nego kokoske pa se secaju njegovog pro-srbovanja, najave sece ruka koje zaviore zeleni barjak, organizovanja paravojnih oslobodioca bele tehnike i druge pokretne imovine iz susednih drzava, rasturanje prve ozbiljne pretnje po Zlobin rezim, pa ulazak sa istim tim Zlobom u skupstinu, pa 'nece more da se uliva u reku, no ce reka u more' (nakon cega je zavrsio na politickom djubristu odakle ga je neko perverznom igrom istorije opet izvukao), pa onda ulazak sa Kostunjavim u Vladu sa podrskom SPS-a, pa kukanje kako Vlada ne valja ali i dalje sedenje u istoj satro zbog drzavnih interesa kako je opravdavao i prethodno koketiranje sa socijalistima i radikalima... A da ne pominjemo njegova zalaganja za povratak monarhije nakon uspesno uspostavljene republike sto nikome u istoriji na pamet nije palo... Pro-evropski malo sutra... Kako moze neko ko sedi u feudalno nastrojenoj Vladi i poziva se na monarhiju (skracenica za: svi su jednaki, ali su neki jednakiji) da se naziva pro-evropski?
  (Aleksandar, 27. jul 2006 17:15)

  # Link komentara

 11. Ono malo pozitivnijeg imidza kojeg je Srbija zadobila, zadobila je izmedju ostalih i vrlo dobrim vodjenjem Ministarstva inostranih poslova predvodjenim gosp. Vukom Drskovicem. A, ove Andjelkoviceve tlapnje on moze da zakaci o papire njegove sps stranke!
  (Velibor, 27. jul 2006 18:12)

  # Link komentara