Batler: Nije moguć referendum u RS

Banjaluka -- Lorens Batler izjavio je u Banjaluci da u BiH nije moguće održavanje referenduma koji bi ugrozio Dejtonski mirovni sporazum.

Izvor: FoNet, Beta
Pošaljite komentar
 1. "...Batler je još rekao da reformski procesi u BiH ne mogu biti nametnuti, da moraju biti usvojeni dobrovoljno, uz poštovanje volje sva tri konstitutivna naroda..."

  Mislite kao sto za otcepljenje Kosova treba da bude postovana volja Srbije. Pa dobro, lepa vest...
  (Sto volim pametne...u tudjoj zemlji, 31. maj 2006 19:57)

  # Link komentara

 2. Nijedan medjunarodni cinovnik nije nadlezan da sudi o necemu sto je u domenu prirodnog prava jednog naroda.Posto vidimo da mocnici shodno svojim dnevnim interesima tumace medjunarodne sporazume podrzavajuci ih prevashodno argumentima sile,srpskoj strani pruzaju mogucnost da njihove voluntaristicke akte smatraju nelegitimnim.Krajnje je upadljivo da se konstantnom diskriminacijom srpskih interesa pokusava stvoriti nekakav lazni balans na prostorima zapadnog Balkana.Jedino uvazavanjem interesa svih relevantnih subjekata i regionalnom saradnjom na ravnopravnim osnovama,te postovanjem medjunarodno vazecih sporazuma mozemo doci do uspostavljanja koegzistencije i plodotvorne saradnje u sirem interesu na ovim prostorima.
  (Kardelj, 31. maj 2006 20:09)

  # Link komentara

 3. Dali bi narod mogao da se pozabavi sa OHR-om? Ako se masa ustalasa, do demokratskog referenduma nema stisavanja. Ne treba da plase srbe vec da uvidjaju realnost da Srbi iz takozvane BiH ne zele da zive u takvoj drzavi i okrenuce joj ledja cim se ukaze prilika. Drzava koju narod ne voli i koju na silu postuje ne mora da postoji. Razno razne izgovore sam ovih dana cuo oko referenduma u RS, sto je ocito znak panike, tu temu sad treba drzati ali sve na jedan demokratski i miran nacin.
  (Sasa Novak @ NL, 31. maj 2006 20:14)

  # Link komentara

 4. Pa ako se vec pridrzavaju Dejtonskog sporazuma neka vrate RS vojsku, pasose, Brcko, tablice........
  (Morovic, 31. maj 2006 20:17)

  # Link komentara

 5. Konacno su sebi uskocili u grlo. Do juce je bilo "rusimo Dejton" da bi srusili Srpsku, a danas "ne, tu je Dejton"... Ko zna koju li ce proizvesti sutra.
  (italy, 31. maj 2006 20:53)

  # Link komentara

 6. Ova završna rečenica je odraz dubokog razumjevanja odnosa u BiH i na Balkanu: Batler je još rekao da reformski procesi u BiH ne mogu biti nametnuti, da moraju biti usvojeni dobrovoljno, uz poštovanje volje sva tri konstitutivna naroda. Pa ako su za promjene dva naroda što je velika većina,šta da uradimo sa voljom trećeg ? Ako je prepreka volja trećeg naroda,pitam uvaženog gospodina ko je poštovao volju dva miliona Jugoslovena, kad se svakoj iole brojnijoj naciji obezbjedila bar jedna država.Jednostavno,svako ujedinjavanje osim nametnutog nije prihvatljivo a to nam tumači
  gospodin Batler .
  (Mirsad Dizdarević, 31. maj 2006 21:03)

  # Link komentara

 7. Naravno da ce biti moguc kada strani gubernatori odu iz BiH i onda konacno postane demokrtaska drzava. Onda ce svako demokratski i slobodno birati svoje predstavnike i oni ce reci dali ce biti referenduma. Ovako, osoba koja nije izabrana na demokratskim i slobodnim izborima, kao g. Batler, ne moze da sudi o ovom pitanju. Zbogom g. Batler, dobrodosla demokratijo!
  (BiH-anac, 31. maj 2006 22:48)

  # Link komentara