Sreda, 03.05.2006.

15:07

Labus podneo ostavku

Miroljub Labus podneo je ostavku zbog prekida pregovora sa EU: "Tražili ga svuda osim tamo gde je bio". SPO uskoro o Vladi.

Izvor: B92

Labus podneo ostavku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

AlSmoNaivni

pre 17 godina

Kakva je bre to farsa. On kao podnosi ostavku a G17 ,ciji je on predsednik, ostaje u Vladi i nema pada Vlade ,novih izbora-oni koji nisu uhapsili Mladica su i dalje na vlasti. Znaci na istoku stare price na zapadu nista novo.

Nemanja

pre 17 godina

Profesore, bravo zbog ostavke. Ali ne podržavajte vladu zbog Kosova, jer to je gubljenje vremena. Pa tek će sada sigurno Kosovo biti nezavisno.

Vido'je

pre 17 godina

Ja ne vidim sta je mogao drugo da uradi. On je vodio pregovore - znaci on ih je i uprskao. Mozda bi g. Kostunica trebao da bude kaznjen sto mu je verovao da moze da se nosi sa tim problemom. Valjda ce neko sposobniji doci na njegovo mesto. Nije nego, sad su drugi krivi za posao koji je on vodio glavom i bradom. Ako su ga sputavali u poslu trebao je ranije da da ostavku.

boki

pre 17 godina

Bravo Labuse!
Pa konacno ste shvatili - ocekujem da uticete na stranku da napuste Kostunicu, pa kada to uradi i spo - e onda ce premijer biti sa onima kojima je oduvek ideoloski, kulturoloski i emotivno pripadao, radikalima i spsom.

mlatimus

pre 17 godina

Napisacu i ovde - Srbija je u Labusu izgubila jedinog coveka koji je predstavljao njenu sponu sa Evropom.
Ako je vlada zaista znala i zna gde se nalazi Mladic i ako je Labus jedini podneo ostavku, iako on kaze da je to zbog prekida pregovora sa EU to je upravo zbog opstrukcije saradnje u okviru Kostunicinog kabineta, to znaci da je Mladic prisutan i u Vladi Srbije.
Odlaskom Labusa, kao i skorim raspadom Vlade, dolazi dug period stagnacije Srbije i preloma reformi. Cak i kada DS udje u vladu nova vladajuca koalicija u kojoj ce biti mesta za ceo Demokratski blok nece moci da nadomesti ono sto Srbija ovog trenutka propusta, kao i ono sto je vec odavno propustila.
- Motiv za srpsku inteligenciju da se sto pre priprema za odlazak iz zemlje za dobar period svog zivota.

dusan

pre 17 godina

Ja molim preostale clanove G17 da ne podju za primerom svog predsednika, jer pobogu kako cemo bez Albijanicevih genijalnih opservacija i tumacenja uspeha Kostunicinog kabineta, kako cemo bez inteligentnog analiticara Antica, kako bez Mladjna? Pobogu ljudi!

slobodan

pre 17 godina

Smatram da je ovo moralni i politicki koektan cin, s obzirom na cilj potpredsednika Vlade i stranke kojoj pripada, a to je brzo pristupanje Evropskoj Uniji. Medjutim, prosto je neverovatno, da ce ova Vlada i dalje opstajati, uprkos objektivno teskim okolnostima u kojima vlada, i raznim ogranicenjima manavarske prirode. Bez obzira sto je gospodin Labus podneo ostavku, to nece presudno uticati na pad Vlade Vojislava Kostunice, jer ce stranka G17 plus i dalje podrzavati Vladu, a po svemu sudeci ostali ministri iz te stranke ce najverovatnije i dalje ostati u njoj. To svedoci o stepenu politicke apatije i relativno velike nezainteresovanosti javnosti da kritikuje lose rezultate vlasti u Srbiji. Iako postoje odredjene kritike, one su vise formalne prirode i nemaju dovoljno odjeka. Tako je na primer, meni licno, potpuno neasna uloga opozicione Demokratske stranke, koja umesto da podstice gradjane na razmisljanje i aktivisticki pristup,jednostavno umrtvljuje javnost koja je potencijalno demokratski i proevropski orijentisana. Necemo valjda takvu ulogu ocekivati od Srpske radikalne stranke?

Banat

pre 17 godina

Ne vidim zasto je podneo ostavku. Korisniji je bio u Vladi nego ovako. Dobro je sto podrska G17 ostaje.
I dalje smatram da se stvari ne trebaju raditi iskljucivo zbog nekog tamo clanstva. Srbija bi mnogo bolja drzava bila ako bi zadovoljavala politicke i ekonomske standarde EU, a bila van nje nego da je u EU, a da je neka smesna drzava.
Verujem Vladi da ne znaju gde je Mladic.

Nenad

pre 17 godina

Drago mi je sto je sto je gospodin Miroljub Labus podneo ostavku ali isto tako mi je zao zbog toga sto je ta ostavka podneta cisto radi sakupljanja jeftinih poena kod gradjana Srbije.

Nostradamus

pre 17 godina

Pa koliko se secam Kostunica je pre mesec dana izjavio da peruzima odgovornost na S E B E!!!!I, cudna mi cuda, poturio Labusa i dao saopstenje za javnost!!I sta sve ne naprica za kratko vreme...Rasplakao sam se!!!

Pavle

pre 17 godina

Svaka cast profesore Labus!!! Najzad jedan odgovoran cin odgovornog coveka. Zrno zita medju kukoljem. A sta reci o pismenom saopstenju Premijera? Cini mi se da covek misli da smo svi diletanti. "Vlada je ucinila sve sto je u njenoj moci da general "ode" u Hag." Apsolutno tacno. Ne treba biti mnogo pametan da bi se iz ove recenice mnogo toga zakljucilo. Razlika izmedju reci "da ode" i reci "da bude uhapsen" je velika. I tu je gospodin Premijer potpuno u pravu. Vlada je sve svoje napore usmerila na ubedjivanje generala da se dobrovoljno preda. Na pamet nije Vladi padalo da upotrebi instrumente drzavne sile i uhapsi generala. No, to je potpuno u skladu sa Premijerovom politikom i jos vise sa njegovim ubedjenjem da ne treba nikoga "u bukagijama" isporuciti u Hag. Koliko je to odgovorna politika, zakljucite sami. Na vidiku je radikalsko-deesesovska vlada. A kada ce ona tacno biti oformljena bicemo obavesteni pismenim saopstenjem Premijera.
Pavle

prognanik

pre 17 godina

"Velika steta"imamo mi Labusa mnogo u politici.Da je cxovek takav kakvim zeli da se prikaze ne bih ni sjedio u vladi ko predstavnik jedne male stranke koju podrzava jedan manji broj gradjana Srbije.Cela vlada bi h trebala da podnase ostavku ne zbog Mladica ili EU nago zbog katastofalne situacije u zemlji.Treba da da dodju novi ljudi koji nece pristai na ucjene zapada ili pak koji ce postovati sebe i svoj narod tako sto ce traziti od Karle da podnese tuzbe protiv svetskih mocnika koji su nas u ime "demokratije"darivali uranijumom.Sve dotle dok budemo savijali kicmu oni cenam na njoj sedeti.To je pocelo od Milosevica a nastavlja se i kod "demokrata" koje je taj isti zapad "podrzavao"verujuci da ge odraditi posao za njih.Posto i stari gospodin nije uspeo da uradi ono sto je obecao svojim mantorima morao je da ode.Tu je sva mudrolija omenute ostavke.

sofija

pre 17 godina

Normalo da je dao ostavku. Ali to nista ne govori o stavu G17 plus tj o njihovoj svesti sta Srbija ovim gubi. Ako uskrate podrsku Vldi u Parlamentu, onda ce to imati smisla.
Pozdrav

Danica

pre 17 godina

Ako ne prestanu da podrzavaju vladu,onda ova ostavka nema nikakav smisao za nas kao drustvo.Mozda ce samo Labus moci mirnije da spava.Danica

Sandra

pre 17 godina

Jeftin trik, vratice se vrlo brzo. Smucio mi se i Mladic i Kostunica, i Hag.. Svakog dana nas bombarduju tim informacijama kao da mi gradjani imamo nesto od toga ili ne daj boze, kao da sami nesto nismo ispunili prema Hagu. To je takav politicki impotentni egzibicionizam da je degutantno i pricati o tome.

Vera

pre 17 godina

Labusova ostavka na mesto potpredsednika Vlade bice iskrena samo ako G17 Plus izadje iz Vlade i dovede njen opstanak u pitanje. Do tada je to samo sitni dnevno politicki cin. A to treba da ucini i Vuk Draskovic. A ko ce onda sa kim praviti koalicionu vladu, to cemo videti, mada je, mislim, jasno. Vera

Gordana

pre 17 godina

Ovo je znatno promenilo misljenje koje sam imala o ovom coveku i povratilo veru u G17. Pa i ako je marketinski potez dovoljan je da zadovolji nase duse! B R A V O!!!

StudentNS

pre 17 godina

Ne ulazeci u Vase motive za ostavku,drago mi je da ima neko ko nije pobegao u misiju rupu, mogla bi cela vlada da se ugleda na Vas, mozda i dobiju neki glas na sledecim izborima.. Prolaze polako vremena penzionera a ako i dalje budete ignorisali mlade, bicete glavni u domovima penzionera..

Milos

pre 17 godina

Labus, da je ostao na funkciji potpredsednika vlade, morao bi ili da i dalje gleda u oci strane sagovornike i laze ih bezocno ili da cini kao Vuk Draskovic, da govori “ ja se licno s tim ne slazem ali sta mogu, tajne sile u vladi su jace”. Posto je pametan covek, uvidja da su oba resenja za njega podjednako neprihvatljiva i da vise ni prva ni druga varijanta nece kod stranaca proci, pa zato podnosi ostavku. Vaznije od njegove ostavke, medjutim, je dalje ponasanje G17+.Ako oni “iz patriotskih razloga, zbog Kosova” ili “da radikali ne bi dosli na vlast” ili iz nekog treceg , bilo kog razloga, produze da daju podrsku vladi, oni su objektivno njeni saucesnici i pozivanje na te razloge sutra im ne bi smelo da pomogne da se ponovo prestroje i sa takvom politikom opstanu na politickoj sceni. Jos je interesantnije pitanje da li ce sada “igraci iz senke” oceniti da su preigrali i da i Kostunica mora da ide jer vise nema medjunarodni kredibilitet. Ako se u narednim danima pojacano pocne da pojavljuje u javnosti n.pr, Zoran Drakulic, to bi mogao da bude znak da je i ta opcija, “nove, nekompromitovane licnosti” u razmatranju

Rale NS

pre 17 godina

G17 su poznati kao najfleksibilniji politicari cim namirisu da jedan brod tone oni prvi bezze i pokusavaju da se usele u drugi brod. Sve i da ode ova vlada i da se napravi nova kada bi me neko pitao ko ce da vodi finansije ove zemlje (bolje reci da unistava, razvlaci i rasprodaje ispod cene a sve na stetu naroda) mislim da bi mi jedan pokusaj za pogadjanje bio dovoljan. Oni su i Covica prevazisli. Tako da mislim da to uopste nija casna ostavka vec samo klasicna politicka racunica... Svaka cast majstore od vas se treba uciti...

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Drago mi je da je barem jedan politicar podneo ostavku posle ove sramne politike vlade, ali mi je zao sto je to morao da ucini Labus, a ne covek odgovoran za celokupnu politiku, a to je Kostunica. U normalnim zemljama, a ne banana republici kao sto je nasa, cela vlada bi do sada ponela ostavku, ali njima je bitnije da sacuvaju svoje plate u fotelje nego dobrobit srpskog naroda.

sinisa

pre 17 godina

Ako je gosn. Labus zaista zeleo i zeli da bude dosledan do kraja, onda treba da G 17 uskrati poverenje Vladi i da jednom dodju ti izbori koji se odavno najavljuju.

sheky b.

pre 17 godina

Zanimljiv mi je komentar dezurnog politichkog komentatora Goatija: "Nema mesta iznenađenju jer je bilo iluzorno očekivati da Vlada koju podržava Socijalistička partija Srbije ispuni obavezu saradnje s Hagom i izruči Ratka Mladića."
Pa koliko je ova vlada izruchila hashkih optuzenika dosada - 15 - a prethodna JEDNOG!

Dejan

pre 17 godina

Ostavka Miroslava Labusa je samo prvi cin kraja demokratskog projekta u Srbiji, a on ce se zavrsiti dolaskom SRS na vlast kada Zapad Srbiji i zvanicno oduzme Kosovo i time od Tadica i Kostunice napravi nacionalne izdajnike. Oni koji trljaju ruke zbog novih izbora se samo raduju svojoj propasti.

G-Can

pre 17 godina

Ako imaju imalo dostojanstva cela vlada i Kostunica bi trebali takodje da podnesu ostavke ali ne verujem da ce vise iko da se odluci za ostavku. Dobro cuvaju svoje fotelje. Da sam na njihovom mestu ne bih od stida izasao na ulicu a ne da "radim u interesu Srbije" i da se vozikam i putujem na racun drzave.

Jednom vlast, uvek vlast!

pre 17 godina

Povlaci se iz Vlade jer je Vlada nesposobna ali ce nastaviti da je podrzava??????
Ma dajte ljudi koga on to zeza? Ovo je samo malo, da se opere, vratice se, ne brinite!
A on da ima i malo morala ne bi ni ulazio u vladu sa Kostunicom!

anarhojapi

pre 17 godina

i dodje bog i rece: "neka bude mladic!"...
bice da je to trange-frange dil koji su isposovali onim zakonom o verskim zajednicama...tante za kukuriku...lepo je to kad sudbinu 8 000 000 gradjana srbije trampis za sudbinu jednog gradjanina bosne i hercegovine, koji uz sve to sebe drzi za [da ne kazem vec sta] drzavljana RS...bahatost, nista drugo...cenim gest coveka koji je jeo i gutao sve i svasta protekle 2 godine i napokon izludeo...ne verujem da ce njegov primer jos neko slediti...

misa rex

pre 17 godina

Full respect za g. Labusa, ali to je polovicno resenje. Ostavke da podnesu svi iz G-17, takodje iz SPO-a, pada vlada. E, to se zove politicka odgovornost i doslednost. Ovako, ako se samo zavrsi na Labusovoj ostavci, opet idemo u politicko muljanje i mesetarenje. Sa polovicnim i bezlicnim resenjima smo i stigli dovde.

baki snimatelj

pre 17 godina

Ljudi, ko je odgovoran za potragu,ko je odgovoran za ubistva na ulicama opet,ko je odgovoran za toliki kriminal ponovo, ko treba da hapsi, pa naravno to je Jocic i onaj Bulatovic. Jedan otisao u Kinu , drugi ni da pisne a Labus daje ostavku. Kostunica je hteo policiju, BIA-u, sudstvo i jos dosta toga i dobio je ali samo da bi sebe sto duze zadrzao u milom mu polozaju. A Labus kaze : trazili su ga svugde e li ne samo tamo gde je bio...

Aleksandar

pre 17 godina

Za svaku pohvalu. Svaka cast, gospodine Labus. Bio gospodin covek i ostao. Shto neko rece najbolji i najhrabriji potez od osnivanja G17 plus!!

milos

pre 17 godina

Koliko je prethodna vest o prekinutim pregovorima porazavajuca,ova je ohrabrujuca. Ovaj covek, za koga nikada nisam glasao, je u mojim ocima porastao i nadam se da je to najava pojave odgovornih i casnih politicara, profesionalaca, ljudi koji ce doneti napredak Srbiji. Gen.Mladic ce se verovatno i uhapsiti, ali Vlada nije ispunila obecanje i to ima odredjenu tezinu. Ostavke su jedini ispravan potez.

Dovla

pre 17 godina

Iako imam velike rezerve i u odnosu na dosadašnje političke aktivnosti milog profesora u ovoj katastrofalnoj vladi, i u odnosu na realnu vrednost njegove ostavke, ipak ovaj čin valja pohvaliti, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što je to valjda prvi put da neko na ovako visokom položaju u Srbiji podnese ostavku iz nekog valjanog razloga (a da nije na to ne baš nežnim sredstvima primoran). Daj bože da se ostavka kao političko oruđe i etička kategorija malo više zapati u lokalnoj žabokrečini, jer ova farsa sa ljigavcima, kriminalcima i beskičmenjacima više nije čak ni zabavna.

Ilija

pre 17 godina

Ne budite smesni. Sad je on podneo ostavku, onda ce da ga zamole a on ce u interesu naroda i zemlje povuci ostavku. Pa nismo deca. Setimo se "neopozive" ostavke Markovica u skupstini.

Predrag Veselinovic

pre 17 godina

Ljudi, pa ne zalećite se na prvu loptu. Prvo dobro i pažljivo pročitajte tekst.
On iz "moralnih" (pre bih rekao licemernih) razloga daje ostavku, ali odmah izjavljuje kako će G17+ i dalje podržavati Vladu !?
Pa o kakvom se ovde moralu radi?
Dakle, o čemu se ovde radi? Jasno je bilo i pre ovog poteza, a posebno sada, da su izbori najkasnije u jesen neizbežni. Ovime G17 pokušava da dobije (što bi šahisti rekli) na tempu i da preuzmu inicijativu. Takođe, ne treba smetnuti sa uma dugotinjajući sukob, koji se sve teže skriva izmedju Labusa i Dinkića, pa ovim potezom Labus pokušava opet malo da skrene pažnju na sebe, jer mu se liderska fotelja u „ekspertskoj“ stranci opasno drma.
E to je prava pozadina ovog poteza i tu nema mesto ni za „b“ od bravo!

Ivan

pre 17 godina

Profesore sta vas je zadrzalo do sada? Znam da ste zrtvovali ime svoje stranke i pre svega svoje zarad politicke stabilnosti u zemlji nakon izbora 2003. godine ali mislim da ste trebali ranije da izadjete iz ove neprirodne koalicije(u redu uz podrsku dok se ne resi pitanje kosova)...pa da nakon toga ko ljudi izaberemo novu vlast.......Jos samo da se gospoda demagozi sete na sledecim izborima da izadju i da glasaju a ne da sede u foteljama i pricaju kako nista ne valja......U svakom slucaju profesore imate moj glas...

Мајкл Џексон

pre 17 godina

Моралан потез би био да Г17 плус изађе из владе, а не да је подржава "као одговорна странка". И као, остали министри ће одлучити да ли ће да поднесу оставку на седници главног одбора-па јесте ви политичка партија или удружење оперских певача? И као нисте знали да Коштуница неће хапсити Младића, па нисте ни сањали да ће ЕУ да прекине преговоре, па морате опет да се састанете да видите шта ћете... Фарбајте ви неког другог, докле год сте у влади исти сте као и Коштуница, тј. одговорни што је џелат из Сребренице на слободи.

cvijus

pre 17 godina

Postovani gospodine Labus, makar ste ispali kao jedini castan u celom ovom cirkusu. Kad bi se samo i jos neki ogledali na vas, bilo bi od ostavka pa do predaja.

beogradjanka

pre 17 godina

Dao ostavku? Ma daj...
Ne verujem da ce njegova ostavka biti i usvojena, to je samo parada. Vrlo brzo ocekujem da se javi neko od dusebriznika koji ce gosn Labusa moliti da ne napusta vicepremijersku funkciju. A onda, kada se sve smiri desice se opet neka nova afera, tek da ima o cemu da se pise i prica.

Bata

pre 17 godina

Sve je to lepo ljudi, mozete da se divite ovom potezu, ali to ne menja nista na stvari - Srbija je i dalje u corsokaku podneo on ostavku ili ne. Vise bih voleo da se nazdravlja njegovom ili njihovom potezu hapsenja Mladica, nego ostavci. Kad se dodje do ostavke zbog neispunjavanja svoje duznosti i posla, suvise je kasno, te ove podrske i pozdravi deluju groteskno.

Sky

pre 17 godina

Ha, šio mi ga Đura. Sada je Labus, kobajagi ispao šmeker. Hajde da vidimo kako će G17 da se postavi. Neka odu svi, uključujići i predsednika skupštine, pa onda da pričamo. Ovako, zaboraviće se na Labusa, kao što više niko ne pominje Karića, RRA, Mobtel ... Koštunica ima dogovor sa radikalima, valjda je to jasno!

Šumadinac

pre 17 godina

Još jedna nezrela politička odluka gospodina Labusa, bez obzira na sav doprinos koji je dao u sredjivanju stanja u nasoj zemlji. Sve ovo me podseća na trenutke posle prvog kruga predsedničkih izbora, kada je Maršićanin izgubio. I tada je Miroljub Labus svojom ishitrenom odlukom doveo demkratiju u Srbiji u opasnost, i zamalo doveo na vlast Tomu Nikolića. Smatram da njegova ostavka nije dobro rešenje,jer će Mladić kad tad biti uhapšen, dok je Labus ovim samo pokazao da nema ono što treba za jednog državnika. Ne odustaje se uvek kad iskrsne neki preblem, pa ma koliko veliki on bio. Ostavku u ovom trenutku može dati samo cela Vlada, a nikako njen pojedinac. Sada mi ostaje samo da se nadam da ostali iz G17 neće dati ostavke i da će se iskoristiti sve poluge državne moći za hapšenje Ratka Mladića.

Danko

pre 17 godina

Kada ne ispunis obecanja ili ocekivanja dajes OSTAVKU, to je normalno u normalnim zemljama!
Zato svaka cas Labusu.
Sta je sa ostalima?
Svi ali SVI treba da podnesu ostavke, to je moral, demokratija, legalizam....
G.Predsednice Vlade podnesi OSTAVKU!

MORALES

pre 17 godina

Ovo je odgovorna odluka, odgovornog ccoveka. Iako se sa vechinom poteza njegove partije, a posebno Mladjana Dinkicha ne slazzem, ovde je recc o ljudskom ccinu. Zanima me samo kad che Kosstunica da se obrati gradjanima, i da li che, ili je ovo saopsstenje "najbolje od njega za danas"!!! Gospodine predsednicce Vlade podnesite ostavku, i raspissite izbore! To Vam je moj "besplatan" savet!!!

Bane

pre 17 godina

Logican potez. I bas zbog toga sto je logican, neobican je za Srbiju, a posebno za politicare u njoj. Jos logicnije bi bilo da ostavke podnesu predsednik vlade i minstri koji u vladi vode politiku, policiju i pravosudje. Ali, to je vec previse logike za Srbiju.

Bane, Beograd

Zoran 51

pre 17 godina

Podnosenjem ostavke Gospodina Labusa je jedan moralan cin i javno priznanje da su pojedini clanovi vlade znali gde se nalazi Ratko Mladic i da iz njima znanih razloga ne zele da ga uhapse. Narod ove jadne Srbije moze da vristi nista mu ne pomaze uvek drugi znaju sta mu je dobro i zato ostavka i ima vecu tezinu i odgovornost.
Pitam se da li cemo morati ponovo na ulice da bi smo pokazali sta narod hoce i treba. Nema vise vremena za igranje i laganje: PREOSTALA GOSPODO IZ VLADE MARS NA ULICE I U POTRAGU ZA MLADICEM. Izadjite sami da ne dozivite 5. Oktobar.

Goran

pre 17 godina

Vlada bi morala da padne i da se raspisu izbori.
Ipak je oko 60 % gradjana na svim izborima od 2000 godine na ovamo glasalo za povezivanje sa Evropom a ne za mitsko-legendarno-patriotsko-simbolicku Srbiju...

Mikica

pre 17 godina

Svaka čast. Najzad da neko u ovoj zemlji učini neku žrtvu, makar i ne bio odgovoran. Moralan čin. Razumem ga u potpunosti. Već dugo se videlo koliko ga cela ova situcija sa Mladićem nervira. Čovek je preuzeo mesto potpredsednika Vlade prvenstveno da bi se bavio priključenjem Evropskoj uniji, i sada kada mu je to konačno onemogućeno nije sebe više video u tom društvu i na tom mestu.
Dakle, samo napred Labuse!

max

pre 17 godina

Iako dosta kritikujem vladu i njen rad i kroz svoje komentare na B92, iako mislim da ova ostavka neće imati nikakav značajan odjek, moram da konstatujem da je ovo prvi ODGOVORAN potez nekoga iz vrha vlasti u prethodnom dugom vremenskom intervalu. Svaka čast i da posluži kao primer drugima.

Samo da ne bude kao sa Ljajićem: da se zbog "molbi" sav tužan vrati na staro mesto i povuče ostavku.

Ivica 016

pre 17 godina

Trebalo bi i ostali u Vladi Srbije da ucine neki potez u jednom od mogucih pravaca: da uhapse i izruce Ratka Mladica Hagu kako bi se pregovori nastavili ili da podnesu ostavke i odu u neko mirno mesto za odmor, a pozicije prepuste nekima kojima je stalo do ove zemlje.
U svakom slucaju, posledice ovakve teske operacije na Srbiji cemo tek osetiti, bojim se.

Milan

pre 17 godina

I koja je svrha ovoga osim bacanja prasine u oci javnosti i ubiranja jeftinih poena, s obzirom da ce njegova stranka i dalje podrzavati vladu koja nas vuce unazad.

Dušan

pre 17 godina

Ispravan potez odgovorne politike, problem je jedino u svesti naroda koju je teško promeniti, za odeređene je taj isti zbog koga se čitava ujdurma dešava i zbog koga Srbija ide nazad još uvek heroj, iako je po hiljaditi put pokazao i dokazao da je kukavica i ništa više. A kao što jedan od ljudi reče Koštunice i ostali srećan put u Azerbejdžan...nadam se da će G17plus imati još prilika da Srbiju vodi dalje ka prosperitetu...

Dragana

pre 17 godina

Gospodin Labus je jedini ovim potezom pokazao sta znaci biti patriota.
Nazalost, oni koji su kvazi-patriote jos uvek sede u svojim stolicama,zagorcavaju zivot celoj naciji i pri tome nemaju nameru da odatle odu, jer kao i uvek moze dobro da se zaradi i digne kuca u selu na tri sprata!

Bitic

pre 17 godina

Nista znacajno nece se desiti i posle ostavke gospodina Labusa. Bice i bez labusa kao s'Labusom, traljava politika u Srbiji ce se nastaviti jos dugo.

Laza_Maza

pre 17 godina

Mislim da je gospodin Labus bio dobar pregovarac sa EU i da je svoj posao dobro radio, on licno nije mogao da utice na hapsenje generala Mladica i zato smatram da je neko drugi trebao da da ostavku.
Ovako, gubimo coveka na jednoj poziciji koja je bitna za odnose sa Evropskom Unijom.

Milica Andrejevic

pre 17 godina

Gospodin Labus je podneo ostavku..i...sta mi imamo od toga nista..kakva hrabrost kakv moralni cin pa G Labus je to znao jos u predsednickoj kampanji rekao je Kostunici sta misli o njemu a onda kad je video vlast na vidiku udruzio se sa njim veljom Ilicem socijalistima ..gledao kako radikali rastu ..i kad je pomogao celo to stetocinsko drustvo koje je jedino radilo na tome kako ce celu bastinu pokojnog Zorana Djindjica da uniste ..ovo je sada zavrsni udarac on pere ruke i mi treba da se divimo..Pamtite malo Srbi mozdane vijuge sluze i za to..sta cemo mi sada kao nartod?oni i dalje imaju vize za evropsku uniju Ceca nacionale se tu skoro hvalila kako ima vizu na godinu dana a mi necemo moci ni na deset dana na more ili bilo gde..ZA TO JE KRIV I G LABUS I NJEGOVA OSTAVKA NE MOZE DA POPRAVI NISTA ..

Mashinovodja

pre 17 godina

Polako, polako, živi bili pa videli.
Nije rekao "podnosim NEOPOZIVU ostavku", što znači da itekako može da povuče ostavku "zbog interesa Srbije u ovom teškom i sudbinskom trenutku, bla, bla, bla ..."
Dakle, kao i sve ostalo što se radi u Srbiji, mož'da bidne, al' ne mora da znači. Ja bih još malo sačekao pre nego što počnem da pevam hvalospeve Labusovoj mudrosti i principijelnosti. Šta je sa ostalima iz G17%? Hoće li i oni podneti ostavke na vrlo unosna članstva u upravnim odborima državnih firmi? Malo morgen!
Da im je stvarno bio važan interes Srbije, podneli bi ostavke onog trenutka kad je Koštunica počeo otvoreno da se pajda sa SPS-om/SRS-om, da mulja s poslaničkim mandatima i da drsko i bezočno krši sve moguće zakone samo zarad ostanka na vlasti.

Dejan

pre 17 godina

Ni u kom slucaju ne mogu da se svrstam u simpatizere G17+, naprotiv, smatram da je njihova "politika" pogubna za Srbiju, ali Labusov cin je zaista duzan postovanja. Prosto mi je neverovatno da je u Srbiji neko od visokih funkcionera podneo ostavku. Obicaj je ovde da kada se vladari ustolice, ne napustaju tesko steceno mesto cak ni kada je ocigledno da su njihovi neuspesi daleko premasili uspehe.
Zato, svaka cast Labusu. U najmanju ruku ovo ce podici rejting njegove stranke.

Milan Popovic

pre 17 godina

Pregovori prekinuti, potpredsednik Vlade podnese ostavku,a premijer doktor Vojislav Kostunica napise saopstenje! U njemu kaze kako se u istoriji nije desilo da narod ispasta zbog jednog oficira! A KO BI TREBALO DA NADJE TOG "OFICIRA"?! Da li NEKO uvek sme da nas pogleda u oci?!!! Uzgred, kasni mi plata!

peca

pre 17 godina

Još jedno foliranje iz G17.
On daje ostavku, a ostali ministri ostaju i poslanička grupa podržava Vladu. Ko bi pomnerio G17 iz njihovih fotelja, iz novčanih tokova i dilova.

Ljilja

pre 17 godina

Super,Labus je potresen,Vuk takodje ali, oni i dalje podrzzavaju Vladu. Zar to nije krajnje licemerje? Njima je kao mnogo stalo do ovog naroda i drzzave, Labusu naroccito do Kosova pa, kao, zbog toga podrzzavaju Vladu protiv ccijeg su naccina delovanja. Ma daj... Sve je to samo prazna pricca, sve njih interesuju samo pozicije i apanazza koja sledi iz njih. Sve ostalo je smao politiccka kampanja. To se odnosi i na DS koja nissta nije uccinila da srussi ovu Vladu iako se i oni ne slazzu sa njenim postupcima, kobajasski

ivan-sljivovo

pre 17 godina

u ovom slucaju samo neopoziva ostavka i izglasavanje nepoverenja vladi dolazi u obzir. Svaki drugi izgovor (kosovo i td.) je neposten nacin da se sto duze ostane na vlasti. Dakle vanredni izbori pre leta.

amstel

pre 17 godina

Posten potez Miroljuba Labusa.
A G17 neka nastavi da podrzava Vladu dok traju pregovori o Kosovu. I dok se ne odluci sudbina drzavne zajednice. I dok preti pticiji grip. I dok traje rat protiv terorizma. I dok se ne zavrsi SP u fudbalu. I do sledeceg Gambola 3000.
Ehej, bre, ljudi, ovo je odlucujuca godina, pa ne sme valjda da padne Vlada!

Novosadjanka

pre 17 godina

Nije mi dovoljna njegova ostavka, hocu da ode i Kostunica i Jocic i .. .Hocu da ostanem da zivim u ovoj zemlji ali ne mogu od gore navedenih. Ja sam imala srecu da vidim svet a moja deca?

Alex(a)

pre 17 godina

Moram priznati da sam se dobro nasmejao na ovo "podnošenje ostavke".Video Labus da brod tone pa brže-bolje da pobegne i da se baci Tadiću u zagrljaj. Stvorno su ovi iz G-17+ majistori u preživljavanju. Samo ne znam dokle?

Vladan

pre 17 godina

A onaj uspavani nas nije udostojio cak ni da izadje pred kamere i procita saopstenje. E znas sta pa i pokojni Sloba kad je odlazio u istoriju stade pored kamina i rece da bi sad da se igra sa unukom Markom. Ali brzo zavrsi u Hagu, sreca! Sad kapiram pa zato ovaj bezi od kamina, da mi je da njega smestimo u neki bajbok pa posle da predamo Mladica, a dotle nek imamo i sankcije.
DRAGI NAM PREDSEDNICE VLADE HVALA VAM ZA OVU IZUZETNU SPOLJNU POLITIKU KOJU STE VODILI I ODLUCNO RESILI PITANJE HASKOG SUDA! ZAUVEK ZAHVALNA OMLADINA SRBIJE!!!

goran

pre 17 godina

Razocaran sam i uvredjen kao stanovnik Srbije, jos jednom smo pokozali da nasa casna rac i obecanje, nista ne znace. Pozdravljam PROFESORA Labusa. Od kada vodi pregovore, UVEK je imao uspeha, UVEK je bar za korak priblizavao nasu zemlju EU, na svake pregovore je dolazio potpuno spreman i uspesno pregovarao. Medjutim UVEK je bio napadan i pljuvan, cak i njegova porodica !!!
E to Vam je zemlja Srbija danas !!!

bt

pre 17 godina

Video čovek da će umesto cvetanja banaka sad morati da procveta i privreda, a to je malo teži zadatak. Nadam se da će se neko konačno setiti da nam je spas u nama samima a ne u lažnoj pomoći i obećanjima.

Dragan

pre 17 godina

Pogodilo se bas, ostavka u pravo vreme. G17 plus ce na ovome dobiti politicke poene a vlada uskoro pada pa idu izbori... Uvek nadju zgodan trenutak da se prestroje.

Zoran Tašin

pre 17 godina

g.Labus je čovek od reči i, za razliku od ostalih, smatra da je poverenje ključ uspeha. Mada, ova vlada je puno toga izdrzala, mislim da će i ovo.

Biljana

pre 17 godina

Sta cekate vi ostali? Ne mislite valjda da nas stitite koalicionim cuvanjem fotelja? Bila sam kivna na Labusa zbog mnogo toga, ali sad mogu samo da pohvalim potez!

Milos

pre 17 godina

Setimo se vlade Zorana Zivkovica u trenutku kada su raspisani izbori, a toliko je ta vlada napadana da nema podrsku u narodu.
A pogledajte ove legaliste. Da li je u istoriji postojala vlada sa manje podrške i u narodu i u parlamentu? A odgovor na to? Svi su radili svoj posao i niko nije kriv? Pa to je smešno čak i za Srbiju. Koštunica mi liči na studenta koji dve godine nije radio ništa, a onda je seo dve nedelje nešto da pročita i onda se čudi što ga je profesor oborio na ispitu. Dragi moj Vojo, tako se ne upravlja zemljom.

laik

pre 17 godina

Prvo što sam pomislio,bilo je emotivne prirode-Hvala bogu da neko uradi jednu odgovornu stvar. Onda sam razmislio i shvatio gde živim,pa očekujem g.Labusa kao savetnika premijera Srbije za evropske integracije, u narednih nekoliko nedelja.

Mancini

pre 17 godina

Svaka cast Gospodine Labus !
Da nam je vise takvih politicara / ljudi ova zamlja imala bi buducnost ! Ovako - zbogom pameti, good by Europo, i ... ko zna kad, i ko zna gde, ... Obavestite Kostunicu da ce osim CG, Vojvodine, Sandzaka i otici i ostatak Srbije - ostace samo on, BIA i Javni servis.

celtic

pre 17 godina

Castan potez na kraju. Nadam se da ce i ostali razmisliti o ovome sto se desilo. Ova drzava je jos jednom dobila samar, jos jednom je ponizena i neko zbog toga mora biti odgovoran

Subotica

pre 17 godina

U potpunosti podržavam ostavku potpredsednika Vlade Republike Srbije MIroljuba Labusa. Uradio je sve što je mogao za građane Srbije. Srbiju je predstavljao u najlepšem svetlu. Za razliku od njega obećanja premijera Vojislava Koštunice su ravna O. Ako zna gde je Ratko Mladić a verovatno zna jer ne bi davao obećanja istog momenta ga je trebao izručiti, ali pošto je nedovoljno obavešten to se nije dogodilo. Još jednom podrška gospodinu Miroljubu Labusu koji je pokazao da su mu građani Srbije na 1.mestu. Uradio je sve što je mogao SIGURNO

Gradjanka

pre 17 godina

Fala bogu da se neko oseca odgovornim. Samo su svi trebali da budu smenjeni i vlada raspustena a ne da daju ostavke. Ostavka je onako, kao nije kriv, sta se tu moze, nije u mojoj moci, licni cin, bla, bla .... A u stvari, niko to nije ni hteo iskreno. NIKAD!
U bosanskim novinama pise da je Mladic tesko bolestan, da se nagodio, da jos malo ceka da se preda, pa kad tamo stigne nista nece biti od sudjenja jer navodno vec ima metastaze.
Ne znam da li da verujem u tu pricu.
Ali nije samo Mladic taj koga traze. Gde su magacioner Hadzic i ostala braca!???
A gde su nam predsednik i premijer?

Somoza

pre 17 godina

Da li sam dobro cuo da Labus podnosi ostavku, a G 17 plus ipak nastavlja da podrzava Vladu u Parlamentu? Ako je tako, onda je rec o dilu Labusa i Kostunice - i vlada u sedlu i Mladic na broju, a Labus dosledan.

Zoran

pre 17 godina

Konačni, bravo za gospodina Labusa. Iako sam ovo očekivao još ranije, jer se videlo od samog početka ovog problema sa sudom i Ratkom Mladićem, da Premijer nema nameru da hapsi i isporučuje optužene u Hag. Nadam se da ima još iskrenih i dostojanstvenih ministara u ovoj i ovakvoj vladi. Niste ispunili obećano i očekivano i logično je da odstupite i prepustite onima koji znaju i hoće da rade u interesu države i naroda, bilo to i jako ne opopularno ali se mora odradite jer je to za dobro svih.

Milosh

pre 17 godina

Sada ce vrata radikalima da se otvore za povratak na vlast. Sto ce dovesti do proglasenja Kosova nezavisnim. Dva meseca bice izgubljeno na izbore i jos dva na formiranje nove vlade. Ova vlast kakva takva bila je zadnja nada za Srbiju. Ko ce sada to da spreci? Srbiju su politicke partije, a bukvalno sve su bile na vlasti, dovele do ovde. Samo cudo moze da nas spasi .... Meni je dosta da izlazim na izbore da bi "sprecio radikale", neka na izbore izadju oni fantomi sa sahrane, neka glasaju za crvenog vojvodu i neka ugase svetlo na kraju.

Nenad011

pre 17 godina

Castan cin pre svega, ovim primerom bi trebali da se povedu i drugi clanovi vlade jer u suprotnom postaju saradnici u daljem unistavanju Srbije koja je vec previse u zaostatku.

Горан

pre 17 godina

Ова странка тренутно не прелази иѕборни цензус и ово ће сигурно да им дигне рејтинг... Не видим друге мотиве... Част и образ сигурно нису...

Milan

pre 17 godina

Konacno je neko reagovao na losu politiku Vojislava Kostunice! Dokle da propadamo? Ja ionako idem odavde uskoro da se pridruzim ostatku mladih koji su pobegli u prethodnih 15 godina. Ne zelim da robujem inatu! Zbog Mladica i Karadzica skoro sedam miliona ljudi ce i dalje stajati u mestu dok ce nasi susedi ici pravo u Evropu. Svaka nam cast. Ogorcen sam po poslednji put, sada me nista ne moze iznenaditi.

Mirjana Bobic, docent Univerziteta

pre 17 godina

Poruka iz Portlanda, Mejn (USA): Primer Labusa bi trebalo da sledi cela srpska vlada i da Kostunica odmah sa celim kabinetom podnese neopozivu ostavku. Ovo je necuveno kako se igraju sa sudbinom i buducnoscu cele nacije!!!!

Aleksandar Marinkovic

pre 17 godina

Konacno je Labus podneo ostavku i to nenajavljeno, da li je to samo trik ili ce stvarno g17 oboriti vladu. Ako i ministar Stankovic podnese ostavku kao sto je najavio, evo nama izbora. Spremi se SRBIJO i nemoj ponovo da te prevare.

vladimir

pre 17 godina

nije sija nego vrat!sta to znaci da podnosi ostavku na mesto podpredsednika vlade da ne bi ucestvovao u ovakvoj politici a njegova stranka i dalje podrzava tu istu politiku vlade srbije.

Slobodan

pre 17 godina

Ima tu mnoooogo odgovornijih koji se ne oglašavaju. Da i malo ima morala u glavama ministara svi bi oni kolektivno podneli ostavke.

Ivana

pre 17 godina

Ne pripadam klubu ljubitelja G17 nit' gospodina Labusa, ali ovo je potez zasluzan postovanja. U svakoj drugoj zemlji ovakva stvar bi bila normalna i ocekivana, i za manje stvari nego sto je sada u pitanju. A u zemlji gde su poslanici, ministri, uopste svi na vlasti, za svoga mandata koncentrisani jedino na svoje dobro i resavanje svojih tekucih problema i poboljsanje materijalnog statusa, bez osecanja ikakve licne odgovornosti za to sto svaj narod vode u propast- ovo je nesvakidasnji potez.

Kernel

pre 17 godina

I šta ćemo sad? Da svi damo kolektivnu ostavku na svoja radna mesta i da gledamo u nebo i u pasulj šta će da se desi? Smešno!

Nina

pre 17 godina

Odgovorno. Jedini postupak koji je iole castan i na mestu. Ipak, ne mogu da se otresem misljenja da sada vec bivsi vice-premijer Srbije nije ucinio sve sto je bilo u njegovoj moci da se Mladic i njemu slicni privedu pravdi ! Ta necemo sada da se pravimo neupuceni. Uzevsi u obzir na koji je nacin funkcionisala ova vlada, sigurna sam da bi bilo koji ultimatum od strane G17 ili SPO-a za ispunjavanje obaveza prema Hagu doveo Kostunicu u situaciju da uradi to sto se mora. Svakako mu nije stalo do boljitka naroda, vec iskljucivo da zadrzi svoju fotelju koju je svakako stekao na najgori moguci nacin ( podsecam da ubistvo naseg premijera Djindjica jos uvek nije rasvetljeno - znamo ko je povukao obarac, ali ne i ko je narucio ubistvo ).
Dole Vlada ! Imamo li snage za jos jednu promenu ??? Ne daj se, Srbijo !

Goran Kraljevo

pre 17 godina

Podnosenje ostavke je igra za domacu upotrebu. A oni koji treba da odu su> Ministar unutrasnjih dela Jocic, ministar za sudove Stojkovic a pre svih prvi ministar Kostunica.
Iza toga ustavotvorna skupstina, novi ustav, izbori pa denacifikacija i lustracija naroda i drzave.
Pozdrav iz centralne Srbije

Fake Boza Pub

pre 17 godina

Konacno da neko iz Vlade digne glas protiv katastrofe u koju Kostunica i njegovi salonski nacionalisti vode Srbiju. Ukoliko se vest pokaze kao tacna i konacna, imacemo priliku da se uverimo da li je g. Dinkicu draze da po svaku cenu ostane u ovoj sramoti od Vlade ili ce slediti potez svog predsednika stranke.
Na zalost, ne ocekujem da ce Srbija uskoro biti normalna zemlja kakvoj smo se nadali pre skoro sest godina.

Milan

pre 17 godina

Ostavka je još poduže bila dobar potez, al valjda ostaje odgovornost za "dosadasnje rezultate" ili će da se pokaže da je pamćenje birača izmedju dva hranjenja? Šta će biti s koferom?
Dobra je bila fora sa podsticajem zapošljavanja (Dinkić) al pošto neće biti deo svega ovog opet propade realizacija ostaje mu samo za CV.

BT

pre 17 godina

Ako se ovo ispostavi kao tacno, onda ce valjda novi izbori, ja se nadam. Cekaju nas turbulencije na politickoj sceni, sem ako Kostunica opet ne ubedi Labusa da je bolje da ostane, pa se sve nastavi po starom. Videcemo...

Nancy

pre 17 godina

Svaka čast za Labusa, samo...ostavka nema baš nikakvu težinu ako G17+ ostane u Vladi. Šta znači ostavka, a podržavamo Vladu?!
E, vlast je čudo!

Slobodan Jaredic

pre 17 godina

Labus je dokazao da je jedan od najodgovornijih politicara na srpskoj politickoj sceni i pri tom pravi (mozda i jedini) gospodin. Nadm se da ovaj poraz srpske vlade nece opteretiti jedine koji u njoj dobro i proevropski rade, u interesu svoga naroda, mislim na G17 Plus. A Kostunici, Naumovu, Stojkovicu, Velji i ostalima - srecan put u Belorusiju, Azerbejdzan i slicnim drzavama, ako su i tamo njihove ideje napredne

Aleksandar

pre 17 godina

Dok ne vidim da to javno sam izjavi - ne verujem... On je verovatno politicar koji je najvise ostavki najavio i podnosio, pa nikako da ijednu dogura do kraja.
Ako zaista jeste - svaka cast, bar da se neko smatra odgovornim za ovaj skandal. Mada treba mnogo vise 'glava' da padne i to ne samo iz Vlade, da bi se uopste govorilo o poimanju politicke odgovornosti trenutne oligarhije.

Bole

pre 17 godina

Ne mislite valjda da ce Mladja da podnese ostavku, ili da ce poslanici G17 da izadju iz kolaicije sa DSS, ma daj te, ne kolje se koka koja snosi zlatna jaja, nije Mladja lud da sada kad je lepo poceo da dolazi do parica napusti mesto ministra finansija, ili da poslanici G17 prestanu da daju podrsku vladi, pa nisu ludi da sebi seku granu na kojoj sede, znaju oni dobro da na sledecim izborima ne postoje teoretske sanse da se dokopaju ponovo poslanickih plata, zato, bolje je cutati, ne talasati, i onako znaju da u parlamentu nema opozicije koja bi ih srusila. E Srbijo, Srbijo, placi za svojim narodom a ne za nabedjenim generalima koji takvi kakvi jesu znase kako se zovu u Srbiji, ipak mi ne pristoji kao jednoj zeni da ih ja tako zovem, ima dosta muskog sveta u Srbiji pa neka ga oni nazovu pravim imenom.

znanje na poklon

pre 17 godina

Čudna mi čuda. Nije rekao da će G17 da istupi iz vlade. Znači, samo se on povlači. To i liči na njega i na njegovu stranku.

Salle

pre 17 godina

E sada samo da ga ne ubedi Kostunica da ostane jos malo znate zbog interesa Srbije ,a ko ce da odgovara za ovu lakrdiju sa EU, neko mora jer Zoran Djindjic je dao zivot zbog toga a oni, traze "Cuda" i kada zeznu daju ostavke, sram ih bilo , sve zajedno u "paketu" sto rece jedan od njih.

Melanija

pre 17 godina

Ostavke treba da "pljušte na sve strane", samo Labusova ostavka nije dovoljna ako Vlada misli da se tako opravdava pred gradjanima! A, Koštunica svoja saopštenja neka nosi svojoj kući a javnosti neka "gleda u oči" i objašnjava neobjašnjivo i njegovo lično i ponašanje svih relevantnih činioca vlasti!!!

Jasna Kronja

pre 17 godina

Ispravno ali kasno! Sta znaci podrska ovakvoj Vladi? Pregovori o Kosovu ne mogu biti izgovor, sto je prekid pregovora sa EU pokazao.

TkN

pre 17 godina

Neko moze da da ostavku na mesto vice-premijera zato sto a) se ne slaze sa politikom koju vodi premijer, b) se oseti uvredjen zbog poteza koje ucini premijer, a koji umanjuju njegov licni integritet, c) oseti da nije dorastao mestu na kome se nalazi i duznostima koje treba da obavlja i d) nadje da je politika koju vodi premijer u suprotnosti sa osnovnim moralnim nacelima. Zalosno je sto g. Labus nije dao ostavku iz razloga c), a pogubno sto to nije ucinio iz razloga moralne odgovornosti koju neosporno ima, jer je suodgovoran za skrivanje coveka koji je optuzen za ratne zlocine. Ako on i g. Kostunica zaista ne znaju gde se krije taj covek, to znaci da su nesposobni da obavljaju poslove premijera i vice-premijera. Ako znaju gde se krije, onda su njegovi saucesnici i jataci i samim tim su diskvalifikovani. Ostavka je licni cin kojom g. Labus pokusava da opere ono sto se ne pere. Njegova stranka ce i dalje nastaviti da pruza podrsku vladi, sto znaci da se ni tamo niko bavio najozbiljnijim etickim pitanjem citave ove stvari. Nadoknadjivanje nedostatka pameti lukavoscu ne daje rezultate vec 16 godina.

Jelena

pre 17 godina

Svaka cast gospodine Labus. Pljunuli su na vas sav rad od 2000. godine do sada i normalno je da odete sa te funkcije. Sada se vidi kome je stalo do ove drzave.

Alex

pre 17 godina

Ne spadam u poklonike G17 i Miroljuba Labusa, ali pozdravljam njegov postupak.
Šteta samo što je ostavku dao pogrešan čovek, jedina zaista odgovorna osoba je Vojislav Koštunica, a Labus je kriv samo toliko što je mislio da sa Koštunicom nešto može da uradi.

Onaj koji razmislja

pre 17 godina

A onda ce kada Kostunica uhapsi Mladica da se vrati na velika vrata u Vladu Srbije i na taj nacin da iz cele ove sramote koju nam je priredila Vlada izadje cistog obraza. Vrhunsko licemerstvo na delu. Ja razumem njegovu rezigniranost prekidom pregovora koje je on vodio a da pritom nije imao uticaj na okolnosti koje su direktno uticale na prekid ali onda poimecne treba da kaze ko je kriv i zasto je o tome cutao do sada. Tek sada je saznao da obijac trafika nece uhapsiti Mladica na vreme? Tek sada je saznao da drzava nije u stanju da resi osnovni problem koji je tisti? Nije nego. Ovako, gospodin Labus postupa krajnje licemerno pokusavajuci ovim cinom sa sebe da skine odgovornost i pokaze svoj stav prema problemu. Da je sve ovo iskreno, ova ostavka bi dosla mnogo ranije a ne onda kada je doslo vreme za pranje ruku od dojucerasnjih kolega. Licemerno!

p.s. znajuci prevrtljivost gospode iz G17, ne bi me cudilo da se sutra vrati na posao posle Mladjinog "prijateljskog" ubedjivanja, bas kao sto je to i dobri Pedja Markovic morao da uradi u nekoliko navrata.

Posmatrac

pre 17 godina

E kada bi i drugi tako postupali gde bi nam kraj bio. ali fotelja i privilegije su sladji od morala, karaktera i odgovornosti. Samo cuvajte "srpske heroje" a sto narod zivi u bedi i nemastini neam veze.

Demokrata

pre 17 godina

Iako ne volim Labusa i ne slazem se sa politikom G17, i mislim da je i ranije bilo mnoooogo prilika da podnese ostavku, ipak zivimo u Srbiji i svaka cast na ostavci. A gde su ostali koju so odgovorni za ove i gomilu drugih propusta: Kostunica zbog svega sto on jeste, Jocic zbog spec.suda, Velimir Ilic zbog udaranja novinara, afrea sa lokomotivama....

Dragan

pre 17 godina

Gospodin Labus je pokazao da poseduje svest o trenutnoj situaciji u kojoj se Srbija nalazi.Pokazao je odgovornost za posao koji obavlja. Bojim se da ostali u Vladi nisu toga ni svesni.

Ivan

pre 17 godina

Najbolji politicki potez od osnivanja stranke G17 Plus. Bravo profesore, jos jednom ste pokazali da vam je Srbija zaista na prvom mestu. A sada jedva cekam da vidim kako ce ovi sto su im fotelje na prvom mestu da reaguju, kakve li ce oni retoricke bravure da izvode...

Bata

pre 17 godina

Labus je poslednji covek iz ove vlade koji je trebao da podnese ostavku. Znamo da se on sve vreme najvise zalaze za saradnju i da u administracji zajednice uziva najveci ugled. Saopstenju Predsednika vlade falila je samo jos jedna recenica. Ova koju je izrekao Labus.

Gaga

pre 17 godina

Odgovornost vs Pozoriste
Iako bi se o Potpredsedniku Labusu moglo reci i poprilicno negativnih stvari, ovoga trenutka on je eklatantan primer odnosa visokog drzavnog sluzbenika prema, tako retko u nas, odgovornosti!
Ali zato (za sada!?!) na drugoj strani prvi covek Vlade Srbije i dalje nastavlja da se nasladjuje vlascu i izbegava da i sam snosi posledice za neuspehe Vlade i licemerje koje nam svakodnevno emituje. Na jednoj od poslednjih konferencija za stampu licno je pripisao sebi odgovornost za eventualno neisporucenje Mladica Tribunalu. A sada? Nekoliko reci, bez i trunke samokritike. Bez jasnog pokazivanja namere i rokova da se posao sa Mladicem zavrsi. "Vlada ce sve i dalje ciniti...". Sramota. Kao gradjani, zainteresovani za sopstvenu evropsku buducnost, imamo pravo da svim raspolozivim demokratskim sredstvima i pritiscima "iscedimo" iz kameleona rok za isporuku Mladica. Ne obecanje - vec rok! U protivnom, neka nesposobni Premijer, koji pod sobom ima svu moc ove drzave - ODE! Krajnje je vreme da se ova pozorisna predstava prekine!
I zato IDITE! Neko u Evropu, a neko u istoriju!
Gaga, Beograd

Milosh

pre 17 godina

Sada ce vrata radikalima da se otvore za povratak na vlast. Sto ce dovesti do proglasenja Kosova nezavisnim. Dva meseca bice izgubljeno na izbore i jos dva na formiranje nove vlade. Ova vlast kakva takva bila je zadnja nada za Srbiju. Ko ce sada to da spreci? Srbiju su politicke partije, a bukvalno sve su bile na vlasti, dovele do ovde. Samo cudo moze da nas spasi .... Meni je dosta da izlazim na izbore da bi "sprecio radikale", neka na izbore izadju oni fantomi sa sahrane, neka glasaju za crvenog vojvodu i neka ugase svetlo na kraju.

Dejan

pre 17 godina

Ostavka Miroslava Labusa je samo prvi cin kraja demokratskog projekta u Srbiji, a on ce se zavrsiti dolaskom SRS na vlast kada Zapad Srbiji i zvanicno oduzme Kosovo i time od Tadica i Kostunice napravi nacionalne izdajnike. Oni koji trljaju ruke zbog novih izbora se samo raduju svojoj propasti.

Ivan

pre 17 godina

Najbolji politicki potez od osnivanja stranke G17 Plus. Bravo profesore, jos jednom ste pokazali da vam je Srbija zaista na prvom mestu. A sada jedva cekam da vidim kako ce ovi sto su im fotelje na prvom mestu da reaguju, kakve li ce oni retoricke bravure da izvode...

Slobodan

pre 17 godina

Ima tu mnoooogo odgovornijih koji se ne oglašavaju. Da i malo ima morala u glavama ministara svi bi oni kolektivno podneli ostavke.

Nenad011

pre 17 godina

Castan cin pre svega, ovim primerom bi trebali da se povedu i drugi clanovi vlade jer u suprotnom postaju saradnici u daljem unistavanju Srbije koja je vec previse u zaostatku.

Salle

pre 17 godina

E sada samo da ga ne ubedi Kostunica da ostane jos malo znate zbog interesa Srbije ,a ko ce da odgovara za ovu lakrdiju sa EU, neko mora jer Zoran Djindjic je dao zivot zbog toga a oni, traze "Cuda" i kada zeznu daju ostavke, sram ih bilo , sve zajedno u "paketu" sto rece jedan od njih.

Goran Kraljevo

pre 17 godina

Podnosenje ostavke je igra za domacu upotrebu. A oni koji treba da odu su> Ministar unutrasnjih dela Jocic, ministar za sudove Stojkovic a pre svih prvi ministar Kostunica.
Iza toga ustavotvorna skupstina, novi ustav, izbori pa denacifikacija i lustracija naroda i drzave.
Pozdrav iz centralne Srbije

Jelena

pre 17 godina

Svaka cast gospodine Labus. Pljunuli su na vas sav rad od 2000. godine do sada i normalno je da odete sa te funkcije. Sada se vidi kome je stalo do ove drzave.

znanje na poklon

pre 17 godina

Čudna mi čuda. Nije rekao da će G17 da istupi iz vlade. Znači, samo se on povlači. To i liči na njega i na njegovu stranku.

Onaj koji razmislja

pre 17 godina

A onda ce kada Kostunica uhapsi Mladica da se vrati na velika vrata u Vladu Srbije i na taj nacin da iz cele ove sramote koju nam je priredila Vlada izadje cistog obraza. Vrhunsko licemerstvo na delu. Ja razumem njegovu rezigniranost prekidom pregovora koje je on vodio a da pritom nije imao uticaj na okolnosti koje su direktno uticale na prekid ali onda poimecne treba da kaze ko je kriv i zasto je o tome cutao do sada. Tek sada je saznao da obijac trafika nece uhapsiti Mladica na vreme? Tek sada je saznao da drzava nije u stanju da resi osnovni problem koji je tisti? Nije nego. Ovako, gospodin Labus postupa krajnje licemerno pokusavajuci ovim cinom sa sebe da skine odgovornost i pokaze svoj stav prema problemu. Da je sve ovo iskreno, ova ostavka bi dosla mnogo ranije a ne onda kada je doslo vreme za pranje ruku od dojucerasnjih kolega. Licemerno!

p.s. znajuci prevrtljivost gospode iz G17, ne bi me cudilo da se sutra vrati na posao posle Mladjinog "prijateljskog" ubedjivanja, bas kao sto je to i dobri Pedja Markovic morao da uradi u nekoliko navrata.

Mirjana Bobic, docent Univerziteta

pre 17 godina

Poruka iz Portlanda, Mejn (USA): Primer Labusa bi trebalo da sledi cela srpska vlada i da Kostunica odmah sa celim kabinetom podnese neopozivu ostavku. Ovo je necuveno kako se igraju sa sudbinom i buducnoscu cele nacije!!!!

Slobodan Jaredic

pre 17 godina

Labus je dokazao da je jedan od najodgovornijih politicara na srpskoj politickoj sceni i pri tom pravi (mozda i jedini) gospodin. Nadm se da ovaj poraz srpske vlade nece opteretiti jedine koji u njoj dobro i proevropski rade, u interesu svoga naroda, mislim na G17 Plus. A Kostunici, Naumovu, Stojkovicu, Velji i ostalima - srecan put u Belorusiju, Azerbejdzan i slicnim drzavama, ako su i tamo njihove ideje napredne

Ivana

pre 17 godina

Ne pripadam klubu ljubitelja G17 nit' gospodina Labusa, ali ovo je potez zasluzan postovanja. U svakoj drugoj zemlji ovakva stvar bi bila normalna i ocekivana, i za manje stvari nego sto je sada u pitanju. A u zemlji gde su poslanici, ministri, uopste svi na vlasti, za svoga mandata koncentrisani jedino na svoje dobro i resavanje svojih tekucih problema i poboljsanje materijalnog statusa, bez osecanja ikakve licne odgovornosti za to sto svaj narod vode u propast- ovo je nesvakidasnji potez.

Dragan

pre 17 godina

Pogodilo se bas, ostavka u pravo vreme. G17 plus ce na ovome dobiti politicke poene a vlada uskoro pada pa idu izbori... Uvek nadju zgodan trenutak da se prestroje.

Kernel

pre 17 godina

I šta ćemo sad? Da svi damo kolektivnu ostavku na svoja radna mesta i da gledamo u nebo i u pasulj šta će da se desi? Smešno!

Aleksandar Marinkovic

pre 17 godina

Konacno je Labus podneo ostavku i to nenajavljeno, da li je to samo trik ili ce stvarno g17 oboriti vladu. Ako i ministar Stankovic podnese ostavku kao sto je najavio, evo nama izbora. Spremi se SRBIJO i nemoj ponovo da te prevare.

bt

pre 17 godina

Video čovek da će umesto cvetanja banaka sad morati da procveta i privreda, a to je malo teži zadatak. Nadam se da će se neko konačno setiti da nam je spas u nama samima a ne u lažnoj pomoći i obećanjima.

Gaga

pre 17 godina

Odgovornost vs Pozoriste
Iako bi se o Potpredsedniku Labusu moglo reci i poprilicno negativnih stvari, ovoga trenutka on je eklatantan primer odnosa visokog drzavnog sluzbenika prema, tako retko u nas, odgovornosti!
Ali zato (za sada!?!) na drugoj strani prvi covek Vlade Srbije i dalje nastavlja da se nasladjuje vlascu i izbegava da i sam snosi posledice za neuspehe Vlade i licemerje koje nam svakodnevno emituje. Na jednoj od poslednjih konferencija za stampu licno je pripisao sebi odgovornost za eventualno neisporucenje Mladica Tribunalu. A sada? Nekoliko reci, bez i trunke samokritike. Bez jasnog pokazivanja namere i rokova da se posao sa Mladicem zavrsi. "Vlada ce sve i dalje ciniti...". Sramota. Kao gradjani, zainteresovani za sopstvenu evropsku buducnost, imamo pravo da svim raspolozivim demokratskim sredstvima i pritiscima "iscedimo" iz kameleona rok za isporuku Mladica. Ne obecanje - vec rok! U protivnom, neka nesposobni Premijer, koji pod sobom ima svu moc ove drzave - ODE! Krajnje je vreme da se ova pozorisna predstava prekine!
I zato IDITE! Neko u Evropu, a neko u istoriju!
Gaga, Beograd

BT

pre 17 godina

Ako se ovo ispostavi kao tacno, onda ce valjda novi izbori, ja se nadam. Cekaju nas turbulencije na politickoj sceni, sem ako Kostunica opet ne ubedi Labusa da je bolje da ostane, pa se sve nastavi po starom. Videcemo...

Aleksandar

pre 17 godina

Dok ne vidim da to javno sam izjavi - ne verujem... On je verovatno politicar koji je najvise ostavki najavio i podnosio, pa nikako da ijednu dogura do kraja.
Ako zaista jeste - svaka cast, bar da se neko smatra odgovornim za ovaj skandal. Mada treba mnogo vise 'glava' da padne i to ne samo iz Vlade, da bi se uopste govorilo o poimanju politicke odgovornosti trenutne oligarhije.

Bole

pre 17 godina

Ne mislite valjda da ce Mladja da podnese ostavku, ili da ce poslanici G17 da izadju iz kolaicije sa DSS, ma daj te, ne kolje se koka koja snosi zlatna jaja, nije Mladja lud da sada kad je lepo poceo da dolazi do parica napusti mesto ministra finansija, ili da poslanici G17 prestanu da daju podrsku vladi, pa nisu ludi da sebi seku granu na kojoj sede, znaju oni dobro da na sledecim izborima ne postoje teoretske sanse da se dokopaju ponovo poslanickih plata, zato, bolje je cutati, ne talasati, i onako znaju da u parlamentu nema opozicije koja bi ih srusila. E Srbijo, Srbijo, placi za svojim narodom a ne za nabedjenim generalima koji takvi kakvi jesu znase kako se zovu u Srbiji, ipak mi ne pristoji kao jednoj zeni da ih ja tako zovem, ima dosta muskog sveta u Srbiji pa neka ga oni nazovu pravim imenom.

laik

pre 17 godina

Prvo što sam pomislio,bilo je emotivne prirode-Hvala bogu da neko uradi jednu odgovornu stvar. Onda sam razmislio i shvatio gde živim,pa očekujem g.Labusa kao savetnika premijera Srbije za evropske integracije, u narednih nekoliko nedelja.

Fake Boza Pub

pre 17 godina

Konacno da neko iz Vlade digne glas protiv katastrofe u koju Kostunica i njegovi salonski nacionalisti vode Srbiju. Ukoliko se vest pokaze kao tacna i konacna, imacemo priliku da se uverimo da li je g. Dinkicu draze da po svaku cenu ostane u ovoj sramoti od Vlade ili ce slediti potez svog predsednika stranke.
Na zalost, ne ocekujem da ce Srbija uskoro biti normalna zemlja kakvoj smo se nadali pre skoro sest godina.

Somoza

pre 17 godina

Da li sam dobro cuo da Labus podnosi ostavku, a G 17 plus ipak nastavlja da podrzava Vladu u Parlamentu? Ako je tako, onda je rec o dilu Labusa i Kostunice - i vlada u sedlu i Mladic na broju, a Labus dosledan.

Subotica

pre 17 godina

U potpunosti podržavam ostavku potpredsednika Vlade Republike Srbije MIroljuba Labusa. Uradio je sve što je mogao za građane Srbije. Srbiju je predstavljao u najlepšem svetlu. Za razliku od njega obećanja premijera Vojislava Koštunice su ravna O. Ako zna gde je Ratko Mladić a verovatno zna jer ne bi davao obećanja istog momenta ga je trebao izručiti, ali pošto je nedovoljno obavešten to se nije dogodilo. Još jednom podrška gospodinu Miroljubu Labusu koji je pokazao da su mu građani Srbije na 1.mestu. Uradio je sve što je mogao SIGURNO

Zoran

pre 17 godina

Konačni, bravo za gospodina Labusa. Iako sam ovo očekivao još ranije, jer se videlo od samog početka ovog problema sa sudom i Ratkom Mladićem, da Premijer nema nameru da hapsi i isporučuje optužene u Hag. Nadam se da ima još iskrenih i dostojanstvenih ministara u ovoj i ovakvoj vladi. Niste ispunili obećano i očekivano i logično je da odstupite i prepustite onima koji znaju i hoće da rade u interesu države i naroda, bilo to i jako ne opopularno ali se mora odradite jer je to za dobro svih.

Alex

pre 17 godina

Ne spadam u poklonike G17 i Miroljuba Labusa, ali pozdravljam njegov postupak.
Šteta samo što je ostavku dao pogrešan čovek, jedina zaista odgovorna osoba je Vojislav Koštunica, a Labus je kriv samo toliko što je mislio da sa Koštunicom nešto može da uradi.

Горан

pre 17 godina

Ова странка тренутно не прелази иѕборни цензус и ово ће сигурно да им дигне рејтинг... Не видим друге мотиве... Част и образ сигурно нису...

Posmatrac

pre 17 godina

E kada bi i drugi tako postupali gde bi nam kraj bio. ali fotelja i privilegije su sladji od morala, karaktera i odgovornosti. Samo cuvajte "srpske heroje" a sto narod zivi u bedi i nemastini neam veze.

Mancini

pre 17 godina

Svaka cast Gospodine Labus !
Da nam je vise takvih politicara / ljudi ova zamlja imala bi buducnost ! Ovako - zbogom pameti, good by Europo, i ... ko zna kad, i ko zna gde, ... Obavestite Kostunicu da ce osim CG, Vojvodine, Sandzaka i otici i ostatak Srbije - ostace samo on, BIA i Javni servis.

Nina

pre 17 godina

Odgovorno. Jedini postupak koji je iole castan i na mestu. Ipak, ne mogu da se otresem misljenja da sada vec bivsi vice-premijer Srbije nije ucinio sve sto je bilo u njegovoj moci da se Mladic i njemu slicni privedu pravdi ! Ta necemo sada da se pravimo neupuceni. Uzevsi u obzir na koji je nacin funkcionisala ova vlada, sigurna sam da bi bilo koji ultimatum od strane G17 ili SPO-a za ispunjavanje obaveza prema Hagu doveo Kostunicu u situaciju da uradi to sto se mora. Svakako mu nije stalo do boljitka naroda, vec iskljucivo da zadrzi svoju fotelju koju je svakako stekao na najgori moguci nacin ( podsecam da ubistvo naseg premijera Djindjica jos uvek nije rasvetljeno - znamo ko je povukao obarac, ali ne i ko je narucio ubistvo ).
Dole Vlada ! Imamo li snage za jos jednu promenu ??? Ne daj se, Srbijo !

vladimir

pre 17 godina

nije sija nego vrat!sta to znaci da podnosi ostavku na mesto podpredsednika vlade da ne bi ucestvovao u ovakvoj politici a njegova stranka i dalje podrzava tu istu politiku vlade srbije.

Dragan

pre 17 godina

Gospodin Labus je pokazao da poseduje svest o trenutnoj situaciji u kojoj se Srbija nalazi.Pokazao je odgovornost za posao koji obavlja. Bojim se da ostali u Vladi nisu toga ni svesni.

Milan

pre 17 godina

Konacno je neko reagovao na losu politiku Vojislava Kostunice! Dokle da propadamo? Ja ionako idem odavde uskoro da se pridruzim ostatku mladih koji su pobegli u prethodnih 15 godina. Ne zelim da robujem inatu! Zbog Mladica i Karadzica skoro sedam miliona ljudi ce i dalje stajati u mestu dok ce nasi susedi ici pravo u Evropu. Svaka nam cast. Ogorcen sam po poslednji put, sada me nista ne moze iznenaditi.

Zoran Tašin

pre 17 godina

g.Labus je čovek od reči i, za razliku od ostalih, smatra da je poverenje ključ uspeha. Mada, ova vlada je puno toga izdrzala, mislim da će i ovo.

Melanija

pre 17 godina

Ostavke treba da "pljušte na sve strane", samo Labusova ostavka nije dovoljna ako Vlada misli da se tako opravdava pred gradjanima! A, Koštunica svoja saopštenja neka nosi svojoj kući a javnosti neka "gleda u oči" i objašnjava neobjašnjivo i njegovo lično i ponašanje svih relevantnih činioca vlasti!!!

Demokrata

pre 17 godina

Iako ne volim Labusa i ne slazem se sa politikom G17, i mislim da je i ranije bilo mnoooogo prilika da podnese ostavku, ipak zivimo u Srbiji i svaka cast na ostavci. A gde su ostali koju so odgovorni za ove i gomilu drugih propusta: Kostunica zbog svega sto on jeste, Jocic zbog spec.suda, Velimir Ilic zbog udaranja novinara, afrea sa lokomotivama....

celtic

pre 17 godina

Castan potez na kraju. Nadam se da ce i ostali razmisliti o ovome sto se desilo. Ova drzava je jos jednom dobila samar, jos jednom je ponizena i neko zbog toga mora biti odgovoran

Milan

pre 17 godina

Ostavka je još poduže bila dobar potez, al valjda ostaje odgovornost za "dosadasnje rezultate" ili će da se pokaže da je pamćenje birača izmedju dva hranjenja? Šta će biti s koferom?
Dobra je bila fora sa podsticajem zapošljavanja (Dinkić) al pošto neće biti deo svega ovog opet propade realizacija ostaje mu samo za CV.

Gradjanka

pre 17 godina

Fala bogu da se neko oseca odgovornim. Samo su svi trebali da budu smenjeni i vlada raspustena a ne da daju ostavke. Ostavka je onako, kao nije kriv, sta se tu moze, nije u mojoj moci, licni cin, bla, bla .... A u stvari, niko to nije ni hteo iskreno. NIKAD!
U bosanskim novinama pise da je Mladic tesko bolestan, da se nagodio, da jos malo ceka da se preda, pa kad tamo stigne nista nece biti od sudjenja jer navodno vec ima metastaze.
Ne znam da li da verujem u tu pricu.
Ali nije samo Mladic taj koga traze. Gde su magacioner Hadzic i ostala braca!???
A gde su nam predsednik i premijer?

Biljana

pre 17 godina

Sta cekate vi ostali? Ne mislite valjda da nas stitite koalicionim cuvanjem fotelja? Bila sam kivna na Labusa zbog mnogo toga, ali sad mogu samo da pohvalim potez!

TkN

pre 17 godina

Neko moze da da ostavku na mesto vice-premijera zato sto a) se ne slaze sa politikom koju vodi premijer, b) se oseti uvredjen zbog poteza koje ucini premijer, a koji umanjuju njegov licni integritet, c) oseti da nije dorastao mestu na kome se nalazi i duznostima koje treba da obavlja i d) nadje da je politika koju vodi premijer u suprotnosti sa osnovnim moralnim nacelima. Zalosno je sto g. Labus nije dao ostavku iz razloga c), a pogubno sto to nije ucinio iz razloga moralne odgovornosti koju neosporno ima, jer je suodgovoran za skrivanje coveka koji je optuzen za ratne zlocine. Ako on i g. Kostunica zaista ne znaju gde se krije taj covek, to znaci da su nesposobni da obavljaju poslove premijera i vice-premijera. Ako znaju gde se krije, onda su njegovi saucesnici i jataci i samim tim su diskvalifikovani. Ostavka je licni cin kojom g. Labus pokusava da opere ono sto se ne pere. Njegova stranka ce i dalje nastaviti da pruza podrsku vladi, sto znaci da se ni tamo niko bavio najozbiljnijim etickim pitanjem citave ove stvari. Nadoknadjivanje nedostatka pameti lukavoscu ne daje rezultate vec 16 godina.

Jasna Kronja

pre 17 godina

Ispravno ali kasno! Sta znaci podrska ovakvoj Vladi? Pregovori o Kosovu ne mogu biti izgovor, sto je prekid pregovora sa EU pokazao.

Bata

pre 17 godina

Labus je poslednji covek iz ove vlade koji je trebao da podnese ostavku. Znamo da se on sve vreme najvise zalaze za saradnju i da u administracji zajednice uziva najveci ugled. Saopstenju Predsednika vlade falila je samo jos jedna recenica. Ova koju je izrekao Labus.

Nancy

pre 17 godina

Svaka čast za Labusa, samo...ostavka nema baš nikakvu težinu ako G17+ ostane u Vladi. Šta znači ostavka, a podržavamo Vladu?!
E, vlast je čudo!

Milos

pre 17 godina

Setimo se vlade Zorana Zivkovica u trenutku kada su raspisani izbori, a toliko je ta vlada napadana da nema podrsku u narodu.
A pogledajte ove legaliste. Da li je u istoriji postojala vlada sa manje podrške i u narodu i u parlamentu? A odgovor na to? Svi su radili svoj posao i niko nije kriv? Pa to je smešno čak i za Srbiju. Koštunica mi liči na studenta koji dve godine nije radio ništa, a onda je seo dve nedelje nešto da pročita i onda se čudi što ga je profesor oborio na ispitu. Dragi moj Vojo, tako se ne upravlja zemljom.

peca

pre 17 godina

Još jedno foliranje iz G17.
On daje ostavku, a ostali ministri ostaju i poslanička grupa podržava Vladu. Ko bi pomnerio G17 iz njihovih fotelja, iz novčanih tokova i dilova.

Ivica 016

pre 17 godina

Trebalo bi i ostali u Vladi Srbije da ucine neki potez u jednom od mogucih pravaca: da uhapse i izruce Ratka Mladica Hagu kako bi se pregovori nastavili ili da podnesu ostavke i odu u neko mirno mesto za odmor, a pozicije prepuste nekima kojima je stalo do ove zemlje.
U svakom slucaju, posledice ovakve teske operacije na Srbiji cemo tek osetiti, bojim se.

Alex(a)

pre 17 godina

Moram priznati da sam se dobro nasmejao na ovo "podnošenje ostavke".Video Labus da brod tone pa brže-bolje da pobegne i da se baci Tadiću u zagrljaj. Stvorno su ovi iz G-17+ majistori u preživljavanju. Samo ne znam dokle?

Danko

pre 17 godina

Kada ne ispunis obecanja ili ocekivanja dajes OSTAVKU, to je normalno u normalnim zemljama!
Zato svaka cas Labusu.
Sta je sa ostalima?
Svi ali SVI treba da podnesu ostavke, to je moral, demokratija, legalizam....
G.Predsednice Vlade podnesi OSTAVKU!

MORALES

pre 17 godina

Ovo je odgovorna odluka, odgovornog ccoveka. Iako se sa vechinom poteza njegove partije, a posebno Mladjana Dinkicha ne slazzem, ovde je recc o ljudskom ccinu. Zanima me samo kad che Kosstunica da se obrati gradjanima, i da li che, ili je ovo saopsstenje "najbolje od njega za danas"!!! Gospodine predsednicce Vlade podnesite ostavku, i raspissite izbore! To Vam je moj "besplatan" savet!!!

Vladan

pre 17 godina

A onaj uspavani nas nije udostojio cak ni da izadje pred kamere i procita saopstenje. E znas sta pa i pokojni Sloba kad je odlazio u istoriju stade pored kamina i rece da bi sad da se igra sa unukom Markom. Ali brzo zavrsi u Hagu, sreca! Sad kapiram pa zato ovaj bezi od kamina, da mi je da njega smestimo u neki bajbok pa posle da predamo Mladica, a dotle nek imamo i sankcije.
DRAGI NAM PREDSEDNICE VLADE HVALA VAM ZA OVU IZUZETNU SPOLJNU POLITIKU KOJU STE VODILI I ODLUCNO RESILI PITANJE HASKOG SUDA! ZAUVEK ZAHVALNA OMLADINA SRBIJE!!!

Мајкл Џексон

pre 17 godina

Моралан потез би био да Г17 плус изађе из владе, а не да је подржава "као одговорна странка". И као, остали министри ће одлучити да ли ће да поднесу оставку на седници главног одбора-па јесте ви политичка партија или удружење оперских певача? И као нисте знали да Коштуница неће хапсити Младића, па нисте ни сањали да ће ЕУ да прекине преговоре, па морате опет да се састанете да видите шта ћете... Фарбајте ви неког другог, докле год сте у влади исти сте као и Коштуница, тј. одговорни што је џелат из Сребренице на слободи.

Laza_Maza

pre 17 godina

Mislim da je gospodin Labus bio dobar pregovarac sa EU i da je svoj posao dobro radio, on licno nije mogao da utice na hapsenje generala Mladica i zato smatram da je neko drugi trebao da da ostavku.
Ovako, gubimo coveka na jednoj poziciji koja je bitna za odnose sa Evropskom Unijom.

cvijus

pre 17 godina

Postovani gospodine Labus, makar ste ispali kao jedini castan u celom ovom cirkusu. Kad bi se samo i jos neki ogledali na vas, bilo bi od ostavka pa do predaja.

Dejan

pre 17 godina

Ni u kom slucaju ne mogu da se svrstam u simpatizere G17+, naprotiv, smatram da je njihova "politika" pogubna za Srbiju, ali Labusov cin je zaista duzan postovanja. Prosto mi je neverovatno da je u Srbiji neko od visokih funkcionera podneo ostavku. Obicaj je ovde da kada se vladari ustolice, ne napustaju tesko steceno mesto cak ni kada je ocigledno da su njihovi neuspesi daleko premasili uspehe.
Zato, svaka cast Labusu. U najmanju ruku ovo ce podici rejting njegove stranke.

amstel

pre 17 godina

Posten potez Miroljuba Labusa.
A G17 neka nastavi da podrzava Vladu dok traju pregovori o Kosovu. I dok se ne odluci sudbina drzavne zajednice. I dok preti pticiji grip. I dok traje rat protiv terorizma. I dok se ne zavrsi SP u fudbalu. I do sledeceg Gambola 3000.
Ehej, bre, ljudi, ovo je odlucujuca godina, pa ne sme valjda da padne Vlada!

Bane

pre 17 godina

Logican potez. I bas zbog toga sto je logican, neobican je za Srbiju, a posebno za politicare u njoj. Jos logicnije bi bilo da ostavke podnesu predsednik vlade i minstri koji u vladi vode politiku, policiju i pravosudje. Ali, to je vec previse logike za Srbiju.

Bane, Beograd

Mikica

pre 17 godina

Svaka čast. Najzad da neko u ovoj zemlji učini neku žrtvu, makar i ne bio odgovoran. Moralan čin. Razumem ga u potpunosti. Već dugo se videlo koliko ga cela ova situcija sa Mladićem nervira. Čovek je preuzeo mesto potpredsednika Vlade prvenstveno da bi se bavio priključenjem Evropskoj uniji, i sada kada mu je to konačno onemogućeno nije sebe više video u tom društvu i na tom mestu.
Dakle, samo napred Labuse!

max

pre 17 godina

Iako dosta kritikujem vladu i njen rad i kroz svoje komentare na B92, iako mislim da ova ostavka neće imati nikakav značajan odjek, moram da konstatujem da je ovo prvi ODGOVORAN potez nekoga iz vrha vlasti u prethodnom dugom vremenskom intervalu. Svaka čast i da posluži kao primer drugima.

Samo da ne bude kao sa Ljajićem: da se zbog "molbi" sav tužan vrati na staro mesto i povuče ostavku.

Ivan

pre 17 godina

Profesore sta vas je zadrzalo do sada? Znam da ste zrtvovali ime svoje stranke i pre svega svoje zarad politicke stabilnosti u zemlji nakon izbora 2003. godine ali mislim da ste trebali ranije da izadjete iz ove neprirodne koalicije(u redu uz podrsku dok se ne resi pitanje kosova)...pa da nakon toga ko ljudi izaberemo novu vlast.......Jos samo da se gospoda demagozi sete na sledecim izborima da izadju i da glasaju a ne da sede u foteljama i pricaju kako nista ne valja......U svakom slucaju profesore imate moj glas...

Sky

pre 17 godina

Ha, šio mi ga Đura. Sada je Labus, kobajagi ispao šmeker. Hajde da vidimo kako će G17 da se postavi. Neka odu svi, uključujići i predsednika skupštine, pa onda da pričamo. Ovako, zaboraviće se na Labusa, kao što više niko ne pominje Karića, RRA, Mobtel ... Koštunica ima dogovor sa radikalima, valjda je to jasno!

beogradjanka

pre 17 godina

Dao ostavku? Ma daj...
Ne verujem da ce njegova ostavka biti i usvojena, to je samo parada. Vrlo brzo ocekujem da se javi neko od dusebriznika koji ce gosn Labusa moliti da ne napusta vicepremijersku funkciju. A onda, kada se sve smiri desice se opet neka nova afera, tek da ima o cemu da se pise i prica.

Bata

pre 17 godina

Sve je to lepo ljudi, mozete da se divite ovom potezu, ali to ne menja nista na stvari - Srbija je i dalje u corsokaku podneo on ostavku ili ne. Vise bih voleo da se nazdravlja njegovom ili njihovom potezu hapsenja Mladica, nego ostavci. Kad se dodje do ostavke zbog neispunjavanja svoje duznosti i posla, suvise je kasno, te ove podrske i pozdravi deluju groteskno.

Dragana

pre 17 godina

Gospodin Labus je jedini ovim potezom pokazao sta znaci biti patriota.
Nazalost, oni koji su kvazi-patriote jos uvek sede u svojim stolicama,zagorcavaju zivot celoj naciji i pri tome nemaju nameru da odatle odu, jer kao i uvek moze dobro da se zaradi i digne kuca u selu na tri sprata!

Milan Popovic

pre 17 godina

Pregovori prekinuti, potpredsednik Vlade podnese ostavku,a premijer doktor Vojislav Kostunica napise saopstenje! U njemu kaze kako se u istoriji nije desilo da narod ispasta zbog jednog oficira! A KO BI TREBALO DA NADJE TOG "OFICIRA"?! Da li NEKO uvek sme da nas pogleda u oci?!!! Uzgred, kasni mi plata!

Predrag Veselinovic

pre 17 godina

Ljudi, pa ne zalećite se na prvu loptu. Prvo dobro i pažljivo pročitajte tekst.
On iz "moralnih" (pre bih rekao licemernih) razloga daje ostavku, ali odmah izjavljuje kako će G17+ i dalje podržavati Vladu !?
Pa o kakvom se ovde moralu radi?
Dakle, o čemu se ovde radi? Jasno je bilo i pre ovog poteza, a posebno sada, da su izbori najkasnije u jesen neizbežni. Ovime G17 pokušava da dobije (što bi šahisti rekli) na tempu i da preuzmu inicijativu. Takođe, ne treba smetnuti sa uma dugotinjajući sukob, koji se sve teže skriva izmedju Labusa i Dinkića, pa ovim potezom Labus pokušava opet malo da skrene pažnju na sebe, jer mu se liderska fotelja u „ekspertskoj“ stranci opasno drma.
E to je prava pozadina ovog poteza i tu nema mesto ni za „b“ od bravo!

goran

pre 17 godina

Razocaran sam i uvredjen kao stanovnik Srbije, jos jednom smo pokozali da nasa casna rac i obecanje, nista ne znace. Pozdravljam PROFESORA Labusa. Od kada vodi pregovore, UVEK je imao uspeha, UVEK je bar za korak priblizavao nasu zemlju EU, na svake pregovore je dolazio potpuno spreman i uspesno pregovarao. Medjutim UVEK je bio napadan i pljuvan, cak i njegova porodica !!!
E to Vam je zemlja Srbija danas !!!

Milica Andrejevic

pre 17 godina

Gospodin Labus je podneo ostavku..i...sta mi imamo od toga nista..kakva hrabrost kakv moralni cin pa G Labus je to znao jos u predsednickoj kampanji rekao je Kostunici sta misli o njemu a onda kad je video vlast na vidiku udruzio se sa njim veljom Ilicem socijalistima ..gledao kako radikali rastu ..i kad je pomogao celo to stetocinsko drustvo koje je jedino radilo na tome kako ce celu bastinu pokojnog Zorana Djindjica da uniste ..ovo je sada zavrsni udarac on pere ruke i mi treba da se divimo..Pamtite malo Srbi mozdane vijuge sluze i za to..sta cemo mi sada kao nartod?oni i dalje imaju vize za evropsku uniju Ceca nacionale se tu skoro hvalila kako ima vizu na godinu dana a mi necemo moci ni na deset dana na more ili bilo gde..ZA TO JE KRIV I G LABUS I NJEGOVA OSTAVKA NE MOZE DA POPRAVI NISTA ..

Milan

pre 17 godina

I koja je svrha ovoga osim bacanja prasine u oci javnosti i ubiranja jeftinih poena, s obzirom da ce njegova stranka i dalje podrzavati vladu koja nas vuce unazad.

Ljilja

pre 17 godina

Super,Labus je potresen,Vuk takodje ali, oni i dalje podrzzavaju Vladu. Zar to nije krajnje licemerje? Njima je kao mnogo stalo do ovog naroda i drzzave, Labusu naroccito do Kosova pa, kao, zbog toga podrzzavaju Vladu protiv ccijeg su naccina delovanja. Ma daj... Sve je to samo prazna pricca, sve njih interesuju samo pozicije i apanazza koja sledi iz njih. Sve ostalo je smao politiccka kampanja. To se odnosi i na DS koja nissta nije uccinila da srussi ovu Vladu iako se i oni ne slazzu sa njenim postupcima, kobajasski

Dušan

pre 17 godina

Ispravan potez odgovorne politike, problem je jedino u svesti naroda koju je teško promeniti, za odeređene je taj isti zbog koga se čitava ujdurma dešava i zbog koga Srbija ide nazad još uvek heroj, iako je po hiljaditi put pokazao i dokazao da je kukavica i ništa više. A kao što jedan od ljudi reče Koštunice i ostali srećan put u Azerbejdžan...nadam se da će G17plus imati još prilika da Srbiju vodi dalje ka prosperitetu...

Bitic

pre 17 godina

Nista znacajno nece se desiti i posle ostavke gospodina Labusa. Bice i bez labusa kao s'Labusom, traljava politika u Srbiji ce se nastaviti jos dugo.

Šumadinac

pre 17 godina

Još jedna nezrela politička odluka gospodina Labusa, bez obzira na sav doprinos koji je dao u sredjivanju stanja u nasoj zemlji. Sve ovo me podseća na trenutke posle prvog kruga predsedničkih izbora, kada je Maršićanin izgubio. I tada je Miroljub Labus svojom ishitrenom odlukom doveo demkratiju u Srbiji u opasnost, i zamalo doveo na vlast Tomu Nikolića. Smatram da njegova ostavka nije dobro rešenje,jer će Mladić kad tad biti uhapšen, dok je Labus ovim samo pokazao da nema ono što treba za jednog državnika. Ne odustaje se uvek kad iskrsne neki preblem, pa ma koliko veliki on bio. Ostavku u ovom trenutku može dati samo cela Vlada, a nikako njen pojedinac. Sada mi ostaje samo da se nadam da ostali iz G17 neće dati ostavke i da će se iskoristiti sve poluge državne moći za hapšenje Ratka Mladića.

Novosadjanka

pre 17 godina

Nije mi dovoljna njegova ostavka, hocu da ode i Kostunica i Jocic i .. .Hocu da ostanem da zivim u ovoj zemlji ali ne mogu od gore navedenih. Ja sam imala srecu da vidim svet a moja deca?

Zoran 51

pre 17 godina

Podnosenjem ostavke Gospodina Labusa je jedan moralan cin i javno priznanje da su pojedini clanovi vlade znali gde se nalazi Ratko Mladic i da iz njima znanih razloga ne zele da ga uhapse. Narod ove jadne Srbije moze da vristi nista mu ne pomaze uvek drugi znaju sta mu je dobro i zato ostavka i ima vecu tezinu i odgovornost.
Pitam se da li cemo morati ponovo na ulice da bi smo pokazali sta narod hoce i treba. Nema vise vremena za igranje i laganje: PREOSTALA GOSPODO IZ VLADE MARS NA ULICE I U POTRAGU ZA MLADICEM. Izadjite sami da ne dozivite 5. Oktobar.

ivan-sljivovo

pre 17 godina

u ovom slucaju samo neopoziva ostavka i izglasavanje nepoverenja vladi dolazi u obzir. Svaki drugi izgovor (kosovo i td.) je neposten nacin da se sto duze ostane na vlasti. Dakle vanredni izbori pre leta.

Ilija

pre 17 godina

Ne budite smesni. Sad je on podneo ostavku, onda ce da ga zamole a on ce u interesu naroda i zemlje povuci ostavku. Pa nismo deca. Setimo se "neopozive" ostavke Markovica u skupstini.

Mashinovodja

pre 17 godina

Polako, polako, živi bili pa videli.
Nije rekao "podnosim NEOPOZIVU ostavku", što znači da itekako može da povuče ostavku "zbog interesa Srbije u ovom teškom i sudbinskom trenutku, bla, bla, bla ..."
Dakle, kao i sve ostalo što se radi u Srbiji, mož'da bidne, al' ne mora da znači. Ja bih još malo sačekao pre nego što počnem da pevam hvalospeve Labusovoj mudrosti i principijelnosti. Šta je sa ostalima iz G17%? Hoće li i oni podneti ostavke na vrlo unosna članstva u upravnim odborima državnih firmi? Malo morgen!
Da im je stvarno bio važan interes Srbije, podneli bi ostavke onog trenutka kad je Koštunica počeo otvoreno da se pajda sa SPS-om/SRS-om, da mulja s poslaničkim mandatima i da drsko i bezočno krši sve moguće zakone samo zarad ostanka na vlasti.

Goran

pre 17 godina

Vlada bi morala da padne i da se raspisu izbori.
Ipak je oko 60 % gradjana na svim izborima od 2000 godine na ovamo glasalo za povezivanje sa Evropom a ne za mitsko-legendarno-patriotsko-simbolicku Srbiju...

G-Can

pre 17 godina

Ako imaju imalo dostojanstva cela vlada i Kostunica bi trebali takodje da podnesu ostavke ali ne verujem da ce vise iko da se odluci za ostavku. Dobro cuvaju svoje fotelje. Da sam na njihovom mestu ne bih od stida izasao na ulicu a ne da "radim u interesu Srbije" i da se vozikam i putujem na racun drzave.

anarhojapi

pre 17 godina

i dodje bog i rece: "neka bude mladic!"...
bice da je to trange-frange dil koji su isposovali onim zakonom o verskim zajednicama...tante za kukuriku...lepo je to kad sudbinu 8 000 000 gradjana srbije trampis za sudbinu jednog gradjanina bosne i hercegovine, koji uz sve to sebe drzi za [da ne kazem vec sta] drzavljana RS...bahatost, nista drugo...cenim gest coveka koji je jeo i gutao sve i svasta protekle 2 godine i napokon izludeo...ne verujem da ce njegov primer jos neko slediti...

Jednom vlast, uvek vlast!

pre 17 godina

Povlaci se iz Vlade jer je Vlada nesposobna ali ce nastaviti da je podrzava??????
Ma dajte ljudi koga on to zeza? Ovo je samo malo, da se opere, vratice se, ne brinite!
A on da ima i malo morala ne bi ni ulazio u vladu sa Kostunicom!

milos

pre 17 godina

Koliko je prethodna vest o prekinutim pregovorima porazavajuca,ova je ohrabrujuca. Ovaj covek, za koga nikada nisam glasao, je u mojim ocima porastao i nadam se da je to najava pojave odgovornih i casnih politicara, profesionalaca, ljudi koji ce doneti napredak Srbiji. Gen.Mladic ce se verovatno i uhapsiti, ali Vlada nije ispunila obecanje i to ima odredjenu tezinu. Ostavke su jedini ispravan potez.

Dovla

pre 17 godina

Iako imam velike rezerve i u odnosu na dosadašnje političke aktivnosti milog profesora u ovoj katastrofalnoj vladi, i u odnosu na realnu vrednost njegove ostavke, ipak ovaj čin valja pohvaliti, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što je to valjda prvi put da neko na ovako visokom položaju u Srbiji podnese ostavku iz nekog valjanog razloga (a da nije na to ne baš nežnim sredstvima primoran). Daj bože da se ostavka kao političko oruđe i etička kategorija malo više zapati u lokalnoj žabokrečini, jer ova farsa sa ljigavcima, kriminalcima i beskičmenjacima više nije čak ni zabavna.

Aleksandar

pre 17 godina

Za svaku pohvalu. Svaka cast, gospodine Labus. Bio gospodin covek i ostao. Shto neko rece najbolji i najhrabriji potez od osnivanja G17 plus!!

misa rex

pre 17 godina

Full respect za g. Labusa, ali to je polovicno resenje. Ostavke da podnesu svi iz G-17, takodje iz SPO-a, pada vlada. E, to se zove politicka odgovornost i doslednost. Ovako, ako se samo zavrsi na Labusovoj ostavci, opet idemo u politicko muljanje i mesetarenje. Sa polovicnim i bezlicnim resenjima smo i stigli dovde.

baki snimatelj

pre 17 godina

Ljudi, ko je odgovoran za potragu,ko je odgovoran za ubistva na ulicama opet,ko je odgovoran za toliki kriminal ponovo, ko treba da hapsi, pa naravno to je Jocic i onaj Bulatovic. Jedan otisao u Kinu , drugi ni da pisne a Labus daje ostavku. Kostunica je hteo policiju, BIA-u, sudstvo i jos dosta toga i dobio je ali samo da bi sebe sto duze zadrzao u milom mu polozaju. A Labus kaze : trazili su ga svugde e li ne samo tamo gde je bio...

Vera

pre 17 godina

Labusova ostavka na mesto potpredsednika Vlade bice iskrena samo ako G17 Plus izadje iz Vlade i dovede njen opstanak u pitanje. Do tada je to samo sitni dnevno politicki cin. A to treba da ucini i Vuk Draskovic. A ko ce onda sa kim praviti koalicionu vladu, to cemo videti, mada je, mislim, jasno. Vera

Rale NS

pre 17 godina

G17 su poznati kao najfleksibilniji politicari cim namirisu da jedan brod tone oni prvi bezze i pokusavaju da se usele u drugi brod. Sve i da ode ova vlada i da se napravi nova kada bi me neko pitao ko ce da vodi finansije ove zemlje (bolje reci da unistava, razvlaci i rasprodaje ispod cene a sve na stetu naroda) mislim da bi mi jedan pokusaj za pogadjanje bio dovoljan. Oni su i Covica prevazisli. Tako da mislim da to uopste nija casna ostavka vec samo klasicna politicka racunica... Svaka cast majstore od vas se treba uciti...

sheky b.

pre 17 godina

Zanimljiv mi je komentar dezurnog politichkog komentatora Goatija: "Nema mesta iznenađenju jer je bilo iluzorno očekivati da Vlada koju podržava Socijalistička partija Srbije ispuni obavezu saradnje s Hagom i izruči Ratka Mladića."
Pa koliko je ova vlada izruchila hashkih optuzenika dosada - 15 - a prethodna JEDNOG!

sinisa

pre 17 godina

Ako je gosn. Labus zaista zeleo i zeli da bude dosledan do kraja, onda treba da G 17 uskrati poverenje Vladi i da jednom dodju ti izbori koji se odavno najavljuju.

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Drago mi je da je barem jedan politicar podneo ostavku posle ove sramne politike vlade, ali mi je zao sto je to morao da ucini Labus, a ne covek odgovoran za celokupnu politiku, a to je Kostunica. U normalnim zemljama, a ne banana republici kao sto je nasa, cela vlada bi do sada ponela ostavku, ali njima je bitnije da sacuvaju svoje plate u fotelje nego dobrobit srpskog naroda.

Gordana

pre 17 godina

Ovo je znatno promenilo misljenje koje sam imala o ovom coveku i povratilo veru u G17. Pa i ako je marketinski potez dovoljan je da zadovolji nase duse! B R A V O!!!

StudentNS

pre 17 godina

Ne ulazeci u Vase motive za ostavku,drago mi je da ima neko ko nije pobegao u misiju rupu, mogla bi cela vlada da se ugleda na Vas, mozda i dobiju neki glas na sledecim izborima.. Prolaze polako vremena penzionera a ako i dalje budete ignorisali mlade, bicete glavni u domovima penzionera..

Milos

pre 17 godina

Labus, da je ostao na funkciji potpredsednika vlade, morao bi ili da i dalje gleda u oci strane sagovornike i laze ih bezocno ili da cini kao Vuk Draskovic, da govori “ ja se licno s tim ne slazem ali sta mogu, tajne sile u vladi su jace”. Posto je pametan covek, uvidja da su oba resenja za njega podjednako neprihvatljiva i da vise ni prva ni druga varijanta nece kod stranaca proci, pa zato podnosi ostavku. Vaznije od njegove ostavke, medjutim, je dalje ponasanje G17+.Ako oni “iz patriotskih razloga, zbog Kosova” ili “da radikali ne bi dosli na vlast” ili iz nekog treceg , bilo kog razloga, produze da daju podrsku vladi, oni su objektivno njeni saucesnici i pozivanje na te razloge sutra im ne bi smelo da pomogne da se ponovo prestroje i sa takvom politikom opstanu na politickoj sceni. Jos je interesantnije pitanje da li ce sada “igraci iz senke” oceniti da su preigrali i da i Kostunica mora da ide jer vise nema medjunarodni kredibilitet. Ako se u narednim danima pojacano pocne da pojavljuje u javnosti n.pr, Zoran Drakulic, to bi mogao da bude znak da je i ta opcija, “nove, nekompromitovane licnosti” u razmatranju

Danica

pre 17 godina

Ako ne prestanu da podrzavaju vladu,onda ova ostavka nema nikakav smisao za nas kao drustvo.Mozda ce samo Labus moci mirnije da spava.Danica

Sandra

pre 17 godina

Jeftin trik, vratice se vrlo brzo. Smucio mi se i Mladic i Kostunica, i Hag.. Svakog dana nas bombarduju tim informacijama kao da mi gradjani imamo nesto od toga ili ne daj boze, kao da sami nesto nismo ispunili prema Hagu. To je takav politicki impotentni egzibicionizam da je degutantno i pricati o tome.

sofija

pre 17 godina

Normalo da je dao ostavku. Ali to nista ne govori o stavu G17 plus tj o njihovoj svesti sta Srbija ovim gubi. Ako uskrate podrsku Vldi u Parlamentu, onda ce to imati smisla.
Pozdrav

prognanik

pre 17 godina

"Velika steta"imamo mi Labusa mnogo u politici.Da je cxovek takav kakvim zeli da se prikaze ne bih ni sjedio u vladi ko predstavnik jedne male stranke koju podrzava jedan manji broj gradjana Srbije.Cela vlada bi h trebala da podnase ostavku ne zbog Mladica ili EU nago zbog katastofalne situacije u zemlji.Treba da da dodju novi ljudi koji nece pristai na ucjene zapada ili pak koji ce postovati sebe i svoj narod tako sto ce traziti od Karle da podnese tuzbe protiv svetskih mocnika koji su nas u ime "demokratije"darivali uranijumom.Sve dotle dok budemo savijali kicmu oni cenam na njoj sedeti.To je pocelo od Milosevica a nastavlja se i kod "demokrata" koje je taj isti zapad "podrzavao"verujuci da ge odraditi posao za njih.Posto i stari gospodin nije uspeo da uradi ono sto je obecao svojim mantorima morao je da ode.Tu je sva mudrolija omenute ostavke.

Pavle

pre 17 godina

Svaka cast profesore Labus!!! Najzad jedan odgovoran cin odgovornog coveka. Zrno zita medju kukoljem. A sta reci o pismenom saopstenju Premijera? Cini mi se da covek misli da smo svi diletanti. "Vlada je ucinila sve sto je u njenoj moci da general "ode" u Hag." Apsolutno tacno. Ne treba biti mnogo pametan da bi se iz ove recenice mnogo toga zakljucilo. Razlika izmedju reci "da ode" i reci "da bude uhapsen" je velika. I tu je gospodin Premijer potpuno u pravu. Vlada je sve svoje napore usmerila na ubedjivanje generala da se dobrovoljno preda. Na pamet nije Vladi padalo da upotrebi instrumente drzavne sile i uhapsi generala. No, to je potpuno u skladu sa Premijerovom politikom i jos vise sa njegovim ubedjenjem da ne treba nikoga "u bukagijama" isporuciti u Hag. Koliko je to odgovorna politika, zakljucite sami. Na vidiku je radikalsko-deesesovska vlada. A kada ce ona tacno biti oformljena bicemo obavesteni pismenim saopstenjem Premijera.
Pavle

Nostradamus

pre 17 godina

Pa koliko se secam Kostunica je pre mesec dana izjavio da peruzima odgovornost na S E B E!!!!I, cudna mi cuda, poturio Labusa i dao saopstenje za javnost!!I sta sve ne naprica za kratko vreme...Rasplakao sam se!!!

Banat

pre 17 godina

Ne vidim zasto je podneo ostavku. Korisniji je bio u Vladi nego ovako. Dobro je sto podrska G17 ostaje.
I dalje smatram da se stvari ne trebaju raditi iskljucivo zbog nekog tamo clanstva. Srbija bi mnogo bolja drzava bila ako bi zadovoljavala politicke i ekonomske standarde EU, a bila van nje nego da je u EU, a da je neka smesna drzava.
Verujem Vladi da ne znaju gde je Mladic.

Nenad

pre 17 godina

Drago mi je sto je sto je gospodin Miroljub Labus podneo ostavku ali isto tako mi je zao zbog toga sto je ta ostavka podneta cisto radi sakupljanja jeftinih poena kod gradjana Srbije.

slobodan

pre 17 godina

Smatram da je ovo moralni i politicki koektan cin, s obzirom na cilj potpredsednika Vlade i stranke kojoj pripada, a to je brzo pristupanje Evropskoj Uniji. Medjutim, prosto je neverovatno, da ce ova Vlada i dalje opstajati, uprkos objektivno teskim okolnostima u kojima vlada, i raznim ogranicenjima manavarske prirode. Bez obzira sto je gospodin Labus podneo ostavku, to nece presudno uticati na pad Vlade Vojislava Kostunice, jer ce stranka G17 plus i dalje podrzavati Vladu, a po svemu sudeci ostali ministri iz te stranke ce najverovatnije i dalje ostati u njoj. To svedoci o stepenu politicke apatije i relativno velike nezainteresovanosti javnosti da kritikuje lose rezultate vlasti u Srbiji. Iako postoje odredjene kritike, one su vise formalne prirode i nemaju dovoljno odjeka. Tako je na primer, meni licno, potpuno neasna uloga opozicione Demokratske stranke, koja umesto da podstice gradjane na razmisljanje i aktivisticki pristup,jednostavno umrtvljuje javnost koja je potencijalno demokratski i proevropski orijentisana. Necemo valjda takvu ulogu ocekivati od Srpske radikalne stranke?

dusan

pre 17 godina

Ja molim preostale clanove G17 da ne podju za primerom svog predsednika, jer pobogu kako cemo bez Albijanicevih genijalnih opservacija i tumacenja uspeha Kostunicinog kabineta, kako cemo bez inteligentnog analiticara Antica, kako bez Mladjna? Pobogu ljudi!

mlatimus

pre 17 godina

Napisacu i ovde - Srbija je u Labusu izgubila jedinog coveka koji je predstavljao njenu sponu sa Evropom.
Ako je vlada zaista znala i zna gde se nalazi Mladic i ako je Labus jedini podneo ostavku, iako on kaze da je to zbog prekida pregovora sa EU to je upravo zbog opstrukcije saradnje u okviru Kostunicinog kabineta, to znaci da je Mladic prisutan i u Vladi Srbije.
Odlaskom Labusa, kao i skorim raspadom Vlade, dolazi dug period stagnacije Srbije i preloma reformi. Cak i kada DS udje u vladu nova vladajuca koalicija u kojoj ce biti mesta za ceo Demokratski blok nece moci da nadomesti ono sto Srbija ovog trenutka propusta, kao i ono sto je vec odavno propustila.
- Motiv za srpsku inteligenciju da se sto pre priprema za odlazak iz zemlje za dobar period svog zivota.

boki

pre 17 godina

Bravo Labuse!
Pa konacno ste shvatili - ocekujem da uticete na stranku da napuste Kostunicu, pa kada to uradi i spo - e onda ce premijer biti sa onima kojima je oduvek ideoloski, kulturoloski i emotivno pripadao, radikalima i spsom.

Nemanja

pre 17 godina

Profesore, bravo zbog ostavke. Ali ne podržavajte vladu zbog Kosova, jer to je gubljenje vremena. Pa tek će sada sigurno Kosovo biti nezavisno.

Vido'je

pre 17 godina

Ja ne vidim sta je mogao drugo da uradi. On je vodio pregovore - znaci on ih je i uprskao. Mozda bi g. Kostunica trebao da bude kaznjen sto mu je verovao da moze da se nosi sa tim problemom. Valjda ce neko sposobniji doci na njegovo mesto. Nije nego, sad su drugi krivi za posao koji je on vodio glavom i bradom. Ako su ga sputavali u poslu trebao je ranije da da ostavku.

AlSmoNaivni

pre 17 godina

Kakva je bre to farsa. On kao podnosi ostavku a G17 ,ciji je on predsednik, ostaje u Vladi i nema pada Vlade ,novih izbora-oni koji nisu uhapsili Mladica su i dalje na vlasti. Znaci na istoku stare price na zapadu nista novo.

mlatimus

pre 17 godina

Napisacu i ovde - Srbija je u Labusu izgubila jedinog coveka koji je predstavljao njenu sponu sa Evropom.
Ako je vlada zaista znala i zna gde se nalazi Mladic i ako je Labus jedini podneo ostavku, iako on kaze da je to zbog prekida pregovora sa EU to je upravo zbog opstrukcije saradnje u okviru Kostunicinog kabineta, to znaci da je Mladic prisutan i u Vladi Srbije.
Odlaskom Labusa, kao i skorim raspadom Vlade, dolazi dug period stagnacije Srbije i preloma reformi. Cak i kada DS udje u vladu nova vladajuca koalicija u kojoj ce biti mesta za ceo Demokratski blok nece moci da nadomesti ono sto Srbija ovog trenutka propusta, kao i ono sto je vec odavno propustila.
- Motiv za srpsku inteligenciju da se sto pre priprema za odlazak iz zemlje za dobar period svog zivota.

Ivan

pre 17 godina

Najbolji politicki potez od osnivanja stranke G17 Plus. Bravo profesore, jos jednom ste pokazali da vam je Srbija zaista na prvom mestu. A sada jedva cekam da vidim kako ce ovi sto su im fotelje na prvom mestu da reaguju, kakve li ce oni retoricke bravure da izvode...

Slobodan

pre 17 godina

Ima tu mnoooogo odgovornijih koji se ne oglašavaju. Da i malo ima morala u glavama ministara svi bi oni kolektivno podneli ostavke.

Nenad011

pre 17 godina

Castan cin pre svega, ovim primerom bi trebali da se povedu i drugi clanovi vlade jer u suprotnom postaju saradnici u daljem unistavanju Srbije koja je vec previse u zaostatku.

Salle

pre 17 godina

E sada samo da ga ne ubedi Kostunica da ostane jos malo znate zbog interesa Srbije ,a ko ce da odgovara za ovu lakrdiju sa EU, neko mora jer Zoran Djindjic je dao zivot zbog toga a oni, traze "Cuda" i kada zeznu daju ostavke, sram ih bilo , sve zajedno u "paketu" sto rece jedan od njih.

Goran Kraljevo

pre 17 godina

Podnosenje ostavke je igra za domacu upotrebu. A oni koji treba da odu su> Ministar unutrasnjih dela Jocic, ministar za sudove Stojkovic a pre svih prvi ministar Kostunica.
Iza toga ustavotvorna skupstina, novi ustav, izbori pa denacifikacija i lustracija naroda i drzave.
Pozdrav iz centralne Srbije

Jelena

pre 17 godina

Svaka cast gospodine Labus. Pljunuli su na vas sav rad od 2000. godine do sada i normalno je da odete sa te funkcije. Sada se vidi kome je stalo do ove drzave.

znanje na poklon

pre 17 godina

Čudna mi čuda. Nije rekao da će G17 da istupi iz vlade. Znači, samo se on povlači. To i liči na njega i na njegovu stranku.

Onaj koji razmislja

pre 17 godina

A onda ce kada Kostunica uhapsi Mladica da se vrati na velika vrata u Vladu Srbije i na taj nacin da iz cele ove sramote koju nam je priredila Vlada izadje cistog obraza. Vrhunsko licemerstvo na delu. Ja razumem njegovu rezigniranost prekidom pregovora koje je on vodio a da pritom nije imao uticaj na okolnosti koje su direktno uticale na prekid ali onda poimecne treba da kaze ko je kriv i zasto je o tome cutao do sada. Tek sada je saznao da obijac trafika nece uhapsiti Mladica na vreme? Tek sada je saznao da drzava nije u stanju da resi osnovni problem koji je tisti? Nije nego. Ovako, gospodin Labus postupa krajnje licemerno pokusavajuci ovim cinom sa sebe da skine odgovornost i pokaze svoj stav prema problemu. Da je sve ovo iskreno, ova ostavka bi dosla mnogo ranije a ne onda kada je doslo vreme za pranje ruku od dojucerasnjih kolega. Licemerno!

p.s. znajuci prevrtljivost gospode iz G17, ne bi me cudilo da se sutra vrati na posao posle Mladjinog "prijateljskog" ubedjivanja, bas kao sto je to i dobri Pedja Markovic morao da uradi u nekoliko navrata.

Mirjana Bobic, docent Univerziteta

pre 17 godina

Poruka iz Portlanda, Mejn (USA): Primer Labusa bi trebalo da sledi cela srpska vlada i da Kostunica odmah sa celim kabinetom podnese neopozivu ostavku. Ovo je necuveno kako se igraju sa sudbinom i buducnoscu cele nacije!!!!

Slobodan Jaredic

pre 17 godina

Labus je dokazao da je jedan od najodgovornijih politicara na srpskoj politickoj sceni i pri tom pravi (mozda i jedini) gospodin. Nadm se da ovaj poraz srpske vlade nece opteretiti jedine koji u njoj dobro i proevropski rade, u interesu svoga naroda, mislim na G17 Plus. A Kostunici, Naumovu, Stojkovicu, Velji i ostalima - srecan put u Belorusiju, Azerbejdzan i slicnim drzavama, ako su i tamo njihove ideje napredne

Ivana

pre 17 godina

Ne pripadam klubu ljubitelja G17 nit' gospodina Labusa, ali ovo je potez zasluzan postovanja. U svakoj drugoj zemlji ovakva stvar bi bila normalna i ocekivana, i za manje stvari nego sto je sada u pitanju. A u zemlji gde su poslanici, ministri, uopste svi na vlasti, za svoga mandata koncentrisani jedino na svoje dobro i resavanje svojih tekucih problema i poboljsanje materijalnog statusa, bez osecanja ikakve licne odgovornosti za to sto svaj narod vode u propast- ovo je nesvakidasnji potez.

Dragan

pre 17 godina

Pogodilo se bas, ostavka u pravo vreme. G17 plus ce na ovome dobiti politicke poene a vlada uskoro pada pa idu izbori... Uvek nadju zgodan trenutak da se prestroje.

Kernel

pre 17 godina

I šta ćemo sad? Da svi damo kolektivnu ostavku na svoja radna mesta i da gledamo u nebo i u pasulj šta će da se desi? Smešno!

Aleksandar Marinkovic

pre 17 godina

Konacno je Labus podneo ostavku i to nenajavljeno, da li je to samo trik ili ce stvarno g17 oboriti vladu. Ako i ministar Stankovic podnese ostavku kao sto je najavio, evo nama izbora. Spremi se SRBIJO i nemoj ponovo da te prevare.

bt

pre 17 godina

Video čovek da će umesto cvetanja banaka sad morati da procveta i privreda, a to je malo teži zadatak. Nadam se da će se neko konačno setiti da nam je spas u nama samima a ne u lažnoj pomoći i obećanjima.

Gaga

pre 17 godina

Odgovornost vs Pozoriste
Iako bi se o Potpredsedniku Labusu moglo reci i poprilicno negativnih stvari, ovoga trenutka on je eklatantan primer odnosa visokog drzavnog sluzbenika prema, tako retko u nas, odgovornosti!
Ali zato (za sada!?!) na drugoj strani prvi covek Vlade Srbije i dalje nastavlja da se nasladjuje vlascu i izbegava da i sam snosi posledice za neuspehe Vlade i licemerje koje nam svakodnevno emituje. Na jednoj od poslednjih konferencija za stampu licno je pripisao sebi odgovornost za eventualno neisporucenje Mladica Tribunalu. A sada? Nekoliko reci, bez i trunke samokritike. Bez jasnog pokazivanja namere i rokova da se posao sa Mladicem zavrsi. "Vlada ce sve i dalje ciniti...". Sramota. Kao gradjani, zainteresovani za sopstvenu evropsku buducnost, imamo pravo da svim raspolozivim demokratskim sredstvima i pritiscima "iscedimo" iz kameleona rok za isporuku Mladica. Ne obecanje - vec rok! U protivnom, neka nesposobni Premijer, koji pod sobom ima svu moc ove drzave - ODE! Krajnje je vreme da se ova pozorisna predstava prekine!
I zato IDITE! Neko u Evropu, a neko u istoriju!
Gaga, Beograd

BT

pre 17 godina

Ako se ovo ispostavi kao tacno, onda ce valjda novi izbori, ja se nadam. Cekaju nas turbulencije na politickoj sceni, sem ako Kostunica opet ne ubedi Labusa da je bolje da ostane, pa se sve nastavi po starom. Videcemo...

Aleksandar

pre 17 godina

Dok ne vidim da to javno sam izjavi - ne verujem... On je verovatno politicar koji je najvise ostavki najavio i podnosio, pa nikako da ijednu dogura do kraja.
Ako zaista jeste - svaka cast, bar da se neko smatra odgovornim za ovaj skandal. Mada treba mnogo vise 'glava' da padne i to ne samo iz Vlade, da bi se uopste govorilo o poimanju politicke odgovornosti trenutne oligarhije.

Bole

pre 17 godina

Ne mislite valjda da ce Mladja da podnese ostavku, ili da ce poslanici G17 da izadju iz kolaicije sa DSS, ma daj te, ne kolje se koka koja snosi zlatna jaja, nije Mladja lud da sada kad je lepo poceo da dolazi do parica napusti mesto ministra finansija, ili da poslanici G17 prestanu da daju podrsku vladi, pa nisu ludi da sebi seku granu na kojoj sede, znaju oni dobro da na sledecim izborima ne postoje teoretske sanse da se dokopaju ponovo poslanickih plata, zato, bolje je cutati, ne talasati, i onako znaju da u parlamentu nema opozicije koja bi ih srusila. E Srbijo, Srbijo, placi za svojim narodom a ne za nabedjenim generalima koji takvi kakvi jesu znase kako se zovu u Srbiji, ipak mi ne pristoji kao jednoj zeni da ih ja tako zovem, ima dosta muskog sveta u Srbiji pa neka ga oni nazovu pravim imenom.

laik

pre 17 godina

Prvo što sam pomislio,bilo je emotivne prirode-Hvala bogu da neko uradi jednu odgovornu stvar. Onda sam razmislio i shvatio gde živim,pa očekujem g.Labusa kao savetnika premijera Srbije za evropske integracije, u narednih nekoliko nedelja.

Fake Boza Pub

pre 17 godina

Konacno da neko iz Vlade digne glas protiv katastrofe u koju Kostunica i njegovi salonski nacionalisti vode Srbiju. Ukoliko se vest pokaze kao tacna i konacna, imacemo priliku da se uverimo da li je g. Dinkicu draze da po svaku cenu ostane u ovoj sramoti od Vlade ili ce slediti potez svog predsednika stranke.
Na zalost, ne ocekujem da ce Srbija uskoro biti normalna zemlja kakvoj smo se nadali pre skoro sest godina.

Somoza

pre 17 godina

Da li sam dobro cuo da Labus podnosi ostavku, a G 17 plus ipak nastavlja da podrzava Vladu u Parlamentu? Ako je tako, onda je rec o dilu Labusa i Kostunice - i vlada u sedlu i Mladic na broju, a Labus dosledan.

Subotica

pre 17 godina

U potpunosti podržavam ostavku potpredsednika Vlade Republike Srbije MIroljuba Labusa. Uradio je sve što je mogao za građane Srbije. Srbiju je predstavljao u najlepšem svetlu. Za razliku od njega obećanja premijera Vojislava Koštunice su ravna O. Ako zna gde je Ratko Mladić a verovatno zna jer ne bi davao obećanja istog momenta ga je trebao izručiti, ali pošto je nedovoljno obavešten to se nije dogodilo. Još jednom podrška gospodinu Miroljubu Labusu koji je pokazao da su mu građani Srbije na 1.mestu. Uradio je sve što je mogao SIGURNO

Zoran

pre 17 godina

Konačni, bravo za gospodina Labusa. Iako sam ovo očekivao još ranije, jer se videlo od samog početka ovog problema sa sudom i Ratkom Mladićem, da Premijer nema nameru da hapsi i isporučuje optužene u Hag. Nadam se da ima još iskrenih i dostojanstvenih ministara u ovoj i ovakvoj vladi. Niste ispunili obećano i očekivano i logično je da odstupite i prepustite onima koji znaju i hoće da rade u interesu države i naroda, bilo to i jako ne opopularno ali se mora odradite jer je to za dobro svih.

Alex

pre 17 godina

Ne spadam u poklonike G17 i Miroljuba Labusa, ali pozdravljam njegov postupak.
Šteta samo što je ostavku dao pogrešan čovek, jedina zaista odgovorna osoba je Vojislav Koštunica, a Labus je kriv samo toliko što je mislio da sa Koštunicom nešto može da uradi.

Горан

pre 17 godina

Ова странка тренутно не прелази иѕборни цензус и ово ће сигурно да им дигне рејтинг... Не видим друге мотиве... Част и образ сигурно нису...

Posmatrac

pre 17 godina

E kada bi i drugi tako postupali gde bi nam kraj bio. ali fotelja i privilegije su sladji od morala, karaktera i odgovornosti. Samo cuvajte "srpske heroje" a sto narod zivi u bedi i nemastini neam veze.

Mancini

pre 17 godina

Svaka cast Gospodine Labus !
Da nam je vise takvih politicara / ljudi ova zamlja imala bi buducnost ! Ovako - zbogom pameti, good by Europo, i ... ko zna kad, i ko zna gde, ... Obavestite Kostunicu da ce osim CG, Vojvodine, Sandzaka i otici i ostatak Srbije - ostace samo on, BIA i Javni servis.

Milosh

pre 17 godina

Sada ce vrata radikalima da se otvore za povratak na vlast. Sto ce dovesti do proglasenja Kosova nezavisnim. Dva meseca bice izgubljeno na izbore i jos dva na formiranje nove vlade. Ova vlast kakva takva bila je zadnja nada za Srbiju. Ko ce sada to da spreci? Srbiju su politicke partije, a bukvalno sve su bile na vlasti, dovele do ovde. Samo cudo moze da nas spasi .... Meni je dosta da izlazim na izbore da bi "sprecio radikale", neka na izbore izadju oni fantomi sa sahrane, neka glasaju za crvenog vojvodu i neka ugase svetlo na kraju.

Nina

pre 17 godina

Odgovorno. Jedini postupak koji je iole castan i na mestu. Ipak, ne mogu da se otresem misljenja da sada vec bivsi vice-premijer Srbije nije ucinio sve sto je bilo u njegovoj moci da se Mladic i njemu slicni privedu pravdi ! Ta necemo sada da se pravimo neupuceni. Uzevsi u obzir na koji je nacin funkcionisala ova vlada, sigurna sam da bi bilo koji ultimatum od strane G17 ili SPO-a za ispunjavanje obaveza prema Hagu doveo Kostunicu u situaciju da uradi to sto se mora. Svakako mu nije stalo do boljitka naroda, vec iskljucivo da zadrzi svoju fotelju koju je svakako stekao na najgori moguci nacin ( podsecam da ubistvo naseg premijera Djindjica jos uvek nije rasvetljeno - znamo ko je povukao obarac, ali ne i ko je narucio ubistvo ).
Dole Vlada ! Imamo li snage za jos jednu promenu ??? Ne daj se, Srbijo !

vladimir

pre 17 godina

nije sija nego vrat!sta to znaci da podnosi ostavku na mesto podpredsednika vlade da ne bi ucestvovao u ovakvoj politici a njegova stranka i dalje podrzava tu istu politiku vlade srbije.

Dragan

pre 17 godina

Gospodin Labus je pokazao da poseduje svest o trenutnoj situaciji u kojoj se Srbija nalazi.Pokazao je odgovornost za posao koji obavlja. Bojim se da ostali u Vladi nisu toga ni svesni.

Milan

pre 17 godina

Konacno je neko reagovao na losu politiku Vojislava Kostunice! Dokle da propadamo? Ja ionako idem odavde uskoro da se pridruzim ostatku mladih koji su pobegli u prethodnih 15 godina. Ne zelim da robujem inatu! Zbog Mladica i Karadzica skoro sedam miliona ljudi ce i dalje stajati u mestu dok ce nasi susedi ici pravo u Evropu. Svaka nam cast. Ogorcen sam po poslednji put, sada me nista ne moze iznenaditi.

Zoran Tašin

pre 17 godina

g.Labus je čovek od reči i, za razliku od ostalih, smatra da je poverenje ključ uspeha. Mada, ova vlada je puno toga izdrzala, mislim da će i ovo.

Melanija

pre 17 godina

Ostavke treba da "pljušte na sve strane", samo Labusova ostavka nije dovoljna ako Vlada misli da se tako opravdava pred gradjanima! A, Koštunica svoja saopštenja neka nosi svojoj kući a javnosti neka "gleda u oči" i objašnjava neobjašnjivo i njegovo lično i ponašanje svih relevantnih činioca vlasti!!!

Demokrata

pre 17 godina

Iako ne volim Labusa i ne slazem se sa politikom G17, i mislim da je i ranije bilo mnoooogo prilika da podnese ostavku, ipak zivimo u Srbiji i svaka cast na ostavci. A gde su ostali koju so odgovorni za ove i gomilu drugih propusta: Kostunica zbog svega sto on jeste, Jocic zbog spec.suda, Velimir Ilic zbog udaranja novinara, afrea sa lokomotivama....

celtic

pre 17 godina

Castan potez na kraju. Nadam se da ce i ostali razmisliti o ovome sto se desilo. Ova drzava je jos jednom dobila samar, jos jednom je ponizena i neko zbog toga mora biti odgovoran

Milan

pre 17 godina

Ostavka je još poduže bila dobar potez, al valjda ostaje odgovornost za "dosadasnje rezultate" ili će da se pokaže da je pamćenje birača izmedju dva hranjenja? Šta će biti s koferom?
Dobra je bila fora sa podsticajem zapošljavanja (Dinkić) al pošto neće biti deo svega ovog opet propade realizacija ostaje mu samo za CV.

Gradjanka

pre 17 godina

Fala bogu da se neko oseca odgovornim. Samo su svi trebali da budu smenjeni i vlada raspustena a ne da daju ostavke. Ostavka je onako, kao nije kriv, sta se tu moze, nije u mojoj moci, licni cin, bla, bla .... A u stvari, niko to nije ni hteo iskreno. NIKAD!
U bosanskim novinama pise da je Mladic tesko bolestan, da se nagodio, da jos malo ceka da se preda, pa kad tamo stigne nista nece biti od sudjenja jer navodno vec ima metastaze.
Ne znam da li da verujem u tu pricu.
Ali nije samo Mladic taj koga traze. Gde su magacioner Hadzic i ostala braca!???
A gde su nam predsednik i premijer?

Biljana

pre 17 godina

Sta cekate vi ostali? Ne mislite valjda da nas stitite koalicionim cuvanjem fotelja? Bila sam kivna na Labusa zbog mnogo toga, ali sad mogu samo da pohvalim potez!

TkN

pre 17 godina

Neko moze da da ostavku na mesto vice-premijera zato sto a) se ne slaze sa politikom koju vodi premijer, b) se oseti uvredjen zbog poteza koje ucini premijer, a koji umanjuju njegov licni integritet, c) oseti da nije dorastao mestu na kome se nalazi i duznostima koje treba da obavlja i d) nadje da je politika koju vodi premijer u suprotnosti sa osnovnim moralnim nacelima. Zalosno je sto g. Labus nije dao ostavku iz razloga c), a pogubno sto to nije ucinio iz razloga moralne odgovornosti koju neosporno ima, jer je suodgovoran za skrivanje coveka koji je optuzen za ratne zlocine. Ako on i g. Kostunica zaista ne znaju gde se krije taj covek, to znaci da su nesposobni da obavljaju poslove premijera i vice-premijera. Ako znaju gde se krije, onda su njegovi saucesnici i jataci i samim tim su diskvalifikovani. Ostavka je licni cin kojom g. Labus pokusava da opere ono sto se ne pere. Njegova stranka ce i dalje nastaviti da pruza podrsku vladi, sto znaci da se ni tamo niko bavio najozbiljnijim etickim pitanjem citave ove stvari. Nadoknadjivanje nedostatka pameti lukavoscu ne daje rezultate vec 16 godina.

Jasna Kronja

pre 17 godina

Ispravno ali kasno! Sta znaci podrska ovakvoj Vladi? Pregovori o Kosovu ne mogu biti izgovor, sto je prekid pregovora sa EU pokazao.

Bata

pre 17 godina

Labus je poslednji covek iz ove vlade koji je trebao da podnese ostavku. Znamo da se on sve vreme najvise zalaze za saradnju i da u administracji zajednice uziva najveci ugled. Saopstenju Predsednika vlade falila je samo jos jedna recenica. Ova koju je izrekao Labus.

Nancy

pre 17 godina

Svaka čast za Labusa, samo...ostavka nema baš nikakvu težinu ako G17+ ostane u Vladi. Šta znači ostavka, a podržavamo Vladu?!
E, vlast je čudo!

Milos

pre 17 godina

Setimo se vlade Zorana Zivkovica u trenutku kada su raspisani izbori, a toliko je ta vlada napadana da nema podrsku u narodu.
A pogledajte ove legaliste. Da li je u istoriji postojala vlada sa manje podrške i u narodu i u parlamentu? A odgovor na to? Svi su radili svoj posao i niko nije kriv? Pa to je smešno čak i za Srbiju. Koštunica mi liči na studenta koji dve godine nije radio ništa, a onda je seo dve nedelje nešto da pročita i onda se čudi što ga je profesor oborio na ispitu. Dragi moj Vojo, tako se ne upravlja zemljom.

peca

pre 17 godina

Još jedno foliranje iz G17.
On daje ostavku, a ostali ministri ostaju i poslanička grupa podržava Vladu. Ko bi pomnerio G17 iz njihovih fotelja, iz novčanih tokova i dilova.

Ivica 016

pre 17 godina

Trebalo bi i ostali u Vladi Srbije da ucine neki potez u jednom od mogucih pravaca: da uhapse i izruce Ratka Mladica Hagu kako bi se pregovori nastavili ili da podnesu ostavke i odu u neko mirno mesto za odmor, a pozicije prepuste nekima kojima je stalo do ove zemlje.
U svakom slucaju, posledice ovakve teske operacije na Srbiji cemo tek osetiti, bojim se.

Alex(a)

pre 17 godina

Moram priznati da sam se dobro nasmejao na ovo "podnošenje ostavke".Video Labus da brod tone pa brže-bolje da pobegne i da se baci Tadiću u zagrljaj. Stvorno su ovi iz G-17+ majistori u preživljavanju. Samo ne znam dokle?

Danko

pre 17 godina

Kada ne ispunis obecanja ili ocekivanja dajes OSTAVKU, to je normalno u normalnim zemljama!
Zato svaka cas Labusu.
Sta je sa ostalima?
Svi ali SVI treba da podnesu ostavke, to je moral, demokratija, legalizam....
G.Predsednice Vlade podnesi OSTAVKU!

MORALES

pre 17 godina

Ovo je odgovorna odluka, odgovornog ccoveka. Iako se sa vechinom poteza njegove partije, a posebno Mladjana Dinkicha ne slazzem, ovde je recc o ljudskom ccinu. Zanima me samo kad che Kosstunica da se obrati gradjanima, i da li che, ili je ovo saopsstenje "najbolje od njega za danas"!!! Gospodine predsednicce Vlade podnesite ostavku, i raspissite izbore! To Vam je moj "besplatan" savet!!!

Vladan

pre 17 godina

A onaj uspavani nas nije udostojio cak ni da izadje pred kamere i procita saopstenje. E znas sta pa i pokojni Sloba kad je odlazio u istoriju stade pored kamina i rece da bi sad da se igra sa unukom Markom. Ali brzo zavrsi u Hagu, sreca! Sad kapiram pa zato ovaj bezi od kamina, da mi je da njega smestimo u neki bajbok pa posle da predamo Mladica, a dotle nek imamo i sankcije.
DRAGI NAM PREDSEDNICE VLADE HVALA VAM ZA OVU IZUZETNU SPOLJNU POLITIKU KOJU STE VODILI I ODLUCNO RESILI PITANJE HASKOG SUDA! ZAUVEK ZAHVALNA OMLADINA SRBIJE!!!

Мајкл Џексон

pre 17 godina

Моралан потез би био да Г17 плус изађе из владе, а не да је подржава "као одговорна странка". И као, остали министри ће одлучити да ли ће да поднесу оставку на седници главног одбора-па јесте ви политичка партија или удружење оперских певача? И као нисте знали да Коштуница неће хапсити Младића, па нисте ни сањали да ће ЕУ да прекине преговоре, па морате опет да се састанете да видите шта ћете... Фарбајте ви неког другог, докле год сте у влади исти сте као и Коштуница, тј. одговорни што је џелат из Сребренице на слободи.

Laza_Maza

pre 17 godina

Mislim da je gospodin Labus bio dobar pregovarac sa EU i da je svoj posao dobro radio, on licno nije mogao da utice na hapsenje generala Mladica i zato smatram da je neko drugi trebao da da ostavku.
Ovako, gubimo coveka na jednoj poziciji koja je bitna za odnose sa Evropskom Unijom.

cvijus

pre 17 godina

Postovani gospodine Labus, makar ste ispali kao jedini castan u celom ovom cirkusu. Kad bi se samo i jos neki ogledali na vas, bilo bi od ostavka pa do predaja.

Dejan

pre 17 godina

Ni u kom slucaju ne mogu da se svrstam u simpatizere G17+, naprotiv, smatram da je njihova "politika" pogubna za Srbiju, ali Labusov cin je zaista duzan postovanja. Prosto mi je neverovatno da je u Srbiji neko od visokih funkcionera podneo ostavku. Obicaj je ovde da kada se vladari ustolice, ne napustaju tesko steceno mesto cak ni kada je ocigledno da su njihovi neuspesi daleko premasili uspehe.
Zato, svaka cast Labusu. U najmanju ruku ovo ce podici rejting njegove stranke.

amstel

pre 17 godina

Posten potez Miroljuba Labusa.
A G17 neka nastavi da podrzava Vladu dok traju pregovori o Kosovu. I dok se ne odluci sudbina drzavne zajednice. I dok preti pticiji grip. I dok traje rat protiv terorizma. I dok se ne zavrsi SP u fudbalu. I do sledeceg Gambola 3000.
Ehej, bre, ljudi, ovo je odlucujuca godina, pa ne sme valjda da padne Vlada!

Bane

pre 17 godina

Logican potez. I bas zbog toga sto je logican, neobican je za Srbiju, a posebno za politicare u njoj. Jos logicnije bi bilo da ostavke podnesu predsednik vlade i minstri koji u vladi vode politiku, policiju i pravosudje. Ali, to je vec previse logike za Srbiju.

Bane, Beograd

Mikica

pre 17 godina

Svaka čast. Najzad da neko u ovoj zemlji učini neku žrtvu, makar i ne bio odgovoran. Moralan čin. Razumem ga u potpunosti. Već dugo se videlo koliko ga cela ova situcija sa Mladićem nervira. Čovek je preuzeo mesto potpredsednika Vlade prvenstveno da bi se bavio priključenjem Evropskoj uniji, i sada kada mu je to konačno onemogućeno nije sebe više video u tom društvu i na tom mestu.
Dakle, samo napred Labuse!

max

pre 17 godina

Iako dosta kritikujem vladu i njen rad i kroz svoje komentare na B92, iako mislim da ova ostavka neće imati nikakav značajan odjek, moram da konstatujem da je ovo prvi ODGOVORAN potez nekoga iz vrha vlasti u prethodnom dugom vremenskom intervalu. Svaka čast i da posluži kao primer drugima.

Samo da ne bude kao sa Ljajićem: da se zbog "molbi" sav tužan vrati na staro mesto i povuče ostavku.

Ivan

pre 17 godina

Profesore sta vas je zadrzalo do sada? Znam da ste zrtvovali ime svoje stranke i pre svega svoje zarad politicke stabilnosti u zemlji nakon izbora 2003. godine ali mislim da ste trebali ranije da izadjete iz ove neprirodne koalicije(u redu uz podrsku dok se ne resi pitanje kosova)...pa da nakon toga ko ljudi izaberemo novu vlast.......Jos samo da se gospoda demagozi sete na sledecim izborima da izadju i da glasaju a ne da sede u foteljama i pricaju kako nista ne valja......U svakom slucaju profesore imate moj glas...

Sky

pre 17 godina

Ha, šio mi ga Đura. Sada je Labus, kobajagi ispao šmeker. Hajde da vidimo kako će G17 da se postavi. Neka odu svi, uključujići i predsednika skupštine, pa onda da pričamo. Ovako, zaboraviće se na Labusa, kao što više niko ne pominje Karića, RRA, Mobtel ... Koštunica ima dogovor sa radikalima, valjda je to jasno!

beogradjanka

pre 17 godina

Dao ostavku? Ma daj...
Ne verujem da ce njegova ostavka biti i usvojena, to je samo parada. Vrlo brzo ocekujem da se javi neko od dusebriznika koji ce gosn Labusa moliti da ne napusta vicepremijersku funkciju. A onda, kada se sve smiri desice se opet neka nova afera, tek da ima o cemu da se pise i prica.

Bata

pre 17 godina

Sve je to lepo ljudi, mozete da se divite ovom potezu, ali to ne menja nista na stvari - Srbija je i dalje u corsokaku podneo on ostavku ili ne. Vise bih voleo da se nazdravlja njegovom ili njihovom potezu hapsenja Mladica, nego ostavci. Kad se dodje do ostavke zbog neispunjavanja svoje duznosti i posla, suvise je kasno, te ove podrske i pozdravi deluju groteskno.

Dragana

pre 17 godina

Gospodin Labus je jedini ovim potezom pokazao sta znaci biti patriota.
Nazalost, oni koji su kvazi-patriote jos uvek sede u svojim stolicama,zagorcavaju zivot celoj naciji i pri tome nemaju nameru da odatle odu, jer kao i uvek moze dobro da se zaradi i digne kuca u selu na tri sprata!

Milan Popovic

pre 17 godina

Pregovori prekinuti, potpredsednik Vlade podnese ostavku,a premijer doktor Vojislav Kostunica napise saopstenje! U njemu kaze kako se u istoriji nije desilo da narod ispasta zbog jednog oficira! A KO BI TREBALO DA NADJE TOG "OFICIRA"?! Da li NEKO uvek sme da nas pogleda u oci?!!! Uzgred, kasni mi plata!

Predrag Veselinovic

pre 17 godina

Ljudi, pa ne zalećite se na prvu loptu. Prvo dobro i pažljivo pročitajte tekst.
On iz "moralnih" (pre bih rekao licemernih) razloga daje ostavku, ali odmah izjavljuje kako će G17+ i dalje podržavati Vladu !?
Pa o kakvom se ovde moralu radi?
Dakle, o čemu se ovde radi? Jasno je bilo i pre ovog poteza, a posebno sada, da su izbori najkasnije u jesen neizbežni. Ovime G17 pokušava da dobije (što bi šahisti rekli) na tempu i da preuzmu inicijativu. Takođe, ne treba smetnuti sa uma dugotinjajući sukob, koji se sve teže skriva izmedju Labusa i Dinkića, pa ovim potezom Labus pokušava opet malo da skrene pažnju na sebe, jer mu se liderska fotelja u „ekspertskoj“ stranci opasno drma.
E to je prava pozadina ovog poteza i tu nema mesto ni za „b“ od bravo!

goran

pre 17 godina

Razocaran sam i uvredjen kao stanovnik Srbije, jos jednom smo pokozali da nasa casna rac i obecanje, nista ne znace. Pozdravljam PROFESORA Labusa. Od kada vodi pregovore, UVEK je imao uspeha, UVEK je bar za korak priblizavao nasu zemlju EU, na svake pregovore je dolazio potpuno spreman i uspesno pregovarao. Medjutim UVEK je bio napadan i pljuvan, cak i njegova porodica !!!
E to Vam je zemlja Srbija danas !!!

Milica Andrejevic

pre 17 godina

Gospodin Labus je podneo ostavku..i...sta mi imamo od toga nista..kakva hrabrost kakv moralni cin pa G Labus je to znao jos u predsednickoj kampanji rekao je Kostunici sta misli o njemu a onda kad je video vlast na vidiku udruzio se sa njim veljom Ilicem socijalistima ..gledao kako radikali rastu ..i kad je pomogao celo to stetocinsko drustvo koje je jedino radilo na tome kako ce celu bastinu pokojnog Zorana Djindjica da uniste ..ovo je sada zavrsni udarac on pere ruke i mi treba da se divimo..Pamtite malo Srbi mozdane vijuge sluze i za to..sta cemo mi sada kao nartod?oni i dalje imaju vize za evropsku uniju Ceca nacionale se tu skoro hvalila kako ima vizu na godinu dana a mi necemo moci ni na deset dana na more ili bilo gde..ZA TO JE KRIV I G LABUS I NJEGOVA OSTAVKA NE MOZE DA POPRAVI NISTA ..

Milan

pre 17 godina

I koja je svrha ovoga osim bacanja prasine u oci javnosti i ubiranja jeftinih poena, s obzirom da ce njegova stranka i dalje podrzavati vladu koja nas vuce unazad.

Ljilja

pre 17 godina

Super,Labus je potresen,Vuk takodje ali, oni i dalje podrzzavaju Vladu. Zar to nije krajnje licemerje? Njima je kao mnogo stalo do ovog naroda i drzzave, Labusu naroccito do Kosova pa, kao, zbog toga podrzzavaju Vladu protiv ccijeg su naccina delovanja. Ma daj... Sve je to samo prazna pricca, sve njih interesuju samo pozicije i apanazza koja sledi iz njih. Sve ostalo je smao politiccka kampanja. To se odnosi i na DS koja nissta nije uccinila da srussi ovu Vladu iako se i oni ne slazzu sa njenim postupcima, kobajasski

Dušan

pre 17 godina

Ispravan potez odgovorne politike, problem je jedino u svesti naroda koju je teško promeniti, za odeređene je taj isti zbog koga se čitava ujdurma dešava i zbog koga Srbija ide nazad još uvek heroj, iako je po hiljaditi put pokazao i dokazao da je kukavica i ništa više. A kao što jedan od ljudi reče Koštunice i ostali srećan put u Azerbejdžan...nadam se da će G17plus imati još prilika da Srbiju vodi dalje ka prosperitetu...

Bitic

pre 17 godina

Nista znacajno nece se desiti i posle ostavke gospodina Labusa. Bice i bez labusa kao s'Labusom, traljava politika u Srbiji ce se nastaviti jos dugo.

Šumadinac

pre 17 godina

Još jedna nezrela politička odluka gospodina Labusa, bez obzira na sav doprinos koji je dao u sredjivanju stanja u nasoj zemlji. Sve ovo me podseća na trenutke posle prvog kruga predsedničkih izbora, kada je Maršićanin izgubio. I tada je Miroljub Labus svojom ishitrenom odlukom doveo demkratiju u Srbiji u opasnost, i zamalo doveo na vlast Tomu Nikolića. Smatram da njegova ostavka nije dobro rešenje,jer će Mladić kad tad biti uhapšen, dok je Labus ovim samo pokazao da nema ono što treba za jednog državnika. Ne odustaje se uvek kad iskrsne neki preblem, pa ma koliko veliki on bio. Ostavku u ovom trenutku može dati samo cela Vlada, a nikako njen pojedinac. Sada mi ostaje samo da se nadam da ostali iz G17 neće dati ostavke i da će se iskoristiti sve poluge državne moći za hapšenje Ratka Mladića.

Novosadjanka

pre 17 godina

Nije mi dovoljna njegova ostavka, hocu da ode i Kostunica i Jocic i .. .Hocu da ostanem da zivim u ovoj zemlji ali ne mogu od gore navedenih. Ja sam imala srecu da vidim svet a moja deca?

Zoran 51

pre 17 godina

Podnosenjem ostavke Gospodina Labusa je jedan moralan cin i javno priznanje da su pojedini clanovi vlade znali gde se nalazi Ratko Mladic i da iz njima znanih razloga ne zele da ga uhapse. Narod ove jadne Srbije moze da vristi nista mu ne pomaze uvek drugi znaju sta mu je dobro i zato ostavka i ima vecu tezinu i odgovornost.
Pitam se da li cemo morati ponovo na ulice da bi smo pokazali sta narod hoce i treba. Nema vise vremena za igranje i laganje: PREOSTALA GOSPODO IZ VLADE MARS NA ULICE I U POTRAGU ZA MLADICEM. Izadjite sami da ne dozivite 5. Oktobar.

ivan-sljivovo

pre 17 godina

u ovom slucaju samo neopoziva ostavka i izglasavanje nepoverenja vladi dolazi u obzir. Svaki drugi izgovor (kosovo i td.) je neposten nacin da se sto duze ostane na vlasti. Dakle vanredni izbori pre leta.

Ilija

pre 17 godina

Ne budite smesni. Sad je on podneo ostavku, onda ce da ga zamole a on ce u interesu naroda i zemlje povuci ostavku. Pa nismo deca. Setimo se "neopozive" ostavke Markovica u skupstini.

Mashinovodja

pre 17 godina

Polako, polako, živi bili pa videli.
Nije rekao "podnosim NEOPOZIVU ostavku", što znači da itekako može da povuče ostavku "zbog interesa Srbije u ovom teškom i sudbinskom trenutku, bla, bla, bla ..."
Dakle, kao i sve ostalo što se radi u Srbiji, mož'da bidne, al' ne mora da znači. Ja bih još malo sačekao pre nego što počnem da pevam hvalospeve Labusovoj mudrosti i principijelnosti. Šta je sa ostalima iz G17%? Hoće li i oni podneti ostavke na vrlo unosna članstva u upravnim odborima državnih firmi? Malo morgen!
Da im je stvarno bio važan interes Srbije, podneli bi ostavke onog trenutka kad je Koštunica počeo otvoreno da se pajda sa SPS-om/SRS-om, da mulja s poslaničkim mandatima i da drsko i bezočno krši sve moguće zakone samo zarad ostanka na vlasti.

Goran

pre 17 godina

Vlada bi morala da padne i da se raspisu izbori.
Ipak je oko 60 % gradjana na svim izborima od 2000 godine na ovamo glasalo za povezivanje sa Evropom a ne za mitsko-legendarno-patriotsko-simbolicku Srbiju...

G-Can

pre 17 godina

Ako imaju imalo dostojanstva cela vlada i Kostunica bi trebali takodje da podnesu ostavke ali ne verujem da ce vise iko da se odluci za ostavku. Dobro cuvaju svoje fotelje. Da sam na njihovom mestu ne bih od stida izasao na ulicu a ne da "radim u interesu Srbije" i da se vozikam i putujem na racun drzave.

anarhojapi

pre 17 godina

i dodje bog i rece: "neka bude mladic!"...
bice da je to trange-frange dil koji su isposovali onim zakonom o verskim zajednicama...tante za kukuriku...lepo je to kad sudbinu 8 000 000 gradjana srbije trampis za sudbinu jednog gradjanina bosne i hercegovine, koji uz sve to sebe drzi za [da ne kazem vec sta] drzavljana RS...bahatost, nista drugo...cenim gest coveka koji je jeo i gutao sve i svasta protekle 2 godine i napokon izludeo...ne verujem da ce njegov primer jos neko slediti...

Jednom vlast, uvek vlast!

pre 17 godina

Povlaci se iz Vlade jer je Vlada nesposobna ali ce nastaviti da je podrzava??????
Ma dajte ljudi koga on to zeza? Ovo je samo malo, da se opere, vratice se, ne brinite!
A on da ima i malo morala ne bi ni ulazio u vladu sa Kostunicom!

milos

pre 17 godina

Koliko je prethodna vest o prekinutim pregovorima porazavajuca,ova je ohrabrujuca. Ovaj covek, za koga nikada nisam glasao, je u mojim ocima porastao i nadam se da je to najava pojave odgovornih i casnih politicara, profesionalaca, ljudi koji ce doneti napredak Srbiji. Gen.Mladic ce se verovatno i uhapsiti, ali Vlada nije ispunila obecanje i to ima odredjenu tezinu. Ostavke su jedini ispravan potez.

Dovla

pre 17 godina

Iako imam velike rezerve i u odnosu na dosadašnje političke aktivnosti milog profesora u ovoj katastrofalnoj vladi, i u odnosu na realnu vrednost njegove ostavke, ipak ovaj čin valja pohvaliti, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što je to valjda prvi put da neko na ovako visokom položaju u Srbiji podnese ostavku iz nekog valjanog razloga (a da nije na to ne baš nežnim sredstvima primoran). Daj bože da se ostavka kao političko oruđe i etička kategorija malo više zapati u lokalnoj žabokrečini, jer ova farsa sa ljigavcima, kriminalcima i beskičmenjacima više nije čak ni zabavna.

Aleksandar

pre 17 godina

Za svaku pohvalu. Svaka cast, gospodine Labus. Bio gospodin covek i ostao. Shto neko rece najbolji i najhrabriji potez od osnivanja G17 plus!!

misa rex

pre 17 godina

Full respect za g. Labusa, ali to je polovicno resenje. Ostavke da podnesu svi iz G-17, takodje iz SPO-a, pada vlada. E, to se zove politicka odgovornost i doslednost. Ovako, ako se samo zavrsi na Labusovoj ostavci, opet idemo u politicko muljanje i mesetarenje. Sa polovicnim i bezlicnim resenjima smo i stigli dovde.

baki snimatelj

pre 17 godina

Ljudi, ko je odgovoran za potragu,ko je odgovoran za ubistva na ulicama opet,ko je odgovoran za toliki kriminal ponovo, ko treba da hapsi, pa naravno to je Jocic i onaj Bulatovic. Jedan otisao u Kinu , drugi ni da pisne a Labus daje ostavku. Kostunica je hteo policiju, BIA-u, sudstvo i jos dosta toga i dobio je ali samo da bi sebe sto duze zadrzao u milom mu polozaju. A Labus kaze : trazili su ga svugde e li ne samo tamo gde je bio...

Vera

pre 17 godina

Labusova ostavka na mesto potpredsednika Vlade bice iskrena samo ako G17 Plus izadje iz Vlade i dovede njen opstanak u pitanje. Do tada je to samo sitni dnevno politicki cin. A to treba da ucini i Vuk Draskovic. A ko ce onda sa kim praviti koalicionu vladu, to cemo videti, mada je, mislim, jasno. Vera

Rale NS

pre 17 godina

G17 su poznati kao najfleksibilniji politicari cim namirisu da jedan brod tone oni prvi bezze i pokusavaju da se usele u drugi brod. Sve i da ode ova vlada i da se napravi nova kada bi me neko pitao ko ce da vodi finansije ove zemlje (bolje reci da unistava, razvlaci i rasprodaje ispod cene a sve na stetu naroda) mislim da bi mi jedan pokusaj za pogadjanje bio dovoljan. Oni su i Covica prevazisli. Tako da mislim da to uopste nija casna ostavka vec samo klasicna politicka racunica... Svaka cast majstore od vas se treba uciti...

sheky b.

pre 17 godina

Zanimljiv mi je komentar dezurnog politichkog komentatora Goatija: "Nema mesta iznenađenju jer je bilo iluzorno očekivati da Vlada koju podržava Socijalistička partija Srbije ispuni obavezu saradnje s Hagom i izruči Ratka Mladića."
Pa koliko je ova vlada izruchila hashkih optuzenika dosada - 15 - a prethodna JEDNOG!

sinisa

pre 17 godina

Ako je gosn. Labus zaista zeleo i zeli da bude dosledan do kraja, onda treba da G 17 uskrati poverenje Vladi i da jednom dodju ti izbori koji se odavno najavljuju.

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Drago mi je da je barem jedan politicar podneo ostavku posle ove sramne politike vlade, ali mi je zao sto je to morao da ucini Labus, a ne covek odgovoran za celokupnu politiku, a to je Kostunica. U normalnim zemljama, a ne banana republici kao sto je nasa, cela vlada bi do sada ponela ostavku, ali njima je bitnije da sacuvaju svoje plate u fotelje nego dobrobit srpskog naroda.

Gordana

pre 17 godina

Ovo je znatno promenilo misljenje koje sam imala o ovom coveku i povratilo veru u G17. Pa i ako je marketinski potez dovoljan je da zadovolji nase duse! B R A V O!!!

StudentNS

pre 17 godina

Ne ulazeci u Vase motive za ostavku,drago mi je da ima neko ko nije pobegao u misiju rupu, mogla bi cela vlada da se ugleda na Vas, mozda i dobiju neki glas na sledecim izborima.. Prolaze polako vremena penzionera a ako i dalje budete ignorisali mlade, bicete glavni u domovima penzionera..

Milos

pre 17 godina

Labus, da je ostao na funkciji potpredsednika vlade, morao bi ili da i dalje gleda u oci strane sagovornike i laze ih bezocno ili da cini kao Vuk Draskovic, da govori “ ja se licno s tim ne slazem ali sta mogu, tajne sile u vladi su jace”. Posto je pametan covek, uvidja da su oba resenja za njega podjednako neprihvatljiva i da vise ni prva ni druga varijanta nece kod stranaca proci, pa zato podnosi ostavku. Vaznije od njegove ostavke, medjutim, je dalje ponasanje G17+.Ako oni “iz patriotskih razloga, zbog Kosova” ili “da radikali ne bi dosli na vlast” ili iz nekog treceg , bilo kog razloga, produze da daju podrsku vladi, oni su objektivno njeni saucesnici i pozivanje na te razloge sutra im ne bi smelo da pomogne da se ponovo prestroje i sa takvom politikom opstanu na politickoj sceni. Jos je interesantnije pitanje da li ce sada “igraci iz senke” oceniti da su preigrali i da i Kostunica mora da ide jer vise nema medjunarodni kredibilitet. Ako se u narednim danima pojacano pocne da pojavljuje u javnosti n.pr, Zoran Drakulic, to bi mogao da bude znak da je i ta opcija, “nove, nekompromitovane licnosti” u razmatranju

Dejan

pre 17 godina

Ostavka Miroslava Labusa je samo prvi cin kraja demokratskog projekta u Srbiji, a on ce se zavrsiti dolaskom SRS na vlast kada Zapad Srbiji i zvanicno oduzme Kosovo i time od Tadica i Kostunice napravi nacionalne izdajnike. Oni koji trljaju ruke zbog novih izbora se samo raduju svojoj propasti.

Danica

pre 17 godina

Ako ne prestanu da podrzavaju vladu,onda ova ostavka nema nikakav smisao za nas kao drustvo.Mozda ce samo Labus moci mirnije da spava.Danica

Sandra

pre 17 godina

Jeftin trik, vratice se vrlo brzo. Smucio mi se i Mladic i Kostunica, i Hag.. Svakog dana nas bombarduju tim informacijama kao da mi gradjani imamo nesto od toga ili ne daj boze, kao da sami nesto nismo ispunili prema Hagu. To je takav politicki impotentni egzibicionizam da je degutantno i pricati o tome.

sofija

pre 17 godina

Normalo da je dao ostavku. Ali to nista ne govori o stavu G17 plus tj o njihovoj svesti sta Srbija ovim gubi. Ako uskrate podrsku Vldi u Parlamentu, onda ce to imati smisla.
Pozdrav

prognanik

pre 17 godina

"Velika steta"imamo mi Labusa mnogo u politici.Da je cxovek takav kakvim zeli da se prikaze ne bih ni sjedio u vladi ko predstavnik jedne male stranke koju podrzava jedan manji broj gradjana Srbije.Cela vlada bi h trebala da podnase ostavku ne zbog Mladica ili EU nago zbog katastofalne situacije u zemlji.Treba da da dodju novi ljudi koji nece pristai na ucjene zapada ili pak koji ce postovati sebe i svoj narod tako sto ce traziti od Karle da podnese tuzbe protiv svetskih mocnika koji su nas u ime "demokratije"darivali uranijumom.Sve dotle dok budemo savijali kicmu oni cenam na njoj sedeti.To je pocelo od Milosevica a nastavlja se i kod "demokrata" koje je taj isti zapad "podrzavao"verujuci da ge odraditi posao za njih.Posto i stari gospodin nije uspeo da uradi ono sto je obecao svojim mantorima morao je da ode.Tu je sva mudrolija omenute ostavke.

Pavle

pre 17 godina

Svaka cast profesore Labus!!! Najzad jedan odgovoran cin odgovornog coveka. Zrno zita medju kukoljem. A sta reci o pismenom saopstenju Premijera? Cini mi se da covek misli da smo svi diletanti. "Vlada je ucinila sve sto je u njenoj moci da general "ode" u Hag." Apsolutno tacno. Ne treba biti mnogo pametan da bi se iz ove recenice mnogo toga zakljucilo. Razlika izmedju reci "da ode" i reci "da bude uhapsen" je velika. I tu je gospodin Premijer potpuno u pravu. Vlada je sve svoje napore usmerila na ubedjivanje generala da se dobrovoljno preda. Na pamet nije Vladi padalo da upotrebi instrumente drzavne sile i uhapsi generala. No, to je potpuno u skladu sa Premijerovom politikom i jos vise sa njegovim ubedjenjem da ne treba nikoga "u bukagijama" isporuciti u Hag. Koliko je to odgovorna politika, zakljucite sami. Na vidiku je radikalsko-deesesovska vlada. A kada ce ona tacno biti oformljena bicemo obavesteni pismenim saopstenjem Premijera.
Pavle

Nostradamus

pre 17 godina

Pa koliko se secam Kostunica je pre mesec dana izjavio da peruzima odgovornost na S E B E!!!!I, cudna mi cuda, poturio Labusa i dao saopstenje za javnost!!I sta sve ne naprica za kratko vreme...Rasplakao sam se!!!

Banat

pre 17 godina

Ne vidim zasto je podneo ostavku. Korisniji je bio u Vladi nego ovako. Dobro je sto podrska G17 ostaje.
I dalje smatram da se stvari ne trebaju raditi iskljucivo zbog nekog tamo clanstva. Srbija bi mnogo bolja drzava bila ako bi zadovoljavala politicke i ekonomske standarde EU, a bila van nje nego da je u EU, a da je neka smesna drzava.
Verujem Vladi da ne znaju gde je Mladic.

Nenad

pre 17 godina

Drago mi je sto je sto je gospodin Miroljub Labus podneo ostavku ali isto tako mi je zao zbog toga sto je ta ostavka podneta cisto radi sakupljanja jeftinih poena kod gradjana Srbije.

slobodan

pre 17 godina

Smatram da je ovo moralni i politicki koektan cin, s obzirom na cilj potpredsednika Vlade i stranke kojoj pripada, a to je brzo pristupanje Evropskoj Uniji. Medjutim, prosto je neverovatno, da ce ova Vlada i dalje opstajati, uprkos objektivno teskim okolnostima u kojima vlada, i raznim ogranicenjima manavarske prirode. Bez obzira sto je gospodin Labus podneo ostavku, to nece presudno uticati na pad Vlade Vojislava Kostunice, jer ce stranka G17 plus i dalje podrzavati Vladu, a po svemu sudeci ostali ministri iz te stranke ce najverovatnije i dalje ostati u njoj. To svedoci o stepenu politicke apatije i relativno velike nezainteresovanosti javnosti da kritikuje lose rezultate vlasti u Srbiji. Iako postoje odredjene kritike, one su vise formalne prirode i nemaju dovoljno odjeka. Tako je na primer, meni licno, potpuno neasna uloga opozicione Demokratske stranke, koja umesto da podstice gradjane na razmisljanje i aktivisticki pristup,jednostavno umrtvljuje javnost koja je potencijalno demokratski i proevropski orijentisana. Necemo valjda takvu ulogu ocekivati od Srpske radikalne stranke?

dusan

pre 17 godina

Ja molim preostale clanove G17 da ne podju za primerom svog predsednika, jer pobogu kako cemo bez Albijanicevih genijalnih opservacija i tumacenja uspeha Kostunicinog kabineta, kako cemo bez inteligentnog analiticara Antica, kako bez Mladjna? Pobogu ljudi!

boki

pre 17 godina

Bravo Labuse!
Pa konacno ste shvatili - ocekujem da uticete na stranku da napuste Kostunicu, pa kada to uradi i spo - e onda ce premijer biti sa onima kojima je oduvek ideoloski, kulturoloski i emotivno pripadao, radikalima i spsom.

Nemanja

pre 17 godina

Profesore, bravo zbog ostavke. Ali ne podržavajte vladu zbog Kosova, jer to je gubljenje vremena. Pa tek će sada sigurno Kosovo biti nezavisno.

Vido'je

pre 17 godina

Ja ne vidim sta je mogao drugo da uradi. On je vodio pregovore - znaci on ih je i uprskao. Mozda bi g. Kostunica trebao da bude kaznjen sto mu je verovao da moze da se nosi sa tim problemom. Valjda ce neko sposobniji doci na njegovo mesto. Nije nego, sad su drugi krivi za posao koji je on vodio glavom i bradom. Ako su ga sputavali u poslu trebao je ranije da da ostavku.

AlSmoNaivni

pre 17 godina

Kakva je bre to farsa. On kao podnosi ostavku a G17 ,ciji je on predsednik, ostaje u Vladi i nema pada Vlade ,novih izbora-oni koji nisu uhapsili Mladica su i dalje na vlasti. Znaci na istoku stare price na zapadu nista novo.