Priština o trećoj rundi

Priština, Rim -- Prištinski pregovarački tim odlučuje o sastavu delegacije za treću rundu pregovora o decentralizaciji, zakazanu za 3. april u Beču.

Izvor: B92, FoNet, Beta
Pošaljite komentar
 1. Ово што Тачи говори заиста звучи парадоксално, бар за познаваоце косовских збивања у пооследњих 10-15 година.
  Јадни смо ми Срби са Косова и Метохије ако нам Тачи даје гаранције за безбедан повратак на вековна огњишта.
  (Митар,КиМ, 31. mart 2006 10:36)

  # Link komentara

 2. Srbi nece ziveti na nezavisnom Kosovu "to njihova odluka i da ih niko ne može naterati da na Kosovu ostanu".
  Albert Rohan
  (agron, 31. mart 2006 11:52)

  # Link komentara

 3. Taci je izjavio da Kosovo ima najslabiju vladu u istoriji,koja je sramota za gradjane Kosova.I ja se slazem time,jer kakav narod takva i vlada.Ruku na srce,u Kosovo,nije teklo med i mleko,i dok je predproslu vladu vodio clan Demokratske partije Kosova,Bajram Redzepi,clan tvoje partije.U momentu kada se odlucuje o statusu Kosova,g.Taci,je bio na celu delegacije u drugu rundu razgovora.Ako smatrate da je ekipa slaba,sto ja potpuno tvrdim,onda odstupite mesto ekonomskim ekspertima i ekspertima decentralizacije.Kosovo ima Univerzitet od 1970. godine pa cak ima dosta i akademika,koji su sada u margini.Enver Kelmendi,31.mart 2006
  (Enver Kelmendi, 31. mart 2006 12:32)

  # Link komentara

 4. Ovo je patka strasna da se uvuce ovima iz EU da bi mu nekako dozvolili da bude premijer mozda cak i sl.godina.
  Vec sam ohrabren posle ovih izjava Tacija i odmah cu zvati roditelje u K Mitrovici da se isele bilo gde,jer svaki dan je gori od prethodnog
  (stanke Portugalija, 31. mart 2006 12:36)

  # Link komentara

 5. Jao, bre, pa ovo je ocaj! Za sada se jos koce, jer se bore koliko-toliko slozno za nezavisnost, ali kad budu dobili nezavisnost, pa kad pocne utakmica Albanci protiv Albanaca, onda ce region postati 'stabilan' priblizno kao Irak! A Ameri ce opet tvrditi da 'u regionu nema krize', to su samo 'neki izolovani incidenti' onako kako za Irak, u kome gine prosecno 50-tak ljudi dnevno, tvrde da nije u gradjanskom ratu!
  (ni uslovno, ni bezuslovno, 31. mart 2006 15:06)

  # Link komentara

 6. Gospodin H.Thaqi je u opoziciji in on se bori za vlast zato njegove izjave treba kao takve svhatiti. Sto se tice decentralizacije on je opet samo clan pregovarajuceg tima i njegove izjave moraju u principu biti iste.
  Izjave V.Draskovica nisu u principu iste sa g.Kostunicom, g.Tadicem itd. Ono sto se mora uzeti ozbiljno u obzir je izjava gospodina A. Rohana, Kontakt Grupe, Ahtisarija i na kraju SAD.
  Pregovori idu svojim tokom nista se nece potpisati tako da nece doci do toga da je neko u Srbiji potpisao nezavisnost Kosova.
  Na kraju ce Ahtisari dati svoj predlog u UN pa ce onda SB promeniti rezoluciju 1244 (Kina uzdrzana) i eto ti nezavisnosti bez stolice u UN ali za jedno 5 godina da vidimo kako cete sprovesti decentralizaciju i tretirati manjine.
  Mozda je Vuk Draskovic ipak u pravu?!
  (Agron-London, 31. mart 2006 15:25)

  # Link komentara

 7. gd Kostunica sto niso ovo reko kada si bio na Kosovu prej jedno 10 gd nego si drzio kalasnikova na rukam i pretio Albancima
  hvala ali NE
  samo Nezavisnost
  (Kosovar in NY, 1. april 2006 00:25)

  # Link komentara