Subota, 25.09.2021.

08:32

Završen sastanak tzv. Saveta bezbednosti u Prištini; Stigli i pozivi da se povuku policije i barikade

Građani nezadovoljni odlukom Prištine o zameni registarskih tablica ulaze u šesti dan protesta na severu Kosova i Metohije, kod prelaza Jarinje i Brnjak.

Izvor: B92

Završen sastanak tzv. Saveta bezbednosti u Prištini; Stigli i pozivi da se povuku policije i barikade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Гружанин

pre 2 godine

Пошто Албанци инсистирају на реципроцитету и стално се позивају на тај "чувени" Устав Косова треба им га коначно и пружити. Дакле, од данас обавезно им ставити до знања да Србија такође има Устав и да је АП Косово и Метохија у саставу државе Србије, још од 1912 године када је крвљу српских ратника поново ослобођено турске окупације и враћено у састав матице Србије. И као што су онда Албанци били ударна рука турских окупатора и данас су у служби америчких окупатора судбина ће им опет бити иста. Затим Србија треба паралелно Бондстилу да подигне велику војну базу у којој би заједно са српским биле савезничке трупе. Реципроцитет господо. Даље, Србија је међународно призната држава и чланица УН и сваки покушај скидања таблица од стране Албанаца мора под хитно бити санкционисан тоталном забраном било каквих таблица са КиМ. И на крају кад Албанци хапсе Србе и још их годинама држе у затвору без икаквих доказа можемо и ми њихове по истом принципу реципроцитета. И нек се сете да су они тражили републику а Србима ни једну обичну заједницу српских општина не дозвољавају. Толико колико им је реципроцитет на срцу. Заправо морали би Србима да дозволе не неку ЗСО већ оно што су дали себи, право на самоопредељење до отцепљења. Дакле ако скупштина у Приштини може да донесе декларацију о независности може и скупштина Срба у Косовској Митровици.

Nikola

pre 2 godine

Cekajte malo, zar to vec nije dogovoreno, samo se sad primenjuje? Onaj ko zivi na Kosovu, neka koristi kosovske tablice, ko zivi u Srbiji srpske, a ko prelazi izmedju drzava, neka plati obe i to je to. Ako sam dobro razumeo, tablice kostaju 5 eur za 3 meseca, sto je 20 eur godisnje. Ti ljudi u blokadi sede i ne rade nista 6 dana, a mogli su da zarade za tablice za narednih 10 godina. Vojska podigla aivone, sto kosta tablice svima u narednih 50 godina. Kosovska policija dezura 6 dana, sto kosta za za jos ko zna koliko godina tih tablica. Ima li neko razuman da obustavi vise te gluposti. Nije fer da nam budu nametnute tablice, ali nije fer i da nam u sred Srbije bude nametnuto brdo taksi, pa mi registracija izadje puno vise nego prosle godine. Pa ni gorivo nije malo...

Nikola

pre 2 godine

Ja sam jos prekjuce rekao da se napadne, neznam sta cekaju dosad.
(edi, 25. septembar 2021 13:25) # Link komentara
Izgleda da te niko ne slusa,a moze biti da bas tebe cekaju da ih povedes u napad.A bas steta.Malo je takvih stratega na ovom svetu.
Nego,ajd ti kreni lagano u napad,pa nam javi kakva je situacija na terenu.Ako sve bude u redu,eto i nas sledece nedelje.Sutra je nedelja,pa bas da se ne cimamo za vikend,a za utorak predvidjaju kisu...pa onda od srede mozes racunati da cemo se sjurimo do tebe.Samo se ti drzi i ne popustaj.

TP-1

pre 2 godine

Ja bi uleto dole sa avijacijom i svim raspolozivi sredstvima u roku od 24h zauzmemo sever,stavimo liniju i kazemo e aj sad da pregovaramo kad je nas narod zasticen. Nisam siguran da bi nato smeo da krene. I jos nesto,ako se nezaustave ovi neadertalci ovde,odose do Nisa. Pa Raska,Vojvodina se vec ljulja,nema dalje,dalje ce biti nase kuce,a tada je vec kasno za sve.

Dragan

pre 2 godine

@Rešenje "Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!"

Potpisana je i ZSO pa ne poštuju, i javno izjavljuju kako to ne dolazi u obzir, nikada. Prvo ZSO pa tek onda tablice
(Radovan Treći, 25. septembar 2021 18:06)

A zasto ne moze obrnuto ???
(King, 25. septembar 2021 19:18)

Zato što je ZSO potpisan 4 godine pre tablica.

yosemite sam

pre 2 godine

@m-84, problem predstavlja sto NATO ili ti KFOR imaju uvek vise aviona i ostalog oruzja i orudja.
(n2, 25. septembar 2021 21:29)

KFOR nema. Broj americkih vojnika u Bondstilu u trenutku boravka Ricarda Grenela prosle godine je bio 600 (po izvestaju Fox Newsa), avijacije u Bondstilu nema. NATO naravno ima, tj ne NATO nego vazdusnih snaga SAD ima vec u Italiji i Grckoj znatno vise sa znatno mocnijom masinerijom, da ne pominjemo mornaricu i sestu flotu. Englezi su na Kipru. I to je otprilike to ako ne racunamo Turke. Mada u poslednje vreme meni nesto mirise na obnovu starih saveznistava na Balkanu, samo primecujem, ne odobravam niti osudjujem. Da li mozemo da udjemo? Gore su brojke pa racunajte - naravno da mozemo, sto ne znaci da trebamo. Trebali bi malo obuzdati strasti, ne bi skodilo.

DedaCvetko

pre 2 godine

@
I Srbija i Kosovo su potpisali za reg tablice,koji problem sad.
(lemi, 25. septembar 2021 20:51)

I Srbija i Kosovo* su potpisali za ZSO, koji je problem sad ?

Ivann

pre 2 godine

Ako je zaista sve statusno neutralno, kao što treba biti, onda je tu jasno da na teritoriji KiM nema mesta za RKS i SRB tablice (za same registracije gradova i opština unutar samog KiM) dok se problem ne reši. Dakle, prelepi se RKS ili SRB, dobije se kazna ako to nije učinjeno i to je to.

m-84

pre 2 godine

Ljudi, potrebno je stititi interese naroda na Kosovu i Metohiji! naravno da se to radi pregovaranjem i dogovaranjem. ali kad neprijatelj koristi sisteme zastrasivanja, onda ti vratis istom ili slicnom merom! ovi avioni i tenkovi ce da urade odlican posao, samo treba da ih je mnogo vise! i naravno da ne treba da se puca , dovoljno je i ovo kao neki vid odvracanja! dole treba da bude 200 tenkova a ne tri sto rece neko u komentaru! pozz

Комша

pre 2 godine

Ако се зарати молим да прво иду чланови партија ликова који су то закували. Ја сам младост провео у рову, не пада ми на памет дете своје да пуштам да гине за туђи профит...

King

pre 2 godine

@Rešenje "Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!"

Potpisana je i ZSO pa ne poštuju, i javno izjavljuju kako to ne dolazi u obzir, nikada. Prvo ZSO pa tek onda tablice
(Radovan Treći, 25. septembar 2021 18:06)

A zasto ne moze obrnuto ???

sašo

pre 2 godine

Jednog dana dolazimo do Mitrovice 100%,a ako Šiptara nema više od milion, vratićemo 2/3 Kosova i Metohije. Država Srbija treba da obezbedi zemlju Srbiju sa PVO sistemom srednjeg dometa, a ne da nam maže oči 1 baterijom Pancira S. Napad na Srbiju se desio na vrhuncu Američke moći i NATO pakta, ovo sad nije ni 59% one moći i odlučivanja o zbivanjima u svetu. Jedino čega se plašim to je ekonomski krah Srbije u slučaju osvajanje našeg Kosova.

XXL

pre 2 godine

Evo i rusi su se naložili te "Vojni avangard" javlja da su dva srpska MiG-29 spremna da izvrše udare po Kosovu (misli se na ROSU). Al' malo morgen što će se to desiti.

užas je moja furka

pre 2 godine

@medrano
Skoro da imaš pravo ali skor...samo si smetnuo sa uma,namerno ili slučajno,da su 1999 USA bile jedina prava svetska sila,danas ih ima 3 a ostale 2 NISU NITI ĆE priznati Kosovo*.....dakle USA neće uraditi isto što i 1999 jer ovoga puta imaju svoju živu silu na Kosovu* i nisi ludi da rizikuju par hiljada kovčega a i snaga u svetu se promenila.....opušteno

Tihi

pre 2 godine

imam informaciju da smo mi uveli nove tablice prvi? Sta je tacno?
(mihajlo, 25. septembar 2021 16:57)

Informacija je tacna i to je uvedeno odavno, neznam cemu ova buka sad. Ovo sto je Kosovo nama uvelo je nesto sto smo potpisali i dali saglasnost ima vec 5 godina. Al ajde valjda se tako odrzava vlast, malo plasis narod malo kraduckas, malo lazes i tako vrtis u krug jedno 40-50 godina taman dok ti nije vreme za penziju a na kraju krajeva obogatio se a dan jedan negde ”radio” nisi.

Radovan Treći

pre 2 godine

@Rešenje "Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!"

Potpisana je i ZSO pa ne poštuju, i javno izjavljuju kako to ne dolazi u obzir, nikada. Prvo ZSO pa tek onda tablice

Зоран

pre 2 godine

Михајло:"imam informaciju da smo mi uveli nove tablice prvi? Sta je tacno"
Тачно је да смо ми тражили од њих да узимају пробне таблице кад улазе у Србију јер нсмо признавали таблице непризнате државе!
Ти као да инсинуираш да нам они само враћају и да су у праву!?
Губиш из вида да смо ми призната држава, а КиМ је узурпирани део територије државе Србије!
Да ли ти је сада нешо јасније?

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jedno je samo sigurno naša vojska ne sme preći granicu ni da pokupi papiriće i otpad što su ovi napravili na granici u predhodnih 6 dana. Takođe i ovaj ROSU je tu da paradira za Kurtija. NATO je dole na Kosovu i tu se svaka priča završava…

Stojadin 45

pre 2 godine

U kvim nasim tužnim krajevima isoadoše tablice najvažnija stvar. Odes u Split - pazi tablice, krenes na Kosovo - pazi tablice, ovi sa Kosova kroz Srbiju - opet tablice, onomad Vukovar i Beli Manastir - važne su tablice.
Ko šta radi mi se zamlaćujemo sa tablicama.

Slavisa V.

pre 2 godine

"Probne "RKS" tablice izdaju se i u opštinama na severu Kosova"

Da li neko moze da objasni kakve se probne tablice izdaju u opstinama na severu Kosova ako su one namenjene vozilima sa tablicama gradova u Srbiji koji ulaze na Kosovo kao mera reciprociteta? Je l' to znaci da i ja koji imam KM srpske table i koji godinama nisam mogao sa tim tablicama dalje od Ibra, mogu sa tim probnim tablicama preko celog Kosova? Plus, moj auto je star 18 godina i po zakonu koji je Kosovo donelo pre nekoliko godina svakako ne mogu da ga registrujem zbog starosti. Na kraju ce ispasti da ovi koji imaju vozila stara i po 20 godina, a uzeli su sada probne tablice, ce moci da registruju na RKS (u znak zahvalnosti jer su se na vreme prijavili), a nama sto cekamo ce reci "Zao nam je". Tako cemo svi mi doci u situaciju da te automobile, a od kojih su neki u odlicnom stanju, prodamo na auto otpadu! Molim Vas, ako neko moze da objasni kakve se probne tablice izdaju na severu Kosova.

Cirkus

pre 2 godine

Mogu da nadlecu i svemirski brodovi, tu niko ne sme ni prackom da opali i to je jasno svima. Sou za medije se nastavlja...
Kad se sve zavrsi, onda ce i jedni i drugi da proglase "pobedu" i to je to.

SD,KV,KŠ,NI...

pre 2 godine

Kosovari(obe strane)..ima li težih ljudi na ovoj planeti za bilo koju vlast u negativnom smislu.
Ništa im ne odgovara ali da koriste prava obe države to da.
Obaveze,to već ne,jer potpale vatru a imaju Manituua u našim redovima i onda vrhovnik šalje dimne signale a po potrebi i avijaciju da reši "stvar".
Dokle više...

Zeljko021

pre 2 godine

Проблем Косова је у њему самом, јер постоје две националне заједнице, које се међусобно искључују, и које не желе било какву озбиљнију институционалну сарадњу. Нисам за независно Косово, јер би отворило добрано одшкринуту Пандорину кутију стварања нових држава и државица, економски и безбедносно неодрживих и полуодрживих. Оваквим поступцима званична Приштина губи легитимитет, али и EULEX, који би ипак, требао бити гарант стабилности. Као и обично медији подгревају ситуацију, која није тако драматична. Стране показују мишиће и опипавају пулс, али до ескалације неће доћи. Подржавајући наше државно руководство, јер овде нема места странчарењу, знам да знају да треба по сваку цену избећи сукоб и примену силе. Јер за сукоб и рат увек има времена, мада нисам сигуран да то треба и нама и Албанцима, јер се боримо за коску, коју су други подбацили.

Mediteraneo

pre 2 godine

Jutros sam usao na prelaz Merdare, nema guzvi, uzeo probne tablice i dosao u Prizren. Na Kosovu mirno, suncano, normalno jutro, narod radi i zivi kao svaki drugi normalan dan.
Na severu vestacke tenzije, narod na barikadama, zaludjen i daleko od realnosti. Zasto predstavnici Srba ne napuste Kurtijevu vladu ako ne priznaju Kosovo i njihove odluke o tablicama? Kosovske poslanicke plate redovno stizu i ne smetaju im.
Smesno je ovo nadletanje aviona i helikoptera, ko je lud da ratuje i zbog cega. Odblokirajte puteve a srpski poslanici nek protestuju ispred Vlade u Pristine ili nek traze neko resenje za zelenim stolom. Sami smo sebe blokirali. Ukljucimo mozak.

medrano

pre 2 godine

Reakcija naroda me poseca na davnu 1999g,kada je oboren jedan(1) F117.Narod je igrao kolo na olupini avviona,u transu kao neko africko pleme a posle toga se vojska povukla sa Kosova.

Marko

pre 2 godine

Sta glumite sa tim avionima i helikopterima, da li znate protiv koga glumite silu? Igrali bi igrice sa nama. Sedite za sto i resavajte sta treba, ako ne znate, dovidjenja.

The Punisher

pre 2 godine

U slučaju bilo kakvog i najmanjeg ozbiljnijeg incidenta treba u što kraćem roku eliminisati ROSU teroriste i zauzeti sever Kosova kako bi se sprečilo novo etničko čišćenje srpskih civila iz pokrajine, a u slučaju da se u sukob umeša i KFOR na stranu terorista i da im progon Srba uspe treba primeniti taktiku "spržene zemlje", a to je bombardovanje Gazivoda što bi izazvalo stravične poplave i uništenje energetike na Kosovu, a takođe treba i obrušiti sve hodnike u rudniku Trepča, ova strategija se može sprovesti sa teritorije centralne Srbije i zauvek bi Kosovo pretvorila u pustinju koja nikog više ne bi interesovala.

yosemite sam

pre 2 godine

Pa svakako moraju da produvaje galebove i orlove s vremena na vreme, neka lete malo dole, bolje nego iznad gradova. To su inace veoma bucni motori, ako se ne varam rols rojs iz 1970 - takoreci oldtajmeri, mada dobro testerisu, bolje nego amg

humanista

pre 2 godine

Snake Plissken

Bolje da nisi ni pisao komentar, pa covece dali si ti upoznat sta se desava na Kosmetu zadnjih 21 godinu, raspitaj se za napad i progrom Srba u 2004 godini,postoji snimak rusenja Pravoslavne Srpske Crkve, narod je ,,bukvalno,, isteran iz svojih kuca bilo je i fizickih napada na zene i decu, ince Srpsku decu ako ne znas roditelji ne pustaju same u skolu, zatim i ubistvo dece u Gorazdevcu i da ti ne nabrajam dalje, i ti onda napises da je sve zbog tablica, tablice su povod da se ,,rodi,, nesto vece i da se opet izvrsi napadna Srbe.A helikopteri sto su preletali imali su ,,misiju,, da pokazu Srpskom narodu da nisu prepusteni sami sebi i to im je i ogromna psiholoska podrska.

Realno,

pre 2 godine

nadletanje helikoptera znači da ako krene malo jače maltretiranje naših ljudi, od ROSU će ostati gomila gvoždja za kratko vreme.Dobije li naša vojska signal da se niko sa strane neće mešati, ona će to i uraditi.Nisam za ovo, ali ako bude neophodno to se mora desiti.
U tom slučaju desiće se razgraničenje silom i bojim se da je to već dogovoreno rešenje.

Rešenje

pre 2 godine

Ne razumem u čemu je problem? Više dosadilo to Kosovo.... Mi skidamo njihove tablice, jer ih ne priznajemo kao državu, OK. Oni skidaju nase tablice, jer sta, nas ne priznaju kao državu, ne razumem? Ako se medjusobno ne priznajemo, onda lepo zatvoriti te administrativne prelaze, da niko ne moze ni da udje, ni da izadje sa Kosova, obustaviti izvoz robe na to Kosovo, potpuno obustaviti bilo kakav kontakt nas i njih, pa neka rade šta god hoće. Nesposobna ekipa sa obe strane.
Ili se brate mili dogovorite! Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!

Džoni

pre 2 godine

Dobro i treba malo ovako da im se pokažu zubi. A ne da se ćuti i sluša dok te lupaju po glavi. A i dosta je više, 23 godina već traje ovaj haos na južnoj srpskoj pokrajini, mislim da je vreme da se reši. Americi i ostalima bi najisplativije i najbolje bilo da učine kao u Avganistanu, da odu kući sa tudje svete zemlje i teritorije..

bu2nin

pre 2 godine

nadletanje znaci podrska narodu na granici koji protestvuju nekoliko dana! zamislite kako se taj narod osjeca kad vidi nasu vojsku u svojoj blizini?

dragan

pre 2 godine

Eeh Drecune, sve smo mi znali, i kada i ko i koje jedinice, samo nista nismo preduzeli...Mi tj vi pricate i pricate a oni cute i menjaju situaciju na terenu...Valjda to govori dovoljno ko je ozbiljniji!

Balkan bez zivota

pre 2 godine

Haha zasto nadlecu ne razumem
Jer bas mislimo da mozemo na KiM da uradimo nesto a svet da cuti
U tome me ne moze niko ubediti samo bacanje para dizanje helikoptera i vojsku
Koje poene skupljaju SNS i ostali

Nadoljub

pre 2 godine

"Građani nezadovoljni odlukom Prištine o zameni registarskih tablica"
Znači šta god da odluči vlada Prištine, gradjani će odmah u protest? Zašto? Da li mislite, vi, ljudi koji živite na Kosovu, da ne treba poštovati odluke vlade u svakodnevnim pitanjima? Takvo ponašanje ne može ni u Srbiji, ni i jednoj državi! Poštujte odluke vlasti pod kojom ste. Živeo sam dole i znam da ste uveliko navikli na bezakonje i svojeglavost, ali red mora da postoji. I najgora vlast je bolja od bezvlašća. Ko nas pita u Srbiji za promenu dokumenata, tablica i za ostalo, šta mislite? I ovamo kad ti narede - radiš kako ti kažu, gundjaš, ali radiš.

Crven Cvet

pre 2 godine

Dosli smo mecki na rupu ! Svako reagovanje nase vojske i policije ( mislim na upad na Sever Kosova ) moze mnogo da nas vrati unazad ! Oni to i zele.. "Cije ovce, toga i livada ! " Pamet u glavu, resenje treba traziti za stolom, lobiranjem..

Cirkus

pre 2 godine

Mogu da nadlecu i svemirski brodovi, tu niko ne sme ni prackom da opali i to je jasno svima. Sou za medije se nastavlja...
Kad se sve zavrsi, onda ce i jedni i drugi da proglase "pobedu" i to je to.

Rešenje

pre 2 godine

Ne razumem u čemu je problem? Više dosadilo to Kosovo.... Mi skidamo njihove tablice, jer ih ne priznajemo kao državu, OK. Oni skidaju nase tablice, jer sta, nas ne priznaju kao državu, ne razumem? Ako se medjusobno ne priznajemo, onda lepo zatvoriti te administrativne prelaze, da niko ne moze ni da udje, ni da izadje sa Kosova, obustaviti izvoz robe na to Kosovo, potpuno obustaviti bilo kakav kontakt nas i njih, pa neka rade šta god hoće. Nesposobna ekipa sa obe strane.
Ili se brate mili dogovorite! Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!

Stojadin 45

pre 2 godine

U kvim nasim tužnim krajevima isoadoše tablice najvažnija stvar. Odes u Split - pazi tablice, krenes na Kosovo - pazi tablice, ovi sa Kosova kroz Srbiju - opet tablice, onomad Vukovar i Beli Manastir - važne su tablice.
Ko šta radi mi se zamlaćujemo sa tablicama.

Mediteraneo

pre 2 godine

Jutros sam usao na prelaz Merdare, nema guzvi, uzeo probne tablice i dosao u Prizren. Na Kosovu mirno, suncano, normalno jutro, narod radi i zivi kao svaki drugi normalan dan.
Na severu vestacke tenzije, narod na barikadama, zaludjen i daleko od realnosti. Zasto predstavnici Srba ne napuste Kurtijevu vladu ako ne priznaju Kosovo i njihove odluke o tablicama? Kosovske poslanicke plate redovno stizu i ne smetaju im.
Smesno je ovo nadletanje aviona i helikoptera, ko je lud da ratuje i zbog cega. Odblokirajte puteve a srpski poslanici nek protestuju ispred Vlade u Pristine ili nek traze neko resenje za zelenim stolom. Sami smo sebe blokirali. Ukljucimo mozak.

medrano

pre 2 godine

Reakcija naroda me poseca na davnu 1999g,kada je oboren jedan(1) F117.Narod je igrao kolo na olupini avviona,u transu kao neko africko pleme a posle toga se vojska povukla sa Kosova.

Balkan bez zivota

pre 2 godine

Haha zasto nadlecu ne razumem
Jer bas mislimo da mozemo na KiM da uradimo nesto a svet da cuti
U tome me ne moze niko ubediti samo bacanje para dizanje helikoptera i vojsku
Koje poene skupljaju SNS i ostali

Marko

pre 2 godine

Sta glumite sa tim avionima i helikopterima, da li znate protiv koga glumite silu? Igrali bi igrice sa nama. Sedite za sto i resavajte sta treba, ako ne znate, dovidjenja.

Nadoljub

pre 2 godine

"Građani nezadovoljni odlukom Prištine o zameni registarskih tablica"
Znači šta god da odluči vlada Prištine, gradjani će odmah u protest? Zašto? Da li mislite, vi, ljudi koji živite na Kosovu, da ne treba poštovati odluke vlade u svakodnevnim pitanjima? Takvo ponašanje ne može ni u Srbiji, ni i jednoj državi! Poštujte odluke vlasti pod kojom ste. Živeo sam dole i znam da ste uveliko navikli na bezakonje i svojeglavost, ali red mora da postoji. I najgora vlast je bolja od bezvlašća. Ko nas pita u Srbiji za promenu dokumenata, tablica i za ostalo, šta mislite? I ovamo kad ti narede - radiš kako ti kažu, gundjaš, ali radiš.

Tihi

pre 2 godine

imam informaciju da smo mi uveli nove tablice prvi? Sta je tacno?
(mihajlo, 25. septembar 2021 16:57)

Informacija je tacna i to je uvedeno odavno, neznam cemu ova buka sad. Ovo sto je Kosovo nama uvelo je nesto sto smo potpisali i dali saglasnost ima vec 5 godina. Al ajde valjda se tako odrzava vlast, malo plasis narod malo kraduckas, malo lazes i tako vrtis u krug jedno 40-50 godina taman dok ti nije vreme za penziju a na kraju krajeva obogatio se a dan jedan negde ”radio” nisi.

Crven Cvet

pre 2 godine

Dosli smo mecki na rupu ! Svako reagovanje nase vojske i policije ( mislim na upad na Sever Kosova ) moze mnogo da nas vrati unazad ! Oni to i zele.. "Cije ovce, toga i livada ! " Pamet u glavu, resenje treba traziti za stolom, lobiranjem..

Комша

pre 2 godine

Ако се зарати молим да прво иду чланови партија ликова који су то закували. Ја сам младост провео у рову, не пада ми на памет дете своје да пуштам да гине за туђи профит...

yosemite sam

pre 2 godine

Pa svakako moraju da produvaje galebove i orlove s vremena na vreme, neka lete malo dole, bolje nego iznad gradova. To su inace veoma bucni motori, ako se ne varam rols rojs iz 1970 - takoreci oldtajmeri, mada dobro testerisu, bolje nego amg

dragan

pre 2 godine

Eeh Drecune, sve smo mi znali, i kada i ko i koje jedinice, samo nista nismo preduzeli...Mi tj vi pricate i pricate a oni cute i menjaju situaciju na terenu...Valjda to govori dovoljno ko je ozbiljniji!

SD,KV,KŠ,NI...

pre 2 godine

Kosovari(obe strane)..ima li težih ljudi na ovoj planeti za bilo koju vlast u negativnom smislu.
Ništa im ne odgovara ali da koriste prava obe države to da.
Obaveze,to već ne,jer potpale vatru a imaju Manituua u našim redovima i onda vrhovnik šalje dimne signale a po potrebi i avijaciju da reši "stvar".
Dokle više...

Nikola

pre 2 godine

Ja sam jos prekjuce rekao da se napadne, neznam sta cekaju dosad.
(edi, 25. septembar 2021 13:25) # Link komentara
Izgleda da te niko ne slusa,a moze biti da bas tebe cekaju da ih povedes u napad.A bas steta.Malo je takvih stratega na ovom svetu.
Nego,ajd ti kreni lagano u napad,pa nam javi kakva je situacija na terenu.Ako sve bude u redu,eto i nas sledece nedelje.Sutra je nedelja,pa bas da se ne cimamo za vikend,a za utorak predvidjaju kisu...pa onda od srede mozes racunati da cemo se sjurimo do tebe.Samo se ti drzi i ne popustaj.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jedno je samo sigurno naša vojska ne sme preći granicu ni da pokupi papiriće i otpad što su ovi napravili na granici u predhodnih 6 dana. Takođe i ovaj ROSU je tu da paradira za Kurtija. NATO je dole na Kosovu i tu se svaka priča završava…

Džoni

pre 2 godine

Dobro i treba malo ovako da im se pokažu zubi. A ne da se ćuti i sluša dok te lupaju po glavi. A i dosta je više, 23 godina već traje ovaj haos na južnoj srpskoj pokrajini, mislim da je vreme da se reši. Americi i ostalima bi najisplativije i najbolje bilo da učine kao u Avganistanu, da odu kući sa tudje svete zemlje i teritorije..

Zeljko021

pre 2 godine

Проблем Косова је у њему самом, јер постоје две националне заједнице, које се међусобно искључују, и које не желе било какву озбиљнију институционалну сарадњу. Нисам за независно Косово, јер би отворило добрано одшкринуту Пандорину кутију стварања нових држава и државица, економски и безбедносно неодрживих и полуодрживих. Оваквим поступцима званична Приштина губи легитимитет, али и EULEX, који би ипак, требао бити гарант стабилности. Као и обично медији подгревају ситуацију, која није тако драматична. Стране показују мишиће и опипавају пулс, али до ескалације неће доћи. Подржавајући наше државно руководство, јер овде нема места странчарењу, знам да знају да треба по сваку цену избећи сукоб и примену силе. Јер за сукоб и рат увек има времена, мада нисам сигуран да то треба и нама и Албанцима, јер се боримо за коску, коју су други подбацили.

bu2nin

pre 2 godine

nadletanje znaci podrska narodu na granici koji protestvuju nekoliko dana! zamislite kako se taj narod osjeca kad vidi nasu vojsku u svojoj blizini?

The Punisher

pre 2 godine

U slučaju bilo kakvog i najmanjeg ozbiljnijeg incidenta treba u što kraćem roku eliminisati ROSU teroriste i zauzeti sever Kosova kako bi se sprečilo novo etničko čišćenje srpskih civila iz pokrajine, a u slučaju da se u sukob umeša i KFOR na stranu terorista i da im progon Srba uspe treba primeniti taktiku "spržene zemlje", a to je bombardovanje Gazivoda što bi izazvalo stravične poplave i uništenje energetike na Kosovu, a takođe treba i obrušiti sve hodnike u rudniku Trepča, ova strategija se može sprovesti sa teritorije centralne Srbije i zauvek bi Kosovo pretvorila u pustinju koja nikog više ne bi interesovala.

XXL

pre 2 godine

Evo i rusi su se naložili te "Vojni avangard" javlja da su dva srpska MiG-29 spremna da izvrše udare po Kosovu (misli se na ROSU). Al' malo morgen što će se to desiti.

Realno,

pre 2 godine

nadletanje helikoptera znači da ako krene malo jače maltretiranje naših ljudi, od ROSU će ostati gomila gvoždja za kratko vreme.Dobije li naša vojska signal da se niko sa strane neće mešati, ona će to i uraditi.Nisam za ovo, ali ako bude neophodno to se mora desiti.
U tom slučaju desiće se razgraničenje silom i bojim se da je to već dogovoreno rešenje.

humanista

pre 2 godine

Snake Plissken

Bolje da nisi ni pisao komentar, pa covece dali si ti upoznat sta se desava na Kosmetu zadnjih 21 godinu, raspitaj se za napad i progrom Srba u 2004 godini,postoji snimak rusenja Pravoslavne Srpske Crkve, narod je ,,bukvalno,, isteran iz svojih kuca bilo je i fizickih napada na zene i decu, ince Srpsku decu ako ne znas roditelji ne pustaju same u skolu, zatim i ubistvo dece u Gorazdevcu i da ti ne nabrajam dalje, i ti onda napises da je sve zbog tablica, tablice su povod da se ,,rodi,, nesto vece i da se opet izvrsi napadna Srbe.A helikopteri sto su preletali imali su ,,misiju,, da pokazu Srpskom narodu da nisu prepusteni sami sebi i to im je i ogromna psiholoska podrska.

Зоран

pre 2 godine

Михајло:"imam informaciju da smo mi uveli nove tablice prvi? Sta je tacno"
Тачно је да смо ми тражили од њих да узимају пробне таблице кад улазе у Србију јер нсмо признавали таблице непризнате државе!
Ти као да инсинуираш да нам они само враћају и да су у праву!?
Губиш из вида да смо ми призната држава, а КиМ је узурпирани део територије државе Србије!
Да ли ти је сада нешо јасније?

Radovan Treći

pre 2 godine

@Rešenje "Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!"

Potpisana je i ZSO pa ne poštuju, i javno izjavljuju kako to ne dolazi u obzir, nikada. Prvo ZSO pa tek onda tablice

užas je moja furka

pre 2 godine

@medrano
Skoro da imaš pravo ali skor...samo si smetnuo sa uma,namerno ili slučajno,da su 1999 USA bile jedina prava svetska sila,danas ih ima 3 a ostale 2 NISU NITI ĆE priznati Kosovo*.....dakle USA neće uraditi isto što i 1999 jer ovoga puta imaju svoju živu silu na Kosovu* i nisi ludi da rizikuju par hiljada kovčega a i snaga u svetu se promenila.....opušteno

m-84

pre 2 godine

Ljudi, potrebno je stititi interese naroda na Kosovu i Metohiji! naravno da se to radi pregovaranjem i dogovaranjem. ali kad neprijatelj koristi sisteme zastrasivanja, onda ti vratis istom ili slicnom merom! ovi avioni i tenkovi ce da urade odlican posao, samo treba da ih je mnogo vise! i naravno da ne treba da se puca , dovoljno je i ovo kao neki vid odvracanja! dole treba da bude 200 tenkova a ne tri sto rece neko u komentaru! pozz

Dragan

pre 2 godine

@Rešenje "Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!"

Potpisana je i ZSO pa ne poštuju, i javno izjavljuju kako to ne dolazi u obzir, nikada. Prvo ZSO pa tek onda tablice
(Radovan Treći, 25. septembar 2021 18:06)

A zasto ne moze obrnuto ???
(King, 25. septembar 2021 19:18)

Zato što je ZSO potpisan 4 godine pre tablica.

DedaCvetko

pre 2 godine

@
I Srbija i Kosovo su potpisali za reg tablice,koji problem sad.
(lemi, 25. septembar 2021 20:51)

I Srbija i Kosovo* su potpisali za ZSO, koji je problem sad ?

sašo

pre 2 godine

Jednog dana dolazimo do Mitrovice 100%,a ako Šiptara nema više od milion, vratićemo 2/3 Kosova i Metohije. Država Srbija treba da obezbedi zemlju Srbiju sa PVO sistemom srednjeg dometa, a ne da nam maže oči 1 baterijom Pancira S. Napad na Srbiju se desio na vrhuncu Američke moći i NATO pakta, ovo sad nije ni 59% one moći i odlučivanja o zbivanjima u svetu. Jedino čega se plašim to je ekonomski krah Srbije u slučaju osvajanje našeg Kosova.

yosemite sam

pre 2 godine

@m-84, problem predstavlja sto NATO ili ti KFOR imaju uvek vise aviona i ostalog oruzja i orudja.
(n2, 25. septembar 2021 21:29)

KFOR nema. Broj americkih vojnika u Bondstilu u trenutku boravka Ricarda Grenela prosle godine je bio 600 (po izvestaju Fox Newsa), avijacije u Bondstilu nema. NATO naravno ima, tj ne NATO nego vazdusnih snaga SAD ima vec u Italiji i Grckoj znatno vise sa znatno mocnijom masinerijom, da ne pominjemo mornaricu i sestu flotu. Englezi su na Kipru. I to je otprilike to ako ne racunamo Turke. Mada u poslednje vreme meni nesto mirise na obnovu starih saveznistava na Balkanu, samo primecujem, ne odobravam niti osudjujem. Da li mozemo da udjemo? Gore su brojke pa racunajte - naravno da mozemo, sto ne znaci da trebamo. Trebali bi malo obuzdati strasti, ne bi skodilo.

Slavisa V.

pre 2 godine

"Probne "RKS" tablice izdaju se i u opštinama na severu Kosova"

Da li neko moze da objasni kakve se probne tablice izdaju u opstinama na severu Kosova ako su one namenjene vozilima sa tablicama gradova u Srbiji koji ulaze na Kosovo kao mera reciprociteta? Je l' to znaci da i ja koji imam KM srpske table i koji godinama nisam mogao sa tim tablicama dalje od Ibra, mogu sa tim probnim tablicama preko celog Kosova? Plus, moj auto je star 18 godina i po zakonu koji je Kosovo donelo pre nekoliko godina svakako ne mogu da ga registrujem zbog starosti. Na kraju ce ispasti da ovi koji imaju vozila stara i po 20 godina, a uzeli su sada probne tablice, ce moci da registruju na RKS (u znak zahvalnosti jer su se na vreme prijavili), a nama sto cekamo ce reci "Zao nam je". Tako cemo svi mi doci u situaciju da te automobile, a od kojih su neki u odlicnom stanju, prodamo na auto otpadu! Molim Vas, ako neko moze da objasni kakve se probne tablice izdaju na severu Kosova.

TP-1

pre 2 godine

Ja bi uleto dole sa avijacijom i svim raspolozivi sredstvima u roku od 24h zauzmemo sever,stavimo liniju i kazemo e aj sad da pregovaramo kad je nas narod zasticen. Nisam siguran da bi nato smeo da krene. I jos nesto,ako se nezaustave ovi neadertalci ovde,odose do Nisa. Pa Raska,Vojvodina se vec ljulja,nema dalje,dalje ce biti nase kuce,a tada je vec kasno za sve.

King

pre 2 godine

@Rešenje "Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!"

Potpisana je i ZSO pa ne poštuju, i javno izjavljuju kako to ne dolazi u obzir, nikada. Prvo ZSO pa tek onda tablice
(Radovan Treći, 25. septembar 2021 18:06)

A zasto ne moze obrnuto ???

Ivann

pre 2 godine

Ako je zaista sve statusno neutralno, kao što treba biti, onda je tu jasno da na teritoriji KiM nema mesta za RKS i SRB tablice (za same registracije gradova i opština unutar samog KiM) dok se problem ne reši. Dakle, prelepi se RKS ili SRB, dobije se kazna ako to nije učinjeno i to je to.

Nikola

pre 2 godine

Cekajte malo, zar to vec nije dogovoreno, samo se sad primenjuje? Onaj ko zivi na Kosovu, neka koristi kosovske tablice, ko zivi u Srbiji srpske, a ko prelazi izmedju drzava, neka plati obe i to je to. Ako sam dobro razumeo, tablice kostaju 5 eur za 3 meseca, sto je 20 eur godisnje. Ti ljudi u blokadi sede i ne rade nista 6 dana, a mogli su da zarade za tablice za narednih 10 godina. Vojska podigla aivone, sto kosta tablice svima u narednih 50 godina. Kosovska policija dezura 6 dana, sto kosta za za jos ko zna koliko godina tih tablica. Ima li neko razuman da obustavi vise te gluposti. Nije fer da nam budu nametnute tablice, ali nije fer i da nam u sred Srbije bude nametnuto brdo taksi, pa mi registracija izadje puno vise nego prosle godine. Pa ni gorivo nije malo...

Гружанин

pre 2 godine

Пошто Албанци инсистирају на реципроцитету и стално се позивају на тај "чувени" Устав Косова треба им га коначно и пружити. Дакле, од данас обавезно им ставити до знања да Србија такође има Устав и да је АП Косово и Метохија у саставу државе Србије, још од 1912 године када је крвљу српских ратника поново ослобођено турске окупације и враћено у састав матице Србије. И као што су онда Албанци били ударна рука турских окупатора и данас су у служби америчких окупатора судбина ће им опет бити иста. Затим Србија треба паралелно Бондстилу да подигне велику војну базу у којој би заједно са српским биле савезничке трупе. Реципроцитет господо. Даље, Србија је међународно призната држава и чланица УН и сваки покушај скидања таблица од стране Албанаца мора под хитно бити санкционисан тоталном забраном било каквих таблица са КиМ. И на крају кад Албанци хапсе Србе и још их годинама држе у затвору без икаквих доказа можемо и ми њихове по истом принципу реципроцитета. И нек се сете да су они тражили републику а Србима ни једну обичну заједницу српских општина не дозвољавају. Толико колико им је реципроцитет на срцу. Заправо морали би Србима да дозволе не неку ЗСО већ оно што су дали себи, право на самоопредељење до отцепљења. Дакле ако скупштина у Приштини може да донесе декларацију о независности може и скупштина Срба у Косовској Митровици.

The Punisher

pre 2 godine

U slučaju bilo kakvog i najmanjeg ozbiljnijeg incidenta treba u što kraćem roku eliminisati ROSU teroriste i zauzeti sever Kosova kako bi se sprečilo novo etničko čišćenje srpskih civila iz pokrajine, a u slučaju da se u sukob umeša i KFOR na stranu terorista i da im progon Srba uspe treba primeniti taktiku "spržene zemlje", a to je bombardovanje Gazivoda što bi izazvalo stravične poplave i uništenje energetike na Kosovu, a takođe treba i obrušiti sve hodnike u rudniku Trepča, ova strategija se može sprovesti sa teritorije centralne Srbije i zauvek bi Kosovo pretvorila u pustinju koja nikog više ne bi interesovala.

bu2nin

pre 2 godine

nadletanje znaci podrska narodu na granici koji protestvuju nekoliko dana! zamislite kako se taj narod osjeca kad vidi nasu vojsku u svojoj blizini?

Džoni

pre 2 godine

Dobro i treba malo ovako da im se pokažu zubi. A ne da se ćuti i sluša dok te lupaju po glavi. A i dosta je više, 23 godina već traje ovaj haos na južnoj srpskoj pokrajini, mislim da je vreme da se reši. Americi i ostalima bi najisplativije i najbolje bilo da učine kao u Avganistanu, da odu kući sa tudje svete zemlje i teritorije..

Realno,

pre 2 godine

nadletanje helikoptera znači da ako krene malo jače maltretiranje naših ljudi, od ROSU će ostati gomila gvoždja za kratko vreme.Dobije li naša vojska signal da se niko sa strane neće mešati, ona će to i uraditi.Nisam za ovo, ali ako bude neophodno to se mora desiti.
U tom slučaju desiće se razgraničenje silom i bojim se da je to već dogovoreno rešenje.

humanista

pre 2 godine

Snake Plissken

Bolje da nisi ni pisao komentar, pa covece dali si ti upoznat sta se desava na Kosmetu zadnjih 21 godinu, raspitaj se za napad i progrom Srba u 2004 godini,postoji snimak rusenja Pravoslavne Srpske Crkve, narod je ,,bukvalno,, isteran iz svojih kuca bilo je i fizickih napada na zene i decu, ince Srpsku decu ako ne znas roditelji ne pustaju same u skolu, zatim i ubistvo dece u Gorazdevcu i da ti ne nabrajam dalje, i ti onda napises da je sve zbog tablica, tablice su povod da se ,,rodi,, nesto vece i da se opet izvrsi napadna Srbe.A helikopteri sto su preletali imali su ,,misiju,, da pokazu Srpskom narodu da nisu prepusteni sami sebi i to im je i ogromna psiholoska podrska.

sašo

pre 2 godine

Jednog dana dolazimo do Mitrovice 100%,a ako Šiptara nema više od milion, vratićemo 2/3 Kosova i Metohije. Država Srbija treba da obezbedi zemlju Srbiju sa PVO sistemom srednjeg dometa, a ne da nam maže oči 1 baterijom Pancira S. Napad na Srbiju se desio na vrhuncu Američke moći i NATO pakta, ovo sad nije ni 59% one moći i odlučivanja o zbivanjima u svetu. Jedino čega se plašim to je ekonomski krah Srbije u slučaju osvajanje našeg Kosova.

m-84

pre 2 godine

Ljudi, potrebno je stititi interese naroda na Kosovu i Metohiji! naravno da se to radi pregovaranjem i dogovaranjem. ali kad neprijatelj koristi sisteme zastrasivanja, onda ti vratis istom ili slicnom merom! ovi avioni i tenkovi ce da urade odlican posao, samo treba da ih je mnogo vise! i naravno da ne treba da se puca , dovoljno je i ovo kao neki vid odvracanja! dole treba da bude 200 tenkova a ne tri sto rece neko u komentaru! pozz

užas je moja furka

pre 2 godine

@medrano
Skoro da imaš pravo ali skor...samo si smetnuo sa uma,namerno ili slučajno,da su 1999 USA bile jedina prava svetska sila,danas ih ima 3 a ostale 2 NISU NITI ĆE priznati Kosovo*.....dakle USA neće uraditi isto što i 1999 jer ovoga puta imaju svoju živu silu na Kosovu* i nisi ludi da rizikuju par hiljada kovčega a i snaga u svetu se promenila.....opušteno

Rešenje

pre 2 godine

Ne razumem u čemu je problem? Više dosadilo to Kosovo.... Mi skidamo njihove tablice, jer ih ne priznajemo kao državu, OK. Oni skidaju nase tablice, jer sta, nas ne priznaju kao državu, ne razumem? Ako se medjusobno ne priznajemo, onda lepo zatvoriti te administrativne prelaze, da niko ne moze ni da udje, ni da izadje sa Kosova, obustaviti izvoz robe na to Kosovo, potpuno obustaviti bilo kakav kontakt nas i njih, pa neka rade šta god hoće. Nesposobna ekipa sa obe strane.
Ili se brate mili dogovorite! Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!

Зоран

pre 2 godine

Михајло:"imam informaciju da smo mi uveli nove tablice prvi? Sta je tacno"
Тачно је да смо ми тражили од њих да узимају пробне таблице кад улазе у Србију јер нсмо признавали таблице непризнате државе!
Ти као да инсинуираш да нам они само враћају и да су у праву!?
Губиш из вида да смо ми призната држава, а КиМ је узурпирани део територије државе Србије!
Да ли ти је сада нешо јасније?

Nadoljub

pre 2 godine

"Građani nezadovoljni odlukom Prištine o zameni registarskih tablica"
Znači šta god da odluči vlada Prištine, gradjani će odmah u protest? Zašto? Da li mislite, vi, ljudi koji živite na Kosovu, da ne treba poštovati odluke vlade u svakodnevnim pitanjima? Takvo ponašanje ne može ni u Srbiji, ni i jednoj državi! Poštujte odluke vlasti pod kojom ste. Živeo sam dole i znam da ste uveliko navikli na bezakonje i svojeglavost, ali red mora da postoji. I najgora vlast je bolja od bezvlašća. Ko nas pita u Srbiji za promenu dokumenata, tablica i za ostalo, šta mislite? I ovamo kad ti narede - radiš kako ti kažu, gundjaš, ali radiš.

TP-1

pre 2 godine

Ja bi uleto dole sa avijacijom i svim raspolozivi sredstvima u roku od 24h zauzmemo sever,stavimo liniju i kazemo e aj sad da pregovaramo kad je nas narod zasticen. Nisam siguran da bi nato smeo da krene. I jos nesto,ako se nezaustave ovi neadertalci ovde,odose do Nisa. Pa Raska,Vojvodina se vec ljulja,nema dalje,dalje ce biti nase kuce,a tada je vec kasno za sve.

Mediteraneo

pre 2 godine

Jutros sam usao na prelaz Merdare, nema guzvi, uzeo probne tablice i dosao u Prizren. Na Kosovu mirno, suncano, normalno jutro, narod radi i zivi kao svaki drugi normalan dan.
Na severu vestacke tenzije, narod na barikadama, zaludjen i daleko od realnosti. Zasto predstavnici Srba ne napuste Kurtijevu vladu ako ne priznaju Kosovo i njihove odluke o tablicama? Kosovske poslanicke plate redovno stizu i ne smetaju im.
Smesno je ovo nadletanje aviona i helikoptera, ko je lud da ratuje i zbog cega. Odblokirajte puteve a srpski poslanici nek protestuju ispred Vlade u Pristine ili nek traze neko resenje za zelenim stolom. Sami smo sebe blokirali. Ukljucimo mozak.

Marko

pre 2 godine

Sta glumite sa tim avionima i helikopterima, da li znate protiv koga glumite silu? Igrali bi igrice sa nama. Sedite za sto i resavajte sta treba, ako ne znate, dovidjenja.

medrano

pre 2 godine

Reakcija naroda me poseca na davnu 1999g,kada je oboren jedan(1) F117.Narod je igrao kolo na olupini avviona,u transu kao neko africko pleme a posle toga se vojska povukla sa Kosova.

King

pre 2 godine

@Rešenje "Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!"

Potpisana je i ZSO pa ne poštuju, i javno izjavljuju kako to ne dolazi u obzir, nikada. Prvo ZSO pa tek onda tablice
(Radovan Treći, 25. septembar 2021 18:06)

A zasto ne moze obrnuto ???

Balkan bez zivota

pre 2 godine

Haha zasto nadlecu ne razumem
Jer bas mislimo da mozemo na KiM da uradimo nesto a svet da cuti
U tome me ne moze niko ubediti samo bacanje para dizanje helikoptera i vojsku
Koje poene skupljaju SNS i ostali

Radovan Treći

pre 2 godine

@Rešenje "Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!"

Potpisana je i ZSO pa ne poštuju, i javno izjavljuju kako to ne dolazi u obzir, nikada. Prvo ZSO pa tek onda tablice

Crven Cvet

pre 2 godine

Dosli smo mecki na rupu ! Svako reagovanje nase vojske i policije ( mislim na upad na Sever Kosova ) moze mnogo da nas vrati unazad ! Oni to i zele.. "Cije ovce, toga i livada ! " Pamet u glavu, resenje treba traziti za stolom, lobiranjem..

Zeljko021

pre 2 godine

Проблем Косова је у њему самом, јер постоје две националне заједнице, које се међусобно искључују, и које не желе било какву озбиљнију институционалну сарадњу. Нисам за независно Косово, јер би отворило добрано одшкринуту Пандорину кутију стварања нових држава и државица, економски и безбедносно неодрживих и полуодрживих. Оваквим поступцима званична Приштина губи легитимитет, али и EULEX, који би ипак, требао бити гарант стабилности. Као и обично медији подгревају ситуацију, која није тако драматична. Стране показују мишиће и опипавају пулс, али до ескалације неће доћи. Подржавајући наше државно руководство, јер овде нема места странчарењу, знам да знају да треба по сваку цену избећи сукоб и примену силе. Јер за сукоб и рат увек има времена, мада нисам сигуран да то треба и нама и Албанцима, јер се боримо за коску, коју су други подбацили.

Cirkus

pre 2 godine

Mogu da nadlecu i svemirski brodovi, tu niko ne sme ni prackom da opali i to je jasno svima. Sou za medije se nastavlja...
Kad se sve zavrsi, onda ce i jedni i drugi da proglase "pobedu" i to je to.

Stojadin 45

pre 2 godine

U kvim nasim tužnim krajevima isoadoše tablice najvažnija stvar. Odes u Split - pazi tablice, krenes na Kosovo - pazi tablice, ovi sa Kosova kroz Srbiju - opet tablice, onomad Vukovar i Beli Manastir - važne su tablice.
Ko šta radi mi se zamlaćujemo sa tablicama.

DedaCvetko

pre 2 godine

@
I Srbija i Kosovo su potpisali za reg tablice,koji problem sad.
(lemi, 25. septembar 2021 20:51)

I Srbija i Kosovo* su potpisali za ZSO, koji je problem sad ?

SD,KV,KŠ,NI...

pre 2 godine

Kosovari(obe strane)..ima li težih ljudi na ovoj planeti za bilo koju vlast u negativnom smislu.
Ništa im ne odgovara ali da koriste prava obe države to da.
Obaveze,to već ne,jer potpale vatru a imaju Manituua u našim redovima i onda vrhovnik šalje dimne signale a po potrebi i avijaciju da reši "stvar".
Dokle više...

Tihi

pre 2 godine

imam informaciju da smo mi uveli nove tablice prvi? Sta je tacno?
(mihajlo, 25. septembar 2021 16:57)

Informacija je tacna i to je uvedeno odavno, neznam cemu ova buka sad. Ovo sto je Kosovo nama uvelo je nesto sto smo potpisali i dali saglasnost ima vec 5 godina. Al ajde valjda se tako odrzava vlast, malo plasis narod malo kraduckas, malo lazes i tako vrtis u krug jedno 40-50 godina taman dok ti nije vreme za penziju a na kraju krajeva obogatio se a dan jedan negde ”radio” nisi.

yosemite sam

pre 2 godine

Pa svakako moraju da produvaje galebove i orlove s vremena na vreme, neka lete malo dole, bolje nego iznad gradova. To su inace veoma bucni motori, ako se ne varam rols rojs iz 1970 - takoreci oldtajmeri, mada dobro testerisu, bolje nego amg

Ivann

pre 2 godine

Ako je zaista sve statusno neutralno, kao što treba biti, onda je tu jasno da na teritoriji KiM nema mesta za RKS i SRB tablice (za same registracije gradova i opština unutar samog KiM) dok se problem ne reši. Dakle, prelepi se RKS ili SRB, dobije se kazna ako to nije učinjeno i to je to.

Dragan

pre 2 godine

@Rešenje "Ako je potpisano nesto oko tablica 2016, postujte to, ili unesite izmenu da mogu tablice i naše i njihove.... Već dosadilo, stvarno!"

Potpisana je i ZSO pa ne poštuju, i javno izjavljuju kako to ne dolazi u obzir, nikada. Prvo ZSO pa tek onda tablice
(Radovan Treći, 25. septembar 2021 18:06)

A zasto ne moze obrnuto ???
(King, 25. septembar 2021 19:18)

Zato što je ZSO potpisan 4 godine pre tablica.

Комша

pre 2 godine

Ако се зарати молим да прво иду чланови партија ликова који су то закували. Ја сам младост провео у рову, не пада ми на памет дете своје да пуштам да гине за туђи профит...

XXL

pre 2 godine

Evo i rusi su se naložili te "Vojni avangard" javlja da su dva srpska MiG-29 spremna da izvrše udare po Kosovu (misli se na ROSU). Al' malo morgen što će se to desiti.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jedno je samo sigurno naša vojska ne sme preći granicu ni da pokupi papiriće i otpad što su ovi napravili na granici u predhodnih 6 dana. Takođe i ovaj ROSU je tu da paradira za Kurtija. NATO je dole na Kosovu i tu se svaka priča završava…

Гружанин

pre 2 godine

Пошто Албанци инсистирају на реципроцитету и стално се позивају на тај "чувени" Устав Косова треба им га коначно и пружити. Дакле, од данас обавезно им ставити до знања да Србија такође има Устав и да је АП Косово и Метохија у саставу државе Србије, још од 1912 године када је крвљу српских ратника поново ослобођено турске окупације и враћено у састав матице Србије. И као што су онда Албанци били ударна рука турских окупатора и данас су у служби америчких окупатора судбина ће им опет бити иста. Затим Србија треба паралелно Бондстилу да подигне велику војну базу у којој би заједно са српским биле савезничке трупе. Реципроцитет господо. Даље, Србија је међународно призната држава и чланица УН и сваки покушај скидања таблица од стране Албанаца мора под хитно бити санкционисан тоталном забраном било каквих таблица са КиМ. И на крају кад Албанци хапсе Србе и још их годинама држе у затвору без икаквих доказа можемо и ми њихове по истом принципу реципроцитета. И нек се сете да су они тражили републику а Србима ни једну обичну заједницу српских општина не дозвољавају. Толико колико им је реципроцитет на срцу. Заправо морали би Србима да дозволе не неку ЗСО већ оно што су дали себи, право на самоопредељење до отцепљења. Дакле ако скупштина у Приштини може да донесе декларацију о независности може и скупштина Срба у Косовској Митровици.

Slavisa V.

pre 2 godine

"Probne "RKS" tablice izdaju se i u opštinama na severu Kosova"

Da li neko moze da objasni kakve se probne tablice izdaju u opstinama na severu Kosova ako su one namenjene vozilima sa tablicama gradova u Srbiji koji ulaze na Kosovo kao mera reciprociteta? Je l' to znaci da i ja koji imam KM srpske table i koji godinama nisam mogao sa tim tablicama dalje od Ibra, mogu sa tim probnim tablicama preko celog Kosova? Plus, moj auto je star 18 godina i po zakonu koji je Kosovo donelo pre nekoliko godina svakako ne mogu da ga registrujem zbog starosti. Na kraju ce ispasti da ovi koji imaju vozila stara i po 20 godina, a uzeli su sada probne tablice, ce moci da registruju na RKS (u znak zahvalnosti jer su se na vreme prijavili), a nama sto cekamo ce reci "Zao nam je". Tako cemo svi mi doci u situaciju da te automobile, a od kojih su neki u odlicnom stanju, prodamo na auto otpadu! Molim Vas, ako neko moze da objasni kakve se probne tablice izdaju na severu Kosova.

dragan

pre 2 godine

Eeh Drecune, sve smo mi znali, i kada i ko i koje jedinice, samo nista nismo preduzeli...Mi tj vi pricate i pricate a oni cute i menjaju situaciju na terenu...Valjda to govori dovoljno ko je ozbiljniji!

Nikola

pre 2 godine

Ja sam jos prekjuce rekao da se napadne, neznam sta cekaju dosad.
(edi, 25. septembar 2021 13:25) # Link komentara
Izgleda da te niko ne slusa,a moze biti da bas tebe cekaju da ih povedes u napad.A bas steta.Malo je takvih stratega na ovom svetu.
Nego,ajd ti kreni lagano u napad,pa nam javi kakva je situacija na terenu.Ako sve bude u redu,eto i nas sledece nedelje.Sutra je nedelja,pa bas da se ne cimamo za vikend,a za utorak predvidjaju kisu...pa onda od srede mozes racunati da cemo se sjurimo do tebe.Samo se ti drzi i ne popustaj.

yosemite sam

pre 2 godine

@m-84, problem predstavlja sto NATO ili ti KFOR imaju uvek vise aviona i ostalog oruzja i orudja.
(n2, 25. septembar 2021 21:29)

KFOR nema. Broj americkih vojnika u Bondstilu u trenutku boravka Ricarda Grenela prosle godine je bio 600 (po izvestaju Fox Newsa), avijacije u Bondstilu nema. NATO naravno ima, tj ne NATO nego vazdusnih snaga SAD ima vec u Italiji i Grckoj znatno vise sa znatno mocnijom masinerijom, da ne pominjemo mornaricu i sestu flotu. Englezi su na Kipru. I to je otprilike to ako ne racunamo Turke. Mada u poslednje vreme meni nesto mirise na obnovu starih saveznistava na Balkanu, samo primecujem, ne odobravam niti osudjujem. Da li mozemo da udjemo? Gore su brojke pa racunajte - naravno da mozemo, sto ne znaci da trebamo. Trebali bi malo obuzdati strasti, ne bi skodilo.

Nikola

pre 2 godine

Cekajte malo, zar to vec nije dogovoreno, samo se sad primenjuje? Onaj ko zivi na Kosovu, neka koristi kosovske tablice, ko zivi u Srbiji srpske, a ko prelazi izmedju drzava, neka plati obe i to je to. Ako sam dobro razumeo, tablice kostaju 5 eur za 3 meseca, sto je 20 eur godisnje. Ti ljudi u blokadi sede i ne rade nista 6 dana, a mogli su da zarade za tablice za narednih 10 godina. Vojska podigla aivone, sto kosta tablice svima u narednih 50 godina. Kosovska policija dezura 6 dana, sto kosta za za jos ko zna koliko godina tih tablica. Ima li neko razuman da obustavi vise te gluposti. Nije fer da nam budu nametnute tablice, ali nije fer i da nam u sred Srbije bude nametnuto brdo taksi, pa mi registracija izadje puno vise nego prosle godine. Pa ni gorivo nije malo...