Utorak, 31.08.2021.

06:20

Širi se virus neposlušnosti

Briselski portal Politiko konstatuje da se "evropska glavobolja zbog vladavine prava pretvara u ozbiljnu migrenu – i čini se da niko nema lek za nju".

Izvor: Sputnjik

Širi se virus neposlušnosti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

123

pre 2 godine

Isto sto i ostalima. Bili bi bogatiji, tolerantniji, ne bi imali granicne prelaze, slobodno bi mogli da radimo i da se krecemo, slobodno da trgujemo, uvozimo i izvozimo. E kada bi se zasitili i krenuli kao Madjari da ne postujemo sopstvene potpise pri pristupanju EU, sopstvene gradjane, grupe gradjana, kad bi drzava okupirala medije, da onda bi nas vratili na fabricka podesavanja. Zato sto sve to radimo, ne mozemo ni uci u EU.
(VSA, 31. avgust 2021 10:27)

Nema od toga ništa. Nikada ovaj narod nije izabrao bolje. Polovina populacije nije zakoračila u EU, osim eventualno u Grčku. Nemaju pojma šta EU donosi. Radije bi bili u svom brlogu, nego u EU. Ljudi zaista misle da se EU raspada i da tamo ništa ne valja. Sa druge strane imaju Srbiju i našu situaciju potpunog bezakonja. I meni je prosto neverovatno da je ljudima ovo što imalo mi sada bolje od EU.

Луне

pre 2 godine

Баше је ово сјајна ствар! Коментатори који са толико страсти и жучи другима суде, пресеђују, терају, прете, а нити их ко шта пита, нити их се тиче и дотиче. Прекоплотарство највишег нивоа.

VSA

pre 2 godine

"Mađarski premijer Viktor Orban, naime, izneo je podatak da Mađarska od EU godišnje dobije 4 milijarde evra iz budžeta, a da joj 50 odsto više od toga, 6 milijardi, "pod raznim izgovorima" uzmu bogatije zemlje EU "sa Nemačkom na čelu".
...
Autokrata i demagog, sa pricama za svoje glasace.
Samo treba da se priseti zivota pre ulaska u EU. Madjarska a i Poljska su procvetale po ulasku u EU.Kao i sve ostale zemlje. Verovatno zato sto daju vise svog novca, nego sto uzimaju. Stotine milijardi su upumpane u Madjarsku, sto kroz novac, sto kroz investicije. Demagog na kub. On ce zestoko osetiti sankcije, bice smenjen zbog ekonomske krize i problem ce biti resen. Jedna Austrija nije mogla da progura desnicara a Madjarska tek nece moci. Poljska ce sama posle toga resiti da se povinuje zakonima, kao i Madjarska, koje je sama potpisala da bi uopste mogla da udje u EU. Niko nije izmislio nesto novo, trazi se ispunjavanje preuzetih obaveza, pri pristupanju u EU. Niko ih ne sili, mogu svakog trenutka da izadju iz EU i ovakvi kakvi su sada, ne pripadaju EU. Nikome ne bi bilo ni preterano zao u Evropi. Desnicarima nije mesto u ujedinjenoj Evropi, bar ne na vladajucim pozicijama.

jelena

pre 2 godine

Gde god su na vlasti desničarske (proruske plemenske vođe) tu Evropa ima isti problem. Svi ti desničarski ekstrmisti, koji uz podržku rusije dolaze i opstanu na vlasti, u kojima je večina stanovnika pre samo nekoliko godina gladovala su se sada nasitili, i odmah pobuna !

O cemu vi pisete. Pa desnicarska vlast u Poljskoj je najostriji protivnik Rusije u Evropi. Tacno je da su istocnoevropske drzave iskoristile ulazak u Evropsku uniju za razvoj privrede, ali daleko od toga da im je bilo sta poklonjeno. Uostalom i danas Poljska i Madjarska imaju veci rast GDP-a od Nemacke naprimer.

Pantagruel

pre 2 godine

Читам коментаре па се чудим. Рећи да је пољски режим проруски може само потпуна незналица. Качињски је имао брата близанца који је погинуо у паду авиона код Смоленска, а за тај пад они криве Русе и сматрају да је био намерно изазван (зато што је делегација ишла на обележавање катинског масакра над заробљеним Пољацима, извршеног од стране Стаљинове власти). Осим тога купују америчке авионе и ракете дугог домета за лансирање са њих, управо зато да би пробили руску ПВО.

Milutin

pre 2 godine

Poljaci, Mađari, pristupite lepo našem balkanskom ludilu, batalite te napuderisane i morbidne zapadnjačke licemere koji gledaju samo svoj buđelar. A Arape treba vratiti u njihove rodne grude i da se sami bore za svoje bolje sutra, a ne u EU. Ako već treba da im se ponogne, onda neka to bude u njihovim ili okolnim zemljama. Zašto "jadne Avganistance" ne prime Uzbekistan, Pakistan, Indija, Katar UAE itd., nego Evropa? Oni su im i verski i kulturno bliži. A ne da dođu ovde neuki, a verski zadojeni, bez znanja čemu kondom uopšte služi. Stigne porodica sa njih 15. Momčići sa 19-20 god. idu u čoporima i napadaju devojke po parkovima i stanicama, izazivaju nerede, propagiraju islam na loš način..a ovamo kao jadni su, pobegli od ratnog ludila. Sve se radi površno i bez previše plana, bar ne u korist boljitka, i nas ovde i njih iz tih zemalja. Dakle, EU ili da se uozbili ili ode u ambis uskoro.

VSA

pre 2 godine

Sta bi tek nama radili i uradili da smo kojim slucajem clanica EU….
(021, 31. avgust 2021 07:38)
Isto sto i ostalima. Bili bi bogatiji, tolerantniji, ne bi imali granicne prelaze, slobodno bi mogli da radimo i da se krecemo, slobodno da trgujemo, uvozimo i izvozimo. E kada bi se zasitili i krenuli kao Madjari da ne postujemo sopstvene potpise pri pristupanju EU, sopstvene gradjane, grupe gradjana, kad bi drzava okupirala medije, da onda bi nas vratili na fabricka podesavanja. Zato sto sve to radimo, ne mozemo ni uci u EU.

Zodiac

pre 2 godine

Opet sputnjik i sve je jasno. U EU i treba biti različitih mišlhenja i stavova to je demokracija, ali o važnim stvarima su jednoglasni Rusija i sve sa istoka je neprijatelj EU i slobodnog svijeta. To je činjenica i veliki plus EU i NATO će opstati biti garancija da rusi nikada neće imati mira.

mario

pre 2 godine

Poljska i Mađarska bi bez EU bile ono što su bile prije devedesetih.
Izgradile su se od fondova EU kada su fondovi EU bili izdašniji.
Uostalom Orban je pričao drukčije devedesetih, a sad ima neku drugu priču.

Robert

pre 2 godine

Gde god su na vlasti desničarske (proruske plemenske vođe) tu Evropa ima isti problem. Svi ti desničarski ekstrmisti, koji uz podržku rusije dolaze i opstanu na vlasti, u kojima je večina stanovnika pre samo nekoliko godina gladovala su se sada nasitili, i odmah pobuna !!! Kad se uzme u obzir da im je, pre par godina život bio kao u paklu i da su se još pre ulazka nasitili Evropskim parama čovek odma pomisli ko je ovde lud, ovi što su dali novac (stara evropa) ili ovi što su primili i izašli iz bede i jada. Dok se Evropa definitivno ne obračuna sa ostatcima komunističkih režima, koji se inače kriju pod nekim tobože “demokratskim, liberalnim”, bla bla bla imenima, do tada će se pojavljivati ovakve rak rane koje joj samo rusija želi.

NSDQ100

pre 2 godine

Bla bla bla, političari kao i uvek samo pričaju ono što narod voli da sluša. Nebitno dal je to Madjarska, Poljska ili Nemačka. Madjarska a i Poljska treba da otvore samo album iz 1990 i ranije pa nek usporede sa današnjicom i shvatiće da to nije sve izgradjeno za dzaba. Moraju da igraju kako muzika svira inače im sledi oprobam recept šamaranja Isto to vazi i za Nemce Holandjane Dance samo u drugom obliku. Kapital je taj koji forsira interese nebitno na drzavu ili uredjenje. Ako se nesluša, očas posla se dobije jedan Irak, Venecuela, Sirija, Ukrajna . Dal ćeš biti šamaran od nekog ili sam sebe to su samo nijanse

reckless Miladin

pre 2 godine

Izgleda da ih Brexit nije opametio, izgleda da "neizabrane birokrate" i dalje idu u pogrešnom pravcu vodeći EU u propast, dok im je pri tome uvek neko drugi kriv. Koliko još zemalja treba da napusti EU da bi gospoda shvatila da im u toj ideologiji mnogo toga ne štima. Evropa je skup davno uspostavljenih država različitih nacija i kultura sa višemilenijumskom tradicijom i na njoj se ne mogu ad hok primenjivati principi "melting pota" kao u SAD, Kanadi i Australiji, gde je domicilno stanovništvo zbrisano i doseljeno novo, i to kao grupa individualaca koji su već posle druge generacije zaboravljali ko su i odakle su, i koja je bila primorana da se prilagode novostvorenom kulturološkom patternu, da bi naprosto opstala.

Miran

pre 2 godine

@Tamnica naroda, kako je po tvome EU tamnica naroda, kad jedna država vetom može zaustaviti svaki proces? Svi primljeni zakoni u EU su primljeni sa saglasnošću svih država članica, tako, da nema Briselskog diktata, on ne postoji.

Ranko Nikolic

pre 2 godine

EU nije savrsena,ali ne postoji bolje mesto za zivot na planeti Zemlji ako niste taliban ili genetski komunista.Naravno da je uvek izvor za ovakve vesti Sputnjik ili RT ili istali ogranci FSB.

Superhik

pre 2 godine

Zašto bi neko ulazio u EU da se namerom da bude poslušan?
Članstvo u EU nije vazalni nego partnerski odnos ! Ima tu još jedna važna grupa koja(takođe) mora da se sluša ,a nema ni istovetno članstvo ,a ni ciljeve !(tek ona!)

YU

pre 2 godine

Mislim da se ne radi o "sirenju virusa" neposlusnosti, cime se zeli dramatizovati "vest", vec se radi o ponedinacnim i neazisnim pojavama. Sistem vrednosti EU ce svakako ovi prevazici, i svakaki ne radikalnim merama ili sukobima, sto bi nekoloko macho plemenskih vodha zelelo.

Uskok

pre 2 godine

"Levo-liberalni"???
Ako je Evropa "levo-liberalna", onda nasuprot njima stoje "desno-neliberalne" snage, odnosno desničarski verski fanatici.
Za Evropu nisam siguran da su im "levičari" na vlasti, za ostatak bi se mogao kladiti u godišnju platu da su na vlasti desničari, retrogradni verski fanatici, umesto u turbane i sandale obučeni u skupa odela i cipele.
Levičari DAJU NARODU jednak novac i jednaka prava ali i dužnosti. Desničari daju svojim bogatašima narodni novac pod opaskom zaštite morala, hrišćanskih vrednosti i slično.
Na žalost, hrišćanske vrednosti poslednjih 2000 godina ne podrazumevaju levičarsku stranu hrišćanstva, da se "haljine razdele sirotinji", kako je praktikovao rodonačelnik te ideje. Ono se uhvatilo za "caru carevo" i ne misli da popusti.

Era

pre 2 godine

Sputnik je na nivou casopisa Zona Sumraka i Treceg oka.

Ovakva propaganda proiv zapada, se prima jos jedino u Srbiji.

Sve drzave istocne Evrope su naucile, na tezi nacin, kako je biti pod ruskom cizmom, a mi ne ucimo na tudjim iskustvima.

bane

pre 2 godine

100% se slazem. kad treba EU krediti da se primi su madjari i poljaci prvi u redu, a kad treba izbeglice primiti ne zele ni jednog. ko da mi u nemackoj jedva cekamo da dodju avganistanci.. nego se ljudima pomaze u nevoljama!

Čarobni prašak

pre 2 godine

Podeliti EU na izvornu i one koji su se posle 2000. uglavnom nezasluženo (na osnovu geostrateških ciljeva, a ne postignutih rezultata) našli u ovom društvu. Ako sve više pokazuju neku nostalgiju za vremenom represija, zabrana, ograničenja, kršenja ljudskih prava (kao kad su bili pod sovjetskom čizmom), neka se sami organizuju u neku svoju Istočnoevropsku uniju i napuste civilizacijski sistem koji je građen decenijama pre nego što su se oni pridružili.

Radomir

pre 2 godine

Pre ili kasnije ce pasti konzervativna vlada u jednoj od dve clanice, i to ce biti kraj neposlusnosni. Sada koriste pravo veta da odbrane jedna drugu.

Petar

pre 2 godine

Biti protiv korporativnog EU upravljanja je pitanje slobode i politickog razuma i nerazumnog trosenja novca.EU je postala novi nivo vlasti kao sto u korporacijama smisle nad regionalni menadzment,a to nazovu reorganizacijom.Plus napisu procedure koje stite taj menadzment, obezbede sebi bitnost, a u realnosti su izdrzavani deo kompanije, kostaju mnogo novca koji je neko drugi zaradio i apsolutno su nepotrebni, procedure su samo kompleksnije i ono radne snage koja efektivno radi teraju da sve vise rade administrativni deo posla.

slobodan

pre 2 godine

Odakle nekom pravo da u suverenoj zemlji, demokratski izabranim vlastima rukovodi odlukama svog naroda, bez diktata Brisela? SR Jugoslavija 1999.

onako

pre 2 godine

Zapadni svet od propagiranja slobodnog mišljenja, tržišta, demokratije bla bla pretvorio se u prikrivenu diktaturu. Jedino što ih vadi je neki standard i privid sistema, ali i to će polako da se uruši u budućnosti.

Marko

pre 2 godine

Evo konačno da objavite konkretan razlog zašto mi ne treba da uđemo u EU...
Što će nama EU kad imamo tržište na istoku...veće i bolje.
Izvoz u EU su sirovine po bagatelnoj ceni, na istok se izvozi polufabrikati i fabrikati(gotovi proizvodi) koji imaju višestruko veću cenu i donose ogroman profit...
Sa druge strane, ne treba na uvoz liberalnih vrednosti koje nisu kompatibilne sa našim patrijarhalnim tradicijama, pravoslavnom verom. Zašto doći u zamku da nas teraju da budemo ono što nismo???
Naše društvo je ionako otvorenije od većine evropskih društava, posebno ovih iz našeg okruženja. Kod nas se ne dešava napadi na nacionalne manjine i druge vernike kao u Hrvatskoj,Bosni,Crnoj Gori,Makedoniji, Bugarskoj...Kod nas svi žive bezbedno. Odnosno opasnosti vrebaju podjednako i Srbe kao i druge vere i nacionalnosti...nema razlike

Бобан-со

pre 2 godine

Ја то небих назвао непослушност већ потреба да се заштите национални интереси и нњподилази интересима "великих"и "једино исправних"

Tamnica naroda

pre 2 godine

Madjarska i Poljska nisu same u bojkotu EU! Tu su i Ceska,Slovenija,Slovacka,zemlje baltika pa cak i Portugalija. Jedna zemlja je dovoljna da ulozi veto,i tu se svaka rasprava zavrsava.

dzigi

pre 2 godine

Ah pa Orbane, ako više dajete EU nego što uzimate, izađite onda iz te mrske EU. Evo tako je i Slovenija izašla iz YU jer je više davala. Bar je tako tvrdila.

Das

pre 2 godine

Koreni komunizma i totalitarizma su previše duboki da bi se ističnoevropljani tek tako presadili u drugu demokratsku saksiju. Uključujući i nas.

Petar

pre 2 godine

Biti protiv korporativnog EU upravljanja je pitanje slobode i politickog razuma i nerazumnog trosenja novca.EU je postala novi nivo vlasti kao sto u korporacijama smisle nad regionalni menadzment,a to nazovu reorganizacijom.Plus napisu procedure koje stite taj menadzment, obezbede sebi bitnost, a u realnosti su izdrzavani deo kompanije, kostaju mnogo novca koji je neko drugi zaradio i apsolutno su nepotrebni, procedure su samo kompleksnije i ono radne snage koja efektivno radi teraju da sve vise rade administrativni deo posla.

Tamnica naroda

pre 2 godine

Madjarska i Poljska nisu same u bojkotu EU! Tu su i Ceska,Slovenija,Slovacka,zemlje baltika pa cak i Portugalija. Jedna zemlja je dovoljna da ulozi veto,i tu se svaka rasprava zavrsava.

Бобан-со

pre 2 godine

Ја то небих назвао непослушност већ потреба да се заштите национални интереси и нњподилази интересима "великих"и "једино исправних"

Marko

pre 2 godine

Evo konačno da objavite konkretan razlog zašto mi ne treba da uđemo u EU...
Što će nama EU kad imamo tržište na istoku...veće i bolje.
Izvoz u EU su sirovine po bagatelnoj ceni, na istok se izvozi polufabrikati i fabrikati(gotovi proizvodi) koji imaju višestruko veću cenu i donose ogroman profit...
Sa druge strane, ne treba na uvoz liberalnih vrednosti koje nisu kompatibilne sa našim patrijarhalnim tradicijama, pravoslavnom verom. Zašto doći u zamku da nas teraju da budemo ono što nismo???
Naše društvo je ionako otvorenije od većine evropskih društava, posebno ovih iz našeg okruženja. Kod nas se ne dešava napadi na nacionalne manjine i druge vernike kao u Hrvatskoj,Bosni,Crnoj Gori,Makedoniji, Bugarskoj...Kod nas svi žive bezbedno. Odnosno opasnosti vrebaju podjednako i Srbe kao i druge vere i nacionalnosti...nema razlike

onako

pre 2 godine

Zapadni svet od propagiranja slobodnog mišljenja, tržišta, demokratije bla bla pretvorio se u prikrivenu diktaturu. Jedino što ih vadi je neki standard i privid sistema, ali i to će polako da se uruši u budućnosti.

dzigi

pre 2 godine

Ah pa Orbane, ako više dajete EU nego što uzimate, izađite onda iz te mrske EU. Evo tako je i Slovenija izašla iz YU jer je više davala. Bar je tako tvrdila.

slobodan

pre 2 godine

Odakle nekom pravo da u suverenoj zemlji, demokratski izabranim vlastima rukovodi odlukama svog naroda, bez diktata Brisela? SR Jugoslavija 1999.

Uskok

pre 2 godine

"Levo-liberalni"???
Ako je Evropa "levo-liberalna", onda nasuprot njima stoje "desno-neliberalne" snage, odnosno desničarski verski fanatici.
Za Evropu nisam siguran da su im "levičari" na vlasti, za ostatak bi se mogao kladiti u godišnju platu da su na vlasti desničari, retrogradni verski fanatici, umesto u turbane i sandale obučeni u skupa odela i cipele.
Levičari DAJU NARODU jednak novac i jednaka prava ali i dužnosti. Desničari daju svojim bogatašima narodni novac pod opaskom zaštite morala, hrišćanskih vrednosti i slično.
Na žalost, hrišćanske vrednosti poslednjih 2000 godina ne podrazumevaju levičarsku stranu hrišćanstva, da se "haljine razdele sirotinji", kako je praktikovao rodonačelnik te ideje. Ono se uhvatilo za "caru carevo" i ne misli da popusti.

Milutin

pre 2 godine

Poljaci, Mađari, pristupite lepo našem balkanskom ludilu, batalite te napuderisane i morbidne zapadnjačke licemere koji gledaju samo svoj buđelar. A Arape treba vratiti u njihove rodne grude i da se sami bore za svoje bolje sutra, a ne u EU. Ako već treba da im se ponogne, onda neka to bude u njihovim ili okolnim zemljama. Zašto "jadne Avganistance" ne prime Uzbekistan, Pakistan, Indija, Katar UAE itd., nego Evropa? Oni su im i verski i kulturno bliži. A ne da dođu ovde neuki, a verski zadojeni, bez znanja čemu kondom uopšte služi. Stigne porodica sa njih 15. Momčići sa 19-20 god. idu u čoporima i napadaju devojke po parkovima i stanicama, izazivaju nerede, propagiraju islam na loš način..a ovamo kao jadni su, pobegli od ratnog ludila. Sve se radi površno i bez previše plana, bar ne u korist boljitka, i nas ovde i njih iz tih zemalja. Dakle, EU ili da se uozbili ili ode u ambis uskoro.

Das

pre 2 godine

Koreni komunizma i totalitarizma su previše duboki da bi se ističnoevropljani tek tako presadili u drugu demokratsku saksiju. Uključujući i nas.

bane

pre 2 godine

100% se slazem. kad treba EU krediti da se primi su madjari i poljaci prvi u redu, a kad treba izbeglice primiti ne zele ni jednog. ko da mi u nemackoj jedva cekamo da dodju avganistanci.. nego se ljudima pomaze u nevoljama!

Ranko Nikolic

pre 2 godine

EU nije savrsena,ali ne postoji bolje mesto za zivot na planeti Zemlji ako niste taliban ili genetski komunista.Naravno da je uvek izvor za ovakve vesti Sputnjik ili RT ili istali ogranci FSB.

Era

pre 2 godine

Sputnik je na nivou casopisa Zona Sumraka i Treceg oka.

Ovakva propaganda proiv zapada, se prima jos jedino u Srbiji.

Sve drzave istocne Evrope su naucile, na tezi nacin, kako je biti pod ruskom cizmom, a mi ne ucimo na tudjim iskustvima.

Pantagruel

pre 2 godine

Читам коментаре па се чудим. Рећи да је пољски режим проруски може само потпуна незналица. Качињски је имао брата близанца који је погинуо у паду авиона код Смоленска, а за тај пад они криве Русе и сматрају да је био намерно изазван (зато што је делегација ишла на обележавање катинског масакра над заробљеним Пољацима, извршеног од стране Стаљинове власти). Осим тога купују америчке авионе и ракете дугог домета за лансирање са њих, управо зато да би пробили руску ПВО.

reckless Miladin

pre 2 godine

Izgleda da ih Brexit nije opametio, izgleda da "neizabrane birokrate" i dalje idu u pogrešnom pravcu vodeći EU u propast, dok im je pri tome uvek neko drugi kriv. Koliko još zemalja treba da napusti EU da bi gospoda shvatila da im u toj ideologiji mnogo toga ne štima. Evropa je skup davno uspostavljenih država različitih nacija i kultura sa višemilenijumskom tradicijom i na njoj se ne mogu ad hok primenjivati principi "melting pota" kao u SAD, Kanadi i Australiji, gde je domicilno stanovništvo zbrisano i doseljeno novo, i to kao grupa individualaca koji su već posle druge generacije zaboravljali ko su i odakle su, i koja je bila primorana da se prilagode novostvorenom kulturološkom patternu, da bi naprosto opstala.

jelena

pre 2 godine

Gde god su na vlasti desničarske (proruske plemenske vođe) tu Evropa ima isti problem. Svi ti desničarski ekstrmisti, koji uz podržku rusije dolaze i opstanu na vlasti, u kojima je večina stanovnika pre samo nekoliko godina gladovala su se sada nasitili, i odmah pobuna !

O cemu vi pisete. Pa desnicarska vlast u Poljskoj je najostriji protivnik Rusije u Evropi. Tacno je da su istocnoevropske drzave iskoristile ulazak u Evropsku uniju za razvoj privrede, ali daleko od toga da im je bilo sta poklonjeno. Uostalom i danas Poljska i Madjarska imaju veci rast GDP-a od Nemacke naprimer.

VSA

pre 2 godine

Sta bi tek nama radili i uradili da smo kojim slucajem clanica EU….
(021, 31. avgust 2021 07:38)
Isto sto i ostalima. Bili bi bogatiji, tolerantniji, ne bi imali granicne prelaze, slobodno bi mogli da radimo i da se krecemo, slobodno da trgujemo, uvozimo i izvozimo. E kada bi se zasitili i krenuli kao Madjari da ne postujemo sopstvene potpise pri pristupanju EU, sopstvene gradjane, grupe gradjana, kad bi drzava okupirala medije, da onda bi nas vratili na fabricka podesavanja. Zato sto sve to radimo, ne mozemo ni uci u EU.

123

pre 2 godine

Isto sto i ostalima. Bili bi bogatiji, tolerantniji, ne bi imali granicne prelaze, slobodno bi mogli da radimo i da se krecemo, slobodno da trgujemo, uvozimo i izvozimo. E kada bi se zasitili i krenuli kao Madjari da ne postujemo sopstvene potpise pri pristupanju EU, sopstvene gradjane, grupe gradjana, kad bi drzava okupirala medije, da onda bi nas vratili na fabricka podesavanja. Zato sto sve to radimo, ne mozemo ni uci u EU.
(VSA, 31. avgust 2021 10:27)

Nema od toga ništa. Nikada ovaj narod nije izabrao bolje. Polovina populacije nije zakoračila u EU, osim eventualno u Grčku. Nemaju pojma šta EU donosi. Radije bi bili u svom brlogu, nego u EU. Ljudi zaista misle da se EU raspada i da tamo ništa ne valja. Sa druge strane imaju Srbiju i našu situaciju potpunog bezakonja. I meni je prosto neverovatno da je ljudima ovo što imalo mi sada bolje od EU.

YU

pre 2 godine

Mislim da se ne radi o "sirenju virusa" neposlusnosti, cime se zeli dramatizovati "vest", vec se radi o ponedinacnim i neazisnim pojavama. Sistem vrednosti EU ce svakako ovi prevazici, i svakaki ne radikalnim merama ili sukobima, sto bi nekoloko macho plemenskih vodha zelelo.

Superhik

pre 2 godine

Zašto bi neko ulazio u EU da se namerom da bude poslušan?
Članstvo u EU nije vazalni nego partnerski odnos ! Ima tu još jedna važna grupa koja(takođe) mora da se sluša ,a nema ni istovetno članstvo ,a ni ciljeve !(tek ona!)

Robert

pre 2 godine

Gde god su na vlasti desničarske (proruske plemenske vođe) tu Evropa ima isti problem. Svi ti desničarski ekstrmisti, koji uz podržku rusije dolaze i opstanu na vlasti, u kojima je večina stanovnika pre samo nekoliko godina gladovala su se sada nasitili, i odmah pobuna !!! Kad se uzme u obzir da im je, pre par godina život bio kao u paklu i da su se još pre ulazka nasitili Evropskim parama čovek odma pomisli ko je ovde lud, ovi što su dali novac (stara evropa) ili ovi što su primili i izašli iz bede i jada. Dok se Evropa definitivno ne obračuna sa ostatcima komunističkih režima, koji se inače kriju pod nekim tobože “demokratskim, liberalnim”, bla bla bla imenima, do tada će se pojavljivati ovakve rak rane koje joj samo rusija želi.

Miran

pre 2 godine

@Tamnica naroda, kako je po tvome EU tamnica naroda, kad jedna država vetom može zaustaviti svaki proces? Svi primljeni zakoni u EU su primljeni sa saglasnošću svih država članica, tako, da nema Briselskog diktata, on ne postoji.

NSDQ100

pre 2 godine

Bla bla bla, političari kao i uvek samo pričaju ono što narod voli da sluša. Nebitno dal je to Madjarska, Poljska ili Nemačka. Madjarska a i Poljska treba da otvore samo album iz 1990 i ranije pa nek usporede sa današnjicom i shvatiće da to nije sve izgradjeno za dzaba. Moraju da igraju kako muzika svira inače im sledi oprobam recept šamaranja Isto to vazi i za Nemce Holandjane Dance samo u drugom obliku. Kapital je taj koji forsira interese nebitno na drzavu ili uredjenje. Ako se nesluša, očas posla se dobije jedan Irak, Venecuela, Sirija, Ukrajna . Dal ćeš biti šamaran od nekog ili sam sebe to su samo nijanse

VSA

pre 2 godine

"Mađarski premijer Viktor Orban, naime, izneo je podatak da Mađarska od EU godišnje dobije 4 milijarde evra iz budžeta, a da joj 50 odsto više od toga, 6 milijardi, "pod raznim izgovorima" uzmu bogatije zemlje EU "sa Nemačkom na čelu".
...
Autokrata i demagog, sa pricama za svoje glasace.
Samo treba da se priseti zivota pre ulaska u EU. Madjarska a i Poljska su procvetale po ulasku u EU.Kao i sve ostale zemlje. Verovatno zato sto daju vise svog novca, nego sto uzimaju. Stotine milijardi su upumpane u Madjarsku, sto kroz novac, sto kroz investicije. Demagog na kub. On ce zestoko osetiti sankcije, bice smenjen zbog ekonomske krize i problem ce biti resen. Jedna Austrija nije mogla da progura desnicara a Madjarska tek nece moci. Poljska ce sama posle toga resiti da se povinuje zakonima, kao i Madjarska, koje je sama potpisala da bi uopste mogla da udje u EU. Niko nije izmislio nesto novo, trazi se ispunjavanje preuzetih obaveza, pri pristupanju u EU. Niko ih ne sili, mogu svakog trenutka da izadju iz EU i ovakvi kakvi su sada, ne pripadaju EU. Nikome ne bi bilo ni preterano zao u Evropi. Desnicarima nije mesto u ujedinjenoj Evropi, bar ne na vladajucim pozicijama.

Луне

pre 2 godine

Баше је ово сјајна ствар! Коментатори који са толико страсти и жучи другима суде, пресеђују, терају, прете, а нити их ко шта пита, нити их се тиче и дотиче. Прекоплотарство највишег нивоа.

Zodiac

pre 2 godine

Opet sputnjik i sve je jasno. U EU i treba biti različitih mišlhenja i stavova to je demokracija, ali o važnim stvarima su jednoglasni Rusija i sve sa istoka je neprijatelj EU i slobodnog svijeta. To je činjenica i veliki plus EU i NATO će opstati biti garancija da rusi nikada neće imati mira.

mario

pre 2 godine

Poljska i Mađarska bi bez EU bile ono što su bile prije devedesetih.
Izgradile su se od fondova EU kada su fondovi EU bili izdašniji.
Uostalom Orban je pričao drukčije devedesetih, a sad ima neku drugu priču.

Čarobni prašak

pre 2 godine

Podeliti EU na izvornu i one koji su se posle 2000. uglavnom nezasluženo (na osnovu geostrateških ciljeva, a ne postignutih rezultata) našli u ovom društvu. Ako sve više pokazuju neku nostalgiju za vremenom represija, zabrana, ograničenja, kršenja ljudskih prava (kao kad su bili pod sovjetskom čizmom), neka se sami organizuju u neku svoju Istočnoevropsku uniju i napuste civilizacijski sistem koji je građen decenijama pre nego što su se oni pridružili.

Radomir

pre 2 godine

Pre ili kasnije ce pasti konzervativna vlada u jednoj od dve clanice, i to ce biti kraj neposlusnosni. Sada koriste pravo veta da odbrane jedna drugu.

bane

pre 2 godine

100% se slazem. kad treba EU krediti da se primi su madjari i poljaci prvi u redu, a kad treba izbeglice primiti ne zele ni jednog. ko da mi u nemackoj jedva cekamo da dodju avganistanci.. nego se ljudima pomaze u nevoljama!

Das

pre 2 godine

Koreni komunizma i totalitarizma su previše duboki da bi se ističnoevropljani tek tako presadili u drugu demokratsku saksiju. Uključujući i nas.

Robert

pre 2 godine

Gde god su na vlasti desničarske (proruske plemenske vođe) tu Evropa ima isti problem. Svi ti desničarski ekstrmisti, koji uz podržku rusije dolaze i opstanu na vlasti, u kojima je večina stanovnika pre samo nekoliko godina gladovala su se sada nasitili, i odmah pobuna !!! Kad se uzme u obzir da im je, pre par godina život bio kao u paklu i da su se još pre ulazka nasitili Evropskim parama čovek odma pomisli ko je ovde lud, ovi što su dali novac (stara evropa) ili ovi što su primili i izašli iz bede i jada. Dok se Evropa definitivno ne obračuna sa ostatcima komunističkih režima, koji se inače kriju pod nekim tobože “demokratskim, liberalnim”, bla bla bla imenima, do tada će se pojavljivati ovakve rak rane koje joj samo rusija želi.

Uskok

pre 2 godine

"Levo-liberalni"???
Ako je Evropa "levo-liberalna", onda nasuprot njima stoje "desno-neliberalne" snage, odnosno desničarski verski fanatici.
Za Evropu nisam siguran da su im "levičari" na vlasti, za ostatak bi se mogao kladiti u godišnju platu da su na vlasti desničari, retrogradni verski fanatici, umesto u turbane i sandale obučeni u skupa odela i cipele.
Levičari DAJU NARODU jednak novac i jednaka prava ali i dužnosti. Desničari daju svojim bogatašima narodni novac pod opaskom zaštite morala, hrišćanskih vrednosti i slično.
Na žalost, hrišćanske vrednosti poslednjih 2000 godina ne podrazumevaju levičarsku stranu hrišćanstva, da se "haljine razdele sirotinji", kako je praktikovao rodonačelnik te ideje. Ono se uhvatilo za "caru carevo" i ne misli da popusti.

Marko

pre 2 godine

Evo konačno da objavite konkretan razlog zašto mi ne treba da uđemo u EU...
Što će nama EU kad imamo tržište na istoku...veće i bolje.
Izvoz u EU su sirovine po bagatelnoj ceni, na istok se izvozi polufabrikati i fabrikati(gotovi proizvodi) koji imaju višestruko veću cenu i donose ogroman profit...
Sa druge strane, ne treba na uvoz liberalnih vrednosti koje nisu kompatibilne sa našim patrijarhalnim tradicijama, pravoslavnom verom. Zašto doći u zamku da nas teraju da budemo ono što nismo???
Naše društvo je ionako otvorenije od većine evropskih društava, posebno ovih iz našeg okruženja. Kod nas se ne dešava napadi na nacionalne manjine i druge vernike kao u Hrvatskoj,Bosni,Crnoj Gori,Makedoniji, Bugarskoj...Kod nas svi žive bezbedno. Odnosno opasnosti vrebaju podjednako i Srbe kao i druge vere i nacionalnosti...nema razlike

VSA

pre 2 godine

Sta bi tek nama radili i uradili da smo kojim slucajem clanica EU….
(021, 31. avgust 2021 07:38)
Isto sto i ostalima. Bili bi bogatiji, tolerantniji, ne bi imali granicne prelaze, slobodno bi mogli da radimo i da se krecemo, slobodno da trgujemo, uvozimo i izvozimo. E kada bi se zasitili i krenuli kao Madjari da ne postujemo sopstvene potpise pri pristupanju EU, sopstvene gradjane, grupe gradjana, kad bi drzava okupirala medije, da onda bi nas vratili na fabricka podesavanja. Zato sto sve to radimo, ne mozemo ni uci u EU.

VSA

pre 2 godine

"Mađarski premijer Viktor Orban, naime, izneo je podatak da Mađarska od EU godišnje dobije 4 milijarde evra iz budžeta, a da joj 50 odsto više od toga, 6 milijardi, "pod raznim izgovorima" uzmu bogatije zemlje EU "sa Nemačkom na čelu".
...
Autokrata i demagog, sa pricama za svoje glasace.
Samo treba da se priseti zivota pre ulaska u EU. Madjarska a i Poljska su procvetale po ulasku u EU.Kao i sve ostale zemlje. Verovatno zato sto daju vise svog novca, nego sto uzimaju. Stotine milijardi su upumpane u Madjarsku, sto kroz novac, sto kroz investicije. Demagog na kub. On ce zestoko osetiti sankcije, bice smenjen zbog ekonomske krize i problem ce biti resen. Jedna Austrija nije mogla da progura desnicara a Madjarska tek nece moci. Poljska ce sama posle toga resiti da se povinuje zakonima, kao i Madjarska, koje je sama potpisala da bi uopste mogla da udje u EU. Niko nije izmislio nesto novo, trazi se ispunjavanje preuzetih obaveza, pri pristupanju u EU. Niko ih ne sili, mogu svakog trenutka da izadju iz EU i ovakvi kakvi su sada, ne pripadaju EU. Nikome ne bi bilo ni preterano zao u Evropi. Desnicarima nije mesto u ujedinjenoj Evropi, bar ne na vladajucim pozicijama.

YU

pre 2 godine

Mislim da se ne radi o "sirenju virusa" neposlusnosti, cime se zeli dramatizovati "vest", vec se radi o ponedinacnim i neazisnim pojavama. Sistem vrednosti EU ce svakako ovi prevazici, i svakaki ne radikalnim merama ili sukobima, sto bi nekoloko macho plemenskih vodha zelelo.

Zodiac

pre 2 godine

Opet sputnjik i sve je jasno. U EU i treba biti različitih mišlhenja i stavova to je demokracija, ali o važnim stvarima su jednoglasni Rusija i sve sa istoka je neprijatelj EU i slobodnog svijeta. To je činjenica i veliki plus EU i NATO će opstati biti garancija da rusi nikada neće imati mira.

Ranko Nikolic

pre 2 godine

EU nije savrsena,ali ne postoji bolje mesto za zivot na planeti Zemlji ako niste taliban ili genetski komunista.Naravno da je uvek izvor za ovakve vesti Sputnjik ili RT ili istali ogranci FSB.

Era

pre 2 godine

Sputnik je na nivou casopisa Zona Sumraka i Treceg oka.

Ovakva propaganda proiv zapada, se prima jos jedino u Srbiji.

Sve drzave istocne Evrope su naucile, na tezi nacin, kako je biti pod ruskom cizmom, a mi ne ucimo na tudjim iskustvima.

Miran

pre 2 godine

@Tamnica naroda, kako je po tvome EU tamnica naroda, kad jedna država vetom može zaustaviti svaki proces? Svi primljeni zakoni u EU su primljeni sa saglasnošću svih država članica, tako, da nema Briselskog diktata, on ne postoji.

Čarobni prašak

pre 2 godine

Podeliti EU na izvornu i one koji su se posle 2000. uglavnom nezasluženo (na osnovu geostrateških ciljeva, a ne postignutih rezultata) našli u ovom društvu. Ako sve više pokazuju neku nostalgiju za vremenom represija, zabrana, ograničenja, kršenja ljudskih prava (kao kad su bili pod sovjetskom čizmom), neka se sami organizuju u neku svoju Istočnoevropsku uniju i napuste civilizacijski sistem koji je građen decenijama pre nego što su se oni pridružili.

onako

pre 2 godine

Zapadni svet od propagiranja slobodnog mišljenja, tržišta, demokratije bla bla pretvorio se u prikrivenu diktaturu. Jedino što ih vadi je neki standard i privid sistema, ali i to će polako da se uruši u budućnosti.

slobodan

pre 2 godine

Odakle nekom pravo da u suverenoj zemlji, demokratski izabranim vlastima rukovodi odlukama svog naroda, bez diktata Brisela? SR Jugoslavija 1999.

Бобан-со

pre 2 godine

Ја то небих назвао непослушност већ потреба да се заштите национални интереси и нњподилази интересима "великих"и "једино исправних"

Tamnica naroda

pre 2 godine

Madjarska i Poljska nisu same u bojkotu EU! Tu su i Ceska,Slovenija,Slovacka,zemlje baltika pa cak i Portugalija. Jedna zemlja je dovoljna da ulozi veto,i tu se svaka rasprava zavrsava.

Petar

pre 2 godine

Biti protiv korporativnog EU upravljanja je pitanje slobode i politickog razuma i nerazumnog trosenja novca.EU je postala novi nivo vlasti kao sto u korporacijama smisle nad regionalni menadzment,a to nazovu reorganizacijom.Plus napisu procedure koje stite taj menadzment, obezbede sebi bitnost, a u realnosti su izdrzavani deo kompanije, kostaju mnogo novca koji je neko drugi zaradio i apsolutno su nepotrebni, procedure su samo kompleksnije i ono radne snage koja efektivno radi teraju da sve vise rade administrativni deo posla.

mario

pre 2 godine

Poljska i Mađarska bi bez EU bile ono što su bile prije devedesetih.
Izgradile su se od fondova EU kada su fondovi EU bili izdašniji.
Uostalom Orban je pričao drukčije devedesetih, a sad ima neku drugu priču.

123

pre 2 godine

Isto sto i ostalima. Bili bi bogatiji, tolerantniji, ne bi imali granicne prelaze, slobodno bi mogli da radimo i da se krecemo, slobodno da trgujemo, uvozimo i izvozimo. E kada bi se zasitili i krenuli kao Madjari da ne postujemo sopstvene potpise pri pristupanju EU, sopstvene gradjane, grupe gradjana, kad bi drzava okupirala medije, da onda bi nas vratili na fabricka podesavanja. Zato sto sve to radimo, ne mozemo ni uci u EU.
(VSA, 31. avgust 2021 10:27)

Nema od toga ništa. Nikada ovaj narod nije izabrao bolje. Polovina populacije nije zakoračila u EU, osim eventualno u Grčku. Nemaju pojma šta EU donosi. Radije bi bili u svom brlogu, nego u EU. Ljudi zaista misle da se EU raspada i da tamo ništa ne valja. Sa druge strane imaju Srbiju i našu situaciju potpunog bezakonja. I meni je prosto neverovatno da je ljudima ovo što imalo mi sada bolje od EU.

dzigi

pre 2 godine

Ah pa Orbane, ako više dajete EU nego što uzimate, izađite onda iz te mrske EU. Evo tako je i Slovenija izašla iz YU jer je više davala. Bar je tako tvrdila.

Radomir

pre 2 godine

Pre ili kasnije ce pasti konzervativna vlada u jednoj od dve clanice, i to ce biti kraj neposlusnosni. Sada koriste pravo veta da odbrane jedna drugu.

NSDQ100

pre 2 godine

Bla bla bla, političari kao i uvek samo pričaju ono što narod voli da sluša. Nebitno dal je to Madjarska, Poljska ili Nemačka. Madjarska a i Poljska treba da otvore samo album iz 1990 i ranije pa nek usporede sa današnjicom i shvatiće da to nije sve izgradjeno za dzaba. Moraju da igraju kako muzika svira inače im sledi oprobam recept šamaranja Isto to vazi i za Nemce Holandjane Dance samo u drugom obliku. Kapital je taj koji forsira interese nebitno na drzavu ili uredjenje. Ako se nesluša, očas posla se dobije jedan Irak, Venecuela, Sirija, Ukrajna . Dal ćeš biti šamaran od nekog ili sam sebe to su samo nijanse

Milutin

pre 2 godine

Poljaci, Mađari, pristupite lepo našem balkanskom ludilu, batalite te napuderisane i morbidne zapadnjačke licemere koji gledaju samo svoj buđelar. A Arape treba vratiti u njihove rodne grude i da se sami bore za svoje bolje sutra, a ne u EU. Ako već treba da im se ponogne, onda neka to bude u njihovim ili okolnim zemljama. Zašto "jadne Avganistance" ne prime Uzbekistan, Pakistan, Indija, Katar UAE itd., nego Evropa? Oni su im i verski i kulturno bliži. A ne da dođu ovde neuki, a verski zadojeni, bez znanja čemu kondom uopšte služi. Stigne porodica sa njih 15. Momčići sa 19-20 god. idu u čoporima i napadaju devojke po parkovima i stanicama, izazivaju nerede, propagiraju islam na loš način..a ovamo kao jadni su, pobegli od ratnog ludila. Sve se radi površno i bez previše plana, bar ne u korist boljitka, i nas ovde i njih iz tih zemalja. Dakle, EU ili da se uozbili ili ode u ambis uskoro.

reckless Miladin

pre 2 godine

Izgleda da ih Brexit nije opametio, izgleda da "neizabrane birokrate" i dalje idu u pogrešnom pravcu vodeći EU u propast, dok im je pri tome uvek neko drugi kriv. Koliko još zemalja treba da napusti EU da bi gospoda shvatila da im u toj ideologiji mnogo toga ne štima. Evropa je skup davno uspostavljenih država različitih nacija i kultura sa višemilenijumskom tradicijom i na njoj se ne mogu ad hok primenjivati principi "melting pota" kao u SAD, Kanadi i Australiji, gde je domicilno stanovništvo zbrisano i doseljeno novo, i to kao grupa individualaca koji su već posle druge generacije zaboravljali ko su i odakle su, i koja je bila primorana da se prilagode novostvorenom kulturološkom patternu, da bi naprosto opstala.

Superhik

pre 2 godine

Zašto bi neko ulazio u EU da se namerom da bude poslušan?
Članstvo u EU nije vazalni nego partnerski odnos ! Ima tu još jedna važna grupa koja(takođe) mora da se sluša ,a nema ni istovetno članstvo ,a ni ciljeve !(tek ona!)

jelena

pre 2 godine

Gde god su na vlasti desničarske (proruske plemenske vođe) tu Evropa ima isti problem. Svi ti desničarski ekstrmisti, koji uz podržku rusije dolaze i opstanu na vlasti, u kojima je večina stanovnika pre samo nekoliko godina gladovala su se sada nasitili, i odmah pobuna !

O cemu vi pisete. Pa desnicarska vlast u Poljskoj je najostriji protivnik Rusije u Evropi. Tacno je da su istocnoevropske drzave iskoristile ulazak u Evropsku uniju za razvoj privrede, ali daleko od toga da im je bilo sta poklonjeno. Uostalom i danas Poljska i Madjarska imaju veci rast GDP-a od Nemacke naprimer.

Pantagruel

pre 2 godine

Читам коментаре па се чудим. Рећи да је пољски режим проруски може само потпуна незналица. Качињски је имао брата близанца који је погинуо у паду авиона код Смоленска, а за тај пад они криве Русе и сматрају да је био намерно изазван (зато што је делегација ишла на обележавање катинског масакра над заробљеним Пољацима, извршеног од стране Стаљинове власти). Осим тога купују америчке авионе и ракете дугог домета за лансирање са њих, управо зато да би пробили руску ПВО.

Луне

pre 2 godine

Баше је ово сјајна ствар! Коментатори који са толико страсти и жучи другима суде, пресеђују, терају, прете, а нити их ко шта пита, нити их се тиче и дотиче. Прекоплотарство највишег нивоа.