Bez kancelarija UNMIK policije

Orahovac -- UNMIK policija je u više srpskih sredina na širem području Prizrena zatvorila svoje kancelarije.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Rekao tamo neki covek da Srbi izjavili kako imaju poverenje u KPS?? Kakva laz i prevara. Pa zasto bi se onda ti isti Srbi bunili?? I uz prisustvo svih tih "policajaca" stanje je islo nagore, a kamoli sad kad se povuku. Stvarno nema smisla. Na kraju krajeva narod je taj koji ispasta.
  (miljan, 28. februar 2006 10:59)

  # Link komentara

 2. Nema druge opcije za Srbe na Kosovu osim da saradjuju sa Albancima. Dosad to nije bio slucaj, stavise svaki je Albanac za Srbe na Kosovu terrorista. Srbi moraju da shvate da od njihove saradnje sa Albancima zavisi njihov opstanak na Kosovu, a ne od medjunarodne zajednice ili jos manje Beograda.
  (test, 28. februar 2006 11:19)

  # Link komentara

 3. UNMIK lazno navodi da prestaju sa radom podstanica u tim mjestima jer navodno Srbi kazu da imaju povjerenja u KPS. S druge strane cujemo da se Srbi bune zasto se ta mjera sprovodi.
  Ono sto je ocito to je da se vrsi politicki pritisak.
  (D.Karpovic, 28. februar 2006 11:44)

  # Link komentara

 4. Zašto je Jočić dozvolio da se ukinu te podstanice? A, da, mi tamo nemamo nikakvu vlast... Stalno zaboravljam...
  (NN lice, 28. februar 2006 13:09)

  # Link komentara

 5. Nastavlja se, kao i uvek, perfidan pritisak na prerostale Srbe - sto vise ih ode, tim lakse do nezavisnosti. O tome treba da raspravlja vlada i skupstina i tome mora da se suprostavi jos danas, ostrim protestom Ahtisariju.
  (onaj, 28. februar 2006 13:27)

  # Link komentara

 6. Kada bi se Srbi sa Kosova ili Srbije pitali sigurno da bi trazili i zelelei da te policijske podstanice bude zamenjene sa Specijalnim policijskim snagama drzave Srbije- MUP-a.Ali je vreme doslo da niko nece Vas pitati za nista dokle te akcije podrzava MZ.Vreme je da konacne se probudite od sna i da pocnete da uvazavate promene na Kosova. Srbija ne moze vam nista, ama bas nista pomoci.
  (Bez kompromisa, 28. februar 2006 13:27)

  # Link komentara

 7. Da li u Prizrenu ima uopste Srba? U Djakovici posle 17.3.2004 vise nema. Daj boze da ostanu talijanski vojnici u Visokim Decanima i Nemci u Peckoj Patrijarsiji.
  (V.M., 28. februar 2006 13:30)

  # Link komentara

 8. Stvarno srbi na Kosovu prije svega treba da priznaju drzavu Kosove kao svoje. Onda da saradjuju sa Albancima sto do sada to nije bio slucaj. Oni mora da imaju na umu da njohov osptanak na Kosovu ne zavisi vise od agresivne i ultranacionalisticke politike Beograda vec od demokratske i tolerantne politike Pristine.
  (Skender Hoxha, 28. februar 2006 13:35)

  # Link komentara

 9. Mislim da je ovo potpuno nepotreban potez koji samo moze da pogorsa situaciju, prvi efekat je vec vidljiv - protesti Srba.
  Dakle poverenje je nesto sto bi trebalo da se gradi i stekne na kraju citavog procesa u kome bi svi pokazali dobru volju."Uterivanje poverenja" je kao gasenje vatre benzinom.
  Ako poverenje postoji cemu onda "dalje nadgledanje rada KPS?"
  Koliko je nealbanaca u tim lokalnim policijskim sluzbama, i kako su hijerarhijski rasporedjeni?
  To je pravo pitanje.
  (Nenad011, 28. februar 2006 13:50)

  # Link komentara

 10. Ovo je prvi korak ka politici svrsenog cina i to navodi na zakljucak da su 'faktori' izgubili strpljenje i da razgovore trenutno koriste za zamajavanje - sve lici na spremanje nove 'Oluje'- a cilj je da se proteraju Srbi. Jedino sto realno stoji na putu toga je taj most preko Ibra u Mitrovici i ja se bojim da su i tu dani odbrojani. Ovo je neophodno objaviti na velika zvona i pokazati im da su prozreti. Bojim se da ce prolece 2006. na Kosovu biti vrlo, vrlo vruce.
  (Doctor Wu, 28. februar 2006 14:51)

  # Link komentara

 11. Nista cudno... To je poruka Srbima da se ne vracaju a onima koji su jos dole da odlaze...
  To je, treba reci, poruka medjunarodne zajednice i demokratskog sveta koji se "zalaze" za multietnicko Kosovo...
  Nemate pojima koliko ce se nesigurno osecati Srbi koji zive u tom podrucju... Bilo je nesigurno i do sada... Strasna je to presija u svakodnevnom zivotu...
  (CaReFree, 28. februar 2006 16:25)

  # Link komentara

 12. Mislim da medjunarodna zajednica forsira nezavisnost Kosova i da se to vise ni ne prikriva. Razlog je poprilicno jasan - veliki broj zapadnih zemalja ima jako puno izbeglica sa Kosova (ponajvise Svajcarska i Nemacka) i zele da ih se otarase sto pre, posto se jedan dobar deo njih bavi kriminalom i predstavlja problem svakoj od tih drzava. Dok god ne priznaju Kosovo, sve izbeglice ce imati neki argument zasto ne bi trebalo da ih vrate nazad. Mislim da zapadne vlade zele da im oduzmu taj poslednji argument i da ih masovno vrate nazad. Mislim da ce to i progurati, posto postoji opasnost da ako im ostano toliko Siptara u njihovim zemljama, da ce ih za 30-ak godina biti toliko da ce i tamo da traze nezavisnost (pa bice vecina).
  (Aleksandar, 28. februar 2006 17:43)

  # Link komentara

 13. Scenario je vec vise puta do sada vidjen. Ovaj potez bice protumacen kao posledica znacajnog povecanja bezbednosti nealbanskog stanovnistva na Kosovu. Jedino sto su se gospodin Petersen i kosovski rukovodioci malo preracunali, to im vise niko nece poverovati. Pregovori idu jednim normalnim tokom, i ako se argumenti budu bar malo uvazavali, od nezavisnosti Kosova nema ni N.
  Poslednje sto Evropi treba, jeste Kolumbija na Balkanu.
  A Albanci ce imati sva prava koja im kao nacinalnooj manjini pripadaju, saglasno najvisim svetskim standardima.
  (Milan, 28. februar 2006 18:32)

  # Link komentara

 14. Pa KPS je poznat kao vrlo neutralan, multinacionalan i profesionalan, primer toga je da je do sada rasvetlio sva ali bas sva ubistva Srba na Kosovu, a kako ce tek u buduce da ih rasvetljava. Evo recimo videcete da u Djakovici vese nece biti ubistva Srba.
  (pera, 28. februar 2006 23:17)

  # Link komentara