1. Rusiju toliko sateruju u ugao, da ce joj jedina preostala mogucnost biti da ucini nesto bez presedena, sto bi moglo obican svet na Zapadu da dovede do straha za vlastitu egzistenciju, kao jedinog nacina da se prekine pritiskanje Rusije.E, sad, koji je to potez - male su mogucnosti!
  (Neverovanje u nuklearni rat, vodi u njega, 14. jun 2021 15:16)

  # Link komentara

 2. Da je nama jedna...
  (Stefan, 14. jun 2021 15:05)

  # Link komentara

 3. Kao zabrinuli se, a podržavaju amere od bacanja nuklearnih bombi na Japan, uvek podržavaju amere bili u pravu ili ne, sada paranoišu i aludiraju da će "neko" upotrebiti.
  (MileR, 14. jun 2021 14:40)

  # Link komentara

 4. Svakako da postoji ta mogućnost i tu su dve poprilično neuralgične tačke Bliski istok i Indija.

  Izrael ima doktrinu "Opcija Samson" koja kaže da će, u slučaju neposredno predstojećeg sloma izraelske države, ispaliti svoje nuklearke prema agresoru, i to isključivo u cilju odmazde. Dakle, neće ciljati vojsku ili vojne objekte, već će nastojati da unište što više stanovništva i privrednih i industrijskih kapaciteta agresor, kako se ovaj nikada ne bi oporavio od uništenja Izraela. Ovo će uvek biti veoma velika i realna opasnost, imajući u vidu da je Izrael okružen neprijateljima, koji neće prezati ni od čega, da bi bacili Izrael u more. Kada dodate u jednačinu i Iran i njegov budući nuklearni potencijal, ovo postaje posebno problematično područje.

  Druga problematična tačka je Indija, i to ne samo u odnosu Indija-Pakistan, već i Indija-Kina. I to je čak možda i izvesnije u ovom drugom slučaju. Ako dođe do vojnog sukoba širokih razmera između Kine i Indije (a prošle godine je bilo baš velikih napetosti na spornoj granici između ove dve države), jedini način da se Indija odupre napredovanju kineske vojske bio bi da upotrebi nuklearke - ili taktički (dakle, u cilju uništenja kineske vojske i komunikacija), ili strateški. Isto tako bi i Pakistan reagovao na nadiranje indijskih trupa.

  Što se drugih zemalja tiče, zaista ne vidim ovu mogućnost. Kad Rusi i Ameri nisu to uradili 60-ih, sigurno neće sada. Francuzi i Englezi su još normalniji, a S.Koreja je tigar od papira.
  (ja, 14. jun 2021 14:34)

  # Link komentara

 5. To nije neki problem. Vec smo isprobali u hirosimi i Nagasakiju i svet nije propao. Taktičko nuklearno oružje je legitimna opcija i ono ima ograničen uticaj tako da ne mora da brine ostatak sveta. Opasnost je jedino strateško nuklearno oružje koje poseduju najvece sile,ali one su dovoljno razumne da ga ne upotrebe.
  (Oliver, 14. jun 2021 14:33)

  # Link komentara

 6. Jes aktivirali bi oni odavno kad bi im mali sivi dozvolili.
  (Milan, 14. jun 2021 14:22)

  # Link komentara

 7. Mnogo bi mi bilo prijatnije da mi glavu raznese konvencionalni metak nego da stradam pri nuklearnoj eksploziji.
  (Seitan, 14. jun 2021 13:54)

  # Link komentara

 8. Ameri i Rusi nece sigurno, dovoljno su jaki i bez toga.Licno, najgore je odnos izmedju Pakista i Indije - tu svakog trenutka moze doci do rata
  (Ivan, 14. jun 2021 13:24)

  # Link komentara

 9. Hoce samo zato sto neko nece moci da istrpi dugogodisnju praksu politike siledzijstva!
  (Met, 14. jun 2021 13:15)

  # Link komentara