Ko su oni koji komanduju Gazom?

Radikalni Hamas se ovih dana po četvrti put žestoko sukobio sa Izraelom otkako je preuzeo moć u Pojasu Gaze pre petnaestak godina.

Izvor: DW
Pošaljite komentar
 1. sve dok je Hamasa Izrael će da drži Palestince u šaci.
  (z’brda, 18. maj 2021 05:13)

  # Link komentara

 2. Ziveo sam i radio par godina u Izraelu. Video i gazu i west bank. Ne bih ulazio u detalje ali verujte mi da ne bi hteli da delimo zajednicku granicu sa Izraelom. Pocistili bi nas za 10 godina do poslednjeg. Arapima jos i svaka cast kako su do sad izdrzali. Taj fanatizam koji dole vlada, to je neka druga dimenzija.
  (Mikkk, 18. maj 2021 00:29)

  # Link komentara

 3. Pitanje: ko iz vlade Izraela treba da sidje sa vlasti ili da je izgubi na izborima. Eto vam odgovor ko gura Hamas
  (Milisav, 18. maj 2021 00:17)

  # Link komentara

 4. Тачно је да је Хамас терористичка организација.
  Тачно је и да ни Хамас, ни ПЛО, ни ПФЛП и како се већ зову нису узрок рата него последица окупације.
  (Al’ sam se zarumenila, 17. maj 2021 22:55)

  # Link komentara

 5. I Bihac je za vreme rata u Bosni imao zatvorene granice pa su od muke kupovali oruzje od Srba
  A jadni Srbi su morali da im prodaju. Pa su posle pucali jedni na druge. Verovatno ke tako i sa Izraelom i Gazom.
  (Stojko, 17. maj 2021 22:23)

  # Link komentara

 6. Hamas daje Izraelu tacno ono sto treba, povod za napad, poslije toga slijedi ciscenje dijela naselja od Arapa, pa primirje 5-6 godina, pa opet isto.. Jevreji su jako strpljivi, cekali su preko 2000 godina na obnovu Izraela, jos 50 ili 100 im nista ne znaci, nece stati dok ne postignu zacrtane biblijske granice.. Nacija sa gvozdenom voljom, dok su Arapi obicne razjedinjene budale
  (luminor, 17. maj 2021 22:19)

  # Link komentara

 7. Hamas je 100% izraelski. Formiran i finansiran od njih da sluzi kao povod za izraelska dejstva. Od kako je nastao do danas nisu sve ukupno ubili 10 jevreja. (sto mi naravno nije drago da bilo ko bilo koga ubija). Bacaju rakete po livadama i njivama....
  (simke, 17. maj 2021 22:09)

  # Link komentara

 8. Ne razumem Hamas sa čisto vojne strane. Ako ostavimo političke, emotivne, verske, i sve druge razloge, čisto vojno gledano nema nikakve logike ispaljivati rakete na Izrael. Izrael je nuklearna sila, a Hamas nema ni organizovane pešadijske jedinice, ni artiljeriju, ni tenkove, avione, pvo... praktično ništa sem nešto gerilskih jedinica. Ako su nešto hteli, mnogo više su mogli postići političkim sredstvima, štrajkovima, i svim drugim tzv. nenasilnim metodama.
  Koja je onda logika (vojna) ulaziti u, ili inicirati otvoren sukob? Šta se očekuje kao rezultat osim onog što se i događa ? Koja je to druga korist, ako je ima, od ovakvog načina ratovanja ? Hamas nije grupa bezumnika, opstaju godinama uprkos moćnom protivniku, neka strategija iza ovakvih poteza poput raketiranja Jerusalima sigurno postoji, samo je ja ne vidim.
  (Pitam, ne znam, 17. maj 2021 22:00)

  # Link komentara

 9. Decenijama se milioni evra slivaju kao pomoc u Gazu a narod obicno ne vidi ni evro od toga, Hamas ih drzi kao taoce a ko drzi Hamas i pokrece ih kako im odgovara to je pitanje.
  (Ice, 17. maj 2021 21:50)

  # Link komentara