1. @Martin
  Rekao bih da orkestrirano bjesnilo i patološka mržnja stanuju na vašoj adresi, u Republici Srpskoj i Srbiji niko ne ide po hrvatskim selima za vrijeme katoličkih praznika i ne poziva na ubijanje Hrvata, kao što je kod vas normalna pojava da se širi vjerska i nacionalna mržnja prema Srbima po većinskim srpskim sredinama, a nisu rijetki ni verbalni i fizički napadi na tamošnje Srbe.

  @CRO
  Ahaha, 2 miliona Albanaca živi na Kosovu i Metohiji?! :D Ma kakva 2, trebao si napisati 5... :P Da si iole upućen, znao bi da je već 10-ak i više godina u toku masovna ekspanzija kosovskih Albanaca ka zemljama zapadne Evrope, njih dole sada nema više od jednog i po miliona sigurno, oni su još prije 30-ak godina odbijali da se popišu na popisima stanovništva koje je Srbija sprovodila iz razloga da se ne bi otkrilo njihovo pravo brojčano stanje. Davno je prošlo vrijeme albanskog visokog nataliteta, džaba se nadaš, izgubili su većinu i u opštini Medveđa (južna Srbija), tako da su Srbi u istoj ponovo većina nakon dugo vremena... Pa i u samom gradu Bujanovcu više nisu većina nego Srbi, Albanci gube većinu i u opštinama južne Srbije gdje su nekada bili najbrojniji narod a kamoli da se još naseljavaju u centralnu Srbiju hahah... :D
  (Vedran, 7. maj 2021 20:30)

  # Link komentara

 2. Hrvatska treba da se bavi sobom a nas da ostavi na miru.
  (Kaja, 7. maj 2021 20:11)

  # Link komentara

 3. Iz Hrvatske sam, snažno podržavam NATO, i njegovu prisutnost u regionu, a hrvatski bunker na Kosovu, bit će najbolji od svih bunkera na svijetu. Vučić dobro zna da kad Hrvati zidaju beton, da je to gotovo neprobojno, zato i je nervozan. šalu na stranu, nitko mu nije kriv osim njega samog, stalno se nešto uspoređuje s hrvatskom, i onda ga smeta što mi gradimo bunkere po Kosovu, a Kosovo je međunarodno priznato od velikog broja zemalja, plus Hrvatska je priznala Kosovo i mi imamo dužnost vodit brigu o njegovoj sigurnosti. Vučiću to očito nije jasno, on sve gleda ko nekakavu koaliciju protiv Srbije, ne shvaća da je Kosovo priča za sebe, i da je nemoguće uspostavit kontrolu nad njime, dok je velika većina stanovništva tog Kosova protiv njegove vlasti, i da teoretski Vučić tj Srbija ima vlast nad njime, u suštini je ne bi imao jer 2 miliona Albanaca tu vlast ne bi priznavalo. i što nije onda bolje gledat kako spasit ove Srbe na sjeveru, i povuć granicu između Srba i Albanaca, nego gledat kako vam i južne djelove Srbije naseljavaju Albanci ? granica s Kosovom, je zapravo jamstvo da Albanci neće nastavit proces naseljavanja i u centralnoj Srbiji, Vučiću i javnosti u srbiji to nije jasno, jer na Kosovo gledaju previše emotivno, a ne politički realno. ali od guranja glave ko noj u pijesak, nema kruha. većina Srba je izrokana mitovima iz političke kuhinje, i jednostavno ne shvaćaju da je gubitak Kosova dugoročno gledano dobar za Srbiju, a manastiri ionako opstaju ko kulturna baština.
  (CRO, 7. maj 2021 18:01)

  # Link komentara

 4. Iz Hrvatske sam. Protiv toga sam da se Hrvatska mijesa u odnose izmedju Srbije i srpskog teritorija Kosovo. Hrvatska sa Srbijom treba graditi dobre i srdacne odnose i suradnju. Nasi odnosu u proslosti su bili dramaticni. Ali, to ne znaci da odnose ne mozemo graditi na uzajamnom uvazavanju. Uostalom, mi smo skoro pa isti narod, vjerske konfesije su napravile jaz medju nama.
  (Tonci, 7. maj 2021 15:57)

  # Link komentara

 5. Одговор је врло једноставан. Дозволити Русима да направе свој камп на граници са Косовом* па макар у њему било десет војника.
  (mik, 7. maj 2021 15:48)

  # Link komentara

 6. Samo nuklearna bojeva glava u Srbiji garantuje mir na prostorima Balkana.Nadam se da će je Rusi uskoro instalirati u Srbiji.Da je tako bilo 1990.nikakvog raspada SFRJ nebi bilo.
  (misko, 7. maj 2021 14:13) # Link komentara

  balkanu trebaju pametne, a ne nuklearne glave
  (balkane moj, 7. maj 2021 15:39)

  # Link komentara

 7. A u istoj toj Hrvatskoj ne može proći ni dan a da ne polemišu o ''velikosrpskoj'' agresiji u medijima, navodno su i dan-danas ''ugroženi'' od Srbije i Republike Srpske... I onda odu na okupiranu teritoriju iste te Srbije od strane njihove ''braće po oružju'' i naprave svoju vojnu bazu... Oni su ti koji sprovode agresiju i vojne provokacije, u pitanju je direktan neprijateljski čin i ne znam zašto Srbija konstantno toleriše i trpi njihova bockanja?! Pri tom, zamislite situaciju da R. Srpska i Srbija organizuju, recimo, zajedničku vojnu ili policijsku vježbu negdje u Posavini ili u nekom drugom pograničnom području Srpske i Hrvatske?! Uh, pa tamo bi se samo o tome pisalo i pričalo sedmicama, to bi im bila glavna tema mjeseca, digli bi toliku prašinu da bi zvali srpskog ambasadora na razgovor, pljuštale bi protestne note itd.
  (Vedran, 7. maj 2021 15:30)

  # Link komentara

 8. Kao prvo, Hrvati su bili na Kosovu polju još 1389. kako bi pomogli Srbima tada niste bili protiv? Sad kad opet pomažu Srbima umjesto da im se zahvalite jer će oni pomoći Srbima na terenu bolje nego neki Mađari, Španjolci i drugi! U umjesto da im uputite rijeci zahvale imamo provalu patološke mrznje i orkestriranog bjesnila! Zašto? Kako vi mislite ovakvi ući u opće u EU?
  (Martin, 7. maj 2021 15:20)

  # Link komentara

 9. Nemci imaju tamo vojni kamp i druge učesnice Kfora. Nešto te ne čusmo u vezi njih.
  (Miodrag, 07. maj 2021 12:52)


  Postoji samo 1 baza-Bondstil, svi su tamo, 3000 vojnika, i to je sve. Cuvaju preostale Srbe na Kosovu*, toliko je jaka demokratija tamo da Srbe kosovare mora Nato da cuva..ali ok, videcemo do kada ce da im se to isplati...
  (C i n i k, 7. maj 2021 15:01)

  # Link komentara

 10. Od kako ste vi predsednice na vlasti nas unizava ko stigne.
  (Aleksa, 07. maj 2021 14:44)


  Ajde?
  (C i n i k, 7. maj 2021 14:57)

  # Link komentara

 11. Ok reakcija i poruke...
  (Đorđe, 7. maj 2021 14:46)

  # Link komentara

 12. Od kako ste vi predsednice na vlasti nas unizava ko stigne.
  (Aleksa, 7. maj 2021 14:44)

  # Link komentara

 13. Samo nuklearna bojeva glava u Srbiji garantuje mir na prostorima Balkana.Nadam se da će je Rusi uskoro instalirati u Srbiji.Da je tako bilo 1990.nikakvog raspada SFRJ nebi bilo.
  (misko, 7. maj 2021 14:13)

  Ajde! Baš bi neko ozbiljan dao nama da imamo nuklearnu bombu. Pa da je stražar za 3,000 dinara i kupon u Ušću proda teroristima.
  (Joca, 7. maj 2021 14:43)

  # Link komentara

 14. Ne povezano sa ovim, dobro je podsetiti se da su Hrvatska i Srbija potpisale dogovor o medjusobnom priznanju teritorijalnog integriteta 1995. Hrvatska je to prekrsila priznanjem Kosova*
  (ivan, 7. maj 2021 14:29)

  # Link komentara

 15. Pa zabrani im prolaz ili prelet preko naše teritorije. Ako smes...
  (Mihailo, 7. maj 2021 14:25)

  # Link komentara

 16. Samo nuklearna bojeva glava u Srbiji garantuje mir na prostorima Balkana.Nadam se da će je Rusi uskoro instalirati u Srbiji.Da je tako bilo 1990.nikakvog raspada SFRJ nebi bilo.
  (misko, 7. maj 2021 14:13)

  # Link komentara

 17. E da je neko prije 30 godina reko Vučku da će Hrvatska raditi vojne baze na Kosovu.. :-D
  (ks, 7. maj 2021 13:41)

  # Link komentara

 18. Odavno smo mi shvatili namere Hrvatske ali Srbija se ne da tako lako poniziti.
  (Jovan, 7. maj 2021 13:35)

  # Link komentara

 19. Nije to vojni kamp, sigurno prave neki "Humanitarni Centar".
  (Mamer N'goj, 7. maj 2021 13:33)

  # Link komentara

 20. Idu izbori, nevidljivi neprijatelji se javljaju.
  (bogoljub, 7. maj 2021 13:23)

  # Link komentara

 21. Evo tipičnog primera ispiranja mozga narodu.
  Hrvatska kao NATO država mora u sklopu KFORa da ima svoju vojsku na Kosovu u trajanju od 3 godine. Imaju mnoge države dole vojsku , kada isteknu te 3 godine neko nov dodje , u ovom slučaju Hrvatska je na redu , nakon 3 godine oni će da idu pa će drugi doći i tako u krug ide godinama.
  (Mirko, 7. maj 2021 13:15)

  # Link komentara

 22. Zelim svima ugodan boravak u hr.na moru
  (Milan Dragojlovic, 7. maj 2021 13:14)

  # Link komentara

 23. Konstantno izmisljanje unutrasnjih i spoljnih neprijatelja.
  (Jovan, 7. maj 2021 13:09)

  # Link komentara

 24. Naš odgovor je...
  (miloš, 7. maj 2021 13:04)

  # Link komentara

 25. "Mi, naravno, želimo sa svima u okruženju, posebno sa Hrvatskom, korektne odnose. Te izjave nisu izraz poštovanja prema Srbiji, pokušaću da budem blag. Kada to kažete, ne možete da se pravite da ne znate da mi to smatramo svojom teritorijom, da tamo ima Srba koji pamte tragična stradanja", rekao je Vučić novinarima.

  Smatraj ti i dalje, niko ne može da ti zabrani, ali to u stvarnosti ne igra ama baš nikakvu ulogu.
  Šti se pamćenja tragičnih događaja tiče, sigurno zbaš da i drugi pamte još tragičnije događaje politike u kojo ste, ti lično, a i mnogi drugi koji se i danas nalaze oko tebe, na jedan ili drugi način aktivno učestvovali. Viktimizacija samo jedne strane ne rešava problem, več suprotno.
  (Memory XX, 7. maj 2021 13:01)

  # Link komentara

 26. Србија се труди да успостави и одржи пријатељске односе , са земљама у окружењу, иако то понекад баш није лако и једноставно!
  (Ana1, 7. maj 2021 12:59)

  # Link komentara

 27. Posle ovoga sigurno neće napraviti kamp.
  (miloš, 7. maj 2021 12:58)

  # Link komentara

 28. Nemci imaju tamo vojni kamp i druge učesnice Kfora. Nešto te ne čusmo u vezi njih.
  (Miodrag, 7. maj 2021 12:52)

  # Link komentara

 29. Ovako se potpiruje nacionalna mrznjau regionu vec 30 i kusur godina (ili vise od 1 veka ako cemo da gledamo siri vremenski raspon). Evo nekoliko cinjenica:
  - kamp Hrvatske vojske (NATO) ima istog osnova za formiranjem kao i vec postojeci kampovi drugih drzava clanica NATO saveza i KFOR jedinica. Oko njihovog boravka nisu davane ovakve izjave - zasto imate drugaciji tretman prema Hrvatima, Predsednice?
  - SR Jugoslavija je potpisala Kumanovski sporazum kojim je dolazak navedenih trupa pravno omogucen.
  Ova izjava je primer da Republika Srbija i Repunlika Hrvatska i njihovi lideri nisu nista uradili u cilju uspostavljanja dobrosusedskih odnosa u poslednjih 30+ godina. Ja i dalje ne mogu da zamislim da dva naroda koja osim verske organizacije kojima njihovo stanovnistvo pripada (u okviru iste vere) imaju zajednicke sve druge karakteristike (jezik, kultura, poreklo, prostor) nemaju zajednicki interes visi od interesa neke druge sile koja stacionira svoju bazu na to isto Kosovo. Pa zar nismo mogli da osiguramo (vazi za obe strane) da neko ko prica nas jezik i deli nasu kulturu bolje stiti srpski narod na KiM od nekoh Belgijanca, Amerikanca ili Rusa, sa kojima imamo manje toga zajednickog nego sa Hrvatima? Tu lezi politicka odgovornost ljudi koji nas vode, kao i nas samih koji to aminujemo vec vise decenija (ili cak vekova).
  (Lord of the Flies, 7. maj 2021 12:37)

  # Link komentara

 30. Kako nas polako ali sigurno navlače na zlo....
  (braka, 7. maj 2021 12:21)

  # Link komentara

 31. "A kad ja to kažem, to znači garanciju" - čovek nikad nije slagao...
  (maxxi, 7. maj 2021 12:12)

  # Link komentara

 32. Odkud i zasto bas Hrvati? Jasno nam je, ali svakako necemo dozvoliti da se istorija ponovi.
  (Ana, 7. maj 2021 12:10)

  # Link komentara

 33. Kao prvo gospodar Kosova su Amerikanci i bez njih se ne smije nista . To su vjerovatno oni naredili . Drugo radi se simbolicno o 100 ljudi . Trece kolega koji mi je kao vojnik HV bio na Kosovu kaze da su vrlo prijateljski bili raspolozeni prema Srbima. Kosovskim Srbima ne preti bas nikakva opasnost od Hrvatske misije. Ostalo je politika.
  (Dasa, 07. maj 2021 11:46)

  Znamo mi ko je gazda ali neka i oni pokaže da imaju suverenu i neovisnu državu, osim toga za to su se borili valjda , meni se čini da se sada manje pitaju nego nekada u Yugi.
  (Zastava101Specijal, 7. maj 2021 12:07)

  # Link komentara

 34. @Johan Hrvatski dug nije preko 100 BDP, već trenutno iznosi 89,1% BDP-a
  (Acinjo, 7. maj 2021 12:04)

  # Link komentara

 35. Neću se vakcinisati ni za 3.000 evra.
  (Nenad, 7. maj 2021 12:02)

  # Link komentara

 36. Da li je on svestan koliko je zapravo nebitan lik na političkoj sceni?
  (Nenad, 7. maj 2021 12:01)

  # Link komentara

 37. Znači Hrvat nesme da se pojavi Srbinu na oči jer pamti tamo neke ratove. osim ako ulaže pare u Srbiju onda može.
  (Srki, 7. maj 2021 11:48)

  # Link komentara

 38. Kao prvo gospodar Kosova su Amerikanci i bez njih se ne smije nista . To su vjerovatno oni naredili . Drugo radi se simbolicno o 100 ljudi . Trece kolega koji mi je kao vojnik HV bio na Kosovu kaze da su vrlo prijateljski bili raspolozeni prema Srbima. Kosovskim Srbima ne preti bas nikakva opasnost od Hrvatske misije. Ostalo je politika.
  (Dasa, 7. maj 2021 11:46)

  # Link komentara

 39. Niko nije u istoriji unizio Srbiju kao ti
  (ajd, cuti..., 7. maj 2021 11:45)

  # Link komentara

 40. Opustite se ljudi! Hrvatska je u ocajnoj ekonomskoj krizi, dug preko 100% GDP, jedna cela turisticka sezona propala, druga vec treba da pocne a dnevno imaju po 2500 (pre dva dana) novoobolelih. Vakcina nema a antivaxera isto kao i u Srbiji, ipak je to isti kulturoloski kod... Njihovoj vlasti sada trebaju vruce teme da se narod malo zabavi i prestane misliti o ekonomiji. Ista stvar i u Pristini, s tim sto kod njih kriminal metastazira, islamisti se vracaju sa ratista (najveci broj po glavi stanovnika u Evropi, veci i od Francuske!), Evropa im ne ukida vize sa Sengen, nezaposlenost ogromna, politicari se fizicki obracunavaju u skupstini, a vakcina nema pa nema, Albanci dolaze u Srbiju da se pelcuju. Kako je tamo, kod nas je SJAJNO!
  (Johan, 7. maj 2021 11:43)

  # Link komentara

 41. I šta ćeš ti po tom pitanju da uradiš? Uzgred, da li si se uopšte zapitao, da li to možda ipak Hrvatska nije uradila na svoju ruku, već su joj naredili NATO, i SAD.
  (Smuleco, 7. maj 2021 11:43)

  # Link komentara

 42. Uf uf, predsedniče, nemojte tako jako, uplašiće se Hrvati. "kad ja to kažem"... Pa to već bilo pre 25 i 30 godina.
  (Vuk, 7. maj 2021 11:41)

  # Link komentara

 43. Kada to kažete, ne možete da se pravite da ne znate da mi to smatramo svojom teritorijom, da tamo ima Srba koji pamte tragična stradanja", rekao je Vučić novinarima.
  Ako je suditi prema izjavama vašeg pulena i ministra UP, Vulina, vi smatrate skoro cijelu bivšu YU svojom teritorijom.
  (Shkot, 7. maj 2021 11:36)

  # Link komentara

 44. Jeste Vučić u pravu, sve što je rekao tačno je!
  Hrvati da su rekli NE na ponudu, usledila bi nekakva kazna, ovako su rekli DA, gurnuli Srbiji prst u oko jer znaju da neće biti ni kazne ni kontra mera.
  Funkcioner i funkcionerčići će par dana da pričaju, da se ljute i dure, a sutra ako bude tražio Brisel, Vašington, Moskva, Peking, Tokio, Beč, London, Berlin, Pariz, Budimpešta, Prag, Istmbul, ... potpisivaće šta god im se poturi, grliće se i ljubiti sa kim god i kad god treba...dokazano i viđeno
  (Grunfajlo, 7. maj 2021 11:26)

  # Link komentara

 45. Inače smo se sa tobom uzdigli do nebeskih visina?
  (Brza Fotografija, 7. maj 2021 11:24)

  # Link komentara

 46. predlog da Vučko, Brna, Vuli, Nebojša, Dodi, Palma, Dači, Mihajlova, Selak, Mona i ostala ekipa odu na kamp u Zagorje... rašire šatore i taman odrade turu obilaska Titine “kuće” ...
  tako smo kvit!
  (fikula, 7. maj 2021 11:19)

  # Link komentara

 47. "Šuška se da Hrvati dolaze"
  (Nino, 7. maj 2021 11:04)

  # Link komentara

 48. Da li će predsednik donirati 3000 din za poduhvat sopstvene vakcinacije?
  (bozans, 7. maj 2021 11:03)

  # Link komentara

 49. Napravicemo ljepsu i stariju bazu od Bondstila.
  (mfg, 7. maj 2021 11:02)

  # Link komentara

 50. Srbija se trudi da popravi odnose sa HR,a oni uporno iskaču sa negativnim potezima.
  (Momir, 7. maj 2021 10:57)

  # Link komentara

 51. Prodajem stojadina, očuvan.
  (qantas, 7. maj 2021 10:48)

  # Link komentara

 52. Kad ti to care kažeš ja znam da će sve biti suprotno od toga ...dokazano mnogo puta.
  (rape, 7. maj 2021 10:46)

  # Link komentara

 53. Tako je na Balkanu, uvek je ovo bilo, izgleda i biće, trusno područje. Mnogo je onih zavidnih, možda i neprijatelja Srbije. naše je da pokušamo da sarađujemo, pa ko hoće, dobro je, a ko neće i sam gubi.
  (Darko, 7. maj 2021 10:46)

  # Link komentara

 54. Da primim vakcinu? NE hvala.
  (IvoLolaRibar, 7. maj 2021 10:44)

  # Link komentara

 55. Jaoooo, čemu drama, te vojne kampove imaju skoro sve države koje daju sastav u KFOR. Smenjuju se na 3 godine, sad je došao red na Hrvatsku. Što niste tako dramili za vojne kampove koje imaju Nemačka, Italija, Holandija, Belgija...? Taj hrvatski kamp će se zatvoriti za 3 godine i dolaze sledeći, i tako u krug. Nego, dajte ljudima da se lože oko nečega, a oko čega će nego Srbi oko Hrvatske i Hrvati oko Srbije.
  (Berliner, 7. maj 2021 10:40)

  # Link komentara

 56. E srbijo
  (Sheriff, 7. maj 2021 10:40)

  # Link komentara

 57. Vučić: Hrvatska pokušava da unizi Srbiju, razumeli smo poruku" VIDEO


  Više srpski narod ponižavaju srpski političari u zadnjih 30 godina nego ceo svet zajedno...
  (Loznica, Gučevo, Cer..., 7. maj 2021 10:39)

  # Link komentara

 58. Hrvatska je član NATO
  (Bg, 7. maj 2021 10:38)

  # Link komentara

 59. Pavi potez je da povučemo ambasadora iz Hrvatske i diplomatski da zamolimo hrvatskog ambasadora da malo ode na odmor u lijepu njihovu. Ali nažalost neće biti takvog poteza.
  (Zoki, 7. maj 2021 10:36)

  # Link komentara

 60. Ovo je jedini ispravan stav. Borićemo se radom i kvalitetom i pokazaćemo još jednom da smo najbolji.
  (Milica, 7. maj 2021 10:35)

  # Link komentara

 61. Buducnost treba graditi na politici mira i stabilnosti.
  (Andrej, 7. maj 2021 10:32)

  # Link komentara

 62. Sribja nikad neće zaboraviti zlo nanesemo Srbima iz Hrvatske.
  (Natasa, 7. maj 2021 10:31)

  # Link komentara

 63. Samo vakcinacijom i pridržavanjem epidemioloških mera možemo pobediti pandemiju COVID 19.
  (Dragan, 7. maj 2021 10:26)

  # Link komentara

 64. Necu da se vakcinisem ni za 3 hiljde evra. Tacka
  (SRKI, 7. maj 2021 10:26)

  # Link komentara

 65. 95%?
  (Soleil, 7. maj 2021 10:25)

  # Link komentara