1. Nije to “odcepljenje” nego NEZAVISNOST I SLOBODA OD ENGLESKE IMPERIJE.
  (Drugarica Monika Luinski, 6. maj 2021 14:53)

  # Link komentara

 2. Ako su mogli da se raziđu narodi balkana mogu i ovi, i tako tvrde da su najpametniji, ako žele nek probaju balkanski stil razilaženja sigurno ih nećemo žaliti.
  (Điđi, 6. maj 2021 14:27)

  # Link komentara

 3. Neće da se otcepe jer im to nije u interesu.
  (Why, 6. maj 2021 14:00)

  # Link komentara

 4. Naravno da ce da ide novi. Ako ne prodje ici ce jos jedan i tako sve dok jednom ne prodje. Upornost se uvek na kraju isplati. Na ovaj ili onaj nacin.
  (hm, 6. maj 2021 13:48)

  # Link komentara

 5. Moja prognoza je da Škoti ostaju u UK.
  Nisu ludi da naouštaju bolju opciju.
  (., 6. maj 2021 13:39)

  # Link komentara

 6. Tako smo i mi mislili da Hrvati i Slovenci ne mogu bez Beograda i zajednicke drzava, pa vidim da im danas manje fali nego nama.
  Isto tako birokrate i engleski hegemonisti plase Skote da nece moci da zive bez Londona.
  (Fred, 6. maj 2021 12:57)

  # Link komentara

 7. ponovo i jedni i drugi ponavljaju istu gresku kao pred referendum 2014: pristalice nezavisnosti (i navijaci sa strane, recimo u srbiji), glasanje na izborima za SNP automatski poistovecuju sa glasanjem za nezavisnost - sto su dve potpuno nepovezane stvari; dok pristalice unije ponovo krecu sa scaremongering, kampanjom srahom. ni te 2014, ni danas mi nije jasno kako i jedni i drugi ne shvate da recept koji ni u jednom slucaju nije dao rezultat mora da se promeni. ovde pre svega mislim na pristalice unije, koji bi morali da usvoje pozitivniji recnik od pukog plasenja ekonmskim posledicama. recimo recnik kakav je koristio gordon braun par nedelja pred prosli referendum, nakon sto je preuzeo palicu kampanje od metiljavog darlinga, sa glasnom porukom: "mo koji smo za uniju nismo manje skoti od vas!" ako zele da zadrze skotsku u uniji, skotski unionisti moraju da podsete ostatak sunarodnika o svim dobrim i pozitivnim stvarima koje im je UK donela u prethodnih 300 i kusur godina. jer da se ne lazemo, skotska je mnogo profitirala otkad je u uniji sa engleskom, a svet su pokorili zajedno (recimo mnogi administratori indije su bili skoti). jedini razlog za nezavisnost, cak i sada nakon bregzita, bi bilo neko osecanje nacionalnog ponosa. a da li je u ovom trenutku to adekvatan odgovor na druge probleme sa kojima se suocavaju i skotksa i unija? mislim da nije.
  (andreas kisser, 6. maj 2021 12:47)

  # Link komentara

 8. Neverujem da će to da se desi. A ako bi se ipak održao referendum rezultati bi bili slični kao i pre. Razlog odbijanja da se ode iz Britanije leži u religiji. Protestanti u Škotskoj su za ostanak sa takođe protestanskom Engleskom. Bez obzira što nisu iste vrsta jer pripadnici Škotske Crkve su Kalvinisti dok su Englezi naravno Anglikanci. Oni u ovom trenutku čine većinu u Škotskoj u odnosu na katolike. Ima jedna dobra komična scena u filmu "Treinspoting 2" u kojem se to odlično prikazuje.
  (Aron, 6. maj 2021 12:44)

  # Link komentara

 9. Nadam se da će Škotska uspeti da se otcepi od Engleske pa nek onda bude po onoj našoj "ko drugome jamu kopa sam u nju upada".
  (Dunster, 6. maj 2021 12:42)

  # Link komentara

 10. Cuj ovu sto je zabrinuta sto ce morati da prelazi granicu da bi otisla na posao. Djaci iz Nestina prelaze dve granice da bi dosli u srednju skolu u Backoj Palanci... Nijedna vlada nije sposoban da napravi makar pesacki most, bilo kakav samo da mogu preci u Srbiju, da neidu preko Hrvatske.
  (Joe, 6. maj 2021 12:33)

  # Link komentara