Afera NBS: Tužbe i optužbe

Beograd -- Najnovija afera, otvorena hapšenjem viceguvernera Dejana Simića, došla je u fazu međusobnih tužbi i optužbi.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. Dacha i dalje prica pricice za malu decicu ... pre bi bili da je on bio posrednik, al poste se nisu dogovorili on je na vreme izasao, verovatno je trazio veci procentan pa ga nije dobio, pa je odmah pozvao policiju cisto, da komsiji crkne krava.
  (Milan, 15. januar 2006 10:39)

  # Link komentara

 2. Proverite koga je Ivica zvao mobilnim telefonom par trenutaka pre upada policije. To bar nije teško!
  (sps, 15. januar 2006 11:38)

  # Link komentara

 3. Sve je ovde vrlo sumnjivo i lici na namestaljku kakvu bi ozloglasena UDB mnogo vestije izvela u njeno vreme.I ovaj slucaj nikada nece biti do kraja rasvetljen i ostace vecita sumnja u sve aktere.
  Najcudnije je u celoj stvari sto se guverner Jelasic tako glatko odrice svog bliskog saradnika a i sam potvrdjuje da ovaj nista samostalno nije mogao da odlucuje.Znaci smatra ga prevarantom koji je od svojih "klijenata" hteo da uzme pare za uslugu za koju je znao da ne moze da izvrsi.
  Da li je takav medjusoban stepen poverenja samo u NBS ili u svim nasim institucijama u koje ulaze samo "najbolji"?
  Ovo daje vrlo jadnu sliku ne samo o NBS nego o celom drustvu u kome zivimo a poseban strah zadaje to sto ovakve akcije mogu da se oslade "odredjenim snagama" koje i zele da postignu da svako sumnja u svakoga jer im je onda siroko polje rada.
  Ovaj slucaj bi zaista morao da bude razjasnjen do kraja a tp ce biti vrlo tesko.
  (Milos, 15. januar 2006 12:05)

  # Link komentara

 4. Primanje mita u slucaju licnosti na tako visokoj funkciji, obicno ide preko nekog ziro racuna na nekom od egzoticnih ostrva, tako da je moguce da je sve ovo namestaljka Karic - SPS - tajne sluzbe, uz pomoc Karicevih para. Nista, ne treba ovde apriori iskljuciti. S druge strane trebali su da uhapse i Dacica ako je sve ovo kao slucajno. Njegova uloga u svemu ovome nije nista drugacija od ove dvojice uhapsenih.
  (KARICeva osveta, 15. januar 2006 12:42)

  # Link komentara

 5. Po Dacicu Zagradjanin je policijski denuncijant (druker), angazovan da 'namesti' vice guvernera Simica. Zasto se Dacic sada plasi da ne bude zloupotrebljen? Svaka policija stiti svoje dousnike. U najgorem slucaju bice zasticeni svedok. Odkud on (Dacic) u tako 'finom drustvu'?
  P.S. Cini mi se da je Dacicev izlazak, iz zgrade, bio znak policiji da upadne u stan vg Simica. Posto im je Dacic otvorio vrata iznutra, nisu morali da se bakcu sa interfonom.
  (porucnik, 15. januar 2006 13:02)

  # Link komentara

 6. I ovaj a i prethodni establsment izgleda da nisu bas najbolje savladali kako se uparavlja SLOBOSATLOM, ili nisu pokupili bas sva uputstva od njega kako radi. Ocigledno u kokpitu ima jos mnogo dugmica za koja ne znaju cemu sluze pa proizvode ovako nekvalitetne marifetluke. Trebalo bi da predpredjasnju posadu (Borku, Dafinu, Jezdu,) pitaju za uputstva, a predjasnju (Boza, Pitic, Hamovic&co) za iskustva kako se pilotira SLOBOSATLOM citaj Srbijom nesretnom
  (Nikola, 15. januar 2006 13:33)

  # Link komentara

 7. Нека се Јелашић закуне ( и као гаранцију положи вилу на Дедињу) да не зна ништа о овим дешавањима и да није део целе ове афере. Ха-ха-ха!!! А види се да мобилна телефонија добро ради и сада, пошто се Дачић извукао на време. Ко је крив Заграђанину што му телефон није био доступан. Дачићу, Дачићу. Као да си у Кумровецу дипломирао!!!
  (Слоба Сента, 15. januar 2006 13:46)

  # Link komentara

 8. Sto teze optuzbe na racun g. Simica to veca sansa da saznamo da li je to radio sam ili je imao podrsku, sto bi onima koji tipuju na vilu g. Jelasica sigurno trebalo da bude arsin za zadovoljenje nihovih teza, ali nista jos nije ocigleno, jasno i nedvojbeno utvrdjeno, tako da treba da budemo otvoreni za sve opcije ukljucujuci i hobotnicu u formi neformalnih ostataka "udbe", DB, i sl. U svemu tome nadam se da policija ceo slucaj nije bazirala samo na novcu u kesi vec i na prisluskivanjima, terenskom radu i drugim dokazima jer novac u kesi sam po sebi moze da znaci dosta i nista. Ostali dokazi daju potrebnu tezinu celom slucaju.
  (Marko, 15. januar 2006 14:59)

  # Link komentara

 9. Da su nad dvoje uhvatili kako dajemo jedan drugom mito od 500 eura za 100 puta manju stvar znali bi i kako mi se ptice na grani zovu i sta rade, samo da nas dovate u SUP-u, ali kada je u pitanju ovako krupna "zverka", a po nama, obicnim ljudima, lopina najobicnija i to najgore vrste, onda je sve konfuzno i nedovrseno. opet se stite kojekakvi kvazi strucnjaci i mesetari zarad ostajanja na vlasti. Neka ne zaborave samo da ovim svojim postupcima jacaju SRS i da ce negde platiti sigurno za sva nedela koja su ucinili ovom gladnom i siromasnom narodu.
  Konobar uvek naplati racun na kraju....
  (Milenke, 15. januar 2006 18:25)

  # Link komentara

 10. Dakle, g.Zagrađanin je samo običan kurir. Jedino se ne zna tačno čiji: da li je radio za g.Cizelja ili za policiju?
  Baš mi ga je žao i delim sa g.Dačićem njegovu zabrinutost da jedan tako nevin čovek bude zloupotrebljen.
  A kako to da je g.Dačić napustio stan samo nekoliko minuta pre upada policije? Čista koincidencija ili signal policiji da je paket na svom mestu?
  (Mashinovodja, 15. januar 2006 18:57)

  # Link komentara

 11. Nemojte da se palite,ni od ove afere nece biti nista!
  (prometej, 15. januar 2006 19:43)

  # Link komentara

 12. A da, A Ivica Dackic je,lutka draga, postao borac protiv organizovanog kriminala...bravo za ivicu, bravo za SPS. Licno slutim ja da je ivica cest gost na raznim bogatim sedeljkama, a ovaj put je morao nekog do drukne, da bi nastavio. usotalom, neko mora da bude idirektor SPSa!? Ne razumem zasto i on nije u pritvoru, da ne utice na svedoke::))), pa NJIHOV je covek ocigledno.
  (GuC, 15. januar 2006 20:04)

  # Link komentara

 13. Moja verzija i tumačenje ove afere: sve je pokrenuto od strane Vlade Srbije ne radi iskorenjivanja korupcije iz Srbije, ovo je upozorenje premijera Koštunice svojim koalicionim partnerima, i stubovima vlasti ove nesrecne vlade, skupljene što naš narod kaže «s’ brda i s' dola» tj. G17 Plus i SPS, bolje reći personalno upozorenje Dinkiću, Labusu i Dačiću da se može desiti da ako ga ostave na cedilu, ostrve se i doprinesu inicijativi za pad vlade o ovim «nosačima» i «kuririma» tipa Simića i Zagradjanina, prestane svako pisanje i da će se na naslovnim stranama pojaviti upravo oni – Jelašić, Dinkić, Labus, Dačić, kao nosioci glavnih uloga. Moguće je da su ove partije, marginalne po svojoj popularnosti u biračkom telu, minorne po brojnosti svog članstva, ali partije koje uvek posle izbora dobijaju nesrazmerno preveliku količinu vlasti shvatile da mora doći do izbora, da vlada ne može da opstane, pa prave nove aranžmane za ubuduće. Vrlo je moguće, a ja naravno ne priželjkujem takvu situaciju, da posle novih izbora ovoga puta se DS zakune da će se povezati sa samim djavolom a samo ne sa DSS-om, jer nigde se tako lako ne zatvaraju vrata i nigde se tako lako ne može čuti kao u Srbiji – «ne moj da si mi više ušao u dvorište», «on mi više ne treba u životu» kao što je to uradio naš anemični, inertni Premijer, pa će ponova ovi politički patuljci debelo profitirati u svoj priči, držati u svojim rukama poluge ekonomije a time i vlasti – finansije, banke, privatizaciju i direktorske fotelje u velikim sistemima.
  A možda je sve mnogo prostije, jednostavno je Simić «utajio porez» u Jelašića, Jelašić «nije deklarisao sve prihode» kod Dinkića, a time je i on izneverio nade svog šefa, kraj je uvek zna se gde...! Valjda više nismo spremni da gutamo priče: Tito je bio dobar, samo on nije znao šta ovi rade oko njega.
  A s druge strane zaista strašan kompromat za NBS. I još o kakvim ciframa ide reč, korupcije ima svuda u svetu ali sa dva miliona, pošto je ovo trebalo koliko sam razumeo da bude samo kapara, se čak može u nekim mnogo bogatijim zemljama da izgura i neki zakonski projekat. Sramota za funkcionere NBS, koji i pored svih privilegija, koje naravno treba da imaju, brukaju i instituciju u kojoj rade i zemlju. A da vidite samo njihove činovnike, čak i nižeg ranga, svi se ponašaju kao da su popili svu pamet sveta i kao da im je tata Milton Friedman.
  (Zoran Mitrović, 16. januar 2006 06:46)

  # Link komentara