1. Које ли ће им територије Кинези узети?...
  (Бошко, 5. maj 2021 12:23)

  # Link komentara

 2. Da su katastarske granice ulazile u obzir, SLO bi dobila i Savudriju, koja je bila deom opcine Piran u YU. Tako da Hrceki, shut up!
  (Slovenac, 5. maj 2021 08:04)

  ... ovo nije istina, Savudrija nije nikad bila djelom općine Piran, pa čak ni u YU, dok recimo Sv. Gera je katastarski u HR što čak i slovenci priznaju pa svejedno drže svoju vojsku na tom brežuljku
  (Geodet, 5. maj 2021 09:16)

  # Link komentara

 3. Interesuje me ko granicni spor Kirgistana i Tadžikistana
  (Vladica, 5. maj 2021 08:05)

  # Link komentara

 4. Da su katastarske granice ulazile u obzir, SLO bi dobila i Savudriju, koja je bila deom opcine Piran u YU. Tako da Hrceki, shut up!
  (Slovenac, 5. maj 2021 08:04)

  # Link komentara

 5. Bilo bi odlicno da Prevlaka pripadne Crnoj Gori, ali na osnovu cega? Ne vidim argumente koji su na crnogorskoj strani.
  (Go Pro, 5. maj 2021 08:01)

  # Link komentara

 6. A koja je to država 2002. potpisala protokol sa Hrvatskom kad Crna Gora još nije bila nezavisna? Čak ni SCG još nije postojala. Dakle, mogla je da bude samo SRJ.

  I šta se Hrvatska više hvata za pedalje kad ionako poput hobotnice pokupili sve što je moglo od teritorije na Jadranu, uključujući skoro sva ostrva. Uvek insistiraju na principima koji samo njima idu u korist (čak i kad se radi o pola potoka ili jednoj njivi) a čudi me kako mogu da se pozivaju na protokol potpisan sa danas nepostojećom državom. Jer da taj protokol ne ide njima u korist siguran sam da bi potakli to pitanje.

  Pozivaju se na neke katastre socijalističkih republika, iako su recimo granice između Srbije i Hrvatske menjane naknadno (kad su Ilok i Šarengrad poklonjeni Hrvatskoj a selo Janjina Srbiji). Hrvatska nikad ne spomene te poklone nego se lepo poziva na austrougarske katastre oko granice na Dunavu. Pa gde je tu kraj, ljudi moji? Ništa od tih granica i nisu hrvatske. Skrojene su ili u Ugarskoj monarhiji unutar Austro-ugarske, ili u slučaju Dalmacije u Napoleonovoj državi.

  Ista stvar i sa Kosovom. Stvorene granice nakon Drugog svetskog rata, a onda neki komunisti rešili da se poigraju i naprave razmenu (Leposavić za Preševo) samo da bi bilo bratskije i jedinstvenije.

  I na kraju se opet svede na isto: svako histeriše za tu jednu njivu, ne videći šta sve ima unutar ostatka granica.
  (izmišljeni ratovi, 5. maj 2021 07:58)

  # Link komentara

 7. Ništa Krivokapić nije otvorio, to je pitanje otvoreno odavno..
  (Plavo se more talasa odmara radnička se klasa, 5. maj 2021 07:57)

  # Link komentara